Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• lugosi

MODERÁTOR

válasz werttzui #3392 üzenetére

Hidd el - hülyén hangzik - de szar érzés. :((
    Nem ezért meg azért, hanem mert a nikon cuccomhoz egy csomó emlék fűződik, helytállt, megcsinált képeket, de egyszerűen nem tudok nikonra fejleszteni az áraik miatt. Van néhány olyan őrületes különbség, hogy érthetetlen. Nem tudom hogy csak Magyarországon-e, vagy világviszonylatban is ennyire drágák az optikáik, a másik márkához viszonyítva. További problémák a hiányzó optikák kérdése (pl canon 70-200/4 L stabilizátorral v anélkül, ahogy tetszik, 70-200/2.8 IS-sel v anélkül. a többit annyira nem néztem agyon, mert T/S optikákat soha nem akarok használi pl). Nézd össze a 40D és a D300 mint vázak árát. Egyetlen részt tudok mondani, ahol a nikon - szerintem - egyértelműen fejlettebb, és van olyanja ami a másiknak nincs, ez pedig a vakuzás (pl vezeték nélküli i-TTL).

Nem jelenti ez azt, hogy nem használok többet nikont, most egyelőre a két rendszer megy egymás mellett párhuzamosan, és amelyik életképesebb lesz a használat során, azt fogom megtartani. Egyelőre a canon vázat nagyon nehezen tudom használni.

Aktív témák