- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- OLED monitor topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
Nem tudja valaki véletlen, hogy pl. az Allee-ban lévő Denon márkaboltban van valami korlátozás fejhallgató kipróbáláshoz? Gondolom maszk kötelező, de pl. más?
Némi olvasgatás meg ajánlás alapján a NAD HP50 lenne a tuti, de a 70k-s árával most nem fér bele, ha látok használtan, majd lecsapok rá.
Uh maradt a Yamaha HPH MT7 és a Denon AH-D1200. Ez utóbbit itt találtam, most akciós 36k. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
darvinya #84450 üzenetére
Részben volt csak "forrás gond". Alaplapiról jobban tetszett, mint az MDR-1A, mert arról a Sony-n alig volt valami magas hang. Szinte semmi. Idő közben jött meg annó a Tempotec Sonata HD, meg volt egy kényszer párna cserém (szétmálott a régi) az MDR-1A-n. Ezekkel meg klasszisokkal jobban szólt a Sony. Ezért az OneOdio ment, egyébként a drágább fejhallgatót akartam először eladni. Meg azért, mert abban az időben érkezett meg az X2HR is tavaly év végén, "játszós" meg már volt.
Három.Négy. Meg két rádiós.A feleségem meg már csúnyán nézett rám.
Azóta meg "csak" ajándékba kaptam rosszakat, azt még meg tudtam magyarázni...Idő közben meglett a Loxjie D10, azon nem próbáltam az OneOdiot, de az egyik cimbim is kapott egyet tőlem (OneOdio Standardot "bundás" párnával, mert nem bírja a műbőrt) névnapjára, majd kölcsön kérem tőle esetleg.
OneOdio-ból vsz. még fogok vásárolni, de nem tartom kizárni, hogy vagy A70-es, vagy annak BT verziója, az A71 lesz. Meglátom. (Mondjuk egy Denon D1200-as lehet hamarabb lesz.)
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
DEJVID #84427 üzenetére
- OneOdio Studio Pro (30 vagy 50, ugynanaz, csak más a színe). Arra figyelj, hogy a "vám" határ fölé ne menjen a posta ára, ebben a hónapban az kb. 38 dollár. Most ilyen so-so az ára, volt már olcsóbb is (én még 25 dollárért vettem), de az amazonos 40eurós árat szerintem nem éri meg. A párnája memóra habos, és jóval drágább kategóriában is megállja a helyét. De csak a vastag pánás. A vékony (a Standard) párnás elég gatya.
- JVC HA-MR60X (ezt nem hallottam, de állítólag valami nagyon sok bass, meg XX van benne). A párnája ránézésre pont olyan gatya, mint az olcsóbb OneOdioé.
- ha találsz valami jó állapotú használt Sony MDR-1A-t. (Az OneOdio mélyebbre lemegy.) Nagyjából 25körül mennek, ha egyáltalán találsz, mert most már csak 1-1 alkalommal kerül fel apróra is.
"Szofisztiáltabb" bass esetén:
- CAL!
- Superlux HD685. Bodznak volt, neki sok volt benne a bass. Én nem hallottam. Volt már nagyból 10ezerrel is olcsbóbb, most szerintem nincs jó ár/értéke. 27-28ezerért már nem Superluxot vennék.
- Audio-Technika M50X
- Denon D1200.
- Sony MDR-1AM2. Elődje állítólag jobb anyagokból készült, hangja talán valamivel világosabb, mint a sima 1A, de itt is sok a bass. Audiofilnek legalábbis.Állítólag a Grado-kban sincs mélyhiány, de én ezt nem tudom sem megerősíteni, sem cáfolni.
-
Dorien
veterán
válasz
ngergo0831 #84320 üzenetére
A Denon D1200 [link] nagyon finom, kényelmes, minőségi darab.
Az ATH-M40x is jó fejes, de azért nem hiába kerül másfélszer többe a Denon. Az enyém yo.da fórumtársnál landolt, nem tudom, hogy megtartja-e.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
ngergo0831 #84320 üzenetére
Ez a melyik ujjamba harapjak tipikus esete. Nekem mind a kettő a bakancs listámon van. Jelenleg többek közt egy MDR 1A-t nyúzok. Dorien elmondása alapján a Denon D1200 nagyon hasonló világ, viszont neki az MDR 1A már mélyen már "bebrummogott" erősítve, ezért az ment a kettő közül. Ennél pontosabban fogalmazott, de nekem ez jött át. (Majd kijavít, ha hülyeséget írtam.) Vsz. ezért, meg az miatt, hogy jobban és kényelmesebbnek is néz ki, ez lenne először a kiválaszott.
(#84321) Samtya: Tavaly BF utáni héten a BF-nél is jobb akciót fogtam ki, 116Euró volt akkor a Fidelio X2HR francia Amazonon postával.
-
ngergo0831
csendes tag
válasz
Gzula[HUN] #84319 üzenetére
Ha az M50x és a Denon D1200 között kellene választanod, melyiket választanád, és milyen szempont miatt?
-
Samtya
senior tag
válasz
Ununqatrium #84302 üzenetére
Láttam Alin felújítókészletet M50(X)-hez, komplett fejpánt és/vagy párnák, például: [link] .
Egyébként maradhatsz az M50X-nél is, bár 40-50k körül van néhány alternatíva, pl. Beyer DT 770, Denon AH-D1200 esetleg Yamaha MT7.#84303 ngergo0831: A CAL!-nak jó hangja van az áráért.
#84310 Stepo: a Pro80-nak vannak ugye a klónjai a HyperX Cloud-tól kezdve a... csomó van, pl: [link]
Az utód Pro 82 szerintem még jobb is (kényelmesebb, állítható hangszín): [link] -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
#89309696 #84304 üzenetére
- OneOdio Studio Pro50 (vagy 30, az ugyanaz, mint az 50, csak szürke-barna). A vékony párnás, régi nevén Studio Standard, új nevén Pro10 felejtős a párnája miatt. Egyik legjobb ár/érték arányú. Figyelj arra, hogy ne menjen a rendelés 38 dollár fölé postaköltséggel együtt se, mert utána már jön rá ÁFA és vámkezelési díj, úgy meg már mást ajánlanék. Keress rá a fórum keresőjében, és Youtubon is van video.
- Tudomásom szerint a Superlux HD662EVO is mélyre van hangolva.
Kicsit feljebb árban pedig: - Creative Aruvana Live!A Philips SHP1900-at én kizárnám, az nem mélyre hangolt. Az SHP2000 inkább, de ott meg magas hang nincs. A többit a listádról nem hallottam.
(#84303) ngergo0831: Jó irányban gondolkodsz.
Ha 50 a keret, akkor még a Denon D1200-at a listádhoz dobnám az M50X mellé. -
yo.da
csendes tag
Sziasztok!
Kis Final Sonorous II tapasztalatot megosztanék veletek. Kellett egy zárt fejes mert az 58X-et egyszerűen nem tudom mikor hallgatni. Nekem nagyon tetszik az 58X, ehhez tudom hasonlítani. A dac Mojo és tegnap óta Audio GD 11.28. Forrás Meizu16th UAPP, Laptop Foobar2000. Két hete kíváncsiságból vettem használtan kb 10 órát sikerült azóta hallgatni. Egy Denon D1200 mellett is minőségi az összhatás, nagyon kényelmes pedig kis fejem és lapátfülem van. Az előző tulaj nagyon mélyhiányosnak találta, nekem néha kicsit sok is volt az első pár órában. A Senihez képest kevesebb mély , a középmagas, magas van kiemelve. Élénkebb, de kevesebb a részlet nem skálázódik mint az 58X. Először elkövettem azt a hibát hogy olyan hangerőn akartam hallgatni mint az 58X-et, nem tetszett olyan szétesett hangja volt. Fele hangerőt kell használni az 58X-hez képest és megvan a dinamika, részlet, számomra nagyon betalált hangkép. A basszusgitár, főleg női vokál, hangszeres zene tele van élettel, nem vagyok AC DC rajongó de belehallgatva libabőrős lettem….
Nagyon könnyen hajható a telefonon is elég fél-háromnegyed hangerőn hallgatni. Kíváncsi lettem más párnával milyen lehet, itt a fórumon olvasgatva Fericske hozzászólásait, Doriennel beszélgetve, a honlapjukon elolvasva a várható változásokat lett egy Type-C párna. Leírás szerint több mély, levágott magas, vastagabb hang. Pontosan ilyen lett, szerintem rá ül a hangképre a mélytartomány az 58X-től is több mélye lett. A modernebb divatosabb zenékhez passzol, de pont az veszett el benne ami megfogott, már a gyári párna van rajta.
Az eredeti tervem az volt hogy veszek egy zárt fülest ami tetszik és megnyugszomNa ez sikerült is meg nem is. Tetszik nagyon, megmarad
Viszont kíváncsi lettem a többi Final Sonorous modellre…..
Dorien szerintem neked tetszene C típusú párnával. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
blue_23 #84174 üzenetére
Nem bunkóságból írom, de akkor nem a klasszikus "szép" hangzás, ami tetszik neked, hanem az igazi bass boost. Nincs ezzel probléma, mindenki más. Ezért szép a világ. Viszont akkor nem a
- Bayerdynamic DT-990 Pro-t,
- Az M50X sima vagy BT változtatát, (úgysincs benne elég bass)
- és nem egy jó állapotú, de használt Sony MDR-1A-t, sőt nem a
- Denon D1200-ast
ajánlom, mert alaplapihoz tök fölösleges. Részleteket úgyse adja le. Ezért totál felesleges egy rakat pénzt kiadni. Fentiekhez egy jó DAC/AMP se ártana.
Ajánlom viszont a OneOdio Studio Pro 50-et (vagy a Pro-30at, az ugyanaz, csak ezüst színű) . A vastag párnásat. Most postával 35 dollár, így becsusszan ÁFA határ alá is. Fórum keresőjében és Youtubon is találsz az "OneOdio"-ra találatot.
Van BT változata is, de ott a vékony párnás verzió van csak, ami nem jó minőségű. (Mármint a párnának nem jó a minősége.) -
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #84044 üzenetére
Szerintem (és barátnőm szerint is) hangban jobb a Denon D1200. Kicsit vékony a közepe, de mélyben és magasban is élvezetesebb az MDR-1A-nál. Viszont a Sony nagyon más basszust produkál erősítve, mint egy sima DAP-ról. A kicsit terjengős, lusta mélye elég erőteljesen ütni kezd, ha jól meg van hajtva. A magasain meg csak az EQ segít, szerintem túlzottan vissza vannak fojtva.
Ebben az árkategóriában a Focal Spirit One S a kedvencem.
Az nagyon telitalálat volt nekem, sosem tudom megunni a feszes, dögös hangzását. Örök hurcolászós, utazós fejes.
-
fericske
addikt
válasz
Exodius #83393 üzenetére
Fülhallgatók: Periodic BE (dd), Final e3000 (dd), Trinity vyrus (dd), Vsonic vsd3 (dd), Trinity icarus3 (hibrid), Westone um1 (1ba), Final f3100 (1ba), Audiosense t800 (6 ba), Tinhifi p1 (planár)
Semmi zajoskodás, illeszkedési probléma egyik fülessel sem.Fejesek: Final pandora 6 (hibrid, dd-ba), Quad era1 (planár), Akg k301xtra (dd), Denon d1200 (dd), Ath ad900x (dd), B&W p9 (dd), Meze Empyrean (planár), Denon d5200 (dd), Audeze lcd4, lcd2, lcd2 classic, Mrspeakers aeon open, ether 2 flow, Kennerton odin (planárok), Grado gs1000e (dd)
dac a Qp1r dapom volt, sd kártya zenéimmel
-
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #82578 üzenetére
Denon AH-D1200: Feszes a mélye az xDuoo X2 DAP-ról is, nem telepszik rá a közepekre, van normálisan hallható magasa, valamint a tere is jobb az MDR-1A-nál. Ráadásul nekem még kényelmesebb is annál, mert a fülkagylók teljesen körülölelik a fülemet. Összességében sokkal dögösebb, élvezetesebb, kiegyenlítettebb karakterű fejhallgató, hasonlóan prémium anyagminőséggel és könnyű hajthatósággal. Qrvajó.
Sefter: Nem hiszem... Az én Pandora Hope 4-em valahol Londonban landolt, a tulaj vett rá Final C párnákat és nagyon imádta azzal a hangját.
-
Dorien
veterán
Incoming:
Denon AH-D1200 (zárt dinamikus) - Ennek a Sony MDR-1A-t kellene überelnie.
HiFiMan HE-5LE (nyitott planár) - Na erre kíváncsi leszek a csodás HE4XX után.Volt, aki a HE500 elé helyezte hangban.
Áááá, nem vagyok függő...
-
Flexy90
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy fejhallgatót irodai, otthoni zene használatra, szinte csak telefonról hallgatnám.
Amit eddig néztem: Denon AH-D1200, ATH-M50x
Nem vagyok elzárkózva a használttól sem.
Mit ajánlanátok? -
geza844
aktív tag
Köszönöm a DT770 Pro ajánlását, tényleg jókat írnak róla sokan. Egyelőre megveszem fericske kolléga Denon D1200-asát, de lehet pár hónap múlva meghallgatok egy DT770 Pro-t is.
-
geza844
aktív tag
válasz
fericske #81431 üzenetére
Köszi fericske!
A Denon D1200-ról most elolvastam hirtelen amit tudtam (itt a fórumon minden hozzászólást, és a meg a head-fi.org-on pár tucatot) és szimpatikus. Lehet, hogy ez lesz belőle. 42e Ft újan, kár, hogy használtan nincs.
Ez a 29A meg vicces
Legalábbis ezt gondoltam elsőre, mert kb. semmi infó nincs róla sehol a neten... legalábbis én a weboldalukon kivül nem találtam mást. Ha rákeresek Google-ben, csak az első pár találat releváns, a saját cuccaik, azután semmi. Mintha még soha senki nem próbálta volna ki ezt a fejest a világon. A Facebook oldaluknak van 267 like-ja... A weboldalukon épp nem lehet megrendelni a fejest.
Na... nem csak a metal29a.live oldalon fut ez a fejes, hanem a 29aheadphones.com oldalon is, ahol előrendelhető és majd 2020 márciusában szállítják. Sőt, még a 29ametal.com oldalon is elérhető, mármint itt is Out of Stock.
Amúgy nem drága $119 (=35e Ft) Free Global Shipping-el.
De az, hogy ez a fejes kifjezetten csak metál zenére van tervezve, az azért elgondolkoztat. Komolyan. Lehet írok nekik, hogy mi ez a 3 weboldal, meg lehet e még előrendelni, mert az egyik oldalon írták, hogy csak dec 30-ig lehet. -
utgyuru
aktív tag
Sziasztok,
Otthoni használatra szeretnék venni valami fejhallgatót, max 45K a keretem rá.
Mindenképpen over ear kialakítást szeretnék, nyitott/zárt között nincs preferencia, se abban hogy plüss vagy bőr a párnája.
Házimoziba dugva szoktam használni Xboxozni/zenét hallgatni. (nem kell gamer, azért is ide írok)
Eddig egy Beyerdynamic DTX 910-et használtam, alapvetően meg voltam vele elégedve, a leírtak alapján akár egy Pioneer MS5T is megfelelhetne, de az említett keretig el tudok menni, nyilván azért ott jobbak előfordulnak már, meg ha esetleg a jövőben komolyabb lejátszóra váltanék akkor ahhoz is jobban passzolna.
Munkahelyen egy M50x-en hallgatok zenét, az én ízlésemnek amúgy hibátlan minden szempontból, ahogy néztem árban most is ekörül mozog kb., de kipróbálnék mást is.Elsősorban a Beyerdynamic DT-990-re gondoltam, de most láttam akcióban a Denon AH-D1200 is ennyibe kerül.
Ami még szempont lenne, kialakításra legyen masszív (az M50x-hez tudok viszonyítani, kb. olyanra gondolnék, a DTX 910-el ez az egy bajom volt, elég kis gyenge műanyagokból van), illetve jó lenne, ha a kábele cserélhető lenne, ezt a DT990 nem tudja ha jól láttam.
Szintén örülnék, ha később a fülpárna házilag is cserélhető lenne, tudom ez elég szubjektív, Denonon már pl. cseréltem, az egész könnyen ment, másoknál nem tudom mennyire bonyolult a kialakítása.Ohm-ok tekintetében merre keresgéljek? Szerintem forrás marad a házimozi 99%-ban, esetleg néha egy Fiio BTR3.
Illetve a másik dolog, nem akartam a karácsonyi szezonra időzíteni, érdemes most venni (akár a Denon akció), vagy lehet az újévben ez olcsóbb? Néha nézegettem korábban is árakat, de nagy mozgást nem láttam eddig. Használtat nem szeretnék.
-
Zoliee
senior tag
Ezek szerint félreérthetően írtam. A d1200-at ajánlottam én is (mint Bodz), ami könnyű, kényelmes és kipróbálható az Alle-ban. Az 5200-ast csak azért említettem, mert én is Bodz ajánlására tettem próbát, ami be is jött. (előzményként rene85-nek Ő adott tippet a d1200-ra)
-
Zoliee
senior tag
válasz
rene85 #79131 üzenetére
Ahogy Bodz is írta, a d1200 is lehet alternatíva. Én is az Ő ajánlására próbáltam ki, és vettem meg a d5200-at.
Az Alle-ban a Denon üzletben állandóan ki van téve, kipróbálható. Könnyű, kényelmes füles.
A dt770-et a nomono. hu-nál tudod kipróbálni, letét ellenében el is hozható, majd ha visszajön a szabiról. -
-
darkengurry
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
Gondolom első körben akkor egy DAC-ot lenne célszerű vennem: jelenleg egy Sennheiser HD 461G-m van, ha jól sejtem egy DAC már ehhez a fejhallgatóhoz is előrelépés lenne.
40e környékén melyik DAC-ok ajánlottak? Pillanatnyilag az FiiO k3-ra találtam rá.
Aztán később talán bővítenék a javasolt Meze 99, ATH-M50X, vagy Denon D1200-zal.A budapesti boltokban mi a szokás, vernek agyon, ha kipróbálgatom az eszközeiket, de aztán semmit se veszek?
Szerintetek jó ez az elképzelés? Bocs a bizonytalankodásért, de teljesen új vagyok ezen a területen.
-
Bodz
nagyúr
válasz
darkengurry #77922 üzenetére
100-ból már nem csak fejes, hanem forrás is kijön. Valami kicsi dac/amp, amit könnyen vihetsz magaddal az éppen használt notihoz. Az emlegetett Meze 99, ATH-M50X, vagy akár a Denon D1200 valószínűleg tetszene neked.
-
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #77844 üzenetére
Attól tartok, hogy ha az egészséges hallás megőrzése cél, akkor a fejhallgató nem igazán opció tömegközlekedéshez, mert nem tud olyan jól szigetelni. Sokkal jobb egy memóriahabos dugós fülmonitor (iem), pl se215, mivel az nagyságrendekkel jobban szigetel.
B verzió a bose qc35 lehet.Nyitottat, utazásra semmiképpen nem ajánlanék. A dt770 egész jó, mert van benne elég mély ahhoz, hogy a környezet morajlása ne nyomja teljesen el.
Beri: a denon d1200-at is hallgasd meg az alleeban, ha utazásra is kell a fejes.
-
emiki6
veterán
válasz
Wendelke #77422 üzenetére
nomono.hu -ban van dt770 és m50x, talán hp50 is. Érdemes telefonon egyeztetni, mielőtt mész oda.
denon márkabolt (allee) -ban vannak focal fejesek és denon d1200
Az alleetól nem messze van egy fejhallgatópláza, ott lehet m50x, dt770.
Még valamikor láttam a mammut médiamárktban a hifi részen egy hp50-et, de az nem biztos, hogy még ott van.Más infóm nincs.
-
emiki6
veterán
válasz
Wendelke #77418 üzenetére
Ha hosszú időn át viselnéd folyamatosan, akkor dt770, az a legkényelmesebb. Nem olyan rossz az m50x, de kényelemben bőven nem megfelelő szerintem.
A nad visot és focalt minimum próvbáld fel, nekem azok mar úgymond meghallgatás előtt kiestek, az m50x-nél kényelmetlenebbek.
Denon D1200? Keress rá. Én ugyan azt írtam, hogy sok a mélye, de nem biztos, hogy több, mint a dt770-nek.
-
s4tch
veterán
válasz
#56474624 #77410 üzenetére
Még most is ultimate fejes azoknak, akik értékelik a kevésbé színezett hangot, a könnyű hajthatóságot és a jó izolációt. Azok fikázzák, akiknek hiányzik belőle valamelyik kolor, és akiknek annyira érzékeny a fejük búbja, hogy nem bírnak elviselni pár dekát a kis buksijuk tetején.
(#77407) Wendelke "vidéki lévén"
Én is vidéki vagyok, és van egy HP50-em, nálam meg tudod hallgatni. (Arra célzok, hogy a "vidéki" meglehetősen tág fogalom. Segíts magadon, és határold be legalább nagyjából, merre laksz. Én Gyöngyös-Gödöllő vonalon mozgok, de biztos lesznek itt máshonnan is az említett fejesek tulajdonosai közül.)
Ja, és szerintem vedd fel a listára a Denon D1200-at. Kényelmes, jól szól, könnyű hajtani, és a mélye is ki van emelve. Más kérdés, hogy én metálra pont nem V fejest vennék, de ez már személyes preferencia kérdése.
-
fericske
addikt
válasz
kromatika #76847 üzenetére
Amit írsz, az alapján a d1200 szerintem nem. Bár ha csak akusztikus jellegű hangszeres zenékhez kell és tudod biztosítani a tényleg jó minőségű felvételeket, akkor jó lehet. A magasai csak ekkor tiszták.
Meze 99c az első generációs fülpárnával megvolt már?
Most a találkozón próbáltam ki az újabb, második párnával és az eléggé botrányos hangzást csinál neki. Értem már miért háborgott itt a nép. Sajnos csak ehhez jutottak hozzá már az itteni "áldozatok".
De az eredeti fülpárnájával még mindig briliáns fejes, szerintem. -
kromatika
veterán
Sziasztok. NAD Viso HP50 vs Denon AH-D1200 ról tudna valaki nyilatkozni?Tetszik a HP 50 ,a közepei , és az egész hang karaktere nagyon jó.De sajnos az én enyhén mélybe húzó és meleg forrásommal(tempotec serenade IDSD) már túl meleg a karaktere.Sajnos akusztikus zenéknél,hiányoznak a magas hangok,és azok részletei evvel a forrással.A Denon vagy esetleg a Focal Spirit One S milyen a HP 50 hez képest?Kicsit élénkebb ,és kevésbé meleg karakterű hang kellene.
-
Speeedfire
félisten
NAD HP50
Csak pár napig volt nálam, sajnos nagyon nem volt komfortos nekem. Kisebb fejű embereknek ajánlott lehet.
A hangja szerintem jó, részletes. A mélyek szépek, pontosak. Szerintem nem bántóak. Összességében kicsit olyan monitoros hangzása volt szerintem.-----------------------------------
Továbbra is keresek zárt fejest 50e környékén.
Amit még a nad mellett ajánlottak az a Denon AH-D1200, dt770 pro, ATH-A550Z. Melyiket lenne érdemes megpróbálni? Néztem a fejhallgató plázában, de természetesen nincs minta darab.
A Focal Spirit Classic meg nem igazán van használtan. -
fericske
addikt
A d1200-nek nem mindegy milyen zene - rock, jazz, akusztikus neki - és csak jó minőségű zene, akkor szárnyal, egyébként könnyen csörömpölős magasok kerülnek elő, meg bumburnyák mélyek. A lejátszó eszközre annyira még nem is kényes mint az előzőek. Alpha zenei kollekciója pont passzolt hozzá
A hp50 univerzálisabb zenei stílusokra és minőségre, nem hisztis mint a denon, objektíven nézve jobb hangzásra a Nad.
Mikor módolgattam a d1200-őt, akkor univerzálisabbá alakítottam és kiegyenlítettebb lett a hangkép.
Kevesebb mély, meg rendbeszedett magasok, nincs hiszti.
Tökre tetszett az eredmény, írtam is itt róla, meg hogy vattázással ajánlom ezt a fejest, stb.
Csak egy idő után feltűnt, hogy nem élvezem már vele a zenehallgatást.
Megöltem a "lelkét" ezzel a "csinosítgatással".
Úgyhogy visszaalakítottam hisztis picsának.
Marad rétegfejesnek, de amit szeret ott legalább beleadja a lelkét is -
-
s4tch
veterán
D1200 vs HP50 nálam:
Denon mellett: kényelem, dizájn, minőségérzet
HP50 mellett: hang -
MPeter87
őstag
válasz
alphamooncam #76503 üzenetére
A D1200 csak pár másodpercet volt a fejemen, lehet hallgatnom kellett volna még kicsit, de nekem pont a HP50 jött be jobban. Ha lesz megint nagy akciózás, beszerzek én is egyet. Az irodába pont jó lesz.
-
alphamooncam
őstag
Szó volt mostanában többször is a NAD Viso HP 50-ről.
Pár hete Dave jóvoltából volt alkalmam ízelítőt kapni a hangzásából.
Fejhallgatós találkozón, fericske jóvoltából pedig sikerült egy Denon AH-D1200-as fejest is meghallgatnom.
Mivel ugyanaz a kategória - zárt, mászkálós fejes 50e alatt - összehasonlítottam, és NÁLAM egyértelműen a Denon vitte a pálmát.
Aki ilyesmit keres, javaslom hallgassa meg mindkettőt.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Speeedfire #76286 üzenetére
E40-ből kiindulva a Focal Spirit Classic lenne a legjobb barátod, de az kereten kívül van, így maradhatsz nyugodtan a HP50-nél, ami még véletlenül sem csak akusztikus zenéhez jó, hanem bármihez. Elméletileg a Denon D1200 is egész jól passzolna a láncodba, ha első generációs a Solo és gyári opás a Presenter.
-
Zoliee
senior tag
válasz
Rexton #76231 üzenetére
D1200 az eladótérben folyamatosan kint van a többi fejessel. Azt rá tudod dugni mobilra, vagy dap-ra. A d5200 a hátsó helységben van próbálni, de pl amikor én voltam, előtte azt is megvették. Viszont az új szállítmányból kibontottak nekem egyet. Ezekből 3/4db-ot kapnak egyszerre. De pár napra rá pl már én is az utolsó bontatlant vittem.
Ja: ez az Allee-ban, a többi helyen szerintem csak rendelhető. -
Rexton
tag
Denon AH-D1200-at, és D5200-at hol lehetne élőben meghallgatni? Csak a márkaboltjukban, vagy esetleg Pesten is vannak ezek a modellek kiállítva valahol?
-
Sonja
nagyúr
A Denon AH-D1200 fejhallgató most le van árazva 42eHUF-ra (Netdepo, AudioMekka, DigitalSzalon, ExtremeAudio).
-
Zoliee
senior tag
Ma elmentem az Alle-ba meghallgatni a d5200-at. Ismét rá kellett jönnöm, hogy kutya nehéz 10 perc után dönteni egy olyan fejhallgatóról, ami 0 perces, és nekem bontottak ki.
Ami biztos: nagyon igényes külső, kényelmes használat (bár a fejem tetején éreztem a pánt enyhe nyomását, a 660s-nél ezt jobban oldották meg). Hangra kellemes volt, van benne potenciál. Izolációját erős közepesnek mondanám.
Ha már ott voltam, d1200: iszonyat kényelmes, talán azért is mert könnyebb, viszont számomra loudness-es hang. Focal Listen: árához képest meglepően kellemes, nekem tetsző hang, viszont über gagyi, kényelmetlen külsővel. (persze mindez pár perces belehallgatás után)
Otthoni környezetben, saját láncon, pár nap után, na az lenne az igazi... -
fericske
addikt
válasz
CptAdamica #75227 üzenetére
Rock zenéhez határozottan egy Denon D1200 dukál.
Kezdetnek az alaplapi hangkártya is megteszi, de érdemes lesz majd beruházni valami kis külső dac/amp-ra is hozzá. Pl. FX-Audio Dac-x6 -
fericske
addikt
Játszadoztam kicsit a Denon D1200-vel.
Feltettem rá a Zmf Ori párnát.
Másmilyen lett vele.
A mély teltebb és kiegyenlítettebb lett, a magasok tisztábbak, de a jóféle közepe vékonyabb lett.
Viszont feltűnt közben, hogy mekkora rés van a fülpárna és a hangszóró között, ahol nincs semmi.
Látni a műanyag burkolatot meg gyártási matricát, a párna fogató műanyag pöcköket.
A hangszóró döntött, így a rés magassága 1-1.5 cm a mélysége is legalább 1 cm.
Beférne még egy fülpárna abba a résbe.
Ilyen trehányságot nem tűrhetek!
Kitömtem vattával azt a rést a fülpárna belső kerületének szintjéig - mint végső vattázás. Kipróbáltam természetesen több, kevesebb tömítést is.
Nagyjából az lett az eredmény mint egy hangdoboznál csillapítás után.
A mélyek teltebbek lettek,,nem lett több, hosszabb a lecsengése pl. egy üstdobnak.
A magasok tisztábbak lettek, szinte teljesen kisimultak.
A magas tartomány tesztelésére Sting - Fragile számát szoktam használni. A kis harangjátékok benne eléggé kritikusak, illetve az énekben az "S"-ek sziszegősek tudnak lenni.
Ez mind megvan vatta nélkül. Vattával az énekben nincs sziszegés, a harangjáték még mindig kicsit összefolyik, de nem zavaró, nem is tűnne fel, ha nem tudnék róla, hogy arra figyelni kell. A Pandorával sem tökéletes, de a Focal Utopia-val sem. Eddig még csak a JPS Labs Abyss referencia fejessel volt tökéletes, de az kicsit többe kerül mint a D1200
A közepeit és terét szerencsére nem befolyásolta a vattázás, mert ez a két jellemző a fő erőssége neki.
Enyhe V karakter lenne ez a fejes a szórakoztató kategóriában.
Viszont a V karakter nem tűnik fel ha jó minőségű felvétellel szól, nagyon jó testes, jelenlévő közepei vannak.
Eddig főleg rock, akusztikus hangszeres és jazz zenékhez tudtam ajánlani.
Ezeket adja a legjobban továbbra is, de most a változtatás után teljesen különböző dance, pop zenékkel is jó.
EDM még mindig határeset, felvétel függő.
Mélyemelése van a D1200-nek, ami jól jön a fő műfajoknál, ahol már már felső kategóriás hangzást nyújt, de a loudness-es felvételeknél alaposan tarkón tudja vágni az embert, ha pont ott emel a "nóta" is.
Egyébiránt nem azt érezni, hogy a fület terheli, hanem tarkó tájékon érezni a mélyeket.
A terére visszatérve, ami nálam plusz pont, hogy van mélysége, bár az egész tér nem nagy.
Mindenesetre a zene nem a fülben, nem a fejben, hanem egy kis, fej körüli buborékban szól.
Részletességére nincs panaszom, áráért bőven jó.
Forráseszközökre nem háklis.
Még a telefonom usb c-jéről is egész jó.
Viszont a felvételek minőségére finnyás, főleg a masterelésre.
Ha megkapja amivel tud brillírozni akkor felső kategóriás élményt tud nyújtani, ha nem, akkor eléggé kommersz szintre tud redukálódni.
A CAL!-t elég sokan ismeritek.
A D1200 talán legyen az ő nagybátyja.
Hasonló hozzá, csak mindenben jobb. -
fericske
addikt
válasz
Caustic #74421 üzenetére
Rendben. A Mobius-t zenére ajánlottam, engem is csak az érdekel.
Ami utcára is jó, meg fül köré, és valóban jó hang abból én a B&W P9 Signature-t tenném első helyre, de az kívül esik a kereteden.
Egyéb tippek, amiket ki kellene próbálnod a korábbiakban javasoltakon túl.Audeze Sine
Beyerdynamic Aventho
Alpha Design Labs ADL-H128
Sonus Faber Pryma 01
Denon d1200 ...- 5200, 7200 (ha beleférnek valahonnan árban, méretre határesetek, nem bumfordik, nem nagyok) -
emiki6
veterán
válasz
fericske #73080 üzenetére
Na, én is meghallgattam ma a denon márkaboltban a D1200-at.
Kényelmes, a füllürege elegendő, a pánt nem nyom (ellenben a focal listennel pl, amit szintén kipróbáltam, de a kényelme brrrzalmas).
Szerintem egy kicsit túlságosan mélykiemelt, meglehetősen V-karakterű hatást keltett. Nem tudom mennyire volt bejáratva, nem voltam elégedett.Meg kellene hallgassam utcán, villamoson, hogy ott milyen! (Fericske, kölcsöncsere 400s-re, ha hazatérsz?)
A denonboltban amúgy akciós a focal listen drótos és drótnélküli, a d1200-nak tűnő zajkioltós zsinórtalan denon meg még pár beoplay.
Az denon mm400 at vagy mit is meghallgattam, az is mélykiemelt, nehezebb, nem fér bele a fülem, de az anyagminősége d7200-hoz hasonlóan bűvöletbe ejtő, míg az 1200 fehérje eléggé műanyagos itt-ott. -
fericske
addikt
Egy órája nyüstölöm a D1200-at.
Jó ez frissiben is.
Fenntartom az eddigi véleményemet róla.
Kíváncsi vagyok mit hoz még a bejáratás, mert azért volna minek alakulnia, de ez a kis fejes szerintem egy hidden gem(#72565) sNk77
Meg lenne az "ez igen" érzésed a másik kettőhöz képest.
Körülbelül olyasmi amit Sinesol írt róla. -
fericske
addikt
válasz
emiki6 #72439 üzenetére
Nem vagyok én bölcs, meg okos. Legfeljebb bölcselkedek, meg okoskodok
A héten megérkezik a d1200, aztán szép nyugisan itthon elmerülök benne. Azt még várd meg azért. Kíváncsi vagyok mit művel mobiltelefonról. Lesz a jó hangú Lenovo hozzá, meg a vacak hangú Mate 10 pro.
A dap-omról nagyon jó volt az a bejáratott darab.Most nézem, hogy eltűnt a rendelésem. Mijafranc? Se a Tyson-nál se a Paypal-nál nincs nyoma a vásárlásnak. Mégeccer akkor....
szerk: Nem is baj, mert még olcsóbb lett. £119 < 130
-
emiki6
veterán
válasz
Sinesol #72438 üzenetére
Nem is tudnád...
Ő és Bodz a topik bölcsei és félistenei.
Tulku is írhatna többször mert ő is nagy spíler (nem, Spíler, te nem
)
Konkrétumok fericskétől:
- "De szerintem a he400i és a t50rpmk3 mod után neked inkább a he560 (vagy LCD2 pref) felé kellene kacsintgatnod.
A d7200 az nyugisabb, visszafogottabb hang mint amik fentebb vannak." Bejött...
- "Az EMU teak inkább oldalralépés volna a Denon-tól, ugyanúgy "kielégületlen" maradnál. A nyugis hangzású fejesek nem neked valók, leszűrve azokból amiket eddig írtál a topikban." A TH-x00-t hallva szerintem ez is bejött.
- "Szerintem a D1200 viszont bejönne neked. Gyanúsan azt a karaktert keresed." Ez még nem lett tesztelve, de szerintem már csak azért is tetszeni fog, mert fericske azt mondta és ebben semmi szarkazmus meg hasonló nincsen, komolyan írom.Mellesleg a t50rp nagyon piszkálja az agyam, szép emlékeim vannak róla. Ha lesz egy kis fölös pénzem, akkor visszaveszem samtyától, visszateszem bele a vattát és ha nem tetszene annyira, legfeljebb betennem a fiókba jobb napokra, emlékbe...
-
emiki6
veterán
válasz
Sinesol #72433 üzenetére
Az emu purpleheart egy CAL! mod és elvileg nem éri meg a CAL!-hoz képest.
A D1200-hoz fericske miatt ragaszkodom, nagyon sokszor váltak be az intelmei. Holnap lehet elmegyek, meghallgatni.Tim82: jaja, jobb még ígyis bőven, mint az új 880.
Szerk: háát, nekem mégse jött be... ¯\_(ツ)_/¯
-
emiki6
veterán
Vajon, a fekete d1200, ha elfogyott a márkaboltban akkor is lehet 38-ért "elő"rendelni?
-
fericske
addikt
válasz
spanyoll #72250 üzenetére
Gagyi az a bóz a zajszűrésével együtt. 2 pálcás hangja van. A felkapott Sony WH-1000XM2-nek is, egyébként.
Annyi pénzért egy normális hangú fejest vegyél.
Denon d1200.
Kényelmes, lapátfül is elfér benne, jó a passzív zajszűrése, meg még tisztességesen össze is van rakva....................................................
Veszek egyet én is.
Milyen legyen?
Fekete vagy fehér? [link] -
fericske
addikt
válasz
MPeter87 #72114 üzenetére
Emlékezetből, pár éve volt meg az 1540, már nem emlékszem mi volt alatta.
Így akkor.
Hasonlóan meleg karakterű mint az 1540, csak harapósabb, jobban jelenlévő, testes közepekkel. Nem V, mint az 1540. Kevésbé takar be a mélyeivel, amik textúrázottabbak és gyorsabbak talán. Magasoknál talán kevésbé részletes a d1200. Térérzetben forma-forma lehetnek. -
Bodz
nagyúr
válasz
gianni85 #72116 üzenetére
A keresőmező mellett kiválasztod kategóriának az Amazon Warehouse Deals-t, belekattintasz a mezőbe, aztán enter...
Francián amazon offres reconditionnées, spanyolon productos reacondicionados.
(#72114) MPeter87: Nem tudom, nem hallottam. fericske a helyi D1200 képviselet, majd ő...
-
fericske
addikt
válasz
pity-putty #71426 üzenetére
Denon D1200
-
Spíler
őstag
válasz
fehér_ember #71383 üzenetére
"Az Ultrasone PRO 580i a HFI 580-as modellen alapul, és elődjéhez hasonlóan robusztus basszus-reprodukciót biztosít. Az 50 mm-es Mylar membránnal készült fejhallgató ezért tökéletes olyan zenei műfajok élvezetéhez, ahol az erős basszushangok reprodukálása különösen fontos. A klub- és tánctermékektől, az elektronikus zene különböző formáitól a masszív hip-hop ütemekig. A zárt konstrukció biztosítja, a háttérzaj mentes zenei élvezetet."
Köszi az ajánlást,de nem hiszem,hogy ez nekem való lenne.Amíg nem hallom addig nyilván nem tudom,csak sejtem.Nekem nem kell sok basszus,meg a fent szereplő zenei műfajok is igen távol állnak tőlem.
Egyre erősebb a sejtésem,hogy D1200 vagy X2 lesz ebből.
-
Spíler
őstag
válasz
fericske #71358 üzenetére
Már a SoundMagic HP 200 is erősen érdekelt mert a hangjáról mindenhol szinte csak jót írtak,viszont szeretett repedni/törni,azért maradt ki az életemből.A HP151-el várni kell még kb.1 évet,hogy kiderüljön,hogy viseli a terhelést,mindennapi használatot.A D1200 érdekes lehet,köszönöm.
Egyébként a D7200 most egész tűrhető árban van(már akinek). -
fericske
addikt
válasz
Spíler #71357 üzenetére
[link]
Vállald be
Őt még nem hallottam, de csak jókat olvastam róla mindenfelé.Egyébként a Denon D1200-at ajánlanám.
Megszólalása a felső ligára hajaz, a markáns, testes közepeivel, meg a textúrázott, nem fárasztó mélyeivel.
Kellemes, nem széles, de inkább mély tere van.
Egyedül a magasaiba tudtam belekötni, de ugyanúgy vagy jobban bele tudok kötni a DT770-880, K550 magasaiba is. -
Bodz
nagyúr
válasz
stemplar07 #71235 üzenetére
Úgy kellett a Pentaconn a világnak a többi mellé, de úgy...
A fejest nem próbáltam még. Denon D1200 szimpatikusabb, de azt sem hallottam. -
fericske
addikt
válasz
Robert50 #70992 üzenetére
Teljesen másképp szól a D5200 mint a 7200.
Éleszerűbb, teltebb, jobban jelenlévő közepei vannak az 5200-nak, kevésbé csilingelő, de részletes magasokkal, és kevésbé telt, de feszesebb mélyekkel.
Nekem az 5200 jobban bejön hangzásilag, de természetesen a te füled fogja eldönteni a dolgot, amit erősen javaslok ennyi pénzért.
Ha összejön, akkor a D1200-őt is javaslom meghallgatásra. Szerintem az a legjobb ár-érték arányú fejes ebből a háromból.
A 7200 több helyen olcsóbban beszerezhető mint az 5200.
Konstrukciós hibáról nem tudok nyilatkozni. Szerintem jól össze vannak rakva a Denon fejesek. -
fericske
addikt
válasz
milkabrams #70760 üzenetére
Próbálj ki egy Denon AH-D1200-őt is. Abban van hely a fülnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Milyen program, ami...?
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- OLED monitor topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Horgász topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged