- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Mr. Elliot #26396 üzenetére
Elvileg minden évben van náluk. Érdemes nyitásra menni, mert sokan szoktak lenni.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen #26393 üzenetére
Lesz ebből még hatalmas barátság közöttük, úgy tűnik. 😽
-
Szia!
Ilyet vettem.Nem a legjobb, később veszek majd neki normálisat, olyan "ruhásat", de mivel még gyorsan nő, az meg fix méretű (vagy kevésbé állítható) így marad ez.
Amúgy durva, a zooplus-on nem találtam olyan nyakörvet, ami annyira picire állítható hogy ne lógjon a nyakán, ez viszont olyan picire állítható, hogy jó a nyakánál is.
Kertesház.
Én nem vinném ki a helyedbe, ha nem érdeklődnek kifele az ajtónál.
Én ezért léptem meg, mert alapvetően jó időbe szeretnénk ha full time kint lenne csak estére jönne be. Plusz a miénk már érdeklődik a bejárati ajtónál, ha megyünk ki, ő is ott tobzódik. Féltem, hogy egyszer csak kiszalad velünk, kint megijed ha elmegy egy autó (amitől amúgy tényleg meg is ijedt amikor kint voltunk) és elszalad. Szóval nekem nem volt lehetőségem, ő ki akart jönni velünk és ha már kijön, akkor az elején kontrolláltan menjen a dolog.
Az első alkalommal ölben vittem ki, akkor félt minden hangtól, remegett szegény, azért körbe vittem a ház körül. Következő alkalomnál már leraktam a földre, akkor csak gubbasztott és elkezdett lassan visszamenni az ajtó fele. Harmadik alkalommal már egész bátran ment (laposkúszásba) és szaglászott mindent. Ő mondjuk életében még csak egyszer volt "kint", amikor a kocsival hazahoztuk.
Astroboy: Hát igen, de még így is jobb, mert általában ez a felállás:
-
Mr. Elliot
senior tag
válasz
baloghgabor #26390 üzenetére
Ez a 20 % akció nekem új, köszi.
Figyelni fogom legközelebb.
Amikor örökbe fogadtuk Cilukát, akkor kerestem árgépen alomtálcát és a Petnet volt a legolcsóbb, így kezdtem el én is onnan rendelni. -
Astroboy
őstag
válasz
Csóri vau egyem meg, RAR-ba tömöríti magát, hogy a saját fekhelyén elférjen mögötte a kis terrorista. -
Orlin
addikt
válasz
Szia!
Milyen hámod van?Gondolkodok én is rajta...
Kertes házban laksz?
Mi igen és sokszor nézem vágyakoznak kifelé,nézelődnek.Sajnálom őket.
De attól meg tartok,mint írtam itt régebben ha rendszeresen sétálnának kint hámmal akkor szökést is megpróbálnék nyitott ajtónál.
Most egyelőre a nyitott ajtó közelébe sem mennek nagyon. -
Képzeljétek, meg van az első áttörés
Persze maximum 5 percig maradtak így mert aztán a macsek elkezdte pofozni a kutya hátát. Amilyen félős volt az elején, már olyan pofátlan lettMár rendesen pofozgatja a kutyát, incselkedik vele, volt már hogy a kutya inkább elszaladt.
Egyik este leverte a vizes poharam, szerencsére alig volt már benne, a poharat nem lökte le az asztalról…feltakarítottam, akkor már ittam is, teletöltöttem vízzel és nem telt bele 5 perc, megint felborította, de ezúttal már állt a földön a víz. Mondom velem nem b@szol ki, most megtanulod: felkaptam és belehempergettem a pocsolyába. Na hát megrázta magát, és elkezdte felinni
Mindig elfelejtem hogy ő nem fél a víztől.
Megvolt az első havazás is, egészen jól viselte. A kutyát ilyenkor még be kell zárni, azt már elfogadta hogy a benti territóriumon osztoznia kell, de a kintit még nem viseli el. A macsek viszont jól viselkedik a hámba, már egész gyorsan rá lehet adni (azért még küzdelmes), a nyakörvet is már megszokta. Hámba még egyelőre úgy sétálunk, ahogy ő akarja (tehát nem irányítottan, még nem tudjuk arra hivni amerre akarjuk).
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Mr. Elliot #26386 üzenetére
Köszi, a fressnapf se rossz, pláne, ha készülök előre az állatok világnapja alkalmából pénzzel, amikor 20% van mindenre náluk.
Sok webáruházat próbáltam már, de előre nem tudhatom, hogy fog működni, hiába találtam rá a guglin. A Zooplus is megvan már vagy egy évtizede, mégis mostanában kezdett hanyatlani erőteljesen. Ha látna valaki üzletet benne, hogy kintről hozzon néha, kb. negyédevente, akkor már sokszázezres tétel is lenne és vagy egy százas a megtakarítás is, amiből lehetne a fuvart finanszírozni . . . -
Orlin
addikt
Nálatok is mindig ennének a macskák?
Reggel 5 után szoktak reggelit kapni,akkor mindenki úgy ahogy bekajál.Nedves és száraz vegyesen,bár a száraz egy része ott marad.A 4-ből csak az idős kandúr lapátol be mindent,mindig.A szárazat is.
Most reggel 7-kor alig tudom már megcsinálni a szendvicsem mert a kettő kisebb már itt szaladgál ugrál.Simán betoltak volna most is a nedves tápból. -
Mr. Elliot
senior tag
válasz
Mr. Elliot #26378 üzenetére
Nos, azóta kisebb boltokban (is) vettem, mint mondjuk Piacozoo Bp. Lehel csarnokban.
Nálunk a Kisasszony szeret válogatni, ezért mostanában gyakori, hogy Freshnapfban veszek személyesen, mert akkor nem kell egy ízből vennem egy egész zsugort. Viszont mint már írtam is, amikor van lehetőség akkor kintről rendelek nagyobb mennyiséget rokonokon keresztül. Ott is csak zsugorban tudok venni vagy kartonban, viszont sokkal nagyobb a választék, mint itthon.
Animonda márka nagyrészt amit eszik és Ausztriában abból sok több íz elérhető, mint a hazai boltokban.
Ahogy mondja radi8tor kolléga is tényleg amit a Google kidob. Igy találtam rá a Petnetre is, velük idáig semmi problémám nem volt. -
válasz
baloghgabor #26384 üzenetére
Igen kigolyózták...
-
válasz
baloghgabor #26371 üzenetére
Cuki, ha jól emlékszem neked lány cicád van, a miénk kandúr volt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
baloghgabor #26379 üzenetére
Bárhonnan amit kidob Google
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Mr. Elliot #26378 üzenetére
Teljesen megértelek! Van valami korrekt hely, ahonnan lehet rendelni jobb eledelt?
-
Mr. Elliot
senior tag
válasz
baloghgabor #26368 üzenetére
Egy éve. Mondjuk azóta nem is rendeltem tőlük semmit. Kértem tőlük még a profilom törlését is.
-
baloghgabor
aktív tag
Ezt csak te tudhatod, hogy fogsz-e máskor jobban figyelni?! 🐱
De komolyan: a macska legközelebb is láb alatt lesz, macska. Ha látja, és érzi, hogy nem bántod, akkor majd közeledni fog. Náluk nincsen bosszú, meg sértődés, csak valami rossz történt, amit nem ért. Ha nincs már ilyen, és nyugalom van, akkor megy minden, mint eddig. Hagyni kell, hogy megnyugodjon. 😽 -
3L1T3
addikt
Egyik macskára ráléptem miközben cipekedtem. Azóta nyilvánosan kerül, és kevésbé tudom megsimogatni mint eddig. Hozzáteszem ez teljesen véletlen történt mert nem láttam a csomagtól.
Fog ez változni?
-
Orlin
addikt
Foltos...
Kedvenc vadászterülete a komposztáló és a madáretető környéke.
-
Ne fotózz, inkább add már oda
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Mr. Elliot #26361 üzenetére
Gondolom nem most volt ez? Régebben nekem is "elhitték" elsőre, amit írtam. Igaz, nem új ügyfél voltam már akkor sem. De ez a mostani eléggé megalázó volt. Ha nem lenne olyan messze, érdemes lenne kimenni egy nagyobb szállítmányért, mert amit ide hoznak és ahogy kezelik a panaszt, én nem szeretnék többet tőlük rendeli. Ismerős kérdezte a fekete péntek alatt, hogy milyen cég, küldtem neki meghívót, rendelt a kiskutyának szombaton, hétfőn itt volt a futár. Majd kapott egy újabb 10%-os kupont is, de egy ideig nem kell neki rendelni, így kértem, hogy rendeljen a Cicáimnak két zsák, nagyon jó áron tápot. Szombat este rendelte meg, hétfőn hív, hogy mehetek a csomagokért!
Az én rendelésem, ugyanezen a településen, általában szétbontva, két külön, legjobban utált futárral, aki akkor hív, ha éppen itt van, hol vagyok, addig meg fogalmam sincsen mikorra várható?! Szóval itt is az van, ha új ügyfél vagy, akkor mindent adnak, aki évek óta milliókat tolt be nekik, az úgyis marad, neki jól van az, amit kap.
Most szedem elő a tartalék, régebbi konzerveket, nem én vagyok a hülye, hanem a Cicáim, hogy jobban tetszik nekik, mint az utóbbiak?! -
Orlin
addikt
válasz
radi8tor #26362 üzenetére
De szép és egészségesnek is néz ki.
Kinti macska?
Gondolom ő a környék kedvence.
Nálunk is van a faluban egy vörös aki a buszmegállóban mindig mindenkihez megy és haverkodik több éve.Van neki gazdája valamerre.De ott az iskola meg a bolt is és mindig kap valamit vagy a konyháról vagy a boltból...
Ott ül a bejáratnál. -
radi8tor
MODERÁTOR
Osztrák cica
-
Mr. Elliot
senior tag
válasz
baloghgabor #26333 üzenetére
Zooplusszal jártam már igy én is. A zsugorban rengeteg doboz sérült volt és mivel többet rendeltem egyszerre igy nem is tűnt fel elsőre. A következő bontott konzerv meg szinte levesállagú volt. Mindent fotóval és videóval dokumentáltam és küldtem nekik emailben.
Vissza utalták az összes sérült vagy romlott termék árát. Volt, hogy több részletben is. Mondtam nekik, hogy csak egy macskám van és a panasz miatt most nem tudom megnyitni az összes konzervet ellenőrizni. Írták, hogy ha később is gond lesz akkor jelezzek. Két hét múlva újra kifizették a maradék rossz konzerv árát.
Amúgy igen, rokonok Ausztriában élnek, itthonról a német Zooplus vagy Zooroyalról rendelek az ő címükre és haza hozzák nekem. Sokkal olcsóbb, mint itthon. -
Orlin
addikt
válasz
Tsebacsi #26359 üzenetére
Nekünk most BOLFO van rajta.
Amúgy nézegettem a Frontline-t ,elég nagy a szórás árban...
Fressnapf Frontline Combo spot-on bolha és kullancs ellen macskáknak 3db:8 999
Petissimo FRONTLINE COMBO RÁCSEPEGTETŐ OLDAT MACSKÁKNAK 3 db: 6 999
Ha nem online rendelem hanem megveszem patikában felénk ott meg még drágább... -
Orlin
addikt
Délután most feltettem próba jelleggel a bolhaírtó nyakörvet a kisebb macsekra,mivel már több mint 3 hónapos,elvileg szabad neki.
Hát nem tetszett neki nagyon.Sőt most még jobban elkezdte vakarni magát...
Mintha allergiás lenne.Le is vettem.
Mondjuk a múltkor amikor cseppet akkor akkor is egy napig még jobban vakarta magát mint előtte. -
válasz
MutantZombie #26356 üzenetére
Legközelebb csak hívjad ne tedd fel, ha magától csinálja azt jobban “szereti” mint hogy ez amolyan gazdi akarata legyen, szerintem. Ha rájön hogy ez jó neki erőszak nélkül is lehet megint magától fog felugrani. Amúgy meg macska
-
MutantZombie
tag
Ti hogy vagytok a macskasimogatást illetően?
Gondolok itt arra, hogy csak spontán is mentek simogatni hozzá, ha nem is dörgölőzik hozzátok, vagy kizárólag, ha ő közelít?
Ha nyitott szemmel pihen valahol, akkor odamentek megsimogatni, vagy a lustulás egy királyi/királynői cselekedet, amit az alattvalók/szolgák nem szakíthatnak félbe, holmi simogatással, kényük, kedvük szerint?
Illetve, ha a közeletekben van, akkor felveszitek az öletekbe, vagy ezt nem erőltetitek, és csak akkor van ölben, ha magától megy?Azért kérdem, mert a kandúrom már rendszeresen ugrált az ölembe a vacsorája után és 1-3 órát ücsörgött ott, dorombolt, bújt, aludt, álmodott.
Aztán egyszer mikor ott volt a lábam mellett délelőtt, felvettem, óvatosan. Nem ugrott ki az ölemből, meg volt dorombolás és alvás is, de azóta egyszer sem jött a vacsora után oda hozzám.
Ennek már több, mint 2 hete, és nem tudom, hogy akkor ezzel végérvényesen meg lett szakítva az ölbe járás, vagy ennyire nem sértődékenyek, rendszertartóak, semmi köze hozzá, amúgy is lehet eddig tartott volna?
Már kezdeményezni sem merek, hogy felvegyem, mert akkor - ezek szerint - lehet hiba volt.A földön továbbra is fekszik keresztbe, és élvezi a simogatást, vakargatást. Olyankor hempereg összevissza, meg fog a mancsával és néha - nem harap, hanem - a fogaival óvatosan megérint, de nagyon vigyázva, hogy ne sértsen meg és aztán megnyal, dugja a fejét a kezem alá vagy tartja az állát és nagyon hangosan dorombol. Naponta többször, jön és leveti magát elém, keresztbe, hasat villantva.
-
Freddy76
addikt
Nálunk két alom van a két macskára, és mindig ugyanabba mennek egymás után sz@rni. Pisálni össze-vissza, attól függően, hogy melyik irányból érkeznek, de a nagydolog mindig egymás után ugyanabba. Bezzeg amikor elvesszük valamelyiket kimosni, akkor nagy a tanácstalanság és a kétségbeesés, hogy csak egy maradt...
A macskák annyira... nem is tudom - macskák.
-
Orlin
addikt
Én is csatlakozni tudok,hogy plusz egy alom nem lenne rossz tényleg.Valamint ha van benne produkció a másik nem biztos hogy belemegy már.Nálunk is van amikor így van.
A picinek mutatni kell hova csinálja.Figyelni kell és amikor látod hogy kaparni kezd vagy készülődik gyorsan beletenni az alomba a macsekot.
Én akkor is pakolgattam bele amikor nem akarta.Sőt a mancsával is kapartam vagy a kezemmel az alomban a homokot,hogy lássa mire való.Lehet hülyeség de talán bevált.
Mert elég ritka már hogy máshova csinálnák és hamar megtanulták hol van az alom és mit kell bele csinálni. -
baloghgabor
aktív tag
Több alom jó ha van, elvileg +1 kellene, mint a Cicák létszáma. Persze ez nem mindig megoldható. De ha szerinte koszos, akkor sem megy bele. De ha kicsi és ösztönösen még nem tudja, mutasd meg neki. Ha valahová odacsinál, rakd bele az alomba, majd a cica kis tappancsával kapard bele. Ősi ösztön, hogy a macska nem szeret szagokat hagyni maga után, ezért kaparja el maga után. Reméljük a kicsi is megtanulja?! 😽 De csinálhatja akkor is, ha beteg, ezzel jelez, hogy valami baja van. Nem valószínű persze a kicsinél, ha még sose ott végezte el a dolgát.
-
kpal
nagyúr
Sziasztok! Van 6 cicánk kint is es bent szoktak lenni ,télen többször bent vannak estére ,de van egy kicsi cicánk párhónapos ,de Ő nem akar az alamra menni,a többiek siman rászoktak es tudjak amikor bent vannak hogy hova kell menniük ,de kicsi nem megy rá es ide -oda csinal... Hogyan lehetne Őt is rászokatni
-
válasz
racskobalazs #26348 üzenetére
Dácukiii
-
racskobalazs
senior tag
Szerintem engem ki fog nyírni egyszer.
-
homerhamm
addikt
KitKat + Kat
-
Dhampir
félisten
-
baloghgabor
aktív tag
Immunrendszert dobja meg a DMGUARD, de hasmenésre próbáld meg a vitaminos probiotikumot. Ezt érdemes néha belekeverni a nedvesebb kajába Nekik.
Na, találtam a szekrény hátsó részén régebbi Feringa konzervet. Hát, majdnem alutasakos színvonal és úgy ették, mint akik régóta nem kaptak!Nemcsak beképzelem, hogy romlik a színvonal! 😿
-
Orlin
addikt
válasz
Talán hasmenésre is jó lesz a DMGUARD.
Mivel megint elkezdte.
Most este is vizes hasmenés volt...
A kedve a szokott kiváló sokat játszik. -
Astroboy
őstag
Szakadok
-
baloghgabor
aktív tag
Szegény Mókus Cicám kedvence volt. 😿 Különben szín hús, vagy hal és főzővíz, így ha gond lenne a Cica gyomrával, akkor bátran lehet adni Neki. De különben a legtisztább kaja és emlékül a többiek vasárnap ilyet szoktak kapni. Mindegyik imádja. Apróra vágott csirkemell, vagy hal, vagy máj ami van a konzervben. Ha akciós, akkor nem olyan drága, ha azt számolod, hogy nagy része szín hús. A zselatinos a kedvenc különben Náluk. Egy 400g konzerv kb. 10 Cicának a reggeli (nem mindegyik kap belőle). 🐱
-
Orlin
addikt
válasz
baloghgabor #26335 üzenetére
Erről sem hallottam még...
Cosma. -
Orlin
addikt
válasz
Most a IAMS Delights Adult-on gondolkodok legközelebb.
Eléggé szüszban gazdagnak tűnik és az összetevők sem rosszak egy Félix-hez Happy Cat-hez képest.
DMGUARDot is rendeletem tegnap. -
baloghgabor
aktív tag
Feringa nagyon jó volt, de egy ideje nem a megszokott minőség sajnos. Vagy a Zooplus variál valamit, amit hazánkba küld, én már ezt is feltételezem. Volt, hogy nyomorék dobozok érkeztek, és érdekes módon a zsugoron belől voltak megnyomva! Jó lesz az a magyaroknak, jó drágán (nézd meg a .de oldalt, kb. 30%-al olcsóbb, a hivatalos árfolyamon számítva és gondolom ott nem lehet másodosztályú árut adni).
DMGUARDot nem kapják rendszeresen. Ősszel-tavasszal van egy kis kúra mindnek, vagy ha úgy tűnik, valami kerülgeti őket. Prüszkölés, nem evés, vagy bágyadt valamelyik, akkor kap 0.5ml gyorsan és általában másnapra kutya baja. Ha mégis, akkor már dokihoz megyünk! -
Orlin
addikt
válasz
baloghgabor #26327 üzenetére
Majd legközelebb próbálok valami szaftosabbat venni...
A pici nem eszi annyira ezeket most.
DMGuard-ot milyen rendszeresen adod?
Naponta?Vagy csak alkalmanként? -
kis.zsolt
aktív tag
@erzol: Tigrisbe azonnal szerelembe esne Titu! Mintha ikrek lennének. Gyönyörű kandúr, gratula
@Luigi962: Minden nap játszunk, és mikor eldurvultak a dolgok, akkor elkezdett harapni, és karmolni, és azelőtt mindig élesben, tehát volt, hogy a vérem is kicsordult, vagy szakadt a pólóm. Mivel imád játszani, és szereti, ha a középpontban van, így ezt a függőségét kellett megragadnom.
Sokáig tartott, de bejött. A lényeg: abban a pillanatban, ahogy bedurvult, abbahagytam a játékot, és aznap már a hízelgésére sem kezdtem vele játszani, és a harapás/karmolás pillanatában erélyesen, de nem ordítva rászóltam, hogy NEM! Volt, hogy az utamba állt és hátára vágta magát, hogy simizzem a pocakját, de csak átléptem rajta a NEM szó társaságában.
Másnap megint játszottunk, és ugyanez ment. Majdnem egy hónap kellett, hogy leesen neki a tantusz. De először csak a harapását vette vissza, a fájdalmamat, meg a vér ízét csak ahhoz kötötte - gondolom.
Most már csak megnyal, vagy összenyálaz ha a szájában van a kezem, de ez sosem zavart. Ha érzi, hogy kicsit erősebben megharap, akkor megnyalogatja azt a helyet ahol azt gondolja, hogy bibis lett miatta a kezem (mert azért a vér nem válik vízzé, 10 alkalomból 1x még mindig elfeledkezik magáról, de az én feladatom ezt kontrollálni egy határozott NEM szóval. Nálunk nincs SICC, nálunk a NEM az nemet jelent, és nagyon is hallgat rá. Van, hogy megtorpan, ha rászólok egy NEM-mel (pl. mikor nem akar kimenni az udvarra, és elsunnyog a szobába).
Később, mikor már egyáltalán nem harapott, csak szájába vette a kezem, na akkor már tudtam a karmolással is ugyanúgy eljátszani, mint a harapással. NEM és egy nap játékmegvonás. Itt is bő 3-4 hét kellett, mire a ravaszdi megtanulta, hogy ha játszani akar, a gazdit nem szabad kivéreztetni, mert megbüdösödik, felfújódik, és nem ad enni.A jelzésre felülést is elmondom: Az egyszerűen úgy ment, hogy sok ülőhely van a szobában, de sosem tudta, hova menjen, ha azt akarta, hogy foglalkozzak vele. Egyszer meguntam, hogy én mászkálok utána, és elkezdtem simogatni a mellettem lévő puffot. Odaszaladt, és felugrott rá. Kicsit simogattam őt is, majd arrébb ültem, és simogattam a mellettem lévő ágyat, és így tovább. Jó játék is volt, de másnapra már tudta ezt, ami idő közben simogatásból sima "kézrátétellé" alakult. Vendégek előtt még néha kicsit paskolnom kell az ülőalkalmatosságot, mire észbe kap, de működik, olyannyira, hogy a vendégeknek is megteszi, ha ezt csinálják.
A lefekvést pedig magától tanulta. Ha a kezem csak leteszem mellé, akkor ülésből lefekszik, de ezt csak a széken, ágyon, vagy puffon csinálja, a földön nem. Olyankor a fejét kell piszkálnom, mert imádja, ha a homlokát és az orrát csikizem.@Freddy76: sajnos én nem sokat fényképeztem, az összes jó képet a hugom készítette rőla. Amúgy köszi
-
válasz
baloghgabor #26327 üzenetére
Hehe jó buli lehetett. Pöpi korán feküdt (fél 10) korán is kelt (3.20), 2x nyitottam ajtót de a mínusz nem tetszett neki
10 perc játék majd kaja és szunya fél 6ig.
-
baloghgabor
aktív tag
Hát ma reggel engem is kiborítottak a 'dögök'
Feringa éppen szárazabb konzerv volt, meg se szagolták, de mérgesek lettek és egymásra morogtak, majd egyik nekiindult, a többi is megijedt, felborítottak mindent a konyhában, ahol enni kapnak. Néha van dili náluk, de ez hajnali 5h előtt nálam is kicsit sok(k) volt most. Hangosan káromkodtam, a macskaajtókat is majdnem kivitték úgy rohantak ki! 😸 De kb. öt perc és szivárogtak vissza. Én már kávéztam, erre dörgölőznek, dorombolnak, majd adom a feringát ismét Nekik és úgy falják, mint a kóbor macskák. 🐱
Bezzeg Flóra kutya mindent megeszik, még amit a macskák is hagynak. Vele század ennyi gond nincsen pedig még picike. Igaz a macskák még mindig félnek tőle, pedig nagyságra még mindig a legkisebb a csapatban. 😁 -
Orlin
addikt
válasz
baloghgabor #26281 üzenetére
Nálunk éppen most untak rá a Feringa-ra és az Animonda Carny-re is...
A kutya is akkor kap amikor a macskák, bezzeg a nedves kutyatápot imádnák.
Megy a lopkodás a konzervből. -
Astroboy
őstag
válasz
kis.zsolt #26312 üzenetére
Isten hozott, no meg Titut is.
Kutyásokból lesznek a legjobb macskások, Titu passzol hozzád/hozzátok, hisz írásod alapján félig kutya.
Amúgy is rettentő intelligensek a házi cirmosok, de Titu átlagon felül teljesít. Az normális, hogy egyből tanul, nem kutya, hogy ismételgetni kelljen (ilyenkor látszik, hogy van eszük.)
Nem muszáj erőltetni az almot / macskaajtót, a soraidból arra következtetek általában elég ha otthon vagy és kiszolgálod.Lefolyós pisilés nálunk is megy, dunsztom sincs honnan jött, hacsak nem a fürdés utáni "eltűnő hab lesés" közben amit sose hagyna ki.
Mi úgy vagyunk ezzel, hogy nem gond HA LÁTJUK, mivel egyszerűen leöblíthető és addig se a WC-jét koszolja. A gond inkább azzal van, amikor reggel sietünk, a kisasszony pedig gyors séta helyett még mindig a habot bűvöli a kádban - ilyenkor borítékolható, hogy amint lelépünk belehuggyant, az meg délutánig olyan szagot csinál a fürdőben, hogy csak III. kategóriájú vegyvédelmi öltözetben lehet belépni.
Ilyenkor jobb lenne ha a zárt szénszűrős WC-jét használná, de hiába mondjuk neki nem érti meg, pedig elnyávogtam neki többször.
Kérünk még képeket!
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
Tsebacsi #26317 üzenetére
Tud más "trükköket" is:
Ha jelzem neki, felül bárhová, ahova mutatom, ha kérem lefekszik (azt is mutatom neki), megtanítottam, hogy behúzott körömmel játsszon, és harapni sem harap már a játék hevében, csak megfogja a szájával a kezed, de nem csíp a húsodba a fogaival. Ezekre sokáig kellett kondicionálni, de már ez az alapértelmezett, és nincs több véres karmolás vagy harapás.
Vannak jópofa bogarai: ha a fejed odabiccented, ő is azt teszi, és összekoccol a fejünk, persze csak óvatosan. Néha még puszit is ad a hajamra. A folyosón mindig nekiszalad, és félúton befékez, majd csúszik egy keveset, ezt is imádja, az ágyon hátára fekve a két mancsát az égnek tartva "kígyótáncol". Ezt nem tudom miért csinálja, de olyankor meg lehet zabálni. Mikor meghallja, hogy a konyhában főzőcskézek, és előveszem a húsvágó deszkát, azonnal ott hegyel, és türelmesen, csendben várja a falatokat. Néha még 2 lábra is áll, mikor nyújtom neki a cafatot, pedig ezt se tanítottam neki.
Új heppje, hogy beleül az ölembe és simogatni kell, ez pár napja jött nála elő.@skroy: Köszönjük
Képzeld, kölyök korában csokibarna volt, egészen világosbarna. Azt hittük olyan marad, de beállt a többi cirmos sorába. -
baloghgabor
aktív tag
válasz
kis.zsolt #26312 üzenetére
Még, hogy a macskák nem értelmesek?! 😸 Nagyon sokmindenre képesek, persze ha Ők is akarják. Úgy tűnik a kisasszony fogékony is erre. Csoda lehet valóban! 😽
Nem muszáj az ajtóba rakatni a macska ajtót, lehet azt olyan helyre, alagúttal is, ahol más nem látja, nem okozhat gondot. Gondolom chip van benne, így lehet olyat, ami csak őt engedi be, de mondjuk kifelé bármelyiket, ha mégis betévedne másik. (pl. falba, mintha szellőző lenne).
No, egy képet azért megnézne más is Róla azért?! Mármint a Cicáról! 😺 -
kis.zsolt
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok, illendő bemutatkoznom:
Egy 6 éves, ivartalanított, házi cirmos leányzó embere vagyok. Nagyon jól kijövünk egymással. A neve: Titu.
Valójában idős édesanyámnak szereztem a kisasszonyt, még maroknyi kölyökként, miután elődjét, egy gyönyörű fekete kandúrt, egy éves korában megmérgezték. Azóta édesanyám is elhunyt, így a macsek rajtam maradt.
Alapvetően kutyás vagyok/voltam, így az új cicust is hasonló módon, pozitív megerősítéssel és nagy türelemmel tanítgatom 4 év lemaradással (édesanyám nem foglalkozott a tanításával), de meglepően eredményesen. Szerencsére rendkívül okos, pillanatok alatt mindent megtanul, még akár most, 6 évesen is. Pl. a kilincs kinyitását egyszer mutattam meg, és azóta bármelyik szobába bemegy úgy, hogy felugrik a kilincsre. Nyáron ki sem kell engednem, mert magától közlekedik kifelé, persze az ajtót be kell zárjam utána. Mikor bejön, még rendszerint köszön is. Ha sokáig nem nyitom ki az ajtót, akkor bizony érezhetően káromkodik.Imádja a tejet, pedig úgy tudom, hogy a tej a macskák kriptonitja. A vizet nagyon ritkán issza, és csak nyáron, nagy melegben. Nem eszi meg a házi kosztot, ami abból a szempontból jól jöhet, hogy a környékünkön mérgezik a macskákat, és az enyém szerencsére még megúszta. Valószínűleg valami házi kajával etetik meg az áldozatokat, de a fene se tudja...
Nagyon diszkrét is a drágaszágom. Mivel télen inkább benti, nyáron inkább kinti cica, ezért nem tudtuk a biológiai óránkat összehangolni, és van, mikor hajnali 3-kor kéredzkedik ki. De még ekkor is kap simogatást, mert nem lármás: először csak simogatja az ajtómat, ha erre nem ébredek fel, akkor is csak éppen "ciccant" egyet-kettőt, hogy felébredjek. Ő is türelmes, mert néha elég mélyen tudok aludni, és olyankor a fülem süket.
Az előszobában, vagy egy használaton kívüli szoba ablakában, cicakosárban alszik. 1-2 havonta mosnom kell a kosarat, mert nem hajlandó benne aludni, ha már szerinte piszkos. Szeret még a székeken is durmolni. Kedvence a frissen mosott szőnyeg, ott élezi a körmét, és a mintája miatt elveszik rajta, teljesen beleolvad, csak a nagy zöld szemeit látni.
Eddigi élete során 3 alkalommal piszkított be, de mindegyik alkalommal én voltam a hibás: későn értem haza munkából, és mire hazaértem, sajnos letette a védjegyét. Mindig ugyanoda piszkít, és szerencsére olyan helyre, ahonnan nagyon könnyű összetakarítani.
2 napja azonban különös dolog történt: jelezte, hogy ki kell mennie, de mire megtaláltam a papucsomat, a cica a fürdőszoba lefolyójába pisilt, pontosan a közepébe célozva. Örültem is meg nem is. Ezt pl. magától tanulta, és fogalmam sincs hogy ez az első, vagy csak én látom először. Mindenesetre nagyon örültem, hogy legalább pisi ügyileg rendben vagyunk.
Joggal kérdezhetnétek, miért nem használok macskaalmot, vagy cicavécét. Nos, nem szereti. Hónapokig volt úgy, hogy friss alomhoz se ment oda, inkább kiengedte magát, vagy ha kulcsra volt zárva az ajtó kikéredzkedett a dolgát végezni.Mostanában gyakoriak a vendégek, és nagyon jól esik, mikor megdicsérnek, hogy milyen szép, ápolt, és kedves a cica. Még mindig szeret játszani, elég csak szépen beszélni hozzá, és dorombolni kezd. Vadidegenekkel is haverkodik bent a lakásban, de ha az utcán, vagy az udvaron van, akkor csak engem fogad el. Hallgat a hívásra, oda is jön hozzám, akár a szomszédból is, de ekkor a Titu nem jön be, inkább a Cica a megszólítása a kegyelmes asszonynak.
A macskaegészség házi macskához mérten fontos. Állatorvoshoz évente 1x megyünk, féreghajtót, bolhairtót olyan rendszerességgel kap, ahogyan azt az éppen használt készítmény előírja. Bár a vizet szereti (mármint szeret pancsolni, és esőben sem zavartatja magát), még sosem fürdettem meg. Pedig sokat sunnyog a kád körül, mikor nyáron nagy meleg van, és rohangál a fűben, ha beindul az öntözőrendszer. Még egy kedvence van: porban fürödni. Térkövezéskor a finom homokot szétfürödte, annyira szerette.
Igazi macska, vadászna, de csengő van a nyakában. Azelőtt hozott haza (be a szobába, a szőnyegre sorakoztatva) egeret, gyíkot, vakondot, cickányt, verebet, rigót, és cinkét. Még egyszer egy galambot is levadászott, de azt ki tudtam szedni élve a szájából... na ekkor kapta meg a csengőt.
Apropó csengő: van egy vezeték nélküli elektromos csengő az ajtóra szerelve, az ajtó előtt pedig egy szék található. Egyik éjjel valaki csengetett: a kameraképet visszanézve ő volt az. Felmászott a szék háttámlájára, és onnan ágaskodva megnyomta a mancsával a csengőt, hogy engedjük be - és mivel megerősítést kapott, egyre gyakoribbak lettek az éjjeli csengetések. Gondolom megfigyelhette, hogy mi emberek hogyan jutunk be (a külső ajtó biztonsági zára erős, így arra felugorva nem tud bejutni). Macskaajtót pedig nem áll szándékomban beépíttetni, mert az ajtó onnantól kezdve már nem biztonsági, és elég rossz környéken lakom. Persze a kapucsengőt azóta leszereltük.
Így hirtelen ennyi az "élettársamról".
Mindenkitől elnézést, hogy ennyire hosszúra sikeredett a "rövid" bemutatkozásunk
-
bul07
nagyúr
válasz
CartmanLand0 #26285 üzenetére
Mi csincsilla perzsa lány cicánk sose csinált ilyet, a 14év alatt
Egyszer lett egy púp a hóna alatt, elvittük dokihoz tűvel leszívta, ilyen átlátszó folyadék volt benne
Meg a fogai nem voltak ép egészségesek
De ennyiHosszú szőre miatt a tavaszra készüljetek, lesz sok szőrgombolyag hányás, és vegyetek már most macskafüvet hogy tudja enni
Ilyenre gondolok [link]
Meg esetleg lehet venni szőroldó pasztákatPár kép hogy miénk hogy nézet ki
[link], [link]
El se hiszem hogy már több mint 5éve itt hagyott minket -
3L1T3
addikt
válasz
CartmanLand0 #26292 üzenetére
Nagyon félrement nálad a hozzászólásom. Épp arra reflektáltam, hogy legtöbbünknek sima házi macskusza van, ezért nem is hallottam még arról a fajtáról amiről kérdeztél.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen #26303 üzenetére
Minden macska más egyéniség. Van amelyik harap, ha a hasához közelítek, igaz óvatosan, de ezzel jelzi, hogy ezt nem szereti. Van, amelyik meg olyan, mint a kutya, oldalt dobja magát és mutatja a hasát és szereti is. A farok is hasonló Náluk, általában nem hagyják, de van amelyik a képembe tolja, és ha nem is szereti, de elviseli, ha ott IS simogatva van. De van, amikor meg nem szereti ő sem. Hiába, macska, nna.
Csak, hogy kép is legyen, vörös és fekete (2X). 😸
Igen, mindenhol macska van nálam . . . 🐱 -
válasz
SoulReaver #26269 üzenetére
A cicák valószínűleg nem szertik a párszaszájúakat és a kígyókat sem
-
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Zsírkrétamen #26301 üzenetére
Álmában is dolgozik?
-
-
válasz
Zsírkrétamen #26303 üzenetére
A farok is macskája válogatja, van amelyik szereti, főleg ha bízik az illetőben, van amelyik akkor sem, mert egyszerűen ilyen
Ők is egyéniségek, nem lehet egy sablont rájuk húzni
-
válasz
Tsebacsi #26302 üzenetére
Nálunk is padlófűtés van, lehet tényleg azt nem szeretik.
Az a baj, hogy végtelen ideig tud játszani, nem az a lefáradós típus. Annál a benti macskánál, akire vigyáztam, ott el lehetett ezt játszani, hazaértem melóból, 6-8 között játszottunk elvoltunk, szépen aludt az este. Ő viszont még pici, örökmozgó, még nem olyan könnyű lefárasztani. Marad az egész nap játszás, meg napközben nem hagyom elaludni.
Muszáj sajnos bezárni. Alapvetően decemberbe szerettünk volna cicát, hogy otthon tudjunk vele lenni, megszokja a helyet meg a dolgokat, de el kellett már hoznunk. Így napközben be van zárva ha dolgozunk, hogy ne szedje szét a kanapét amíg oda vagyunk, meg ne romboljon mindent szét a kutyával együtt. Azzal is haladunk már, mikor otthon vagyunk, hasonlóan mint az ágyas sztorivalSzerencsére már csak ez a hét van, utána otthon vagyunk vele egész decemberbe, januárba már esélyesen nem kell bezárni. Érdekes, mert egész jól viselte eddig, viszont a múlthét óta már nyávog ha ott hagyjuk, általában este mikor berakom, meg reggel, mikor már hallja hogy fent vagyunk. Sőt, most már a wc-re sem mehetünk egyedül, mert akkor meg ott nyávog az ajtóba
Még 1 dolog van amit nem tudok hova tenni nála. Eddig minden macskánál, ha megfogtam a farkát (megsimítottam, ilyesmi), akkor rögtön elhúzta, nem szerették. Őt viszont az se érdekli, ha tekergetem a farkát, mikor játszunk akkor cirógatom vele a fejét....Használja rendesen, meg mozog neki rendesen, csak furcsálom, hogy nem annyira "allergiás rá" mint más macska, hogy rögtön elhúzza. Remélem nem érzéketlen neki, de akkor nem is mozgatná, nem?
-
válasz
Zsírkrétamen #26301 üzenetére
Erre gondoltam még, hogy Ő abszolúte kinti, itt bent pedig padlófűtés van és kerámia, szóval lehet a porra érzékeny kicsit. Mind1 kap pár napig DM Guardot meg figyelem, aztán meglátjuk, el kell-e vinnem a dokihoz vagy sem.
Ügyesek vagytok, mondtuk, hogy bele fog tanulni a szokásokba. A lefárasztás pedig muszáj, különben ahogy írod a fejeteken fog ugrálni
A bezárással óvatosan, ne sértődjön nagyon meg, inkább szánjatok rá kis időt, egy 5 perces nagy játék után lehet ő is ledöglik, mint hogy 20-30 percen át csak a "birizgálás" megy, hogy hagyjbékén.
1x volt jó régen full benti cicánk rövid ideig, tökre ezeket éltük át vele mi is. -
válasz
Tsebacsi #26293 üzenetére
Érdekes amúgy, a miénk is tüsszög. Nem egészen értem a szituációt, mert ő kint még sosem volt, bent meg meleg van, tehát nem fázhatott meg. Esetleg még a porra gondoltam, de szerencsére nem tüsszög egész nap, általában simi után szokott, lehet csak rám allergiás
(Lehet ezt is a kutyától tanulta mint a kéznyalást)
Egyenlőre még nem aggódom túl, nem tüsszög olyan sokat, de ha járunk dokinál azért megemlítem.Más: Halad az ágyas sztori
Már nem kell 50x ledobni az ágyról, csak 20x, sőt, igazából már elég ha felülök vagy csúnyán nézek rá megy le magától. Igazából felugrik, és azzal a lendülettel ugrik is le. Elkezdte végre használni a fekhelyét is. Még a bioritmusával kell kezdeni valamit, mert ha fekszünk egész nap az ágyba, a kutya bent alszik velünk az nem baj, mert ő alszik este is. Tökre örültem, hogy a macska is szépen feküdt bent velünk napközben a helyén, viszont estére olyan bűn rossz lett, hogy kénytelen voltam szokás szerint bezárni, pedig azt hittem meg lesz az áttörés. Azt kell még megszoknom, hogy őt sokkal jobban le kell fárasztani, meg nem szabad hagyni annyit aludni napközben. Legalább már láttam, hogy néha alszik is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest