- Házi hangfal építés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
- OLED monitor topik
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Fujifilm X
- Philips LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
richpublic
tag
notira keresek hasznos progikat! tudtok mondani párat? ilyenre gondolok: hőmérséklet figyelő,olyan hőmérséklet figyelő ami fade-s átfedés van benn igy játék közben is lehet látni,stb ilyen jó dolgok =D
-
dat
senior tag
Egy rég elfeledett topicot szeretnék felhozni egy kérdés miatt.
A problémám az, hogy a notimat elég sok helyen használom (otthon, egyetem, stb) és persze mindenhol más más hálózati beállításokkal (dinamikus/statikus IP, proxy, stb...). Namost nekem valami olyan program kellene, ami az ezek közötti váltást kényelmesen megoldja.
Tudom hogy a proxy azért nagyrészt programspecifikus, de hátha...
Explorerhez már találtam, de azt meg nem használok -
Gazala
aktív tag
Ha van akkor olyan progit nem tudtok amivel a noti ventilátorját be tudjam kapcsolni és ne maga kapcsolgassa, mert játéknál egyenlő időközönként szaggat és nemhiszem hogy az Ati Mobility 9700-es ennyire rossz lenne, hogy a MOH: AA-t szaggatva viszi el és több pontot kapott mint az asztali gép, lehet a melegedéstől is, esetleg a winchester kis fordulatszáma miatt?
-
bebean
aktív tag
válasz
Szólista #109 üzenetére
meg itt van kettő. aztan abbahagytam a linkelest
Bővebben: link
& ~ Bővebben: link -
bebean
aktív tag
bocs, Everest törölve, sikerült vegigolvasni a hsz-ed.
Esetleg Motherboard Monitor?
Cpu Monitor: Bővebben: link
Hmonitor: Bővebben: link probald ki. -
Szólista
senior tag
Erre tud valaki segitséget? #92 Próbáltam a Centrino HC-t is,el sem indul,errort ir ki.Nem igaz,hogy nem tudom megnézni a procim hőfokát.
Arról már letettem,hogy a procit szabályozzam.
-
sekli
addikt
Honnan lehet letölteni Notebookos videókártyához (GeForce 4 420 Go) forceware vagy detonator drivert??? gúglit próbáltam, de nem sok a jó(friss) találat, néhányat letöltöttem, de nem jók, gyártó honlapján csak 2003-as van, tehát ki tud valamit, ami működik is?
-
r0dg3cc
tag
lehet hulye kerdes
a centrinos progi akkor dothan magos celeron-m -el se megy? -
-
sekli
addikt
És Bp.-en? Ott van néhány a belvárosban!
-
_seth_
veterán
Tévedtem részben mert működnek de a wifit nem ismerik fel
Az a Place labsos cucc az rengeteg forrásfájl és segédanyag ahhoz, hogy elkészítsd saját magadnak a wifis gps programod szal nem gyerekjátékk abból egy működő programot kreálni, ahogy nézem c++ minden szal nem is lehetetlen -
_seth_
veterán
Már találtam több másik működő progit erre a célra de nálunk nem lesz jó mint azt már írtam a hotspotok hiánya miatt persze az usa-ban pl alabama államban 50 ezernél is több hotspot van amivel akár a műholdas (igazi) gps-nél is pontosabb lehet (talán).
Annyira nem is érdekel ez a gps mert a telefonomban alapból van -
_seth_
veterán
Háááát, ez városkban jó és nem gps de hasonlóan működik igaz csak ott jó ahol sok wifi hálózat van.
-
sekli
addikt
Hopp, ezt elírtam...
Bővebben: link -
sekli
addikt
[L]http://www.placelab.org/toolkit/[L]
-
sekli
addikt
Van egy program, ami WLAn-nal működik, úgy mint egy GPS, ismeri valaki, van valakinek tapasztalata vele?
-
Szólista
senior tag
A procim hőfokát hol tudnám megnézni?Sehol sem látom,hogy mérné valamilyen program.
Az Everest sem irja ki,az érzékelőknél csak a hdd-t méri,BIOS-ban nem találom.Acer TM 2354LM a noti,celeron-m a proci.
-
MasOyama
őstag
Kifagy a Centrino Hardware Control ezzel a hibaüzenettel:
Index was outside the bounds of the array
Mit tegyek?
Az asztali gépen megy, a notebookon kifagy. -
adamsX
aktív tag
Hellosztok.
Egy kérdésem lenne,hogy van a laptopon infra port, és hogy telefonnal együtt komunikálni. Már mindent megpróbáltam de nem sikerült. Egyáltalán kell-e hozzá program? -
Márky
tag
Sziasztok!
Az van, hogy nekem a centrino hardware control nem irja ki a proci hőmérsékletét! Csak a vinyó hőmérsékletét! ez miért van?!
Válaszokat előre is kösz:
M. -
bebean
aktív tag
hat igen, kicsit probalgatni kell. itt leirtam, h. nekem mivel ment: Bővebben: link
bocs, nem speedstep, hanem Speedswitch: Bővebben: link
ha mobil, az miert nem eleg? csak kivancsi vagyok. en azert szenvedtem, mert desktop cpu van a gepben...
[Szerkesztve] -
bebean
aktív tag
-
bebean
aktív tag
Centrino Hw Control: Bővebben: link
-
MasOyama
őstag
Nem tudom állítani a celeron m szorzóját. Milyen progival lehet?
-
sbazsi
veterán
mire jó ez a prog?
nekem mintha nem szerette volna az aceres alkalmazás -
_seth_
veterán
Felraktam én is az 1.4-es változatot és most megy
Egészen jó progi
Főleg, hogy a mobil p4-et is ''szereti''
-
OliApa
aktív tag
Na, újra jól műxik a speedswitchxp! Feltettem a legújabb verziót . .
-
_seth_
veterán
A mobilemeter nekem méri a cpu frekijét, alatta a hőmérsékletét ''méri'' de állandóan 75 fok és nem is változik szal 75 amikor nem megy semmi sem a gépen és nem is meleg a proci és 75 akkor is amikor megy a seti (100% terhelés) sal ez a része nem jó, alatta az akksi mw-ban (hálózatról semmit sem mutat de akksiról műxik), ez alatt pedig a hdd ez ami műxik rendesen
-
AMD Power
titán
Neketek meddig fel max a CPU Nagy terhelés után illetve alat? Nekem 57 fok.
-
Joey
tag
válasz
kapcs-ford #48 üzenetére
Most látom, hogy te is a mobilemetert ajánlottad.
Én belinkeltem, talán így menni fog... -
Joey
tag
válasz
AMD Power #47 üzenetére
MobileMeter nem jó?
Mutatja a proci sebességét és a hőfokát, a HDD hőfokát, stb.
OliApa
aktív tag
Kérdeznék is:
Újratettem a lenti notiba az xp HU SP2-t és azóta nem csökkenti le a proci frekijét a speedswitch, hiába állítom bármire. Sem AC-n, sem DC-n.
Ha meg felteszem az Inteles alaplapi chipset drivert, kékhalál, a memóriakiírás elkezdődik és kikapcs. Megfelelő drivert szedtem le. Utána újrainstall XP. (remélem mindent jól írtam)
Borzalmas . . . -
_seth_
veterán
Mobil P4 3.06 GHz-em van és támogatja az ODCM-et
Az RMClock progi pl 300-3500 mhz között jelzi a proci órajelét de ez olyan gyorsan változik, hogy elolvasni is nehéz sőt néha 5 ghz fölötti értéket is kiírDe be tudom állítani fixre is
Most pl akksiról fix 3066 MHz.
-
HEBI
senior tag
ODCM = On-Demand Clock Modulation
Az RMClock progihoz semmi köze, ha megy rendesen az ODCM akkor nem kell szoftveresen ''bajlódni'' az órajel állítgatásával. Ha jól sejtem akkor az ODCM x órajel alatt meg tudja változtatni a CPU sebességét a terhelés függvényében. Az ODCM csak megfelelő támogatás mellett működik, mind hardver (BIOS) oldalról, mind pedig szoftver (oprendszer). ODCM megoldása van az Intelnek és az AMDnek is lásd Pentium-M és az integrált memórivezérlővel rendelkező mobil-Athlon magos CPUk. (a memória vezérlőnek semmi köze hozzá, csak így egyszerűbb megfogalmazni)
A korábbi mobil-athlonokban, mobil-p4-ekben nem volt ilyen megoldás ezért kellett ilyen szoftverekhez folyamodni, mint az RMclock util, 4gear, stb. Ez a szoftver gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint ODCM csak szoftveresen a szorzó állítgatásával.
A centrino technológia tudtommal képes az ODCM-re, ezért teljesen felesleges ilyen szoftvereket használni, kivétel ha dirket alacsonyabb órajelen akarja valaki használni a CPU-t energia spórolás címszó alatt.
Kérem, hogy javítsátok vagy egészítsétek ki ezt a témát!
[Szerkesztve] -
OliApa
aktív tag
upssz!
-
nicevolley
tag
A Centrino Hardware Control hogy megy nálatok?
A procit teljsen jól vezérli, de a 9700-nek állandóra belövi 104 MHz-re a memót és a gpu-t is felülírva az omega driver beállításait. Pedig semmi sincs kipipálva az ATI résznél...
Ötlet? -
sbazsi
veterán
válasz
Blackmate #37 üzenetére
közben néztem én is.
9700-est ír.
x600-al elboldogul szerinted?
a vga kartya tuningrol mit kell tudni?
tegnap leszedtem az ati tool, aztán nagyjábol ennyit tudok.
láttam hogy lehet állítani a proci és a mem orajeleit, vagy mifenét.
mennyire biztonságos?
érdemes levenni mind2-t minimumra? És amikor játszok, feltenni normál állapotra
/nem éri meg nekem az a kockázat, hogy tuningolom, és emiatt haljon be a rendszer. inkébb leveszem a felbontást v a minosegbol/ -
Blackmate
őstag
A home page Bővebben: link. Ha jol ertem valtoztathatod vele a proci frekijet, söt meg a feszültseget is
(tyuning), ATI tool-kent es müxik, es monitoroz is. Ha hazamegyek kiproszalom.
-
Joey
tag
Ez is egy egyészen jó kis program: Centrino Hardware Control
[Szerkesztve] -
HEBI
senior tag
A mobil sempron nem támogatj az ODCM-et.
[Szerkesztve] -
HEBI
senior tag
A linkért a köv. talin jössz nekem egy sörrel!!! A google simán felhoz sokszázhelyet ahonnét letölthető...
HEBI
senior tag
Szerintem meg kell említeni az ATI tool nevű segédprogit is, mint notebook szoftver, mert ez az egyik azon kevés programok közül, amivel notebook tunningot lehet végrehajtani ATI VGA esetén és HDD accustic management dolgatit is könnyedén lehet belőle állítgatni (Samsungra és Hitachira tesztelve).
-
HEBI
senior tag
válasz
AMD Power #20 üzenetére
A sebessége (azonos órajelen, lásd aktuális proci teszt) és aksi élettartama is nyugodtan összemérhető a centrinoval.
Az egyetlen komoly probléma az a bizonyos döccenés volt a játékok közben amikor frekit váltott, ezt a pentium-m esetében nem tapasztaltam. Ezt persze lehet, hogy csak az adott gép produkálta és azóta már abban is javíthatták. -
dat
senior tag
Ezt az rmClock utility-t használta már valaki? Működik a ''Dynamic on-demand clock modulation''?
-
Husky
aktív tag
Konfabulator Bővebben: link, akinek nem tetszik a gyári akkuinfo, az mindenféle parasztvakítóst kirakhat a desktopra, naptár, wlan infók, táncoló anime izé, stb...
Menumeters Bővebben: link, a menücsíkra lehet cpu/net/stb infókat pakolni...
Sidetrack Bővebben: link, a touchpad-et lehet okosítani vele, scrollsávok mérete/tetszőleges progi indítása a sarokra pöccintésnél, stb...
...stb... -
MaUser
addikt
rmclock: Bővebben: link
-
Joey
tag
SpeedswitchXP. Ezzel ugye lehet állítani a sebességet és lehet egy telep ikont kirakni a tálcára és az ikon alatt láthatod számmal a pillanatnyi töltöttséget.
A program:
AMD Power
titán
Köszönöm fiuk a segítséget!
-
bebean
aktív tag
Volt, Battery Monitor (egyiket sem probaltam meg ki
)
a power4geart hasznalod egyebkent?
Speedfant veletlenül sikerült belőnöm, igy most 2,8->1,9, kevesebb hő, kevesebb zaj
[Szerkesztve] -
Sanyo
senior tag
HDD Thermometer
Zsu_
senior tag
Szeretnék egy olyan programot a notebookomra, ami mutatja a telep töltöttségét.
(Tudom, hogy a win-ben van ilyen, de egy másikat szeretnék)
Ha tudtok valami jót, akkor osszátok meg velem.
Köszi -
X-COM
nagyúr
a speedfan szerintem működik, én az i8kfangui-t használom, de az csak dell-en működik jól.
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Senki nem tud egy jó hőmérséklet figyelő progit , notebook-hoz?
-
AMD Power
titán
Szeretnék egy két hasznos notebook program nevet kapni. Ha tud valaki notebook-hoz valami hasznos programot kérem dobja be ide a nevét! Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Házi hangfal építés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Futás, futópályák
- Háztartási gépek
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Nyaralás előtti hardverszemle
- További aktív témák...
- Apple Macbook Air 15 M4 256 gb Garanciális/számlás Ráadás Magic Mouse 2
- ThinkPad X280 27% 12.5" FHD IPS i5-8350U 8GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Latitude 5440 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- Dell Latitude 5590, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11 ÚJ AKKU, 1 év
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged