Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Riasztó topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Plazma TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laurh
aktív tag
Köszönöm a reakciókat.
I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA
-
Magnum_
nagyúr
Jogalap nelkul gazdagodtal:
Ptk
6:579. § [Jogalap nélküli gazdagodás]
(1) Aki másnak rovására jogalap nélkül jut vagyoni előnyhöz, köteles ezt az előnyt visszatéríteni.
6:580. § [Az érték megtérítése]
Ha a vagyoni előnyt természetben visszaszolgáltatni nem lehet, annak értékét kell megtéríteni.I humbly and respectfully decline™
-
őstag
ha visszakérik, vissza kell adnod, különben lehet belőle ügy!
persze az igazán korrekt az lenne, ha szólnál nekik és nem lapítanál mint sz*r a fűben, de persze érthető amit csinálsz
viszont ah egyszer ügy lesz belőle, akkor semmiképp se mondd hogy tudtad hogy tévedésből küldték, te meg megtartottadcryptot minden termékemért elfogadom
-
senior tag
Nem, de minél hamarabb, és lehetőség szerint írásban tájékoztasd őket arról, hogy lemondott, utánvétes csomagot kaptál tőlük fizetés nélkül.
A rendelésed online oldalán megjelent a lemondás?@ (#11695) DrojDtroll: részemről max. amit egy google keresés talál, bocs érte.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Forrást keresek egy dolgozathoz. Nilt forráskódú szoftverek licenceléséről kellene írnom.
Tudtok ajánlani valamilyen jó könyvet, vagy weboldalt?
-
Laurh
aktív tag
Sziasztok,
Abban kérnék tőletek tanácsot, hogy volt korábban egy internetes utánvétes rendelésem az egyik legnagyobb webáruházból ami egy egyszerűbb okostelefont tartalmazott.
A rendelés leadását követően 24 órán belül telefonon keresztül lemondtam a rendelést (rögzített telefonbeszélgetés volt) amit végül nyugtázott is a webáruházas kapcsolattartó.
Közben elutaztam pár napra és mire hazaértem azzal fogadott a portás, hogy jött egy csomagom és átvette az én távollétemben. Kérdeztem, hogy kifizette e...ő azt mondta csak alá kellett írnia és viszlát.
A rendelés már több mint 1 hete történt és ma szembesültem ezzel a jelenséggel, hogy gyakorlatilag puszira kihoztak egy csomagot.Úgy gondolom, hogy a webáruház is hibázott, hogy külön kérésre nem törölték mégsem a rendelésem, illetve a futár, hogy egy olyan embernek adta át a csomagot akinek ehhez semmi köze.
Ebben az esetben az lenne a kérdésem, hogy engem jogilag terhel valamilyen felelőség?
Köszönöm előre is az esetleges reakciókat.
I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA
-
mike1334
veterán
válasz Magnum_ #11688 üzenetére
Na szuper Mikor lesz a második forduló?
És, hogy ontopik is legyek..mi az álláspontod a használt ingóságok értékesítése során felmerülő áfafizetési kötelezettségről? Vettél már "0 perces használt készüléket"?
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Magnum_
nagyúr
-
Magnum_
nagyúr
Most vegeztem PKKB-n. Kifogtam egy hozzam hasonlo agressziv jeloltet
De a bironak volt turelme a veszekedeshez, de azert elnapolta
I humbly and respectfully decline™
-
mike1334
veterán
Áfa tv.:
216. § Használt ingóság, műalkotás, gyűjteménydarab vagy régiség viszonteladó általi értékesítése esetében az adó alapjának megállapítására a 217. § alkalmazandó, feltéve, hogy a viszonteladó részére az előzőekben felsorolt termékeket a Közösség területéről a következők bármelyike értékesítette:
a) nem adóalany személy, szervezet;
b) olyan adóalany, akinek (amelynek) termékértékesítése a 87. § szerint mentes az adó alól;
c) alanyi adómentes adóalany vagy olyan adóalany, akire (amelyre) ilyen minőségében a Közösség nyilvántartásbavétele helye szerinti tagállamának azon joga vonatkozik, amely tartalmában megfelel a Héa-irányelv 282-292. cikkeinek, feltéve, hogy termékértékesítésének tárgya tárgyi eszköz;
d) másik viszonteladó vagy olyan adóalany, akinek (amelynek) termékértékesítésére ilyen minőségében az érintett közösségi tagállamnak azon joga vonatkozik, amely tartalmában megfelel a Héa-irányelv 312-325. cikkeinek.
217. § (1) Az adó alapja a viszonteladó árrése, csökkentve magával az árrésre jutó adó összegével.
(2) Az árrés a termék értékesítési árának (kisebbítendő tag) és beszerzési árának (kivonandó tag) a különbözetével egyezik meg (ezen alfejezet alkalmazásában a továbbiakban: egyedi nyilvántartáson alapuló módszer).
(3) Abban az esetben, ha a (2) bekezdés szerinti számítás eredményeként a különbözet nem pozitív előjelű, árrésként nulla érték veendő figyelembe.Feltételezem nem felelnek meg a fenti kitételeknek, és azért.
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Használt terméknek nincs áfa tartama (Ez így nem teljesen igaz, de a Te szempontodból 0% az áfa, histen egyszer már megfizették az eredeti eladás során. Áfa csak a beszerzési ár feletti összegre keletkezik.).
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Ha egy weblapon szereplo arak nem tartalmaznak afat azt fel kell tuntetni?
A weblap aszfbe megtalaltam hogy:
"A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát"
Ezt ok ugy magyarazzak hogy tartalmazza csak eppen amit tartalmaz az nulla.
Ha szamlat kernek azon nulla afa szerepelne
Hasznalt laptop boltorol van szoEladó: GTS450
-
kraftxld
félisten
Ezt mi 1 éve nyomtuk végig, igaz nem EK-s tagállamban született 2 gyerekkel.
Röviden a sztori 2 lehetőséggel:1, Anyakönyveztetik a gyereket, különben nem lesz neki TAJ száma, se állami ovi, se állami EÜ.
Ha van rá lehetőség akkor érdemes a konzulátuson elindítani az anyakönyvezést, mert Mo-on eléggé nincsenek képben a pontos ügymenettel pár helyen. Azért végig lehet verni (nekünk a második okmányirodában sikerül és úgy, hogy én jártam utána mindennek)
Jópár hónapos folyamat, nincs semmi hátránya, hogy állampolgár a gyerek, főleg ha az UK is megvan neki.2, Nem foglalkoznak vele, és a szürkegazdaságon keresztül elintéznek mindent. Ez is működik, csak kicsit drágább.
- Magánorvos, megoldanak mindent TAJ szám nélkül, sőt még a balesetin is, igaz utána ki is számlázzák az ellátást (az egyik gyerek elesett jó kajicsos betonon még mielött meglett volna a papírhalom és benne lettek volna a "rendszerben" össze kellett varrni a térdét pár öltéssel, ~18 ezer volt)
- Magánovi, ~150-200 ezer / hó amit mi néztünk, senkit nem érdekelt a TAJ szám, minden más állami oviban a TAJ szám az isten.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Magnum_
nagyúr
válasz Because #11673 üzenetére
A 45/2014es Korm.rendelet rendezi.
25. § A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. Nem felel a fogyasztó az értékcsökkenésért, ha a vállalkozás a 11. § (1) bekezdésének i) pontjában előírt tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget.
Elallni elallhatsz, ha jol ertem, legfeljebb ertekcsokkenest szenvedsz, mar ha a freedos nem allithato helyre, bar szerintem helyreallithato, igy nem csokkenhet az erteke - hangosan gondolkodom.
I humbly and respectfully decline™
-
Because
őstag
Sziasztok!
A 14 napos elállási jogomat gyakorolhatom olyan laptop esetében melyről az előre telepített rendszer, freedos el lett távolítva?
Köszönöm
-
senior tag
Igen, annyi hogy a lemondást a korábban írt 1993-as törvény szabályozza, az alábbi feltételekkel lehetséges:
1993. évi LV. törvény
a magyar állampolgárságról
Lemondás
8. § (1) A magyar állampolgár - a köztársasági elnökhöz címzett nyilatkozatában - lemondhat a magyar állampolgárságáról, ha
a) külföldi állampolgársággal is rendelkezik vagy annak megszerzését valószínűsíteni tudja, és
b) a személyiadat- és lakcímnyilvántartásban nem szerepel, vagy Magyarország területét külföldön történő letelepedés szándékával elhagyta vagy külföldön élő magyar állampolgárként nincs bejelentett, érvényes tartózkodási helye Magyarországon.
(2) Ha az (1) bekezdésben megállapított feltételek fennállnak, az állampolgársági ügyekben eljáró szerv javaslatára a miniszter előterjesztést tesz a köztársasági elnöknek a lemondás elfogadására. A magyar állampolgárság lemondással való megszűnéséről a köztársasági elnök okiratot ad ki. A magyar állampolgárság az okirat kiállítása napján szűnik meg.
(3) Az állampolgársági ügyekben eljáró szerv határozatban állapítja meg, ha a lemondás elfogadásának feltételei hiányoznak. A határozat felülvizsgálata a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságtól kérhető.
(4) A lemondás elfogadásától számított három éven belül kérheti a köztársasági elnöktől magyar állampolgárságának visszaállítását az, aki nem szerzett külföldi állampolgárságot.vagy mint írtad, marad az a megoldás, hogy anyakönyveztetik őt, és akkor kap majd TAJ számot-
No money, no honey.
-
qqzs
őstag
válasz davenport #11670 üzenetére
Tehat akkor vagy lemondanak a magyar allampolgasagarol, (amit mint szulok vajon megtehetnek e es hogy?) es akkor minden szabaly ervenyes lesz a gyermekre es tudjak regisztralni vagy az anyakonyvet honositjak (ami egyebkent eus szabvany anyakonyv) vagyis regisztraljak Magyarorszagon es akkor a linked harmadik pontja alapjan
"3. Másik EGT-tagállamban született magyar szülők gyermeke esetén hogyan lehet TAJ kártyához jutni, .....
A másik EGT tagállamban született gyermek számára a magyar születési anyakönyvi kivonatot kell beszerezni, amelyre vonatkozóan az eljárást a külföldi konzulátuson vagy az illetékes anyakönyvi hivatalban lehet megindítani. A magyar anyakönyvezést követően az illetékes okmányirodánál van lehetőség magyarországi lakóhely/tartózkodási hely létesítésére. Ezek alapján a gyermek egészségügyi ellátásra való jogosultságot szerez Magyarországon. A jogosultság igazolására szolgáló TAJ-kártya kiadását a lakóhely szerint illetékes fővárosi/megyei kormányhivatalnál lehet kezdeményezni."
Viszont akkor a gyermek ezzel magyar allampolgar is is lett papiron is.Koszi a valaszokat mindenkitol
Eladó: GTS450
-
senior tag
Nem, a harmadik itt jelen esetben csak nyelvi szófordulat, első és második nincsen ebben az esetben, tekintsd úgy hogy az a harmadik, ami nem magyar és nem EK (EK = kisebb nagyobb átfedéssel EU).
A biztosítási résznél a kék kártya az, amit írtam hogy az az A1, ami viszont csak a sürgősségire jogosít.
"Csakhogy torvenyt nem tudnak mutatni ami kotelezne erre a gyereket":
Nem az anyakönyvezés fogja keletkeztetni a magyar állampolgárságot, hanem az a tény, hogy magyar szülők gyermeke.
Amennyiben a szülők magyar állampolgárok, az Alaptörvény rendelkezései alapján a magyar állampolgár gyermeke a születéssel magyar állampolgár. (G cikk (1). Ez nem kötelezés kérdése, az egy tény, ezt nem választja az ember, maximum lemondhat róla, ha teheti, amit a a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény szabályoz.
Szintén van egy olyan előírás, hogy a magyar állampolgárként köteles vagy bejelentést tenni az alábbi eseményekről:
Az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény:
65. § A magyar állampolgár köteles kezdeményezni a külföldön történt házasságkötésének, bejegyzett élettársi kapcsolata létesítésének, gyermeke külföldön történt születésének, valamint a magyar állampolgárságú házastársa, bejegyzett élettársa, gyermeke és szülője külföldön történt halálának hazai anyakönyvezését.Valszeg ezért nem fogják máshogy kezelni, mert ők ez alapján nézik ezt.
No money, no honey.
-
azbest
félisten
" magyar az elso eu a masodik es eun kivul a harmadik orszag?"
nem. A harmadik fél egy kifejezés. Angolul a 3rd party. Olyan, aki nem közvetlenül érintett, talán az egyéb szó lehet hasonló szinoníma itt.
Letelepedési engedély az eu-n kívüli ország állampolgáránál lehetne, gondolom. Ahogy látom főleg itt dolgozó felnőttekre van leírás [link]
-
qqzs
őstag
válasz davenport #11666 üzenetére
Koszi a valaszt.
Csak tisztazas miatt magyar az elso eu a masodik es eun kivul a harmadik orszag?
A szulok magyar allampolgarok. Apa angliaban biztositott, papiron angol munkahelye altal magyarorszagi kikuldetesben. Anya haztartasbeli volt ukban de mar magyar biztositott ez alapjan kapott a gyerek eddig orvosi ellatast is persze nem hivatalosan. Az angol allampolgaru gyermeknek angol biztositasa van es uk kek kartyaja amivel surgossegi ellatasra lenne jogosult csak. Nem kozelitenem a biztositasi oldalrol a kerdest mert a lenyegrol elviszi a fokuszt.
Igen ez a gond hogy magyar szulok gyereke angol allampolgar. Es a hivatal azzal nyomul hogy dehat akkor a gyermek automatikusan megkapja a magyar allampolgarsagot ha mindket szulo magyar. Csakhogy torvenyt nem tudnak mutatni ami kotelezne erre a gyereket csak mondjak hogy ok megadjak es valahogy nem ertik hogy ezt senki se keri.
Ezert azt mondjak hogy nem lehet regisztralni vagy tartozkodasi engedelyt adni mert neki jar a magyar allampolgarsag. Nem birjak ugy kezelni mint egy normal eus allampolgart aki magyarorszagon el hosszu ideig. Ha igy kezelnek akkor egybol minden torvenybe beleilleszkedne es mehetne minden a normal kerekvagasban.Eladó: GTS450
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Az üzletekben lévő panaszkönyvbe írásnak milyen következményei vannak? Ki nézegeti azt?
-
senior tag
Ne a harmadik állambéli szabályokat nézd, Anglia nem az (aztán majd a Brexit után meglátjuk, de az még messze van). Anglia EK tagállam.
Akkor ha jól értem, adottak a magyar szülők (akik vagy permanent residentek, vagy kettős állampolgárok), akik nem nem kértek magyar állampolgárságot a gyereküknek, majd itteni magyarországi óvodai és orvosi ellátásához kellene valami megoldás?
A szülők akkor visszaköltöztek Magyarországra, vagy még Angliában biztosítottak? Van a gyereknek angol TAJ száma? Ha még az angoloknál vannak, akkor első körben a gyereknek kérnék egy A1-et amit az angolok állítanak ki, hogy legyen alap orvosi ellátása. Ha már nem ott vannak, akkor a szülők már kijelentkeztek az ottani TB rendszerből?
Bocs, lehet hogy hülyének tűnnek a kérdések, de az alaphelyzet az, hogy egy országban lehetsz biztosított csak. Illetve biztosak abban, hogy nem kérelmezik a magyar állampolgárságot a gyereknek?
Itt kérdeznék meg valakit a biztosítással kapcsolatosan. Merthogy valszeg az okozhat gondot a rendszerben, hogy magyar szülők gyereke nem magyar állampolgár.
(Mert jogszabály alapján a gyermek egy speciális helyzetben van. Ugyanis a szülők helyzetéből fakadóan magyar állampolgár, csak ez nincsen adminisztrálva, és igazából nincsen szankciója. Azaz annyi van, amit írtál, hogy most lóg a levegőben).
Lehet hogy ezt a kártyát kellene neki igényelni.
No money, no honey.
-
qqzs
őstag
Sziasztok. Nem derult ki milyen jogi kerdesekrol lehet itt beszelni ha nem idevalo akkor tudtok ajanlani olyat ahol hasonlo kerdesben talalok tanacsot.
Idegenrendeszeti kerdes vagy hasonlo.
Magyar szulok angliaban szuletett angol alampolgarsagu gyermekere vonatkozik olyan torveny amiert nem lehet regisztralni, tartozkodasi engedelyt kapni?
Ovodahoz es orvosi ellatashoz taj szamra es lakcim kartyara lenne szukseg. Nem szeretnek hogy magyar allampolgar legyen. Sehol nem tudnak olyan torveny mondani ami kotelezne a magyar allamppolgarsag felvetelere/kapasara a gyermeket. Viszont az idegenrendeszeti torveny egyertelmuen kimondja hogy jogosult regisztraciora tartozkodasi engedelyre.Ezt a levelet kaptak a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal Idegenrendészeti Igazgatóságatol arra a kerdesre hogy tartozkodasi engedely megszerzesenek vagy regisztracionak van e valami akadalya
"Tekintettel arra, hogy a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény vonatkozó jogszabályi rendelkezései alapján a nemzeti, az ideiglenes, illetve az EK letelepedési engedély kizárólag harmadik országbeli állampolgárok részére engedélyezhető, gyermekük letelepedett státuszt Magyarországon nem szerezhet."Vagy nem ment at a kerdes vagy nem ertek valamit. mintha masra valaszoltak volna. mi az hogy harmadik orszag? Anglia hanyadik? tehat ha csak neki jar a torveny szerit akkor miert nem kaphat? raadasul nem letelepedesi engedelyt kertek csak regisztraciot vagy tartozkodasi engedelyt mint emlitettem a taj szam es lakcim kartya miatt
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
mike1334
veterán
Nem vitatkozom, mert ha nem akartok, akkor úgysem hisztek nekem. Sántít vagy sem szerintetek, 99%ban biztos vagyok, hogy ez volt az oka, és hogy így van. Ha nem értettél vele egyet, akkor ott a rendőrségen kellett volna jelezni.
Egyébként:
Btk. 373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
Te nem lehetsz a "más" (jelen tényállás passzív alanya, aki nem is biztos, hogy egybe esik a sértettel), hiszen nem Téged ejtettek tévedésbe, hanem azt akivel szerződött (passzív alany - a konkrét ügyintéző), és nem is nálad keletkezett a vagyoni hátrány, azaz nem Te vagy a sértett. Az, hogy most Tőled kérik más kérdés, de per pill nem Te károsodtál.
A személyes adatos téma passz, az kevésbé tipikus, fejből nem megy.
Továbbiakban befejeztem a jogi kiselőadást, más majd folytatja, ha akarja, én elkezdem a hétvégém
Szép hévégét mindenkinek!
-
azbest
félisten
válasz mike1334 #11660 üzenetére
Valahogy ez a gondolatmenet sántít.
A személyiséglopás, adataival való visszaélés sértettje ő.
A szolgáltató mossa kezeit, őt nem érdekli mi van, sőt mivel probléma lehet, nem hajlandó együttműködni. Játsza le a behajtócéggel. Azaz van egy tartozása, amit tőle követlenek.
Mi a várható kimenet?
rendőrség megszünteti eredmény nélkül a nyomozást, mert nem kérik ki az adatokat, amit neki már nem adott ki a szolgáltató. A behajtó pedig semmit sem tud, csak követel. Milyen lezárás esetén mentesülne a fizetési kötelezettség alól? Ja hogy az polgári per már? Szóval ki is a károsult? -
Egon
nagyúr
válasz mike1334 #11660 üzenetére
Így van, csalás és személyes adattal való visszaélés szerepelt a feljelentésben.
Álláspontom szerint én vagyok a sértett, mivel az én személyes adataimmal éltek vissza, és ebből kifolyólag nekem keletkezett tartozásom (de ezek után nem akarok jogászkodni).
A szolgáltató lemondott a követelésről, és azt kommunikálta felém (ezt a rendőrségnek is továbbítottam), hogy mindent a követeléskezelő intéz a továbbiakban - ebből arra következtetek, hogy amennyiben tényleg a szolgáltató a sértett, akkor a jegyzőkönyv egyik példányát - közvetve vagy közvetlenül - a követeléskezelő fogja megkapni."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
mike1334
veterán
Csak ma csak Neked. (Nem akartam a drága mobilnetemmel konkrét jogszabályhelyeket keresni).
Be 70/B. $
Itt leírják kinek jár másolat. Mivel gondolom a feljelentésed csalásra vonatkozott (nem tudom, csak tippelek), illetve annak minősítették, és a csalásnak nem Te vagy a sértettje, hanem a szolgáltató (az ő pénze bánta), ezért nem járt Neked másolat....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
-
-
Egon
nagyúr
válasz mike1334 #11655 üzenetére
Remélem jogszáként annak is tapsolsz majd, ha hoznak egy olyan jogszabályt, miszerint a nemjogászok jogosultak minden jogásznak kiosztani naponta egy s*ggberúgást...
Eszem megáll.Szerk.: ha nem tudsz érdemben hozzászólni, akkor feleslegesen koptatod a billentyűzetet. 10-es EQ felett pedig elvárható lenne jelen esetben annak hozzátétele (ha már szükségét érzed kijelenteni, hogy a hatályos jogszabályok szerint járnak el), hogy minősíted magát a jogszabályt is (tudtommal azt nem tilos a jogászoknak sem...).
A témát részemről veled lezártam, érdemi infóközlés híján.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
mike1334
veterán
Ja bocs, hogy jogászként azt mondom, hogy szabályosan, a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak el.
Abszolút igazad van, felháborító!Ja relfelejtettem: LOL.
Amúgy, ha megnézed a topik címét, jogász és nem országgyűlési képviselő. Sok ráhatásunk nincs a hatályos jogszabályokra.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz gergo5991 #11650 üzenetére
Ilyen weblapon nem érdemes vásárolni. Nyilván fontos az olcsó ár, de azért érdemes más jelelmzőket is nézni: van-e cégjegyzékszám, garanciális feltételek stb.
Szerintem a cég eljárása nem jogszerű, ugyanis a tartós fogyasztási cikkek tekintetében (ha jól tévedek) minimum fél év jótállást kell biztosítaniuk, ez EU-s rendelkezés. Persze ha a weblap csak egy közvetítő a tényleges kereskedő és a vásárló között, az egy másik történet, de attól még valakinek viselnie kell ezt a kötelezettséget.
A helyedben írnék a cégnek, aztán ha nem sikerül velük zöldágra vergődni, jöhet a fogyasztóvédelem, illetve végső esetben felkeresnék egy ügyvédet."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz mike1334 #11652 üzenetére
LOL.
1. Hagynám én őket nyomozni, de ha egy faék egyszerűségű kérdést bonyolultnak tart a yard, akkor engedtessék már meg nekem, hogy értetlenkedjek és aggódjak, elvégre az én pénztárcámra megy az ügy (ha nem sikerül kinyomozniuk, hogy bűncselekmény történt, mehetek polgári perre - ez esetben jó eséllyel a rendőrség t*ketlenkedése miatt...).
2. Értelmező olvasás rulez. Nem az a bajom, hogy betartják a szabályt, nem a szerencsétlen rendőrt támadom, hanem maguknak a szabálynak az értelmét-létjogosultságát vitatom.
3.Szerinted az normális, hogy ÉN teszek egy feljelentést, és NEKEM nincs belőle AUTOMATIKUSAN példányom?!? Nem másolatot kértem, hanem a SAJÁT példányomat...
A f*szért kell HÁROM példány akkor, ha nekem nem jár belőle?!? A f*szért nem csinálnak akkor NÉGY példányt, hogy a szerencsétlen bejelentő is kapjon belőle?!?
Ehhh... Látom a mundér becsületének védelme az megy...[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
mike1334
veterán
1. Hagyd a rendőrséget nyomozni, az ő dolguk.
2. Azon ne akadj ki, hogy betartják a szabályokat. Jobb lenne, ha már bírósági szakban derülne ki, hogy eljárási szabályt vétettek?
3. Ez kb általános mindenhol (nem csak büntetőügyben, egy mezei önkormányzatnál, kormányhivatalban, NAVnál) a másolatnak ára van, és illetékbélyegben kell leróni....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Egon
nagyúr
Folyt. köv.
Miután online megtettem a feljelentésemet az adott kerületi rendőrkapitányságon, telefonon behívtak tanúskodni, melynek során természetesen jegyzőkönyvet vettek fel. Bár a nyomozó hadnagy rendesnek tűnt, pár apróság azért kiverte a biztosítékot nálam:
- számomra (nyilván laikusként) egyszerűnek tűnik az ügy. Valaki valahogy visszaélt a személyes adataimmal, amelyek felhasználásával kötött egy IPTV előfizetéses szerződést a Telekommal, majd egy idő után nem fizetett, jelentős tartozást felhalmozva. Ellentétben azzal, ha mondjuk egy drága mobiltelefont vettek volna a nevemre, amely a rendszerből kikerülvén (pl. külföld) nehezen megfogható, azt gondolnám, hogy egy adott lakcímhez kötődő szolgáltatás kapcsán, csak egyszerűbb megkeresni az elkövetőt, vagy legalábbis azt a személyt aki potenciálisan hasznot húzhatott ebből: nyilván aki az adott időszakban az ingatlanban lakott. Mondtam a rendőrnek, hogy nyomozzák ki a tulaj kilétét, kérdezzék ki hogy volt-e esetleg albérlő, ki tartózkodott a lakásban akkortájt, szorongassák meg stb. Erre annyit mondott, hogy az nem olyan egyszerű, mert kiadja-továbbadja stb. Vazze, ha ez nem egyszerű, akkor mi az?!?
- 3 db eredeti példány készült a jegyzőkönyvből. Ezeket több helyen is alá kellett írni, még a lap alján is, ameddig a szöveg ért (WFT?!? Kiben bízzak, hogy nem hamisítják meg utólag a jegyzőkönyvet, ha nem a rendőrségben?!?). A végére elzsibbadt a kezem.
- A 3 példányból 0 azaz nulla darab jár a feljelentőnek... HIteles másolatot tudnak kiadni, ha laponként 100 Ft-os illetékbélyeget hozok, ami persze nem kapható a környéken. WTF??? Annyit megengedtek, hogy telefonnal lefotózzam a már aláírt papírokat.
Magyarország, 2017..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
gergo5991
őstag
Sziasztok, garanciáztatni szerettem volna egy terméket amit weboldalon keresztül rendeltem, de a felhasználási feltételekben leirták hogy csak saját felelőségre rendeljek, és hogy bármi féle kártérités vagy felelosségvonás alól a weboldal mentesiti magát. Az érdekelne hogy ezt mennyire lehet megtenni hogy a weboldal lemond minden jogáról ami a felelősségvonásra és ugy kb az egész oldal üzemeltetésére vonatkozik.
Ennyi erővel árulhatok én is tegyük fel mérgezett kaját, és ha valakinek baja származik belőle én mentesitve vagyok a feleloség alól mert leirtam hogy nem vállalok feleloséget érte?
-
senior tag
válasz PeeterssoN #11645 üzenetére
Polgári törvénykönyv: 6:163. § [A kellékszavatossági igény elévülése]
(5) A dolognak a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik. Ezt a szabályt kell alkalmazni arra az esetre is, ha a kijavítás következményeként új hiba keletkezik.No money, no honey.
-
do3om
addikt
válasz philoxenia #11644 üzenetére
Ja, nem. Akkor nem arra gondoltál hogy a kutyamennyországba ugasson tovább?
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
PeeterssoN
őstag
Üdv!
Ha egy termék meghibásodik majd kicserélik arra meddig él a garancia?
A cég üzletpolitikáját ismerem:
"...a csereként adott hardverre a garancia eredeti időtartama lejártáig vagy harminc (30) napig vállal garanciát (attól függően, hogy melyik időtartam a hosszabb),..."Viszont ezt nem tudom:
"...kivéve, ha a vonatkozó helyi jogszabályok ennél hosszabb garanciális idő vállalását kötik ki."Ennek hol lehet utána nézni?
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz philoxenia #11642 üzenetére
Már annyiszor szóltam nekik hogy túl gyanús lenne.
Ma a hivatalba vittem be egy panaszlevelet és szóltam hogy amennyiben nem érnek el semmit akkor a következő a jegyzőhöz megy. Nem túl vicces 4 műszakban úgy dolgozni hogy az a rohadék egész este ugat. Várom hogy vége legyen az éjszakás műszakbak és este alhassak megint 2 hétig erre ez a dög nem hagy. Viszont nappal tudok aludni az éjszakás után mert ő is akkor alszik bent a melegbe, aztán kirakják frissen kipihenten hogy egész este ugasson.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
Hi
Olyan témában kérnék segítséget hogy a szomszédban lévő kutya egy "kicsit" sokat ugat. Ha rájön elkezdi este 7-kor és reggel 5-is nyomja!! Nem hiszem hogy ez normális, szerintem enyhén zavarodott az állat. Nekünk is van 2 de azok szépen alszanak ha hallanak valamit ugatnak vagy 10 percig majd amikor úgy ítélik hogy már nincs mit akkor abbahagyják. Na ez a gyagyás kutya nem ilyen, áll egy helyben vagy körbe futkározva ugat megállás nélkül mint amikor valakit van ott, tehát nem csak jelez hanem teljesen zavarodott.
Na ezt így több mint 1 év után meguntam és ma szeretném megtenni a megfelelő lépéseket ebben kérnék segítséget. Természetesen lett szólva szépen is de értelmetlen.
Mire tudok hivatkozni, amivel valamit elérhetek?
Mindenképp szeretnék feljelentést tenni, rengetegszer szóltam, van másik házuk ahol laknak de ezt itt az üresben tartják hogy az agyunkra menjen. A közbiztonság egyáltalán nem indokolja hogy itt tartsák! Eszébe sincs elvinni hogy ott basztassa őket.
Akinek van tapasztalata vagy tanácsa kérném ossza meg, milyen jogom van ez ellen az állapot ellen fellépni.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
BornToBePuli
aktív tag
Vagy csak az "adóseriff"-nek kell szólni.
Read only felhasználó
-
azbest
félisten
válasz mike1334 #11635 üzenetére
Nemrég beszerkesztettem még egy linket, ami nagyon jól összefoglalja a nav gyakorlatát. Az a legfrisebb [3013/2016. útmutató].
hopp előbb rosszul linkeltem, nem a weblapos link volt... buta chromeos pdf megnyitásA leíársból úgy tűnik, hogy a jogvédőt azért keresik meg, hogy véleményezze meg, valóban jogsértő e a termék. S ha jogsértőnek tartja, akkor hozzájárul-e a megsemmisítéséhez. Ha ő vagy a megrendelő nem járul hozzá a megsemmisítéshez, akkor jön az, hogy jogi lépéseket indítványozhat és a nav bizonyítékként tárolja tovább.
Abból ki is bukik, hogy miért tolják a címzett (nyilatkozattevő) arcába az előre megfogalmazott válaszlevelet. Alapesetben a tárolás és megsemmisítés költsége a jogosultat (jogvédőket) terheli, akkor is, ha kiderül, hogy valójában nem jogsértő a termék. A jogvédők által adott nyilatkozat viszont tartalmazza azt, hogy a címzett magára vállalja a költségeket.
Az is kiderül, hogy a vámhatóság saját raktáráért nem kell fizetni, a jogvédő maga is megsemmisítheti, de ha a navot bízza meg ezzel, akkor ki kell fizetnie azt.De az 5ös pont is érdekes lehet, mert nem kereskedelmi esetben nem kell eljárniuk. Bár itt mivel nem poggyászról van szó, lehet nem számít.
Valószíműleg azért akar a jogvédő 5 napon belül választ, mert nekik is 10 napon belül kell jelezniük, hogy mit lépnek. Ha 5 napon belül feljogosítjuk őket arra, hogy kifizetjük helyettük a költségeket és még munkadíjat is adunk, akkor persze, hogy lépnek az ügyben, megéri. Ha a nav-nak nyilatkozunk, de nem vállaljuk magunkra a költségeket (kihagyjuk azt), akkor alapból nekik költséget okoz (doksi 70-76os pont), hogyha beleállnak az esetbe. Akkor legfeljebb bírósági úton tudnának megtérítést kérni, ami elég fura, tekintve, hogy sem tulajdonosa sem birtokosa nem lett a címzett a küldeménynek.
(#11637) mike1334
ha tippelnem kellene, akkor egy 5 ezer forintos kacatba beleállni nem éri meg nekik. Kivéve, ha a címzett nyilatkozik, hogy ő fizeti az eljárást (balek). Főleg, hogy úgy tűnik a címzetten nem is tudják behajtani. Szóval, így talán az a legolcsóbb nekik, ha jogosultként nem nyilatkoznak a nav felé semmit, s akkor vagy továbbdobja a nav, hogy nem is történt semmi, kézbesíthető, vagy megsemmisíti a címzett nyilatkozat a alapján (de azt ki fizeti ki akkor... a jogvédő? )De mindenki a maga döntéseinek felelőse.
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz azbest #11634 üzenetére
Így működik a rendszer, szvsz a jogtulajdonos megbízott egy ügyvedi irodat, hogy képviselje, ahhoz kellenek adatok, hogy meg tudja tenni a jogi lépéseket nem? Amúgy, ha jól rémlik Nav honlapján van róla anyag.
-
azbest
félisten
válasz mike1334 #11633 üzenetére
köszi, megtaláltam [link]
Viszont egyik kérdésemre sem tartalmaz választ az akkori beszélgetés. Csak a letagadás, kibújás lehetőségeit feszegették. Azt nem, hogy eleve visszaélés-e, etikátlanság-e, összeférhetetlenség-e amit az ügyvéd művel. A személyes adatok harmadik fél számára való kiadását nem is említve.btw, ez tűnik a legfrisebb releváns leírásnak [pdf]
"3013/2016. útmutató a szellemi tulajdonjogok védelmében bevezetendő vámhatósági intézkedésekről"[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
A külföldi rendelős topicokban időnként előkerül egy érdekes kérdés. Aszerint bizonyos termékek vám
vizsgálatánál valamilyen jogvédő irodát kérnek fel, hogy ellenőrizzék a termék eredetiségét.
Ha hamisnak nyílvánítják, akkor a jogvédők ügyvédje direktben megkeresi a megrendelőt fenyegető levéllel, amelyben arra próbálja rávenni, hogy a jogi védelmére kérje fel a jogvédők ügyvédjét, aki teljhatalommal kiszolgálja a jogvédő iroda igényeit. Ezért pedig egy magasabb összegek akar kérni tőle.Konkrét eset dokumentumokkal: [link]
Nekem úgy tűnik, hogy ez erősen visszaélés jellegű dolog:
- a navos szakértő a megbízással együtt kapott személyes adatokat (miért is kellett ez a szakértéshez)
- a személyes adatokat felhasználva megkeresi közvetlenül a megrendelőt, hogy képviselné őt
- a megrendelő képviseletét a másik ügyfele javára látná el és félrevezető információkkal próbál ügyvédi díjat, kártérítési díjat követelni. Lényegében korlátlan jogot akar kapni a megrendelő érdekei képviseletére, amit a másik ügyfele (márkatulajdonos) előnyére és saját gazdagodására használna. Egyáltalán hogy képviselheti mindkét oldalt?Külön érdekesség, hogy a posta törvény szerint kiadásig a feladó tulajdona a küldemény (2012. évi CLIX. tv. 41.§ 5 bek.t). Viszont ezzel kétes gyakorlattal bárkinek a címére lehet rendelni kétes eredetű termékeket, mert úgy a címzettet fogják fenyegetni, büntetni.
Mi a véleményetek? Nekem úgy tűnik, hogy a nav hanyagul kezeli a személyes adatoakat. Az ügyvédi iroda jogásza pedig visszaél az így megkapott személyes adatokkal és megpróbálja megtéveszteni a megrendelőt.
Emlékeztet a német pornós zsaroló ügyvédes esetekre. [link], [link]szerk: a küldöldi rendelős topik aktuális ilyen témájú beszélgetése például ma [link]
[ Szerkesztve ]
-
FordFair
tag
Köszi a választ mindenkinek!
A fő probléma, hogy senki nem tudja, hogy hol keletkezett a sérülés, a gyárban, a nagykerben, a kiskerben, vagy pl. valamelyik szállítás közben, bezacskózva ezt nem is lehet megállapítani szerintem.
(#11628) Brekk
Köszi a választ Neked is, és a pozitív hozzáállást.Így utólag, valóban ki kellett volna bontanom, de őszintén, az fel sem merült bennem, hogy kívülről látható fizikai sérülés lehet rajta. Mivel, ha nincs és nem jó a HDD, akkor nyilván gond nélkül cserélhető. Amúgy sem sűrűn veszek HDD-t, legutóbb 5 éve vettem...
Az eladó sem mondta, hogy bontsam ki, de ez nyilván nem számít.
Másrészről, ha ki is bontom és átnézem, én nem vettem volna észre ezt a sérülést. Ezek szerint, ha legközelebb veszek HDD-t, akkor bontsam ki és fotózzam körbe? + a legjobb lenne vinni egy laptopot + egy külső házat ott helyben letesztelni?Persze értem azt is, hogy a vevő valóban földhöz vághatja vétel után a HDD-t és ez nem lehet a bolt hibája...
Mondjuk azt sem értem, hogy miért csak egy zacskóba csomagolják a gyártók ezeket, 80eFt szerintem senkinek sem kis pénz.
Igaz az is, hogy "senki nem gyanúsított meg semmivel", valójában viszont így néz ki a dolog, tekintve, hogy azt sem mondtátok, hogy lehet, hogy már sérülten adtátok át a HDD-t. Persze, ezt is megértem.
Mondjuk, úgy általában viszont az eladók is átnézhetnék az eladott terméket legalább olyan alapossággal eladáskor, mint amilyen alapossággal átnézik garanciális visszavételkor...
[ Szerkesztve ]
-
Brekk
addikt
válasz Top cat #11629 üzenetére
Hogyne gondolnánk rá, de lehetetlenség mindent egyesével átnézegetni, ráadásul rengetegen ragaszkodnak hozzá hogy bontatlanul vigyék el a dolgokat. Sajnos ez van, előfordul.
Inkább azt mondom, amit te is, hogy mindenki bárhol is vásárol nézze meg amit vesz, mi is minden ilyen kérésnek eleget teszünk. Sokan pl. messziről jönnek valamiért, ott is előnyös ha akár be is kapcsolják a terméket elvitel előtt. TErmészetesen nem egy alaplapra gondolok, hanem pl. monitorra.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Top cat
addikt
Arra még nem gondoltatok, hogy ha vesz valaki valamilyen (különösen ilyen nagy értékű) eszközt ott előtte kibontani és megnézni nincs e rajta külső sérülés?
Azt én egy életre megtanultam ha veszek valamit személyesen, ott helyben megnézem.
Saját rossz tapasztalat:
Havernak kellett összerakni pár éve egy komplett Inteles gépet.
Egy helyben vettünk meg mindent. Az alaplap amit kinéztem nem volt és ott kellet eldönteni mi lesz helyette.
Kinéztem egy típust volt belőle két darab. Srác leveszi az egyiket belenézünk a dobozba.
Az antisztatikus zacskón keresztül megnéztem, elég a felszereltsége jó lesz.
Azt megjegyeztem, hogy nincs az alaplap alatt szivacs. " Ó ez már régen nem divat" volt a válasz.Otthon kinyitom a foglalatot és jött a meglepi
Szanaszét kócolva a foglalat tüskéiA csávó aki adta elég arrogáns volt. Biztos nem náluk sérült meg...
Végül szerencsére a főnökasszony rendes volt és kicserélte. Azt mondta, hogy majd ő a nagykerrel elintézi.
Érdekes módon a másik alatt ott volt a szivacs, ami már régen nem divat -
Brekk
addikt
válasz FordFair #11620 üzenetére
Azért azt érdemes lenne tudni, hogy mi mindent megteszük a csere megoldásáért, hasonló esetben 10ből 9X kiverekedtem már a cserét, miközben ezt a HDD-t a városban a kiskerek 90%ban át se vették volna. Tehát nálunk nem csak a "majd lesz vele valami" garancia folyik, hanem én addig veszekszem ilyen esetekben ameddig nem sikerül megoldani. Egyébként úgy néz ki már sínen van a dolog.
A mi helyzetünk sem könnyebb, szeretnénk ha mindenki elégedeten távozna, de tény, hogy a HDD sérülten érkezett. Sosem fog kiderülni hol sérült meg, és szerintem senki nem gyanúsított meg semmivel.És ha már itt tartunk, mindenki nézze át a HDD-t amit vesz, hogy a sarkai rendben vannak-e mikor megveszi. Jobb megoldás nincs sajnos.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
mike1334
veterán
válasz Mándor #11624 üzenetére
A nem úgy néz ki nem ezt jelenti. Hanem, hogy mondjuk ott volt a kitett mintadarab, raböksz, hogy olyat kérsz, erre más van a dobozban. Ha fizikai sérülés okozta a hibát nem sok mindent tehetsz. Tudom nehéz megoldani, de ki kell próbálni. Amúgy lenne 3 munkanapja a vételtől arra, higy ne javítást, hanem cserét kérjen, ha hibás a termék. De itt vélhetően külső hatás okozta a hibát, erre nem terjed ki. Gondolj bele...veszel egy vázát...majd visszaviszel egy marék cserepet, hogy hát csere lesz...sarkított példa, de érted...
-
Mándor
csendes tag
válasz mike1334 #11623 üzenetére
Igaz.De előtte ott van,hogy hibás vagy nem úgy néz ki.Ebben az esetben a nem úgy néz ki nagy valószínűséggel összefügg a hibával.Minden lehetőséget meg kell ragadni az önvédelemre.A boltban egymáson voltak a vinyók 'zacskóban'+A boltos megállapítja,hogy leeshetett.Micsoda véletlen...
Eleve nem kellett volna átvenni...
"Beating chest and drum, beating tired bones again. Age-old battle mine, weapon out and belly in."
-
Mándor
csendes tag
Miként lehet érvényt szerezni a javíttatás, csere vagy vételár-visszatérítés jogának?
A kétéves szavatossági idő akkor veszi kezdetét, amikor Ön átveszi az árut.
-Egyes uniós országokban a fogyasztónak a hiba felfedezésétől számítva 2 hónapon belül értesítenie kell az eladót, különben elveszíti a szavatosságra vonatkozó jogát.
-Ha az átvétel óta legfeljebb 6 hónap telt el, elég, ha Ön bemutatja a kereskedőnek, hogy a termék hibás vagy nem úgy néz ki, illetve nem úgy működik, ahogyan azt megvételre kínálták.
-6 hónapon túl a legtöbb uniós országban a vevőnek bizonyítania kell, hogy a termék már az átvétel pillanatában hibás volt, például rámutatva arra, hogy a hiba a termék gyártásához használt anyagok rossz minőségéből adódott.Neked csak 6 hónap után kell bizonyítanod,hogy nem nálad sérült meg a termék.
"Beating chest and drum, beating tired bones again. Age-old battle mine, weapon out and belly in."
-
Met
nagyúr
Bizonyítani nem tudod hogy nem nálad esett le, ahogy ők sem hogy nálad.
Jegyzőkönyv nem készült arról hogy milyen állapotban vetted át.Inkább menj át valami hdd-s topicba hogy keletkezhet-e sérülés attól ha kikapcsolt állapotban leesik a földre.
Mert ha működés közben megrázzod akkor az olvasó fejek hozzá verődhetnek a lemezekhez.Ha visszautasítják a garanciát akkor én mindenképpen felvenném a kapcsolatot a WD-al.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
FordFair
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. (A "Garancia kérdés, fogyasztóvédelem" topicba írtam, de itt is feltenném a kérdésemet.)
Két napja vettem egy HDD-t az Oázisnál (WD red 8TB). A HDD egy nejlonba volt csomagolva (ESD bag).
Tegnap bekapcsoltam az ugyancsak két napja vásárolt NAS-sal együtt, a NAS hibásnak jelölte, hibás szektorokat jelzett.
Ma visszavittem a boltba, ahol először kívülről nézték át: az eladó talált rajta egy kis sérülést a csatlakozó sarkánál. Szerintük leeshetett.
Majd megvizsgálták, valóban rossz, hibás szektorokkal.A sérülésre hivatkozással feltételesen vették át, "továbbküldik", majd értesítenek az eredményről.
Ami biztos, hogy nálam nem sérülhetett meg, nem esett le. (A vásárlást követő fél órán belül mentem autóval a következő boltba, ahol a HDD-t beszereltem az ott vásárolt NAS-ba, azt pedig vissza a dobozába. Ráadásul ma is a NAS-ban vittem vissza hozzájuk, nehogy sérüljön.)
Hogyan tudom bizonyítani, hogy nem nálam sérült meg/ esett le, ha egyáltalán külső fizikai sérülés történt. Sehogy?
Az Oázisban nem bontottam ki a nejlonból, úgy ahogy volt átvettem, elvittem.
Mit kellett volna csinálnom a vásárláskor? Kibontani, megvizsgálni, körbefényképezni? Bár ha kibontom, akkor ezt a "sérülést" akkor sem vettem volna észre.Mit tudok csinálni? Ha azt mondják, hogy ez a HDD leesett, akkor így buktam 80 rugót?
Ha belegondolok, a boltba szállításkor, illetve a boltban is sérülhetett, vagy már előtte (a nagykernél?) is, főleg, hogy csak egy zacskóban tárolják. A boltban is zacskóban voltak egymásra téve...Csatolok 1-2 képet, amit ma a boltban csináltam a HDD-ről.
Nagyon elkeserítő ez az egész. Nem elég, hogy nem tudom a HDD-t/NAS-t használni + rohangálok vissza a termékkel, még gyakorlatilag meggyanúsítanak, hogy ledobtam a HDD-t + még hazudok is...
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz astorre19 #11617 üzenetére
Egyenlegközlő kimutatást kaptak csak a T-től. Ugyanakkor a kérdéseimre nem válaszoltál.
Ügyvédhez nem mennék, mert az fizetős. A feljelentést megtettem online, várom a rendőrség válaszát.
Egyébiránt úgy fogok majd nyilatkozni, hogy a későbbiek folyamán (amennyiben sikeres lesz a nyomozás) polgári peres eljárásban kártérítést fogok követelni az elkövetőtől, a személyes adataimmal való visszaélés következtében (Ptk. sérelemdíj)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Folyt. köv.
Megpróbáltam kikérni azt a szerződést a T-től, amit valaki a nevemben, az adataimmal visszaélve kötött. Mivel ezt a tényt jeleztem a T-nek, nem hajlandóak kiadni a szerződést. Az alábbi levelet kaptam tőlük (adatok általam anonimizálva):Tisztelt X.Y!
Bejelentésével kapcsolatban miszerint nem kötött társaságunkkal szerződést az alábbiakról tájékoztatjuk.
Miután a MT XXXXXXXXX azonosítón nyilvántartott szerződéssel kapcoslatban hamis vásárlásra irányuló jelzését megtette, az Ön által vitatott szerződés dokumentumait nem áll módunkban meküldeni az Ön részére.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy MT XXXXXXXXX azonosítón nyilvántartott tartozása összegét a Z. Zrt. részére engedményeztük. Ebből kifolyólag társaságunk már nem jogosult ügyében eljárni. A jövőben további felvilágosításért a fent nevezett céghez szíveskedjék fordulni.Következik a behajtó cég elérhetősége, dátum aláírás.
Kérdésem a következő: tehetnek ilyet, hogy nem adják ki a nevemben kötött szerződés másolatát? Kérjem esetleg az Infotv-re hivatkozva, hogy tájékoztassanak a személyes adataim kezeléséről (gondolom ennek keretében nem kötelesek a szerződést kiadni)? Vagy hagyjam a fenébe az egészet, és irány a rendőrség?
A behajtó cég szerint nincs náluk a szerződés, azt a T nem adta át nekik.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz bubi92 #11614 üzenetére
Ez ok, de ez a Whirpool Premium programos + két év? Mert ott a gyári 2 év jótállással egyezik meg, viszont neked kell regisztrálnod.
Jogilag, kb. annyit tudsz tenni sztem, hogy az eladónak, a forgalmazónak, és ha ismert, akkor a szerviznek írsz egy tértis levél, hogy amennyiben x időn belül nem javítják/cserélik a terméket, akkor elállsz. Ez mondjuk az elvesztegetett időt, és a 2 hónap mosatlanságot nem fogja kompenzálni.
Fordulhatsz még a fogyvédelemhez, írhatsz az adott cégek panaszkezelésére is.
Sajnos nem egyedi a problémád, ha rákeresel a Whirpool javítási határidőkre, akkor sokan panaszkodnak erre.
No money, no honey.
-
bubi92
őstag
sziasztok!
édesanyámék vásároltak egy mosógépet ami elromlott. a forgalmazó 4 év garanciát vállalt rá, viszont a gyártó csak 2-öt.
anyám szept 14.én bement az üzletbe és jelezte ezt. nem kapott semmiféle jegyzőkönyvet.
hat nap alatt sikerült eljutni odáig, hogy légyszi küldjük már be megint lefényképezve a garijegyet, mert ők elfelejtették. még aznap megkapták.
anyám szept 22.-én azért csak rájuk írt, hogy mi a bré van. okt11.-én sikerült írniuk egy mailt, hogy az üzlet épp a gyártóval próbálja megvitatni a problémát.
nagy ugrás az időben
okt 24.-én én írtam nekik, hivatkozva az 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet 4 és 5 paragrafusára.
megint eltelt egy hét mindenféle válasz nélkül.
gondoltam, akkor felhívom őket. egy röpke 30 perc várakozás után sikerült beszélgetnem egy ügyfélszolgálatos lánnyal, aki csak annyit tudott mondani, hogy a háttérosztálynál van a téma, a héten írnak választ.
azóta eltelt most egy hét. semmi válasz.tehát: 2 hónapja nem mosnak anyámék, mert a bolt szarakodik.
milyen lépést tudok tenni, aminek tényleges jogi következménye van?
(#11611) Saint_ igen. bocsi ez lemaradt. két és fél éves a stuff.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz gergo5991 #11607 üzenetére
jól értem hogy nem adtál engedélyt arra hogy rólad felvételt készítsenek de ezt talán megtették és ez esetleg meg nem nevezett helyen talán megjelenhet?
mégis mi a fas@om a kérdésed?
mivel akarnál hova fordulni?
mivel sértette meg kicsoda és mikor és hol milyen jogodat??????cryptot minden termékemért elfogadom
-
gergo5991
őstag
sziasztok megint en lennek, lenne egy olyan kerdesem hogy a szerozdesemben es amugy is semmilyen dolgot nem irtam ala a munkahelyemen amiben engedelyt adnek arra, hogy munka kozben levideozzanak, es az szerepeljen vagy egy online feluleten vagy magaban a TV-ben. Pontosan nem tudom mit kameraztak, de ugy velem a hatterben benne lehettem, ez mondhatni egy ceges rendezveny volt es elofordulhat, sot biztos vagyok benne hogy rakta leszek a felvetelen. ilyenkor mi a teendo hova fordulhatok ?
-
nagyúr
válasz dethroner #11605 üzenetére
Igen, függetlenül a munkanapok, ünnepnapok, szabadságnapok számától, a fix havi bére ugyanannyi lesz. Ezen csak a pótlékok, prémium, rendkívüli munkavégzés, betegállományban töltött napok száma alapján lehet változás. Ez minden normál ötnapozó, havi béres munkavállaló esetében így van.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dethroner
veterán
Tehát nem számít hogy nincs feltüntetve hogy volt az adott hónapban fizetett ünnep, gyakorlatilag az ő esetében ugyanannyi a bére akárhány munkanap van az adott hónapban, akár van fizetett ünnep, akár nincs, a bér mindig ugyanannyi? Jól értem?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
nagyúr
válasz dethroner #11603 üzenetére
KSz a Kollektív Szerződés rövidítése, bár közvetítőcégnél nem szokott lenni.Az általad leírt esetben nem jár neki külön pénz a fizetett ünnepnapra, a normál havi fizetését kell kapnia, ahogy mindenki másnak is normál munkarendben, havibéres alkalmazás esetén, mivel a hónapra eső munkaszüneti napokra (hétvégék és ünnepnapok) mentesült a munkavégzés alól. Októberben 21 munkanap volt, 9 hétvégi nap, plusz 23-a, így szerepel a bérpapírján is, tehát az így szerintem rendben van.A tv-i hivatkozást itt találod: Mt. 149. § (2), a lényege:
"Havi bérrel díjazott munkavállalók esetén a távolléti díj meghatározott időszakra járó összegét az általános munkarend szerinti munkaidő alapján számított egy órára járó bér alapulvételével kell kiszámolni. E szabály előnye, hogy a munkavállaló távolléti díja hónapról hónapra nem ingadozik számottevően a munkanapok számától függően, míg a korábban alkalmazott fix osztószámos rendszer alkalmazása során ez gyakori volt. Az Mt. 149. § (2) bekezdése lehetővé teszi, hogy a távolléti díj alapbér- és pótlékátalány-részének teljesítését külön számítások nélkül, az alapbér kifizetésével teljesítse a munkáltató. Fontos, hogy a munkáltató e könnyítés alkalmazása esetén se feledkezzen meg az irányadó időszakban kifizetett bérpótlékok alapján járó távolléti díj rész kifizetéséről."[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dethroner
veterán
hétfőtől péntekig, napi 8 órás munkarend, 3 műszakban. Szeptember végén kezdett, ez az október volt az első teljes hónap, így beosztása nem változott. Minden munkanap dolgozott. Nem volt rendkívüli munkavégzés. Munkaidőkeret nincs. Kollektív szerződés sincs.
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
nagyúr
válasz dethroner #11601 üzenetére
Milyen munkarendben dolgozik? Mi volt az eredeti beosztása, az változott-e? A hónap mely napjain volt beosztva eredetileg és mely napjain rendkívüli munkavégzés elrendelésével? Van KSz az adott cégnél? Van munkaidőkeret? Ha van, milyen?
-
dethroner
veterán
válasz dethroner #11578 üzenetére
Sikerült megszerezni a kérdéses októberi fizetési papírt. Szóval a kérdésem az lenne, hogy ha 127500 a bruttó alapbér, ezen adatok alapján meg lehet-e állapítani, hogy az október 23-ai munkaszüneti napra kapott-e bért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OTP Bank topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- További aktív témák...
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest