- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hangszórók topicja
- Androidos tablet topic
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacni120
tag
válasz
T0mBd1gg3R #9096 üzenetére
Én ilyet használtam. Nekem tökéletesen bevált, ha később le akarnád venni, akkor csavaró mozdulattal simán lejön. Itt hardveren is lehet kapni jó drágán.
-
Sziasztok! Észrevettem, hogy nincsenek hűtőbordák a vga-m memóriáin.
Találtam itthon régi (minimum 15éves) ram süniket még egy régi Zalman vga hűtőből.
Ami rajtuk van ragasztó már mindent csinál csak nem ragad.
Milyen ragasztószalagot tanácsolnátok felpattintani őket? -
Üdv!
AC Mono Plus szerintetek le tud űteni passzívan egy tápcsatlakozó nélküli GTX1050Ti-t?
+
A hozzá adott RAM+VRM bordákat nem tudom, mivel ragasszam fel: Thermal Grizzly pad-ek vajon megfogják a kis alu tömböket, még ha lefelé is néz a kártya? -
Ezt nem láttam jönni, de örvendetes hír:
ASUS and Noctua announce ASUS GeForce RTX 3070 Noctua Edition graphics card
ASUS GeForce RTX 3070 Noctua OC Edition 8GB GDDR6Jöhetne egy kompakt, 1 ventilátoros változat is.
Egyébként az osztrákok miért nem gyárt(at)nak külön aftermarket VGA hűtőket? -
akosss2
csendes tag
Sziasztok,
3080 ventus 3x oc van a Gamer gépembe, a problemám azlenne, hogy a memória hőmérséklete terhelésen eléri akár a 106 fokot, thermal pad csere és pasztázásra keresnék valakit Győr környékén, aki ért hozzá.
Köszi -
tvamos
nagyúr
Azt szeretnem kerdezni, hogy a viz hutes a VGA-hoz, az hogy megy? Direkt olyan kartyat kell venni, amihez van blokk? Vagy hogy kepzeljem ezt el?
Bocs, ha ez nem a megfelelo topic! Sajnos topic osszefoglalot sem talaltam... -
Dr.Spider
csendes tag
Sziasztok.
A minap voltam olyan agyalágyult hogy lecseréltem az 1660 super vgam thermalpadjait Artic APT2560-os 1mm-es thermalpadra,de csak a ramokra raktam.Most nem hogy jobb a helyzet de még rosszabb is.
Játék közbe felkúszik a hőmérséklet GPU:80 fok fölé Hot spot 100 fok fölé.A ventilátor baromi hangos.Az eredeti 0.5mm-es thermalpadek már nicsenek meg,azokat összegyúrtam gomboccá.
Mit gondoltok a Thermal Grizzly minus pad 8 megoldaná a problémát?Vagy vegyek valami jobbat Gelid GP extremet mondjuk?
A Gpu-ra mx4 pasztát kentem. -
Lion81
tag
Na erre én is kíváncsi lennék,de van egy tippem😤💻⛏️💵
Úgy voltam vele ha nem tudom lecserélni a vga-mat akkor újrapasztázom meg rakok rá profi hűtést hogy terhelés alatt ne visítson de még a német gyártói oldalról se tudtam rendelni semmilyet!Tök gáz mert annó simán bementem egy számtech boltba és vettem egyet .Régi szép idők... -
Sziasztok!
A VGA hűtésekkel mi történt? Teljesen eltűntek a piacról. Se Twin Turbo, se S1, se semmi értelmes léghűtés nem kapható.
-
JohnD
tag
Helló! ASUS GT 520 Silentre milyen hűtőventit ajánlotok? Ez alapból egy passzív kártya, de úgy gondolom jót tenne neki egy plusz venti. Csak hűtőbordája van. Kötegelőkkel vagy ilyesmikkel akarnám rászerelni
Köszi!
-
saiyan86
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Wraith Prism cpu hűtőm és szépen beállítom a színeket és mikor újraindítom a gépet akkor vissza áll alapbeállításra! Mi lehet az oka? Valakinek tipp?
-
ett
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Kaptam ingyen egy Gainward 1050ti kártyát, igaz nem mai darab, de ahogy elnézem az árakat, egy darabig maradni fog. Működik is szépen, csakhogy a ventilátora morog. Elég idegesítő, mert ha azt megállítom kézzel, akkor nem is hallatszik hogy megy a gép. Ez viszont olyan fos konstrukció, hogy nem lehet csak a ventilátort cserélni, mert egybe van építve a műanyaggal.
Erről van szó:
[link]
Próbáltam a ventilátort buherálni, de nem lett jobb. Ugyanúgy morog.
Milyen hűtő lenne a megfelelő rá hogy csendben legyen? -
Viktor77
titán
Van nekem egy Zotac 1650-em. [link]
Mint látható, elég gagyi bordája van. A gyári ventit levettem (burkolatostúl) és tettem rá egy ilyen hűtőnek a ventijét.
Ez jó, mert 12-es és rászűkül a bordára. Próbáltam Arctic P12-es ventit is, az nem hűtött ilyen jól.
A probléma ott van, hogy ezt a ventit nem lehet 40% alá vinni és van egy alig hallható búgó hangja, ami éjjel zavaró.
Milyen venti lehetne a megoldás? -
pacni120
tag
Sziasztok!
Abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy sikerült vásárolnom egy 3080FE példányt, amit szeretnék még hűvösebben tartani. A mindenféle modolás, újrapasztázás nem opció, egyszer már megégettem magamat vele. Viszont maga a kártya egy nagy darab lamella
Próbáltam direktben fújatni rá a levegőt 120-as ventivel is, de a 80as venti sokkal hatékonyabbnak tűnt, célzottabban fújja a levegőt a lamellákra.
Jelenleg is egy 80-as venti van alatta és baromi hatásos, de ez valamilyen sok generációval ezelőtti szervergépből kimentett visítós darab (mondjuk leviszi a fejedet a levegő, amit kavar, ez elvitathatatlan).
Tudnátok ajánlani halk, de baromi nagy légszállítással rendelkező 80mm-es ventiket?
Az is lehet, hogy megpróbálnám körbeépíteni ventikkel az egész karit, hogy ne a saját ventik harcolódjanak le rajta.
Elsőre noctua ventiket néztem, de eddig nem volt szerencsém a márkához és elképzelhetetlennek tartom, hogy megérjen annyi pénzt, mint amit elkérnek érte. (tudom röhejesen hat, hogy a ventin akarok spórolni egy ilyen drága karinál, de sok kicsi sokra megy)
Köszönöm! -
Lion81
tag
Sziasztok!
Egy EVGA GTX 1060 SC 3GB vga-ra keresnék megfelelő hűtőt!
Ki milyet tudna rá ajánlani,mert elakadtam a dologban ugyanis amiket nézegettem rá egyik sem kapható sajna már sehol(legalább is nem találtam)
Arctic Cooling Accelero Mono Plus/Twin Turbo II amikkel szemezgettem,de szerintem már nem gyártják őket és nem találok megfelelő alternatívát.
Esetleg ha van valakinek ilyen és megszabadulna tőle érdekelne a dolog!!!
A válaszokat előre is köszi mindenkinek
Szép napot -
zebra_hun
veterán
Sziasztok, tegnap megjött az új szerzemény egy inno3d x2 1080ti személyében. Teljesítményben hozza a hozzá fűzött reményeim, de sajnos hozza hozzá a meleget is. 99%-on megy végig, tehát a proci kihatja, csak 85-87C kb 2 perc alatt. Eddig gyári hybrid evga 980ti volt, az 52-54C volt 99-on. Arra, hogy hybrid kit-et tegyek erre nem is álmodom, úgysem lehet kapni. Gyorsan néztem a neten, hogy mik vannak, morpheus néven találtam is 1080ti-re való hűtőt. Ezt sem lehet sehol kapni. Így kerültem ide. Tudnátok ajánlani valami léghűtést erre a kártyára? Gyárilag az x2 egy annyira pici bordával ellátott vga, hogy nem is értem hogy gondolták. Vennék 3080-at igen, ha lenne értelmes áron, úgyhogy ebből szeretnék faragni valamit. Teljesítménye teljesen megfelel az igényeimnek, szóval tetszik. Ház jól szellőzik, közvetlen alatta van 2 db 120-as ami befelé tol, felette a ház tetején meg 3 ami szív. Mindig friss levegőt kap, nem fűti be magát. Vga gyönyörű, tiszta. Pici vakarcs a gyári hűtő. Köszi, üdv., zeb
-
wassabi11
senior tag
Sziasztok!
Az alany egy Gainward gtx 550ti lenne, arra ra lehet tenni a gtx 970 hutobordat? Egyeznek a felfogato csavarok helyei? Vagy esetleg mit tudnatok ajanlani ra mert.
-nagyon hangos
-nagyon meleg azzal a bolha ventivel es bordaval.
lehetoleg ne legyen draga. -
sunset
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a Raijintek Morpheus 8057 vga (https://www.raijintek.com/en/products_detail.php?ProductID=137) hűtőbordát vajon az Rtx 3-as sorozatú vga-k is rá lehet szerelni?Mert mindenhol csak a régi specifikációk szerepelnek,és akkor még a 3-as sorozat nem volt elérhető.
A választ-válaszokat-előre is köszönöm! -
Molroth
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS Turbo RTX 2070 Super 8G GPU, ami jelenleg egy porszívóvá varázsolja a gépem, teljesen rendben vannak a hőfokok nagy terhelés esetén is, mivel kevés az egy venti+a hozzá tartozó kivezető nyílás egy ilyen kártyához szerintem.
Nézegettem az ARCTIC Accelero Xtreme IV gpu coolert, de a gyártó oldalán csak annyit látok, hogy RTX 2070 Super kártyával kompatibilis.
Van vajon lényegi eltérés magán a kártyán a hűtésen kívül, ami miatt nem megy rá erre a kártyára ez a cucc?
Előre is köszi a válaszokat! -
Richard!
addikt
válasz
fatpingvin #9068 üzenetére
Erre illik a szebb van, jobb nincs kifejezés
-
fatpingvin
addikt
le kell kapnod a ventit, a forgórészen van a tengely, az állóban a persely/csapágy.
alol a ventin lesz egy matrica középen, azt leveszed, ha van alatta gumidugó azt ki, első körben én WD40-nel szoktam kinyomni belőle a gutymót, ha az kijött akkor műszerolaj. én magam részéről szilikonolajat használok de azt nem tudom hol lehet beszerezni. -
Zsolo777
csendes tag
Sziasztok!Tud nekem valaki segiteni?Az a problémám hogy van egy Corsair H115i Pro Rgb vizhütöm ami egy i9 9900K procit hütene de egy pár óra után elkezdenek fel pörögnek a ventik folyamatosan alap használat közben is pl:ha csak ugy hagyom a gépet mondjuk reggel és pár óra mulva arra jövök haza hogy a hangosan ventik folyamatosan pörögnek és már mindenhol a biosba is állitottam a Fan vezérlöbe a vizhütöt is AUTO-ra raktam de semmi ugyancsak egy pár óra mulva ugyan ezt csinálja egy Asus Z390 Gaming -F lapom van ha meg a Cpu fejröl le jövö 3 pines csatit akár a Cpu_OPT vagy AIO_PUMP-BA dugom be az alaplapon akkor meg azt irja ki hogy Cpu fan error!és nem megy tovább csak ha fenti csatlakozóba azaz a CPU_FAN-ba dugom vissza akkor meg meg engedi hogy be bootoljon a Windows! Már egy jó ideje harcolok ezzel a jelenséggel,ha valaki találkozott hasonló problémával kérek jelezd felém hogy te hogy tudtad megoldani ezt a szitut!Köszönök elöre is minden segitséget!Mindjárt küldök fotókat is.
-
FragMaster
addikt
Sziasztok! Sapphire Radeon R9 290 Tri-X vga-hoz milyen és mennyi thermal padot szerezzek be, ha le akarom cserélni a mostaniakat?
-
Trevi
tag
válasz
pacni120 #9063 üzenetére
Lemértem vonalzóval, hogy mekkora magasságúak a padok. 0,5mm, meg 1mm-es. Ezeket megrendeltem Kínából, Új rúgos csavarokat is megrendeltem M2 X7mm-es.
Tisztitás majd alkohollal fogom csinálni. Paszta Artic Mx4-es fogom venni.
Ventilátorok jók! Felső black plate-re gondoltam mert ott is van hővezető pad, talán az is lehet ludas mert el akartam távolítani, feszegettem talán attól is lehet ilyen magas hő?
Majd még veszek egy nyomaték csavarhúzót !Csak nem tudja valaki hogy mekkora nyomatékkal kell meghúzni ezeket? -
pacni120
tag
Szia!
Ez azért már egy régi kártya, sok dolog lehet a ludas:
- egy thermal pad csere is érik rajta, a gyártótól, vagy a netről meg lehet tudni, hogy pontosan mekkora és milyen vastagságú padok kellenek a kártyához,
- lehet, hogy a réz hűtőcsövek adták meg magukat és már nem vezetik olyan effektíven a hőt,
- a thermal padok gyűröttnek látszanak, lehet csak simán eltartják a hűtőfelületet a GPU-tól, több paszta, jobban elegyengetett thermal padok megoldhatják a gondot,
- lehet, hogy a ventik adták meg magukat (bár gondolom azt ellenőrizted, hogy megfelelően forognak-e működés közben)
- néhol némi kosz is felgyűlt a kártyán (bár ez minimális hatással van a hűtés hatékonyságára, de ha már melózol vele, akkor azokat is távolítsd el. -
Trevi
tag
Mindegy keresek valakit aki meg tudja csinálni amit szét barmoltam. Ha kell akkor pénzért, úgy látszik nem mindenhez értek
(összes csavart kinyírtam) -
Nem múlik annyi a pasztán mint gondolod. Az utólag vett paszták általában jobbak mint a gyári pláne pár év után. Ésszerű áron az Arctix MX-4 pasztát kell venni. Lehet nem jól szorítottad rá a bordát. Esetleg nem jól vitted fel a pasztát vagy keveset tettél. Bár erre nagyon kicsi esély van. Esetleg fényképezd hogy néz ki mielőtt rátennéd a bordát.
-
Trevi
tag
Sziasztok!
Kezdő pasztázos vagyok, Gigabyte gtx 1070 Ti pasztáztam újra. De sajnos 66C-fok után, 77C- fokot kaptam. 2xer újra pasztáztam úgyan az az eredményt kaptam. Nem értem ennyire jó a gyári hűtőpaszta?
Ehezz valami speciális paszta kell? Cooler master perfomanc pasztát használtam . -
Hali, Adott egy VGA aminek átlagosnál jobban melegednek a RAMjai. Működés közben throttling van. A ramok érintkeznek gyárilag a fő bordával.
Javításként a nyák hátlapjára thermalpadoztam, hogy hozzáérjen a backplatehoz. Valamit javított, de még mindig throttlingol. A gyári ventikeretet leszedtem és felfogattam 1x Noctua 14cm 1500rpm és 1x Be Quiet Silent Wing3-at 14cm 1500. MEgintcsak javult , de még mindig be-be throttol.
Ventiket már nem nagyon tudom überelni lehetne 3000 kapni, de sok kompromisszum. Hangos drága stb és jelentősen nem javítana a GPU így is az átlagosnál hűvősebb már. Ja igen csak GPU szenzor van a többit nem tudom sajnos.Amit lehet:
- Pad csere Grizilire. Ezt drágállom, nem hiszem, hogy annyival jobb mint ami van és 13e Ft ami mennyiség kellene.
- Arra gondoltam szerzek 1-2mm rézlapot és gondosan thermal padozva beteszem a hátlap alá, hogy jobban szétvigye a RAM-ról a hőt. A gyári Bacplate elég műanyagnak tűnik szerintem nem elégséges. Ha megoldható és működik ez lenne a leg életképesebb.
- Hátlapot eltávolítom és megsünizem a ramokat, esetleg VRM-ket. Talán ez lenne a leghatékonyabb, de elég nagy a kari jó lenne ha maradna a backplate merevíteni, illetve esztétikailg se nem az igazi, üvegfalú házam van és sűrűn kell cserélgetnem a main VGA-m YT-ra tesztelés miatt, szóval sérülékenyebb az egész.
Mivel már csak néha-néha throtto be talán csak egy kicsi hiányzik, szóval lehet elég lenne a réz lap. -
sunset
csendes tag
Sziasztok!-itt is megkérdezem.
A képeken szereplő ventiket szeretném felszerelni egy 2060S-vga-ra.
A kérdésem:Az eredei ventiket ugye a vga bios-a vezérli PWM-módban.Tehát ha a venti görbét
60%-ra állítom egy bizonyos hőfokhoz rendelve,akkor nagyjából 2000-res fordulaton pörögnek azon a hőfokon,mert a max ford. szám az 3000.
Tehát akkor az új ventik(AP12 pst,- max. ford szám 1800) ,ugyanezen a hőfokon-60%-on kb.1200-vel fognak pörögni?-vagy valamit benéztem.
A válaszokat előre is köszönöm! -
jorosz8
újonc
Ezt a kártyát ma kaptam meg, vízhűtéses, de nem mellékeltek hozzá semmit.
A házam tele van, ezért külső termosztát alkalmasabb lenne számomra.
Tud-e valaki segíteni? -
do3om
addikt
válasz
Butcher82 #9051 üzenetére
Szedd le a borda magasságát. Legyen teljes felületen csak a borda akkor felétől. Az alu jól vezeti a hőt, így hatásosabb mintha csak a felén lenne. Régen én is eszkábáltam jó nagy süniket a ramokra, ahol elfért ott volt 15mm magas, hol nem ott kireszeltem, flexeltem, köszörültem... annyit amennyit kell. A mérete is akkora volt ami elfért egymás mellet, tehát nem a ram méret hanem nagyobb.
-
Butcher82
senior tag
válasz
Butcher82 #9051 üzenetére
Üdv,
megosztom a "barkácsolásomat", hátha valakinek segítek vele. Használtan vettem nemrég egy gépet, amiben egy Asus Phoenix GTX 1660 Super vga van. Azoknál a játékoknál, amik közel 100%-on használták a kártyát, a GPU képes volt akár 86 fokra is felmelegedni, az Asus egy nagyon "gagyi" hűtőt rakott erre a kártyájára. Körülnéztem milyen VGA hűtőket lehet kapni és gondoltam egy merészet. Az Arctic Accelero Xtreme III-at vettem meg, igaz a támogatási listában ez a vga nem szerepelt, de egy-két apróbb trükkel sikerült felapplikálni rá a hűtőt. És most kapaszkodjatok meg, a Cyberpunk 2077 pl., ami 86 fokra tolta fel a GPU hőjét, most 47-re tudta csak.
Jó tudom, elég "beteg" dolog egy ekkora hűtőt felrakni egy ilyen apró nyákra, de.....
-
Butcher82
senior tag
Srácok, ha egy videókártyánál, a memóriachipekre hűtőbordát akarok ragasztani, de kettőnél, csak kb. a 2/3 felületre tudom ráapplikálni (GPU hűtő mérete miatt), azok attól még ellátják megfelelően a feladatukat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS blog: megfizethető Wi-Fi 7 routert mindenkinek!
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Mobil flották
- Elektromos autók - motorok
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest