- Autós kamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
- Riasztó topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Házimozi belépő szinten
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goldwin
aktív tag
"Most a videójátékok korszakát éljük, de ahogy ez változni fog, a cégek is változni fognak."
Egyre több időt töltünk a valóságtól elszeparálva egy virtuális térben és feltehetőleg ez az idő a jövőben csak nőni fog. Nem hinném, hogy valaha is eljön az az idő, amikor is a videojátékok már nem fogják a mindennapjaink szerves részét képezni.
"Kapásból, mert nem videójáték cégként alapították, hanem kártyajátékkészítőkként kezdték. Sőt, foglalkoztak Taxi-üzemeltetéssel, órákra kiadható szerelemhoteleket üzemeltetett."
Igen, tudom.
-
boost
veterán
válasz
Goldwin #10596 üzenetére
Dehogynem távolodhatna el.
IBM készített anno egy csomó órát, mérleget, kézifegyvert, légvédelmi ágyukat, szinte mindent, amire épp igény volt. Most a videójátékok korszakát éljük, de ahogy ez változni fog, a cégek is változni fognak.Nintendo:
Kapásból, mert nem videójáték cégként alapították, hanem kártyajátékkészítőkként kezdték. Sőt, foglalkoztak Taxi-üzemeltetéssel, órákra kiadható szerelemhoteleket üzemeltetett. De pl a mai napig készítenek táblajátékokat. -
ldave
félisten
válasz
Goldwin #10593 üzenetére
Bár ez már erősen offtopik, de nem lehetetlen a dolog. Ott van pl az IBM, mely egykoron a legnagyobb számítógép gyártó volt a világon, majd 2005-től kezdve szép lassan profilt váltott az egész cég, eladva a hardver üzletágukat a Lenovo-nak és azóta is él és virul a cég, másra fókuszálva.
-
Goldwin
aktív tag
válasz
Dr.F.E.R.I. #10580 üzenetére
"Egyébként ezzel a pénzügyi háttérrel a legrosszabb, ami véleményem szerint történhet a vállalattal, hogy profilt váltanak, más ágazat(ok)ban próbálnak szerencsét."
Kizárt!
-
horkovy24
senior tag
válasz
koncsik #10584 üzenetére
Az egy dolog hogy nincs szüksègük de kell nekik a profit. Lehet akárhogyan érvelni minden vállalatnak ez az èrdeke. Ha pedig mèg 1-2 konzolgeneráción belül ez nem fog nekik sikerülni akkor valószínüleg kiszállnak az asztali konzol bizniszből mert ha valami nem megy az nem megy.
-
Rezuhu
aktív tag
válasz
koncsik #10584 üzenetére
Nem a bezárásukra gondoltam, hanem hogy lemaradnak a konkurencia mögött.
Ettől függetlenül melyik cég játszik arra, hogy veszteséges legyen?
Nekik is az a céljuk, hogy minél nagyobb haszont termeljenek.
A Wii U megmutatta nekik, hogy valami nem OK!
Változtatniuk kell, a nagyobb nyereség reményében!
Fognak is valószínűleg, de hogy milyen irányban és mértékben, ez a jövő zenéje! -
Rezuhu
aktív tag
Ez így igaz!
De a Nintendo-nak profitra van szüksége, hogy talpon maradjanak.
Valamin változtatniuk kell, mert a Wii U pénzügyileg nem volt akkora siker.
A multi címek segíthetnek a probléma orvoslásán, de ahhoz megfelelő színvonalú hardver is kell.
Aztán, hogy mi lesz a döntés, milyen lesz az új gép?
Azt majd meglátjuk! -
Rezuhu
aktív tag
válasz
horkovy24 #10577 üzenetére
Rosszul fogalmaztam!
Olcsóbban!
Sajnos én sem vagyok milliomos, a legújabb generáció gépeiből még nem is vettem.
Viszont kb 10 éve gyűjtök konzolokat, így van a Wii U mellett "pár" másik gépem is.
Több konzol fenntartásához szerintem nem kell milliomosnak lenni, csak ésszel és jól időzítve kell vásárolni. -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
koncsik #10578 üzenetére
Hiányozna nagyon a Nintendo a játékpiacról, ha nem volnának. Egyébként ezzel a pénzügyi háttérrel a legrosszabb, ami véleményem szerint történhet a vállalattal, hogy profilt váltanak, más ágazat(ok)ban próbálnak szerencsét. 100 éve sem a játékkonzolokkal kezdték, eztán is meglennének valahogy. Persze, inkább maradjanak.
-
válasz
horkovy24 #10576 üzenetére
Valószínűleg fel akarnak zárkózni, de szerintem nem mindenáron - elveszítenék a N törzsgárdát - pénzügyileg meg szerencsére nyugodtan kísérletezhetnek. R.I.P.-től nagyon messze áll a N minden veszteségével együtt.
De majd Dr.F.E.R.I megmondja. Illetve meg is mondta valamikor.
Amúgy megkövezhető véleményem szerint a többiek a kreativitásban és újításokban mindig a N mögött voltak - nem teljesítményre és felbontásra gondolok. -
horkovy24
senior tag
Így van jól mondod egy mario-hoz nem kell i7. Viszont a multi címekhez hogy egyáltalán jöjjenek rá ahhoz igen ès mint tudjuk többek közt ez is a Wii U-nak az egyik hibája amièrt nem fogy ès most már nem is fog. Lènyegtelen is így is úgy is fel kell a Nintendo-nak zárkózni a kèt nagy mellè különben R.I.P
-
Rezuhu
aktív tag
válasz
horkovy24 #10569 üzenetére
Ezért nem veszek megjelenéskor konzolt!
Kivárom, amíg kijön rá jó pár olyan cím ami érdekel, és csak utána szerzem be.
Ilyenkorra már pár cím használtan jó áron beszerezhető stb.
A korábbi konzolokra minden normál Mario-t kimaxoltam az snes óta, valamint olyan számomra legendás játékokat, mint a Banjo játékok, a DK játékok stb. Most a Wii U van soron!
Ha kijön az Új Zelda játék + az új Starfox az eddig beszerzett játékokkal együtt én elégedett leszek a játékfelhozatallal a konzolra (és nyugodt szívvel szerzem be majd a következő Nintendo konzolt is).
Fő és egyetlen konzolnak kevés lenne talán a konzol, de szerencsére elfér mellette más konzol/ok is!
Nekem annyira nem hiányoznak a 3rd party játékok, mert nem futnának úgy, mint az aktuális konkurencia gépein.
-
ldave
félisten
válasz
japunk #10572 üzenetére
Pikmin 3-nak többféle multija van, a Bingo módja amivel többször játszottam. Ez a szokásos bingo mechanika, sort vagy oszlopot kell kitenni a megtalálható gyömülcsökkel, aki előbb kiteszi, az nyer. A másik módban pedig együttműködni kell és időre megy a móka, minél gyorsabban kell bejezni egy-egy pályát.
-
japunk
aktív tag
-
g@bo
nagyúr
válasz
horkovy24 #10569 üzenetére
nem elavult gép, a maga nemében jó. nem kell egy mario-hoz 116 magos intel i7.
egy animal crossing hd vagy harvest moon nem menne el wii u-n? csak nem írják meg a djökerek.
ez a sw felhozatal a wii u vevők nyílt arcul köpése. de nem baj, NX -et akkor veszek, mikor már látom mi lesz a sorsa.
ha ez a kijövetel utána 5. évet jelenti, akkor is kivárom.
-
horkovy24
senior tag
válasz
Rezuhu #10558 üzenetére
Gondolom te nem olyan rég lehetsz Wii U tulaj!
Amihez gratulálok és kívánok sok örömet hozzá.
De én például akkor vettem amikor majdhogynem megjelent és azok a játékok amiket felsoroltál szépen lassan potyogtak csak hozzá tehát elég sok idő telt el játék megjelenések között. Egy-egy játék megjelenése között bőven volt időm maxolgatni a játékokat és utána még mindig volt időm a következő játék megjelenéséig amíg ott porosodott a gép a polcon. Ha én is úgy lennék ahogy te hogy most vettem volna csak Wii U-t és a nyakamba szakadna az a játék mennyiség ami most van hozzá akkor valószínűleg én is úgy vélekednék ahogy te hogy el leszek vele egy jó darabig.
Amúgy jómagam is a legtöbb játékot még Wii-n is meg Wii U-n is kimaxoltam pl: Super Mario Galaxy 1-2,New Super Mario Bros Wii, New Super Mario Bros U, New Super Luigi U, Super Mario 3D World, The Legend of Zelda Wind Waker, stb...... Egyébként én magam azt mondom nem lett volna nekem sem ez rossz gép ha a játékmegjelenések között lett volna valami töltelék amivel el tudtam volna ütni az időt mivel sajnos ezeket a játékokat ha nagyon nekiugrottam kimaxoltam a legnehezebbet is egy hét alatt. De sajnos semmi multi cím nem jött rá a gép elavultsága miatt mármint a két nagy géppel szemben.
-
ldave
félisten
A Splatoon EU-ban is elérte az 1 millás határt:
-
woros
őstag
válasz
Rezuhu #10562 üzenetére
Egyenlőre amit kimaxoltam az a NSMBU+NSLU és Wii-n a NSMBWII.
aya: Miért is bannolnának? Mert nem frissítesz rendszert? Az hogy a routeredben aminek semmi köze a wii-hez milyen címeket tiltasz az a te szuverén jogod. Ja hogy azok a címek pont a nintendo update szerverei? Ez van.
Ha meg mac address-t tiltasz akkor meg pláne esélye nincs bannolni.
-
ayo
veterán
válasz
Rezuhu #10562 üzenetére
Nekem sok Wii játék van amit még ki akarok maxolni, szóval anno eladtam 20-25-ért a sajátomat és viszonylag olcsón lett egy Wii U-m.
Wii U-n Mario Kart 8 pörög azóta és Hyrule Warirors. Utóbbit maxolom, közel 400 óránál vagyok és hát még van pár cucc, amihez közöm sincs. Ha kész akkor megyek majd más játékra, addig csak veszem a cuccokat vagy ha olcsón adnak valamit. Igazából én azt érzem, hogyha van minimum 1 játék ami le tud kötni az bőven elég, független hogy milyen konzolod van.
-
Rezuhu
aktív tag
Szóval a visszafelé kompatibilitás volt a lényeg!
Annak viszont aki nem akar több konzolt megtartani, fontos lehet, ha a kedvenc játékait időnként újra akarja játszani.
Gondolom a hasonló felépítés miatt nem jelentett komoly erőfeszítést a visszafelé kompatibilitás megoldása Wii U-n, így érthető, hogy megoldották a működését.Senki nem maxolt ki platform játékokat Wii U-n?
-
ldave
félisten
válasz
Rezuhu #10558 üzenetére
Lehet rosszul foglamaztam. Nem a Wii U játékokra gondoltam, hanem hogy akinek volt otthon Wii és hozzá pár játék, annak már nem olyan nagy szám, hogy a gépe képes a régi lemezek futtatására. Néha én is bedobom a Galaxy-t vagy a Skyward Sword-ot, de max 1-2 órát játszok vele, aztán elég is.
-
Rezuhu
aktív tag
"Wii után Wii U-t venni csak nosztalgiázni jó"?
Én nem így érzem a dolgot.
A Nintendo gépeit a platform játékok miatt kedvelem igazán.
A Captain Toad után most a Yoshi's WW kimaxolásán ügyködöm, és lassan meglesz minden itt is.
Ez a két játék úgy két hónap volt nekem, de még hátra van a SM3DW + SMBU + SLU + DKCRTF.
És akkor még az egyéb játékokról nem is beszéltem.
A Ps3-on egy bő év alatt több mint 30 játékot végigvittem (többet kiplatináztam), de a Wii U-val is simán el fogok tölteni több, mint egy évet (ha nem is lesz meg a 30db játék rá).
Szóval nálam nem csak nosztalgiázásra jó a gép!
Ha valaki kimaxolta a Yoshi-t, ehhez viszonyítva a többi platform játék is hasonlóan "nagy falat" (hosszú és tartalmas kimaxolás terén)? -
aya
addikt
Még két három játék fél év, és a wiiu is mehet a retro levesbe.
-
aya
addikt
A komponensek ára és a fejlesztés költsége nem kevés pénz. Az amd a seggük alá tette a hardvert mindhárom kiadó alá. Nekik csak a softver részével kell foglalkozni. Ez igy jó is nem tudom mi a gond ezzel? Pc arhitektura? Lassan az amd konzol gyártó cég lesz
nx is az övéké lesz
-
ldave
félisten
válasz
horkovy24 #10552 üzenetére
Nézőpont kérdése. Ha valaki úgy vesz Wii U-t, hogy előtte nem volt Wii a háznál, akkor rengeteg klasszikus közül választhat a Wii címeket is nézve. Wii után Wii U-t venni max tényleg arra jó, hogy ha nosztalgiázni támad kedv, akkor elő lehet venni a régi kedvenceket a polcról és már mehet is a móka.
-
horkovy24
senior tag
Ezt a dolgot most egyèbkènt èn sem èrtem. Az odáig okè hogy ha a Wii U-s játèkokhoz hozzáadom a Wii-s játèkokat akkor az szèp szám. De ahogy szgergely kollèga is mondta mikor is jelent meg az utolsó meghatározó játèk wii-re?! Vagy te örök èletedre ugyamazokkal szeretnèl nyomulni? Azt meg vegkèpp nem èrtem a mondandódban hogy a ps4 amúgy is olyan mint egy pc. Attól hogy a ps4-nek vagy akármilyen gèpnek olyan az architektúrája az már szar? Akkor szerinted az új NX is szar lesz? Csak azèrt kèrdem mert az is ilyen architektúráju gèp lesz. Bocs a sok kèrdèsèrt de az eddig leszűrt hozzáállásod miatt ezekre a dolgokra kíváncsi lennèk.
-
aya
addikt
Nekem van egy 5.3.2 japán gépem. Szem rebbenés nélkül frissitettem 5.5.1 j rendszerre
-
-
Gigicuci
senior tag
válasz
horkovy24 #10538 üzenetére
Nekem egy XO váltotta, de most már elkezdett hiányozni a WiiU.
Egy picivel több exkluzív, valódi eshop akciók, sima kontroller a tablet helyett (és tudtam volna értelmes áron venni még pár pro controllert), meg is tartottam volna. De most már megvárom az NX-et, remélem túl sok radikális újítás nem lesz benne.
-
horkovy24
senior tag
válasz
Sirandrish #10543 üzenetére
Talán majd az NX-en teljesül az álmom.
-
horkovy24
senior tag
válasz
Sirandrish #10541 üzenetére
Valóban nem lesz rossz ez a paper mario. Magam is nèzegettem már.
Viszont teljesen más kategória. Számomra annyit nem jelent mint egy galaxy. Elèg grandiózus alkotásnak tartottam a wii-s galaxykat így bele sem merek gondolni mit tudtak volna kihozni belőle a wii u-n hisz azèrt ez egy jóval erősebb masina. Ahhhhhh szèp álom!
-
horkovy24
senior tag
válasz
Sirandrish #10539 üzenetére
Mivel multi cím nem jött rá így egy valami menthette volna meg nálam a gèp helyèt az pedig a Super Mario Galaxy 3.
A 3D World nem jött be bár maxra kipörgettem lazán.
-
horkovy24
senior tag
válasz
adalbert1 #10534 üzenetére
Szerintem a játékosok nagy része azért már elkönyvelte magában, hogy Wii U-t max. az exluzívokért éri meg tartani, ha multiplatform címekkel is játszani akar, akkor muszáj egy PS4 vagy Xbox One mellé
Szerintem pont ezért van az hogy ilyen gyatra a Wii U eladások tekintetében hisz sok embernek nincs annyi lovettája hogy két gépet is fenn tartson. Így átgondolják a dolgot lemondanak az N-es címekről és válasszák a két nagy gép közül valamelyiket.
-
adalbert1
veterán
Jogos.
Szerintem a játékosok nagy része azért már elkönyvelte magában, hogy Wii U-t max. az exluzívokért éri meg tartani, ha multiplatform címekkel is játszani akar, akkor muszáj egy PS4 vagy Xbox One mellé (és azért a konkurenciánál is vannak bőven remastered játékok - persze ez nem feltétlen gond, anno sok PS3 játék kimaradt nekem, így örülök is neki).
-
adalbert1
veterán
Szerintem a mérlegnek azért 2 serpenyője van: itt többet kap az ember 16k-ért, mint a konkurenciánál, ahol egy sima játék 18-20k megjelenéskor (igaz, ott gyorsabban is esnek az árak) - persze az N játékok is drágultak az utóbbi időben, a Splatoon amiibo kiadását talán 11-12k áron vettem a megjelenésekor.
-
Because
őstag
most ahogy nézegettem az új Zelda-tokról videókat, hát a gamecube hihetetlen masina lehetett!
talán egy NX-re benevezek -
g@bo
nagyúr
ha látná /tudná/ a nintendo csak ti mennyi zsetont tettetek a zsebükbe, küldene mindenkinek egy mario gumicukorkát.
-
válasz
Sirandrish #10527 üzenetére
Na ilyenek nem voltak a GP-ban. De a két plakátod (TP és HWL) nálam van
OFF: folyamatos vendégjárás van, az egyik vendég gyerek 4:0-ra gyalázott FIFA-banON
-
Sirandrish
legenda
válasz
Dr.F.E.R.I. #10526 üzenetére
Akkor csak a gamepark nem akar adni belőle.
Bár Koncsik barátom azt mondta hogy későn kapták meg elméletileg... -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Sirandrish #10524 üzenetére
Elnézést, hülyeséget írtam. A TP-t a Gameshop-tól vettem, ők rakták bele a matricákat. A Gamepark a Bravely Second gyűjtőit küldte, ahhoz ők prospektusokat és nintendós csomagoló papírt adtak. Eredetileg a GS-tól rendeltem elő a Bravely-t is, de a Gamepark-nál már készleten volt, mire ők visszajeleztek, így azt visszamondtam náluk. De amúgy korrektek voltak, ha egy-két nappal előbb jeleznek, tőlük veszem meg azt is.
-
adalbert1
veterán
Ma én is beszereztem a TP-et, végül a platinumshopból, mivel anno nem rendeltem elő, és csak kevés helyen volt raktáron. (a gameparkba nem volt kedvem kimenni, olyan messze van, a platinumshop meg pár metrómegállónyira van csak).
-
Sirandrish
legenda
válasz
Dr.F.E.R.I. #10523 üzenetére
Az enyémbe nem raktak semmit
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Sirandrish #10522 üzenetére
Dolgozni voltam, anyám vette át (futár hozta). Minden a kartondobozban volt, azt viszont én bontottam már fel.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Dr.F.E.R.I. #10520 üzenetére
Te személyesen vetted át?
-
ayo
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I. #10520 üzenetére
Amúgy miért Hyrule Warriors-at adtak hozzá ?
játékról pedig annyit, hogy szép a HD, de semmi extra grafikai cuccot nem vettem észre, ahogy videóban sem.. mindegy. ami viszont gyenge lett, az a menü, ami a gamepadon is van. ennyire nem volt rá pénz vagy retro akart lenni? nagyon bénán lett kivitelezve :S
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Sirandrish #10509 üzenetére
Csak most vettem észre, hogy a TP mellé kaptam én is egy kis bónusz ajándékot. A doboz aljára-belső oldalára volt egy fehér papírlap hajtva, eddig csak azt hittem, hogy valami bélést szolgál. Most, hogy a dobozt össze akartam hajtani, derült ki, hogy a másik oldala már nem annyira fehér és hogy nem is egyetlen papírlap van ott... Kiderült, hogy kaptam két nagy A4-es méretű matricát a Gamepark-tól.
Hogy mit fogok velük kezdeni nem tudom, de mindenesetre kellemes meglepetés ért most.
-
Linkh
tag
Látom itt mindenki megkapta a Zeldáját. Én meg várhatok jövő hétig...bár nem lepődnék meg,ha jövő hétre se érkezne meg.
-
válasz
Sirandrish #10516 üzenetére
Tudtam, hogy kitalálod
- viszont nem olyan(ok) a poszter(ek), mint a képen, azt hiszem - illetve Link-est nem láttam...
-
adalbert1
veterán
Végül akkor került olyan tartalom a TP-be, amit csak az amibo-val lehet elérni? Mondjuk lehet, hogy így is inkább az amibo változatot fogom megvenni, jobban is néz ki, illetve gondolom később jobban is eladható lesz.
-
válasz
A játék szerdán érkezett a boltba, csütörtökön postázták. Ma jött meg a poszter, kaptam HW Legends-eset is
Intézem neked, ha elfogyna, megkapod az enyéimet
De ezzel együtt nem kizárt semmi a mai világban, gondolom a posztereket nem fogják postázni külön... -
ayo
veterán
válasz
plusz pénzt kér az ajándékért? az szép
-
Sirandrish
legenda
válasz
Dr.F.E.R.I. #10508 üzenetére
Azt tudom és értem is, de FB-s csoportban láttam hogy valaki kapott hozzá (talán konzolvilágtól).
Szóval erős a gyanúm hogy a Gamepark is kapott a készletekhez, csak ő ahelyett hogy adta volna grátiszként, inkább rápattintott az árra egy ezredest és hozzácsapott egy olyan posztert ami mondjuk nekünk járt volna.
Nyilván nem kötöm fel magam a hiánya miatt, de azért megjegyzendőg@bo Vágom..érdekes mert a képen látni normál kiadást, de a webshopba nincs...mármint a gameparknál..
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Sirandrish #10506 üzenetére
A díszdoboza szerint nincs benne poszter. Külön ezrest meg nem ér, régen búcsúban forintokért lőttük ezeket.
-
g@bo
nagyúr
válasz
Sirandrish #10506 üzenetére
16k ért multipakk, láttam. de én beérném ajátékkal, only.
-
Sirandrish
legenda
-
g@bo
nagyúr
válasz
Sirandrish #10503 üzenetére
olcsóbb kéne, csak a gém.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
TILOS A WAREZ!
(Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
- Bontatlan limitált PS5 kontrollerek
- Xbox one X konzol 1Tb
- Eladó egyedi építésű Marvel-Xmen Avangers Arcade Játékgép, Zenegép és virtual flipper egyben
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- ELKELT - !MAKULÁTLAN! - ASUS ROG Ally X - 2 ÉV GARI
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest