- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rappit4
őstag
Megjött az akg K271. Nagyon meg vagyok elégedve. Még barátkozunk és járatom be, de már most szeretem a hangját. A kábel nem a legjobb, nagyon kemény anyagból van. Szerencsére van itthon ilyen mini xlr csatim meg 90°-os jackem is. Tudnátok ajánlani valami jó TRS kábelt?
-
rappit4
őstag
Én inkább az "élettelen" színezetlen, nyers hangot szeretem, ami a lineáris átvitelre utal. Lehet akkor tetszeni fog. A cserélhető kábel elég fontos lenne a helyszini hangrögzítéshez és a kényelem is. A k550 ha másban nem kényelemben nagyon jó volt és ez most nekem nagyon lényeges szempont. Lehet, hogy most beleugrok a K271-be látatlaban és ha nagyon nem tetszik (amit kétlek) megpróbálom eladni. De ez ahogy mondtam inkább forgatási eszköz lesz mintsem zenehallgatási (arra marad a Takstar PRO 80).
(#48964) sheratan
Azt mondták vigyek magammal lejátszót, így vitten.[ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
Ma eljutottam a fejhallgató plázába, ahol sajnos nem tudtam meghallgatni a K217-et csak a K550-et és nagyon elbizonytalanodtam. A K550-nek nagyon nem tetszett a hangja, mintha egy bell eq lett volna a középtartományban. A brácsák és a magasabb hangon szóló csellók borzasztóak voltak, mintha dobozból szóltak volna pl. Smetana: Ma Vlast egyik amúgy nagyon szép felvételén próbáltam, illetve még Jan Garbarek I Took Up The Runes albumán is megfigyeltem, hogy dobon a pergőket szörnyen letompítja és elmossa a K550. A mély egy picit talán sok volt, a magast rendben találtam viszont azért Kendrick Lamar To Pimp A Butterfly albumán a magas tartomány néhol nagyon sok volt, sziszegő vokál és fülsértő pergő. Igazán a Decca kiadású Shostakovich lemezeken jött ki a közép hiánya, ezek rendkívül jó felvételek és sajnos itt is ugyan úgy éreztem, hogy nincs meg a közepe. A K217 szerintetek hogyan viszonyul a K550-hez? Meglepő módon a Shure SRH840-nek elég kiegyenlített volt a hangzása, legalább is a K550-hez képest biztos. A mély tartomány kicsit bőséges volt viszont a közép és a magas itt nagyon tetszett, sajnos borzasztó kényelmetlennek találtam és a kábele sem cserélhető. Ugyan csak csalódás volt az ATH-M50x, a mélyei nagyon túlzóak voltak és a magas tartomány sem tetszett illetve ez is szörnyen kényelmetlen volt. (egy fiio x1-ről hallgattam a fejhallgatókat, ami nem a legideálisabb forrás, de ismerem a hangját) Szerintetek érdemes bepróbálni látatlanban a K217-et bízva abban, hogy nem sok köze van a K550 hangkarakterisztikájához?
-
rappit4
őstag
Beleásva magam a témába még mindig a k217 tetszik a legjobban. Tud valaki egy üzletet ahol esetleg meg lehetne hallgatni?
-
rappit4
őstag
válasz Keeperv85 #48920 üzenetére
Akkot lehet az én modellemmel van baj. Minden forrásból hiányzik a közepe és a magas nagyon sok nekem illetve még 1-2 ember alátámasztotta akik hallgatták. Hallgattam Fiio X1 lejátszóró, egy saját építésű szekeres féle fejes erősítőről meghajtva egy bkercso féle kisDAC-ról foobar 2000-el illetve volt még cd lejátszó dac-járól is meghajtva, sima alaplapi dacrol és ugyan ezt tapasztaltam a sound devices 788 rögzítőből visszahallgatva a felvett hangokon is.
(#48921) Bukk900:
Ez a k271-hez képest milyen szinten van?[ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
Sziasztok!
Helyszíni filmhang felvételhez, illetve keveréshez keresnék egy minél lineárisabb freki átvitelű fejhallgatót. Most egy Takstar pro-80-am van, de sajnos rettentő hi-fis hangzása van főleg a magasabb tartományokban. A keret az valahol 50k körül van. Most a Beyer DT-770 pro-t illetve az AKG K 271MKII-t néztem. Ti melyiket ajánlanátok? Előre is köszi! -
rappit4
őstag
Sziasztok!
Valaki próbálta már ezeket a párnákat a Takstar Pro-80-al? Gondolkozom egy ilyen beszerzésén, mivel a pro-80-as alap párnái nyomják a bal fülemet.
Szerk.:
Találtam róla egy leírást.[ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
válasz vodkaboy22 #27244 üzenetére
Egyezzünk meg abban, hogy más élmény a kettő.
-
rappit4
őstag
válasz vodkaboy22 #27242 üzenetére
Hát még a hangja...(Egy HD407 után ,szinte veszekszik a HTA-30-ammal.)
-
rappit4
őstag
Köszönöm mindenkinek a tanácsot, de legfőképpen a nomono.hu-nak magát a fejest. -
rappit4
őstag
Sziasztok!
Első komolyabb fejhallgatóm vásárlása előtt állok. Eddig volt egy Sennheiser HD407-em, amit nagyon szerettem, viszont nemrég megadta magát. Helyette szeretnék venni 25ezer forint körüli fejest. Leginkább gépről hallgatok zenét, egy logitech x530-as fejhallgató kimenetéről, mivel az alaplapi csatlakozóig nem ért el a HD 407 csatija. Nem tudom érdemes-e, valami hangkártyát is beújítani az új fejes mellé. Ti milyen fejest ajánlanátok ebben az árkategóriában, illetve mi a véleményetek a hangkártyáról, érdemes lenne venni azt is? Előre is köszönöm a válaszokat!
Szerk.: Könnyebb válaszadás érdekében: csak gépről hallgatok zenét, utcán nem lenne használva. Mindenféle zene lesz rajt hallgatva, de legfőképpen filmzenék (pl. Hans Zimmer munkássága)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- 3D nyomtatás
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Napelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen széket vegyek?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN