Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• greeneye166

aktív tag

Igyekszek egy hozzászólásban reagálni több dologra, azért sorszámozom, mert így lehet rá könnyen hivatkozni:

1. Azt a sunyi praktikert el kellene végre felejteni. Az Aerocool pleximet lehetett törölgetni, semmi karc. Viszont nincs a világon olyan rongy amivel a praktikerest karcmentesen törlöd.

2. Nem csak a Dremel jó kisgép. Ott van pl a Ferm 3 év garral, teleszkópos toldóval, 8 körül. Az enyém fajta speciel 4e Ftos és hibátlan. Tescot gyorsan elfelejteni!!!

3. Plexit is lehet popszegecselni, de a túlodalra, ahova a ''golyó ráfeszíti a szegecset'' kell egy alátét ami éppen rácsúszik. Az alátét legyen vastag, míg a popszegecs legyen relatíve kicsi (minél kisebb feszítésre szakad, annál kisebb terhelés a plexinek) max 3 mm furatos (3as alátét kell neki, ha lehet fakötésű az erőelosztás miatt). Szegecselést kisebb plexikhez ajánlok, amik nehezebben törnek el. Pl felesleges házrácsok eltakarására (csak ott szívjon levegőt ahol mi szeretnénk)
    Rögzítésre imbusz csavart javaslok inkább a cserélhetőség és a Design miatt. Horganyzottból is vannak, fényes, már-már krómhatású sorozatok. Feketét ne vegyetek, mert rozsdálhat!

4. Ha vastag plexit akarsz, akkor érdemes megkérdezni üvegeseket. Ők ragasztanak egymásba üveglapokat. Lehet a ragacs (egyébként színtelen, átlátszó) a plexihez is jó.

5. Ha a plexi dekpíros vágása melett döntessz akkor éredmes olyan anyagra tenni és ráfeszíteni,ami ne göbül meg és együtt vághatod a plexivel. Mindenképpen foliázd le valamivel, ha nincsen rajta (méterre kapható öntapadós matrica - pár száz Ft/m)

6. Házat már vágtam ki dekopírral. Lassú mozgatással nagy fordulaton kell vágni szerintem. Én kemény hungarocellre feszítettem rá, így az nem folytotta a gépet, stabil volt és vágható. Erősen és stabilan kell odatartani a gépet, mert ha beleakad a lemezbe konzervdobozként tépi fel és a kezed is ott maradhat. Szögletes kivágáshoz egyértelműen 115ös fémvágókorongal felvértezett flexet ajánlok. A korong legyen a lehető legvékonyabb. Nem májerségból mondom, de 4-5Ft alatti flexet ne használj, mert nehéz, rossza a fogása, és a kapcsoló gyakran visszaugrik üzem közben. Ha így jársz már meg is tapadt a lemez a többibe bele sem gondolok. Mindig hagyj időt a lemznek lehülni és a vágólapnak lehülni.

Remélem azért tudtam segíteni valamit. Ha egyéb okosság eszembe akkor bővitem. :DDD

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák