Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Henryk

aktív tag

válasz WiZARD #219 üzenetére

Végülis melyik verziót sikerlt beszerezni? WD20EARS?
    Én is ezt tervezem, sok jót hallottam róla hang és fogyasztás terén, habár sebességben az utolsók között van, de otthoni használatra megfelel.

Hallottam róla viszont olyat hogy nem ajánlják raidhez, mert van valami új cucc ami gyorsabban parkolja az olvasófejet, leállítja a vinyót az átlagnál, ezért rövid időn belül többszöröse az újraindulási értéke más HDD-khez képest, ami miatt gyorsabban elhasználódik, és lehet olyan raid vezérlő ami a lassú reagálása miatt kidobhatja.

Igaz engem a raid tulajdonsága nem fog érinteni, de kíváncsi lennék a tapasztalataidra, és hogy ki mit tud erről.
    Elvileg van valami ketyere amivel ezt ki lehet kapcsolni, és akkor nonstop pörög, ami sokkal kevésbé terhelő mintha percenként beindítja mikor kell valami, aztán leáll. ezt mondjuk több éven át, vagy ameddig el nem hal.

Már csak azért is érdekes ez, mert pl lenne több lemez amire csak átkerülnek a szétválogatott cuccok, és azok elég ha csak akkor mennek amikor pl filmet nézek róla, vagy épp ráteszem. Viszont lenne olyan ami viszonylag folyamatosan használatban lenne, pl külön kijelölt letöltővinyó, hogy csak egyet piszkáljon, esetleg erre mehetne a rendszer is, amíg nincs külön SSD neki. Na most ennek jobb lenne ha nonstop pörögne, és nem kapcsolgatná amint van egy kis szünet.

Jelenleg is feltűnő ez a jelenség, mikor átugrik a zenelejátszó egy másik albumra, ami a másik vinyón van, és akkor egy pár másodpercre beáll amíg fel nem pörgeti.
    Ezt 2 500-as WD green között tapasztalom.

Ki mit tud erről a "problémáról", megoldásáról? tehát lehet-e külön külön szabályozni hogy melyik vinyót állítsa le, és melyiket hagyja pörögni?

Új hozzászólás Aktív témák