Hirdetés

Keresés

Aktív témák

törölt tag

válasz Gabeszku #4406 üzenetére

Már ne is haragudj, de ez így baromság! Attól, hogy nem prémium kategóriás egy RAM még nem feltétlenül szar! Nekem 2x512 Samsung TCCC chipes, de nem Samsung gyártmányú RAMom van, hibátlanul megy dualban, pedig több mint fél év eltéréssel vettem őket, a chipek gyártási ideje közt majdnem 1 év van.
    És még valami: a környezetemben elhullott RAMok 2/3-a Kingston, a többi Hynix,V-Data, meg chip szinjtén is noname termék, Samsung chipes egy sincs köztük. Mindez 3-4 év alatt. Most hoztak ide egy gépet, kiderült, hogy memóriahibás a VGA. Amúgy a sokak által magasztalt A-Data chipjei vannak rajta.No Comment. Semmi sem garantálja, hogy a drágább RAM feltétlenül jobb is! Anno az SD-s időszakban volt USA ''márkájú'' chipekkel szerelt 8ns-os (125MHZ) RAMom, csont nélkül ment 162MHz-en, szűkre vett időzítésekkel. Szerintem többet is bírt volna, a proci viszont nem.
    Ha Rover623 listájára rátekintesz, láthatod,hogy a ''noname'' RAMjaimmal ott vagyok a hatékonysági Top10-ben. Szerintem fontosabb, hogy kihasznája az elméleti sávszélességből a lehető legtöbbet.

• Szten Márs

nagyúr

Hát erre meg azt tudom mondani, hogy
    1 - Egyrészről igaz lehet, de nem mindenkinek van pénze Corsair TwinX XL ramokra, szóval a pénztárca igencsak számít
    2 - Nem ártana néha elolvasni néhány memótesztet, hogy mi milyen hatást gyakorol a rendszerre. Ott láthatod, hogy egy 3x drágább ram nyom a nagyon memsávérzékeny programoknál 10 százalékot a latba, szóval én azért megkérdőjelezem, hogy ár/érték viszonyban megéri-e. Meg amúgy is.

Szóval ennyi.

• Pirítós

tag

Akkor te milyen fajta ramot ajánlasz.Mert én már pár hsz-l ezelőtt kijelentettem hogy kingston ramot fogogk venni.szetd az nem jó:F.És mi az a brand?:F.köszi:R

Aktív témák