- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nyomtató topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Gyorsulás lesz de csak mérőprogikban és tömörításnél. Máshol nem lesz észrevehető a gyorsulás.
Mivel a ram órajel növelése húzza amgával az uncore-t (ennek minimum a ram sebesség 2x-esének kell lenni különbe instabil lesz a gép) azért annak is elkélhet egy kis plusz fesz. Ennek maximum 1,35V lehet. 3200-as uncore-nél valószínűleg elég 1,32V körül is de lap függő is. Mennyit dropol pl.
Giga lapok szeretnek feszt drop-olni, esetleg ha QPI fesz emelése nem hoz sikert adj a ramnak 1,66V-ot (drop miatt akkor kap kb 1,65V-ot valójában). Ez megint a Giga bios hülyesége, hogy 0,02V-os lépésközök vannak tehát még véletlen se tudod beállítani pontosan az 1,65V-os értéket.
Gig dropol ezzel valószínűleg a gyártó is tisztában van, azért nem rakott bele pont 1,65V-os értéket.Ezt a kálváriát én is végig szívtam, X58 Giga lappal meg 1600-as memóval. Nekem QPI 1,35V-on van, a ram fesz meg 1,64V-on. Így stabil a cucc 3200-es uncore mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (ELKELT)
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest