Aktív témák
-
Yarlath
csendes tag
Hát... nagyon köszönöm, hogy megtiszteltél az időddel, de a fentiekből kiderül többek közt az is, hogy 1G memória van a gépben. Sajnos nem tudom feltárni mélyebben a helyzetet, a legtöbb infó a link alatt található XLS-ből derül ki a dolgokról.
-
Ger|
aktív tag
szóval a bioszba elenőrizd, hogy egyrészt az agp 8x engedélyezve van -e. Ha 4x az még elmegy. A 2x kicsit kevés lesz a textúráknak.
Aztán nézd meg, hogy van -e irq hozzárendelve a videókártyához. Ha nincs, nyomd enabledre, hozzávág majd 5-öst, 11-est, vagy amihez éppenséggel kedve van.
Aztán lesz egy olyan hogy AGP memory. Ezt állítsd 64 mbyte-ra, ha kb 512 mbyte ramod van.
Hogyha ezek nem segítenekl akkor nem tudom. Jah és nyomd ki az integrált hangkártyát. Ez előszeretettel nyírja szétt a gépet! -
Yarlath
csendes tag
10667 pontnál járunk. Innentől már csak a videokártya következik?
-
Yarlath
csendes tag
igen. Igen. Igen! IGEN! :))) Uram, az Ön megérzése és az én kérdésfeltevésem tökéletes időzítéssel bírt! A kérdést tényleg elhanyagoltam, de 1 hete megjelent a driver újabb verziója ÉS LÁSS CSODÁT: a cpu teszt 906 ponton zárt. Most jöhetnek a pindur finomhangolások. Nagyon köszönöm! :)
Ez egyben válasz a saját kérdésemre is: komolyan nyom a latba, kedves Yarlath. :D
[Szerkesztve] -
Yarlath
csendes tag
A tipp isteni, csak az a baj vele, hogy valamiért (?) a neten elérhető egyszerűen nem hajlandó felmenni az XP alá. Az új telepítésnél már meg sem próbálkoztam, így elkerülte a figyelmem, hogy beletegyem a leírásomba.. ellenben az most nagyon elgondolkodtat, hogy te is megjegyezted ezt... nyílván számít, de gondolod, hogy ilyen sokat nyomna a latba?
Herr Z: pontosan milyen (ennél is) finomabb beállításokra gondolsz? -
HERR Z
veterán
A probléma a procival vagy alaplap beállításokkal van, ez főleg a 2xx-es CPU tesztnek köszönhető...ot úgy 750 körül kellene adnia...
Szóval szerintem a BIOS-ba kellene finomhangolásokat végezni -
Yarlath
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi sokmindenre kiterjedő leírásom alapján szeretnék tanácsot kérni tőletek
a gépem jobb kihasználása érdekében, egyszerűen nem értem miért nem jön ki több a teljesítményből.
A lényeges a *valódi* teljesítmény, de ennek jó mérőszáma a 3Dmark03, amin az elvárhatóhoz (és az itt olvasottakhoz) képest siralmas eredményt ad a gépem, hálás lennék érte, ha valaki meg tudná mondani, hogyan lehet ''nyomni még egy kicsit a latba''. Egyszerűen kiváncsi vagyok a komoly eltérések miértjére..
- szűz XP PRO SP1 frissítésekkel, Tweak-XP alap cache optimalizációval
- ABIT IC7 alaplap
- P4 3.2HT@3.5 221FSB 1:1 osztás
- Samsung 2x512Mb DUAL-ban DDR400@442 - 3,7,3,3 - 2,8 V
- HIS x800 Radeon 4.9 (6.14.10.6476) Catalyst driver + Control Center (még tuningmentesen és gyakran ''furcsa'' viselkedéssel). A 3dmark leírásában aggaszt például, hogy AGP memory-nek 0 MB-t (?) jelöl meg. Az alábbi linken olvasható a teljes értékelés a 3dMark-tól: [L]http://www.externet.hu/design/3dmark.xls[/L]
A legmagasabb 3dMark eredménye a gépnek 9308 pont... :(
Egy, az utolsó tesztek közül:
3DMark Score 9135 3DMarks
GT1 - Wings of Fury 219,9 FPS
GT2 - Battle of Proxycon 68,0 FPS
GT3 - Troll's Lair 54,3 FPS
GT4 - Mother Nature 63,5 FPS
CPU Score 248 CPUMarks
CPU Test 1 32,8 FPS
CPU Test 2 3,6 FPS
Fill Rate (Single-Texturing) 2347,2 MTexels/s
Fill Rate (Multi-Texturing) 4982,8 MTexels/s
Vertex Shader 28,0 FPS
Pixel Shader 2.0 87,0 FPS
Ragtroll 39,8 FPS
No sounds 63,7 FPS
24 sounds 53,7 FPS
60 sounds 0,0 FPS
Nagyon hálás lennék néhány jótanácsért, bár az eddigi eredmények is leginkább fórumolvasgatásnak köszönhetőek. :)
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1
- OLED monitor topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Villanyszerelés
- Path of Exile (ARPG)
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest