-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
the dealer
tag
válasz
tigerscorpio #19040 üzenetére
Hát ebből amit bemásoltál sokat nem hámoztam ki. Viszont abból amit belinkeltél már igen.
Eddig senki sem világosított fel a -5V jelentőségéről, akinek elmondtam, hogy nem világít a tápteszteremen.
Ennek ahogy olvastam az az oka, mert nincs is ilyen már ATX szabványnál.Ma reggel volt bőven időm foglalkozni a témával és arra jutottam, hogy a réginél is működik a satás ág, csak a tápegységteszteremre nehéz rádugni a satás csatikat. Az újon például a mind a két ágból a táphoz legközelebb eső sata csatikat egyáltalán nem tudom rádugni, pedig hát elvileg ugyan olyanok mint amik utánuk jönnek... ...és azok a tápteszter szerint működnek (világítanak azok a ledek amiknek kellenek világítaniuk).
Szóval úgy nézem, hogy nem ment tönkre a régi tápom és az új is működik, tápteszter szerint.
Abban biztos vagyok, hogy a vga se lehet ludas, mert azért valamit csinálna az alaplapom.
RAM se lehet a ludas, mert mint említettem volt egy kingmaxom is amivel le tudtam tesztelni.Maradt a cpu valamint a mobo és itt jön a köv kérdésem. Ha a cpu romlott el, attól még kéne valami életjelet adnia a mobonak, igaz? Például elinduló cpu venti ami rá van kötve a lapra vagy a két digites kijelzőn ki kéne írnia valami hibaüzenetet.
Annyi életjelet találtam most, hogyha áram alatt van a lap, tehát be van kapcsolva a tápom és rádugom az utp kábelt, akkor az "activity/link" led villódzik -nem túl gyorsan- ami elvileg azt jelzi, hogy van adatáramlás vagy mi.Mind a két tápommal ezt az egy "életjelet" produkálja csak.
Levonhatom, akkor a végső következtetést, miszerint vihetem az alaplapot gariztatni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett RAZER PC - I9-14900k - 32 GB DDR5 RAM - 4070 Super
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÚJ GAMER ELIT: Azonnal harcra kész ERŐMŰ! Új, Garanciás, Windows 11 Pro-val!
- Gamer PC RTX4070 Ryzen 9
- Aerocool AM5 Gamer PC - Ryzen 5 7500F/32GB DDR5/1TB NVMe/RTX 3080/Vízhűtés/Garancia, Karcmentes!
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest