-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ősember
őstag
válasz
kircipeti #13652 üzenetére
hello
crucial tracer 2x2 800 - ez bizonyitottan tuning ram1100 sem szokott gond lenni
az oldalamon van teszt is (ballistix néven keressed, ez a két tipus ugyan az, csak optikai eltérés van)
nixx-21: ha van lehetöséged akkor 2x2 - a quad channel csak marketing duma, az is ugyan ugy dual channel, csak azért hivják quad-nak, mert 4 modul van benne.
-
Ősember
őstag
válasz
hydra112 #13441 üzenetére
mert 32 bites a windowsod?!
általában 32bites rendszerek 4gb memoriacimzésre vannak korlátozva. ebbe beletartozik pl a vga-d ramja is és mivel elöbb a vga ramja kap cimzést, ezért a vga ramja levonodik az összesen megcimezhetö 4gb-bol. magyarul csak a fennmarado mennyiségü cimzést tudja kiosztani a widnowsod a ddr2 ramjaidnak, ezért lát kevesebbet. esetleg egy memory remap is segithet a biosban, mert 2.75 meglehetösen cseppecske, hacsak nem 1gb ram van a videokártyádon
leirom igy is: 4gb ugye az összesen megvimezhetö memoria és a példában 1gb memoria van a videokártyádon.
4gb - 1gb vga memoria = 3gb <--- ennyit lát majd a windowsod. -
Ősember
őstag
válasz
band1103 #13291 üzenetére
nézz utána ujabban milyen chipekre cseréltek corsairnál. nem egy helyen volt panasz a kicsi tuningra, nem si véletlen esett le igy az ára.
mod: látom többen irták, hogy az ocz is gyengült tuning téren. ez igaz, 4-5 honapja leálltak a d9gxx chipek alkalmazásával, de ez nem csak rájuk vonatkozik. igazábol a választék közül mindegyik ugyan azt tudhatja kb.
-
Ősember
őstag
válasz
WOLF1stein #13195 üzenetére
van fagyás is vagy csak a memtest jelez?
-
Ősember
őstag
válasz
bajusz15 #12454 üzenetére
miért ártana?
mint irtam, 800-on fog menni...ennyi. ezen nincs mit ragozni
használd egészséggel
barii86: corsairnál vigyázni kell, mert 2x1 800 cl4-es ramok között van vagy 5 féle verzio
és persze minden verzio más chipel van szerelve. ez max tuningnál jelenthet gondot, mert nagyon könnyen belefuthatsz valami gyenge chipbe. ez persze nem törvényszerü, de matematikai esélye van a dolognak
-
Ősember
őstag
válasz
#59070464 #12432 üzenetére
hello
hosszu távon mindenképpen jo a 4gbmár csak azért is, mert sosem tudni éppen mit hoz a jövö
na meg persze a vista is szeret elterpeszkedni nagy helyen
viszont ha esetleg egy pár ezressel többet is szánsz ramra, akkor nézd meg az aláirásomatsött, akkor is nézd meg, ha nem szánnál rá többet 18-nál, mert van olyan árban is
-
Ősember
őstag
válasz
Kelvin #12326 üzenetére
azért azt ne felejtsük el, hogy ezek 2x2 gigás kitek és sehol máshol nem találsz ekkora kiteket 1066 felett
ez egy nagy ugrás elöre és én azt hiszem tudom is hogy mi tette ezt lehetövé
valoszinü uj chip van a láthatáron 2 gigás kiszerelésben is. legalább is crucial weboldalon talált infok is ezt sugallák
amugy tényleg az ocz elég erös marketingbende ez a kit kategoriáján belül elsö, és azt mindig meg kell fizetni
-
Ősember
őstag
láttátok már ezeket? OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB Series
gyárilag 2x2 1150 -
Ősember
őstag
válasz
Satan_Claus #12260 üzenetére
nem fogok röhögni, olvassad el még egyszer mit irtam
-
Ősember
őstag
válasz
Satan_Claus #12254 üzenetére
trd-t ugy nézem 7-re érdemes állitani, alatta nem biztonságos
-
Ősember
őstag
válasz
SHOKKZjE #12201 üzenetére
választásban szerintem az is szempont kellene legyen, hogy mennyiért veszed azt a ramot
tehát?
amugy nem CorsAir, hanem Corsair... semmi köze az air-hez.Sátán44: G.Skill és Crucial van 17-ért.
a crucial ugyan még látszolag nem ennyi, de ennyi lesz
látogass el az oldalamra, van a gskillröl is tesztaz ujabb crucialok meg sajnos már fél oldalasok, igy azok 1150-ig mennek kb
-
Ősember
őstag
válasz
Sátán44 #12176 üzenetére
az ujabb corsair dominator kiadás azért lett sokkal olcsobb, mert chipet váltottak. csak a rev1-esek micronok, a többi quimonda, elpida vagy powerchip...
FIreKeeper ez neked is szolt
meg a többieknek akik még várják a csodát
lipi67: ha haverod körbeszaglászott volna pár forumon, leesett volna neki miért lett ennyivel olcsobb hirtelen
az uj dominatorok nem tuningramok, csak a kinézet ugye nem ezt sugalja
-
Ősember
őstag
válasz
holinorby #12163 üzenetére
a sajátgépnél ssme fogja megmutatni neked milyen felállásban van ram a gépedben
ugy értem, akkor is 1gb-ot fog mutatni, ha 1x1gb vagy 2x512mb-od van. a gyorsulás elég egyértelmü jele annak, hogy használja a géped a plusz ramot. innentö legyértlemü, hogy az 1 512-es gyorsan betelt és nem tudta a gép hova irni az adatokat, ezért lassult be, de igy már mindenki boldog
a celeronod valoszinü socket 478-ba jo és az ujabb lapod pedig socket 775. nem kompatibilisek -
Ősember
őstag
válasz
bozont #12165 üzenetére
megesik, hogy a chipset miatt hibázik a memtest, de ez elég ritkán fordul elö. mellesleg ez az egyik legmegbizhatobb tesztprogram, én ezt használom általában. elöfordulhat az is, hogy hibázik a memtest, de a rendszered teljesen stabil marad. az ilyen és hasonlo jelenségekre alapozták az x-akták sorozatot is
-
-
Ősember
őstag
válasz
Stalker-2572 #12158 üzenetére
memhiba hogy a répába jönne ki superpi-vel?
10 megát eszik a rambol. erre alapozni akár csak fél giga stabilitását is enyhén szolva nonsense
-
Ősember
őstag
válasz
lipi67 #12008 üzenetére
nem menözni irtam be a tesztet
csak le szoktam tesztelni azt, amim van és akkor 1-2 tesztet elejtek a forumon roluk, hogy legyen valami kézzelfoghato, helyi info is
ezzel a rammal kb végeztem is, majd most valami mást sasolok meg.
a beszámitásrol meg majd késöbb beszélünk, ha aktuális lesz a dolog, ha már igy szoba hoztad -
Ősember
őstag
amivel én tesztelek prime az 2 szálon indul
nekem is volt régebben olyan prime, amit 2x kellett elinditani, ezért álltam át orthosra, de most megint prime-el tesztelek, mert ez is 2 tesztet futtat egyszerre
memtestnél meg egyértelmüen a windowsora gondoltam
na de mindgy, ugy is érted
-
-
-
Ősember
őstag
válasz
aleister #10933 üzenetére
az a biztos, ha te magad nézed meg
az egy dolog, hogy a-datanak vannak extreme edition sorozatai, amik tényleg mentek is, de amit te vehettél az szerintem a value sorozat és abban elképzelhetö, hogy kevesebb a tartalék, mint szeretnédde mondom... ki kell probálni. az a tuti
-
Ősember
őstag
válasz
tatamama #10917 üzenetére
900 cl5 tényleg meredek
nem nehéz elégedettnek lenni, ha nem nagyon az elvárásaid
a 2.4v akármennyire is rá van irva a gyárto oldalára is egyáltalán nem tesz jot egy ramnak sem. pl geil esoteria-ra mindegy, hogy 800-as vagy 1066-os, 1.9-2.5v-ot adnak meg, ami egy vicc. bármelyik normálisabb ramgyártot megnézed nem szokás ilyen nagy intervallumot megadni.Zotti: az élettartam garancia ramokra alap.
-
Ősember
őstag
válasz
Kelvin #10898 üzenetére
(#10893) .Anakin.
Sosem állítottam h nagyszám.
Jééé, a corsair meg a supertalent megveri.
tehát az állitás szerint a supertalent megveri a kingmaxot
(#10895) KMT - válasz a fentiekre
Miért verné az ST-t?
ennek a kérdésnek semmi értelme igy
(#10896) Ősember
a fent irt problémákra akartam rávilágitani. tényleg ilyen bonyolult a nyelvtan?közben leesett, hogy mi lehet a probléma. az ST-t röviditést lehet supertalent-nek olvassátok simán, viszont több mint valoszinü, hogy supertalentet-nek kellene olvasni
a márkák összehasonlitásába meg nem fogok belemenni. felesleges. corsairnak vannak enyhén szolva lightos ramjai, mint az minden nagy gyártohoz illik, supertalentnek is vannak gyengébb "value" sorozatai. esetleg ha konkrét ramokat vetünk össze akkor abba szivesen beszállok
-
Ősember
őstag
ez most valam irossz szovicc?
ö sem azt mondta, hogy veri a supertalentet, hanem veri a supertalent. az a t a szo végén nagyon cseles ám
.Anakin.: nem érdemes összemérni a mostani felllásod a többiekével, mert a tied single channel, a többi dual. everest pusztán ram mérésre nem alkalmas, mert erösen fsb és procifüggö és amint látom, nálad sincs egyik sem alapon
a másik meg hogy a tuning dual channelnél visszaesik.
-
Ősember
őstag
válasz
gtamate2 #10859 üzenetére
gondolkodni szabad
a windows 4gb-ot tud megcimezni memoriábol. nem rambol, hanem a memoriábol. minden ram memoria, de nem minden memoria ram, vagy mi....tehát van egy windowsod, ami 4 giga memoriát tud lecimezni. ebböl a 4-böl levonodik a vga-d memoriája, ami 0.5gb, már is max 3.5gb ramot fog megcimezni az oprendszer. ha a ramod cimkézné meg és mind a 4-et láthatnád valamilyen csoda folytán, akkor a vga-don pl nem lenne memoria és ez ugye elég kinos....
-
Ősember
őstag
válasz
FehérHolló #10849 üzenetére
azért azt ugye tudod, hogy a mikulásnak hiába irsz?
nem létezik... megadom a nyuszi cimét inkább
-
Ősember
őstag
-
Ősember
őstag
ok... akkor elmondom mi a helyzet...
amikor azt a geil ultra ramot beteszed a gépedbe, a géped spd szerint állitja be. az spd-ben e zszerepel: 800 5-5-5-15 1.8v. ezért indul cl5-ön. viszont ha tudna epp-t, akkor indulhatna a ram 800 cl4-en és több volton, de mivel ez a ram nem tud epp-t, ezért marad a cl5 verzio.
nem az spd határozza meg, hogy a ramod mennyin mehet, hanem a gyárto -
Ősember
őstag
ne bezséljünk már nagyobb hülyeséget mint amit elkezdett egy mási ktag
a geil ultra mindig is 4-4-4-12 volt és annyi is. nem 4-4-4-8 és végképp nem 3-3-3-8. a cl3-asrol tudtam, de az ultra+. a 800 cl5-ös geil az geil value.
szokjunk már hozzá, hogy nem osszuk az észt feleslegesenFehérHolló: te sem gondolod komolyan a linket
12,5k-ért 800 cl3-as ram...
-
Ősember
őstag
válasz
Blood Mage #10822 üzenetére
geil ultra ujabban 4-4-4-8?
-
Ősember
őstag
hello
"miért ilyen olcsó, ha jó???" - ezt hol olvastad?
ha már egy fokkal drágább ramok is szoba jönnek, akkor:
crucial tracer 2x1 800, igy néz ki élöben és a geilekkel messze nem egy kategoriaitt találsz rola bövebb infot.
a másik meg, ha olcsobb kell, akkor van ilyen:
super talent 2x1GB DDR2-800 4-4-3-8 itt (1 hét mulva lesz megint).
nem értem miért áll meg sokaknak a világ a geilnél, amikor sokkal jobbat is lehet venni ugyan annyi pénzért -
Ősember
őstag
válasz
fernandez93 #9883 üzenetére
hello
egy kicsit több türelmet... nem kell oránként feltenni a kérdést
az ár fontos tényezö, mert igy csak márkákat tudunk összehasonlitani... corsair cl4 vagy cl5? és a black dragon?mind a kettöböl van ilyen is, olyan is...
-
Ősember
őstag
válasz
drfirsty #9873 üzenetére
vagy megnézed, hogy ez a 4. ram birja-e a másik 3 idözitését
szerintem a 4 modul kezelésétöl nem kellene, hogy belassuljon a rendszer... valoszinü csak az idözités romlott. ugy tudom 4 slotot nem képes szinte semelyik amd-s lap sem kezelni 1t-ben, hanem csak 2t-ben és lehet, hogy az eddig cl2.5-röl leesett cl3-ra az idözités. ez csak feltételezés, nem tudom a pontos körülményeket, de mint bünügyi szakértö erre tippelnék
-
-
Ősember
őstag
válasz
Sanyika20 #9839 üzenetére
amikor hsz szerkesztésben vagy értelem szerüen rányomsz a kép gombra és egy weboldalra feltöltött (pl ide: [L:www.imageshack.us]www.imageshack.us[/L]) képnek a direkt linkjét beirod, ennyi. de ha nem megy, szivesen fogadom e-mailben és majd berakom én. cimem az adataimnál
-
Ősember
őstag
válasz
qw78er89 #9788 üzenetére
nem egyedi eset. neked gigabyte lapod van. azon ment a vita egész végig, hogy szinte csak giga lapokon hajlandoak rendesen menni
na de ennek egyszerüen utána lehet olvasni a forumon
-
Ősember
őstag
válasz
FanTomasz21 #9117 üzenetére
attol függ az csak felületi sérülés-e vagy sem. egyáltalán hogy történt?
-
Ősember
őstag
válasz
Jodanovich #8848 üzenetére
ddr1 geilek még tényleg tudtak, ddr2-k nem.
-
Ősember
őstag
válasz
LaMotta #8742 üzenetére
hát mint márka ddr1-nél biztos nem volt nagy különbség... mindegyik árult ramot
igazábol az ilyen jellegü kérdéseket nehéz megválaszolni, mert nem lehet márkákat csak ugy összehasonlitani egymással... viszont ha lenne pár konkrét tipus, akkor utána lehetne keresni google-n és kapásbol meg lehetne látni melyik mennyit ér
gondolom azért csak vennél egy tuningosabb ramot, ha ugyan annyiba kerül, mint a gyengébb társa
-
Ősember
őstag
válasz
Gyuri27 #8700 üzenetére
látom nem tudod mire irtam azt amit
tökmindegy.... annyira azért nem érdekel a téma
az egyszerüt meg pont arra értettem ,hogy fsb-tt és a qpb-t egy házba feszem, késöbb ugy is magátol rájön mi a helyzet és azzal ,hogy most nem pattogok neki röviditésekkel nem lesz kevesebb. ha már a méhecskés részt is ide idézted, akkor igazán leeshetett volna...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- 16GB G.skill Ripjaws V DDR4 4000MHz CL15 2x8GB
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest