Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MarioAna
senior tag
Üdv!
Gondoltam beírom az észrevételt, hogy a CSX CEC 2*2GB DDR2 800MHz CL5 (1.8V) KIT [link], megy a Corsair XMS2 2*1GB DDR2 800MHz CL4 (2.1V) KIT-tel DUAL CHANNEL-ben (CL5-ben, 1.8V körül).
Így adott 6GB memória DC-ben.
Ez egyébként különlegesség, vagy teljesen megszokott dolog, hogy más márkájú-típusú-méretű RAM-ok mennek DC-ben?
-
MarioAna
senior tag
Erre valaki?

-
MarioAna
senior tag
Üdv!
Adott nekem 2*1GB Corsair XMS 800MHz CL4 DDR2-es ram ami 2.1V-on megy.
Ha esetleg bepakolnék mellé 2*512MB-os párt, akkor a dual-channel megmaradna? Azért akarok csak 1GB-ot, mert így olcsóbb, illetve nem kell 64bites rendszerre váltani.
-
MarioAna
senior tag
Hello!
Szerintetek van rá esély, ha a mostani Corsair 2*1GB-os kitem mellé vennék egy 2*1GB Geil Ultrát, akkor menne Dual-Channelben?(elvégre mind2 800MHz CL4 2.1V körül) Valakinek van ezzel esetleg tapasztalat, hogy müködik-e együtt?
-
MarioAna
senior tag
Hy all!
RAM-bővítést akarok végrehajtani, a mostani 2*1GB Corsair mellé akarnék még 2GB-ot, csak nem tudok dönteni, hogy miként
. Mert ha vennék egy 2GB-os Kingmax modult az csupán 6k-ba kerülne, viszont akkor oda a Dual-Channel. Ha meg 2*1GB-ot vennék, az 11k-ba kerülne, viszont ott sem biztos a Dual Channel, csak ha ugyanilyen CL4-es Corsair kitet vennék, de az meg 13k lenne, mert itt nem tudom megvenni helyben. Harmadik variáció pedig, hogy becserélem ezt a Corsair kitet egy 2*2Gigás kitre, ez kb 10k-ba kerülne össz-vissz (ha 2*2GB Kingmax lenne, az olcsóbb nyilvánvalóan). A 3. variáció lenne az ésszerű, csak nem nagyon akarok megválni a mostani RAM-jaimtól.("szeressem őket"
).
Szerintetek? Az első felé hajlok nagyon, viszont akkor oda a DC, és az se biztos, hogy működne egyáltalán a 3 modul együtt
. -
MarioAna
senior tag
válasz
Hedgehanter
üzenetére
64 bites Vista. Sztem az lesz a gond, rakj fel 1-et
. -
MarioAna
senior tag
Hy mindenki. Mekkora sebességtől esek el, ha a RAMjaim nem 800-on, hanem 750MHz-en járnak? (alaplapnak így fekszik csak a tuning, 300-as FSB-re 375-ös memóriát állít be) Jah és CL4-ben. Konfig adatoknál/aláírás.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Lightyear - befektetési app
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - XMP - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- ÚJ könyv: Rafal Kosik - Cyberpunk 2077 Nem véletlen
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Az időzítést meg CL6-ban legyen.
. Mert ha vennék egy 2GB-os Kingmax modult az csupán 6k-ba kerülne, viszont akkor oda a Dual-Channel. Ha meg 2*1GB-ot vennék, az 11k-ba kerülne, viszont ott sem biztos a Dual Channel, csak ha ugyanilyen CL4-es Corsair kitet vennék, de az meg 13k lenne, mert itt nem tudom megvenni helyben. Harmadik variáció pedig, hogy becserélem ezt a Corsair kitet egy 2*2Gigás kitre, ez kb 10k-ba kerülne össz-vissz (ha 2*2GB Kingmax lenne, az olcsóbb nyilvánvalóan). A 3. variáció lenne az ésszerű, csak nem nagyon akarok megválni a mostani RAM-jaimtól.("szeressem őket"
).
.
fudi2002