- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz
Tomdriver #47719 üzenetére
Azokból nekem is volt anno 2x2 GB kit, és gyárilag is 9-9-9-24 időzítéssel mentek 1600on.
Most ezek a Fury-k 11-12-11-30on tudnak csak stabilan menni 2000en. Az előző hozzászólásomban írt 11-11-11-27el már nem tudtam progit telepíteni, mert egyfolytába megállt valamilyen hibával. -
MK VII
veterán
válasz
Tomdriver #47573 üzenetére
Intelnél 1,9 voltig elmehetsz, de az fölé már ne. Illetve 1,9 volton ne használd 24/7-ben max bench-ek, tesztek erejéig..
Alapvetően hosszú távon azért nem ajánlatos nagyon kínozni a processzor memóriavezérlőjét. Főleg, hogy nagyobb a hőtermelés és gondolom alapból a procit is tuningolnád. Illetve a memóriákat is olyan feszültségnél már kéne hűteni is! -
04ahgy
nagyúr
válasz
Tomdriver #46058 üzenetére
Valóban nem jó az egymodulos+kétmodulos dual channel. Ez az aszimmetrikus dual, a mostani CPU-k már lekezelik.
A Memtest86+ azért került ajánlásra, hogy egyáltalán tudjuk, hibátlan modullal jelentkezik-e a fagyás? Tehát magában teszteld le az új modult, és utána léphetünk tovább.
(#46059) akosf: nem nagyon láttam még ekkorát asztali DDR3-ban...
Az RDIMM az a regiszteres, szerver CPU és alaplap kell hozzá.
HGyu
-
xabee
tag
válasz
Tomdriver #43253 üzenetére
Szia! Köszi a tippet, de nem hiszem, h a Win befolyásolná a ramokat! Egész pontosan nem is a Win-nel van a baj, hanem a lap és a ram összhangja nincs meg valamiért! A teszteket lefuttattam már mindegyikkel külön és SINGLE-be párban, hibátlanok!!! de Dualban még a biosig sem jutok el, szóval nem tudom így párban tesztelni! A gombelem kiszedése pedig hasztalan (erre van direkt reset gombom a lapon, ami gyárira állítja vissza a beállításokat, ha valamit elbarmolnék, afféle bolondbiztos, hülyezár!!!), de fölösleges, mert az BiosUPP az aktuális biost írja felül a lapon, ha kiveszed az elemet, szinte biztos,h nem áll vissza a régi bios! legalábbis ezzel a módszerrel biztosan nem!
De azért köszi a tippet és az ötletet! de sajna ezeket a köröket már részben lefutottam...Esetleg valami más tippet nem tudtok adni???
Ami a legfurcsább,h ez a dolog nem így kezdődött az elején. "csak" annyival, h fél-1óra után ujraindult a gép, vagy erősebb terhelésnél bekattant (játék vagy FullHD vidó)! Legalább elindult Dual chanelben! És úgy,h benne volt az összes mem: 2x4+2x2GB!!! olyan mint egy betegség, h egyre rosszabb...most még biosig sem jutok el, ha dualban van a mem!
olyanra gondolok,h alapból magas a fesz (1,65V) a gyári 1,5V-al szemben, de be sem tudom állítani, mert ha singleben beállítom, duálban már nem érek be a biosba..:'( Esetleg a ferkit lentebb tekerni 1333-ról vagy fentebb??? vagy valami ötlete valakinek??? -
Tomdriver
őstag
válasz
Tomdriver #43229 üzenetére
A történt ott folytatódik, hogy alaplap csere lesz mert beállított értékeknél is random kékhalált dob a PC. A RAM-ok jók, legalábbis a teszt ezt mutatta.
Ha csere lesz akkor egy szintel komolyabbra gondoltam, pontosabban ami a keretbe belefér (ha van jobb ajánlat elfogadom persze.
[link]Mivel már megvannak ezek a memóriáim [link] a kérdésem az lenne, hogy ezek megfelelőek e az alaplapba?
Hülye a Kingston oldala, mert mikor a keresőben megadod az alaplap adatait és kidobja a memória listát, a találatok között sose találsz Hyperx-et, ami kicsit zavaró. [link]
Ez a csúcstermékük, mégis úgy kezelik, mint valami zabi gyereket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged