Hirdetés
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zoli25
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3722 üzenetére
Sajnos nem ismerek senkit...De azért köszi a választ.
-
dik
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3719 üzenetére
Ok már rendeltem egyet. Ha megjön emezt szétszedem...
-
dik
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3716 üzenetére
Ez kimaradt. Most ilyen van benne ha ez számít valamit.
-
dik
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3716 üzenetére
Aha értem. Megnéztem a videót. Talán nem ér annyit kinlódni vele. Esetleg tudnál olyan toner mondani ami megbízható lenne az utángyárik között? Persze ha egyáltalán létezik olyan.
Új gyári toner ára miatt az felejtős az tény...
-
B.Ricsike
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3705 üzenetére
Időközben kiderült, hogy nem alkalmas 5Ghz-s wifi hálózathoz, így valószínű itt lesz a probléma forrása.
Így marad a vezeték.
Majd nézek egy másik nyomtatót, ha már nagyon zavar a sok "tyúkbél".
Köszönöm a segítőkészséged! -
B.Ricsike
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3703 üzenetére
Igen, változott!
A nyomtatót próbálom csatlakoztatni, de nem ismeri fel, vagy nem találja a hálózat.
A HP Smart-ban elrejtettem direkt a nyomtatót, és hiába keresem bárhogy, nem találja.
A nyomtatók és Scannerek-nél szintén eltávolítottam a régit, és hiába keresem ott is, nem találja a hálózaton. -
mexel
veterán
válasz
Csavarnyuzo #3696 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
mexel
veterán
válasz
Csavarnyuzo #3693 üzenetére
Közben nem találom a videót, pedig láttam már. Ha esetleg beugrik a link valakinek megköszönöm
-
mexel
veterán
válasz
Csavarnyuzo #3693 üzenetére
Köszönöm, akkor tudom mi az
-
válasz
Csavarnyuzo #3676 üzenetére
Sajnos van pár frissítés most nézem.
De itt most épp semmi nem akar felmenni.
[kép] -
AstraCDX
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3673 üzenetére
Köszönöm Csavarnyuzo !
Igen, közben én is megtaláltam e típus szerelési videoit .
De mindenekelőtt értetlenkedtem egy sort, ugyanis az én gondolatom még ott tartott,
hogy a HP DeskJet nyomtatóknál ha patron csere van, akkor fejcsere is, mert egyben van .
De sajnos ez már a múlt .
Ennek a nyűgös állat HP DeskJet Ink Advantage 5525-nek már külön van a fej a patrontól .Üdv.
Astra
-
válasz
Csavarnyuzo #3674 üzenetére
Kipróbáltam, sajnos nem települ fel továbbra sem.
-
zex
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3664 üzenetére
1 ms alatti értékeket. Nem gondolnám, hogy a hálózatban keresendő a hiba. Egy MikroTik hAP ax3-asom van, illetve eddig tökéletesen működött a nyomtató is, beállítások nem változtak. Majd kb 1 hónapja kezdődött, hogy a nyotatni kíván oldalak, tök lassan jöttek ki, főleg, ha több oodalt akartam nyomtatni, akkor kijöttt 1 oldal, majd várni kellett kb 3-5 percet mire kijött a második és így tovább. Aztán azóta meg még rosszabb mert nem nyomtat ki semmit sem csak az ERROR oldalt.
Többnyoire linuxot használok, de már teszteltem Windows alól is, hogy kizárjam az oprendszer hibáját, de sajnos Win alatt is ugyanígy nem működik.
-
zex
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3662 üzenetére
Megcsináltam, de nem segített, sajnos ugyanaz minden.
-
user12
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3656 üzenetére
Szia
Köszönöm!
Nincs új meghajtó va win-ben
Köszönöm a másik tippet is -
user12
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3654 üzenetére
Jaj…köszi, ezt kihagytam a leírásból.
Alapból egy win10-es laptoppal próbáltam, de rádugtam egy asztali gépre is, amin WinXp fut, sajnos mindkettőn ugyanúgy viselkedik.
Kábelt is megpróbáltam vagy 3-at. -
Fuvaros
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3620 üzenetére
jaja a d-st vettem az a duplex (kétoldalas)
-
mexel
veterán
válasz
Csavarnyuzo #3617 üzenetére
értem, köszönöm szépen. megnézem holnap
-
mexel
veterán
válasz
Csavarnyuzo #3615 üzenetére
köszönöm! kipróbálom majd
Nem értem egyébként az a ragasztódarab mire jó, ha csak hézagolás akkor egyszerűbb lenne azon a fémlapon állítani szerintem ikább azt a fél tized mmt -
mexel
veterán
válasz
Csavarnyuzo #3590 üzenetére
Köszi, megpróbáltam. Semmi eredmény. ma újból próbáltam, minden hp progit töröltem, és először a win-el ismertettem fel de úgy hogy a driver mappát feltettem. Akkor látta a nyomtatót, de nem működött, aztán ráküldtem a gyári telepítőt és úgy most éppen elindult. remélem így is marad
-
igabikn
friss újonc
válasz
Csavarnyuzo #3564 üzenetére
Köszönöm a választ, foglalkozni holnap fogok vele...
Szerintem nem füstölt el semmi sem, mert azt azért észrevettem volna..
Gondolom égett szag, még ha rövid ideig is.
Most a videot töltöm le / Ремонт принтера HP1100,полная его разборка. .mp4 / -
igabikn
friss újonc
válasz
Csavarnyuzo #3562 üzenetére
Ha bekapcsolom, akkor a ledek sorba világítanak, és hallani, hogy motor hang van, ami felkészülés a nyomtatásra - normális esetben... no, nálam most:
bekapcsolom és semmi .... mintha be sem kapcsoltam volna....
Köszönöm az eddigi választ. -
Staradder
tag
válasz
Csavarnyuzo #3558 üzenetére
Köszi
Megkeresem hol lehet kikapcsolni. -
Rivaul
addikt
válasz
Csavarnyuzo #3547 üzenetére
Köszönöm szépen. A hub egy jó ötlet. Valahol van is egy, előkeresem. Meg akkor végig mazsolázom a linkelt oldalt is.
-
Rivaul
addikt
válasz
Csavarnyuzo #3545 üzenetére
Se a HP telepítője, se a win nem ismeri fel. Ha felrakom a drivert és manuális rá erőszakolom, akkor 10-es hibakódot ír és eldobja. Ugyan úgy vissza áll unknown device-re. Ami usb port van a laptopon, mindegyikbe ezt csinálja. De ahogy win10-et kap. Mindegyikbe megy. Nem értem mi baja lehet a 7-el.
-
Livius
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3540 üzenetére
Köszi, teljesen az amit írsz nem volt elég, de jó elindulás volt a HP driver teljes letörléshez. Ez a HP P1102 amikor elindul van egy olyan módja, hogy automatikusan egy CD-ROM driveon egy smart install meghajtót kicsatol USB-én a PC felé. Ez most valamiért a Windows 10-et elkezdte teljesen meghülyíteni, és e-miatt úgy gondolta nincs is a nyomtató csatlakoztatva.
Szerencsére a letölthető HP driverben ha kicsomagolom winrar-val, akkor van erre egy utility program, amivel beállíthatom, hogy a CD-ROM drive smart installt teljesen kapcsolja ki a nyomtató az indulásnál. Ez után végre a Windows 10 helyesen elkezdte felismerni, hogy az USB-én egy valódi nyomtató van és a normális 2021-es Windows 10 driver végre települt és nem rinyált közben, hogy nem látja a nyomtatót.
-
mckay
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3528 üzenetére
Nagyszerű, köszönöm szépen a segítséget!!
Tényleg találtam ott drivert, és sikerült is összehozni a nyomtatást.Esetleg van mód a szkenner beüzemelésére is?
Vagy ahhoz keressek egy 3rd-party szoftvert?Egyáltalán, működhetne a szkennelés is?
Ugyanis elég fura most Nyomtatók menüben, van egy plusz objektum is, pedig azzal nem is lehet nyomtatni.
Sőt, az a plusz objektum még panaszkodik is arra, hogy az ő drivere nem okés még.
Íme:
Persze már ezt (mármint a nyomtatási képességet) is nagyon köszönöm!
-
mexel
veterán
válasz
Csavarnyuzo #3530 üzenetére
köszi, így szerintem nem próbálták.
-
tillatrilla
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3516 üzenetére
Már próbálkoztam vele,eddig nem jött válasz rá. Közben arra jutottam,hogy a félhold alakú pinre az alaplap adhat vissza 3V-ot,és ekkor kapcsol át az első láb 31V-ról 12V-ra.Táp hiba talán kizárható akkor.
-
tillatrilla
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3506 üzenetére
Hát azt nem tudom.... Router típusa: Asus rt-n18u.
-
tillatrilla
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3504 üzenetére
Szia!. A routerem sem tudja az 5GHz-et. De azt hiszem tudom mi a probléma. A routeren nem akar működni a wps gomb,pedig már előlapig nyomtam.Szét kellene szednem,de túl sok eszköz lóg rajta...
-
SF.Drake
csendes tag
válasz
Csavarnyuzo #3462 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Az volt a probléma. elhajlott. nemrég 1 tonernek eltört a rúgós része, és nagy valószínűséggel, akkor hajlította az el ezt a kis elemet. most már jó. Köszi!
-
lanszelot
addikt
válasz
Csavarnyuzo #3404 üzenetére
igen, másik email szolgáltatót gondoltam.
ki próbálom és megírom sikerült e -
lanszelot
addikt
válasz
Csavarnyuzo #3402 üzenetére
Azt nem tudom hol kell. Utána nézek.
DNS-t hol állítom? A nyomtatón nincs ilyen lehetőség /nem találtam/Volna olyan email ami egyszerűbb? Mert rá váltanék, és nem kell szenvednem, ha ez a baj.
-
vzozo
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3397 üzenetére
Whoa, mekkora király vagy, hát ez volt a kulcsszó, hogy be kell jelentkezni.
Máris okosabbnak látszik ez a nyomtató, mintsem elsőre gondoltam.
Ezer köszönet!
-
vzozo
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3393 üzenetére
Semmi ilyesmi nincs a webes felületen sajnos.
-
vzozo
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3390 üzenetére
Próbáltam úgy is, se a csillag, se a kettőskereszt gombok nem jók semmire.
-
válasz
Csavarnyuzo #3342 üzenetére
Esetleg tudsz ajánlani valamit e helyett ami jobb a célra?
-
pbujna
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3332 üzenetére
Megjött az új toner, egyelőre probléma nélkül működik.
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3338 üzenetére
Igen, de ugyan az a telepítő.
Ráadásul próbáltam másik géppel ami új, de azon is ez volt.
Amin ment az egy 775 alaplap + xeon.Thrawnad
-
pbujna
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3332 üzenetére
Sajnos annak a kalibrációnak nem sok értelme van, ha beállítási lehetőség nincsen. A fórumokat olvasva inkább csak rosszabb lett az eredménye. Nem egyedi eset az enyém, jön a másik toner. A legjobb hozzászólás ez volt az egyik fórumon: felejtsd el az utángyártott tonert, vegyél eredetit. Persze ezzel megoldódna az én problémám is. 40k körül van egy eredeti toner, 120k-ból az összeset tudnám cserélni. Megéri?
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3333 üzenetére
Windows 10. De másik gépen eddig ment. Ugyanaz a bild stb.
-
pbujna
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3322 üzenetére
Visszakerült a régi toner bele, azt hittem, hogy már elküldtem a futárral. Azzal megy, de a gép szerint üres. Legalább azzal tökéletes a kép. Már csak azt nem értem, hogy hogyan szállt el pár hónap után az utángyártott toner képe. Kalibrációt maga végzi, szoftveresen nem próbáltam. Nem is tudom, hogy van-e hozzá bármilyen program. LAN-on van a nyomtató.
Köszi a segítséget, megpróbálkozom mindennel.
-
feel2006
tag
válasz
Csavarnyuzo #3311 üzenetére
Kicserélve mind a 4 tonert, megszünt a hang.
Utána a kiváncsiság vezérelt, egyesével a régieket felváltva betettem, jó 1 órás móka, mert mind után kalibrált+teszt oldal, kiderült, hogy az utolsó, a fekete toner adja ezt a hangot.
Most olyan az új tonerekkel mint újkorában.
gondoltam a jövőre és mások kisérletezésére tekintettel megosztom. -
feel2006
tag
válasz
Csavarnyuzo #3311 üzenetére
Köszi! TL-PS310U -ra írja, hogy támogatja az MFP-s eszközt.
ui. win10 alatt az utolsó két build-el tudtam szkennelni a képolvasó gyári win10 cucc kezelte simán, csak így hogy hálózatban van egy debian szerverrel és azon csak CUPS van, nem működik.
-
feel2006
tag
válasz
Csavarnyuzo #3309 üzenetére
Szia,
Ehhez hasonló, de inkább felvettem: 28mp-től.
Nem nyugtattál meg.10 napom van még a fél év garanciából amivel vettem.
Mit javasolsz? Garis dolog ez? Vagy inkább csak koszolódás és az általad írt takarítás lenne a megoldás? Vagy van erre szervíz? Kidobni nem szeretném, otthoni használatra vettük, a gyerkőcnek és magunknak nyomtatni, mert elég költséghatékony a tonerek ára hozzá.A szervízkönyvet köszönöm szépen. Okosítást elfeljtem így.
Árul itt egy srác az aprón egy nyomtató szervert, lehet azzal jobban járnék, támogatott típus az enyém, csak azt nem tudja a srác sem és én sem, hogy pl. a szkennelés funkciót is támogatná egy ilyen? Illetve most a hang probléma maitt nem tudom van-e értelme ezzel foglalkozni.Hálásan köszönöm!
-
lackoka
tag
válasz
Csavarnyuzo #3289 üzenetére
Köszönöm, ezen is végig mentem már.
-
Peter65_a
csendes tag
válasz
Csavarnyuzo #3285 üzenetére
Igen, valóban könnyű "kettészedni". Az a gond a régivel, hogy ott már 2-3x ezt megcsináltam, a dobegység elég rossz állapotban van. Azt reméltem, hogy mivel eredeti HP tonert vettem bele, annak a dobegysége megint jó lesz egy darabig, és nem csak a festék port tudom belőle elhasználni.
Ha esetleg tudsz tippeket adni, hogy mi okozhatja, és ezek közül mit érdem megcsinálni, az segítség lenne.
Nekem elég felületes tudásom van ezzel kapcsolatban, ezért elsőnek próbáltam utána olvasni. Abból nekem azt jött le, hogy talán annak a lehúzókésnek a hibája a legvalószínűbb, ami a fényhengerről leszedi a felesleges port minden nyomtatás előtt. De lehet hogy az másmilyen piszkosságot okoz. További kérdés, hogy egy ilyen kés csere gazdaságos-e, vagy inkább csak a port használjam el, és vegyek valamilyen más utángyártott "új" tonert. -
balazs1956
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3277 üzenetére
-
csbika
csendes tag
válasz
Csavarnyuzo #3272 üzenetére
Nagyon jó ötlet! Köszönöm szépen a segítséget
-
feel2006
tag
válasz
Csavarnyuzo #3258 üzenetére
Köszi a választ!
Bennem még él, hogy beszárad, meg, hogy chip-es nem chip-es a festék toner, emiatt nem merek 15 év után ismét tintást venni. Vagy változott ez az elmúlt 15 évben? (nem követtem a nyomtatókat, mert az írt 3 típussal kimegyek a világból is, csak most jött az igény itthon a színes nyomtatásra a fent említettek miatt alkalmanként)
Tudom, ez egy HP-s topic, de típust tudsz javasolni akkor az Epson-ra? CUPS-ba illeszthető jól?
-
scout pro
csendes tag
válasz
Csavarnyuzo #3243 üzenetére
Azért írok, hogy mindenki okuljon belőle:
HP ügyfélszolgálat: a frissen vett nyomtatót is csak felújított használtra cserélik (3-4 hónapos), elvileg azt is csak 30 nap után, de ha nagyon kérik akkor ilyen esetben is.
Az eladó korrekt volt, elküldte az új nyomtatót, a másikat pedig a futár elvitte.
Sajnos ez sem működik jól: sokadszori tisztatás után is csíkokban hiányzik valamelyik szín (sárga, vagy fekete), és el is keni már a festéket.
Van továbbá egy olyan hang is néha mintha dörzsölné a papírt.
Rendkívül zajos, a papírt alig veszi fel.Bár nem írtam hibának, de van egy idegesítő folyamatos hangjelzés (leírásban nem szerepelt), nem tudom melyik HP terméknél van még, ezt is jeleztem a HP ügyfélszolgálatnak, mondták hogy energiatakarékosságra hívják fel így a figyelmet. Mondtam, hogy ez szuper mert a HP külön kérte az egyik leírásban hogy ne sűrűn legyen ki-bekapcsolva a készülék.
Az új nyomtatónál még az is külön csapás volt, hogy a telepített nyomtatóvezérlő nem kéri/nem engedi az új termék regisztrálását a programból. A HP weblapján persze ezt a típust nem lehetett regisztrálni, csak ink tank 315 és 515-öt.
Volt egy 2 éves kiterjesztett jótállásos kupon, mert ugye alapból 1 év jótállás van a termékre, ezt is csak a hpshop weblapról lehetett regisztrálni (a tippet a HP Üfsz. adta).az Epsonos topikban írták hogy egyre rosszabbak az Epson nyomtatók, a HP-re sem tudok jót mondani... egy 14 éves HP PSC 1510-et szerettem volna leváltani... Nem tudom van-e egyáltalán olyan amit megéri megvenni... (brother?)
-
MrChris
nagyúr
válasz
Csavarnyuzo #3208 üzenetére
Ma kiderült a hiba oka. Kicseréltem a kábelt és (egyenlőre) működik rendesen!
Az a sok idő amit elcsesztem, bakker!
Meg egy félig lévő tonert is kidobtam... Iszom egy nyugtató teát.
Valszeg akkor ezért volt a hektikus, összevissza működés. -
DasBoot
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3214 üzenetére
Igen, megy normálisan. Mindenféle nyomtatótulajdonságot jelez, persze az eddig is működött, pl. melyik tálcában van papír, melyikből fogyott ki stb. .
-
CsabaSteel
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3216 üzenetére
Azt még megpróbálom.
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3206 üzenetére
Sikerült telepíteni az illesztőprogramot. Találtam valamiféle .cab-ot, amiben ott volt, igaz ez csak akkor derült ki, mikor a Windows Update véget ért és benne volt a listában. Már nem a HP Universal szerepel névként, hanem a HP LaserJet 5m.
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Illesztőprogramnak folyamatosan ez jelenik meg: HP Universal Printing PCL 6, ha eltávolítom, akkor is. És modellként is.
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Jó szerencsét! A Windows 10-ben benne lenne már régen megoldottam volna, a standard címeknél sincsen. Éppen ezért kérdezek. Megadom az IP-címet és nem érzékeli, ping-re válaszol és a router-ben is hozzá vam adva a rögzített IP-címeknél. A tesztnyomtatásnál a papír elindul, de semmi nem kerül rá, akárcsak bármilyen szöveg nyomtatásánál.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Csavarnyuzo #3208 üzenetére
Teljesen igazad van. Toner csere után egyetlen kottát nyomtattam, itt van az asztalomon, meg is örültem neki. De aztán pár nap múlva megint nem csinál semmit.
Most változott a helyzet, a notin is csináltam egy visszaállítást amivel teljesen elfelejtette a nyomtatót, újratelepítve nyomtat vele a nyomtatóm, a kölcsön kapott viszont tényleg rossz lehet, legalább 5 éve állt egy sufniban, vagy még több és biztosan okkal vett másikat a tulaj...
Tehát a nyomtató másik géppel nyomtat és én vagyok béna. Valami gebsz lehet az asztali géppel, a nyomtató ikonja szürke. Az Eltávolítással és egy sima driver újratelepítéssel nem jutottam előrébb.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Csavarnyuzo #3200 üzenetére
Nyomtatott párat és újra jelentkezik a hiba.
Egy notit is rákötöttem, de azzal is ugyan az a jelenség.
Ezt a 1018-t érdemes javíttatni? Ha nem, mit vegyek helyette? Nekem ennek a tudása tökéletesen megfelelt. -
LazLo27
újonc
válasz
Csavarnyuzo #3194 üzenetére
Köszönöm a segítséget. A motor ami a tükröt forgatja volt a ludas.
/Meg volt szorulva./ Még egyszer nagyon köszönöm. -
MrChris
nagyúr
válasz
Csavarnyuzo #3198 üzenetére
Vajon miből találta ki, hogy nem kóser? Bekapcsoláskor ugyan úgy megjáratta és volt az a jellegzetes halk hangja is ami a telefon kicsörgésre hasonlít. Aztán nyomtatáshoz már hozzá se szagolt, meg se próbálta megmozdítani. Ma reggel beletettem egy másik ugyan ilyen nyomtatóba és az is pont ezt csinálta amit korábban írtam. Kidobtam.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Csavarnyuzo #3196 üzenetére
Na ez gyanús is volt, mert seholsem találtam a toneren ilyen chippet.
Szétszedős videókat is megnézvén nem volt rá még utalás se.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Csavarnyuzo #3191 üzenetére
Vettem másik tonert és most már nyomtat.
Hát elég amatőr hiba, de nem is gondoltam volna hogy egyáltalán jelezni fogja hogy elfogyott a por, inkább majd csak az üres papírt dobja.
-
LazLo27
újonc
válasz
Csavarnyuzo #3190 üzenetére
Megpróbálom pontosan leírni a bekapcsolástól.
Bekapcs hálózati kapcsolóval, felvillan mind három rövid időre, ha közben megnyomom nem történik semmi, közben megfogatja a papír továbbító motort rövid ideig.
Majd kb. 6mp szünet. Utána elkezdi villogtatni a ledeket.
Sorrend: bal felső - bal alsó - nagy gomb ezt kétszer csinálja.
Majd szinte egyszerre nagy gomb - bal felső majd kicsivel később bal alsó. Ilyenkor már folyamatosan világít mind három.
Ha megnyomom a nagy gombot az elalszik de égve marad a
bal felső és a bal alsó. -
MrChris
nagyúr
válasz
Csavarnyuzo #3191 üzenetére
Kerítek majd valami notebookot, nincs most közelben másik gép... Most jutott eszembe, hogy utángyártott toner van benne. Lehet, hogy csak kifogyott? Az lenne a láma dolog...
-
LazLo27
újonc
válasz
Csavarnyuzo #3186 üzenetére
Ha a nagy zöldet megnyomom akkor a kissebb zöld és alatta a sárga folyamatosan világít.
-
pbujna
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3175 üzenetére
Megérkezett hétfőn a kínai fólia. Tökéletesen nyomtat vele a nyomtató. Nem tudom, hogy szükséged van-e fóliára, de így maradt egy szürkém, ami elvileg a HP Laserjet 1000/1200/3300-hoz jó. Illetve még néhány Canon-hoz is. Elvileg ahhoz is, ami a szüleimnél van, de szerintem ott nem lesz rá szükség, mivel 10 éve vettem újonnan féltöltésű tonerrel. Már mindenegyik 5 éve csipog a cseréért, de még mindig tökéletesen nyomtat.
Ingyen adom, csak dobj egy címet.
-
pbujna
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3173 üzenetére
Sajnos nem járok fenn. Rendelek netről, bár most már nem tudom, hogy mi is lehet a hiba. Ha van megbízható forrásod, gyártód, típusod, azt szívesen veszem, ha megosztod.
Kivettem a fuser egységet, de rá volt égve a festék a fóliára. Magát a fűtőszálat nem szedtem ki, mert az sokkal nagyobb meló. Óvatosan 30 perc alatt letakarítottam izopropilalkohollal a fóliát. Most ugyanúgy nyomtat, de legalább nem égett rá a festék 4 tesztoldal és 4 tisztítás alatt. Tesztoldal, tisztítást, tesztoldal, majd kék a háta is a lapnak, amikor tisztít. Az biztos, hogy az ismétlődés a fólia kerületével azonos, tehát nem a tonerek "elöregedése" okozza. Kb 4-5 évet állt a gép, mire hozzám került.
Még hajlandó vagyok rákölteni egy újabb fóliára és zsírra, de aztán már egyre kevésbé lesz költséghatékony a buli. Bár első körben inkább a kidobástól szeretném megmenteni, mintsem a hasznát nézem. Főleg úgy, hogy már jó pár órát/napot rászántam. Úgy gondolom, hogy azzal is újabb esélyt adunk a Földünknek, ha a javítható dolgokat javítjuk és nem kidobjuk. -
pbujna
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3171 üzenetére
Köszi. Az első probléma/teendő a zsír beszerzése lesz ebben az esetben. A fóliához kaptam 1g-ot, az elfogyott...
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3167 üzenetére
Köszönöm a választ! A tegnapi nap folyamán megoldódott a probléma. Eredetileg a nyomtatótelepítésnél a választható nyomtatók közt nem szerepelt az 5m és a frissítés után sem. Ezért kerestem más megoldást, hátha az célravezet, mivel az előzőt elfelejtettem. Tegnap újra frissítettem és most már bekerült a listába a HP LaserJet 5m. Rendben működik a nyomtatás. Üdv.: Joe
-
mzso
veterán
válasz
Csavarnyuzo #3161 üzenetére
Hogy kell "felerősíteni"?
-
petir
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3158 üzenetére
Szia Csavarnyuzo,
Hat ezt sajnálattal olvasom , hogy nincs ilyen javító szett...az ára miatt nincs ?
Budapesten hol tudok illetve hol érdemes alkatrészeket beszerezni hozzá? -
mzso
veterán
válasz
Csavarnyuzo #3154 üzenetére
Hogy?
Miért nem bírja értelmezhetően kinyomtatni... -
petir
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3156 üzenetére
Köszönöm, elég jó kis videó.
Ez lenne amúgy az opc henger ?
Ha már ennyire szétkapja az ember a sok laptovábbitó görgőt meg jó pár apró dolgot,fogaskereket érdemes lenne cserélni - azt gondolom.
Létezik ilyen javítószett ami tartalmaz pár hasznos dolgot vagy ezt egyenként kell begyűjteni? -
Thrawnad
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3143 üzenetére
Az Op rendszer: Windows 10 64 bit, vagy Windows 7 64 bit. Ha csak héthez lesz driver az se gond.
Van benne ram, bővíteni szeretnék. -
WaterWawe
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3137 üzenetére
Igen fel. Aztán lepucoltam mindent egy tutorial alapján és megint fel, de ez sem segített.
2 különböző gépen is megpróbáltam. -
WaterWawe
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3135 üzenetére
Ezt sajnálattal hallom.
De nem értem, a HP oldalán van Win10 driver, jó én értem, hogy az ilyen universal, de most csak ismerik a terméküket, ha van szkennelés, akkor miért nem teszik bele?
Azért köszönöm a segítséget. -
WaterWawe
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3133 üzenetére
Sajnos az sem látja.
-
atee_13
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3127 üzenetére
Win 7. Bocsi ezt elfelejtettem. Azt gyanítanám a win 7 is valami alap illesztőt ismert fel és azért nem működik minden funkció. Win 7 is megpróbáljam az exe kicsomagolást?
-
xmann
csendes tag
válasz
Csavarnyuzo #3118 üzenetére
Igen bárhogy nyomtatok mindig van szünet a lapok között
-
SirKero
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3107 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Nem kísérletezek vele. Kb. 8-10 évvel ezelőtt vettem használtan 5000 forintér. Kiszolgálta az árát
A toner esetleg valakinek még jó lehet. -
SirKero
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3105 üzenetére
Semmi változás hiába nyomon bár meddig.
Amikor bekapcsolom a gépet még normális állapotot mutat csak amikor rányomok a nyomtatásra akkor gyullad ki a piros lámpa.
-
Sinisi
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3096 üzenetére
Ok! Köszönöm! Tudsz ajánlani olyan utángyártott toner márkát amivel érdemes próbálkozni, mert ebből még olyan sok nem fogyott és ha már csíkoz akkor nem venném újra. Vagy érdemes a gyárit venni?
-
fireman123
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3083 üzenetére
Most kipróbáltam és a szomszédok wifijére tudna csatlakozni, azoknál bejön a következő ablak ahová a jelszót és a titkosítást kellene beírni, .....csak az én routerem wifijét kiválasztva nem jön be ez az ablak, hanem csak a videón látható hibaüzi jelenik meg
.
Amúgy a router jól működik, nincs vele semmi gond, csak a nyomtatóval nem tud kapcsolatot teremteni.
Lehet a router menüjében kellene valamit állítani? ...de nem tudom mit és hol.....Pontosítok: nem minden szomszédos wifivel tudna kapcsolódni, 6-ból 4-nél lehetne, de 2-nél szintén ugyanaz a hibaüzi jelenik meg mint az enyémnél
-
fireman123
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3081 üzenetére
Nem enged, mivel ez az oldal már nem is jön elő,..... kiválasztom az adott wifi hálózatot és utána jön a hibaüzenet és nem megy tovább (az általam linkelt videón látszik)
-
fireman123
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3078 üzenetére
Igen engedélyezve, egyenlőre csak a 2,4Ghz-t használom mindenre.
-
fireman123
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3076 üzenetére
Köszi, ...megcsináltam a factory resetet, de a telepítés ugyanott megakadt ahol korábban és ugyanazt a hiba üzit írja, ....
, .....a kiválasztott vezeték nélküli hálózat hitelesítési adatait nem kapja meg ....nem tud kommunikálni a routerrel
, ...teljesen tanácstalan vagyok
, ...nem lehet, hogy a router kezelőfelületén valami nincs engedélyezve?
-
ripla
addikt
válasz
Csavarnyuzo #3064 üzenetére
Évek óta ugyanazzal a kábellal ment, annyi történt hogy újra lett telepítve a Win10, és onnantól vége, egyik gép sem látja. De most már mindegy, vettünk egy újat.
-
ripla
addikt
válasz
Csavarnyuzo #3062 üzenetére
Ezt az oldalt is néztem, töltöttem is le elvileg hozzá való drivert, de ezzel sem megy. Nem ismeri fel a win10 a nyomtatót, pontosabban, ismeretlen eszköznek érzékeli, nem nyomtatónak és semmit nem tudok vele csinálni, hogy ez megváltozzon.
-
klajos27
csendes tag
válasz
Csavarnyuzo #3056 üzenetére
Jó lett.
Köszi. -
klajos27
csendes tag
válasz
Csavarnyuzo #3054 üzenetére
Eddig még nem találtam meg,hogy hol.
Ha segítenél. Köszönöm előre is.
Üdv! -
qwertly
addikt
válasz
Csavarnyuzo #3050 üzenetére
Szia!Köszönöm a válaszodat,mondjuk van ami nem egyértelmű
,az iskolánk ajándékba kapta több darabot van ami szépen működik is és tény és való elég robusztus kialakításúak.Esély van rá akkor nem szívesen dobnánk ki,de sajnos nem tudunk több tízezer forintot a rizikós javításra biztosítani.Ez az égető szerinted mennyibe kerülne? Köszönöm a válaszodat előre is.
-
CsengődiGeri
tag
válasz
Csavarnyuzo #3015 üzenetére
Tudnál linket adni mert a hp hivatalos oldalán nem találok.
-
RedWing
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3001 üzenetére
Gyárilag jött Win7-tel.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #2992 üzenetére
Webshopban venném meg, ezért érdekeltek másnak a személyes tapasztalatai.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #2990 üzenetére
Köszi a választ, nem tudtam melyik topikot olvassa még valaki egyáltalán
-
retesz147
addikt
válasz
Csavarnyuzo #2984 üzenetére
Én is tonerre tippelek, bár nem vagyok egy nyomtató guu, sőt....
Teljesít így, amíg ki nem fogy és majd új tonernél meglátjuk.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
retesz147
addikt
válasz
Csavarnyuzo #2981 üzenetére
Most szedem szét az egész nyomtatót, végén szétkapom a tonert is.
Köszönöm szépen!
-
retesz147
addikt
válasz
Csavarnyuzo #2979 üzenetére
Köszi a tippet!
El kellett mennem, de most nekiestem.
Hát van a nyomtatóba csoda, az biztos (kutya-macskaszőrrel fullon van).
A lézer viszont tiszta, felnyitottam a shuttert, nem volt koszos, de azért áttöröltem fültisztítóval tükörből nézve.A toner zöld hengerénél viszont volt szőrpamacs.Azt kipiszkáltam, de sajnos se javulás se romlás nem következett be.
Szét fogom szedni a nyomtatót, kitakarítom, mert tényleg van benne minden, de a lézer útját nem állja semmi, az biztos.
Kihagyhat abba a szektorba a lézernyaláb? Ilyen lehet, vagy a toner lehet halott?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 88, Canon BCI 3-eBK tintapatron eredeti nyomtató patron Cyan Magenta Yellow Black Fekete
- Minolta Dialta 3510 multifunkciós fénymásoló eladó!
- Minolta Bizhub 163 A3/A4 másoló, nyomtató, scanner, eladó!
- Scanner / Lapolvasó (színes) Hewlett Packard Scanjet 3300C, felbontás 600 x 1200 dpi, OCR-s, usb+táp
- HP03A fekete nyomtató tonner
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest