- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hangszórók topicja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- iPad topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
demars #46645 üzenetére
Nekem ezek vannak már egy ideje:
ATH-AD500X
Takstar HI2050 (IMG Stage Line MD-6800)Előbbi könnyebb, kényelmesebb, jobb, nagyobb térrel, utóbbi viszont rockzenékkel sokkal dögösebben szól (jobb basszus) és szintén kényelmes. A HI2050 egy Beyer DT880 Premium design koppintás ovális kagylókkal. Ha érzékeny vagy a sok magas hangra, akkor inkább az AD500X-et válaszd, az jóval neutrálisabb.
-
Dorien
veterán
válasz
nonsen5e #46581 üzenetére
Voltak kábelproblémák az EVO-val (nekem is), de ezek tudtommal gyorsan előjöttek. Garanciális helyről vedd és lehetőleg vigyázz rá. Ha strapabíróbb, minőségi anyagokból összerakott fejest szeretnél, akkor szerintem nevezz be egy Takstar HI 2050-re. (IMG Stage Line MD-6800) [link] Nekem most ez van és az EVO-nál szerintem sokkal jobb fejhallgató.
Biokox: Nagyon szép fejes ez az EL-8 meg kell hagyni. Ennyiért legyen is az.
-
Dorien
veterán
válasz
petata #46530 üzenetére
ATH Art Monitor (zárt, műbőr párnákkal): A500X, A700X, A900X
ATH Air Dynamic (nyitott, plüss párnákkal): AD500X, AD700X, AD900X
Ezeket inkább külföldről érdemes rendelni.Meg persze próbáld ki a Beyer DT770 Pro-t is. Erősebb V hangzás, zárt, de a plüss párna hosszú ideig kényelmes tud lenni...
-
-
-
Dorien
veterán
válasz
salytmasztor #46142 üzenetére
Én nem tudok ilyenről. Gondolom az adott hangkártya / DAC szoftverében kellene körülnézni. Mindenesetre ha találsz ilyesmit, írd meg ide plz.
Amúgy megvetted a fejest? Milyen forrásról és milyen lejátszó szoftverrel / EQ-val próbáltad?
Nekem most ez a felállás:-2dB @ 2100Hz BW=3
-9dB @ 7100Hz BW=3
-4dB @ 11000Hz BW=3(Fiio E10, JRiver Media Center 20)
sting2: Lehet mosolyogni, de ilyen beállítással a HI2050 sokkal drágább fejeseket is porig aláz, az
árkategóriájában meg nem nagyon találok neki ellenfelet se felépítésre, se hangra. Kb. kapsz egy DT880 Premiumot töredék áron, jó basszussal. -
Dorien
veterán
válasz
salytmasztor #46134 üzenetére
JRiver Media Center 20
Player > DSP Studio > Parametric Equalizer > Add
-9 dB, Q=3 nyugodtan mehet 7100 Hz-re.Foobar 2000-nek is van ilyen pluginja.
-
Dorien
veterán
válasz
dewil666 #46056 üzenetére
Azokkal szerintem nagyon nem tudsz mellényúlni. Az M40X-nek valamivel nagyobb a párnája, jobban V hangzása van (tehát több mély és magas - dögösebb hang), míg az M30X inkább semleges hangzású. Egyik sem igazán kényes a forrásra. Én magamnak az M40X-et venném, bár keverésre lehet, hogy jobb választás az M30X.
-
Dorien
veterán
válasz
TeebyKay #46039 üzenetére
Ha nem akarsz moddolni és szeretnél basszust is a fejhallgatóba, akkor ne 681F-et vegyél. Inkább 681B, vagy ha sok basszust szeretnél, akkor 681. Én a helyedben inkább gyűjtenék még egy 681 EVO-ra.
Delta-Laca: Biztosra nem lehet írni, mert sokféleképpen hallunk, de valószínűleg igen, már egy Presenter szintű fejhallgató erősítő is sok pluszt hozna hangminőségben, dinamikában a Xonar D2X-re kötve.
-
Dorien
veterán
válasz
Delta-Laca #46037 üzenetére
Érdemes lenne még egy alacsony kimenő impedanciás fejhallgató erősítőt a D2X-re kötni (akár csak egy Bkercso-féle Presentert), mert a D2X-é elvileg 100 ohm, ami nem fejesekhez való. Így csak 0,35 a damping factor az M40X-szel (35/100) és ~10 felett kellene lennie az optimális csillapításhoz.
-
Dorien
veterán
válasz
sepsi0 #45914 üzenetére
Én nem hallottam még hamis Takstarról és szerintem hülyeség is lenne hamisítani őket, mert minőségi anyagok kellenek hozzájuk és az eredetiket is fillérekért dobálják (20eFt és alatta) - szóval nem lenne valami jó biznisz. 50eFt feletti fejesek, pl. full műanyag Beats, Sennheiser HD598, AKG K701/Q701 a nagy favorit a hamisítóknál.
Itthon IMG Stage Line MD-6800 néven érhető el a Takstar HI2050 klónja, ahogy Bodz is írja.
Klara: Nem kizárt, de nekem ilyen "Duke Nukem Forever" (örökké várunk a nagy semmire) érzéseim vannak már vele kapcsolatban.
Majd akkor hiszem el, hogy van, ha már árulják is... Mondjuk, ha ehhez is adnának plüss párnát, az jó vétellé tenné, mert eléggé vadászni kell a normális plüss párnás fejeseket a zártak között.
-
Dorien
veterán
válasz
#56474624 #45895 üzenetére
Takstar HI2050 - Valami magasat vágó DAC/AMP vagy parametric EQ mondjuk nem árt hozzá, akkor nagyon jó hangja van. Ha ezek nincsenek és érzékeny a füle a sok magasra, akkor ne ezt vedd neki. A Takstar TS671-nek nincs ilyen hibája, de azzal meg pont az volt a problémám, hogy nem igazán stabil a fejemen...
Sokak szeretik a Pioneer SE A1000-et is, bár az árban azért húzósabb. 13k-ért lehet kapni a Superlux HD681 EVO-t is, nagy, stabil, könnyű fejes, plüss párnákkal.
Klara: A HD662 EVO már 3 éve jön, én a helyedben nem várnék rá. Szerintem a HD681 EVO is leginkább a nyitottságával tud villantani ebben az árkategóriában, zárt verzióban nem biztos, hogy olyan nagy durranás lenne a többi zárt fejes mellett
-
Dorien
veterán
Az EVO-nál önbeállítós gumipánt van. Megnyúlni tudtommal nem szokott, csak a rajta lévő bordák lapulnak le idővel.
theuprising: Szerintem kezdésnek vegyél a DX és a 668B közé egy mély karakterű fejhallgató erősítőt (pl. Sense V1 [link])
A hangerővel tutira nem lesz gondod, és a hangminőség is javulni fog. -
Dorien
veterán
válasz
binatone #45592 üzenetére
Köszi.
Nekem a HI2050 teljesen jó ezekkel a parametric EQ beállításokkal. Elvileg itt vannak tüskék a frekimenetben:
-2dB @ 2100Hz BW=3
-7dB @ 7100Hz BW=3
-4dB @ 11000Hz BW=3
A legfontosabb a 7100Hz-es tüske kiszedése, ez az ami nagyon fülsértő alapállapotban. Ezen lehet vágni akár -12dB-t is annak, aki nagyon érzékeny a magasokra. Mondjuk az szerintem inkább ne vegyen ilyen fejest. -
Dorien
veterán
Igen, a HI2050 karcos magasairól sokat írtam már, ez tényleg nagy hibája a fejhallgatónak - de szerintem az egyetlen. Ha ez meg van szelídítve, akkor könnyűzenéhez, rockzenéhez az egyik legjobb választás. A tere szerintem teljesen jó, nem ér fel az AD500X-éhez, de a zártakat bőven veri a félnyitott kialakításával. És kb. kapsz egy olyan anyagminőséget és kényelmet, mint a 80 ezres Beyer DT Premium verzióknál. Pár napja újra hallgattam a HD681 EVO-t unokatesómnál, ez lezenéli kb. minden szempontból és nem sokkal kerül többe. Az általad felsorolt műfajokhoz mondjuk a TS671 jobb választás a semlegesebb karakterével és hatalmas terével, de a kényelme elég véleményes hosszú távon.
-
Dorien
veterán
válasz
BigBlackDog #45550 üzenetére
Én amikor frissen a dobozból kivéve meghallgattam, az volt az első reakcióm, hogy ez megy vissza gyorsan a feladónak, mert kb. csak dobozhangú mély és magas volt benne, a középtartomány hiányzott. Bejáratással sokat javult a hangja (meg nyilván a fülem is hozzászokott), de tény, hogy kell neki vagy egy hozzá passzoló nyugodt hangú DAC/erősítő vagy parametric EQ, vagy valami hardveres mod (valamilyen szövet a driver elé), ami visszafogja a túltengő magastartományt.
-
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán
válasz
Jimy83 #45538 üzenetére
Közvetlenül a hangkárolyba. Egy dedikált, fejhallgatóerősítős hangkárollyal azért sokkal jobban tud szólni. Pl. a világos karakterű Fiio E10K DAC/AMP passzol a HD681 EVO sötét karakteréhez.
demmer123: Hát hallgasd meg hogy szól pipával / pipa nélkül. Én általában minden ilyen extra funkciót ki szoktam kapcsolni, mert borzasztó módon el tudják rontani a hangot. Pl. ha fejhallgató van kiválasztva, hangszóró helyett, akkor általában kevernek rá crossfeed-et, amit én utálok, mert tönkreteszi a sztereó térhangzást.
-
Dorien
veterán
válasz
spati3 #45532 üzenetére
Jajj...
Ezek az értékek semmit sem mondanak a hangminőségről, csak a kapott hangerőről és a szükséges erősítésről. Az M30X is egy viszonylag könnyen hajtható darab. Ajánlom, hogy olvasgass még sokat, ha érdekel a téma, de a legcélravezetőbb a hallgatózás saját forrással.
-
Dorien
veterán
válasz
spati3 #45524 üzenetére
Ha nyitott is szóba jöhet, akkor inkább ez: IMG Stage Line MD-6800
Az adatok hibásak, a nettó súly az inkább 325g, a kábel pedig 3m. Plüss párnás, nagyon kényelmes és masszív fejes, árkategóriájában talán a legjobb hanggal. (Takstar HI 2050 klón) -
Dorien
veterán
válasz
Jimy83 #45505 üzenetére
Brútusz?
Ha nem létkérdés a vezetéknélküliség akkor inkább felejtsd el gyorsan.
A HD681 EVO-t nehéz überelni 15k alatt. Esetleg egy Takstar HI2050 külföldről, ha bírod a sok magas hangot: [link] [link] Anyaghasználatban, tartósságban, felbontásban, mély- és középtartományban szerintem egyértelműen veri az EVO-t.
-
Dorien
veterán
válasz
szupersanyi #45354 üzenetére
Superlux HD681 EVO
Takstar HI2050
Audio-Technica ATH-AD500X - ez a legkényelmesebb fejes, amivel eddig találkoztam, 30k-ért van egy aprón -
Dorien
veterán
válasz
demmer123 #45250 üzenetére
Az ALC1150 állítólag elég jó alaplapi chipset, de egy dedikált fejhallgató erősítő biztosan sokat javítana a hangzáson. Az én HI2050 fejesemnek a magasai a bántóak sokszor, szóval én csak egy sötétebb hangú forrást választanék elé, ami lágyítja / gyengíti a magastartományt. AVX-en van egy Bkercso-féle TPAmp [link], de nem tudom, hogy ez mennyire passzolna hozzá, ki kellene próbálni. Itt biztosan tudnak segíteni, de részletesen le kellene írni, hogy mi a problémád a jelenlegi hanggal: [link]
Godimodi: [link] [link]
Én egyik zárt Superluxot sem venném a HD2000 helyett. Félnyitott HD681 / 681B esetleg, ha meg tud barátkozni a sziszegős magasokkal. -
Dorien
veterán
válasz
Pete55555 #45230 üzenetére
Ha van HD2000 (főleg 7k-ért), akkor szerintem felejtsd el a Retro DJ-t. Kisebb, kényelmetlenebb és szerintem hangban is gyengébb kicsivel a HD2000-nél.
FreaK: Szerintem nem lesz komoly gond az E10-zel, én 300 ohmos Senn. HD650-et hajtottam vele és teljesen jó volt hozzá. Ha túl visítós lenne a hang, akkor meg veszel egy passzoló erősítőt a Beyerhez és csak DAC-ként használod az E10-et. Meg parametric EQ is van a világon - nekem a HI2050-hez tökéletesen bevált. Mindenesetre majd számolj be a tapasztalatokról.
-
-
Dorien
veterán
válasz
Rain2013 #45218 üzenetére
Akkor egy circum zárt Pioneert javaslok a MediaMarktból 15eFt-ig. Ha nincs, akkor AKG vagy Sennheiser.
Runner: Az USB csatolósokban beépített hangkártya (DAC) van, jellemzően sz@rul szólnak. Ha otthonra kell akkor egy nyitott ATH-AD500X-et javasolnék, utcára/tömegközlekedésre meg egy zárt ATH-M40X-et. Esetleg olcsóbban Takstar HI2050 (nyitott) / Pro80 (zárt).
-
Dorien
veterán
válasz
demmer123 #45203 üzenetére
Szerintem 30k környékén nem kapsz a HI2050-nél jelentősen jobb hangzást (bár még mindig nem tudjuk, hogy nálad ez igazából mit is jelent), főleg nem újan. Használtban én inkább az 50-60k kategóriát nézegetném. (pl. Sennheiser HD600/650, Beyer DT880/990 Premium)
Én 30k-ból inkább vadásznék a HI2050-hez egy karakterben passzoló DAC-ot / erősítőt. Esetleg kipróbálhatod az ATH-AD500X-et, 2db-ot is árulnak Hardveraprón. 3D térben jobb, mint a HI2050, kevesebb mély és magas hang, szép középtartomány, baromi könnyű és kényelmes, könnyen hajtható fejes.
A HyperX Cloud 2 az egy Takstar Pro80 + mikrofon + valami USB hangkártya.
-
Dorien
veterán
válasz
Richie0116 #45197 üzenetére
Takstar Pro80 (Gemini HSR-1000, Kingston HyperX Cloud)
Audio-Technica ATH-M40X -
Dorien
veterán
válasz
dangerzone #45186 üzenetére
Valószínűleg az első. A 668B is megtáltosodik egy jó forrásról.
Meg a nyitottról zártra váltás mindig véleményes. -
Dorien
veterán
Superlux HD661 [link]
És még a hangja is f@sza!
-FreaK-: A HI2050-ben több a magas és jóval nagyobb a tér, mert nyitott. Fiio E10-zel nekem parametric EQ-val szenzációsan jó hangot produkál (erről már írtam párszor) - az AD500X a bokorban sincs vele szemben ugyanerről a forrásról. A Pro80 zárt, én csak akkor venném, ha fontos a zajszigetelés.
-
Dorien
veterán
válasz
takacsbotond #45149 üzenetére
Szerintem az AD500X a legkényelmesebb otthoni fejes (kb. észre sem veszem, ha a fejemen van), de ez fejmérettől / fejformától is függ. Ha túl laza, akkor a pántokra tekert gumiszalaggal lehet növelni a szorítóerőt. Viszont a DT990 mélyei és magasai sokkal erősebbek nála, az AD500X inkább a középtartományban alakít nagyot.
-
Dorien
veterán
Mármint mi okozna gondot?
Ha nagyon hangosan hallgatsz zenét, akkor lehet, hogy a max. hangerő is túl halk lesz az EVO-val.BigBlackDog: Egy zárt fejes sosem fog egy nyitotthoz hasonlóan szólni. Nyitottban van néhány ATH-AD500X aprón, meg lehet rendelni külföldről Takstar HI2050-et olcsón (DT880 koppintás). Zárt fejeseknél már a plüss párna is baromi ritka, kb. csak a Kingston HyperX Cloud (Takstar Pro 80) és a Beyer DT770 Pro jut eszembe 50k alatt...
-
Dorien
veterán
válasz
takacsbotond #45111 üzenetére
Tipp: FiiO Q1 fejhallgató erősítő DAC+AMP + Superlux HD681 EVO
Ha az említett "komolyabb darab" DAC-ot és fejhallgató erősítőt is jelent, akkor Beyer DT990 Pro.
-
Dorien
veterán
válasz
SunMount3r #45091 üzenetére
nlpK és Cassio1987:
Ha nagy fülpárna kell, akkor tudom ajánlani ezeket:
Takstar HI2050 (nyitott)
Takstar Pro80 (zárt) - Kingston HyperX Cloud, Gemini HSR1000
Ezeknél csak a fejpánt mérete ami kérdéses, nagyfejű embereknek a legnagyobb állásban is kicsi lehet...
A fülpárna kb. Sennheiser HD600 / HD650 méretű (ovális, 70/40mm). -
Dorien
veterán
válasz
Gubicaj #45016 üzenetére
Én vadásznék egy Beyer DT880 / DT990 600 ohm-ra, attól függően, hogy mennyire szereted a V karaktert. A DT880 enyhébb V, a DT990 erősebb. A múltkor volt egy eladó 40k-ért, de inkább 50-60k körül mennek ezek használtban. Sennheiser HD600 / HD650 is jó fejes (utóbbi erősebb mélyben), ezek 300 ohmosak és szintén 50-60k körül mennek használtban. Ezek egyértelmű előrelépések lennének szerintem, a 30k-s használt kategória viszont nem biztos. Használt DT990 Pro (250 ohm) szokott lenni 30k körül, ki kellene próbálni vele az erősítőt.
Mindenesetre ha meghallgatsz valamit, akkor plz. írd be ide a véleményed tapasztalatnak. Köszi.
-
Dorien
veterán
válasz
SunMount3r #45012 üzenetére
Otthonra én a keretedből egy Superlux HD681 EVO-t vennék a plüss párnák és a jó tere miatt. Ennek a magasai sem szúrósak, inkább finoman mélyorientált a hangképe. Viszont ez egy qrvanagy fejes: [link]
-
Dorien
veterán
válasz
SunMount3r #45008 üzenetére
Mindkét fejes benn van az ajánlóban. Ha nem szereted a sok magast, akkor inkább az M30X-et válaszd. Én is azt venném, ha utazgatós zárt fejest keresnék 20k körül. Otthonra meg csakis valami nyitottat.
-
Dorien
veterán
válasz
SunMount3r #45001 üzenetére
Ezeknél a HD4xx Sennheisereknél vannak sokkal jobb hangminőségű fejesek az árkategóriában. (lásd DLL ajánlása) Ha a hangminőség másodlagos, akkor vedd őket nyugodtan, pár évig biztosan bírják a strapát.
Gubicaj: De mi a probléma a hanggal? Sziszeg, túl sok a mély, túl sok a magas, rossz a felbontás, nem elég dinamikus bizonyos zenékkel, nem jó a tér? Mi az ami zavar benne? Az hogy 15%-on áll a hangerőpoti az szerintem nem valós probléma.
-
-
-
-
Dorien
veterán
válasz
-FreaK- #44947 üzenetére
Takstar HI2050 + Fiio E10 pároshoz az alábbi parametric EQ kell:
-2dB @ 2100Hz BW=3
-7dB @ 7100Hz BW=3
-4dB @ 11000Hz BW=3JRiver Media Center, de a Foobar-nak is van ilyen pluginja.
Utána qrvajó hangja lesz.caveman1: Jó fejes a HD660, de ha félnyitott is szóba jöhet, akkor otthon egy HD681 EVO-val jobban jársz. Plüss párna, kisebb szorítóerő, finomabb magastartomány, jobb tér.
-
Dorien
veterán
válasz
ViZion #44695 üzenetére
Anyaghasználatban biztosan veri a Takstar HI2050 a Beyer DTX710-et / DTX910-et, mert a DT880-ról koppintották (alu + rozsdamentes acél + műanyag). A DTX-ek kisebb, könnyebb, full műanyag fejesek.
Az én HI2050 példányomban alapból túl sok a magas, kell neki egy DAC/AMP, ami vágja / szelídíti a magastartományt, vagy parametric EQ. Ha ez megvan, akkor messze túlmutat az árán a hangja.
-
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán
Elindítottam a barátnőm laptopján és a basszustéma kb. teljesen hiányzott a beépített prüntyögőn keresztül.
Sennheiser HD650-nel már "kicsit" jobb a hangzás.
Még ez nagy kedvencem tőlük: PT - Anesthetize (live)
-
Dorien
veterán
válasz
demars #44477 üzenetére
Király, köszi!
Worker: Szerintem a Sennheiser HD229 valami nagyon gagyi, törékeny on-ear fejes. Én biztosan a Superlux HD661-et venném helyette, ha utcára / tömegközlekedésre kellene valami.
ReSeTer: A 681 EVO-nak kicsit terjengős, brummogós mélye van, ami valamennyit azért elfed a középtartományból. A Takstar HI2050 / TS671 mélye pl. sokkal feszesebb nála. Viszont a 681 EVO magasa biztosan nem fogja bántani a füled.
-
Dorien
veterán
válasz
demars #44420 üzenetére
Örülök, hogy tetszik.
Keith Caputo azóta nővé műttette át magát és sajna a zenéje / hangja is a múlté, de szerintem ez a "Died Laughing" album zseniális. A Collective Soul szám meg a "Disciplined Breakdown" album nyitója. Ezt érdemes végig flac-ban meghallgatni, mert ritka az ilyen dögös hangzású felvétel. [link]salytmasztor: Ha nem fontos a hangszigetelés, akkor inkább vedd a HI2050-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Yettel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AliExpress tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- HP 440 G9 /I3-1215U/4GB/ Esztétikai hibás és kijelző hibás
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest