- Milyen monitort vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- SSD kibeszélő
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HalasKYO
aktív tag
Heló!
Összeraktam magamnak egy kis gépet amit szeretnék fájl kiszolgálóként használni.
Egy MiniITX es Asrcok A330GC 2 magos Atom +2x512 MB ram.
Van benne egy PCI amibe egy HighPoint Rocket RAID (továbbiakban HPRR) 1820 ast fogok tenni.
8portos sata kártya.A kérdésem az, hogy mit ajánlotok hozzá, gondolkodok Raid5 ön, de kérdés, hogy mennyire bírná a kis atom illetve, tudom hogy a PCI limitel erősen. De ha egy 30MB/sec megvan az már nekem teljesen elegendő.
Amiket szeretnék:
-Fájlelérés win alól (erre ha jól tudom linuxon samba kell)
-TorrentEsetleg a jövőben:
-FTP
-VPN
-DLNA, vagy hasonló amivel "bármi féle okos" média lejátszóról tudok streamelni (akár XBMC is megfelelne, ha van rá lehetőség.Jelenleg 1 db 40 GB os IDE vinyó van benne, de a közeljövőben fogok át teni a másik gépből egy 160 as sata-t a rendszernek (Ezt az alaplapra dugnám)
Illetve vásárolnék 2-3 db 3Tb os vinyót amit a HPRR-re kötnék.
Most win XP fut rajta, de nyitott vagyok linuxra is ha kissebb a gépigénye és tudja a felsoroltakat.Eddig Ubuntut használtam GUI-val (CLI hez nem nagyon értek még)
Segítségeteket előre is kösznöm!
Illetve ami még érdekelne:
Ha szofveres RAID mellett döntök. (mivel a kártya is valószínűleg csak ezt tudja)
akkor mivan ha szétesik a tömb ? Tudom e később bővíteni ?
Tudom e "költöztetni", ha pl alaplapot, processzort cserélek alatta és újra kell húzni a rendszert ?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3667 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest