Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
Gabesz87 #15196 üzenetére
Hogy hányszor azt nem lehet megmondani, hőmérséklet, csapadék, napkitettség függvénye. Az a lényeg, hogy a talaj felső rétege ne száradjon ki. Én os most csinálom az erősen ritkás fű felülvetését, én most nap 1x hajnalban 1x 5 percet locsoltatom. Ha kevés akkor délután is indítok egy 5 perceset. Ill szórtam rá nagyon vékony rétegben nagyontőzeges virágföldet (vagyis a terület negyedére tegnap nem maradt, azt ma pótolom)
-
Gabesz87
veterán
Elvetettem a kertben a fűmagot (pontosabban felülvetes történt a jelenlegi vadfüvön/gyomon
), majd kiszortam rá a műtrágyát is és belocsoltam. Az lenne a kérdésem, hogy most ezentúl meddig és milyen gyakorisággal kell locsolni? Egy oldalon olvastam, hogy akár napi 5x is, pár hétig 5 percig majd 8 percig. De ez gondolom inkább teljesen szűz vetesre vonatkozik. Beállítottam tegnap az öntözőt napi 3x 5 perces locsolasra, 7-kor, 10-kor és 16-kor. De nem tudom, kell-e ennyi nekem
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
7Sony7 #15191 üzenetére
Egyelőre nincsenek éjszakai fagyok. Talán 1-2x kell mozgatni majd. Arra esetleg lehet vigyázni, hogy amikor kiviszed először árnyékban legyen, mert a túl sok fény is megégeti. De talán így tavasszal még nincs annyi. Mozgatás helyett egyébként le is lehet takarni esetére, ha annyira rossz időt mond. Talán az is megvédi a fagytól. A citromot pont emiatt hagytuk abba, hogy át kellett volna már rakni dézsába, hogy valami értelmes mennyiségű földje legyen. Cserépben nyomorgatni azért az évi pár szem citromért szerintem nincs értelme.
-
Dorian
félisten
Úgy tűnik megint elmaradt a 3. alkalmas permetezés monilia ellen... csütörtökön tudtam fújni 2.szor, mire letelik a 8 nap az jövő péntek, addigra már elviragzik minden, akkor meg már nem sok értelme van ha jól tudom.
-
Rive
veterán
Nekem meg két almafámat valami kukacok támadták meg a törzsét ...
Valamelyik farontólepke... Ha tömeges (és: nagyon könnyen tömegessé tud fajulni...), akkor érdemes szerezni ellene feromonos csapdát, az egy-két szezon alatt elintézi.
-
H-Zol
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #15176 üzenetére
A gyümölcsfákat , ha gyenge az immunrendszere , tápanyag hiányos , szárazság ( vízhiány ) stb akkor megtámadja a szu , lyukak is vannak , és a járatokat is ők csinálták , ennek a fának vége !
Nekem meg két almafámat valami kukacok támadták meg a törzsét , az egyiken 4 a másikon két lyuk volt , és túrták kifelé az elrágott fát, nincs rá semmi gyógymód, de addig olvasgattam , hogy egy mód van , a lyukon egy vékony dróttal addig piszkálgatni , nyomkodni befelé, ameddig át nem szúrja a kukacot !
Két vagy inkább több órahossza alatt , sikerült elintézni őket , egy lyuk az nagyon nehezen ment , abba vagy 40 centire bele kellett dugni a drótot ( Co hegesztő huzalt használtam)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #15176 üzenetére
Valamilyen rovar járatai. Lehet a hangya lehet más. Nekünk a cseresznye volt tele valami lárvával, annak a járataiba költöztek bele a hangyák.
-
válasz
totron #15173 üzenetére
Van benne mindenféle, de amúgy egyik rész árok, ott csak annyit gondoltam, hogy van virágos fűmagkeverékem azt szeretném kiszórni, picit nyomja el a sok gyomot, ne legyen az egész parlagfű… kevesebbet kelljen nyírni.
Másik részen meg geo van meg kavics, de van pár talán hagymás alapú növény amit kézzel hiába húzok ki… mert csak bentszakadnak, annak gyomirtó nélkül sose lesz vége.
Talán ami az utcafronton a legidegesítőbb, hogy kiralydinnye van sok, nem egyszer nem kétszer állt bele a lábamba cipőtalpon keresztül, meg kutya lábából is szedtem ki… tiszta homok itt ugye minden nagyon kedvez neki.
Csalánlét megpróbálhatom, azzal vesztenivalóm nincs. -
Ti láttatok már ilyet? Pár éves sárgabarackfa, tavaly levedlette a héját, tömve volt hangyával. Mik ezek a vonalak a csupasz ágakon?
-
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #15172 üzenetére
Nekem mindennel jól passzol , az asszonynak külön locsoló pisztolya van
, azt egy kicsit erőteljesebben kell összenyomni , de végülis össze megy vele !
A toldók , az egy rémálom volt , a műanyag , egy két év alatt amit rácsavarsz szét repedt , az asszony akus kerekesszékkel keményen kertészkedik , áthajtott rajtuk azért tört szét , de és a réz , ez egy tartós darab !! -
Dorian
félisten
Nálam kell öntözni, mert eleve nem volt tömött a füvem, húsvétkor lenyírtam szellőztetés előtt rövidre, aztán brutálisan megszellőztettem, szóval sok helyen látszik a talaj így gyorsan kiszárad. És alaposan felülvetettem, jó lenne a megcsíráznának a magok. Ma szórok a kopárabb helyekre pár zsák virágföldet.
-
válasz
ncc1701 #15166 üzenetére
Én is valami ilyet keresgéltem, de minden műanyag... kb pont ugyanezért nem vettem márkásat, mert ugyanúgy kinyírja az uv mindegy mi van ráírva. Jobban járok, ha csinálok valami kerti kis tárolót - akár két helyre, amibe állandóan berakom a tömlőkocsit, fejjel, csatlakozókkal... csak ugye a macera állandóan pár liter víz miatt ide oda mászkálni.
-
Van valami olyan márka slag gyorscsatlakozók esetén, ami tovább bírja, mint 1,5-2 év? Állandóan veszek, de pár év után rendre lelövi a csatlakozót a nyomás... és dobhatom el.
Illetve vennem kellene egy kézi öntöző fejet is, Fiskarst tudok venni normális áron, ugyan úgy is drága... de lehet mennék valami értelmes márka irányába most már. -
válasz
ncc1701 #15163 üzenetére
Meglátjuk mit értem el vele…
Nem igazán kell még öntözni… én is a csepegtetőt nyomtam csak, mert a fenyőket “simogatom” eddig reményteljes a dolog, kaptak burkolt tápot amiatt öntözgezem őket.
yfuvet talán 2x locsoltam, logikusan most kellett adni neki egy nagyobb mennyiséget de kb jövő héten kap valamikor.Viszont muszály lesz gyomirtóznom közterületen, ennek van valami módja? Mások látom tolják össze vissza, de azért sok a gyerek, aki erre sétál, nem szívesen teszem ki, mert kevésbé tusom koordinálni, mint kerítésen belül mondjuk.
Kézzel ezekkel nem boldogulok már sajna, ami olyan azt persze előre kiszedem. -
Köszönöm a multkori válaszokat, gondolkodok még mi hogy legyen.
Vízgyűjtésnek lehet beizzítom akkor ami van 1-200 literes hordók.Van orgona sövényünk az utcán, eléggé el van öregedve, fiatalítanék rajta.
Jól tudom, hogy a fásodásnak indult zöld szárakat kell levágni és vízben gyökereztetni?
Vagy korai még, és egy hónap múlva kéne?
Az a baj mindenképp le kéne vágnom, mert már túl magas és nem látunk át felette a kocsiból, mikor kihajtunk. -
válasz
its_grandpa #15159 üzenetére
Nálam ilyenek vannak, ez ugyan drágább de ez is egy jó megoldás.
[kép] -
its_grandpa
tag
>>a vízkonnektornak a kulcsát meg a közelben kell tartani ....
Kétségtelen vagy rajta hagyod a locsoló tömlő végén.#15130 Stylewars_kp
>>Gyerek kirúgja labdával meg 2x átmegy rajta ...
Ha rendesen van telepítve nem hiszem. Ebből csak a zöld kupak van a föld felett, 1 max. 1.5 cm, rá lehet állni. Áttolhatod rajta a fűnyírót, használhatsz szegélyvágót,fűkaszát. -
Nekiestem tegnap/ma a fűnek… azt hittem sose “végzek”, bár sajnos szélmalomharc de legalább tettem valamit.
Gazok/egynyári kivágva többnyire körbevágva, kellő mélységben, meg oldalsó távolsággal, hogy a magok is menjenek amennyire lehet, találtam folyondár gyökereket azokat is kihúztam, igaz az is az esélytelen kategória, bár a nyírást nem szereti, így a fűben nem jön ki látványosan.
Gödrök homokkal feltöltve 8 zsák homok ment ki. (szeddmagad, amit fel bírtam emelni a kocsiba annyi volt a zsákban)
Fűnyírás, majd szellőztetés két irányba, egészen mélyen, majd megint fűnyírás.
Felülvetés, burkolt táp, szerves trágya, meg a beöntözés.
Kb 10-11 óram ment el erre, maradt még benne biztosan egynyári, jövő héten veszek még pár zsák homokot mert elfogyott, akkor átnézem újra, még mielőtt berobban a fű.
[kép] [kép] [kép] [kép] -
Z.É.T.
őstag
Nem vitaindítónak, mert amit írsz, illetve a hivatkozott tanulmányból idézel, azzal nagyrészt egyetértek. (hozamra szelektálás pl)
Ettől függetlenül érdekelne itt többek véleménye is a 13:40-től elhangzó állótásokról. (minimum 28:00-ig 15 percnyi, de szerintem az egész videó megéri Iván lassúságának elviselését is, illetve 1.25x sebességen még érthető a hölgy is)
https://youtu.be/S4xHpQTdFvY?si=jKOfvIub8ssLI6SA
A téma a beltartalom és kialakulása; ökológus és elméleti matematikus beszélgetése.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Stylewars_kp #15152 üzenetére
Nekem is volt , egy ilyen kutyám , Rambo névre hallgatott , azért kapta ezt a nevet , mert kő kövön nem maradt
, sajnos öregségben elment , már évek óta ! Nekem mentett , mások által kidobott , kutyájaim voltak , vannak !!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Honda topik
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Linux kezdőknek
- Gumi és felni topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest