Aktív témák
-
mdk01
addikt
A konnektor földelt de szerintem gyenge.
Orvoslom a problémát de örülnék ha csizs befejezné a mondadóját.
[Szerkesztve] -
csizs
aktív tag
ennyi fenék egy helyen :)))) nem jöttök rá, hogy a memória a táp és a lap nem kompatibilis, vagyis memót tegtyél bele másfélét és akkor jó lesz, mert nem egy frekón mennek hiába kellene kompatibilisnek lennie ha nem mwegy akkor nem. tapasztalat és okoskodhattok :))) de akkor is ez a baja
-
mdk01
addikt
Köszi srácok a sok segítséget meg mindent!
A lényeg az hogy elvittem a boltba a srácoknak péntek reggel a gépet és cseréltettem, egy alaplapot.
Kicserélték összerakták(a föbb alkatrészekkel) és elindult.
Majd rögtön az első indításkor belenéztünk a setupba(BIOS) majd mikor kiléptünk megint előjött a hiba.
Ezzel semmi gond mert előfordul és után 2x 3x ra is elindúlt a gép.
Ezután mentem lanpartyra és ott is minden frankó volt 3 napon keresztül.
Ezután hazajöttem összeraktam a gépet és nem indult(a hiba ugyanaz mint a topicindításkor).
Nem indult 2x 3x 4x re se, majd öcsém kipróbálta hogy úgy hogy kikapcsolta a monitort és láss csodát egyből elindult majd visszanyomtuk a monitort és minden OK.
Ezek után gép kikapcs majd indítás és megint nem indult monitorral együtt.
Monitor kikapcs és megint indul.
Szóval most itt tartok.
Megmértük a konnektort hogy van-e feszültségingadozás gépindításkor és semmi gond de...
...van még egy olyan problem hogy BNC kábel ráz és mikor a gépházhoz rakom az orcám akkor meg csíp.(a ráz és a csíp megfogalmazás alatt nem fizikai kapcsolatra gondoltam hanem az áramra.:P)
Szóval miután ebbe az évbe az 5. alaplap van a gépbe erősen gondokodok hogy nem-e ez teszi tönkre a deszkákat.
A neminduláskor meg arra is mernék gondolni hogy a táp nem engedi elindúlni a gépet.
Na szóval ennyi lenne a történet és ezután nem tudom mit tegyek azon kívül hogy megkellene szüntetni ezt a ráz és csíp dolgot.:U
Remélem ez a topic majd másoknakis segít és rájönnek hogy az ilyen problémeká okát nem feltétlen a gépbe kell keresni.:P -
Noctua
csendes tag
Ha resetre mindíg jól indul és csak a bekapcsra nem akar indulni akkor
szinte biztos, hogy a táppal van a gáz. -
Out
addikt
nekem is volt mar hasonlo problemam, de akkor a videokartya nem volt rendesen az agp slotba, illetve kimozdult onnan mikor radugtam a monitort.
-
törölt tag
-
Szalma
őstag
(Nos, ha egy gépünk makacskodik, akár összeszerelés közben is, azonnal darabjaira szedjük és megpróbáljuk tiszta lapról indulva ugyanazokkal az alkatrészekkel újra összerakni, jóóóól szemrevételezve, hogy nincs-e látható sérülés valamely alkotórészén. Az alaplap rögzítő csavarokat azért bent hagyjuk a házban, de minden más kijön belőle. A táp is. Ha másodszor is nyűgös a dolog, na az a szívás... (Alkatrészek rotálása, amíg ki nem derül, hogy melyik(ek) voltak a ludasak...))
Szeretettel:
Szalma -
mdk01
addikt
Most már kb. 10 perc kinnt van az akkumlátor de ahogy leirta d jumpertm ár beugrott a dolog.
Szóval visszarakom az kkut aztán lesz ami lesz.
Pontosan mit mozgassakmeg mert egy vidkari van bennt egy cpu cooler meg egy vinyó...meg egy deszka:)
A vinyót és vidkarit már kivettem.
Levegyem a cpu coolert?
hmm.....leveszem.
A lapot nem vesem ki mert felesleges.
Húú még a ramokat nem piszkáltam ..na go. -
Fauszt
senior tag
Nem felejti el azonnal, ezt tapasztalatból mondom, amúgy meg a 2-3 perc szerintem elég kellene, hogy legyen ehhez.
A biost egy jumper átdugásával tudod resetelni (ezután a defaultot tölti be), hogy pontosan hogyan, az az alaplap könyvében van, bár szerintem nem ez lesz a megoldás, hanem inkább, ahogy már írtam érintkezés, szóval mozgass át mindent a lapon. -
mdk01
addikt
Ha nem megy a gép és kivesezm az akkumlátort akkor azonnal el kell felejtenie mindent mivel nincs semmic craft ami fenntartaná a memóriának az enerdzsít.
Amúgy olyan 2-3 perc re vettem ki.
Na mind1 ezt a bios resetet magyarázd el mire gondolsz mert így nem ugrik be sok minden.
THX
Volt kép ezzel a lappal 5 hónapon át.
Ha ez a bios ütés nem jön be akkor lap csere.
[Szerkesztve] -
mdk01
addikt
Gondoltam elfelejtetem a géppel a bios beállításokat aminek az egyik megoldása (tudtommal mert már csináltam) hogy kiveszem az akkumlátort.
Na most ezt megcsináltam és ugyanaz a hiba.
Most azt se tudom elfelejtette a bios beállításokat vagy nem.
Vki cáfoljon meg aki biztosra tudja hogy nem jól csináltam? -
mdk01
addikt
Semmi 5let?
-
mdk01
addikt
Lekapcsoltam a tápot de nemjött össze.
Nem 1x csináltam.
Még vmi? -
mdk01
addikt
Köszi srácok.
Nekem az 1600+@2100+on megy de 44 fokos és semmi gond nem volt vele(remélem most se az).
Kipróbálom a tápos dolgot.
Mikor lehúztam a vidkariról a kábelt rögtön bekapcsolt a moncsi tehát az is jó. -
drpele
senior tag
Nekem 1 az 1-ben ugyanezek a tünetek vannak egy Asus A7V600-X lappal.
Csak azóta jelentkezik a problem mióta (kb 1-1,5 hónap) mobo-t cseréltem.
Bios már a 3. van rajta, hiába minden.
Ha éppen nem akar indulni lekapcsolom a tápon a fökapcsoltót, várok pár sec-et, és visszakapcs. Utána minden ok. Bedob a bios-ba, hogy a legutóbb hibás cpu beállítások miatt nem tudott elindulni a gép, csekkolja a beállításokat. (Holott minden úgy van ahogy volt, minden órajel alapon (próbáltam már 2000+ palominoval és 2500+ bartonnal is)) Nyomok egy exit-et és már bootol is.
Már rohadtul kezdem unni (minden 3. vagy 4 indításnál eljátssza ezt), szal valszeg visszaviszem garban...
[Szerkesztve] -
mdk01
addikt
áp mert maxi sürge a dolog
-
mdk01
addikt
Hát igen a kezdettől eltelt időt már csak kétszemjegyű évekbe lehet leírni de még mindig érnek meglepetések..meg fognak is.
Utálom a számítógépet...de meg lehet szokni:P
Makacs dög az összes.
Megmértema led világítását és 54mp jött ki szóval a rendszer nem áll fel az tuti észseritnem jelet is küld a vidkari mert nem pittyeg.
Szóvalk ott tartok hogy alaplap de még várom az 5leteket. -
mdk01
addikt
Még annyit hogy a kábel nincs megtörve mert azt is néztem.
Monstre:A led nem úgy világít mintha töltenéa rendszert.
Ez azt is alátámassza hogy nekem van fennt Linux is és annak van egy menüje ahol kitudod választani melyik rendszer induljon.
Szóval ha kijön a menü ott 25mp-d van hogy válassz különben indul az xp.
Szóval a Hdd led folyamatossan világít tehát nem tölt meg nekem több kell mint 1,5 perc hogy felálljon a rendszer.
Ez nem jött be de köszönöm.
Ui.:csak egy gond van hogy holnap lan pary esedékes de úgy is útba esnek a szervizes srácok majd beugrok hozzájuk.
Esetlég még vmi 5let vkitől? -
törölt tag
hát, mivel nincs sípolás nem'tom, de egyébnként én is a videokártyára gyanakodnék, hogy nem érintkezik vmi rendesen, nekem is volt ilyen. mert ha világít a led,akkor valszínű a rencer betöltődött, csak nem látod. Próbáld ki másik gépben a kártyát, és ha műxik, akkor nézd meg a kábelt.
asszem több ötletem nincs... -
mdk01
addikt
Szevasztok!
Az a gondom hogynem indul elsőre a gép vagyis nem kapcsolbe a monitor.
Amióta alaplap csere volt azóta csinálja(abit kx7ről asus a7n8x-x re februárba).
Eddig ritkán csinálta meg ha nem indult el elsőre akkor 3x raelindult de kb. 3 órája kihúztam a gépből minden tyúkbelet kivettem ahangkarit meg a hálókarit és raktam bele egy ventit majd visszaraktam a helyére.
Szóval ennyi volt és azóta már 15x re se indul el.
Indításkor nem kapcsol be a monitor majd a HDD led világít olyan 1-1,5percig és ennyi.
Semmi sípolás meg egyéb infó.
Én alaplapra vagy vidkarira gondolok de ha ezek közül valamelyik is lenne akkor miért világít olyan sokáig a HDD led?
Ha vkinek van vmi 5lete akkor ossza meg velem.
THX
Aktív témák
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- Háztartási gépek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Metal topik
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest