- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple notebookok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-dani
csendes tag
- Android telefonon műkődik -e a hangerő szabályozás a headsetes vezetékes rendszerrel?
Nincs Androidos telefonom, nem tudom kipróbálni. A leírása szerint csak Apple eszközökkel működik.- ha megforgatja a 3,5 mm-es 4 pólusú jack csatlakozót a forrás kimeneten, akkor hall -e néha "recsegést"?
1-2 percig forgattam a sima (nem vezérlős) kábelt, leginkább félkörben. Egyszer reccsent meg, akkor szerintem kimozdítottam az aljzatból. Ha csak ide-oda forgatom: semmi reccsenés. -
k-dani
csendes tag
Black Friday keretében homemovie.hu-n 44 900 Ft lesz a NAD Viso HP50 2018. 11. 23-25. között.
Sok rock és metál (progresszívtól black-ig mindent) zenét hallgatok, ezért az ezekre általában ajánlott Grado SR80e vásárlásán gondolkodtam eddig. Tudom, hogy az egyik zárt, a másik nyitott, meg a NAD kinézete és kényelme megosztó, az ára is másfélszerese a Gradonak, de lehet, hogy jobban járnék a NAD-dal? Sajnos élőben kipróbálni egyiket sem tudom.
A forrás általában Raspberry, IQAudio hangkártyával (TI PCM5242 DAC, TI TPA6133A fejhallgatóerősítő), nagyritkán NAD sztereó erősítő fejhallgató kimenete. Egy AKG K612Pro-m van.
-
k-dani
csendes tag
válasz
Samtya #68228 üzenetére
"A Sennheiser HD500-as széria nyitottjai (HD559,579,599) 40 ezer Ft vagy kicsivel alatta érnék meg."
Sennheiser HD 579: 30190 Ft.
-
k-dani
csendes tag
válasz
Samtya #57187 üzenetére
A zárt fejhallgatóktól továbbra is tekintsük el, ugye?
Nem kell eltekinteni, nincs preferenciám, hogy nyitott vagy zárt legyen, mivel tapasztalatom sincs. Ha kiszűrődik a zene, vagy behallatszik a telefoncsörgés, az nem baj, de az se, ha nem.
Az ajánlott típusoknak utánanézek.
Köszönök minden hozzászólást. -
k-dani
csendes tag
válasz
Spíler #57181 üzenetére
Azért azt tényleg furcsállnám, ha egy átlag mobilnak jobb hangkimenete lenne egy hifi sztereó erősítőnél. Nem egy csúcs-audiofil az erősítőm, de azért egy jónevű alsó-középkategóriás erősítőről (NAD C326BEE, hifista tesztekben dicsérték a fejhallgató kimenetét) van szó, előtte egy alacsony jitterű DAC-cal. Igazából abban reménykedem, hogy vannak ennél rosszabb DAC-erősítók is.
Tehát akkor a harmincezres kategória az esetemben felesleges (pláne, ha Sennheiser)? -
k-dani
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #57176 üzenetére
Könnyen lehet, hogy az lesz a szűk keresztmetszet, de azért remélem egy mobilnál jobb minőségű az a fejhallgatókimenet. Ez azt is jelenti, hogy akármilyen fejhallgatót használhatok, nem lesz különbség?
-
k-dani
csendes tag
válasz
Spíler #57169 üzenetére
Nem akarok sokat rugózni a HD 558-on, csak onnan indult az egész, hogy valamelyik topikban láttam, hogy most akciós áron adják, és a head-fi-n (amit megbízható oldalnak gondoltam) elég jó véleményeket írtak róla (konkrétan a 23. legjobb a saját akármilyen algoritmusuk alapján az over-ear kategóriában, és ahogy nézem, gyakorlatilag az összes előtte végzett drágább). Aztán beleolvastam itt is, és kb. csak egy ember védte meg még régebben, a többiek szerint felejtős. Ahogy látom, az árával van bajuk az embereknek. Ezért kérdeztem, hogy akkor ezért az árért mi az, ami jobb? Mert ha van jobb, akkor biztos nem veszem meg a Sennheisert a mostani akciós árán se. Ahogy írtam korábban, nem sürgős a fejhallgatóvétel, jelenleg is hangfalon szól a zene. Ha viszont van egy kihagyhatatlan akció, akkor lehet, hogy lépni kellene.
-
k-dani
csendes tag
válasz
Samtya #57145 üzenetére
Nagy jack nem gond, sztereó erősítőbe dugnám.
Ha lehet, újat szeretnék.
Audio-Technica ATH-AVA400: árban hasonló, vagy még jobb is, mint a HD 558, de az zavar, hogy külföldön gyakorlatilag ismeretlen. Sőt, ezen a fórumon kívül nagyon máshol se lehet róla olvasni. Lehet, csak felületesem kerestem.
AKG K612pro: Kb. 10 ezerrel drágább, mint a HD 558.
Más nincs, ami újonnan 35 000 Ft-ig jobb a HD 558-nál? -
k-dani
csendes tag
Nincs nagy tapasztalatom fejhallgatók témában, de régóta gondolkodom, hogy kellene egyet venni. Ami miatt most kérdezek, hogy a Sennheiser HD 558 most 35 ezerért megkapható. A külföldi oldalakon (head-fi) dicsérni szokták, itt visszaolvasva kevés dicséretet kapott, ahogy látom, főként az ára miatt. Szóval ezen az áron se jó vétel? Van valami, ami ezért az árért jobb? Nem akarok most mindenáron venni fejhallgatót, de ha épp van jó ajánlat, azt megfontolom.
Otthon használnám, leginkább zenehallgatásra, néha-néha filmhez. Zenében majdnem bármi, kivéve elektronikus és rap. Leginkább metál, rock, jazz, klasszikus, kb. ebben a sorrendben. Veszteségmentes zenét hallgatok, Raspberry+DAC-on futó Linux alapú zenelejátszóval, egy NAD sztereó erősítőn keresztül, ennek van fejhallgató kimenete. Új, kényelmes fejhallgatót néznék. Szóljon lehetőleg természetesen, tisztán, ha a hangmérnök beletette, akkor legyen dinamikája, részletei. Nem kell brutális basszus, színezés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asszociációs játék. :)
- Opel topik
- Apple notebookok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Escape from Tarkov
- További aktív témák...
- Earfun Air Pro 4 Fülhallgató ANC - alig használt - 2 év jótállás (GearUp Kft.)
- Precision 5470 14" FHD+ IPS i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Zenbook Pro Duo 15 OLED! i9-11900H/32GB/RTX 3080/1tb ssd/Dupla Touch Kijelző/4k Oled Kijelző
- Samsung Galaxy S24 ULTRA 12/256 (NEM szolgáltatótól és NEM részletre vásárolt) -BESZÁMÍTOK!-
- 2db MacBook Pro 13" retina, Core i7 3,1GHz, 16GB RAM, 500GB SSD
- Intel Core i7-6700 / i5-7500 / i5-6500 / i3-6100 / Xeon V5 / garancia / számla / több db
- iPhone 12 mini (akkumulátor - 88%)
- Pro-Ject Pre Box RS digital (DAC + előerősítő + fejhallgató erősítő) fekete
- i5 10400F/ 32GB DDR4/ RX6600XT alapú konfig/ garancia/ ingyen foypost
- Hp Omen 15 (i7-7700HQ, 32GB DDR4, 1,9TB SSD, GTX 1060 Max-Q (6GB) - Új Aksi, + Hűtőpad
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest