- Milyen széket vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Készlethiányra figyelmeztett az új GeForce-ok kapcsán az NVIDIA
- AI a játékokban és azon túl
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
nagyúr
válasz Samtya #69720 üzenetére
Köszi. Hosszabítóm van 2x 1,5 méteres, meg 3-as talán de nem vagyok benne biztos.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz Samtya #69716 üzenetére
Nem kell mikrofonos mert van egy Fatality fülesem, azon meg van. Köszi!
A pio-t megrendeltem újonnan! Nagyon tetszik!
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Bodz
nagyúr
válasz Samtya #69703 üzenetére
Gondolom utcán hülyén érezné magát benne...
(#69699) Execᵀʰᵀˢ: Nem biztos, hogy összességében az anc hatékonyabb lenne, mint valami jobb passzív megoldás. Ha teljes csend a cél, akkor azt felejtsd el, olyan nem létezik.
Ráadásul a már használható aktív zajszűrős fejesek igen drágák.[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz Samtya #69676 üzenetére
A fő gond hogy a hangminőség "javítását" planár vonalon egyre vékonyabb membránok bevezetésével próbálják elérni, amelyek emiatt:
- egyre könnyebben repednek spontán
- egyre kevésbé biztosítható a két oldal azonossága
- egyre nagyobb kihívássá teszik a minőségbiztosítást.
A régi, 70-es évekbeli planárok ugyanolyan megbízhatóan elműködtek évtizedekig mint a dinamikusok, mivel vastagabb volt a membránjuk. A nylon meg azóta is nylon maradt.
A Hifiman ezt még megfejeli manuális ragasztásból és összeszerelésből adódó minőségi problémákkal is.
Az ár/érték arány meg összességében egyre esik. Ezért ajánlottam a minap a Verum Audio 1-et ami nem nagy varázslat, csupán a klasszikus elvek szerint összerakott, jól szerelhető szimpla planár fejhallgató, kevésbé elszállt áron. A hifi piac abnormalitását is mutatja, hogy egy garázsproject simán tud konkurálni a nagy gyártókkal... Próbálja ezt valaki megcsinálni mondjuk fényképezőgépet gyártva!"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
love
tag
válasz Samtya #69592 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! rendelek is egyet.
Még egy kérdés. Ajándékba lenne egy lánynak, de szemüveges, és nem tudom, hogy melyik a jobb választás, ami a fület körbe öleli, vagy amelyik a fülön támaszkodik?
Lenne két típus amit néztem amúgy, munkába járásnál használná a legtöbbet,de épületen belül is használatban lenne, csendes környezetben.
1
2
Esetleg más ilyen összegben (22e a max)?
Részlet:
Műfaj: Rock, pop-rock
Eszköz: telefon,laptop
Az összefoglaló alapján, inkább vezetékes.
Hang karaktere, kiegyensúlyozott, picit erősebb basszus lehet.
És csak új, magyar vásárlás a garancia miatt.[ Szerkesztve ]
Csak a Funky ;)
-
elir
újonc
válasz Samtya #69498 üzenetére
Keresgélek B&O H6 -ot, csak a pénzügyi keretem véges. Jó lenne kifogni egy használtat, elfogadható áron.
Az MDR-1 tetszik, de nem tudom mennyi basszust nyom. A Sony időnként túlzásba viszi.Ami első pillantásra még vonzónak tűnt, az a Beyerdynamic Custom Street. Vélemény?
Hasonló? -
Rison77
senior tag
válasz Samtya #69454 üzenetére
Szerintem csak simán valami gyári ragasztó volt végigkenve rajta, mert mindkettő hangszórón körülbelül halál pontosan ugyanolyan területű a forma. Simán le tudtam kaparni, és az alatta lévő felületnek nincsen semmi baja. Átütötte már a párna alsó vékony szivacsfedelét is, de párna amúgy is kuka, nem csinálták valami tartósabb műbőrből.
-
ribizly
veterán
válasz Samtya #69255 üzenetére
Na adtam ennek az Equalizer APO-nak egy nagy esélyt, de sajnos ismét azt kell mondjam nem érdemes EQ-val nekiesni ezeknek a fejeseknek. Ahogy egy picit is belenyúlok ebbe a 7-8-10K-s tartományba egyből olyan szinten veszítem el a szellősségét a hangzásnak, hogy mindjárt ki is kapcsoltam. Marad a papírzsepi.
Maradok annál, hogy halkan hallgatom a fejest és kész.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
MPeter87
őstag
-
RIC5I
tag
válasz Samtya #69215 üzenetére
áhh szóval akkor a TAKSTAR HI 2050 szebben fog szólni gondolni
az OMNITRONIC SHP 600 at használtam most 3 évig ami tönkre ment , meg mondom öszintén foggalmam sincs felraktam az álványra elmentem inni enni vissza jöttem felvettem és a jobb oldala nem szól a bal oldala pedig mintha viz alatt lenne
ebben a pozícióban volt és igy szoktam tárolni
Hatékonyság nem tetszés kérdése.
-
QuadRacer
csendes tag
válasz Samtya #69192 üzenetére
Mennyire nyomja meg a basszust az 569?
Nincs bajom azzal, ha van basszus, de egy bizonyos szint fölött kifejezetten zavar. Zenei téren mindenevő vagyok. Mondjuk, ha nem lehet megnézi egy videót, vagy meghallgatni egy podcastet, mert még a beszéd alatt is brummog, dörmög a basszus az kifejezetten zavaró.
Nem volt még tapasztalatom nyitott fülessel. Milyen előnnyel jár, azon kívül, hogy ki-behallatszik a külvilág?
Ami az átalakítót illeti. Ennek a minősége számít? Mert annyiféle van, aranyozott, kimondott menetes Sennheiser és 500Ft-os márkátlan is. Tudsz ajánlani milyet és honnan?
-
arcitec
addikt
válasz Samtya #69100 üzenetére
Úgy tudtam a, hogy a 20eft ig nem jön ki. Ez tuti? Amit Te ajánlsz az miben tud többet? Onnan venném, ahol a legjobb, a legolcsóbb. Csak persze keresni kell. Német oldalon van 108Euró.
A legjobb az lenne ha a célra ajánlanátok ami már megfelelő, értékcsoportokban mint pl, 20eft ig 30eft ig
40eft ig 50eft .ig. Azt lehetne dönteni..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
-
-
ribizly
veterán
válasz Samtya #68921 üzenetére
Azt nem tudom mennyire tartós (simán lehet, hogy bírja a strapát). De hogy érzetre "azonnal szakadós" érzetet kelt az tuti. Nomeg nem is annyira illik bele nekem a design-ba. Sokféle kábelt el tudnék képzelni hozzá ahelyett, mint amivel adják.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
törölt tag
válasz Samtya #68913 üzenetére
Alapvetően szerintem műfajfüggetlen az AKG K550 mk2/mk3, de hogy kinek elegendő a mélye, kinek nem, az elég szubjektív. Annyi biztos, hogy az én fejemen/fülemmel a vintage Beyerekhez (440, 990, valószínűleg a 880 is) képest elég jól el van látva basszussal.
Meghallgatni mindenképp érdemes a felsorolt kritériumok mellett, de az is lehet, hogy egy NAD Viso HP50 jobban tetszene a kollégának, azt sem érdemes kihagyni.[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz Samtya #68882 üzenetére
wow, az ám fejpánt
a Yamahás ajánlást köszi, de egyelőre úgy néz ki, hogy Dorien DT880-a lesz a nyerő, aztán majd meglátjuk
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Maszki
tag
válasz Samtya #68845 üzenetére
Igen, a 660on én is gondolkodtam, de aztán azért döntöttem az 5ös széria mellett, mert ehhez nem kell erősítés, és még a telefonom is megszólaltatja. A jövőben még fontolóra veszem. Jelenleg notival élem az életem és sokat utazok, ezért a jelen felállás elég "kényelmes". Erősítőből mit lenne érdemes választani?
◄ Maszki ►
-
Bodz
nagyúr
válasz Samtya #68810 üzenetére
Tudnék egy elég hosszú listát írni...
(#68821) s4tch: Köszönöm. Nem hallottam Eleart, de elvileg annál visszafogottabb, nem bánt annyira bizonyos esetekben.
(#68829) krisz242: Nem is tudom. Használt, bár olyan túl sokat nem használhatta az előző gazdája. Ha jól emlékszem valami 50 órát írt, de hát az ilyenek ugye hasraütéssel szoktak születni. De járatom, úgysincs időm pár napig foglalkozni vele.
-
-
törölt tag
válasz Samtya #68784 üzenetére
Ebayen kapható kínai műbőrrel, a Beyer 770-hez való EDT770S-sel próbáltam érdemben. Végül hosszú idő után visszaváltottam a gyárira, előtte hónapokig a kínai műbőrrel ment. Biztos nem ok nélkül, de már igazából nem emlékszem, valószínűleg a kiegyenlítettséghez, elviselhetőséghez van köze a gyárihoz való visszatérésnek, az EDT770S-sel volt legkevésbé jó.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Samtya #68742 üzenetére
1. Kisebb jóval a belső átmérője, mint a gyári párnáknak. Egy kisgyerek füle max, ami ebbe belefér.
2. A baromi széles hátsó szegély miatt kínszenvedés feltenni.
3. és legfontosabb: teljesen szétcseszi a 668B hangját. Olyan magaskiemelést kapsz, hogy az Omnitronic SHP-600 a fasorban sincs hozzá képest + a mélyeket elnyeli, szinte Kafka-i groteszket csinál az eredeti hangból. 681 EVO-val talán működik valamelyest a kémia, ha sikerül ráerőltetni valahogy, de ez nagyon-nagyon rossz a 668B-hez. (Nem felejtettem ki alóla a damper korongot.)[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
Spíler
őstag
válasz Samtya #68746 üzenetére
MDR-7506.Annak a javított verziója a 7510.Régóta fáj rá a fogam,de az a baj,hogy bőr párnás.Helyette lett a DT250,mert azon plüss van.
Na látod,tudod te,hogy milyen zene kell az öreg csókáknak.pendre54
Fogadjunk ezeket már kerested pár napja,készülvén a hétvégére.
Nagyon komoly.[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Spíler
őstag
válasz Samtya #68735 üzenetére
A két szivacs közt is lehet pár század,tized mm hely,hogy rezonáljon,észre sem veszed,hogy nem fekszik össze rendesen,nem látsz a szivacsok közé. Schrödinger macskája.
Bodz
Na,ez azért már közelít a tachyon részecskék taglalásához.
[ Szerkesztve ]
-
szaszab
aktív tag
válasz Samtya #68608 üzenetére
Végül M40X-et vettem, köszönöm az ajánlást!
Így, 3 óra folytonos használat után azt tudom mondani (vagyis itt inkább írni): eddig úgy tűnik, nagyon jó vétel volt. A Panasonic RP-HT360 után.... Hogy is mondjam, ég és föld. Tényleg dinamikus már alacsony hangerőn is, sokkal mélyebbre is megy és részletezőbb. Illetve visszatéve a Panát, annál a magasak bántóak voltak. Szóval: mégegyszer köszi!
Ami negatívumot fel tudok róni: picit szorít, amit már egy óra után érezni lehet. Gondolom, valamennyit tágul, lazul majd a használat során. -
Piftuka
veterán
válasz Samtya #68656 üzenetére
No, ezt jó tudni. Mindenesetre érdekes, mert a DT770, ha "csak" pár ezer forinttal is, de egyértelműen olcsóbb.
Ahogyan a többi DT modell is érezhetően a fent említett "trió" alá, vagy fölé van pozicionálva az ára alapján.
Amennyiben technológiailag, az alapanyagokat, a munkát, és a minőséget is figyelembe véve tényleg egyforma ez a három, és csak hangzásban térnek el, akkor számomra logikusabb lett volna a DT 770, DT 780, DT 790 típusszám, mint a jelenlegi.
No mindegy.
"Aquila non captat muscas."
-
-
Abrion
senior tag
válasz Samtya #68595 üzenetére
az egyetlen dolog amit tuti elkerülök az az hogy érintkező felületre ragaszót rakjak, az nem tenne jót a vezetéknek.
Azért mert amikor a vezetékben megy az áram, akkor kitágul, de mivel a ragasztó nem így sérülést okoz a vezetékbe, 1 idő után a melegség miatt szét szakad.Amúgy pillanat ragasztót kőnyű feloldani elég egy tartós smink lemosó hozzá
-
Abrion
senior tag
válasz Samtya #68592 üzenetére
Nem értetem miről beszéltél elsőre mert nem láttam a képet de már látom.
De most várok, elküldtem a pioneer szervizbe 1 emailt, talán holnapra válaszolni fognak.Kösz az öltetett, nem nehéz ahogy elnézem, talán még ragasztó sem kell ide, ha mondjuk erős nem hajlítható lemezel csinálnám meg.
vagy esetleg egy erős szövettel fognám össze, vagy gumival. -
Abrion
senior tag
válasz Samtya #68587 üzenetére
Minden oké a vezetékkel, legalább is van hang mindkét oldalt, nem feszítettem szóval ez valami kontakt hiba lehetett, persze ez irreleváns, ha egy kicsit mozdítom, kell legyen egy alap feszülés, valószínűleg ez a kis feszültség okozta a törést.
A hölgy azt mondta hogy csak gyári hibára vonatkozik a garancia, ami a hangszóró meghibásodására vonatkozik, ö szívesen megírta volna a bevizsgálást és ha nem jött volna létre a feltétel a cserére akkor 6000FT kellene fizetnem a bevizsgálásért.
De oké írók egy szépet az MMnek és a Pioneernak is hogy tisztába legyek a garancia mivoltával, szóval most nem nyúlok hozzá amíg nem tudom hogyan tovább.
Elmagyaráznád ezt a javítást kicsit érthetőben?
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
válasz Samtya #68391 üzenetére
Mondjuk egy csomó fejhallgatóhoz alapból adnak mikrofonos kábelt is, emiatt szerintem felesleges egy túlárazott direkt dedikált "GAMER" és mikrofonnal felszerelt fejest venni. Vagy épp 10-t kiadni a V-Moda-ért.
Sok fejeshez 2 kábel közül egyiken van Mic, arra meg utána csak egy osztókábel kell, egyik megy a mikrofonnak, másik meg be a DAC-ba.
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Spíler
őstag
válasz Samtya #68379 üzenetére
Hát akkor hun van az igazi,miért nem linkelted? Ja,megtaláltam.
-
cherockee
aktív tag
válasz Samtya #68294 üzenetére
HyperX: hangra is egész konkrétan ugyan az?
Takstar vs. DT770: még most jön a személyes vizsgálat, keresek boltot ahol meg tudom nézni, és le tudom mérni.
Méret: a DT770 nekem még bőven nagy is volt maximumra széthúzva, a Shure egyébként pont maxon volt épp jó, meg kell néznem a Takstar-t is ezek szerint. Szorításban jobban örülnék egy Pro szintűnek, de meglátjuk.
Próbaként biztos kipróbálom a Takstar-t is, de egyrészt jelenleg nyitott modellt találtam csak, és nem szeretem a nyitott fülesek hangját, másrészt nagyon meglepne, ha a 10-15e körüli füles megközelítené a Shure SRH-840-et.
-
cherockee
aktív tag
válasz Samtya #68291 üzenetére
Köszönet a válaszért!
- Takstar Pro 82 ahogy látom formailag teljesen más, a Pro 80-as formáját keresem.
- Jól látom, hogy a (Kingston) HyperX Cloud széria is Pro 80-as formájú? Tudom, hogy a Takstar OEM, a HyperX-et is ők gyártják?
- Listát köszönet, az ISK modelleket nem ismertem, még lehet jobbak is nekem (olcsóbbak).
- Takstar Pro 80 vs Beyerdynamic DT 770: láttam, hogy vannak eltérések (főleg a fültok részen), elsődlegesen a célnak mindkét méret megfelel, és a felépítés szimpatikus.
- Superlux hámlását ránézésre jól tippeltem akkor meg, így, hogy az Omnitronic kb. ugyan annyiba kerül (2e különbséggel) elég esélyes, hogy nem ez lesz a donor.
Röviden, hogy mire kell: csak a fejpánt érdekel, a másik hozzászólásomban leírt Shure SRH 840-eshez lesz, új fejpántnak. Kényszerülök átépíteni, nem fogom negyedévente hordani szervízbe. A Beyerdynamic fejpántok felépítése szerintem zseniális, ha egyszerű felépítésűt és könnyen karbantarthatót keresek, nekem a látványa is tetszik, próbáltam a DT 770-t, tetszett (hangja nem, ezért is nem cserélem a Shure-t, V alakú nekem a DT 770). A terv egyelőre csak annyi, hogy szerzek olcsón egy "Beyer" v. Takstar fejpántot (mivel újat akarok valószínűleg egészben veszek egyet, alkatrészt nem találtam), és a Shure fültokját valamilyen toldással hozzáépítem. Tökéletes lesz .
-
k-dani
csendes tag
válasz Samtya #68228 üzenetére
"A Sennheiser HD500-as széria nyitottjai (HD559,579,599) 40 ezer Ft vagy kicsivel alatta érnék meg."
Sennheiser HD 579: 30190 Ft.
-
törölt tag
válasz Samtya #68228 üzenetére
És Ba cy lus: Köszönöm!
Hangzási preferencia? Azt hiszem leginkább a kiegyenlített hangzás híve vagyok. Nem szeretem a túlzásokat egyik tartományban sem. A kicsit erősebb magasakat mindenesetre jobban viselem, mint a túlzott mélyeket. Alapból nem vagyok az EQ-k rajongója sem, szerintem ha ahhoz kell nyúlni, ott már probléma van. A részletesség fontosabb számomra, a dübögő mélyek és cincogó magasak csúnyán el tudják fedni ezt.
A zárt fejhallgatók dobozszerű hangzása sosem jött be.
Ha szempont, a fejhallgató egy SMSL M3-ra lenne kötve. A DT 531-gyel (ha jól tudom enyhe V karakterisztikája van) jól működnek együtt. A legnagyobb problémám vele most a kábel és a dezintegráció útjára lépett fejpánt (a jobb csúszka kezd teljesen széttörni, de igazából ezt a fajta fejpánt kialakítást sem igazán díjazom. Legszívesebben lecserélném a DT880 és társai fejpántjára).
-
Spíler
őstag
válasz Samtya #68178 üzenetére
Én nyugodt voltam(mint nyúl a hurokban),jól szoktam választani. Ha ilyen színvonalas a gárda aki segít a választásban,nem tévedhetek.
(#68183) Dorien
Hát szerinted miért a HD600-at választottam,küldik a hölgyet is a fejessel.
#68181) Kal-El
Ha nem hallgatsz semmit nagy hangerőn akkor szinte bármelyik plüss párnás fejhallgatót választhatod,azok általában nem szigetelnek túl jól. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz Samtya #68166 üzenetére
Ez melyik fejhallgató volt,a HD562,vagy másik? Akkor megdolgoztál vele rendesen.Milyen ragasztóval csináltad?
Köszi a videót.
Pillanat alatt szét lehet szedni.A fejpárnát a műanyag betéttel együtt adják,vagy nekem kell valahogy összerakni a kettőt?Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Spíler
őstag
-
Dorien
veterán
válasz Samtya #68095 üzenetére
A spec. szinte ugyanaz ezeknél a 7-es szériás AKG fejeseknél, de a beszámolók szerint mind másképp van hangolva. [link]
Világos K701 > K702 > Q701 > K7XX = K702 Annie > K712 Pro Sötét(ebb)
És elvileg a tér mérete is hasonlóan alakul. Ha nincs mélybe húzó erősítőd, akkor szerintem karakterre a K7XX vagy a K712 Pro lesz a barátod, elvileg ezek a legkiegyenlítettebb darabok a szériából.
Nekem nagyon bejött a Q701, ezt most tényleg megtartom, mert kb. minden szempontból tökéletesnek találom a Sense V1 erősítővel. Brutál dögös hangzás, hatalmas, de nem széteső tér, kifejezetten ütős basszus, természetes közepek, kiterjedt, de nem szúrós magasok - egyszerűen minden a helyén van. Féltem ettől a bordázott fejpánttól, de számomra kényelmesebb, mint a K612 Pro lapos fejpántja. Nekem nem kell jobb fejes ennél... (Egyelőre. )
Spíler: Az aprón árult HE-4XX valami nagyon eltalált darab, én inkább azt ajánlom. Szerintem a HD600 / HD650 / R70X-nél is dögösebb, részletesebb fejes. Neked tudtommal nagy buksid van, szóval az R70X-et felejtsd is el hamar...
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
Spíler
őstag
válasz Samtya #68092 üzenetére
HD660S mi??? Tuti,hogy te kiakarsz csinálni engem,már a HD600 ára miatt is eret vágtam magamon.
Gondolom a K702 és a Q701 másképp van hangolva,hiába egyforma paraméterekkel rendelkeznek.Dorien
Inkább újat szeretnék.Tudod,a kicsomagolás gyönyöre,ahogy megcsapja az új illat az orrodat,amikor a fejpárna először ér a fejedhez stb.hogy,hogy szól az már nem is számít. Mint a kisgyerek a karácsonyfa alatt.
gáborka8x8
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz Samtya #68082 üzenetére
Most a Senni HD440 BT is baráti áron van,a kezdeti 50 körüli árához képest.Ki kellene próbálni.
APTX,vezetékről is müxik,jó üzemidő,kényelmes,a hangja is tűrhető.Mi baj lehet?[ Szerkesztve ]
-
krisz242
tag
válasz Samtya #68011 üzenetére
Biztosan ideális vezető az a fémpálca, ami kb 30cm hosszan váltja ki a minőségi kábelt? Mi gondosan kiválasztva, drága pénzért cseréljük a gyári kábelt, hogy jobb hangot kapjunk, közben a fejhallgatón belül ki tudja mi történik az addig ezüst/réz kábeleinkben kényeztetett elektronjainkkal.
Ezen csak én akadok fenn? Mondjuk gondolom, hogy a felsőbb kategóriás fejeseknél a balanced kábelezés lehetőségének biztosítása mellett emiatt is nem egyoldalas az kábelezés. -
-
törölt tag
válasz Samtya #67990 üzenetére
Szerintem ez az általad linkelt DT880 sem mostanában jött be. Még az is könnyen lehet, hogy az előbb volt. Végülis a T1 (meg T70, T90 stb.) előtt a DT880/DT990 (zártban meg a DT770) voltak a Beyer csúcsmodelljei, ha jól rémlik. DT770-ből is voltak speciális, limitált kiadások.
Bár párhuzamosan volt még a Beyer DT831, DT931 is, lehet azokat nem kéne a DT880/990 mögé sorolni. Talán még a DT860-at sem. Hangminőségre legalábbis.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
beginnerguy
tag
válasz Samtya #67875 üzenetére
Értem, köszönöm, pont erre voltam kíváncsi! Sajnos az erősítőkhöz semennyit nem értek (az árakkal sem vagyok tisztában), szóval lehet elég a pioneer is, ha nem tudom a beyert "kihasználni".
Amiről még sok pozitívat olvastam neten a napokban, az az Audio-Technica ATH-ANC7. Erről esetleg tud valaki valamit?
-
beginnerguy
tag
válasz Samtya #67811 üzenetére
Nah igen, kicsit (nagyon) bánom is, hogy nem mertem megvenni... Rá 2 napra ment tönkre a jobbik fülhallgatóm, természetesen
A Beyerdinamic MMX300 és a Pioneer SE-MS5T között mekkora a különbség hangzásban? Ég és föld? Vagy integrált hangkártyáról tök mindegy?
Esetleg Omnitronic SHP-600?
-
beginnerguy
tag
válasz Samtya #67796 üzenetére
Köszönöm az ajánlást! Megnéztem, alapvetően nagyon szimpatikus. Egyik amazonos reviewban azt olvastam, hogy amíg nem volt bekapcsolva a NC, addig eléggé gagyi hangzása volt. (az adott illető ingyen kapta reviewra, eléggé semlegesen nyilatkozott róla összességében). Persze a kolléga tapasztalata rendesen árnyalja a helyzetet. 70E+-t számomra sajnos nem érne meg a Sony vagy Bose, akármennyire jó minőség. De ezek szerint ezalatt a szint alatt ne is álmodjak aktív zajszűrésről
Egyébként Jól értem, hogy a BT fülesek kábellel is használhatóak? Tehát ha akarom, BT, ha akarom, vezetékes? Vagy ez sem igaz mindre?
Még néztem a Bluedio T4S-t. Ezt 20-25$ körül is meg lehetett venni egy napig (akkor nem mertem lecsapni rá), de túl sokat nem tudok róla.
(#67797) + (#67798) @Dorien: Köszönöm! Ez a Beyerdynamic fejhallgató tényleg ennyire jó? Eléggé megkérik az árát itthon, főlg a v2-nek. A Pioneer SE-MS5T-hez képest kb milyen minőséget képvisel? Ahogy látom ennek is van BT verziója, csak mondjuk kb 18E-rel drágább (több, mint a duplája). Gondolom ezek az én Brainwavz fülhallgatóimmal feltörlik a padlót...
Egy kollégámnak AKG K52 van és nagyon dicséri (ő sem ért a fejhallgatókhoz egyébként és nincs emiatt igazán viszonyítási alapja). Meghallgattam, elég meggyőző az is, és nem az a nagyon drága kategória.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Samtya #67535 üzenetére
Eleve a nyitottság és szerkezet miatt nem érzem, hogy ennél a típusnál sok vizet zavarna a párnacsere.
A nyitottság miatt nem lesz érzéketlenebb a párnacserére/párnamoddolásra egy fejhallgató. A vintage dt990 például extrém érzékeny a párnacserére. Ha tényleg olyan egyszerű lenne, én sem vacakolnék a gyári párnával.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz Samtya #67526 üzenetére
Ennek a Veritasnak olyan hangja van, olyan testes, ahogy hegedűs körben mondjuk, "enni lehet a G-jét olyan testes", na ez a Veritas is olyan testes és dinamikus, meg gyors, nem hiányzik a magas belőle amikor komoly zenét hallgatok. A zongora úgy szól, mint a zongora, a hegedű is, mint a hegedű. A Stradivárik 1perces teszthangját ezzel meg tudom nézni, hogy valójában hogyan szólnak. A senhd435-ös nagyon eltér az eredeti hangtól a Veritas-hoz képest. Ennek a Veritas-nak annyira tetszik a hangja, hogy le nem szakad a fejemről, azért a senhd435-el meguntam egy idő után. Én úgy vagyok a fejesekkel, hogy az a mérvadó mennyire élvezhető a zene vele. Ezzel a Veritas-al nagyon okés, van amit nem tud, de amit tud, azt nagyon tudja. Metálnál nagyon ott vannak a basszusgitár és a dob, az embernek a fejében dübörög és érzem benne az erőt, hogy az meg se kottyan neki. Általában minden fejesnek vannak valami hiányosságai, én az összképet mérlegelem. Ennek az összképe komolyzenéhez és metal-hoz, rock-hoz teljesen rendben van. A hegedű-k, a jó minőségű hegedűk magas frekvenciái le vannak metszve, hogy ne tépjék az ember fülét/ ezt különböző technikákkal el lehet érni/vastagsági méretezés stb/ , a hegedű hangjához a senhd435 magasai sok, akkor lágy a hegedű hangja, ha azok a nagyon magas frekvenciák"ki vannak szűrve " belőle. Ezért nem hiányzik a komoly zenéhez, filmhez viszont hiányzik, ezért is veszem az AKG K260-at, bízok benne, hogy sci fi filmhez való magasai lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz Samtya #67522 üzenetére
A HD668B az AKG K240 valamelyik verziójának a koppintása,ha jól emlékszem.Nincs kevés basszus a 681 EVO plüss párnával?Illetve eleve mély kiemelt és a plüss helyre teszi a hangját.
Most az AKG K240 is kedvező árú,ha nem kell sok basszus.[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
Na végülis a jófogáson meghírdetett AKG K-260 professional studio fejest beszéltem le 12 E-ért+postaköltség [link]. Tom_sci által belinkelt oldalt végigböngésztem a K260-ról és nem rettentem el tőle , az oldalon lévő véleményeket összesítve, olyan nagyon nem nyúlhatok mellé , így már lesz valami összehasonlítási alapom a tuningolt univerzum/veritassal. Ez a tuningolt univerzum/veritas amúgy nagyon jó metalhoz, komoly zenéhez(vonósokhoz első osztály, mert én főleg ahhoz nézem, de zongora, orgona is prímán szól rajta, az
5 órás autós subteszt(na az megdolgozta rendesen a 7 cm-es nagymembránt ) után, még az addig pop-ot nem annyira kedvelő fejes, pop-hoz is jó lett. /. Csak egy baja van, hogy filmhez nem igazán jó, hiányoznak belőle a magasak, mivel 2 utas. A Mátrix tesztfilmemben egy fénycső zúgásának magasát hallom a senhd435-el, ezzel meg semmi, akárhogy fülelek. De a sen435 a magasán kívül mindenben jócskán alulmarad a Veritas-al szemben. Remélem ez az AKG K-260-as jó lesz filmnézésre, mert pont ez lenne a lényeg. Na persze a zene is természetesen.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Én csak a 681 EVO-t és a 662B-t próbáltam eddig, de azokra tényleg köröket ver. Külön öröm, hogy nagyon jó a szinergiája a kis MP3 lejátszómmal. Annyira természetesen és tisztán szólt, hogy teljesen belefeledkeztem vele a zenébe. Ezt a fajta természetességet (ami szerintem a Hi-Fi egyik leglényegesebb eleme) sok közép- és felső kategóriás fejes sem tudja.
-
NandorHUN
addikt
válasz Samtya #67361 üzenetére
HyperX Cloud, mint audiofil fejes?
Én tényleg nem értek hozzá, nem hallottam, de nem hiszem, hogy ennyiért megérné.
Amit nem ítam: jelenleg AKG K545-m van. Szép és jó, közép és magas tartományban nagyon szeretem, de 30-40 ezres tartományban keresek olyat, amire megéré cseréni, illetve amiben több a basszus és a mély.
Ennyiért pedig lehetőleg használt piacról vennék valamit - tekintve, hogy ott ár/értékben ennyiért sokkal jobb darabok vannak.Az se baj, ha most nincs, nem sürgős, csak tudjam, hogy mit keressek.Esetleg erre valami ajánlat? Előre is köszönöm.
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Milyen széket vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AORUS Z370, i7-8700K, GTX 1660 GAMING 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD, MasterLiquid ML240L RGB
- ROG STRIX B450-F GAMING, Ryzen 7 2700X, GTX 1660 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD
- AORUS B550M, Ryzen 7 3700X, GTX 1080 TI 11GB, 32GB 3200Mhz, 512GB NVMe SSD, NZXT Kraken X62
- Ej-ha Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB /256GB FHD IPS
- Bontatlan Új Lenovo ThinkPad X13 G3 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 6650U Hexa-core 16GB 256GB WQXGA FHD+
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest