- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
3L1T3
addikt
HELP!
Elfogyott a macskuszaimnak a tápja, és 1 hónapon belül ivartalanítva lesznek. Történik bármi nagy gond ha ivartalanítást követően még nem ivartalanított macskáknak szánt tápot kapnak, vagy épp fordítva? Ha már most ivartalanított macskatápot veszek?Köszi
-
Orlin
addikt
Volt itt téma régebben a gps nyakörv.
Van ajánlott típus? -
btraven
őstag
Érdemes ilyen MarsCat-ot venni igazi macsek helyett? [link]
Bár ez meg az áramot zabálja. -
válasz
hiperFizikus #25992 üzenetére
Egyedül a "kötelező simogatások" után (amiket ránézésre már-már zavarba ejtő módon élvez) szokott kutya módra fejet rázni és/vagy kutya módra vakargaja a füle tövét, de nem ott, ahol "kopaszodik", és csak rövid ideig (egy pár suhintás). Utána az a menetrend, hogy ki kell engedni 5-10 percre, majd vissza. Máskor sohasem látom, hogy vagargatná/harapdálgatná magát bárhol, nagyon nyugodt természet, csak akkor mocorog, ha szeretne valamit (akkor nem nagyon áll le, míg meg nem kapja, de ilyenkor csak "láb alatt van" és nyávog). Szóval azt a kis vakarózást inkább "izgalmi állapotnak" tekintem, mint viszketésnek.
Ha már a kutya hasonlatoknál járunk, kezdetben imádott labdázni (szánkázott lefelé a lépcsőn a labda után, mint ahogy én rohangáltam le a lépcsőn gyermekként), de egy ideje nem hozza már magától hozzám a labdát, hogy játszani akar, és ha én dobom el neki, akkor sokszor szalad utána (nem olyan hevesen, mint régen, de dinamikusan), viszont ott letáborozoik és megvár engem is, szinte sohasem hozza már vissza.
A már-már OCD jellegű szokásait viszont nehéz mérlegelni, hogy berögződés, vagy "túl gyors tanulás", mert pl. kezdetben párszor kitalálta, hogy kinyitja a kilincsre zárt ajtót, és bejön a szobámba, mikor alszok, de mikor egyszer arra ébredtem, hogy a fejem mellett van az ágyban, akkor rákiáltottam, és azóta nem próbált bejönni.
Ugyan így egyszer kezdett öklendezni a szobámban (ahol padlószőnyeg van), felemeltem, kivittem a parkettás szobáig, és azóta sohasem öklendett fel semmit még a házban sem (gondolom kint intézi, ha egyáltalán szokott mostanában).
Szóval nagyon gyorsan és hosszú távra tanulja, hogy nekem mi nem tetszik, így lehet, hogy félreértésből azt hiszi pár dologról, hogy rá lett parancsolva, XY az igen/nem. -
hiperFizikus
senior tag
válasz
janos666 #25991 üzenetére
Nem !
, de több oka is lehet :1. a háziállatoknál egyébként is gyakori az allergia, ami náluk más képen van mint az embereknél, többek között pl. szőrzet ritkulást is okozhat valami speciális allergia .
2. enyhe mérgezés
3. vírusos vagy bakteriális fertőzés
4. idős a macska
5. rejtett gyulladás másodlagos hatása
6. átmeneti hormonzavar
7. problémás egér-rágcsáló gyakori fogyasztása
8. fizikai ok, kémiai ok,
9. pici élősködők a bőre alatt
*. stb.Ha piszkálja magát, akkor viszked neki . Veszélyesen kivakarhatja magát . Normális esetben nem viszked napokon át .
-
Az ilyen szem-fül közti kopaszodás tényleg "normális" a bengáli macskáknál? [kép]
Mikor ajándékba kaptam, még nem volt ilyen. Az után jelent meg, hogy nyáron huzamosabb időre kiköltözött a házból (mostanában bent szeret lenni, csak üríteni jár ki). A helyi állatorvos azt mondta, hogy "normális", de már régóta ilyen változatlanul.
Sohasem láttam még, hogy piszkálgatná magát ezen a tájékon (a föle másik tövét szokta néha vakarászni, tehát hátulról, nem ezt). -
csp01
tag
válasz
baloghgabor #25980 üzenetére
Foresto jó bolha és kullancs ellen is. És a nyakörv is úgy működik, hogy oldódik ki belőle a hatóanyag, ami idővel eloszlik az egész testen. Én évek óta használom, azóta semmi nem volt rajtuk. A cseppel a legnagyobb bajom, hogy mindegyikre az van írva, hogy bolha ellen egy hónap, kullancs ellen két hét, ismételni viszont csak egy hónap után szabad. Innentől nekem értelmét veszti. Hosszútávon ráadásul sokkal drágább.
-
Astroboy
őstag
válasz
Zsírkrétamen #25986 üzenetére
"mert ha a kutya megsértődik, elkezdi idegenként/gonoszként kezelni"
...
Kötve hiszem, annál szerintem sokkal de sokkal több esze van, bízzatok benne ahogy ő is megbízik bennetek.
Nem egyszerű a helyzete gondolj bele: vígan kergeti a macskákat mint minden kutyus, erre ti behoztok az életterébe egy zsákmányt amit nem lehet elkapni.
Értelmes és okos blökiként leesett neki, hogy ez most nem nasi kategória, hanem egy új családtag akit el kéne fogadjon. No problem, szeret titeket ezért félreteszi az egyik legerősebb ösztönét, és lassan óvatosan közeledik.
Erre a kis sz.ros mit csinál? Védekezik mert parázik (ugyanolyan erős ösztön mint a kutyánál) és rácsap. Patt helyzet, de nem veszett még el semmi.Írtam tegnap, nálunk majdnem lépésről lépésre ugyanígy zajlott, már-már azt hittük sose enyhül meg a harc,aztán elfogytak az ötletek ezért inkább rájuk hagytuk lesz ami lesz alapon. Pár hét elteltével már együtt aludtak.
homerhamm: látom szereted, ha fáj
-
homerhamm
addikt
válasz
hiperFizikus #25960 üzenetére
De a macskáknak nem 9 élete van?
-
válasz
Astroboy #25985 üzenetére
Hát amikor mászkál rajta akkor azon csimpaszkodik fel, van a tornyon több játék is, a kaparónál is. Alapvetően még nem kapar úgy, mint egy nagyobb macska. Ő úgy közlekedik, úgy eszik, úgy csinál mindent, hogy közben dagaszt a lábával
A tollas pálcát persze imádja, eleve így vezettem rá a toronyra, hogy ismerkedjen meg vele, így persze nekiment már a kaparónak is, de csak úgy nem kezdte el kapargatni.
Vettem neki egy földre rakható kaparót is, lehet azt is beviszem neki a földre, hátha. Vagy majd elkapom a mancsait, és kaparunk együtt
Kanapét azért lassan szedi szét, de azt se kaparja csak dagaszt rajta, aztán néha beleakad a körme.Az a baj, hogy sajnos járta már úgy pórul macska, hogy egész addig csak ismerkedni akart vele a kutya, majd amint kapott a macskától egy pofont, ő viszonzásként elkapta. Ezért nem merem hagyni, mert ha a kutya megsértődik, elkezdi idegenként/gonoszként kezelni, akkor bántani fogja. Párom pl tegnap nagyon félt ettől, mert a kutya látta, hogy bántott engem a cica és elkezd majd tőle védelmezni, de szerencsére ezt most nem vette zokon.
Alapvetően hagyjuk őket kibontakozni, max körbeálljuk őket és amikor baj van akkor beavatkozunk. -
Astroboy
őstag
válasz
Zsírkrétamen #25984 üzenetére
Na, alakul ez.
Ha rászokna a kaparóra a várán és nem csak kempelne rajta, akkor ott koptatná a karmait rendszeresen, nem kéne vágni így sokkal könnyebb lenne az élet. A gond ezzel az, hogy ha nem leste el a tesóitól / anyjától, magától nem biztos, hogy tudja mire való, olyankor ti is rávezethetitek.
Figure 1:
Ha már van valami madártolla vagy pálcája kötéllel, akkor próbáljatok vele a szizál szálas kaparóra vezetni mikor játszotok, ha ráérez hidd el alig akarja majd abbahagyni. (Olyan élmény lehet ez nekik mint nekünk embereknek a hátvakarás.)
Figure 2:
Ha látjátok, hogy nekiáll szőnyeget / bútort gyalázni, egyből nyúljatok a "hóna alá" és rakjátok a kaparóra, hogy ott folytassa a hadműveletét, mielőtt túlságosan rászokik a cuccaitokra.Vagy ha még nem kapar sehol, akkor is naponta akár többször az előző lépés, csak tartsátok az oszlophoz ne engedjétek el, ő majd reflexből kiereszti a karmait és meg fog kapaszkodni rajta.
Viccesen hangzik, de ha már csimpaszkodik 4 lábbal az oszlopon, akár meg is foghatjátok ilyenkor a két mellső lábát, és megmutathatjátok neki, hogy miképp kéne kaparni.Ja még valami: a kutyát még véletlenül se féltsétek, ahogy elnézem van bőr a képén rendesen, egy-két pofontól nem fog megsérülni. Max. az orra de az is hasznos, mert ennyiért még nem kapja fel a vizet, de így legalább ő is megtanulja, hogy hool a határ egy macskánál. No meg a sicc is, ha a kutyus rámordul.
Egyelőre szerintem hagyjátok, hogy ők maguktól ismerkedjenek ahogy akarnak, persze legyetek jelen és ha már vér folyik, azért avatkozzatok közbe. -
válasz
Zsírkrétamen #25975 üzenetére
Tegnap fogjuk rá megtört a jég
A kicsi elkezdett lemászni a tornyából, a kutya meg rárajtolt, felugrott a toronyra (csoda hogy nem dőltek fel, még szerencse hogy akkora a torony, hogy egy kutya is elfér rajta
) és így pont elérte az orrával a kicsit, végig tudta szaglászni, persze a kicsi beszorította magát a sarokba, fújt, morgott, de összegömbölyödve hagyta magát megszagolni. Amikor már megunta, akkor el akart mászni több-kevesebb sikerrel, akkor már elkezdett csapkodni, úgyhogy feljebb raktam hogy ne érjék el egymást, persze harci sebesülés nélkül nem tudom megúszni
Mennyi idős korában lehet már visszavágni a kicsi körmét?
Az a baj, hogy nem csak ilyenkor szerzek harci sérülést, hanem amikor dagaszt a lábamon, vagy amikor elkezd a lábamon felmászni. -
Írtam már én is, hogy a nyakörvvel annyi baj lehet, hogy allergiás lehet rá a cica. A miénk az volt. Tény, hogy olcsóbb és problémamentesebb egy cseppnél (macska és gazdája válogatja persze), de a csepp nálunk biztosan hat mindkét szőrösnél, így csak kullancsbuszok, de beléjük nem mennek, ellenben behozzák a lakásba őket
Vakarózni amúgy is fognak esetenként, de közel sem annyira, hogy a szőrük is kihulljon.
Ha benti cica, a nyakörv azért talán annyira nem cink, ha beakad valahova, és egy lakásban kevesebb olyan hely is van szvsz, amiben fennakadhatna. -
baloghgabor
aktív tag
Én nem nagyon szeretem a nyakörvet, bent is felakadhat bárhová. A cseppeket meg ésszel használom és utána kapnak májvédőt is. Jó találmány, csak hát nekik is felszívódik a szervezetben és hosszútávon nem biztos, hogy jót tesz, ezt meg annyira nem tudjuk. Dr. Zacher szerint a mariatövis jót tesz a májnak, persze nemcsak a Cicáknak hasznos, de ez direkt állatgyógyászati készítmény. 😽
-
Orlin
addikt
válasz
baloghgabor #25980 üzenetére
Ezt nem is tudtam,hogy így akadályozza meg a bolhákat.
Benti.
Majd akkor lehet maradunk a cseppeknêl egyelőre.
A 8 hónapos is benti ő megkapta a nyakörvet.
Elég sokat viszket neki most pont a nyakánál ahol van a nyakörv.
Gondolom pont azért amit írtál. -
baloghgabor
aktív tag
Picikének sok a hatóanyag és fel is akadhat, de idősebb macska is sajnos. Ha kinti is, akkor inkább a cseppek a jobb megoldás. Különben is a nyakörv úgy akadályozza meg a bolhákat, hogy nem tudnak inni menni a macska szájához, így átmennek a nyakörvön és megeszi a fene őket. De a többi élősködőre nyilván nem hatnak (férgek, szúnyog, kullancs). Ezért jobb a kombinált csepp. Persze ez meg a Cica májára is hat sajnos.
-
Orlin
addikt
3 hónap körüli kismacska kaphat bolhaírtó nyakörvet?
Nem tudjuk mennyi idős,kb ennyi lehet.
Szeptemberben jelent meg, akkor még pici volt talán egy hónapos.
Az van a nyakörvre írva 3 hónap felett.mm
Amúgy miért?
A hatóanyag miatt ,vagy mert felajadhat és a súlya még pici ahhoz hogy kicsatolódjon a nyakörv ebben az esetben?
Pár cseppet kapott múltkor Frontline-ból.
Hatott is de még néha viszketés gyötri. -
válasz
Astroboy #25974 üzenetére
Köszönöm
Hát ő is egy hirhedten macska gyilkos, volt már rá sajnos régebben precedens, de mivel a szomszédot se zavargatja el, így attól már nem félünk, hogy a kutya bántaná.
Tényleg csak nyüsszög rá meg rettentően csóvál, barátkozna már.
Itt a “baj” a cicussal van még, mi is megpróbáltuk kézben odavinni, de ő már picit nagyobb mint a tietek lehet. A kutya megszagolni se tudta, cserébe nekem dőlt a kezemből a vér, olyan sebeket ejtett rajtam ami még 5 nap elteltével is fáj. Na most azt nem szeretnénk, ha a kutya orra is így végezné, plusz esélyesen meg is haragudna rá és elkezdené üldözni. -
Astroboy
őstag
válasz
Zsírkrétamen #25973 üzenetére
+ egy nagytestű kutya (ha nem harci eb) SOHA semmilyen körülmények között nem bántana egy kölyök macskát / kutyát, mondjuk ezt komálom bennük nagyon.
Talán az a legmegfelelőbb kifejezés, hogy a normál vagy nagytestű kutyák a kis zseb-dögökhöz képest jobban ismerik a határaikat.A te kutyusodon is inkább az érdeklődést látni no meg az izgalmat, de semmiképp se agressziót, annál neki sokkal több esze van. (nem úgy, mint pár zsebcirkálónak, azok tapasztalatom szerint még a saját gazdájuknak is odakapnak ha épp veszélyt éreznek)
Mi 1996-ban egy 8 éves hirhedten macskagyilkos vizsla mellé vettük a perzsát, bízva a fentebb leírtakban, és persze a kutyánk eszében. Sose felejtem el az első találkozást: ülünk az erkélyen a kutyával, és húgom a kezében hozza a ~15 centis kölyökmacskát, majd lassan odanyújtja a kutya orra elé. Előbb-utóbb úgyis találkoztak volna, gondoltuk jobb ha a mi kezünkben van a sicc mikor ez megtörténik.
Az már persze nagyon izgult, biztos érezte az illatát + a 2 napja tartó titkolózás gondolom kellően felspannolta. Finoman szagolgatta, nyüszített neki, közben úgy járt a farka mint mikor játszottunk vele - ekkor már megnyugodtunk, hogy tuti nem lesz itt baj, 100%-ig működik az elmélet.
Erre az akurvamacska mit csinált? Lekevert egyet a pöttöm mancsával az orrára, az meg nyüszítve elfutott.
Onnantól a kutya kerülte ki 10 méteres körben a kiscicát ha az az útjában ült, viszont ha a macsek elaludt, akkor óvatosan odament szagolgatni + mosdatta.Mondanom se kell el voltunk olvadva a kutya eszétől és viselkedésétől, eddig tucatszám gyilkolta a sicceket, erre egy kis vatta-pamacs elrabolja a szívét.
Szinte testvérekké váltak, a perzsa még nagy korában is (9-10 kg.) vele aludt míg szegény kutyus 13 évesen elpusztult.
Azt hiszem erre mondják, hogy happy end.
-
válasz
baloghgabor #25972 üzenetére
Igen, ezért is esett rá a választás, nekem mindegy lett volna, csak cica legyen
Ez most egy szép állapot, alapvetően a kutya tobzódik rajta és nyavajog, így kb 10 perc sírás után van 1 perc pihi. Ez a pihi állapot volt. Szerencsére aludni tudunk tőlük, mert ha nem vagyunk a szobába akkor a kutya egy idő után elfelejti, és nem nyűszít az ajtóban. -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen #25969 üzenetére
Na, majd ha a Cica nagyobb lesz, mint a kutya!
De úgy látom nincs itt semmi baj se. Ha ennyire elvannak egy légtérben, akkor hagyni kell, majd kíváncsi lesz a kicsi és felfedezi a másikat is a maga módján. 🐱
-
Freddy76
addikt
válasz
hiperFizikus #25965 üzenetére
Oda se neki, általában mi sem értünk téged
.
Amúgy: a betegség neve FIV, ez a macskák immunhiányos betegsége. Mivel az embereknél az AIDS az immunhiányos betegség, ezért szokták macska-AIDS-nek is nevezni. Macskáról macskára terjed, más élőlényre nem. Akárcsak az embernél, itt is lehet nagyon lassú lefolyású, megfelelő kezeléssel egy benti macska elérheti közel azt a kort, mint amit enélkül megélne.
-
válasz
baloghgabor #25968 üzenetére
Szerencsére a cica nagyon ragaszkodó, a maine coon-ok amúgy is ember centrikusok, szerencsére az összes pozitív tulajdonsága meg is van a kicsinek, ami a maine coon-okra jellemző.
Amikor szanaszét karmolta a kezem és visszabújt, utána kizártuk a kutyát, rögtön ismét kijött és bújt hozzánk.
Elvileg fajtára jellemző, hogy a többi állattal is jól kijön, tehát ha végre elfogadná a kutyát esélyesen barátok lesznek. A baj az lehet, hogy túl nagy a kutya hozzá képest, illetve azt hiszi hogy meg akarja enni nem megnyalni
Várunk még akkor, esetleg ha a kutya nagyon mélyes alszik, odavisszük hozzá hogy megszagolhassa, lehet ez is segítene már.
A lakásba továbbra sem engedjük ki és esélyesen a későbbiekben is a fő szobája ez marad, attól félünk, hogy elbújik valahova a lakásba ahol nem találjuk meg, és odapisil/kakil. Ha már megbarátkoztak, utána kijöhet, ha már a szobát sem kell zárni. Szerencsére szobatiszta, meg volt hogy eddig milyen almot használtak, rögtön bele is talált, meg igazából számára ez a legtöbb védelmet nyújtó és legtöbb játékokat tartalmazó szobaNa de hogy meg is mutassam a kis ördögfiókákat part 1, part 2.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen #25966 üzenetére
Ahogy írtad, idő és türelem. De még véletlenül se erőszakosan, mert rosszabb lesz a helyzet. A Cica majd szépen lassan meg fog barátkozni a kutyával, ha akar. De ez sem biztos. Még fajtársak sem mindig barátok, csak elviselik egymást. De ha szerencsétek van, akkor lehet együtt is fognak aludni idővel. De nem szabad sürgetni, ha kíváncsi a macska is, hagyni kell, hogy ő fedezze fel az új helyet és a társat is. Ez lehet akár hetek, hónapok is! Türelem. 😽
-
Köszönöm a válaszokat!
-
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni kutya-macska barátság kialakításában
Szombaton lesz egy hete, hogy elhoztuk újdonsült családtagunkat, egy maine coon kislányt (képek hamarosan). Nagyjából 3 hónapos lehet, még egész kiscica, gazdája szerint találkozott már kutyával (de csak nagyon kistestűvel).
Mikor bevittük a lakásba a hordozóba úgy gondoltuk, hogy beengedjük hozzá a kutyát (mivel a kutya alapvetően nem kedveli a macskákat, a többséget üldözi, de pl a szomszéd cicát nem), ennek az lett az eredménye, hogy karmolt, fújt, morgott és bepisilt (bár a hazavezető út is hosszú volt, ez várható volt).
Jelenleg az a felállás, hogy a cica kisajátíthatott magának egy szobát (nagyjából 10nm), aminek az ajtaját zárjuk, ott nyugisan tud mászkálni, játszani, naponta többször bemegyünk hozzá, jókat játszunk stb.
A kutya kinti-benti, alapvatően ott van ahol mi, így télen csak a dolgát végezni engedjük ki, amúgy egy amstaff, közepes termetű, lány, vagy 30-40kg.
Mivel a kis jövevény a "gamer" szobánkat sajátította ki, így esténként mindannyian bemegyünk, mi gépezünk, a kutya meg lefekszik mellettünk a földre. Ilyenkor a jövevény 2 dolgot csinál: vagy bebújik a futópad alá mert ott nem éri el a kutya, ha a közelébe megy akkor morog rá, ha nincs a közelébe akkor csak csöndbe alszik. A napokban kapott egy tornyot, így mostmár annak a tetején szokott fetrengeni, amikor mindannyian bent vagyunk a szobájába.
Amúgy a cica nagyon barátságos és bújós, alapvetően bátor, ha nyitva van az ajtaja és a kutya nincs a közelben már menne is feldekezni a ház többi részét, sőt, ha a kutya épp mélyen alszik/nem mozdul, akkor elkezd nézelődni, sőt le is jön hogy bújhasson hozzánk.
Mivel a cica alapvetően kinti-benti lesz ahogy a kutyus, így vettem már rá hámot is (hogy biztonságban fel tudja fedezni a kertet), próba képp ráadtam, hogy ne tudjon elszaladni ha beengedjük hozzá a kutyát, na ennek az lett a vége, hogy fel kellett kapnom a macskát, aki szanaszét karmolt és miután elengedtem, visszabújt a futópad alá.
A kutya alapvetően 2 dolgot szeretne tőle: jól megszagolni minden porcikáját és megnyalni (ez a kutya egy nyalógép, mindent is megnyalogat , főleg állatokat/embereket ). Viszont amíg a macsek ilyen erőszakos, nem akarjuk jobban összeereszteni őket, mert nem akarjuk hogy megkapja az orrát, elég éles karmai vannak, nem akarjuk a kutyát sem megsebesíteni. Amúgy a cicát is érdekli a kutya, ha bejött és kimegy, megszaglássza ő is merre járt, sőt, mivel látta a kutyustól, hogy ha megnyalja a kezem simi jár érte, így már ő is eltanulta tőle ezt a tulajdonságot
Ötlet? Párom most azt találta ki, hogy felvesz egy kesztyűt (hogy ne sebesítse meg a macska), lefogja és odarakja a kutyához, én ezt egy kicsit erőszakos megoldásnak találom.
Valamit kell kezdenünk vele és tudom hogy nem 2 perc mire összebarátkoznak, de kicsit zavaró hogy buktunk egy szobát, ha meg bemegyünk, a kutya sokat nyüsszög, mert látja hogy ott van és nagyon szeretne barátkozni.
(Anno szüleimnél volt kutya és lett hozva kismacska, de ők kint voltak, már nem is emlékszem, de egy idő után összebarátkoztak. Az mondjuk egy uszkár volt, sokkal nyugodtabb fajta volt. A jelenlegi kutyánkkal az a baj, hogy tele van energiával, nagyon barátkozós, izgálga, hangos, folyton tobzódna a macskán.) -
hiperFizikus
senior tag
... hogy mi van ? - nem értelek titeket .
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
hiperFizikus #25962 üzenetére
akkor a kérdés kontextusát nem értettem, macskákra halálos (kezeléssel kitolható élettartam), emberre nem a FIV.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Nem, nem zoonózis szerencsére. Van aki szerint a Covid terjedt macskákra, de ritka volt ez is. Ha megharap mélyebben, vagy karmol, az veszélyes tud lenni inkább.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #25961 üzenetére
... és a macskákra halálos ?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
google első találat, spoiler nem
amúgyse aids, hanem FIV a rövidítése.
--------------
ui.: az életbe is belehalt mindenkia lényeg ami előtte van, lehetőleg macskák társaságában
-
hiperFizikus
senior tag
A macska AIDS átterjed-e emberre ?
Ugye mert halálos !
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #25957 üzenetére
Ahogy előttem is említették a DMGUARD egy nagyon jó immun erősítő, lehet folyamatosan is adni, nagyon sokat segít! Van 120ml-es, sokszor akciós, egészen elfogadható áron. A T2 nem keserű, mint az elődje az U vitamin okán, így ezt könnyebb a szájába "lőni" a Cicának. 😽
-
válasz
Fire/SOUL/CD #25957 üzenetére
Szia! A mi egyik cicánk is AIDS-es, különösen sok gond egyelőre szerencsére nincs vele. Immunerősítő ami ajánlott az a DM Guard. Ez kb 2 hónapra elég kúra szerűen adagolva.
-
Az egyik macskusz (ez évben fogadtam be), még nyár elején el kezdett nem vagy nehezen enni ill. amikor ásított, fel-felnyekkent, azt hittem talán fog gond. Elvittem állatkórházba, kiderült, hogy be van gyulladva (alul-felül) a fogíny, ezért letesztelték 4 féle fertőzésre, covid/leukózis/aids meg még valami furcsa nevű akármire. Sajnos az aids-re pozitív lett (bár mondta a doki, hogy minimális a teszten a csík, lehet fals is, magától a gyulladástól tűnik pozitívnak). Kapott gyulladáscsökkentő, meg szteroid szurit, másnapra helyre is jött.
Immunerősítőt javasoltak, vettünk Béres cseppet (macskáknak valót értelem szerűen), de azt kiszagolta, akármibe is tettük, ezért Immunovet tablettát szereztem be, na ezt kajába keverve megeszi. 2 kérdésem lenne:
1. Ezt a tablettát meddig lehet/kell adni a macseknak? (kúra jelleggel, aztán szünet vagy folyamatosan stb, mert a neten ilyen infót nem találtam...)
2. macska aids-l kapcsolatban (nincs rá orvosság, tudom) az immunerősítésen kívül lehet még valamit tenni? (ha évente 2-3 alkalommal esetleg előjönne a dolog, azt még "bevállalom", de ha már havonta kellene vinni szurizni, akkor sajnos el kell, hogy altassam...) -
Zeki
nagyúr
A féléves macskánk lassan más semmit sem hajlandó enni, amit eddig evett.
Lehet mikor kiengedjük, máshol kap valamit ami jobb neki?Vagy betegség?
-
MutantZombie
tag
Mindenkinek kösz a javaslatokat!
Akkor nem kell aggódjak, hogy valami mentális problémája van (csak halkan jegyzem meg, van olyan oldal, ami ilyet feltételez, hogy esetleg azért bent wc-zik (ha eddig kint tette), mert kinti idegen macskától fél, vagy területféltési okból).A macskapecával már próbálkozom egy ideje, minimális hatékonysággal, illetve ritkán moccan rá, de ha fixen leteszem egy szék szélére, hogy a pálca része ellensúlyozva van, a csali meg lelóg a székről, és ott vagyok... hát amit leművel. Oda-vissza szaladgál, hanyatt fekve húzgálja, pofozza stb. De ez igaz a falevelekre is az udvaron. Ha kint vagyok, akkor körülöttem kergeti a környezeti elemeket.
Ma hozott volna nekem(?) egy bogarat, láttam a kis szájában. Csak ahogy letette elém, az még elrepült :-) -
Freddy76
addikt
-
válasz
MutantZombie #25937 üzenetére
Az alomba rakj egy kis kakit (lehetőleg a lánycicától
), ha megérzi akkor tudni fogja hogy annak ott a helye. Idővel ő is ki fog járni a másik cica után, csak kis türelem kell hozzá.
Most rendeltem egy második fedett cica wc-t 6e-ért, felül is zárt, alig engedi ki a szagot. Szerintem a Lidl-ös alom túl kavicsos, az Aldi-s finomabb szemű, csütörtöktől akciós, 10L-es 1.199 Ft és sokáig elég. Szilikonos alom nagyon jól elrejti a kaki szagát, de az a legdrágább.
Macskapecával (játékpeca) nem kell túl közel lenni a cicához, és jól leköti a figyelmét, próbáld magadhoz szoktatni a kislányt is.
-
Orlin
addikt
Szuper...
Úgy néztem most az egyik macsek mintha FORL betegségben lenne.
Eléggé elől vannak a szemfogai ,picit ki is lógnak... -
Hazaérve láttam a tálat a szekrény előtt, gyanús volt:
Az elkövető a szekrényben húzta meg magát.
-
válasz
pityaa23 #25945 üzenetére
Valami növekmény volt a szájában, még nem rosszindulatú, de problémás volt, nem tudott tőle rendesen mosakodni. Nyáladzott és vérzett is. Az ivartalanításkor kivágtak belőle egy darabot, de utána is volt még probléma, kapott 2x szurit, a második úgy látszik hatásosabb volt, meg mellé dm guard cseppeket is tolunk neki. Most úgy tűnik javult, sokat. De belenézni a szájába elég nehéz itthon, nem igazán engedi
-
pityaa23
senior tag
válasz
Freddy76 #25942 üzenetére
Tortúra az a gyógyszer beadás, meg az orrkenegetés, de ez napi 2x 3 perc, utána meg kap jutalomfalatot. Már megvan a módszer, hogy hogy lehet leggyorsabban lenyomni a tabikat
A dokinál be van tojva, de ennyi. Ezen kívül jó kedve van stb.., tényleg nem is fogja fel az egészet.
-
pityaa23
senior tag
válasz
pityaa23 #25851 üzenetére
Sziasztok!
Írok egy kis helyzetjelentést. A cica remélhetőleg nem laphámrákos, hanem bakteriális fertőzést kaphatott, bár a doki nem mond semmit, de javulgat a macsek. Most Medrolt meg Azi Sandozt kell neki adni (beleerőszakolni), még 3 hétig. Dokihoz meg megy hetente ellenőrzésre. Ő jól van, mit sem sejt az egészből, remélem meg is gyógyul teljesen. Persze valószínű nem a legerősebb szervezetű macska, ha évente van valami vele, de mindegy, rajtunk nem múlik, pénzt időt nem sajnálva pátyolgatjuk, remélem még sokáig. Ez az orrlevakarás utáni napok képek: [kép] [kép] , ez hétvége: [kép] . Tisztul szépen, meg gyógyulgat. Ma már még tisztább, csak nem fotóztam. Látok kis szőröket is az orrán, szerintem visszanő szépen.
-
válasz
baloghgabor #25939 üzenetére
Pontosan, türelem.
A harmadik cicánk (még mindig csak félnek mondanám), Füli is a szomszédból menekül ide naponta párszor, és bár 2 hetet nem voltunk itthon, fél nap alatt újra megszokott minket, és már annyira simizhető, hogy na. Bújik, dorombol, már az első két lábánál fel tudom emelni és kis puszit adni a fejéreIdő és türelem!
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Sokszor lehet betegség, vagy más, akár lelki baj is, amiért ezt csinálja egy macska. De alapból legalább annyi, vagy plusz egy alom kell nekik, mint ahányan vannak a zárt területen. Van sok formájú alom 'tálca', doboz, zárt, ajtós, felül bejáratos, hátha valamelyik elférne valahol. Ha produkál valamit, bele kell ebbe tenni, ha már Őt nem tudod megmegfogni, hátha felfogja, hogy oda kellene ezt helyeznie. Sok idő és türelem kell hozzá még, úgy látom, de menni fog! 🐱
Nálam pont egy éve van az öreg, tizenéves Cirilke, aki fél évig elő sem jött, amikor enni is adtam Neki. Igaz legalább az álomba végezte a dolgát. De ma meg:
😽
-
arcsin
senior tag
válasz
Mint írtam, öntesz almot a tálcába, belerakod a cicát majd a jobb v bal elsö mancsát megfogod és ásni kezded az almot mint ahogy o szokta "elásni" a cuccost. Erösen túlgondolod és idegeskeded. Ez egy pici macska aki csak wczni akarna amikor rájön a szükség, csak nem tud miattad.
-
MutantZombie
tag
Nekem is megfordult a fejemben, hogy egy kisebb méretűt venni, ami nem egy óvodás homokozó méretű, csak hogy mutassam meg neki?
Ez az a "kis" nőstény utcamacska, amit elkezdtem befogadni április körül, de kb. 1 éves lehet(ett) most ősszel, és csak valamilyen szinten szocializálódott még. Tehát annyira már nem kicsi.
Lehet simogatni a nyakát, és ha a kandúr ott van mellette, akkor a hátát is, de a lábaihoz (még) nem nyúlnék.
Megfogni még nagyon nem lehet. Nem támad, hanem elszalad, ezért nem is erőltetném.Nem olyan, mint Jack, a kandúr, amit csak úgy fel lehet kapni, és simogatni, vagy megfogni a mancsát. Egyszerre jöttek, és együtt lógnak állandóan, úgy is kóborogtak a befogadásuk előtt, egymást nyalják, együtt alszanak stb. - a nőstény valamiért távolságtartó még mindig és csak sóvárgó tekintettel figyeli, ahogy a nagyot (Jack) simogatom és alszik az ölemben.
Pont ezért gondoltam olyanra is, hogy nem lehet, hogy valamilyen szintű félelemből/féltékenységből tojik be?
Szóval, hogy eddig ő volt Jack társa, most meg bekerült egy harmadik fél (én), akivel Jack szívesen lóg és ezáltal elidegenedve érzi magát a társától a kislány.
És mivel Jack gyorsabban szocializálódott, mint ő, így nem teljesen lehet annak a közegnek a része. Nincs meg neki az a biztonságérzete, mint amikor még csak Jack volt.
Vagy nagyon túl gondolom a macskák elméjét? -
arcsin
senior tag
válasz
MutantZombie #25934 üzenetére
Legalább a kevesebb, könnyebb takarítás miatt tegyél akár egy kisebbet is a lakásba. Képzeld el ha te élnél egy wc nélküli lakásban....
te is odacsinálnál ahova nem illik egy idö után. A kismacsek tudni fogja hogy mire valo az alom. Esetleg bele kell tenni és az egyik elso mancsával "ásni" kicsi.
-
válasz
MutantZombie #25934 üzenetére
Az ötlet amit leírtál: Alomtálca. Kénytelen vagy tenni egyet a lakásba ha nem akarod, hogy mindig becsináljon. Okos és fel fogja ismerni mi az, esetleg 1-2x megmutatod neki, hogy itt van, használd bátran. Jobb megoldás nekem nem jut eszembe. Kicsi még, és nem tudja, hogy nem szabad/jó oda kakkantani, ahol él/alszik.
-
MutantZombie
tag
Nincs mit ragozni, nagy szarban vagyok.
Szó szerint.Nem tudom mit kellene tennem, hogy a kismacska ne utólag kezdjen nyávogni, ha valamelyik szoba sarkába szart, hanem előtte, hogy tudjak reagálni.
A testi kifejezéséből nem lehet rá következtetni. Ugyanúgy sétál a házban, ugyanúgy meg megáll pillanatokra, egy hang nem jön ki a száján, ugyanúgy felemeli helyenként a farkát, de van hogy egyszer csak kirak egy csomagot és utólag nyávog vagy kérezkedik ki.
A kisasszony kiszámíthatatlan. Kiraknám, mint a macskát szarni, de hát pont ezt nem tudom!
Mivel a hideg idő felé közeledünk, így nem akarom, hogy kint aludjon, de szarszagra sem vágyom a házban.
Beszart már fényes nappal is és most éjszaka is, de nem tudom a megoldást.
Bármikor kimehet, bejöhet, csak jelezze.
Naponta többször van kint - időtartamban is értve -, így lehetősége volna rá.
Mivel a legkisebb neszre felébredek nem lenne gond, hogy bent aludjon.
Kb. 10 alkalommal aludt eddig bent, és hajnal 3-kor, 4-kor, 6:10-kor is engedtem már ki, mert hallottam, hogy lejött a fekhelyéről.
De az nem jön össze, hogy most is felkeltem 5:30-kor arra, hogy felébredt, elindult, megnyalogatta magát, ott vagyok, látom, lát, megvan a szemkontakt, és olyan sebességgel kirakta a véleményét az ébredésemre, hogy nem lehet lereagálni, csak utólag.Nem kiabáltam rá, nem vertem agyon, csak megjegyeztem, hogy: Gratulálok!
Nem hasmenés, mert normál állagú és bőséges. De még milyen bőséges.
Az alomtálcával annyi a gond, hogy a ház kialakítása hosszúkás, és hát... nem egyszerű úgy letenni, hogy ne botoljunk meg benne, és arra sem fogadnék, hogy beleszarna.
A kandúrnál nincs ilyen gond, az elindul az ajtó felé és közben nyávog egyet.
Az egy úri macska.
Ez meg előtte még soha nem nyávogott.
Valami ötlet? -
homerhamm
addikt
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
racskobalazs #25926 üzenetére
Cicaesély (múltkor taligáztam nekik a lidlből, egyik PH-s ismi fotóz és segít nekik)
----------------
amúgy mi dupláznánk, asszony ragdollt akar, én meg mondtam hogy egyrészt társas fajta, emiatt egy menhelyes cicát tegyünk mellé. (meg egyáltalán így érzem helyénvalónak az egyensúlyt) -
válasz
racskobalazs #25926 üzenetére
ugyan a döntésed már megszületett, de +1 a menhelyi macskára
-
Orlin
addikt
Most teszek egy próbát a Bolfo-val.
Az jóval olcsóbb,igaz csak 4 hónap,de próbának jó lesz.
Kommentek jót írták Árukeresőn.
Valamint itt a topikban is rakerestem jó vélemények volták.
Mindig van valami...
Egy hónapig küzdöttünk a hasmenéssel , szerencsére az már alig-alig van.
Most meg egyszerre kezdett bolhásodni a két kisebb. -
Általános szokása a bengáliknak, hogy kutyához hasonlóan megrázzák a fejüket? (Néha akár annyira, hogy nem nyitja ki a száját, mégis kicseppenhet egy kis nyál is.) 99%-ban csinálja a "kötelező simogatás" után/közben (ilyenkor szoktam ráhagyni, hogy "legyen elég").
-
csp01
tag
Hosszútávon a foresto nyakörv éri meg a legjobban. Egy baj van vele: nagyon könnyen elhagyják (azért azt mondom, szerencsére, mert inkább nyíljon könnyen, mintsem bajt okozzon). Nekem ez annyiban nem probléma, hogy a nyomkövetőjüket erre rögzítem, így meg tudom találni.
-
racskobalazs
senior tag
válasz
Mikulásbá #25923 üzenetére
@baloghbagor @Freddy76
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat, útmutatást
Ezek alapján ha lesz, akkor menhelyi cica lesz mindenképpen!
Esetleg tudtok jó szívvel ajánlani Budapesten (X. ker környéke de meszebb is lehet) olyan helyeket ahova be lehet menni nézelődni?
Interneten találtam már a "cicaorokbefogadas" oldalt, de személyesen mégis másabb lenne, mint internetről kinézve
Előre is köszönöm! -
Freddy76
addikt
válasz
racskobalazs #25922 üzenetére
Szia,
Mi is így gondoltuk, aztán hosszas tanakodás után vettünk egy törzskönyvezett brit rövidszőrű macsekot, mondván azzal nincs gond. Aztán jött az utcáról egy sérült törpe, akinek később amputálni kellett az egyik lábát, és egy szuper jó fej házicica lett belőle. Nekem pedig minden alkalommal jól esik rá nézni, és arra gondolni, hogy nekünk találkoznunk kellett. A két macska pedig nagy cimbora lett.
Szóval plusz egy a menhelyi cicára. Ott van mindenféle, kicsi-nagy, fiú-lány, fehér-vörös-fekete és ahogy előttem írták, őket látta állatorvos, oltva és ivartalanítva vannak. És még jót is teszel vele.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Menhelyre el kell látogatni, ott pedig ha úgy érzed, hogy Ő az, Aki haza akar menni majd veled, akkor megvan a következő 1-2 évtizedre a Cicád. A többit úgyis leírták, megtapasztalod, ott mondani fogják. 😽
-
válasz
+1 a menhelyi macskára, még jót is teszel vele. Ott oltják, féregtelenítik, ha már kicsit nagyobb, ivartalanítják is. Kap könyvet is, ki kell fizetni, de ezzel le is lesz tudva ez a rész.
Minél kisebbet válassz, sima mezei kevert cica tökéletes lesz-hogy milyen lesz a temperamentuma az majd kiderül, de sok múlik a nevelésen is.
Ha van cicás ismerős, ő tud a legtöbbet segíteni. Lesz egy egyszeri nagyobb kiadás, alom tálca-lehetőleg fedett-ehhez kiszedő kislapát, maga az alom, tálkák, macska kaja,stb.
Macska bútor, aminek az oldalán kaparó rész is van.
Egy biztos pont kell neki a házban, ahova bármikor elvonulhat a kis kuckójába. (holnaptól lesz a LIDL-ben kisállat cuccos akciók, cicakuckó is)
Nyaralástól sem kell félni, több napra is egyedül lehet hagyni egy benti cicát. -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Még a teljes elhatározás nincs meg, de gondolat szinten megszületett egy olyan irányzat, hogy szeretnék egy macskát.
Amolyan emotional support animal lenne, így olyan fajta kéne ami nem "rendbontó", viszonylag nyugis és bújós.
Panel lakásba jönne, kb 50m2 az összterület, kiengedni nem nagyon szeretném lakótelep lévén. Valamint jó lenne ha nem hullajtaná olyan nagyon durván a szőrét.
Jelenleg dolgozok, de itthonról az idő 90%-ban, napi 2-6 órára megyek csak el suliba estefelé, de azt se minden nap.
Mit ajánlanátok, valamint honnan, kitől, milyen árban vannak ilyesmi feltételeknek megfelelő cicák? (nem szeretnék NAGYON sokat elkölteni rá, ha van oltott ivartalanított menhelyi megfelelő cica, rájuk is nyitott vagyok természetesen). Miket kell még mindenképp tudni egy ilyen döntés meghozása előtt, amit nem szoktak írni/mondani? Ha esetleg nyaralás vagy bármi ilyesmi lenne, akkor mennyire lehet őket 1-2-3 napra itthonhagyni, felügyelet nélkül?
Sose volt állatom, de éltem már rövidebb ideig macskával (2-4 hónap), így nem teljesen tudom mivel jár. Kutyát őszintén a sétáltatások miatt nem szeretnék, valamint a lakótelepen sok más kutya is van, elég gyakori a kisebb-nagyobb összetűzés a futtatóban köztük. Több ismerősöm is van akiknek van 1-2-4 macskája, tőlük kb tudtam infókat összeszedni de biztos nem teljes a kép.
Előre is köszönök minden tanácsot és segítséget!
-
Orlin
addikt
válasz
Tsebacsi #25919 üzenetére
Bravecto milyen árban van?Sima patikában is kaphatü,ha a doki ír fel?!
A Frontline amúgy nálunk többnyire működik.
Tegnap volt egy fiolával a két kicsire el is osztottam nagy nehezen mert hát alig van benne.
A kutyás verzió akár az advantix nagyon tele szokott lenni még majdnem sok is a kutyára.
ADTAB™ RÁGÓTABLETTA?Mennyire lehet jó? -
A legtöbb szer vényköteles lett sajnos, azért is tűntek el a zooplusból is és a fresnapfból is. Macskája válogatja kinek mi jön be, mitől nincs más egyébb baja. Malac a szuper nyakörvtől bőrkiütést kapott. Így most bravecto-t kapnak mindketten, az 2-3 hónapra elég nekik, a kullancs is csak utazik rajta (be a lakásba...) de nem megy beléjük. Tegnap este vagy 4-et szedtünk le a szőréről.
-
Orlin
addikt
Bolhákra mit szoktatok venni?
Frontline van nekünk több éve.Eléggé felment az ára mostanában.
Amúgy érdekes a zooplusnál nincs is...
Kellene venni mert erősen elkezdtek most éppen vakarózni.
Köszi. -
-
arcsin
senior tag
-
Astroboy
őstag
válasz
Predator2 #25912 üzenetére
Mutasd meg 3. dokinak, de a telefonos képek mellett vidd a siccet is.
Szerencsére vannak elegen, szerintem idehaza az egyik legjobb az állatorvos/háziállat arány egész európában.
Mondjuk legalább annyi kókler aranyásó van köztük mint lelkiismeretes, de ahogy Gábor is írta felettem, felettébb furcsa a két homlokegyenest különböző diagnózis... -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Predator2 #25912 üzenetére
Hát, nem minősítem egyik dokit sem, csak hangosan gondolkozom. Egyik rtg nélkül felállít egy diagnózist, a másik elvégzi, de a páciens gazdája telefonnal készíthet másolatot . . . Ennek ellenére horror összegek, amiket írsz! Nem a reklám helye, de klinikai felszereltségű doki, a szomszéd kisvárosban, nyilvános árlista, ami így sem az olcsó kategória. (előző posztjaimban ott van). De az a minimum, hogy már a vizsgálat közben a telefonomon ott a kiértékelés, miközben konzultálok vele! Mindenféle eshetőség leírva, azok költség vonzata és a várható gyógyulás, minden, sokszor 3-4 oldalon! Persze vannak falusi dokik, akik nem ennyire értenek a kedvenc állatokhoz, de ez nem az a kategória! Szóval, valahol egy normális orvost keresni!
-
Predator2
addikt
Helló
Egy problémás kérdésben szeretném a segítségeteket, tanácsotokat kérni.
Adott egy nőstény cica, nagyjából 8-10 év körüli. A szomszéd cicája volt, de befogadtuk mert nem bánt jól vele.
Nagyjából 1-1,5 hónapja elkezdett sántítani a bal hátsó lábára.
Elvittük egy állatkórházba, ahol megvizsgálták, röntgen nem volt, és doki szerint kereszt szalag szakadása van, TPLO műtétre lenne szüksége. 150-180.000ft értékben.
Nem tagadom rendesen pofon vert az összeg, mindezt úgy, hogy a kutyával ugyan ezt a cirkuszt év elején végigjártuk.Mivel "érdekesnek" találtuk a diagnózist, elvittük egy közeli állatorvoshoz is, aki megröntgenezte, elmondása szerint még nem találkozott ilyen jelenséggel amit a röntgen felvételen látott, és felajánlott kezelésként egy szteroidos vagy egy kevésbé káros injekció kúrát ami egy hónapig használ a cicának, utána meg kell ismételni. 20k/ szuri.
A röntgen felvételről készíthettünk telefonnal fényképeket.Őszintén szólva én nem bízom a dokiban. Mert pusztult már el cicánk a kezei között.
Van értelme egy 3. dokinak megmutatni a telefonos képeket? Vagy abból nem fog látni semmit, és csak teszem a felesleges köröket?
Sajnos a pénz is számít, mert elég komoly családi gondok vannak itthon.Ti mit csinálnátok a helyemben?
Köszönöm a türelmet és a választ előre is.
-
Soderes
senior tag
Nem vagyok vallásos. De mégis lehet valaki odafent.Van már benne 1-2 km, ennek ellenére nem egy agyon használt macska.
-
Soderes
senior tag
Elöljáróban annyit.
Néhány héttel ezelőtt itt hagyott a kedves, kandúr barátom.Pár nappal ezelőtt nyávogást hallottam az ólak felől. Mivel nagy a macska átmenő forgalom nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Tegnap viszont még mindig hallottam egy kétségbe esett, éhes nyávogást. Ezért gondoltam oda csalom étellel a macsekot.
Egy nagyon fáradt és éhes cirmos kandúr jött elő, aki nem nagyon bánta a társaságomat, de lehetett látni hogy megjárta a hadak útját. Sérülések nincsenek rajta és hosszabb állóháború után engedte magát megsimogatni is. Viszont nagyon sovány. Eszik mint a gép.
Barátságos. Nyugodtan felvehetem, de még kicsit ijedős.Ma reggelre se ment el. Kezd megnyugodni. Jön az emberhez. Hízeleg. Majd felhizlalom.
Ideglenesen a Marci nevet kapta. -
baloghgabor
aktív tag
válasz
radi8tor #25904 üzenetére
Sajnos ez sose biztos. Nálam volt egy időben illóolajos párologtató, és máshová is csöpögtettem, főként citrus olajat, természetesen qrva erőset, eredetit, nem valami utánzatot. Ablakok csukva, és amelyik macska bent volt, erősen mérgezési tüneteket produkáltak! Nyálaztak és koordinációs problémái voltak, hánytak. Én se tapasztaltam még ilyet sajátokon előtte sose. De gyorsan doki, majd közben utána is olvastam. Elvileg extrém esetben előfordulhat, de még a doki se nagyon hallott erről. Közben kidobtam minden ilyen vackot a fenébe és a Cicák is jobban lettek közben. Szóval én nem próbálgatok semmilyen növényt a lakásban, a csokit is úgy eszem, hogy ne férjenek hozzá (nekik méreg), a hagymát meg talán nem próbálják ki valóban. 🐱
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Orlin
addikt
Szobanövényeket hogyan lehetne megvédeni a macskáktól?
Valamint a macskákat a növényektől?
Még mindig nem detektáltuk a f*sás okát.Vissza-vissza szokott térni.
Most minden benti növényt feltettem magasabbra ,persze ez sem közvetlen akadály ,mivel szeret mászni és már nézegette is mit csináltam.De azért nem olyan könnyen megközelíthető bármikor mint az ablak.
Virágoknak meg azért jó lenne az ablak meg a fény. -
baloghgabor
aktív tag
Anno, amikor a 'gyerek' még itthon lakott és persze egész nap semmit se csinált, érkeztem haza és látom, hogy söpröget az udvaron, vagy valamit ügyködik kint. Hát, csak milyen jó gyerek ez mégis?! De az összes Cica is ott van, érdekes. Mondom is neki, hogy mindegyik itt van veled?! Hát, persze, mielőtt hazaérsz, ezek megjelennek sorban, tudják, mindjárt itt a gazdi! 😸
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Óvodások homokozója
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest