- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Készlethiányra figyelmeztett az új GeForce-ok kapcsán az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Igazi monstrum lesz az új generációs Xeon
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz Narakh #69298 üzenetére
Szia! Az enyém is ,de én lekapartam róla az összeset és kész. Amúgy szerintem olcsóbb ha veszel még egyet mint bőröztetni. Kb.3évet használtam ,de lehetőségem nyílt egy HyperX Cloud -ra váltani olcsón és nem bántam meg.....persze Én csak gép előtt használom és szinte csak játékra.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz silverbaron #69083 üzenetére
Szia. A mélyet lehet EQ-zni és akkor akár még tetszett is, de a kényelmetlenséggen csak a csere segít.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz #56474624 #69015 üzenetére
Volt szerencsém hallani egy pár ELAC FS 267 frontot Cambridge Audio CXR200-al hajtva és inAkustik Reference tápkábellel etetve.
Hsz kábel oehlbach referenz és a forrás Cambridge Audio CXU...az RCA kábelre már nem emlékszem , de ez a szett hangja már tetszett zenén is#69019: Hát lenne min változtatni az biztos. Az akusztikát kéne rendbetenni.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz fehér_ember #69017 üzenetére
Mozira teljesen elégedett vagyok a mostani szettel ,de zenére szerintem a 2.0 sztereó való, ami nálam jelenleg határeset. Mozinál az általános 80Hz -es vágást szokás alkalmazni és én is így használom. Erre a mostani Harman Kardon MAS 5 alkalmas mert 60Hz ig szépen szól. Zenénél viszont nincs vágás, így teljes tartományt kap a hsz és szerintem min. 40Hz ig kéne hogy lemenjen ahhoz hogy számomra élvezhető 2.0-t kapjak. Viszont nem szeretnék hangfalakat cserélni és lépkedni fölfelé mert az visz mindent(AVR,kábelek,forrás,stb) és akkor már egy szobaakusztikai korrekció is dukálna, ami +100-200eFt.
Szóval nem akarok rá többet költeni, mert a következő lépcső már jóval millió fölötti tétel.
Ezért gondoltam arra hogy jó ez így mozira ...főleg 90% arra használom és zenére vennék egy füles szettet.
Azok régi és régebbi képek és csalóka. Nincs távol egymástól a 2front de a balos tényleg nagyon a sarokban van . A nappali sajátossága miatt el van tolva minden balra (jobbra lépcső van) .. szóval nem ideális a hely. Új a mélyláda(zárt kef q400b) és már a bal front és a center között van, úgy hogy a bútorokat széthúztam. A kövön szőnyeg van csak nem látszik mert több mint 4m keresztbe a nappali és a bútor előtti csak egy keskeny sáv ahol nincs.
A választ megkaptam . Olcsóbb ha zenére a füles irányába indulok .....főleg hogy nekem hangban kb. ua mint a sztereó.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz #56474624 #69001 üzenetére
Köszi. Mindenből használtat szoktam venni ...így nem kell bajlódnom a bejáratással és ha nem tetszik a cucc akkor bukó nélkül el is tudom adni. Persze nem azt mondom, hogy 1000éves, leharcolt cuccokat kell venni.
"házimozi rendszerbe való dobozokat kapsz" Nincs helyem nagy álló frontokra (de ezt már írtam) és a sztereóhoz képest többszörös árú AVR szól szépen zenén is." Illetve az erősítő sem mindegy, ha már kiabálásról írsz, az megint majdnem ugyanannyit számít, mint a doboz, valaki szerint még többet is talán." Meg a hsz kábel, tápkábel, vill.elosztó, forrás, szobaakusztika, elhelyezés stb....pont ezért gondoltam hogy egy füles rendszer talán egyszerűbb.
Spíler: Valamihez pedig van köze, mert ha sztereóban használom csak a 2 front akkor hiányzik az alja a zenének...ha meg 2.1 akkor meg nem tetszik a tér(nem tudom másképpen leírni). Ezért inkább 2.0 ba szoktam hallgatni a zenét.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
&Dorien
Köszi srácok
"Mivel teljesen más élményt ad a kettő, ezért felesleges, értelmetlen hasonlítgatni őket, nem is nagyon lehet. "
Ez azért meglepett!! Én azt gondoltam hogy sztereó mind a 2 tehát egyforma élményt nyújt....természetesen az egyik intim módon a másik meg harsányan.
Az itthoni 5.1 HM rendszerem értelemszerűen más élményt nyújt, ez egyértelmű, de HM rendszer lévén nem való "elmélyült" zenére. Viszonylag kis 13cm-es mély/közép hangszórói 60Hz ig képesek lemenni ...onnan már nagyot esik ezért a mélyláda támogatása szükségessé válna számomra, de az akkor meg a sztereó teret vágja haza. Sztereóhoz nagy álló frontokat nem áll módomban elhelyezni a nappali jelleg és bútorok miatt.
Játékra ASUS D1-et használok Hyperx Cloud fülessel.Ba cy lus: Nem komolyzenére gondolok, csak azt szeretném hogy ne "kiabáljon" a muzsika ....mint ahogy most a HM rendszeren.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Sziasztok. Olvasgatva a topikot , felmerült bennem hogy ha igényes zenehallgatás igénye merülne fel bennem, akkor a füles jobb megoldás, mint egy sztereó rendszer? Tudja azt egy jó füles rendszer és olcsóbb mint ua. kategóriájú sztereó rendszer?
Itt füles esetén pl nem kell szobaakusztikával foglalkozni - 100-200eFt gondolok pl. erre.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz gaborka8x8 #68943 üzenetére
&Samtya
Köszi srácok -
zsoika
addikt
Sziasztok! Jó topikban járok ha iPhone SE hez keresek fülest?
Sennheiser Momentum2 On-Ear G re gondoltam . Már volt a fejemen kipróbálási szinten és tetszett...kényelmes és jól szól szerintem. Tudtok ajánlani esetleg hasonló tudású de ár/érték bajnok fülest ?
Köszönöm -
zsoika
addikt
válasz #95462144 #64933 üzenetére
Értelek de olyanból ilyenre gondoltam ami csak a végén válik ketté....miért törne meg. Egye fene elég 1m. Mindegy akkor nézelődök, csak azt hittem ti kapásból tudtok egy jó ár/értékűt.
Esetleg olyan fórumtárs aki kompletten veretéket cserél füleseken?
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Sziasztok ! Vettem egy cloud 2-t ,de nem az USB-s vackot használnám hozzá....hanem a D1dedikált kártyámat. Sajnos elég rövid az 1db 3,5-ös jack apa 4pines csatlakozóval ellátott 1m-es kábele.
Tudnátok ajánlani min. 1m, de inkább 1,5m kábelt aminek a vége ketté ágazik 2x3,5 jack apává és 1x anya a másik vége?
Ilyen kellene csak 1,5m
KösziDency01: nekem is az van de nem búg. Biztos az hibásodott meg?
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz emiki6 #64072 üzenetére
Köszi. A kábelén lévő hangerő szabályzó nem szükséges ...sőt, úgy ahogy írod csak árt a hangnak. Akkor inkább a simát választanám ,de az 5eft-al többe kerül. A hangerőt most is a multimédiás billentyűzetemmel szabályozom.
Más füles esetleg zártban és ebben a kategóriában?
Külföldi rendelésnél nem olcsóbb?
Ha igen honnan szoktátok ...van tippetek? -
zsoika
addikt
Erre v.ki?
-
zsoika
addikt
Fülesnél még észszerű határok között lehet maradni ,de hm -ban nagyon el lehet szállni.
Ahogy látom itt a füleseknél lineárisan mozog az ár/érték ...míg a hm világában a szintek között exponenciális az ár/érték. Szerintem.
Egyébként én jellemzően hasznlát cuccot szoktam venni...ha nem tetszik bukó nélkül el lehet adni. Így könnyebb megtalálni a megfelelőt. -
zsoika
addikt
Sziasztok. Érdeklődnék, hogy mit tudnátok ajánlani 20eFt körüli értékben csak játékra virtuál 7.1.
Jelenleg egy 32 Ohmos Invotone HD2000 fülest használok +Zalman mic1 és Asus D1 h.kártyával.
Régóta szemezek a Takstar Pro80-al ami kifutott és a Kingston Cloud lépett a helyébe(mikrofon miatt még jobb is).
Néztem még Cloud Pro-t ...nem tudom az miben jobb/rosszabb ,de bármit szívesen meghallgatok. Kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Tovább pörög a DeepSeek-őrület
- Próba
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Konteó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- HPE StoreEasy 1450/DL60 Gen 9 + egyéb apróságok
- XPS 9720 17" 4K+ érintő i7-12700H RTX 3060 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP-DELL-ACER 4-6-7-8-9. Gen. Számítógépek + 1 év Garancia + Számla!!!
- ASUS PRIME X670-P WIFI Alaplap
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest