Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiborg
aktív tag
Hali!
Köszi a véleményt. Közben megoldódott a problémám. Memtest meghozta az eredményt
Hibás kontakt a memóriánál, kipucolás alaposan, külön külön majd együtt tesztelése a 2 db memóriának és utána hozzáfogtam win-t telepíteni, minden gond nélkül.
Kúszik fel a 2k, szószorosan kúszik, mert nem egy egetrengető a sebessége, dehát öregvonat nem gyorsvonat.Üdv és még1x köszi
Kiborg
mod: bilijo ha mindenki kiszedsz nem is fog sípolni. Legalább a proccnak benne kell lennie és semmi másnak, ekkor már sípolásképes a gép.
[ Szerkesztve ]
Ésszel él az ember - mondá a kannibál!
-
bilijo
csendes tag
volt bios reset,csak a hütö lett cserélve, de vissza raktam már a régit is de azzal se akar müködni, v.ki tanácsára kivettem az alaplapból a procit,memoriát mert anélkül sipolnia kéne, de csak nem akar sipolni semmit, vga-t már cseréltem azzal se müködik csak ugyanaz a fekete képernyő, az IDE kábelt majd holnapra hagyom
-
V.Stryker
nagyúr
Kicseréltem, amit tudtam. Megcseréltem a ramokat, kivettem az egyiket, stb. Sajna ugyanaz...egyébként szerintem vmi más van, mert a vinyónak és az ide kábelnek semmi baja, ugyanis el sem jut néha odáig a bootolás....processzort kiiírja és amikor számolná a ramokat az már nem jelenik meg...restart....vagy számolja rendesen a ramokat, vagy megint hülyeséget lát belőle és kiírja,hogy nincs csatlakoztatva a vinyó és közben felette írja,hogy mik vannak csatlakoztatva....restart...minden jó és a winfos rosszúl lett leállítva és itt választhatom ki,hogy utolsó helyes konfiguráció vagy csökkentett mód, stb...de mindegy,hogy melyikre megyek,mert fekete képernyő útán újra indul..se kékhalál se semmi...na és ezek ismétlik egymást össze vissza.
-
-
Lejszi
senior tag
megprobaltam mar mind a 2 SATA potot, a 0-s porttal kezdtem.
neztem BIOS-ban, be van allitva a RAID funkcio.
Kolégámnak van SATA-s asztali gépe, holnap beviszem melohelyre, és megnézetem vele, de sztem a vinyonak nincs baja, nem gondolom, hogy attol indulna ujra allandoan a gép.... -
Lejszi
senior tag
egy XP-t raktam volna a gepre, ezt a CD-t mar tobbszor is hasznaltam, semmi gond nem volt vele.
A HDD: MAXTOR SATA1 160GB, regebben az enyem volt ez a vinyo, nekem volt rajta xp, nem is egyszer.erdekes hogy a BIOS nem latja a vinyot viszont amikor bootol es az un 2.boot képernyo jelenik meg, ahol csak a RAID-es ill a SATA vinyok jelennek meg, ott érzékeli a vinyot
kiirja hogy az van benneSATA uh nem kell jumperelni, neztem bontatlan SATA kabellel is es azzal is amivel hoztak.
hát ez a helyzet. nekifutok ujra.....
-
Mauzes
addikt
Hát annyi lehetett, hogy menet közben húztam le a mobil racket, de nem tudom, hogyan, mert kikapcsolásra kattintottam, és amikor elsőtétült a képernyő, akkor vettem ki, és ekkor láttam, hogy még megy a gép. Na ekkor kezdődött a nem tudom, mi...
Amúgy kivettem a vga-t, nem csipogott. Kivettem a ramot, nem csipogott. Clear cmos, csipog a ram miatt. Kezdek örülni, visszarakom a ramot és vga-t, el is indul, de reset után semmi. Clear cmos, bios rendesen beállít, újraindítás után már megint semmi.
Nem volt húzva semmi, fingom sincs, hogy mi történhetett. Ja, és ötször annyi ideig tart, míg elér a biosig, meg hogy megnézi a perifériákat.
Nem értem, hogy clear cmos után miért indul el, de az első újraindítás után beszarik.
Valami ötlet?
[Szerkesztve] -
Mauzes
addikt
Most ezt hogy érted? Van egy alaplap, benne proci, memória és videókari. És így sem indul el (pedig legalább biosig így is el kellene jutni), mármint felpörög minden, de az alaplap nem pittyeg, és a monitor csak villog, mintha nem lenne bekapcsolva a gép. Minden periféria le van húzva.
-
-
vodros
csendes tag
Hy
A bioszfrissítés sikerült de nem változott semmi... Igen beállítgatnék én egy pár dolgot csak az a baj hogy nem tudom ''lementeni'' a bioszba a beállításaimat... mert ahogy írtam utána semmit nem reagál a gép újraindul még aztán nem kapcsolbe a monitor és csak bioszrezet után éledezik fel... szóval ugyanott vagyok. A memóriákat másik gépben kipróbáltam már ott ment... de kérek kölcsön aztán kipróbálom azokkal... tipped esetleg lenne hogy mi van a bioszommal? Egyébként világ életben 1800on (1533) futott a proci csak most a bioszrezet után megy csak 1150en
[Szerkesztve] -
dorten
tag
Megvettem ment 1 napot (hang nem volt de sw gond volt), este kikapcs, reggel bekapcs... van ilyen? Már próbáltam hogy kihúztam egyenként minden nemfontos dolgot a gépből, ramokat a slotokba egyenként, kikszerel-megtakarít-visszaszerel, procit is újrapasztáztam, a vga -t is (-10fok, vga -5fok ), elemet kivettem, tápcsati kihúztam, másik elemet is raktam bele (zsír új) Amik a lapba mennek mind hibátlan cucc, gépem nemvolt húzva... Mégvalamit megpróbáljak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) + Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest