- SSD kibeszélő
- CPU léghűtés kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ASUS ROG Ally
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitrograde
senior tag
Erre varrjon valaki gombot: kínai ebayes rendelés, 2X2 pár fülpárna a headfin is megénekelt mestertől az itthoni Sennheiserekre. A kínai posta nyomkövetője szerint december 7-e óta az elosztóban pihen (oda október 21-étől sikerült megérkeznie Kínából). Írok az eladónak, aki fordítóprogrammal készült levelében a Magyar Postához utal (ez a kifejezés magyarul a dirib-darabra tört angol szövegben). Látogatás a postán: ők két betű-10 szám-két betűig jók, de ennyi számjegyet meg betűt, ami ebben a nyomkövető adatban van, még életükben nem láttak, hívjam Budapestet. Alszom rá egyet. Másnap Foxpost csomagértesítő SMS, a hozzám legközelebbi automatához invitál. Nem értem, nem rendeltem semmit mostanság. Kiveszem, titokzatos dobozka átragasztott fehér nylonzacskóban, rajta egyedül a nevem és a telefonszámom. Benne a megrendelt 2X2 fülpárna. A kínai posta titkos szövetséget kötött a Foxposttal? Megszólalt a becstelen postás lelkiismerete, és így kívánta eljuttatni hozzám az egyébként számára értelmetlen plüssgombócokat? Segítsetek, nem értem.
Amúgy Wang Yifei mester tökéleteset alkotott, a plüssel jobban tetszik a HD540 Reference Gold, mint a műbőrrel, hiába kicsit szűkebb az előbbi tere. -
bitrograde
senior tag
válasz contaxg #95663 üzenetére
A Koss PortaPro-nál szerintem a Sennheiser PX-100 jobb választás lenne, ha még lehetne kapni. Azért használtan előfordul itt-ott. Épp ma érkezett meg a gyerekéhez a két új fülpárna, most megint ellesz vele 3-4 évig. Van alja, teteje, közepe, nem csinál semmit rosszul. Annak idején egy HD272 ment mellőle, mert azon sem a zongora, sem a csembaló nem volt élvezhető, ezen meg igen.
-
bitrograde
senior tag
válasz Sinesol #95228 üzenetére
...a fejesek nagyobb felbontásúak.
Szerintem meg egyszerűen csak arról van szó, hogy a legtöbb hangflas lehallgató rendszer, még a jobbak is, sokszor erősen kompromisszumos akusztikai környezetben nem tudja megmutatni azt, amit a füles a direkt, vagy inkább extrém közeltéri lesugárzás miatt igen....alacsonyabb torzításúak.
Melyik tartományban, felharmonikuson?...nem kell szobaakusztikával, hallgatási pozícióval sem bajlódni, mindig rendben van az imaging, soundstage.
Egy füles minden fülre, és minden fülön ugyanúgy szól? Nem is változtak a mérési standardok fülesek esetében soha, ugye? (Segítek: de, az elmúlt két éven belül.) A pozíciót sem szokás mindenféle párnával módosítani? (Háttérben felsír a Focuspad.) És "crossfeed" (hardveres és szoftveres) sem létezik, hogy felidézze az illúziót, hogy a másik fülemmel is hallom, ami az egyikben szól (és viszont) a megfelelő késleltetéssel? Nem szólnak másképp a nyitott, félig nyitott és zárt fülesek, nem képezik meg másképp a teret?És csak még egy: a HD540 Ref. Gold csellója a mellkasomban szól. Ilyet nem sok fülhallgató(s rendszer) tud, tudom, de van testi átvitel, csak a mértéke és milyensége kérdéses.
-
bitrograde
senior tag
válasz HUNNIA1920 #95152 üzenetére
Én tényleg nem értem. Vettél egy drága fejest, nehezen hajtható. Vannak erre létező, igaz, drága megoldások, egyben vagy komponensenként. De sem kábellel, sem rendes, árában és képességeiben hozzá illő játszótárssal (DAMP, vagy DAC+AMP) nem akarod kiszolgálni. Miközben három-négy oldalon keresztül próbálnak segíteni abban, hogy megérts a majom és a banán összefüggéseit. Ezt a nem akarok külföldről rendelni dolgot sem nagyon értem, kínai, ausztrál, stb. cuccok esetén. Persze biztosan a garancia érvényesítése aggaszt. Jól gondolom? "Elképzelni" hangzást? A különböző neten fellelhető írások kb. arra jók, hogy az ember eldöntse, milyen beállítottságú a szöveg szerzője. Meg talál kiderül, ha valami irtó gáz a cuccal kapcsolatban. A többi kb. olyan, mintha a sötétben tapogatóznál.
Bocs, most megint nem járok erre pár napig. -
bitrograde
senior tag
válasz HUNNIA1920 #95136 üzenetére
Ez nem ízlés kérdése. Ha valaki kereskedelmi tevékenységet folytat, szolgáltatást nyújt, akkor szerintem az a minimum, hogy irányárat (kiépítettség függvényében -tól- ig) megad, nem pedig a kuncsaftot végigmérve üt a hasára. Más kérdés, hogy a TMP tényleg tisztességes, és a cuccaikra nem nagyon lehet panasz (nekem PSU-m van az asztali gépes Allo Revolution DAC mellé tőlük, és nagyon rendben van a hangja).
-
bitrograde
senior tag
válasz bitrograde #95120 üzenetére
Közben nézem, meg kellett volna tartanom befektetésnek.
-
bitrograde
senior tag
Igen, az szerintem normálisabb, bár az már az új, 150 Ohmos driver. Nekem valahogy az eredeti HD580 (valakinek ez számít, nekem az ír változat volt belőle) jobban tetszett.
Félre ne érts, simán el lehet hallgatni az X2-t is, ahogy a magyaros koszt is bejön sok embernek, de az én gyomrom nem bírja a sok zsírt meg hagymát. -
bitrograde
senior tag
válasz bitrograde #94527 üzenetére
Közben megtanultam olvasni: ESS ES9028Q2M.
-
bitrograde
senior tag
2534. Nem tudom, mit értesz azon, hogy puha. Hajlékony, de strapabíró.
Apropó, honnan lehet eldönteni, hogy melyik ADI-ban melyik lapka van? Már azon kívül, hogy előveszem a csavarhúzót. Mert most megnéztem, a manuál beszédesen hallgat az ügyről, és az enyémen, amit használtan vettem, csak magán a készüléken szerepel, hogy FS. -
bitrograde
senior tag
válasz Dorien #94513 üzenetére
Pedig szerintem vannak elég markánsak helyenként. Bordor-kábelt hallottam, éppen egy Hifiman 400-zal, attól nem voltam eldőlve, de egy ezüst-réz hibrid kábel az nagyot dobott azon a fülesen. A mostani két fejesemhez is három kábelem van, és elég egyértelmű a sorrend: mr.collector -----------------------------> Viablue EPC-2 ------------> Mogami. Utóbin még a Furutech csatlakozóra történő csere is nagyot dobott.
-
bitrograde
senior tag
válasz janisjoplin1 #94456 üzenetére
Ha esetleg jársz Szegeden (Tompától csak nincs olyan messze), tévedj be a Műszaki Pincébe a Lajos körúton, közvetlenül a Dugonics tér mellett, a "lófarával" majdnem szemben. Ők tartanak füleseket, és biztosan fel tudsz próbálni egy-kettőt a kényelem kipróbálása végett. Pont azért kell kipróbálni mert míg a kolléga a Gradók kényelmére esküszik, addig én azt az abroncsot a fejemre nem tenném (80, 225, 325 alapján), és a Sennheisereket meg nem nagyon érzem, hogy a fejemen vannak. Neked kell kipróbálni, te inkább kivel értsz egyet.
-
bitrograde
senior tag
válasz janisjoplin1 #94427 üzenetére
Azért tedd fel a fejedre, mielőtt megveszed. A Grado kényelme hagy némi kívánnivalót maga után (szorít), ami adott esetben hallgathatatlanná teszi a nagyobb fejű egyedek számára. :-)
-
bitrograde
senior tag
Tényleg arról megy itt a beszélgetés az utóbbi kb. nyolcvan hozzászólás többségében, hogy a tubuson ott van-e az igazság?
-
bitrograde
senior tag
válasz btraven #93908 üzenetére
Ez könnyen előfordulhat.
Én egészen elvétve hallgatok metált, abból a korszakomból csak egy kevés RHCP meg Faith No More maradt velem, a Metal Church nem. Hiába, ellágyultam. De azok szépen szólnak a HD540 Goldon. A HD5-6XX-sorozat darabjai is meghálálják a jó (szimmetrikus) meghajtást, a jó kábelt, bár én azok közül leginkább az eredeti ír HD580-at tartottam volna meg leginkább. (Volt 580, 58X, 600, 650, hallottam 6XX-t és 660s-t.) Minden hibája ellenére valahogy annak volt a legegységesebb a hangja, pedig technikailag a 600 alatt marad (a 2. helyezett a sorban nálam). A 650 túlságosan lomha számomra, a 6XX dettó, az 58X inkább csak próbálkozás, a 660s pedig akár jó is lehetne, de nekem nagyon hömpölyög (metálhoz, jó erősítéssel, akár jó is lehet, bár ez a 150 Ohm kissé értelmezhetetlen: hová céloztak vele?). -
bitrograde
senior tag
válasz Ba cy lus #93898 üzenetére
Szerintem olvass bele ebbe. Azért mertem ajánlani, mert azt mondtad, hogy lesz hozzá combos erősítőd. Nem tudom, milyen példányt teszteltek, de felmerült, hogy hibás, vagy legalábbis nem kellően párosított driverekből összerakott darab lehetett. Nekem van a "sima" és a "Gold" változatból is egy-egy 600 Ohmos példány. Ott is megfigyelhető, hogy mérve nem egyforma (és 600 Ohmnál kisebb) a "sima" ellenállása, de a Gold kottára 600 Ohm (válogatott driverek). Amit a tesztben leírnak, az pedig egyértelműen az erősítés elégtelenségére utal (mélyhiányos, rofl). Amit a zenei "preferenciájáról" ír, az végképp butaság. Dzsesszt és komolyzenét hallgatok 85%-ban - évek óta ezen. A "sima" után vettem egy Goldot is. Kapd egyszer egy OTL-lel fülvégre, ha teheted.
-
bitrograde
senior tag
Azt meg lehet-e itten kérdezni, hogy azok, akik egekbe magasztalnak/sárba rántanak egy-egy fülest, azok hányféle láncban hallották? Merthogy pl. a kérdéses Hifiman 400i is elég szépen reagált nálam kábelcserére (ezüst-réz kombó), és a combos erősítést is meghálálta (Centrance Mini-M8). A párnák még csak-csak szóba kerülnek itt, mert nyilván az az akusztikai közeg ismerhető eleme (kinek kinek a füle meg nem), de mi van a többivel? Elmehetünk a rendes forrás használatáig is, meg tovább (a Mogami kábelem végén elég drága Furutech csati van, de iszonyú jó beruházás volt így is). HD600 és 650 szimmetrikus meghajtása, stb. Egy rendes füles rendszert azért illik szinergiára törekedve felépíteni? Nagyot tévedek? Ez azért finomíthatna az ár/érték arány sarkos megítélésén is.
-
bitrograde
senior tag
válasz Melorin #93808 üzenetére
Ezekből mindössze egyetlen kitételnek nem felel meg a Sennheiser HD540 Reference Gold (600 Ohm), mert hogy azt már csak használtan kapsz. Ha mégis ki akarod próbálni, hogy milyen, mert rájössz, hogy használtan más érték-arányokat kap az ember, akkor érdemes egy próbavásárlást tenni a szintén 600 Ohmos (sima) Reference-szel. Vagy meghallgatni valahol/valakinél. Az itt ajánlott HD600 és HD650 sajnos a nyomába sem ér az 540-eknek, és a 660 is csupa gombóc - nem tudja sem azt a kényelmet, sem pedig azt a teres-levegős megszólalást, felbontást és zeneiséget (az egész hangkép fakaszt könnyekre, nem csak a közepe), mint a korábbi csúcsmodell.
Ha a meghajtás nálad nem lesz probléma, akkor - a Sennheisert elvetve is - én a helyedben mindenképpen nagyobb impedanciás fülesekkel próbálkoznék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Eredeti játékok OFF topik
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- SSD kibeszélő
- EAFC 25
- További aktív témák...
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,