Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProEvoFan
nagyúr
Ebből nem tudom mi igaz, de érdekes.
Mondjuk a CoD ténye nem lep meg benne.
[link] -
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #7997 üzenetére
alacsony költségvetésū,kis rizikós játékok.
Kivéve, mikor Babylon's Fall, Avengers, GotG, Forspoken.
Persze, kb. az Endwalker egymagában visszahozta mindnek a költségét és amúgy lehet én vagyok telhetetlen, de jó lenne végre megint fasza játékokat kapni tőlük, ezért leszek kíváncsi az OT II-re.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Bad Pritt #7992 üzenetére
alacsony költségvetésū,kis rizikós játékok. az egyik nem jön be, a másik octopath
nem kell mindet megvenned
ahhoz képest mekkora ip-ket visz a cég elég kicsik. ha levesszük az arcade-et,mangát egyéb részleget akkor a kb marad annyi ember,mint a ubisoft ~20%-a. aztán ōk sem termelnek többet vagy jobbat
-
Moby
veterán
Előbb-utóbb megjelennek azok a csalóbotok, ami nem is kell, hogy a hostgépen fusson, az ai futtató soc-k egyre kisebbek és olcsóbbak. A webkamerám gyakorlatilag egy headshot robot (obsbot tiny). Lassan nem kell semmit megtörni, nem kell más,csak a videókimenet, meg az irányításbemenet, a többit megoldja egy fing chip
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #7988 üzenetére
Akkor ne csináljanak mellette évente fél tucat középszar játékot. Örülnének ők azért, ha lenne az FFXIV mellett más is, amiből van pénz, csak nem megy.
Pénzügyileg én se temetem őket idén, kreatív szempontból viszont évek óta abszolút csőd a kiadó is, meg fejlesztő csapataik is.
-
Nem tudom, hogy ez mennyire lehet igazi (meg mennyire szabad itt beszelni rola ugy egyaltalan), de elegge annak tunik. Jailbrake-eltek a PS4 9.0-t, ami mar egy elegge uj verzio.
Ha igy folytatjak, par ev mulva meg multi nelkul is akkora piaca lesz a warezos ps4-eknek, mint az x360-nak volt.
Nem annyira nagy gaz, mert nem aktualis verzio, es amennyire tudom, konzumer kit-eken (tehat amit a boltban megveszel) nem lehet a system software-t downgrade-elni, de annyira nem orulok a dolognak, mert a legnagyobb konzolos elony a kenyelem es az ar mellett szerintem a csalok hianya (ha nincs crossplay PC-vel). Namost ha lehet jailbreak-elni, akkor lehet modolni, es akkor hirtelen szarasig leszunk csalokkal. Remelem maradnak ennel a bo egy eves lemaradasnal, es akkor gyakorlatilag nem letezo problema a dolog, de akkor is.
Erdekessegnek jo. Ha mar viszont eljutunk odaig, hogy penzert aruljak meg megjelennek a csalok meg minden, akkor szarjanak sunt. -
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #7988 üzenetére
Tolta a sony a szekerét, az "érdemei" alapján bukhatott volna nagyobbat is.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Bad Pritt #7985 üzenetére
a square-nek 3 franchise-t kell jól megcsinálni, FF,DQ és KH...a többi csak kísérletezés,huncutkodás.
a ffxiv az egyik,ha nem a legnagyobb mmo jelenleg, mellette jön a xvi és a vii part2, dq mmo update illetve a következō nagy számozott, majd a kh4...hogy közben az outriders vagy guardians bukik vagy siker nyugaton az nem befolyásolja sem ezeknek a franchise-oknak a megítélését, sem a könyvelést.
nagy összegben merek fogadni rá,hogy idei évben rekordot döntenekMoby persze,hogy jobban fogyott a dead space. jó ip,jobb játék...de ps-en JP top2, EU top5, US top7 digitálisan, lemezen több országban is top3 volt. nem fog rekordokat dönteni az biztos, de (nem jó) új ip-k nagyobbakat is buknak
-
Wesder
titán
Double Fine just dropped a gargantuan, 32-part documentary series on the making of Psychonauts 2.
Double Fine: PsychOdyssey (YT)
Ide is berakom, mert érdrnes megnézni. Még csak az első 4 részt láttam, de eddig nagyon jó.
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #7983 üzenetére
Ha csak a kedves szüleimből indulok ki, akik netezni akarnak semmi mást, akkor nincs olyan, hogy pre-build és valami úgy marad
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #7982 üzenetére
Hát nagyjából ez a kérdés, hogy hozza-e az előd számait. Octopath Traveler II inkább a Távol-Keleten fontos megjelenés nekik, nagyot nőtt a célplatformok játékosszáma, szóval minden esély megvan rá, hogy nagyobb siker lesz. Forspoken eladásokról én nem találtam semmit, de az elég beszédes, hogy Steamen a megjelenés utáni peak player szám sem volt öt számjegyű.
Az a nagyon gáz, hogy elmúlt öt évben mindössze három egyértelmű sikerük volt (Octopath Traveler, FFVII Remake, Kingdom Hearts III), meg az FFXIV tolja a szekeret, de ezeken kívül a béka segge alatt van a Square Enix játékok megítélése. Az emberek nem is emlékeznek rájuk, pedig rengeteg játékot dobtak ki és voltak köztük elég súlyos pénztemetők, mint pl. a Left Alive, Balan Wonderworld, Babylon's Fall, Strangers of Paradise vagy most a Forspoken. És akkor az ilyen apróbb megjelenésekről ne is beszéljünk, amiknek abszolút semmi impaktja nem volt, mint a Tactics Ogre Reborn, Valkyrie Elysium, Diofield Chronicles, új Star Ocean, stb.Én nagyon tartok az FF XVI-tól amúgy, bár az talán bizakodásra adhat okot, hogy nagyrészt az a csapat készíti, akik a FFXIV-et fejlesztik.
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #7982 üzenetére
Én meg arra emlékszem,hogy a dead space remake-ből is is több fogyott ps-en, hifi rushból meg pécén, mint forspokenből
-
hombre[EU]
veterán
válasz
l.skywalker #7980 üzenetére
de ha valaki nem ért hozzá akkor vesz prebuilt gaming pc-t, bekapcsolva hagyja a frissítéseket és annyi a dolga,hogy kifizeti steamen majd rákattint az ikonra.
ugyanúgy vannak szar konzolportok, ugyanúgy kell várni a patchekre,ugyanúgy crashelnekcyberpunk,ami pc-n tök jól futott az elejétōl (seriesx teljesítményū pc-n nem ocsmány droppos 1080p), dying light2 vagy valhalla sem fullhd-ben futott egy 5700xt-n.
én most egy rtx3060-as laptopon dolgozok...amit felrakok rá az just works -
hombre[EU]
veterán
-
Bad Pritt
félisten
válasz
l.skywalker #7980 üzenetére
Én eskü élvezem most a Steam Decken a troubleshootingot.
Bár ott ugye van még egy layer a sztoriban, mivel Linux a rendszer alapja, de tök frissítő érzés, hogy ha valami nem megy, vagy nem úgy megy, akkor utánaolvasgatva, lehetőségeket próbálgatva akár működésre is lehet bírni egy-egy játékot. Konzolon meg ha valami szar akkor az ember csak elfogadni tudja egy termék állapotát, túl nagy ráhatása nincs.
-
l.skywalker
titán
Egyébként én most főleg PC-n játszok a konzolokból az új generációt emiatt skippeltem is és tény én nem átlagos felhasználónak tekintek magamra, de a PC gaming egyik legnagyobb "hátránya" a konzollal szemben az az, hogy ezek a rendszerek nem játékra készen kerülnek ki a dobozból. És nem csak a driver frissítésekre gondolok, hanem csomó másra is, mert még egy gamer laptop (
) esetében is ezer dolog van ami befolyásolhatja az épp aktuális teljesítményt. Egy szó mint száz, nem leszólva másokat, főleg azt nem akarom, hogy itt bárki magára vegye, mert habár nem ismerjük egymást de az eddig elhangzottak alapján megelőlegezek mindenkiről magamban egy átlag feletti értelmi szintet - a PC gaming esetén előforduló anomáliákhoz az átlag játékosoknak nincs türelmük. Elég nagyszámú PC-s online játékközösségben mozgok 1-2 éve és a gamer laptopok (
) arányán túl erősen meg szoktam lepődni azon is, hogy a legtöbb embernél kimerül a VGA, CPU, RAM hármasnál az egész. Az, hogy pl. Windows frissítéseket tudatosan visszatartanak akkor is, ha már egyes játékok nem hajlandóak elindulni vagy egy újabb generációs SSD-t feleslegesnek tartanak szerintem megmutatja, hogy miért könnyebb egy konzolt bekapcsolni és használni. Arról nem is beszélve, hogy hány és hány olyan PC-t láttam már, amiben szőnyeg vastagságban állt a por és a tulaj szerint jó az úgy. Bezzeg a konzolos topikban már garancia előtt szét akarják szedni takarítani.
Én is azt pártolom, hogy mindenki találja meg a legjobbat és legkényelmesebbet magának.
-
.LnB
titán
Nem! Van egy csomó tapasztalat. Rengeteg információ eljut hozzánk a témában. Amit te felvázolsz, az szűklátókörűség. Te szűkíted le két egyénre. Pedig szerintem bőven lehet általánosságban beszélni erről.
És érveltél, hogy ne érveltél volna?! Csak most tekintsünk el attól az amatőr móditól, hogy egyenként bemásolgatom idézetnek őket.
-
Moby
veterán
Én nem érveltem, vagy legalábbis próbáltam elkerülni/nem szerettem volna. Ez nem olyan dolog, ami érvek mentén megy. Van nekem egy tapasztalatom, a témában, és van neked egy tapasztalatod. A kettő nem egyezik. A gyakorlatban mindkettőnek léteznie kell, ez egy axióma, ha mindketten az igazat mondjuk, és hát miért ne tennénk?
-
-
Bad Pritt
félisten
Tegyük meg tétjeinket, Octopath Traveler II csatlakozik-e a Forspokenhez, Avengershez meg a többiekhez és tovább süllyed a Square a trágyában, vagy végre letesznek egy értelmes játékot az asztalra.
-
Moby
veterán
Úgy gondolom, hogy másra nem is jó ez, mint elkerüld azt, hogy egyetérts velem.
Kellene? Mármint te azt gondolod, hogy egy véleményvitának az kellene a kimenetelnek lennie, hogy egyertét valamelyik fél azzal, amivel nem ért egyet, mert...mert ezt kívánod? Ez nem fog menni. Nyilván nem értek egyet veled, nem egy posztban leírtam ezt. Mit szeretnél még ezen felül? Nem tudod elfogadni, hogy létezik olyan, hogy nekem oké, ha nem értünk egyet, és nem azért oké, mert közben azt gondolnám, hogy egy egybites hülye vagy, akinek nem számít a véleménye? Tényleg csak ez a vitakultúra létezik? -
Moby
veterán
ÚÚÚristen, ezt eddig nem is láttam!
Amit viszont rohadtul nem értek, hogy nekem úgy tűnik, hogy még a kutyaszar DeepL-en belül is valamit eltoszhattak, mert a Quest Complete-et is "Kérdés befejezve"-re hoz, amit a deepl webes frontendje alapján sem kellene betévesztenie. -
.LnB
titán
[link]
Azért ez elég durva mértékű süketelés amit leírsz.Persze értem én, hogy engem állítasz be ezzel egybites hülyének, de ez a kijelentés amit tettem, baromira nem kívánta meg ezt. Úgy gondolom, hogy másra nem is jó ez, mint elkerüld azt, hogy egyetérts velem.
Nem, hogy nem megy félre a gondolatmeneted, hanem az már konkrétan egy teljesen másik vágány. A valódi téma meg elment már rég melletted.
-
Moby
veterán
válasz
KKaresz45 #7962 üzenetére
Szerintem nem megy ez félre. Ez egy ilyen alapvető nézetkülönbség, amiből a politikai, a hitvallás, a beosztotti-vállakozói lét, és megannyi dolog származtatható, amit biztosan nem itt fogunk megfejteni: az e nekem az igazi probléma, amin nem tudok/akarok változtani, és el kell fogadnom valamilyennek, vagy az e a probléma, amin tudok változtani, de az erőforrásaimat csökkenti, és a kimenetel sem feltétlen nagy biztonságú?
Szuper lenne, ha nekem lenne mindenre(mindenre...bármire!) egy ilyen nagyon biztos mondásom, mint .LnB-nek, sokkal kevesebb kín és gyötrődés lenne az életemben
-
KKaresz45
senior tag
Köszi, ez egy érthető magyarázat.
Szerintem itt megy félre a dolog: "megfelelő szakértelemmel és megfelelő pénzzel, időráfordítással, gondossággal LEHET olyan platform, ami nem problémásabb". Na pont a pénz, az idő meg a gondosság a probléma maga. Tehát ha ezeket ráfordítod, akkor már nem lehet azt mondani hogy nem problémás.
Persze ha máshogy definiálod a "problémást" akkor lehet ezzel vitatkozni. De szerintem a legtöbb ember életében ezek a szűk keresztmetszetek (idő, pénz, szakértelem).
-
.LnB
titán
Persze.
Kivéve amikor ilyen tökéleteset "teremtettél", milliókból. Aztán a játék meg nincs rendesen optimalizálva. És akkor Oopsz.Pont reálisabb az én állításom, hogy általánosságban sokkal problémásabb a PC gaming. Mint a te álomvilágod. Ahol egy adott mikrokörnyezetben, pont minden, flottul működik.
-
Moby
veterán
válasz
KKaresz45 #7958 üzenetére
Nem. Ezért nem is teszek általános kijelentéseket. Én általános azt állítom, hogy megfelelő szakértelemmel és megfelelő pénzzel, időráfordítással, gondossággal LEHET olyan platform, ami nem problémásabb. De mivel ezek szükségesek hozzá, nem való mindenkinek. Olyannak való, aki ezt a platfrormot ilyen formán meg tudja teremteni, és képes fenntartani. Hiszen annyi a különbség, hogy az egyik oldalon ezt megteremtik neked (egy konkrét gyártó), de el kell fogadnod olyannak, amilyennek ezt megteszi más, a másik oldalon neked kell megteremtened, és gondokoskodnod kell a fennmaradásáról, azaz olyan lesz, amilyenné teszed. Az életünk majd minden területe ezen döntések mentén alakul.
-
.LnB
titán
Általánosságban.
Bármilyen olyan játék esetében, ami multiplatform, és esetleg nincs külön topikja. Csak a PC-s sírásokról van szó nagy számban. Ez az általános jelenség. A konzolos meg leül, aztán játszik. Nincs kérdés, hogy elindul e, kifagy e, vagy, hogy hány fps-sel fut. Nem kell driverekkel vesződni. Ezek nekem mind gond=nyűg.
És az a szép, hogy ez lehet 2-3milliós PC is. Az se ment meg ezektől a dolgoktól.
Például ez is egy gond= [link] És mennyi ilyen volt már a múltban?!Minden olyan jelenség gond, ami akadályozza, vagy befolyásolja a játékélményt.
-
Moby
veterán
Definiáld a "gond" általad értelemezett jelentését. gond=nem indul el? gond=rosszul fut? gond=hibás(?), gond=???
Kinek a pécéjén? A tiéden? Az enyémen? Egy hipotetikus pécén, ami....milyen?
?
?
Egy biztos, ezzel a mondatszerkezettel a jelentés ismeretében is összeférhetetlen lesz a "tény" definíciója, sok szempontból (vegyük pl. a "sokkal több"-et). -
Bad Pritt
félisten
-
Moby
veterán
Nem erre gondoltam a kötöttségek alatt. A konzolon hamarabb kiderül ha valami szar, mert mindenkinél ugyanaz a rendszer ugyanazzal a szoftverrel működik, de ez pl. pont most a Dead Space kapcsán ingott meg, ahol az a "mondás", hogy a store változat lett kaka, az újságírói verzában nem volt benne a probléma. Ennek némileg ellentmond, hogy akkor mi tartott hetekig a kijavításában, de ezt megfejteni nem fogjuk
A lemez nem lemezzel meg láthatóan az a probléma, hogy az új vásárlók sajnos nem értik, hogy ha nincs lemezmeghajtó a gépben, akkor hiába veszi meg a lemezes játékot. Amit ki lehet röhögni persze, meg elbagateliázlni, de a probléma ettől még valós marad, és akkor nem beszéltünk arról, hogy ha érti is a különbséget műszaki9lag, vajon tud-e megalapozott döntést hozni csak ezt ismerve. Mert ettől még nem fogja ismerni a járulékos kötöttségeket, hogy pl. a digit játékot nem tudja eladni,s em odaadni a szomszédnak, mennyibe kerül, hol tudja megvenni, stb. Az, ami mindenkinek való, annak olyannak kellene lennie, hogy tényleg mindenkinek legyen való, és ne kelljen hozzá kreszvizsga. -
ρσгτσ
addikt
Azóta vannak őszinte(?) pillanatok, mióta a Sony, a CMA, és az újságírók hergelik a játékos közösséget, illetve mindenki mást.
A Microsoft -on kívül az ég világon senki nincs tisztában azzal, hogy mi történik náluk. Pusztán a számok ismerete erre kevés. Fotelben, a sötétben ülve dobálózik mindenki a számokkal, meg az információ töredékekkel.
Oké, a Microsoft csinált már pár hülyeséget a fennállása alatt, de ha tized annyira lennék sikeres mint ők, már annak is örülnék...és itt nem szimplán a vindózról van szó. Ott sem hülyék ülnek, és szándékosan ömlesztenek ennyi pénzt ebbe az egészbe.
-
"A konzol a konzolságától nem fogja megjavítani a szar szoftvert, bár a platform kötöttségei csillapítják"
Ezzel szerintem nincs gond. Van akinek a kényelem a legfontosabb és nem akar lemezzel bajlódni. Az minek fizesse ki a meghajtó árát? Szerintem nagyobb gond, amikor 2 különböző erősségű gépet adnak ki (khm xss xsx). Ebből sokkal több probléma adódik, visszafoghatja az egész generációt...
-
Moby
veterán
Nem, ez vélemény. Tudjunk különbséget tenni a tények meg a vélemények között. Ez egy olyan vélemény, ami azt feltételezi, hogy minden konfigon van valami gond, és mindenhol más, ami ostobaság. Elindítottam pc-n a hogwarts legacyt, és megy. Innentől a tényről kiderült, hogy valójában egy vélemény, ami egy téves képzeten alapszik.
Raádásul az eddigi diskurzus egyetlen eleme sem arról szólt, hogy működik, vagy nem műkdik a micsoda a melyik platformon, hanem arról, hogy HOGYAN. -
.LnB
titán
De. Ez pont platformtól szar. Mert konzolra megcsinálják, és működik. PC-n meg amennyi konfig, annyi gond. Ez tény. Mindig is ez volt, és ez is lesz.
Évekig voltam PC Master Race első soros tagja. Én se most ez alapján a két hét alapján írom amit írok. Csak most megint elkapott az "érzés": [link] És annyira nem hiányzott. -
Moby
veterán
Mindkét oldalról túl van misztifikálva a kérdés. Egy dolog biztos: a pc nem való mindenkinek, több okból sem. Némi szakértelmet igényel már az alapoktól kezdve, több időt kell beletenni, stbstbstb. És hogy alapvetően tökre nem baj, hogy ehhez nem ért mindenki, meg nem is akar. A konzol mindenkinek való. Összehasonlíthatatlanul egyszerűbb a jót megkapni, bár a konzolos topikok folyamatosan vissza-visszatérő kérdéshalmazai azt mutatják, hogy az is kezd bonyolultá válni egy új belépőnek, ami nem jó tendencia. És hogy már ebbe az irányba sem lett volna szabad elmenni, hogy van lemezes meg lemez nélküli gép.
-
+1.
En is inkabb a konzolos jatekot valasztom (ha nem fps), mert kenyelmesebb, tudom a csaladdal egyutt jatszani, jar a kontroller kezrol kezre, stb... Az is igaz, hogy kevesebb a problema, amit meg kell oldani, nincs stressz. Viszont teljesen igazad van, a moslek az konzolon is moslek. -
Bad Pritt
félisten
válasz
zozika84 #7944 üzenetére
Tipikus példája a média öngerjesztő tartalomgyártásának. Kicsit nagyobb híre lett néhány Callisto PC problem videónak, majd egyre többen ültek fel a nézettség vonatra és még napokkal a patch után is jöttek videók a témában.
Én ezért tartom ma már károsnak a DF működését, mert sokszor látványosan rámennek arra, hogy a videóik egy részében a játékok legjobb és/vagy legrosszabb 1%-át emelik ki, teszik mindezt elég okosan. A valóságban meg a 20-30-40 órás játék 19-29-39 órájában az ég egy adta világon semmi pozitív vagy negatív értelemben kiemelkedő sincs.
-
Moby
veterán
Mert valószínű nem kevés ember van, aki visszaült a PC elé, és ugyanúgy a Microsoft -nak termeli a pénzt.
Most mondom, legyen tiszta, úgyis ez is ki fog derülni hamarosan, most, hogy valami igazságmondási hónap van az MS.nél: a PC az xbox platformnak egy huncut centet nem termel. Nincs ember, aki abban a moslék storeban pénzt költene, sem gamepass-t nem vesz senki, maximum egy-egy hónapot $1-ért. Ezzel szemben ömlik bele a pénz. Nem nullára nem fog nekik az kijönni soha, hanem komoly összegű tétem van rá, hogy TETEMES deficitet termel nekik ez a pécés xbox, látens...maguksemtudjákhogy mi, de sokat elárul az egész helyzetről a tragikus állapotban lévő windowsos xbox app. -
Moby
veterán
Mégvalami: ha valami szar, akkor nem lesz jobb attól, hogy olcsó. Szal a szar szoftvert nem validálható az olcsó konzollal sem. NE LEGYEN szar szoftver. A gyenge játékot sem validálja az olcsó elfőfizetéses modell, bár ennek is nagy rajongó tábora van. Ne legyen ilyen. Én nem kérek sem rossz játékot, sem szar szoftvert, sem olcsón, sem ingyen, sem semennyiért. Inkább ma már nem játszom ha ilyen van. Ez nem bekerülési költség kérdése.
-
Moby
veterán
Ez így ebben a formában nincs, torz, és önigazoltok. A szar szoftver mindenhol szar. Az nem a platformtól szar, hanem a készítőjétől. Kijött a Callisto, pécén moslék állapotban volt. Eltelt két hét, és tökéletesre gyógyították, de addigra vagy dobták, vagy végignyomták úgy. Kijött a Dead Space, Ps5-ön moslék képminőséggel, mert valamit eltosztak. Eltelt két hét, kijavították, de addigra vagy végigjátszották úgy, vagy elterjedt, hogy szar.
A konzol a konzolságától nem fogja megjavítani a szar szoftvert, bár a platform kötöttségei csillapítják. A PC a pécéségtől nem fogja megjavítani a szar szoftvert, bár a nagyobb bruteforce és lehetőségek csillapítják. Én ami nagyon kérdéses minőségben, azokat pécére veszem, mert ott _bármi_ történik, van lehetőség helyretenni (hacsak nem olyan természetű az elbaszás, hogy erre mód sincs, van iilyen, de ritka). Ami biztos minőségi az mehet konzolra, de ami minőségi az jellemzően pécén is az. Ha kijön egyáltalán rá. -
_drk
addikt
válasz
l.skywalker #7940 üzenetére
Tv-ben szerintem már az az alap. Bemész a boltba is csak az van, noname márkák Full HD-ja van még ami ilyen szükség megoldás. Csak ha nagyon nincs pénz vagy anyámnak TV és kis filmezésre jó.
Monitornál viszont az is mocsok drága ráadásul felesleges is a leírtak alapján.#7937 .LnB
Nekem sok játék tökra furán nézett ki. Mai napig nem tudom miért.
Tavaly Witcher 3 modokkal szórakoztam 1-2 órát. Nem jött össze! Nyilván kicsit idegesíti az embert a feleslegesen eltöltött idő. Aztán év végén mikor kijött konzolra simán felraktam, ment. Na akkor éreztem magam igazán hülyén
A másik kedvencem a headset volt. PC-be hiába dugtam akárhogy nem működött a discord.
Epos GSP 301 gamer füles 30 ezerért! Na ott az ideg megölt!
Majd a PS4 joyba bedugtam is simán működött ha játszottunk valamit.Most már új windows kéne 2 és fél év után, de annyira nincs kedvem...
-
l.skywalker
titán
Érdekes én abszolút nem vagyok 4K őrült, a tévéink FullHD-sak itthon és szinte a legtöbb kijelző. 1 kivétellel, a PC-m egyik monitora 4K-s amin a Destiny 2-t játszom 60 FPS-el.
Néha át kell váltanom FullHD-s kijelzőre és rendesen "csúnyának" látom. De más játékot általában 1080p-ben játszok, csak a Destiny-t nem.
-
F-ECT$
titán
Konzol, ubisoft: kb 2 hónapja nem lehet játszani a Just Dance 2023-mal. A JD 2022 tökéletesen működik, de a JD 2023 nem találja a telefont, és hiába állítasz bármit, nem működik. Tudnak a problémáról, és szarnak rá. Közben meg ketyeg az előfizetési idő. Szóval egy szar cég szarja a konzolon is szar.
-
ρσгτσ
addikt
A Nintendo nem fog visszatáncolni. Egyébként már 1 éve volt a bejelentés. Szóval akit érintett már ki tudta magát tombolni a neten.
Szerk.:
Itt a link a részletekről.Holnap lesz 1 éve, hogy megosztottam a Switch topikban.
-
.LnB
titán
Na akkor folytatom. A legnagyobb bánatommal.
Nekem nagy kedvencem az R6: Siege. Ezért egy gyenge pillanatomban úgy voltam vele, hogy nekiállok játszani. (Azóta is próbálkozom)2-3 kör után, előjön az a probléma, hogy 5-10mp!-re megfagyok. Szaladok, megáll a kép, amikor meg újra mozgás van, akkor meghaltam... Úgy, hogy a játék fix 120fps-sel fut, a ping jónak tűnik.. Nem értettem az egészet. De 2-3 lejátszott meccs után fixen előjön. És ezzel kezdődött is a baszakodás. Driver csere, játék újratelepítése, olvasgatás.
Aztán ráleltem, hogy az Ubisoft tavaly szeptemberben jelezte először (hivatalosan), hogy vizsgálják a problémát. Azóta annyi történt, hogy januárban is írtak még, hogy dolgoznak a problémán.
Végül is, egy multiplayer FPS esetében nem kell sietni, ráértek srácok. És a jelenség nem ritka, mert másoknál is látni, és mások is írtak róla reddit-en. Ráadásul lehet akármennyi miliós géped, ez akárkinél előjöhet.
Azóta találtam talán egy megoldást, de még nem próbáltam ki: [link]
És ez a b*szakodás, ez nem hiányzik nekem. Én amikor váltottam konzolra, akkor is sokszor leírtam, hogy ez a problémamentesség, ez sokat ér. És nekem tényleg sokat. Leülsz, bekapcsolod, és működik. Kompromisszumok vannak? Vannak, persze. De számomra közel sem akkorák, mint PC-nél.
#7933 tboy93
Fiam játszik vele. Leülök, belövöm neki a beállításokat, tesztelem kicsit, nagyjából fix 60fps-re. Leül játszani, fordulok kettőt, látom, hogy már megint akad mint a dög. Kérdezem tőle, hogy ez már megint mi? Miért akad?! Azt mondja nem akad.(Volt szemre 15fps.) Ja ő bekapcsolta a forgalmat, hogy legyenek más autók is a mapon.
Az a játék egy early access, f*s. Valami 0.2-es verziószámmal. Optimalizálásról nem is hallott. Ő elvan vele. Engem kikészít vele. Mert engem zavar ha akad, amikor játszik. Őt nem.
Más egyébként elég tisztességesen fut. FHD @ 60fps-sel. De ez a gép már öreg. Például a Hogwarts Legacy-t eszembe se lenne PC-re venni. Azt PS5-re fogom. -
Bad Pritt
félisten
Nekem újdonság, hogy a Nintendo bezárja a 3DS eShopját. Csak én érzem kicsit keménynek, hogy egy 70 milliós eladással rendelkező, alig három éve nyugdíjazott konzol digitális boltját lövik le?
-
_drk
addikt
Sokszor előjön pedig a PC téma mert ebben a topikban elég jól helyén van kezelve.
Az is egy élhető platfrom, hiába vannak ott gondok.
Mondjuk most ez a 4K őrület.... Szerintem az hülye aki ezt komolyan gondolja. Ugyan az mint a PS5 dobozon a 8K!
Egyszerűen túl erőforrás igényes de még utána is rengeteg munka lenne optimalizálni amit mondjuk a gamerek 0,000001%-ára szintén hülyék lennének megcsinálni.
Ugyan ez volt 1080p-vel 2010-es években. A mai napig még 10 évvel később is nem alap a Full HD! Legalább egy közepes konfig kell ahhoz is, ami az akkorihoz technikához képest sokkal gyorsabb.#7931 tboy93
Ezért kell konzolt venni! Mondjuk nem 185 ezer már, de 230-ért is jobban megéri. -
Moby
veterán
i7@10700, 32GB Ram, 6900XT Ultimate
.LnB: DeepL. Megy a marakodás a hogwarts topikban, hogy szar-e a gépi fordítás, és hogy igénytelenség-e ilyet használni. Tegnap felraktam megnézni, hogy mégis milyen minőségű. Nem ért meglepetés. Moslék. Alapvetően nem tartom igénytelenségnek, ha valaki ilyet használ, ez egy viszonylag egyszerű igény, amit ki is lehetne szolgálni (amíg értjük, hogy mi a különsbég a gondos munkával elkészített és lektorált fordítás, és a gépi között), a baj inkább azzal van, hogy ez a DeepL egy aljaszar. Ezt tudom rég óta, azt kevésbé, hogy miért nem használnak mást. Ha van egyáltalán más. A ChatGPT például szinte tökéletesen beszél magyarul ehhez a vödör szarhoz képest, ami amúgy arra nem képes, hogy különsbéget tegyen tegezés és magázás között, és egy szövegtörzsben egyszerre fordul elő mindkettő. Szóval szerintem a gép fordítással amúgy nem lenne baj, de addig mindig baj lesz vele, amíg ezt a mocskot használják rá.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Van, akinek ilyen minőségű fordítás is elég, látod... #Sátoraljaujhely
-
.LnB
titán
Tegnap megírtam egy kommentet arról, hogy 4-5 év után milyen volt visszamenni kicsit Pc-zni. (Spoiler: Nem jó.) Aztán kitöröltem az egészet, mert úgy gondoltam, nagyon nincs itt a helye ennek a témának. De ezt a képet megmutatom: [kép]Ez a beamNG.drive (egy f*s, de fiam ezzel szórakozik). FHD-ban. A gépünk se olyan erős mint moby-nak. De ezen pislogtam nagyon, 4-5 éve a falunkban összesen nem volt 20GB ram.
, nemhogy annyit kérjen egy játék. Ehhez képest a Hogwats Legacy gondolom egy gyönyörűség.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
l.skywalker #7922 üzenetére
Mondjuk Xbox -nál ez a konzol eladási szám elég torz. Mert valószínű nem kevés ember van, aki visszaült a PC elé, és ugyanúgy a Microsoft -nak termeli a pénzt.
Persze a fenti egy elég csúnya csökkenés, de összességében nézve a Microsoft szempontjából ennek sokkal kevesebb a jelentősége, mint a másik 2 konkurens gyártónál/szolgálatónál. Amivel termesztésen nem mondom azt, hogy nincs jelentősége.
Ráadásul egy csomó eladási számot pont azért nem látunk, mert a Microsoft nem osztja meg, és szerintem ilyen eladási statisztikák pont jól jönnek nekik az AB felvásárlás kapcsán.
Szerk.:
Egyébként az teljesen nyilvánvaló volt, hogy One/PS4 generáció után a Microsoft csak szépíteni tud. Vagyis erre meg van a lehetősége...de ebben a generációban esélytelen lesz némileg kiegyenlítetté tenni a piacot.Szerk.2.:
Amit a Microsoft csinál most kiadási oldalt tekintve, az egy hosszú, és valószínűleg nagyon tudatos folyamat. Egy idő után pedig rendezni fogják a soraikat, aminek biztosan lesznek áldozatai. -
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #7921 üzenetére
Ezt mondom, nincs System seller dolog. A Game Pass ezek szerint nem az.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
l.skywalker #7916 üzenetére
jó de konkrétan annál a játéknál minōség csökkenésérōl van szó.
a seriesx/s+gp kombóról volt szó,ami nem csak a microsoftnál eddig a legjobb csomag,hanem talán az egész piacon...konzolok között mindenképpen, olcsóbb-erōsebb hardware és szolgáltatás is. mégis a másik triplázza az eladásait,ōk pedig csökkenek (euról van szó a gameindustry cikkben). papíron a series S a "népkonzol", a valóságban pedig ott állt a polcokon...vagy nem létezik az halmaz,akire lōttek, vagy nem tudják nekik eladni -
Kivancsisagbol: Milyen vason fut ez igy?
(Aztan befejezem az offot PC gamingrol mielott szetrugjak a tobbiek a sejhajom - jogosan)Nameg, vajon ehhez kepest milyen szintet tudnak a nextgen konzolok... Basszus, ritkan csinalok ilyet, de annyira erdekel, hogy mostmar ebbol DF video lesz.
ui.: Ugy latom, ebbol nem lesz DF. Rakerestem, minden talalt csak az volt, hogy a csavo zsigerbol utalja az openworld jatekokat, meg a HP univerzumot IS, szoval ha meg is csinalja, nem szivesen... Azt nem ertem, akkor mi a picsaert nem adja ki valamelyik masik DF-es arcnak es kesz? -
Jezus fasza! 12GB VRAM es 17.5GB RAM?! Ok, hogy 4k ultra, de akkor is! Most nem akarok geci lenni, de annyira azert nem szep, hogy ezeket a szamokat meg lehessen magyarazni. Es ez a ram hasznalat meg RT nelkul van. AztaQrva. Akkor FSR nelkul, full RT-vel mennyi kene neki, 36GB? 48? Abszolut nem normalis.
-
Moby
veterán
Nem csak azt, a system ramot is. Nálam valszeg azért nem kell semmi init turkálni, mert 32gb sysram, meg 16gb vram, de ez alatt, már nyöszörög, de van rá beállítás. Ezt most csak úyg random lőttem, ahol épp voltam: [link]
Szal 2023-ban az elkövetkező évekre 12GB-os kártyát venni sokszázezerért, nem tűnik túl sikergyanús lépésnek/ez 4K@Ultra@FSR2@W/O RT
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #7912 üzenetére
A legjobb példa az MS szenvedésére én vagyok. Nem márkahűség, hanem impulzusvásárlás miatt vettem 8 éve konzolt egy X360-at. Sosem érdekelt a Halo, nem is ismertem, de letoltam már One-on az MCC-t (akkor még a 4 sem volt benne) és nagyon megtetszett. Majd jött a négy, majd az öt és fogtam a fejem, hogy mi ez? Az éppen fellelkesült Halo rajongót szépen elfojtották bennem a saját konzolzsinórukkal és hiába már az Infinite és az elrontott sorozat, nem érdekel kicsit sem már.
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #7912 üzenetére
Amikor a félrészeg mexikói fizetett közönség örjöngött a konfjukon, akkor végleg elengedtem náluk ezt. Síkhülyék a marketinghez. Olyanok ülnek ott, akiknek az a fixa ideájuk, hogy a világ az egyenló az északamerikai lecsúszott ultraparaszt B középpel, és nekik csak ezekből áll a vásárlórétegük.
-
Moby
veterán
Arra próbálok utalni, hogy nem a 1st party kontent fogja eladni, hanem a JÓ 1st party kontent. És nem a szerintem jó a lényeg, mert nekem hidegrázásom van a sony nagydrámás komfortjátékaitól is. Hanem olyan jó, amit a világba felszopnak mindenütt, és rá lehet építeni valami nagyon durva marketinget, és ezen az utolsó ponton fog elmenni náluk minden, még akkor is, ha odáig egyébként minden príma lenne. Szóval szerintem az nagyon szomorú, hogy végül nekik is ugyanazt az utat kell bejárni a sikerhez, mint a másik kettőnek, mert egyrészt ez sosem ment nekik, semmi nem utal arram, hogy most mqajd fog. Másrészt meg metg ki kíváncsi állandóan ugyanarra? A tömegek, oké, de...meh
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #7899 üzenetére
Annyira eltérő a három cég startégiája, hogy nehéz megtalálni azokat a pontokat ahol valóban egymás versenytársai. Valószínűleg az ABK felvásárlása ellen azért küzd most ennyire a Sony, mert ha az MS-hez kerül egy valódi system seller cím, mint a COD, akkor az már megmozgatná az eladásokat.
-
Wesder
titán
Írhattam volna bármi mást. 21 év végén volt egy Halo meg egy Forza. 22 év végen meg kb semmi.
És akkor most hüledezünk hogy visszaesés van.Ha nincs 1stparty kontent, akkor eladás sincs. Esetleg az ex content csak a PS-t meg Nintendo-t adja el? Az Xboxot már az se? Akkor tényleg ideje ledózerolni meg sóval behinteni az egészet.
-
Moby
veterán
Nekem mindenesetre van egy olyan érzésem, hogy azzal, hogy mostmár kiderülhetett a nyilvánvaló tény, hogy a gamepass nem a világ legjobb üzlete (az MS-nek) a külvilágfelé, valamifléle kilövési engedély lehet Phil fejére a bedőlni látszó acti felvásárlőás miatt. Jön nekik egy jóóó szar első negyedév, felvásárlás dugábadől, gamepass nem bolt...és lefejezés lesz a vasárnapi főműsor az ebédhez.
-
Moby
veterán
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #7905 üzenetére
4k fsr2 ultrán megy nekem is, ehhez elég egy 6900XT is (persze RT off). Vannak részek, ahol megeszi a világ összes vramját, ezmiatt pl sima 3060-on jobban megy a 12 giga miatt, mint a 8 gigás 3070-en. Inibuzergálással bekapcsolják a texture streaminmget, akkor jól megy kevesebbel is, nálam 16 gigán már nem kell buzerálni semmit. De nem. Ma már nem veszünk 12 gigás kártyát. Főleg nem háromszázezrekért.
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #7902 üzenetére
Ha időben jött volna a Starfield, akkor most nem lett volna visszaesés.
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #7902 üzenetére
Azt semmilyen körülmények között sem szabad megvenni, az árától függetlenül sem. Legyen a Hogwarts intő példa, hogy 16 giga alatt nem veszünk már vga-t. Akkor már inkább vennék 7900XT-t, 20 gigával. Egyszer csak lesz hozzájuk normális driver is...
-
hombre[EU]
veterán
nincs igazából olyan játék (náluk) ami ennek a konzolnak (+szolgáltatások) az értékét nagyobb mértékben növelné. ez egy jó csomag, ettōl nem lesz sokkal jobb egy forzával. nem itt lesz a kutya elásva
egyébként,ha már genváltás...én egy series xxl-re lecsapnék biztosan,ha 4k60-on tudja a Starfieldet. jobban megérné,mint a 4070ti
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Ingyenes parkolást!!!!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Xbox Series/ One kontrollerek eladóak
- Nintendo switch Oled megkímélt Opcionálisan megvásárolható kiegészítőkkel
- Nintendo Switch Oled - 256 GB SDcard - BigBen tok -Okosított
- Eladó Ps5 (fat) digital, 2 kontrollerrel.
- Nintendo Switch OLED Zelda Tears of The Kingdom Megapack! Új, Bontatlan!! Ingyen Foxpost!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest