- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
oba
addikt
válasz
Sayuar #37292 üzenetére
Igen, látom... Viszont nekem is ment korábban (úgy 2 évvel ezelőtt) egy vodás instant sim aktiválás neten. Küldtek levelet kóddal, sms -ben visszament és ennyi. Soha nem kellett bemennem vagy ilyesmi. Ez a mostani pedig egy talán tescoban vásárolt telefon+sim, nagyanyámnak lenne karácsonyra. De hát nem tudom aktiválni sehogy... lehet az gond, hogy már van a nevemen egy sim kártya a vodafonnál? Menjek be személyesen, ott el tudják intézni ezt az aktiválás dolgot?
-
jeni
félisten
válasz
Feri1977 #37294 üzenetére
Üdv
Úgy gondolom ha le van tiltva egy adott szolgáltatói szám ,jelen állapotban egy Vodafone előfizetői szám akkor tök mindegy kit is hívsz fel akkor kétféle képen kell jelezzen.
De az is lehet,hogy maga az IMEI van letiltva egyes irányokban!(Nálam ez volt:
A Telenornál csak a Telenor felé engedett hívásokat lebonyolítani,a másik 3 szolgáltató felé sehogyan sem. Ez volt a Nokia 930 telcsimnél melyet magát az IMEI-t tiltották le)Bemondja,hogy az adott irányba nem kezdeményezhetsz hívást,vagyis bármely irányban nem lehetséges.
Én úgy gondolom,hogy azt az egyet engedik használni a saját szolgáltatói körben vagy sehogy sem.
Esetleg csakis egy vonalat engedélyez és egy irányban. Viszont a 104/105/107 és a 112 segélyhívásokra engedélyezik bármely letiltott teló,és szám esetén. Ez az ami mindenhol él. -
Feri1977
senior tag
Sziasztok. Segítsetek kérlek egy általános infóra lenne szükségem. Már írtam itt ez ügyben, de adott még mindíg a téma. Ha a másik fél letiltja androidon a másikat, akkor létezik az, hogy minden szolgáltató más és más formában "adja ezt elő" nekünk?
Hogy értsétek tiltások után ezek vannak:
Ha Vodafonos számot hívsz:
Rejtett számnál foglaltat jelez, nem rejtettnél is foglaltat jelez.Ha telenort:
Ha nem rejtett akkor foglalt, ha rejtett akkor kicsengHa Upc mobile-t:
Ha nem rejtett akkor kicseng egyet és síp, ha rejtett akkor kicseng.
Idáig ezek a tapasztalataim, létezik, hogy mindjárom szolgáltató direkt máshogy jelzi vissza nekünk azt, ha levagyunk tiltva?
-
oba
addikt
2 napja próbálok aktiválni egy instant simet a voda oldalán. Kitöltök minden adatot, a legutolsó lépésnél megnyomom, hogy aktiválás, és hosszas gondolkodás után azt írja ki, hogy az aktiválás nem elérhető. Nálam van a gond vagy le van halva valami a vodafone -nál?
-
törölt tag
Sziasztok!
A vodafone honlapján hol találom az akciós árlistát? Új előfizetéssel, részletben szeretnék telefont vásárolni. Ez megoldható a vodánál? Milyen feltételei vannak? Mobil előleget le kell tenni?
Köszönöm! -
jeni
félisten
válasz
bihariszabi #37288 üzenetére
nem erről van szó!
csak az UPC csinált ebből balhét nekem ,volt egy írásos megállapodásom és erre utólag szóban másképpen tájékoztatót és csinálta meg.kb 20 nappal rövidített meg. ezért nem akartam balhézni velük. anyagi károm nem volt csak erkölcsi károm! na ezért szeretem a papírost dolgokat.itt nem a törvény nem ismeretéről van szó.
-
bihariszabi
aktív tag
-
Bailey
senior tag
Létezik hogy a XI. kerületben nincsen 4G lefedettség? Ma vágták nekem a kártyámat (ingyen) a Voda üzletben, a lány megnézte és mondta hogy mennie kellene vele. Vitamax kártya, 1 gigás net csomaggal.
Tárgytalan, pont ebben a pillanatban jött az sms hogy indítsam újra a telefont hogy élvezhessem a 4G-t.
-
jeni
félisten
válasz
bihariszabi #37284 üzenetére
én úgy vagyok vele az írás megmarad,a szó elszáll.
-
ászf, 12/1
Az Előfizető az Előfizetői Szerződést szóban (telefonon), írásban vagy elektronikus úton jogosult felmondani.
A szóbeli (telefonos) felmondási jog a Központi Ügyfélszolgálat telefonos elérhetősége útján gyakorolható, míg az írásbeli felmondási jog a Szolgáltató Központi Ügyfélszolgálatán, márkaképviseletein, viszonteladói hálózatában. -
-
Troy.
addikt
Miért? Egészen biztos vagyok benne, hogy még nem kérdezték ezt.
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Mennyibe kerül normál simről micro simre váltani? (Szeged)
-
bigdady
nagyúr
Nalatok bejon a voda oldala?
-
eami
veterán
-
ldave
félisten
válasz
bihariszabi #37263 üzenetére
Igazából egy Xperia Z3-ban gondolkodom és a Sony szerint arra jön majd tőlük a 6.0-as frissítés, csak nem akarok úgy járni, hogy a Voda ezt már nem adja ki.
-
bihariszabi
aktív tag
Tapasztalataim szerint hónapos csúsztatások vannak a gyári és a szolgáltatós romok kiadási ideje között. Én eddig mindig megbántam ha szolgáltatós telefont vettem. Rootolni is nehezebb, meg belepiszkálnak igen keményen. Pl mikor a windows phone gyári rom tudott olyan funkciót, hogy adattömörítés, akkor azt a szolgáltató egyszerűen kivette a romból, hogy nehogymá' spórolj a mobilnettel. Hanem használd el mihamarabb a csomagba foglalt adatot.
De volt olyan is, mikor a gyarival megegyező volt a rom, le se volt hálózati zárral védve. Szóval változó ez is. -
wagi
senior tag
Vettem egy új kártyafüggetlen telefont és nem működik vele a sim kártya.
Gondolom azért,mert régi (kb 8 éves).
Ezt a Vodafonnál kicserélik nekem akkor is,ha nem az én nevemen van a kártya?(feltöltős) -
ldave
félisten
Sziasztok! Ha jól tudom, akkor az android frissítések a függő telefonokra a szolgáltatón keresztül kerülnek ki, a Voda esetében ez mennyire megy gyorsan? Szóval ha nálunk vennék egy komolyabb telefont és mondjuk bő egy év múlva a gyártó azt frissíti, akkor a Voda még foglalkozik az ilyesmivel?
-
dokee78
félisten
Vett a tesóm egy Vodafone Mobile Wi-Fi R209-Z terméket és nincs rajta net.
Csaktlakozva van a laptop,de azt írja korlátozott kapcsolat. -
aprokaroka87
nagyúr
ámberek mivan a Vodafone ügyfélszolgálatával,ma 6x hívtam őket...mindig foglaltak a munkatársak?
-
Varszegig
veterán
válasz
bihariszabi #37250 üzenetére
Jogilag nem lehet ilyet megfogalmazni, hogy "ahol nincs lefedettség". Mikor, hol, miért? Nem csak a föld alatt, de kiesik egy állomás, és mondjuk nálad elmegy a lakásban a teljes mobilnet, akkor amíg 80%-ot vállaltak, addig ez vállalható volt, mert kimentek, és megszerelték, és az ilyen ritka esetek simán belefértek a 80%-ba. 100%-ba nem, azonnal kérhetnéd a kötbért, meg veled együtt egy fél utca.
Nézd meg a nagyon komoly, sok pénzért szolgáltató cégek SLA-ját. Sehol nem vállalnak 100%-os rendelkezésre állást. Még olyan helyen sem, ahol a szolgáltatást 2 vagy több gép biztosítja, és ezek külön városban vannak, és kiesés esetén úgy vált gépet, hogy nem is tudsz róla. Ha az egyiket agyontapossa a godzilla, még akkor is ott a másik, rendszeresen tartanak katasztrófatesztet, az egyik gépet szétszedik, repcsire teszik, és másik városban összerakják, és megy. Ilyen szolgáltatást igen drágán kapsz. No, ezek a cégek vállalnak mondjuk 98%-os rendelkezésre állást. 100%-ot senki. -
4Grider
nagyúr
válasz
Olvasd el a jogszabályt. Az esetek 100%-ára kell megadni a garantált sebességeket és nem az ilyen-olyan lefedettségre...
-
válasz
kár, hogy erre egyik szolgáltatónál se gondoltak a jogászok, na de majd most
-
bihariszabi
aktív tag
válasz
4Grider #37249 üzenetére
De lehet ragozni. Csupán annyi kiegészítéssel kell a szerződést írni, hogy "ahol nincsen lefedettség, ott 0/0. Senki nem várja el, hogy 6 méterrel a föld alatti pincében 4G legyen. Csak így olyankor is tudják azt mondani széttárt karral, hogy "kérem mi 0/0-át garantáltunk", ahol egyébként kellene lennie 4G-nek.
-
4Grider
nagyúr
válasz
bihariszabi #37248 üzenetére
Már számtalanszor leírtuk. Jogszabály-változás volt vagy 2-3 éve, a korábbi, az esetek 80%-ára garantált minőségi mutatókat kötelezően 100%-ra határozta meg a jogszabályalkotó. Logikus, hogy rádiós átvitellel az esetek 100%-ára nem lehet mást vállalni, mint 0 Mbps-ot. Ennyi, ezen nincs mit ragozni...
-
bihariszabi
aktív tag
Igen, de akkor ennyi erővel ne is adjanak netet, mert hát nem garantálták ők, hogy adnak. Igazából nem is értem, hogy erre a garantált 0/0-ra hogyan kaphattak engedélyt.
Akkor legközelebb én is akkor veszek előfizetést, ha aláírják azt a kis módosítást, hogy "Az ügyfél fizetési hajlandósága 0/0. Ha akar, akkor fizet számlazáráskor, ha nem akarja, nem fizet". És kész. Csak az a baj, hogy a szerződés soha nem a felhasználót védi. Azért kíváncsi vagyok, hogy Hans vagy Jürgen Németországban is ilyen 0/0 szerződést ír alá, vagy ezt csak a magyaroknak engedik? Mert itt a multik ugye sokmindent megkapnak, amivel mondjuk a német meg az osztrák simán elhajtja őket a fenébe. -
gabor9991
őstag
Ne érts félre, én sem téged sem mást nem szeretnék meggyőzni semmiről, csak leírtam, hogy véletlenül nálam is pont a használhatatlan sebességig lassul az az internet, amin kiegészítő adatcsomag vásárlása nélkül forgalmaztam ingyen, sok száz megabájtot.
A 13/2011. (XII. 27.) NMHH rendelet szerint a kínált sávszélesség:.......A szolgáltató a kínált sebességre nem tud mindig garanciát vállalni. Az azonban nem jogszerű, ha olyan adatsebességet kínál az előfizetőjének, amely az adott előfizetőnél sohasem érhető el.
Ezzel be is fejeztem.
-
Bozek
nagyúr
válasz
gabor9991 #37241 üzenetére
Amit Te írsz, az a kínált sávszélesség, a maximum, amit kapsz.
ÁSZF, 4.1-es pont:
GARANTÁLT SEBESSÉG
A követelményre a Szolgáltató által megadott célérték minden technológiához tartozó lefedettségi területen (GPRS/EDGE/3G/HSDPA/HSUPA/4G/LTE): 0/0 Mbit/sBár tudom, hogy itt az ÁSZF-et emlegetni bűn...
-
gabor9991
őstag
válasz
tatu611088 #37242 üzenetére
Igen tudom, és ezzel most mit akartál mondani?
Le is írtam feljebb:"4KB vagy 32kbit ahogy tetszik"
-
gabor9991
őstag
válasz
4Grider #37240 üzenetére
A szerződésemen ez áll:
Lassítás mértéke a havi adatkeret felhasználását követően 32/32 kbit/s le- és feltöltés esetén.
Nincs ha, nincs maximum, nincs elérhető, semmi ilyesmi.Ezért is reklamáltam.Ezt írtam aláBozek: a 0/0 gondolom arra értendő, ha pl a pincében 0 jelerősséggel szeretnék netezni.Mint írtam, itt nem ez a helyzet, hiszen a Voda saját szerverével tökéletes sebességgel megy az adatforgalom.Illetve plusz pénzért bármi.
Nem ezért váltok, ha váltok, 2004-óta vagyok Vodánál.A telekom 32kbit-re lassít publikus tarifacsomagban, viszont van jó flottájuk, hűség nélkül és ez nekem fontos, ott 128kbit/s a lassított sebesség, ha több kell, ott a upc mobil, szintén Voda hálón, korlátlan 1Mbit/s sebességgel, szintén hűség nélkül.És ezt a GO csomag árához közeli díjért adják a t-nél és a upc-nél is. -
Bozek
nagyúr
válasz
gabor9991 #37238 üzenetére
Igen, van garantált sebesség, ami pedig 0/0 (még lassítás nélkül is ez a garantált). Az pedig megvolt.
Egyébként ha csak ez miatt váltasz szolgáltatót, akkor gratulálok. A másik kettőnél sincs már lassítás tudtommal. Bár a Telekom még lehet ad ajándék szülőjegyet Ákos koncertre.
-
gabor9991
őstag
válasz
bihariszabi #37233 üzenetére
Velem is hasonló "érdekesség" történt.
Go csomagban a 150MB adatkeret után ugye lassítanak.A munkahelyemen tudok rádiózni, a 32kbit-re lassított nettel, azt most hagyjuk, milyen minőségben szólt, de szólt a rádió.Egy ideig csak.A lassítás után a sebesség sosem érte el a szerződésben számszerűen rögzített 32/32 kbit/s sebességet.Így a mobilnetes rádiózás már nem lehetett használni, csak igen erős kompromisszummal, hiszen percenként többször megállt töltögetni.
Ekkor bejelentettem a hibát.Az ügyintéző nem akarta érteni, hogy mi a bajom, hiszen nincs garantált sebesség, mármint szerinte.A szerződésem szerint viszont van, mikor ezt belátta, küldött egy kitöltendő hibabejelentőt.Ezen kitöltöttem mindent és vártam, hogy mi lesz.Pontosan leírtam, hogy műszaki hiba kizárt, hiszen a speedtest, ha a vodafone szerverét választom, teljesen normális sebességet mér, viszont a lassított sebességem más szerveren 0,6-3,5 KB-s a feltöltés is hasonló de a 4KB vagy 32kbit ahogy tetszik soha nincs meg.Leírtam, hogy szerintem a beállításoknál szándékosan ilyen alacsony sebesség lett beállítva, kérem korrigálják ezt.
Ekkor felhívott egy technikus, neki is elmondtam ezeket, és erre annyi volt a válasza, hogy nem tud emelni a sebességen, de vegyek kiegészítő adatcsomagot és akkor megszűnik a lassítás!
És ezt teljesen komolyan mondta, hogy ez a megoldás
Szerencsére már csak januárig van hűségem, így már nem sokáig vagyunk partnerek -
válasz
bairyhalls #37236 üzenetére
próbáljátok ki másik telefonban a simet / másik simet a telefonban
-
bairyhalls
csendes tag
Sziasztok!
Eléggé fura problémánk akad. Nemrégiben eggyik családtagom új telefont kapott (iphone 4s). A sim-et vágták, nagybol kicsibe, nemtudom ez szamit e de inkabb megosztom. A problema az, hogy amikor hivják a számot, az első hívásnál mindig foglalt, instant, ki sem cseng, ez az iphonen csak kesobb jelenik meg mint foglalt hivas. Ha azonnal ujraporbaljuk az elso hivas utan akkor mar kicseng rendesen. Ez a foglalt dolog kb orankent ujra elojon. Valami utbaigazitast kaphatok? Telefon vagy sim lehet a problema? Elore is koszonom, remelem ertheto volt, siettem a gepelessel.
-
lajtoskocsi
csendes tag
Sziasztok!
WhatsAppon nem tudok üzenetet küldeni mobil adatforgalommal csak wifin.
Miért?Üdv:
-
Bozek
nagyúr
válasz
bihariszabi #37233 üzenetére
Kikapcsolták a neted, mert nem volt rajtad sapka?
-
bihariszabi
aktív tag
válasz
TomPack #37232 üzenetére
Nem szabotálják, csak pöppet gyanús, hogy van egy faja tarifacsomagod (igen, mint pl a 2K wapos is volt), aztán a szolgáltató rájön, hogy ez túl jó az embereknek, mire megszűnteti. Igen ám, de néhány ember ezt nem szeretné, így tovább használja, fizeti becsülettel. De a szolgáltató rájön, hogy ez neki nem buli, mert kaszálhat nagyobbat is. És akkor egyszer csak azt veszed észre, hogy a lakásban, ahol eddig hibátlan volt az a bizonyos kedvező csomagú net, az egyre többször lassú, időtúllépés, kérés nem teljesíthertő üzenet jün mikor neteznél. És biztos vagy benne, hogy Orsós Dzséznsztetem nem lopta el a vasból lévő átjáátszótornyot, mert a gyerek ugyanannál a szolgáltatónál, ugyanazon a kanapén vidáman szörfözik a neten (egy drágább csomagban természetesen). Akkor cseréltek simkártyát, és hoppá, a gyerek simkártyájával a lassú telefon is megtáltosodik, nincsen homokóra, nincsen kérés nem teljesíthető, nincsen időtúllépés, hanem hasít a net. Ugyanakkor a gyerek telefonjában a kedvező simkártya ugyanúgy viselkedik, mint a saját mobilodban. Kérés nem teljesíthető, homokóra, időtúllépés, stb. Akkor megállapítod, hogy ez az exlusieve szolgáltatás csak neked jár (Kérés nem teljesíthető, homokóra, időtúllépés). De téged ez sem tántorít, használod tovább a simkártyát. De ez az állapot tűrhetetlen gondolja a szolgáltató és küld egy pecsétes papírost, hogy te megszegted az ÁSZF 198764454678865345678 pontjának a 976544577. bekezdését (miszerint sapka nélkül merészeltél netezni a kanapén), ezért a szerződést felmondják, vagy kikapcsolják rajta a netet
. És máris kénytelen vagy másik csomagot választani. Én ezt nem hallottam, hanem tapasztaltam
.
-
TomPack
őstag
válasz
bihariszabi #37231 üzenetére
Nem szabotàljàk. Mégcsak nem is hallottam ilyesmiről! :-o Szerintem még a tízéves korlàtlan gprs wap is működik 2000Ft-ért, legalàbbis pàréve még ment. Erről tud valaki valamit?
-
TomPack
őstag
válasz
Tamás34 #37229 üzenetére
Perc&Net kedvezőbb volt, de màr sajnos lezàrt tarifacsomag.
Én még tartogatom magam benne, mert nincsenek Max-os ismerőseim.
5000-el szoktam töltögetni, és ezért kapok 1Gb netet és 100 vodafone percet. Az 5000Ft egyenleget meg vagy lebeszélgetem màs irànyba ami 102 perc, vagy plussz adatot vàsàrlok belőle.
A maxnàl sajnos levonódik a csomag àra.
Vàltoztatni szerintem nem fognak a feltételeken, maxlezàrjàk, mint a régieket és addig hasznàlhatod amíg nem vàltasz.
-
Tamás34
senior tag
-
Lehiñito
senior tag
válasz
mukibuci #37226 üzenetére
Igazad van a további plusz adattal kapcsolatban.
A szomorú a dologban az az, hogy akkor engem informált félre a kedves vodafonos dolgozó, hogy nem
lehet, csak 450Mb-ot igényelni összesen.A másik szomorú dolog pedig az, hogy a Go csomag 600Mb adattal 5200ft, míg a max L 1Gb adattal 4000ft.
Ez miért, hogyan? Nem értem.(37227) Tamás34 :köszi az infót. Én meg 13éve vagyok itt előfizetéses, de nem látom értelmét, hogy az maradak, mert a feltöltősöknek jobba ajánlatot adnak mint az előfizetéseseknek.
-
Lehiñito
senior tag
Nem értem a voda üzletpolitikáját.
Go csomaghoz max 450mb a rendelhető össz. adatmennyiség.
Ha akar az ember, még ilyen borsos áron sem tud többet venni.De azért a feltöltős max L csomagban meg odatolja az 1GB adatot 4ezerért 100perc mellé és még hűséget sem kell kötnöd.
Apropó, a max tarifások is megkapták már a 4g hozzàférést? -
-
4Grider
nagyúr
válasz
bihariszabi #37207 üzenetére
A neten fellelt információ szerint két verzió létezik:
FDD-LTE: 2100/1900/1800/AWS/2600/900/700 (TW SKU)
FDD-LTE: LTE: 2100/1900/1800/AWS/2600/900/800 (EU SKU)
A második verziónak jónak kell lennie.
Az akkumulátor alatt fel szokták tüntetni egy címkén az SKU-t. -
4Grider
nagyúr
válasz
bihariszabi #37205 üzenetére
Írsz egy telefontípust is?
-
bihariszabi
aktív tag
Azt tudja valaki, hogy milyen programmal tudom megnézni, hogy tudja-e a telefonom a Voda 800 4G-t? Az Aida64 vagy Cpu-z nem mutatja. Azt meg már nem tudom, hogy ez keleti vagy nyugati piacra készült-e.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Gergello #37203 üzenetére
10-20 Mbps felett már inkább számít a késleltetés az oldalak megjelenési sebességének szempontjából. Tehát a technológia ott már sokkal fontosabb (4G-t kell használni, ha nincs a közelben 3G cella, ott ui. a cellától mért távolságtól sokkal kisebb mértékben függ a csomagkésésmértéke).
-
Gergello
addikt
válasz
polonic #37202 üzenetére
Azt elég kicsi értéknek gondolom, persze tudom, hogy vannak vakfoltok.
Partnereknek tartunk bemutató a mobilneten, az kell, hogy bepattanjanak az oldalak.
Most a voda azért érdekes, mert hátha üzleti oszthatóval kiváltható a mostani több szolgáltatónál lévő előfizetések.
Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest