Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Đusty
addikt
Na, pont van is egy példa, szóval nem csak a bónusz megy vissza hanem szabad préda módjára annyit emel amennyit akar sőt....
-
goodboy007
senior tag
Fentebb ezt írta a fórumtárs:
"...elég alapos indokkal lehet csak lemásolni saját célra a személyi igazolványt, valamint ebben az esetben adatkezelési nyilatkozatot is alá kellene írni..." #27128 mephi666
amire ez reflektált, #27120 xandrush0831, ott pedig magánszemélyt említett.Azért érdekel egyébként a téma, mert nem sokára én is lakást fogok kiadni és a csalók és nemfizetők kivédésére személyi igazolványt és 3 havi bankszámlakivonatot is tervezek kérni, nem gondoltam, hogy ezeknek egyéb jogi vonzata is lehet.
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
biker
nagyúr
én látom magam előtt a jövőt, mikor jön egy hívás, el akarom menteni a számot Kiss János névre, erre kimegy egy push üzenet a jani telefonjára, beleegyezik-e hogy Kovács Béla elmentse a személyes adatait a telefonján a GDR 35/4.c bekezdés alapján
és ha nem, nem tudom elmenteni a számátElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
lafaty80
addikt
Igen, nos jogkövető voltam, de lehet hogy bánom majd
(Illetve, ha ők jónak mondják xx nap után a terméket, akkor így akkor most elvileg buktam az elállási lehetőséget. Mert igazából ezt tenném, amint megírják, hogy nem tapasztalták a hibát. Főleg ezek után)weiss: törekednie kell a 15 napra, ha túl menne, akkor értesíteniük kell, és igen, 30 nap után elvileg 8 napjuk van rendezni.. olyan fura most hogy ezt írom, hogy 38 napos a munkalap vállalt határidő.
Csak az esetek túlnyomó többségében elsőre, ránézésre megállapítani egy számtech eszköznél, hogy tényleg hibás-e bevizsgálás nélkül...hát... Így kissé aggályos nekem ez a 72 órás jótállási ügyintézés, ami kapásból érzésre min. 15 lesz, de ha tippelnem kellene 30 felé fog kacsingatni.
Nem tudom, hogy aktuális helyzetben, ha tényleg kiba...sból kitolják 38 napig, milyen jogi lehetőségeim vannak/lennének, hogy akár utólag is hangot adjak ennek a kissé megtévesztő üzletpolitikának és "garanciális" ügymenetnek.
[ Szerkesztve ]
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
aktív tag
-
biker
nagyúr
pedig van ilyen, valamelyik locsolkodós falu, hollókő talán találta ki? Hogy jogszerű-e, azt a polgi tudja. ha narancsos, akkor jogszerű
ja hollókő a motoros megállni tilos[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
asdf_
veterán
Hmm, változhatott valami időközben, amikor én jelentgettem, akkor külföldi source ip-vel nem foglalkoztak. Most utánaolvastam és ezt írják:
Az Ekertv. hatálya a Magyarország területéről nyújtott, valamint a Magyarország területére irányuló információs társadalommal összefüggő szolgáltatásra terjed ki. A Magyarország területére irányuló szolgáltatásnak a fennálló gyakorlat szerint azt az elektronikus hirdetést kell tekinteni, amely esetében a feladó, a tárgy és a tartalom, valamint a nyelv együttes vizsgálata erre utal.
Ebből nekem az jön le, hogy már elegendő az is, ha magyar feladó, magyar címzett, magyar nyelvű spam, meg persze gondolom a reklám tárgya is magyar, hogy itt lehet igénybe venni a szolgáltatást, megrendelni a terméket, stb., mindegy honnan jön. Akkor lehet, hogy mégis megkeresnek majd, de majd kiadod az ügyfelet, és majd őt büntetik, nem téged.[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Nagyon régen, amikor még méltóztattak foglalkozni ezzel, akkor első körben csak eltiltotta a jogsértéstől és figyelmeztette, ismétlés esetén már mentek az 50-100-150 ezres bírságok (10+ éve). Jelenleg ha csak sima panaszként adod be, akkor kb. leszarják, ha kicsengeted mellé a 3 ezer forintot, akkor kegyeskednek is foglalkozni vele. Csak akkor érdemes bejelenteni, ha az email forrása (küldő levelezőszerver) magyarországi, ha külföldről jött, akkor nem rájuk tartozik. Hogy GDPR alapon bele lehet-e esetleg kötni, azt nem tudom, gondolom, igen.
-
banánocska
aktív tag
Igen, már ezt a kört lefutottam már. Egyáltalán nem érdekli őket, nem is válaszolnak. Előbbi kommentemet már teljes belenyugvással írtam, mert semmit nem kaptam tőlük, csak fenyegetést, hogy ha bármi rosszat írok, mondok róluk akkor ÁSZF szerint feljelentenek. Nem baj, a futárkodás se egy rossz munka. Jó sport
Ui: Az ÁSZF kimondja hogy nem dolgozhatok a szakmában 2 hónapig (én még jól jártam, valakinek ez 1 év volt), de juttatást arra a két hónapra nem adnak, mert alvállalkozóként dolgoztam náluk. A vállalkozás már Júliusban megszűnt.
Szerk: Igényeltem méltányosságit, hogy igyekezzek az empátiára hatni, mert egy jó munka múlik rajta, a válasz erre annyi volt: "nem tehetünk semmit".
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
őstag
Igen-igen, ha már van egy ilyen szabályzat, ez már nyilván tisztázza a körülményeket, és ha jól sejtem, egy ilyen esetén regisztrálják is az eszközt, ami már egy más helyzet lehet egy ellenőrzés során is.
A gyakornoki helyemen adatvédelem miatt tilos volt saját eszközt használni, de bevinni lehetett, viszont első alkalommal be kellett regisztrálni és matricázták is, hogy az jöjjön ki ami bement. Miután eljöttem, alig tudtam a tamper proof azonosítókat levakarni az eszközeimről.
A mostani helyemen meg szöges ellentét vagyunk, van akinek a saját 3D nyomtatója van bent az irodában, amit saját célra használ, cserébe ingyen nyomtat munkaügyben ha szükséges.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
dethroner
veterán
Köszi az infókat. Vagyis ha szombatra munkát tervez, azt elég annak a hétnek a hétfőjén tudatni, vagy még az azt megelőző héten be kell jelentenie, hogy az 1 héttel korábbi feltétel teljesüljön?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Munkarendet nem tudom hogy módosított-e, ha arról írásban kell a dolgozót játékoztatnia, akkor nem hiszem hogy ez volt, nem kaptam ilyen papírt. Munkaidőkeret használnak már jó ideje, amit mindig a nekik tetsző módon módosítgatnak. Értsd, negyedéves munkaidő keretet szoktak használni, de csak nagyon ritkán nyúlnak ehhez az eszközhöz. Pl meg vannak hirdetve a negyedéves időszak, ami mondjuk januárt 1-től március 31-ig szól, de ha úgy látja február közepén hogy használni akarja, akkor február végén lezárja és március 1-el új munkaidőkeretet kezd. Ez amúgy normális, jogos lépés hogy a meghirdetett keretet hamarabb lezárja és hamarabb kezd újat?
Szóval a lényeg, hogy tudtommal nincs módosítva a munkarend, hétfőtől péntekig napi 8 órában melózunk, nincs kivétel. Ha néha sok a munka, akkor lehetőség van egyéni döntés alapján bemenni szombaton, de akkor választhat a melós, hogy másik pihenőnapot kér, vagy pénzben szeretné ha megváltanák a szombatját.
Ha a munkaidőkeret terhére szombati munkavégzést rendel el, akkor azt mennyivel korábban kell hogy bejelentse a dolgozóknak?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
bitpork
nagyúr
Ez is pipa. De mivel nem volt leállás az elrendelt szombati munkarend üti a 48 óra folyamatos szabadság kitételét és az általános munkarend szabályát (h-p napi 8 óra=40) így ez már túlórakeret terhe. Ha átlépi a 40 órát akkor csak megváltással lehet kompenzálni vagy leálláskori fizetésen tartott (100%) állománnyal - nem pedig szabadságot kiírni neki a jövőben. Rosszul értem?
Újra olvastam és én értettem félre- másik pihenőnapot ad és ha nem jelenik meg akkor szabadság.[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
inf3rno
nagyúr
Behajtani tilos tábla szerintem van. Alatta volt kint, hogy kivéve helyi lakos. Az a kérdés, hogy jogilag a helyi lakos annak az utcának a lakosa vagy annak a falunak a lakosa, vagy esetleg elég, ha van házam a faluban, de a lakcímkártyám szerint máshol élek?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Lmh
őstag
Köszönöm!
Természetesen visszaadok mindent, nekem nem kell. Engem főként a kibővített törvény nem tetszett amit írtak, illetve a fenyegetés e-mailben, hogy csak akkor leszek kifizetve, ha visszaadtam a laptopot és a telefont. És nem tudtam, hogy a munkaviszony megszüntetése és a munkában töltött utolsó nap között mi a különbség.
Nem akarok szarozni, mert örülök hogy megszabadulok tőlük, de nem tetszik ez a hangnem és a fenyegetés, és IGEN ezért kezdtem beleásni magam, hogy milyen jogaim vannak, ha már ők is ezer törvényre hivatkozó másfél oldalas levelet küldtek. Ennyi. Nem csakazértis, hanem védeni próbálom magam, mert az ittlétem során rengeteg disznóságnak voltam szem és fültanuja....
A folyamatban lévő ügyekről pl emailt nem tudok írni, mert letiltottak, holott még ma is és holnap is elvileg munkanapom van.... erről ennyit (home officeban vagyok).[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
senior tag
-
nagyúr
Köszönöm a válaszokat, időközben sikerült megtalálnom a jogforrást is.
Aki esetleg később keresné: üzemorvosi vizsgálat, munkaalkalmassági időszakos egészségügyi vizsgálat ügyében a 33/1998 (VI.24) NM rendelet van hatályban.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
kicsi kecske
tag
-
energy4ever
addikt
Utana olvastam, de meg mindig nem ertem...
Pl meghatarozom megkoteskor azt, hogy 100ezres casco onresz legyen, az azt jelenti, hogy ha lesz egy 500 ezres karom, akkor 400ezret fizetnek ok, es ha 100ezer alatti karom lesz, akkor nem fizetnek semmit sem?
De akkor casco megkotesekor nem kell betoljam ezt az osszeget, ugye? -
Sirandrish
legenda
Nem is rossz ötlet...hátha be se kell adni, úgy beszarnak
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
_seth_
veterán
Köszi, én is erre jutottam
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
orion1025
őstag
Tehát ha a friss házamra rádól egy bolond fája, így jártam. Mindenképpen jegyzős lesz a történet, mert az öreglány diliházba került, meg nem kérek az egész telkemre tobozt meg tűlevelet meg 5m átlógást... Igazából az érdekelt, hogy van-e erre vonatkozó jogszabály mint régen, vagy szabadon lehet mindent csinálni.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
galoslac
tag
Mert ők szeretnének lenni az évi egy pár, aki így összeházasodhat.
A szerződés valóban nem túl pro, de a kár mértékét elég nehéz lenne most számszerűsíteni.
(nem mindegy, hogy a szerenedá után jelenti ki az ara, hogy én ehez hozzá nem megyek, vagy mondjuk holnap)Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál
-
coco2
őstag
adminisztratív okok miatt egy hetet, 10 napot, 20 napot vesz igénybe például, az megmagyarázható, nem fog különösebb gondot okozni, de 30 napon belül reagálnod, tájékoztatnod, törölnöd kell.
Oké, ha elfogadható adminisztrációs késlekedésnek, részemről ki tudok békülni vele, hogy akkor legyen adminisztratív késlekedés. Hanem konkrétan az időre had kérdezzek rá újra, azon a ponton állhat vagy bukhat a problémám megoldása.
Amiket én találtam a gdpr szövegezésében, az pld:
(59)/részlet:... Az adatkezelőt kötelezni kell arra, hogy az érintett kérelmére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb egy hónapon belül válaszoljon, ...
És az "indokolatlan késedelem" fogalma keresztbe-kasul mindenütt ott van, ami legfeljebb 1 hónap, és az is ott van mindenütt keresztbe-kasul. Létezik máshol arra utaló megjegyzés, hogy alkalmasint a külön hiteles bizonyítás nélküli indokolt késedelem kevesebb időt jelenthet csak? A temérdek sok jogi anyag függelékeinek hálójában én túlságosan elveszett ember vagyok azt megtalálni.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
coco2
őstag
A felhasználóknál a lehető legkevesebb bürokrácia a népszerű. Ha nincs feltétlenül szükségem a nevére, telefonszámára, személyi igazolvány számára, akkor célszerűbb azt nem elkérnem. Amit még szívesen adnak kérdés nélkül is, az egy email cím. De ott a vége. Ha bármi egyebet is kérek, az alapot adhat dupla opt-in-hez, de az egyúttal népszerűségbe kerül, mert amikor a népek éppen fáradt gőzt eresztenek le, szidnak mindent és mindenkit, aki vagy ami bármilyen alapot adott rá. Azt szeretném elkerülni, és azért nem jó a dupla opt-in sem, mert nem lesznek olyan adataim a felhasználótól, ami arra alapot adhatna. Ha viszont csak 1 email van, akkor a jelen kori elégséges biztonság a törlési kérelem utáni késleltetett +1 megerősítés.
Amit jó lenne átlátnom, az az alábbiak értelmezése:
Gdpr
6. cikk Az adatkezelés jogszerűsége
(1) A személyes adatok kezelése kizárólag akkor és annyiban jogszerű, amennyiben legalább az alábbiak egyike teljesül:
a) az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez;Ha a felhasználási feltételekben az orra alá tolom, hogy a késleltetett adat törlés az ő adatainak biztonságát hivatott védeni, és ő azt elfogadja, akkor az elégséges hozzájárulás-e? Természetesen nem arról van szó, hogy lemond örök időkig a hozzájárulás visszavonásának jogáról, előre leírom, hogy az adatok pld 1 héttel később lesznek törölve. Elfogadható-e vagy gdpr-el ellenkezik?
Van a 7. cikkben erről valami, amit nem értek tisztán:
7. cikk A hozzájárulás feltételei
...
(3) Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás megadása előtt az érintettet erről tájékoztatni kell. A hozzájárulás visszavonását ugyanolyan egyszerű módon kell lehetővé tenni, mint annak megadását.Ezt a pontot hogyan kell érteni? Ha előre a felhasználó orra alá dörgölöm, hogy bármilyen adatot átad nekem kezelésre, az törlési kérelem esetén is még legalább egy hétig befagyasztott login formájában a rendszer adatbázisában marad, azt a hozzájárulását is visszavonhatja utólag, vagy az már az enyém maradhat?
-
inf3rno
nagyúr
Nehéz ezt a listát lefordítani a gyakorlatra, legalábbis nekem. Az 1.lépésen szerintem már túl vagyunk, csak a jogos érdek, ami szóba jöhet, mint jogalap. A 2. lépésnél nem vágom mi számít jogszerűnek és mi jogszerűtlennek, nyilván más törvényt nem sértünk az adat tárolással, ha erre gondolnak. A 3. lépésnél elég világos, hogy valahogyan be kell azonosítani a fazont, ahhoz, hogy érdemben fel tudjunk lépni a tevékenysége ellen. A 4. lépésnél esetleg a tárolt adatok számának növelésével, csökkentésével teremthető meg az egyensúly, szóval pl a név, lakcím, telefonszám, email cím, IP cím, fénykép, adószám, stb. közül csak bizonyosakat választunk ki az azonosításra. Az 5. lépésnél mondjuk kiválaszthatjuk a nevet és lakcímet, mint azonosításra valamelyes alkalmas tényezőket, mert minden mást elég sűrűn tud váltani az ember. Szóval nagyjából ez az egyensúly szerintem. A garanciákat és érdek védelmet megint nehezen tudom értelmezni, ha arra gondol, hogy adatlopás ellen, akkor pl lehet titkosítással letárolni adatbázisban, hogy adatlopásnál ne tudják kikódolni kulcs híján, esetleg biztonsági auditot lehet tolni az egész rendszerre, stb. A 6. lépésnél gondolom kell valami papír, hogy átment az auditon, vagy valaki rábólintott, meg kell egy tájékoztatót írni. No én legalábbis így értelmezem ezeket, de nem értek a jogi szövegekhez. Mindenesetre elég valószínűtlen, hogy valami kis cég vagy magánszemély webshopjánál titkosítanák a fekete listát, vagy bármilyen auditot elvégeztetnének. Nem olcsó dolgok ezek...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Mi a helyzet olyan esetekkel, amikor bannolsz egy felhasználót valami miatt? Gondolok én pl a már korábban előkerült témára (nem biztos, hogy itt írták), hogy mondjuk számítógép alkatrészeket árulsz webshopon keresztül, és valaki folyamatosan visszaél a jogaival, és rendel 3 videokártyát, csak hogy összehasonlítsa őket, ír egy jó kis cikket, aztán visszaküldi az összeset elállással. Ilyenkor ugye a kereskedő hajlamos egy idő után besokallni, és fekete listára tenni az illetőt. Ha jól értem a GDPR szerint borul a bili, mert az illető bármikor töröltetheti magát a fekete listáról, és ha nem törli a kereskedő, akkor törvényt sért...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
426os
őstag
-
biker
nagyúr
annó míg lakossági webshopoztam, az első visszaküldés után csak személyes átvétel volt az ilyennek. Bejön, megnézi, megveszi.
Illetve csuklóból lemondtuk az olyan rendeléseket, amik 2-3 különböző VGA vagy Proci összeállítások voltak, tudván, mindegyiket meghajtja, és amelyik tetszik, marad, többi megy vissza. Vagy épp tesztet akar írni hogy menő legyen.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
mike1334
veterán
Az nem elállás (vitaminos példa). Elállás akkor lehet, ha kipróbálod, visszaküldöd. Ha ezt tucatszor teszed meg, akkor se számolhat értékcsökkenést, erre a problémára nem nyújt megoldást. A lanparty-s srácra már inkább.
Amúgy az evidens, hogy a kipróbálást meghaladó használat értékcsökkenéssel jár, de alapból nem mondhatja azt, hogy az értékcsökkenés megtérítését kéri egy sima elállás esetén.[ Szerkesztve ]
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Szvsz mivel nem térhet el a fogyasztó hátrányára a kormányrendelettől, ezért tilos kikötni olyan feltételt az ászfben, ami az elállási jogát csorbítaná (értékcsökkenés, stb.). Ettől függetlenül gondolom kiszűrhet embereket, akikkel nem akar szerződni, de ennek a jogszerűségét passzolom.
-
coco2
őstag
A megjegyzés kapcsán egy off gondolat. 2008 után kezdett el sokat változni a világ. Akik akkor voltak 6 évesek, és elkezdték figyelni, ami körülöttük történik, mostanra már 16 évesek. Már kamasz korosztály. Érkezik az a generáció, akik sosem látták az előző világ értékrendejit. Beleszülettek abba, ami most van, és teljesen természetesnek veszik. Hiába, öregszünk.
-
coco2
őstag
Nem lesz trükközve semmi sem. A kérdéseket nem azért tettem fel.
A kérdéseket azért fogalmaztam meg, mert amilyen időket élünk, egy kívülálló egyszerűen csak nem tudja követni, hogy az egykoron sima sportszerűségre épülő szabályok egyszerű világa (amikor még elég volt a józan paraszti ész) mostanra mivé változott, és hogy valamilyen területen esetleg olyan fejlemények lehetnek, amik a józan ésszel is szembe mennek, és amik nem ismerete nem fog mentesteni a felelősség alól. Nincsen semmi mágia. Simán csak tudatlan kívülálló vagyok a jog világában. Az minden.
-
mm00
aktív tag
Szerződéssel átmehet szerintem. Azért tárolja az adatok, mert a user megbízta, hogy jelenítsen meg egy adatlapot bejegyzésekkel/képekkel/videókkal, amelyek a Facebook accountjáról származnak. Ebben a szerződésben, gondolom a szerzői jogokkal kapcsolatos dolgokat is rendezni tudja.
-
mike1334
veterán
Szvsz a szerződéses feltételeket mindig annak kellene megmondani, aki fizet. A másik majd beárazza, hogy mennyiért éri meg neki, vagy ha nem tetszik, akkor nem köt szerződést. Mondjuk ez a mai lakásbérleti piacon nem igazán működőképes megoldás, de azért pár éve én szépen átírtam a bérleti szerződésünk, mert azért na.
-
syberia
veterán
Még én sem láttam a szerződést, de hamarosan átküldik nekem.
szerk: Tudtommal másnak szeretnék kiadni, gyanítom drágábban.
(#13334) Víz Elek Szemét banda lehet, pontosan tudják hogyan tudnak kibújni a garanciáztatás kötelezettsége alól. hogy bizonyítod be hogy a motor már a megvásárláskor hibás volt. A km óra állását már ne is említsem, úgy pörgetik mint az olasz séf a pizzatésztát!
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
rgeorge
addikt
De ez ugye nem jelenti azt, hogy a zárt ügyviteli rendszerből törölni kell az 5 évnél régebbi számviteli adatokat (számlák elektronikus adatai)? Van ugye NAV felé elektronikus export kötelezettség, ami a számviteli törvényben előírt 8 + 1 évig tart (számla kiállítását követő 8 év).
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
MaxxDamage
félisten
Köszönöm a részletes magyarázatot!
Amúgy az rémlik, hogy családba egyszer lett rendelve matrac és nem felelt meg, majd vissza is lett küldve.
kp.-ban lett fizetve és kp.-ban is lett vissza kapva az összeg (pont az ami lett fizetve)
A feladás/vissza juttatás költsége ügye a vásárlót terheli (a matrac esetén nem volt olcsó)
A lényeg, hogy én is vissza juttattam (pont úgy ahogy kaptam MPL-el) és 2 csomagért fizettem (mert külön kellett feladnom és ügyeltem a teljesen megegyező vissza juttatás tulajdonságaira , mint ahogy kaptam, úgy is küldtem vissza, minden részletre ügyelve)Akkor nem hagyom magam, kp.-ban fizettem és amit fizettem átvételkor, azt is várom vissza. (nem még levonnak közel 4-5 ezret...)
Ilyen esetben fogyasztóvédelem a megfelelő szerv akihez lehetne fordulni? (ha nem úgy jár el a bolt ahogy kell)MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
Köszönöm!
Magyarul azt a 3 plusz szolgáltatást (háztól házig garancia , utánvét díja , és + doboz) nem summázhatják el? (vissza kell kapnom annak is az értékét?)Majd kíváncsi leszek...az összeget is úgy kértem vissza, hogy házhoz, mert nincs bankszámlám így nem tudom máshogy átvenni (ezt le is írtam nekik az elállási nyilatkozatomban)
Amúgy ez a PCX (nincs velük tapasztalatom és eddig elállási joggal sem éltem sehol, így nekem ez új) e-mailt még nem kaptam tőlük, Hétfőn vették át amit Pénteken küldtem vissza.
lezárt rendelések (mint fizetendő végösszeg, amit fizettem) és a rendeléseim alatt található a visszaküldött tétel, árral, stb. (természetesen ezek nekem .pdf -ben is rendelkezésemre állnak és kinyomtatva csatoltam az elállási nyilatkozat mellé ezekből egy példányt, számla / gari doku.)
Most hívtak pont, míg ezt töltöttem, írtam, hogy a vissza fizetendő összeg megállapításra került és én házhoz való kifizetést kértem, így 1.700 Ft-ba kerül ami őket terheli, tehát a vissza fizetendő összegből vonnák le (mert az a saját költségük lenne, amit nekem kell állnom) és a vissza fizetendő összeg 40.579 Ft (amiből 1.700 Ft -ot levonnak) és én felolvastam neki ezt amit beillesztettél...és mondtam neki az általam kifizetett költségeket (amik a vissza juttatással meg is szűntek) és azt mondta jelzi az ügyfélszolgálati munkatárs felé és majd hívnak... Vicc akar ez az egész lenni kérem?
MD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
gabor85
őstag
Ez úgy van hogy bontóban dolgozik, ha hirtelen vki megszorul akkor megveszi tőle az autót, ha kell javít rajta de mindig a vásárlási árnál magasabb összegért adja el, műszakilag rendben. Egy évben ilyen 15 eladás van körülbelül. A másik téma a motorhibás autóké, ott már nyomtott áron veszi meg külföldről (többségében), és megjavítás után eladja. Szóval lelhagytuk bőven a 200, de még a 600k-t is.
Ahogy ilyenkor szokás nem csak saját névre megy, hanem rokonok stb nevére is.
Ezért érdekelne hogy mik a jogi veszélyei a dolognak. -
nagyúr
& (#11786) Saint_
Köszönöm a gyors válaszotokat! Az eszemmel én is tudom, hogy nincs közöm hozzá, de már annyi bosszúságom volt ezzel a vevővel, aki mellesleg sokáig önkormányzati dolgozó volt....üzembentartóival volt náluk az autó, akkor meg a KGFB-t nem fizették.....
2 hónapja arról kaptam levelet, hogy az adásvételin nem tüntette fel a vevő az azonosításra szolgáló okmány típusát, ezért érvénytelenítik az adásvételt.......akkor is rohangálhattam utána, bár egyszerűen a szám mögé írhattam volna a SZIG szócskát! :-)Sokkal boldogabb lennék, ha nem is tudnák azokkal a dolgokkal kapcsolatban semmit, amit már eladtam. Az én adásvételimet elfogadták, online küldtem be, különben nem a vevőt köteleznék....
Mindegy, akkor ez csak egy formális tájékoztatás. Köszi még 1x !
(az ügyintézőt én is azonnal csörgettem, de fel sem vették)
...és ha már bosszúság, mialatt felvettem a levelet a postán, simán megbüntettek parkolásért, nem is tudtam, hogy a Stadionokkal szemben fizetni kell, mondjuk nem is sok tábla van kirakva a Kerepesi kereszteződéstől kezdve addig a kis utcáig.....
...onnan átmentem Anyukámért zugló vasútállomásra, ott tudtam, hogy fizetni kell, SMS fizetés megvolt, délután kapom a figyelmeztető SMS-t, hogy le fog járni a parkolásom, újabb SMS-t kell küldenem! Simán elfelejtettem leSTOP-olni a mobilparkolást![ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
senior tag
Jaja. nagyjából ezeket hallom az NFM közeli projektesek ismerősöktől, ők is ráuntak már erre, hogy kvázi papíroznak csak, meg takarítják a sz..t. Bár nagyjából az összes helyről ezt hallom.
@(#11745) Egon: ezt már én is próbálom kideríteni egy ideje. Telekom maradt LSP partner.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
mike1334
veterán
-
dethroner
veterán
Tehát nem számít hogy nincs feltüntetve hogy volt az adott hónapban fizetett ünnep, gyakorlatilag az ő esetében ugyanannyi a bére akárhány munkanap van az adott hónapban, akár van fizetett ünnep, akár nincs, a bér mindig ugyanannyi? Jól értem?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
hétfőtől péntekig, napi 8 órás munkarend, 3 műszakban. Szeptember végén kezdett, ez az október volt az első teljes hónap, így beosztása nem változott. Minden munkanap dolgozott. Nem volt rendkívüli munkavégzés. Munkaidőkeret nincs. Kollektív szerződés sincs.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Nem kell.
A mi házunk is egy ilyen telken van. Csak a ház értékesítése problémás olyan szempontból, hogy elővásárlási joga van rá az adott szomszédnak. Más hátrány nincs."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Gaboman
nagyúr
Köszönöm a válaszod!
mike1334
2007 óta tart az ügy és most kellene bizonyítani a félnek hogy mik voltak anno a bevételei, de semmiről nem tud igazolást, számlákat, adóbevallásokat hozni, csak egy táblázatot amit saját maga írt mennyit keresett, de tényekkel nem tudja alátámasztani, a Bíróság pedig pont azt kérte hogy azokat szerezze be.
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
laskr99
addikt
és EmberXY
Utána olvastam kik ők... hááát..
[link]
PH! cikk.Kedves látogatók,
Szeretnék mindenkit értesíteni, hogy amennyiben a Bátor Zrt. keresi fel Önöket meglévő hiteltartozásukkal, akkor azonnal forduljanak ügyvédhez. Azt csinálják, hogy felvásárolnak valós, de LEJÁRT (elévült) hiteltartozásokat, majd az embereket kétségbe ejtő levéllel megpróbálják tőrbe csalni.
Ha Ön is kapott levelet az említett pénzügyi zrt.-től, Ne vegye komolyan, forduljon ügyvédhez.
Feltűnő jelek, hogy Önnek nincs tartozása
Legalább több, mint 5 éves hitelről van szó
Alkut próbálnak kötni Önnel úgy, hogy képesek elhagyni akár az összeg felét is. (Most komolyan, 4 millió helyett jó az 1 millió is? Több, mint gyanús)
Egyszerű postai levelet küldenek - nem ajánlottat[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Éjszakai műszak
- Akvarisztika
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Path of Exile (ARPG)
- Horgász topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- World of Tanks - MMO
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest