- Mini-ITX
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MammoUTh
csendes tag
sziasztok!
adott egy ~5éves samsung 245b plus monitor. a hibájának felderítésében kérnék ötleteket.
bármilyen bemenetet választva (bármilyen forrás) előfordul, hogy fekete képet kapok, vagy pár perc működés után, de van hogy azonnal "beáll" a kép, aztán pixelenként zölddé-fehérré (fradi? ) válik, majd "szétesik" mint a videoban.
ha a monitort műanyag házát kétoldalt feszegetem/mozgatom, feszités alatt működik, de amint elengedem ujra befagy az aktuális kép és szétborul.
egyszóval így használhatatlan, várnám a tippeket az otthoni javításhoz, akár alkatrészcsere, vagy forrasztásrol legyen szó.
találkozott már valaki hasonlóval?köszöm!
"A növényeknek Brawndo kell! Elektorlit van benne!"
-
MammoUTh
csendes tag
válasz MammoUTh #15896 üzenetére
Sziasztok!
Akit esetleg érdekel, idő közben meg tudtam oldani a problémát otthon, házilag.
Darabokra szedtem a monitort, egy finom számlú ecsettel leporoltam minden alkatrészt és elektromos csatlakozási pontot, amiket utána kontaktsprével kémialilag is letisztítottam, mejd isopropyl alkohollal is "átmostam" ezután szárazra töröltem és összerakva a monitort a hibajelenség megszűnt.
tehát valamiféle kontakt hiba volt, aki ilyet tapasztal és kicsit műszaki beállítottságú bátran próbálja meg (a már garanciavesztett) monitorját házilag javítani, nekem sikerült!"A növényeknek Brawndo kell! Elektorlit van benne!"
-
MammoUTh
csendes tag
válasz fero02 #16755 üzenetére
a monitor továbbra is tökéletesen üzemel, napi aktív használat mellett. pedig azóta túl vagyunk egy költözésen is, és még csak hasonlót sem tapasztalok. mintha a szétszerelés/összerakás hatására egyszerűen elvágták volna a probléma forrását. azért kíváncsi lennék, mi lehetett az oka ennek tükrében..
"A növényeknek Brawndo kell! Elektorlit van benne!"
Új hozzászólás Aktív témák
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest