- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- Milyen scannert vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- OLED TV topic
- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Sajat tapasztalattal tudom erositeni az idozitesi problemas temat: SL-75DRV5 lap, memoriak fixen 166MHz CAS2. Proci fsb-t emeltem default 133-rol 137, 141, 144, 147, 150 (XP1700+). Egeszen 147-ig frankon nott a 3DM2k1se pontszam, de 150-nel letort es leesett a kezdeti 133-as fsb-vel mert ertek ala. A BIOS-ban semmi valtozast nem lattam sem az idozitesekkel sem a frekvenciakkal. Es ha visszatettem 147-re, akkor megint a leggyorsabb lett. Vagy a videokartya (R8500LE) nem szerette az AGP freki emeleset vagy tenyleg valami dugo keletkezett az adatforgalomban

-
zetecR
addikt
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Mond, mivel teszteljük le?
-
zetecR
addikt
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy értelmes alaplapban van gyorsulás, bár lehet, hogy nem arányos a freki növekedésével. Lassabb biztos, hogy nem lesz.
-
amdk7
aktív tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Köszi a választ.
OK, tegyük fel, hogy csak az Intel prockók húzhatóak aszinkron, de ők miért? Azokban is adott a ''legyártott'' szorzóhoz tartozó FSB, nem?
UI.: Bocsi. Az előbbi kérdésemre tényleg választhattam volna a keresőt.
-
amdk7
aktív tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Röviden letudnád írni, hogy miért nem nincsen értelme az aszinkron hajtásnak az AMD vonalon?
-
up
senior tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Samsung honlapja? Egyébként szerintem a Samsung nem gyárt modulokat, csak chipeket, vagyis amit a tolvajnyelv (legalábbis itthon) Samsung ramnak hív, az csak Samsung chipes noname
. De lehet az is, hogy tévedek. De ha utánanézel, és kiderül, hogy nem is gyárt modulokat, az válasz a kérdésedre
. -
válasz
GeorgeTerror
üzenetére

http://prohardver.hu/rios2_cikk.php?id=153&p=2
Nah.
2 fajta ram van alapvetően:
SRAM és DRAM.
Az SRAMban flip-flopok tárolják az adatokat, 1 bithez több tranzisztor kell, gyors, nem kell frissíteni, kiolvasás után megtartja az értékét. Ilyen sokszor a cache.
DRAMban egy bit 1 db kondenzátor, emiatt sokkal kisebb méretű, ergo nagyobb kapacitású modulokat lehet gyártani belőle, ilyenek az SDRAM, EDO RAM, satöbbi.
Ezeket folyamatosan frissíteni kell, mert a kondenzátorokból elszivárog az áram, és kiolvasott bitet vissza kell írni, mert elveszik az adat
(kajálok picit
) -
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Kérdezz

Aktív témák
- Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6400MHz CL32 Eladó!
- Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, Bontatlan, Gari 2028.10.15. -ig -
- Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 7000MHz CL32 - Új, Bontatlan, Gari 2035.09.08. -ig -
- Kingston Fury Beast Black 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, Bontatlan, Gari 2052.06.06. -ig -
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Beast Black RGB XMP/EXPO - 2 év gari!
- UPDATE 11.13. HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-13. gen gar.
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / 32GB DDR3 / RTX 2060 6GB / 512GB SSD
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, keretmentes kijelző!)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest