Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • yolan

    őstag

    válasz Zefír #22134 üzenetére

    A hardverekkel foglalkozó felhasználók számára biztosan ismerősen csengenek a CAS Latency, RAS to CAS Delay és hasonló memóriaidőzítésekkel foglalkozó, az alaplap BIOS-ában megtalálható menüpontok, melyeknek idáig nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget. A Command Rate egy órajelciklusokban kifejezett késleltetés a chipkiválasztás (a RAM kiválasztása) és a megfelelő parancsok végrehajtása között. 1T vagy 2T értékeket vehet fel, ez 1 vagy 2 órajelciklust jelent. Igazából 0T lenne a legjobb, de ebben gyakorlatilag nem képesek üzemelni a ddr2-es ramok.

    A nálunk járt MSI alaplap BIOS-ában ez az opció "2T Enabled" néven található meg, az "Enabled" állás az alapértelmezett érték. Amint az opciót "Disabled" állásra, azaz a Command Rate értékét 1-re állítjuk, az Everest szerint a memóriaírás sebessége nem kevesebb, mint ~800 MB/s-mal, azaz kb. 45%-kal ugrik meg, míg a memóriaolvasás ennél kisebb mértékben, kb. 200 MB/s, vagyis kb. 4%-kal nő meg. Ez a memóriasebesség-növekedés a memória-sávszélességre fokozottan érzékeny alkalmazások esetében jó néhány százalékos teljesítménynövekedést eredményezett.

    Egy kis angol poszt is:
    well 0T is the ultimate best, but lots of ram cant handle that, 1T is better then 2T because it doesnt have to wait as long between actions, althought, some ram might not be able to run as efficiently at 1T as it can at 2T because it struggles and cant work as well. The best thing to do is aim for 0T, if its unstable, go to 1T, do a ram benchmark on sandra, set it to 2T and do it again, take whichever rate gives u the best results, thats a decent way to test, theyre pretty close but u might as well take the better one right?

    “A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

Új hozzászólás Aktív témák