Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BIOS frissítés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Powerbank topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Floyd80
addikt
válasz
Patesz2001 #5945 üzenetére
Itt a topicban rákeresel a rövidre zárásra, akkor lesz pár javaslat a BIOS újraindítására, a lapod elvileg már Dual Bios-os volt.
-
Patesz2001
újonc
Sziasztok.
Adott egy Gigabyte GA-EP35-DS4 alaplap.
2 napja nem tudok mit kezdeni vele, mert egy F2-es mikrókódokkal kiegészített BIOS-t raktam fel rá egy orosz oldalról amit ajánlottak a Xeonos fórumon.
Az lenne a kérdésem, hogy esetleg valaki tudja milyen procikat támogat ez a régi verzió? Backup BIOS sem indul el.
Lehet, hogy egy régebbi procival el tudnék jutni a BIOS-ig.
Elindítom a gépet, felpörögnek a ventik és 2 másodperc után újraindul és ezt játsza amíg manuálisan ki nem kapcsolom.
Lehet vele valamit csinálni?
A válaszokat előre ia köszönöm. -
tivreg
lelkes újonc
Sziasztok!
Az alábbi configgal és egy M2 adata SX6000NP-n lévő win 10 prof-fal akad a BIOS. 3-4 reset után elindul, menetközben semmi gond,de újra indításnál ugyan az a probléma. BIOS f4, f32, f40, és f41b-vel is.
tippeket, tanácsokat előre is köszönöm.Gigabyte B450 Aorus Pro, Ryzen 2600X, 2x8GB Corsair 3000Mhz, GTX1050 2GB, 630W Enermax táp.
-
Attila2019
tag
válasz
Attila2019 #5942 üzenetére
A cpu_led csatival működik rgb fusionnal. A gyári software továbbra sem látja.
-
Floyd80
addikt
válasz
Attila2019 #5940 üzenetére
A ram mellett is van, meg alul is rgb csatlakozó.
-
Attila2019
tag
Sziasztok. B450 aorus pro lapban hova lehet dugni az RGB ventilátor 4 pines rgb csatlakozó kábelt? Nekem a 12v rgbw csatlakozó 5 pines lehet még máshova is bedugni?
Thermaltake riing 12 sync radiator Edition
-
koko52
nagyúr
válasz
Visormail #5937 üzenetére
Amikor kifagy, alap beállításokkal indul újra. A ramok is itt vannak tuningolva és jelenleg is 3200-on vannak, pedig nem indítottam el a RM-t. 3400-on néha kifagy, reboot után 2133 és a proci is alapon jár, akkor be kell töltenem valamelyik profilt a RM-ből és ennyi. Fagyás után automatikusan indul a RM.
-
Visormail
addikt
Mindig van egy ember akire nem hat még a gravitáció sem. Miután nálam nem ment, átnyálaztam a fél internetet, senkinél nem alkalmazza automatikusan. Arra tippelnek, hogy direkt így van megírva, csak az OC kitesztelésére készült. Ha instabil OC-től lefagyna a gép akkor hiába indítanák újra a rendszert, megint alkalmazná, megint szétfagyna. Legalábbis ez van leírva mindenhol [link]
Ne érts félre, örülök a sikerednek, áruld el a többieknek is hogyan csinálod. -
Winnie The P
őstag
válasz
Winnie The P #5935 üzenetére
Megoldva!
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek mert sokkot kapok.
Adott ez a gép azaz ez a lap: Gigabyte GA-H81M-D2V.
Eddig volt benne egy GTx 770-es vga de most elvitték és D-Sub kábellel rákötöttem egy 32-es Led Tv-re / ezen ment a 770-is /.És indításkor a lépernyő bal alsó részén megjelenik, hogy 1024x768 és rögtön ezután ez a felirat fogad egy ablakban
Warning!!! No bootable device is betected. Sístem will enter the bios setup utility.És belép a biosba.
Mit tegyek???
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv Zola
-
-
Visormail
addikt
válasz
Floyd80 #5919 üzenetére
Ne részleteznék ennyire halálba mindig a bios változás leírásokat. Vajon miért ennyire nehéz leírni a konkrét típusokat/vezérlőket amikkel eddig probléma volt, de most javították. Illetve azokat eddig nem ismerte fel, vagy nem tudott róla bootolni, vagy mi volt a jelenség.
-
Floyd80
addikt
B450
F41b
Update AGESA 1.0.0.3 AB
Improve M.2 SSD compatibility
Note: Before updating BIOS to this new version, you MUST follow the steps as BIOS F40 Note's description in advanced -
koko52
nagyúr
Aorus M B450 R9 3900X-ig támogat
Ennél nem kell több pár évig.
-
Gyuszi83
tag
válasz
Floyd80 #5915 üzenetére
Ezen nincsenek ledek, 2x6-os tápcsati megy rá.
Ez a furcsa nekem is hogy a gpu load az 90% felett megy végig. 96-98 így ugrál.
Az első pár mp-be megkapja a tápot rendesen 120-130 watt és ahogy elkezd melegedni a vga úgy veszi el kb fél perc és már csak 80 watt, de se a vga (70fok) se a cpu (50 fok) nem meleg.
Próbáltam 1 rammal is mind a 4 slot-ba.
Sajnos csak 1 pci-e slot van rajta. -
Floyd80
addikt
válasz
Gyuszi83 #5914 üzenetére
Érdekes...elvileg a VGA-n vannak ilyen ellenőrző ledek, ha nem kap elég tápot, akkor pirosan világít. (pl. a régi tápomon 4+2 VGA csati volt és ha véletlenül csak a 4-et tettem be, akkor jelzett). A tápod elvileg rendben van ehhez a konfighoz.
Ezek szerint a GPU load is kb. 60-70% a benchmark alatt?
Nvidia beállítást tedd max. teljesítményre, a gépet is teljesítménycentrikusra, de ettől még nem kellene persze ennyire meghalnia. Próbáld meg csak egy ram-mal, BIOS-ban sok minden nem hat a teljesítményre, az integrált gondolom le van tiltva. Próbáld meg az alsó PCI slotot, lehet a felsővel van valami.
-
Gyuszi83
tag
Sziasztok! A napokban vettem Alaplap (Gigabyte B360M-DS3H) , cpu ( i3 8100 ) , ram konfigot.
A gondom az vele, hogy a vga nem kapja meg azt a táp-ot ami kellene neki a normális működéshez. Eleinte a tápra gyanakodtam, hogy az a hibás, de tegnap ki lett próbálva másik gépben a vga és a táp is és hibátlanul működtek.
Itt arra a hibára gondolok, hogy pl.. Unigine Benhcmarkt-ba a jó gépben a felvett teljesítmény 150-160 Watt körül van 40-70 fps.
Ugyan azzal a beállítással az én gépembe 80 max 100 watt-ot vesz fel a vga és 10-30 fps. Az értékeket GPU-Z ben mértem.
A hang is sistereg, recseg közben, de csak terhelés alatt.
Fagyások is vannak, van mikor az üdvözlő képernyőnél.
A hőfokok jók cpu és vga-nál is.
Szerintetek mi lehet a gond ? Próbáltam több driver-t is, windows-t is ( win10 1809, 1903... win8.1) .
Már nem tudok másra gondolni csak az alaplap hibára vagy valami rossz bios beállításra. -
Nagya21
addikt
Sziasztok!!
Csináltam egy új konfigot, és nem találom a beállítási lehetőséget:
Gigabyte b450 AORUS M alaplap ryzen 5 2400G procival, hol tudom beállítani a GPU Vram mennyiségét??
Üdv Nagya -
Visormail
addikt
válasz
Attila2019 #5904 üzenetére
Nálam 54 fok körül van a max.
-
Floyd80
addikt
válasz
Attila2019 #5904 üzenetére
Most vettem bele nemrég egy ADATA SX8200-őt a rendszernek, nyugodtan tedd a VGA alá, ráragasztod a Giga bordát, semmi extra melegedés nincs, 45 fok game alatt. Persze stressz teszztelve lehet több, de még nem próbáltam, de nem hiszem, hogy hőmérséklet probléma lesz vele.
-
Attila2019
tag
Üdv. Gigabyte b450 aorus pro alaplapba rakott már valaki m.2 ssd.t? Pont a VGA alatt van a csatlakozója 4x. Nem lesz túl forró? Lejjebb van egy másik is de az csak 2x attól jelentős teljesítmény csökkenés lesz pl egy szintre kerül mint egy satas ssd Kingston A400?
Másik problémám hogy a ledek az alaplapon néha nem világítanak. Ha megnyitom az rgb fusion 2.0at akkor egy pillanatra furcsa hangot ad ki a gép mint amikor a hdd alvó állapotból felpörög.
-
Floyd80
addikt
válasz
Cronos2122 #5902 üzenetére
A Giga honlapján F8-ig van BIOS, de ilyen Shift-tel való belépésről még nem hallottam. Az Appcenter-ben lévő @BIOS program-mal Windows alól is könnyedén lehet frissíteni.
-
Cronos2122
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni bios illetve újra telepítés ügyben.
Van egy Gigabyte Z97X-UD5H-BK alaplapom. Kb 2 hónapja kellett belépnem a biosba, mert elfelejtett minden beállítást. Nem is volt gond, beléptem megoldottam. A mostani problémám az lenne, hogy próbáltam egy új win 10-et felrakni, de nem enged be a biosba. Már shift gomb kell hozzá, szóval sem az F2 sem a del billentyű nem működik. Amúgy ez egy duál bios alaplap. Átváltottam a beckup biosra a lapon, erre egy gyári alap F7 biost adott be.A legújabb verzió F10, viszont nem tudom sehogy sem frissíteni.
Esetleg tudna Valaki valamilyen tanácsot adni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OpenWRT topic
- BIOS frissítés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Formula-1
- Powerbank topik
- Parfüm topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest