Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Gabeszku
üzenetére
Már ne is haragudj, de ez így baromság! Attól, hogy nem prémium kategóriás egy RAM még nem feltétlenül szar! Nekem 2x512 Samsung TCCC chipes, de nem Samsung gyártmányú RAMom van, hibátlanul megy dualban, pedig több mint fél év eltéréssel vettem őket, a chipek gyártási ideje közt majdnem 1 év van.
És még valami: a környezetemben elhullott RAMok 2/3-a Kingston, a többi Hynix,V-Data, meg chip szinjtén is noname termék, Samsung chipes egy sincs köztük. Mindez 3-4 év alatt. Most hoztak ide egy gépet, kiderült, hogy memóriahibás a VGA. Amúgy a sokak által magasztalt A-Data chipjei vannak rajta.No Comment. Semmi sem garantálja, hogy a drágább RAM feltétlenül jobb is! Anno az SD-s időszakban volt USA ''márkájú'' chipekkel szerelt 8ns-os (125MHZ) RAMom, csont nélkül ment 162MHz-en, szűkre vett időzítésekkel. Szerintem többet is bírt volna, a proci viszont nem.
Ha Rover623 listájára rátekintesz, láthatod,hogy a ''noname'' RAMjaimmal ott vagyok a hatékonysági Top10-ben. Szerintem fontosabb, hogy kihasznája az elméleti sávszélességből a lehető legtöbbet. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Gabeszku
üzenetére
Hát erre meg azt tudom mondani, hogy
1 - Egyrészről igaz lehet, de nem mindenkinek van pénze Corsair TwinX XL ramokra, szóval a pénztárca igencsak számít
2 - Nem ártana néha elolvasni néhány memótesztet, hogy mi milyen hatást gyakorol a rendszerre. Ott láthatod, hogy egy 3x drágább ram nyom a nagyon memsávérzékeny programoknál 10 százalékot a latba, szóval én azért megkérdőjelezem, hogy ár/érték viszonyban megéri-e. Meg amúgy is.
Szóval ennyi.
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A hatalom gyűrűjével védekezne a Samsung a Magic Leap szemüvege ellen
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Gyúrósok ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.És mi az a brand?