- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
Sziasztok! Adott egy hp dekjet 5150-es tintasugaras nyomtató. Nem mai darab és windows 10-en szeretnénk használni, mert amire kell azt az igényt pont kielégítené. Azonban mióta windows 10-re lett frissítve a számítógép, azóta sajnos nem lehet nyomtatni vele. Pedig a gép beismeri a nyomtatót. Nem tudom, hogy a nyomtató adta-e meg magát vagy a windows 10 kavar be, mert korábban is volt már a nyomtatóval baj, így egyik opció se kizárt.
-
myke01
senior tag
Adott egy HP Officejet Pro 6830 all-in-one multifunkcionális nyomtató.
Olyan probléma van vele ,hogy az előlapon található kijelző "lefagyott" rögtön a vásárlás után a beállítások elvégzése alatt(még a nyelv beállításáig sem sikerült eljutni ) . Azóta úgy üzemel ,hogy wifin,vagy USB kábelen keresztül végrehajtja a parancsokat PC-ről irányítva ,de a kijelző érintőgombjait nem lehet használni , nem lehet onnan vezérelni a nyomtatót,szkennert stb.
Ma kapott egy firmware frissítést ,hátha sikerül megoldani a problémát ,de a helyzet változatlan ( egy pillanatra felcsillant a remény ,működött is kb.3 mp-ig ,de visszaállt ugyanabba az állapotba sajnos ,hogy használhatatlan a nyomtatón található vezérlőpanel) . A szoftver a legfrissebb a laptopon , a firmware a legfrissebb a nyomtatóban .
Hogy orvosolható eme probléma ? (Ha valaki esetleg találkozott már hasonlóval .) -
vmk
tag
válasz
bettus22 #2843 üzenetére
Azt annyira nem ismerem, de ha olyan mint a HP-k, akkor át kell mostni a tintarendszert. szervizben biztosan tudnak segíteni.
(#2846) Parson: USB-s print server-el. Gyári HP megoldást nem tudok...
-
Parson
addikt
Sziasztok, egy HP LaserJet 1010-es nyomtatót milyen eszközökkel lehetne hálózati nyomtatóvá tenni? Köszi elöre is.
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Adott egy HP 4345 mfp nyomtató, ami használtan lett véve, és sajnos nem tudom az admin felhasználónevet/jelszót (admin, admin nem megy). Tudna valaki segíteni, hogy hogy tudom resetelni, vagy valami masterkey? Köszi!
-
bettus22
csendes tag
sziasztok!
szeretném kérdezni, hogy évek óta nem használt nyomtatót életre lehet kelteni valahogy? sajnos a patroncsere nem volt elég. próbáltam a tisztítást is elvégezni. de sajnos sikertelen. egy hp dx5050 nyomtatóról lenne szó. a tanácsokat előre is köszönöm. -
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Van egy HP F2400-as multifunkciós nyomtatóm ami az utóbbi időben nyomtatáskor nem húzza be a papírlapot (egyszer már hasonló hibáért gariba cserélték a készüléket). viszont ha a lap végét kicsit megnyomom a nyomtató irányába, akkor olykor sikerül a nyomtatás.
Tudtok valami megoldást javasolni a hiba megszüntetésére vagy vigyem szervizbe a készüléket?
-
Van egy HP Deskjet D1360 nyomtatóm és sajnos csíkosan nyomtat.
A gépen win10 van, le lett töltve hozzá az utolsó kiadott szoftver. Régóta nem volt használva, de vettünk hozzá új patronokat (eco pixel 21xl és 22) fotópapírra nyomtattam képeket. Az első adag szép lett, de nyomtatás közbe adott lapnál lelassult a nyomtatás, a papírt lassabban húzta be sokkal, a fejet se hallottam mozogni és a képek fehér csíkosak lettek, a következő kép megint jól sikerült és utána ismét hibás lett a nyomtatás.
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a probléma? -
fradi81
veterán
-
mzso
veterán
Tud valaki egy tuti módszert egy Laserjet 1010-es telepítésére. Ezze már win 7 óta szopok...
Általában valami Vistás drivert erőszakoltam 1010-1015-öshöz. Csak az a baj vele, hogy rohadt lassan nyomtat...
Most épp magától elbarmolódott...
-
vmk
tag
Nyisd fel a tetejét és forgasd meg a gögőket. Less be, hogy látsz-e valahol papírdarabot, gémkapcsot vagy tűzőgépkapcsot.
Nem olyan veszélyes hiba ez, hogy ennyi miatt kukázni kéne, hacsak nincs vele más gondod is.
Szervizben pár ezresért meg tudják csinálni szerintem. Ehhez szokott lenni bőven alkatrész. -
Uzi74
senior tag
OfficeJet 6500n scanner lapadagolója nem húzza be a lapot
-zörög egy rövidet a behúzó mechanika aztán megáll és csippan
-(az érzékeli hogy bent van a scannelésre váró lap)
-normal scannelés működik.Magam tudok valamit csinálni vele, gondolom egy ilyen olcsó kütyüt nem érdemes szervízbe vinni... Ha Kuka mit vegyek helyette? Pl. HP LaserJet Pro M127fw-t ?
havi 100 lap nyomtatás max, scannelés rész lapadagolóval fontosabb inkább... -
srs24
csendes tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok és tudtok majd nekem megoldást adni a problémára
Win7-en kiválóan működött a HP LaserJet P1102-m. Felraktam a win 10et és amikor rádugtam a nyomtatót, feldobta a telepítőjét, de ezt írja ki: "A rendszer letiltotta ezt a programot a számítógép védelme érdekében."
"A rendszergazda megtiltotta Önnek ezen alkalmazás futtatását. Kérje a rendszergazda segítségét."
Láttam, hogy már másnak is volt ilyen problémája: [link]
Mindent megcsináltam, amit a microsoftos írt, az összes hozzászólásban, de a probléma ígyis fenn áll.
Próbálkoztam a HP oldaláról letöltött telepítőkkel is (pl. HP Easy Start), azok elindultak, de nem találta a nyomtatót. Valaki tudna erre megoldást?
Válaszotokat előre is köszönöm, srs. -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
greatdoki #2829 üzenetére
Csak a nyomtatáshoz:
- töltsd le a Hp oldaláról az alapszintű illesztőprogramot
- ne futtasd -exe amúgy-, hanem csomagold ki
- a kicsomagolt file-ok között lesz egy hppasc_lj125126.inf nevű, ez kell majd neked -bár ez lehet eltér, mert én win10 64bit alatt néztem-
- legyen összedugva a géppel és kapcsold be a nyomtatót
- ha tudod ne engedd, hogy telepítse a drivert
- ha mégis feltelepítette, akkor a nyomtató tulajdonságai speciális fülén cseréld le az illesztőprogramot, úgy hogy betallózod neki a hppasc_lj125126.inf file-t
- ha nem telepítette a drivert, akkor tallózd be neki a hppasc_lj125126.inf file-t
Elvileg így le tudod ellenőrizni a nyomtatást, de a "szkennelést" külön kell felraknod. -
greatdoki
tag
Sziasztok!
Anyámnak vettem egy Hp laserjet m125a nyomtatót, kb fél évig kiválóan műkdött szkennelt, másolt, nyomtatott.
Tegnap már nem nyomtatott, sorban álltak a dokumentumok de nem reagállt rá. Sok újraindítás, nyomtató ki-be kapcsolgatása után sem akart egy lapot sem nyomtatni, másik két funkció hibátlanul működött.
Szoftver frissítése sem oldotta meg a problémát. Ezek után letöröltem a teljes hp szoftvert és újra akartam rakni, de rohadt sokáig telepített míg elért a 99%-ig, itt kiírta "Egy telepítési művelet túl sokáig tartott.
Ez végzetes hibának számít, ami lehetetlenné teszi a termék használatát.Indítsa újra a pc-t majd futtassa ismét ezt a telepítőt. Ha a probléma továbbra is fennáll, keressen megoldást a termékre a webhelyen."
Kipróbáltam a lemezéről és a honlapról letöltött szoftverrel is többször, sajnos mindig ezzel az eredménnyel végeztem.
Mit kéne tennem, hol rontottam el?
-
fradi81
veterán
bekapcsoló gomb nyomva tart+X, majd kinyomtat valami gyári tesztoltalt(akkor mégsem sérült..) MAjd jó esetben még 1 lapot ki tudok nyomtatni és megint hibásnak írja..kihajítom.
-
fradi81
veterán
Hello
Hp telepítettem windows 10-re a hp legújab szoftverét, azzal ráment a legújabb firmware is? Lehet azért írja akkor használhatatlannak a patront.. hp301 itt is. Gondolom volt már téma a lock
-
Eddig két hp utángyártott h301b-t vetten a teszkóban (HP301 fekete megfelelője... lenne...)
Mindkét eset kényszerből történt. Sajna hiába a 100% garantált felirat, ~10 oldal nyomtatása után beállt.
Mindkettő fekete volt, színessel még nem próbáltam.
Tehát eddig 100% bukta (failed).szerk.: az első eset 3 éve, a második 1 hónapja. És persze ezen a héten állt be tőle a nyomtató. Mihelyt kiveszem, abban a pillanatban feléled és a színes patront tudja szépen használni (ami eredeti hp)
-
EffEkt
csendes tag
Helló valakinek van ötlete miert csinálja ezt a nyomtató ha nyomtatni szeretnék bármit is. http://kepfeltoltes.hu/view/160826/20160826_030710_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Tudtok esetleg valakit, aki rá tudna nézni a HP Photosmart 3310-emre, hogy menthető-e még? Rossz színekkel, fekete patront már egyáltalán nem használva nyomtat. Black cartridge only nyomtatás esetén még a maximum dpi mellett is csak halvány piszok látszódik néhol a papíron, cserébe mikor kivettem a patront, csöpögött... Van még egy utángyártott fekete patronom, eddig nem raktam bele, mert még bontatlan, ha a nyomtató meg rossz, akkor nem akarom azt is tönkretenni. Ahogy néztem, nem annyira egyszerű szétszedni a tiszításhoz [link]
-
Tigerclaw
nagyúr
Olyan problémám van (több is), hogy egy F2280-as multifunkciós nyomtatóhoz töltöttem le és raktam fel a szoftvereket W10 alá. Elég nagy méretű volt, így gondoltam benne lesznek a szoftverek is, ami anno hozzá járt, de nem látok semmi ilyet. Nem készít HP könyvtárat a startmenüben, nincsenek alkalmazások (képszerkesztés/scannelés), illetve a nyomtatón lévő funkciógombok sem indítanak alkalmazást. XP alatt ment minden. Ha benyomtam pl. a scannelés gombot, elindította hozzá az alkalmazást.
Erről a HP support oldalról töltöttem le a drivert, szoftvert: [link]
A nyomtatót W10 kompatibilisnek mutatja a support oldal. Most a telepítő hibás, valamiért nem települt fel teljesen, vagy eleve külön kell telepíteni az alkalmazásokat?
A másik probléma pedig az, hogy nyomtatáskor (acrobat reader) először hiányoztak a piros színek. Tettem bele új színes patront. Ezután a kékek hiányoztak. Kipróbáltam egy fotónyomtatást, hogy kiderüljön, nem-e csak a pdf-nél van-e gond. A fénykép nyomtatásnál viszont a zöld színek hiányoztak. Ez nekem magas. Találkozott már valaki ilyen hibajelenséggel?
-
EffEkt
csendes tag
válasz
Csavarnyuzo #2820 üzenetére
Gondoltam hogy ennyiért ez a lapszám nem fog menni havi kapacitásban,de jelenleg sajna nincs több pénzem, de ha egy teszt hónapot ki bír már nekem akkor is meg érné.A lényeg hogy utángyártott patron bele tudjak rakni és müködjön is vele.Szerinted a havi lapszámon kívül az említett nyomtató ennek megfelelne ?Esetleg tudsz ajánlani amit most még kezdetlegesen is tudok használni mert úgy is idő kell mire a projektem ipari nyomtatásra be áll.Viszont a héten bele kell fognom és kell hozzá egy nyomtató amivel neki kezdhetek.Eddigi válaszodat is köszönöm .
-
EffEkt
csendes tag
Helló
Szeretnék segitseget kérni nyomtató vásárlásában.Jelenleg egy HP Officejet Pro 6230 (E3E03A) Nyomtató szemezek ,de nem vagyok nagyon vagyis egyáltalán nem értek a nyomtatókhoz.Abban kérném a segítségeteket ,hogy olyan 25ezer forintom lenne rá plusz minusz 1-2ezer nem számít.A lényeg az lenne vagyis amire kéne napi szinten kb 50-100 színes nyomtatás de lehet még több (havi szinten nagyon sok )
és ezért nagyon fontos lenne az hogy utángyártott patronnal tudjam üzemeltetni (és persze el is fogadja)
a képeket lehessen kicsinyíteni nagyítani(nem tudom ilyen létezik e ? ). -
Alexno1
csendes tag
válasz
Csavarnyuzo #2816 üzenetére
Köszi.
A driver eszköz nélkül is feltelepül? -
a000
őstag
válasz
Csavarnyuzo #2812 üzenetére
Szervizzel csak az a gondom, hogy nem gondolom, hogy gazdaságokan javítanák a nyomtató értékéhez képest
Akkor kutatok hozzá valami leírást.
-
a000
őstag
válasz
Csavarnyuzo #2810 üzenetére
Én is hasonlóra gondoltam. Amikor berakom a tonert, akkor olyan mintha jobb oldalt nem fogná semmi.
Ha ez az eset áll fenn, akkor mit lehet tenni?
-
Csavarnyuzo
őstag
Olyan mintha nem forogna a toner. "Z"-t csinál a papírba, mert a görgő tolja viszont a toner nem forog. Szerintem.
Szerk.: A toner fényérzékeny hengerére oldalt tegyél egy kis jelölést -én alkoholos filccel szoktam- vedd ki-tedd be párszor és hagyd forogni a motort. Ha mindig ugyanott áll a jelölés, akkor tuti nem forog. -
a000
őstag
válasz
Csavarnyuzo #2808 üzenetére
Lefényképeztem. Éppen, hogy bemegy, meg is áll.
[link] -
a000
őstag
Sziasztok!
a probléma a következő. Adott egy vHP LaserJet P1102 nyomtató, ami nyomtatásnál beszívja félig a papírt majd megáll és úgy marad.
Mit lehet tenni? Patront cseréltem már, ugyan úgy maradt a hiba.Valakinek van ötlete?
-
spyduck
nagyúr
válasz
Csavarnyuzo #2804 üzenetére
Aug 1-ig nem dolgozok, majd utana megnezem
-
Ucsu
újonc
Sziasztok
F2180-as nyomtatóm van, teljesen új patront vettem bele, rádugtam a gépemre, kinyomtatott egy teszt lapot, azóta viszont bármit szeretnék nem nyomtat, csak beteszi a listába. Letöltöttem az illesztőprogiját, felraktam, de az sem segített. Mi lehet a probléma, illetve a megoldás?
(sejtem, hogy nem én vagyok az első, akivel ez előfordul, de rengeteg komment van már itt, nem szeretnék ennyit visszaolvasni)
-
spyduck
nagyúr
válasz
Csavarnyuzo #2802 üzenetére
Pont olyan routerunk van mint a linkben. Erre mekkora esely volt???
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Van egy HP OfficeJet Pro X576DW típusú nyomtatónk, számlanyomtatáshoz használjuk boltban.
A probléma a következő: Ha a notebookot újraindítjuk vagy alvó állapotba rakjuk, majd bekapcsoljuk, akkor nem hjalandó Wi-Fi-n nyomtatni a nyomtató. Több notebookon is próbáltuk, Windows 7, 8, 10 - mindegyiknél adott a probléma. Azt írja ki, hogy a nyomtató hibaállapotban van. Persze amikor eredménytelen nyomtatás után újraindítom a számítógépet, rögtön kinyomja a nyomtatott lapokat, sőt ezután normálisan működik. Aztán jön a nap zárás, kikapcsoljuk vagy alvó állapotba rakjuk a gépet, majd a reggeli műszaknál kezdődik elölről.
Van valakinek valami ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest