- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
szalai56
senior tag
Bocs, hogy ide írok: keresnék Atari 800XL-hez programokat
-
WillChi
őstag
Mi van veled? Sikerült panelfóliát szerezni?
-
Timothy76
csendes tag
Süllyedünk!
-
WillChi
őstag
UP!
-
Balux
tag
napokban
-
Balux
tag
akkor rárepülök a napokab
-
Istencsapása
tag
up mert vissza akarok ide találni olvasgatni meg nézelődni
-
Balux
tag
Szia kell lennie itthon egy ZX-spectrumnak valahol mert nemrég még láttam valahol
(kb 2 éve)persze nem tom mükszik e de arra emlékszem hogy még hangkazettáról olvastattuk bele kb 10 perc alatt a progikat aminek isszonyú visitós hangja volt!
ha télleg érdekel előtúrhatom valahonnann!
jaésup -
WillChi
őstag
Hello! A Final III-ról van valami hír? UP!
-
fueled18
tag
Hy !!
Van egy comodore 64-es cucc a szekrény alján!!
kiválóan működik!!
van hozzá egy táp+magnó+a gép meg a kábelei meg van 1 sega gamepadom hozzá!!
ha érdekel akkor 5000Hufért viheted az egészet egyben -
WillChi
őstag
UPsz!
-
Timothy76
csendes tag
Fel vele!
-
Timothy76
csendes tag
Áp!
-
Timothy76
csendes tag
Új hónap, új Áp!
Régi Apple gépek is jöhetnek ám! -
WillChi
őstag
válasz
Timothy76 #78 üzenetére
Ha megmaradna a Final III, akkor kérlek jelezz itt: Bővebben: link , vagy a willchi.kukac.tar.pont.hu címre.
[Szerkesztve] -
Timothy76
csendes tag
-
WillChi
őstag
UP!
-
Timothy76
csendes tag
Up!
-
Timothy76
csendes tag
Még mindig jöhetnek régi gépek. Emlékeztetőül: Atari, Amiga, ZX80, ZX81, ZX Spectrum, HT1080Z, AirComp, Primo, HomeLab, Videoton TV Computer, Mickey 80, ... Ezek közül bármi érdekel!
-
Timothy76
csendes tag
Hű de rég nem voltam erre.
Áppot ide! Jöhet ide mindenféle régi 8bites stuff, Sinclair, Commodore, Atari és természetesen a régi, magyar masinák is (Primo, TVC, HomeLab... ).
-
WillChi
őstag
UP!
-
WillChi
őstag
válasz
Timothy76 #58 üzenetére
Hú, nagyon örülök, hogy sikerül valahogy összehozni a gépet. Nagy kő esett le a szívemről.
Az átmágneseződéssel kapcsolatban sok mindent nem tudok mondani, mert nálam nem volt mágnes közelében, de én úgy kaptam valaha, és nem tudom, hogy hol tartották. Egyébként azért törlés után használhatóak gondolom. Minden esetre sok sikert a géphez.
Ja, és szívesen. Ismét egy UP!-ot Neked!
[Szerkesztve] -
Timothy76
csendes tag
Köszi az up-okat!
A Speccy megy, de a billentyűfóliája teljesen tropa, csak egy-két billentyű működik. Szerencsére lehet kapni utángyártott fóliát, így ez nem probléma. Egy kölcsön speccyvel sikerült kipróbálni az interface-t és a microdrive-ot is, az működik rendesen. Érdekes egyébként, hogy a gyári kazik átmágneseződtek, míg a többi nem.
-
WillChi
őstag
UP!
-
WillChi
őstag
Na, egy UP!-ot Neked...
Hogy áll a dolog a Speccy-vel?
-
Timothy76
csendes tag
Ide is egy up-ot!
Szóval akinek vannak még ilyen régi masinái, az írjon!
-
szalai56
senior tag
Na hogy áll a dolog?
-
valdimir2
tag
Üdv multkor adtam el egy tvc gépet kazival
Nos valahol itt a forumban valaki hirdete egy videoton gépet réri terminált keres rá hátha még meg van neki én érddeklödtem a dolog iránt de a végén nem hivot vissza a ygerek.Ki tudja meg van e még neki.Videoton 5046 vagy valami iylen számu gép volt. -
szalai56
senior tag
Ha mégsem juttok megállapodásra akkor értesíts.
Timothy76 : A TVC-nek nem tudom mi a baja, még nem foglalkoztam vele. Ha kell, küldj egy árat.
[Szerkesztve] -
WillChi
őstag
- Még szerencse, ha én szedem szét, sok jó nem sül ki belőle, mert mire összerakom lehet, hogy videó lesz belőle v. atombomba.
- Időközben megnéztem a postámat, és a topicnyitó is bejelentette szándékát a cuccra. Most igazából nem tudom, hogy mit csináljak... Egyikőtökkel sem akarok kib.szni.Ha meg tudtok valahogy egyezni, én igazából bárkinek szívesen odaadom. Az meg sok jót nem szül, ha egymásra licitáltok egy nem tökéletes gépért.
-
WillChi
őstag
Ha jól emlékszem, a billentyűzettel vannak gondjai. Igazából nem akarom széttúrni, meghagyom annak, aki ért is hozzá olyan szinten, hogy tud vele csinálni valamit. Nem jóként adnám oda, hanem hibásként, de azt hiszem, hogy már korábban is leírtam (lehet, hogy még nem). Sajna nagyon kipróbálni sem tudom, mert nincs TV kábelem hozzá.
-
WillChi
őstag
válasz
Timothy76 #37 üzenetére
Első körben a Spectrum Plus-ról készítettem képeket: Bővebben: link
-
WillChi
őstag
Igazából, az egész kupac valamit odaadnám egy működőképes C64/II-ért + tápért v. kisebb winchiért, v. SD/DD RAM-ért (hogy miért/mennyiért/mekkoráért, az alku kérdése
). Van 2 db MicroDrive, 8db kazettával, vmi. illesztő, de ne kérdezd, hogy működnek-e, mert nem tudom. Igazából kipróbálni sem tudom, mert az alapgép nem teljesen tökéletes sztem. Nekem eléggé útban van, mert a fél szekrény tele van ilyen sz..okkal.
-
nekem van vagy 10 felesleges pentium1-em, vedd meg őket, hogy majd 10 év múlva ne kelljen fórumokon utánajárkálnod...
-
WillChi
őstag
Nekem van egy ZX Spectrum Plus-om egy csomó ketyerével (nem műxik tökéletesen, vmi hibája van, de ha jól emléxem képe van). Van még egy ZX spectrum alaplap is.
-
szalai56
senior tag
Innen is egy up
-
Timothy76
csendes tag
Up!
-
ZilogR
csendes tag
Hello! Most ugy fest, hogy hetvegen hazautazom, es ha erdekel a dolog, nagyon szivesen elhozom neked az en regisegeimet: 2db PTA-4000+16 hozzatartozo printer-magno illesztovel es mindegyikhez tappal, minden mukodik, de sohasem tudtam beuzemelni a nyomtatot, mert le kellene benne cserelni az aksikat es nincs belevalo szines ''patronom''. Zummogni zummognek...
A ket PTA kozul az egyik tokeletesen muzsikal, a masiknak van egy oszlop billentyuje, amelyik ismetli a mellette levot.
Ugy nez ki, talan egy PRIMO-t is elo tudok asni, de HT-m az nincs.
Van Spectrum-om, ha erdekel, de ezeket en sem tudtam kiprobalni sem, mert nincs tapom hozzajuk (van 3db, de ebbol en is meg akarok tartani egyet legalabb...)
Ha barmelyik erdekel, jelezz vissza, akar ICQ-n is! -
Jé, az első képen lévő PRIMO64 volt az első gépem, amikor ált. suliba jártam. Istenieket kigyóztam, sakkoztam, meg otthelloztam rajta.
Csak ezért kellett erősebb hifit venni, mert nagyon magasan volt a jelérzékenysége és ''nem hallotta meg a szalagot'' a kisebb magnók max hangerején.
burkolt UPP a gyűjtéshez -
Timothy76
csendes tag
Szóval ilyen régi, 8bites (főleg magyar) kütyüket keresek: HT1080Z, AirComp, Primo, HomeLab, Videoton TV Computer, Mickey 80, ...
Ha van ilyen vagy hasonló régi géped és megválnál tőle, akkor szólj!
A kicsivel idősebb generáció bizonyára emlékszik ezekre a ''csodákra''. Számítógép-építés házilag, iskolaszámítógép örület,...Aki pedig a fiatalabb generációhoz tartozik, annak néhány kép (hátha felismeri vki a szekrény alján porosodni
)
Ha van ilyen vagy hasonló régi géped és megválnál tőle, akkor szólj!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest