- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Projektor topic
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
greeneye166
aktív tag
Igyekszek egy hozzászólásban reagálni több dologra, azért sorszámozom, mert így lehet rá könnyen hivatkozni:
1. Azt a sunyi praktikert el kellene végre felejteni. Az Aerocool pleximet lehetett törölgetni, semmi karc. Viszont nincs a világon olyan rongy amivel a praktikerest karcmentesen törlöd.
2. Nem csak a Dremel jó kisgép. Ott van pl a Ferm 3 év garral, teleszkópos toldóval, 8 körül. Az enyém fajta speciel 4e Ftos és hibátlan. Tescot gyorsan elfelejteni!!!
3. Plexit is lehet popszegecselni, de a túlodalra, ahova a ''golyó ráfeszíti a szegecset'' kell egy alátét ami éppen rácsúszik. Az alátét legyen vastag, míg a popszegecs legyen relatíve kicsi (minél kisebb feszítésre szakad, annál kisebb terhelés a plexinek) max 3 mm furatos (3as alátét kell neki, ha lehet fakötésű az erőelosztás miatt). Szegecselést kisebb plexikhez ajánlok, amik nehezebben törnek el. Pl felesleges házrácsok eltakarására (csak ott szívjon levegőt ahol mi szeretnénk)
Rögzítésre imbusz csavart javaslok inkább a cserélhetőség és a Design miatt. Horganyzottból is vannak, fényes, már-már krómhatású sorozatok. Feketét ne vegyetek, mert rozsdálhat!
4. Ha vastag plexit akarsz, akkor érdemes megkérdezni üvegeseket. Ők ragasztanak egymásba üveglapokat. Lehet a ragacs (egyébként színtelen, átlátszó) a plexihez is jó.
5. Ha a plexi dekpíros vágása melett döntessz akkor éredmes olyan anyagra tenni és ráfeszíteni,ami ne göbül meg és együtt vághatod a plexivel. Mindenképpen foliázd le valamivel, ha nincsen rajta (méterre kapható öntapadós matrica - pár száz Ft/m)
6. Házat már vágtam ki dekopírral. Lassú mozgatással nagy fordulaton kell vágni szerintem. Én kemény hungarocellre feszítettem rá, így az nem folytotta a gépet, stabil volt és vágható. Erősen és stabilan kell odatartani a gépet, mert ha beleakad a lemezbe konzervdobozként tépi fel és a kezed is ott maradhat. Szögletes kivágáshoz egyértelműen 115ös fémvágókorongal felvértezett flexet ajánlok. A korong legyen a lehető legvékonyabb. Nem májerségból mondom, de 4-5Ft alatti flexet ne használj, mert nehéz, rossza a fogása, és a kapcsoló gyakran visszaugrik üzem közben. Ha így jársz már meg is tapadt a lemez a többibe bele sem gondolok. Mindig hagyj időt a lemznek lehülni és a vágólapnak lehülni.
Remélem azért tudtam segíteni valamit. Ha egyéb okosság eszembe akkor bővitem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- PlayStation 5
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- További aktív témák...
- 27% - Corsair iCUE XC7 RGB ELITE LCD CPU vízhűtés blokk
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- 3 db tokos ventilátor készlet 120 x 120 mm Pro Gaming ARGB, PWM vezérlő, távirányító
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest