Aktív témák
-
TitiRii
senior tag
bios hiba
vagy cmos chip
én is találkoztam már vele
másik chipet raktunk bele(ugyan olyna lapból) és azzal gond nélkül ment
esetleg egy bios frisitést megejtenék(akkor is ha a legfrisebbe van rajta azt felülirni) hátha valami pillanatyni elme zavar
ha nem használ akkor vissza bolt hogy hibás a deszka
ram azért ettől függetlenül még lehet akár hibás is :)
de ha el se jut odáig a gép hogy procit meg ramot detektáljon,söt, maga a bios nem indul el akkor a hibát nem az okozza,az majd akkro fog elöjönni ha már megy a gép(és az ilyen hibák kiküszöbölésére jo a memtest86 progi) -
azzio
aktív tag
''Amúgy kivettem a modult és akkor pittyegett hármat, hogy nincs benne RAM. Valszeg nem az a hiba.''
Ezt hogy következtetted ki? :) Kivetted a RAM-ot, az alaplap jelezte, hogy nincs RAM, tehát nem a RAM a rossz? :)
Egyébként ha garanciális, mér nem viszitek vissza, hogy csinálják meg? Még asztalt sem kell borogatni...
[Szerkesztve] -
kamikaze boci
őstag
Ha többet áll a gép kikapcsolva, akkor tovább jut? Mert ha igen, feltétlenül nézd meg a hardware monitort a BIOS-ban. Nekem hasonló volt a tünet, mikor a táp elköszönt. A lap nem kapott elegendő feszültséget (2-3 volttal kevesebb jutott neki), ezért a hőérzékelő 90 fokosnak mutatta a procit. Ha sokat állt, később ért 100-ra (az érzékelő szerint), ezért tovább jutott. Többszöri indításra még a monitor sem kapcsolt be, ha viszont órákig állt, akár be is bootolt.
-
djyangce
tag
Memória cserére én is gonoltam már, de nem volt kéznél másik. Majd talán holnap. Amúgy kivettem a modult és akkor pittyegett hármat, hogy nincs benne RAM. Valszeg nem az a hiba.
Videókártya alaplapi van (SiS), nem nagyon akarok temporary beszerezni egy másikat..
Táppal elvileg minden rendben, bár nem egy márkás darab.
BTW: Gyűlölöm azokat a boltokat, ahol képesek ilyen szennyet árulni. -
djyangce
tag
Hozzáteszem, hogy annyira nincsen semmi, amikor a kurzor villog, hogy a BIOS Setupba sem lehet belépni.
Abszolút no reakció -
djyangce
tag
Hi mindenkinek!
A következő a problémám:
Nemrégiben ismerős kapott egy boltban összeállított gépet a következő sepcifikációkkal: Asrock GeProM2 alaplap, 128MB RAM (SAMSUNG), 40GB Maxtor HDD.
Első próbálkozásra az XP install lefagyott. Aztán második próbálkozásra a Debian Sarge install halt meg (ez nagyon gyanus volt). Végül a Sarge mégicsak felkúszott rá, de azzal elemnt egy jó idő. Másnap Win2K install. A CD-t csak nagyon nehezen volt hajlandó felismerni. Aztán szépen magától ment minden, ahogy annak lennie kell. Első dolog, hogy irány a windowsupdate. Persze ServicePack4 volt a legfontosabb az aprób frissítések után.
Végül másnap reggelre meghalt a gép, volt reboot, de még csak a memóriaellenőrzés sem indult el, hanem egy szép kis aláhúzás jellegű kurzor villogott a képernyőn. Estére a Win2K hajlandó volt elindulni, de amint kész volt a bootolással mindig újraindította magát. Aztán már a Linux sem volt hajlandó felállni.
Többször jelentkezett a boot képernyőn kb a következő felirat: ''System failed to boot some times. To enter setup press..'' Nosza neki, irány a BIOS. Gyors boot opció ki (hogy az emberfia lássa mi történik), egyébként minden rendben van.
Végül a rebootok számától függetlenül teljes véltelenszerűséggel vagy be sem kapcsol a monitor, mert nem kap jelet, vagy a feljebb említett kurzor villog. A CMOS Clear sem segített semmit.
Nagyon hálás lennék, ha valakinek lenne ötlete, mielött a boltban kellene asztalt borogatni, hogy ugyanmár, de valami nagy gáz van a hardverrel.
Előre is köszi, Yangce
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest