Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Steam Deck
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egérpadok listáját nézd át!
Hirdetni tilos a fórumon, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2019. 02. 04.
Amennyiben egeret keresel: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
superecneB
őstag
Pár gondolat:
A közvetlen elődje egy Xiaomi XL, de volt korábban Steelpad 4D, Func Surface 1030, Icemat, Qck+ (a régi vékony), Allsop Raindrops XL is.
Olyan padot kerestem ami minél gyorsabb, de nem is túl drága (mint pl egy Artisan), és ha lehet szövet (itt esett ki a Glorious Helios vagy a Razer Acari)
A vásárlás menete egyszerű és mindössze 9 nap alatt meg is érkezett ami meglepett (Franciaországban élek), helyi disztribúció előnye, bár nem számítottam rá főleg hogy a Laposte hozta, ami kb annyira képes mint a csodálatos magyar királyi posta, 3-4 napig a városunkban volt "kiszállítás alatt" a cucc.
A pad maga nem túl drága, postával 23.79 €-ra jött ki. (XL változat 450x400x3mm), Csomagolás dupla dobozban, de semmi extra csak a szokásos... 450g a csomag tömege.
A 3mmnél egy picit vastagabb egyébként pár tizeddel az enyém konkrétan majdnem 4mm, de nekem ez pozitív csalódás, nyilván szubjektív...
A minőségérzet teljesen rendben van, bár korábban megfordult a kezem alatt az Xray-pad thunder (még ha valaki emlékszik ilyenekre a hőskörból) az is eléggé rendben volt, itt sem számítottam másra.
A felülete üdítően gyors a Xiaomi után bár az az elmúlt három évben szerintem altatott is ezen a téren. Nyilván nem egy icemat szint, de a IME 3.0a teflon talpakkal tök jól mozog rajta. Amitől legjobban tartottam egykét beszámóló alapján hogy meglehetősen puhának tartották így féltem hogy belesüpped az egér és így "belassul", de azt kell mondjam hogy nem tudom ezt miért emelték ki, egyáltalán nincs ilyen tapasztalatom és a 3.0 mai szemmel nem számít annyira könnyűnek.Ha esetleg valami konkrétum / részlet foglalkoztatna valakit nyugodtan jöhet.
-
superecneB
őstag
Ha esetleg valakit X-Raypad Thorral kapcsolatban érdekel valami tapasztalat szóljatok.
-
superecneB
őstag
válasz Synthwave #7251 üzenetére
Megtévesztett a leírás amazonon mindenütt ezzel a 9"el jönnek fenn. Gondoltam van XL meg Gigapad XL vagy valami ilyesmi
Pedig úristen mennyi ideig használtam azt a padot... Azt tudtam hogy kisebb ilyen 28-30cm-es van belőle.Mostanában újra játszogatok. El is gondolkoztam 1-2 megoldáson csak ha vennék valamit akkor valszeg egy Fatpadra =/ DKTre vagy Titan monster matre raknám a voksom ezeket meg ugyebár nem kapni...
Szerencsére az IME3.0 nem akarja megadni magát.
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz TeebyKay #7237 üzenetére
Igényem nincs rá, csak pár hete láttam boltban és csak eszembe jutott, lehet könnyebb beszerezni mint a raindropsot az XL ráadásul 9 inchhel nem egy nagy eresztés. Persze most körülnézve árban kb ugyan oda jön ki, meg ennyiért ki lehet nagyon ritkán fogni egy DKT-t is Ebayen, igaz használtan, de jól bírják ki lehet takarítani őket.
Persze sokaknak a 9 inch is elég.[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Miért nem az Allsop Widescreent ajánljátok? [link]
Nagyobb mint az XL és könyebben beszerezhető. Nem is értem ezt a XL méretet 9x7.5"-tel. Nem egy megváltás. -
superecneB
őstag
-
superecneB
őstag
Icemat 2nd van még?
A steel vitte tovább ezt a vonalat? -
superecneB
őstag
válasz Synthwave #3692 üzenetére
Azért, mert szerintem meg nem puhább, 2400ft-tal biztos nem puhább (én még a steelpad qck heavyt használtam, kétlem, hogy azóta változtattak volna az anyagán). A legegyszerűbb tehát SzekTa-nak, ha bemegy a pixelbe és megnézi a padokat. Továbbra is tartom, hogy nem ér meg 2400ft-ot 2mm-rel vastagabb ugyan olyan gumi.
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz Synthwave #3690 üzenetére
Most a 4mm-es QCK+ ról beszélünk ha eddig nem tűnt fel, a QPAD is pont ennyi. Valami arra enged következtetni, hogy a Steelseries nem használ másfajta gumit a két padhoz... Igen képzeld el, (tudom, hogy hihetetlen) próbáltam már a Heavyt és ahogy látom veled ellentétben a QCK+ SK edition-t is.
Sokkal több anyag... 2 mmrel vastagabb gumi.
[link]
[link]
[link]
Nincs egetrengető különbség.
Ha valamire vigyáznak, jól bírja és ilyen esetben még a sima QCK+-ra sem igaz a 3-4 év. -
superecneB
őstag
válasz Synthwave #3685 üzenetére
2mm-rel vastagabb gumi kényelmesebb? Tényként semmiképp nem kezelném, pláne hogy a kényelem relatív.
Tartósabb? Tényként ismét nem kezelném. Mutass panaszt a 2mm-rel vékonyabb QCK+ NaVi stb. edition-re vagy esetleg mesélj. Az összes ilyen szövet pad nagyjából azonos, gumi talp rajta 1mm vagy annál vékonyabb szövet felület.De most komolyan:
Az Allsop 5mm, bőven a tartós kategóriába sorolnám. -1mm nem hiszem hogy egetrengető különbség lenne. Semmivel nem tartósabb mint egy 2mm-rel vékonyabb társa. Nyilván a sima QCK+ a maga összesen 2mm-ével nem egy időt álló megoldás, de most nem róla van szó, hanem a 4mm-es társáról. Ilyeneket ne kezeljünk már tényként! -
superecneB
őstag
válasz Synthwave #3683 üzenetére
No offenz, de mindösszesen 2mm az eltérés a két pad között ne párnázza már 2mm jobban alá a csuklót/alkart, arról nem is beszélve, hogy nem a szövet rész vastagabb hanem a gumi... ami minden csak nem a legpuhább része a padnak.
Erre én nem fizetnék +2400ft-ot (2mm-rel vastagabb gumiért), de lehet csak én vagyok hülye...
Ár/érték arányban talán a Taito, most a legjobb választás neki.[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Nem éri meg. QCK+ NaVi, fnatic, SK stb edition jobb vétel a heavynél szvsz., már ha ki tudsz békülni a mintájával. Goliathusból csak a Speedet venném, a controll szerintem nagyon lassú. Mint látom pesti vagy, én azt ajánlom, ha van időd, menj be a pixelbe ott ki tudod próbálni a padokat, és tuti megtalálod a neked szimpatikusat, akár a roccat szövetpadját is megnézheted, nekem még nem volt hozzá szerencsém élőben ezért nem írtam a listába, de sok rosszat sem hallottam még róla, sőt eddig csak jót.
#3681: csak jót hallottam még a Taitoról, lehet ő lesz a te padod!
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Qpad CT
Everglide Titan
Razer Goliathus (Speed, vagy Control)
SteelSeries QCK Heavy, vagy QCK+ (valamelyik csapat QCK+ -jára gondolok itt, a sima QCK+ nem túl vastag, rongyolódik)Ha külföld is játszik, ebayen lehet találni DKT padot vagy Fatal1ty padot, elég jó mind a kettő, de lassabb mint a Qpad.
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Lehet egy Hyperglide megoldaná a dolgot!
Egyébként: Qpad CT, Razer Mantis Speed (Goliathus Speed) - ha mindenképp szövetet akarsz
SteelSeries S&S - ha műanyag is szóba jöhet (sokkal gyorsabb mint a szövet padok, hamarabb elkopik cserébe a glide) = Solo hosszabb idő után megkopik a felszíne. Esetleg alternatíva lehet a 4HD, de a kopásállóságáról nem tudok nyilatkozni, ha a 4D tulajdonságait örökölte, akkor semmiképp nem ajánlott.
SteelSeries I-2 - ha üveg is szóba jöhet (a leggyorsabb, de eszi a glide-ot) = Icemat 2.0 aprón így találsz 4-5k körül szoktak lenni, lényegében elnyűhetetlen pad. -
-
superecneB
őstag
válasz Synthwave #3656 üzenetére
Annyival egészíteném ki ezt, hogy én inkább csak az érdes műanyag padokat ajánlanám. A simább felületűek lassabbak, ha az a sebesség jön be akkor inkább egy szövetpadban kell(/ene) gondolkozni mert jóval kevésbé kopik (a pad és a skatez is) így időtállóbb és költséghatékonyabb megoldás. - Szerintem
-
superecneB
őstag
Langyos szappanos vízzel (esetleg folyékony mosószeres), és egy szivacs nem durva oldalával átdörzsölöd, majd mehet a radiátorra száradni.
Egyébként van aki bedobja a gépbe, 30fokon kímélőn elvileg semmi bajuk nem lesz, de én azért a kb. 20 éves Hajdúnkba nem dobom bele[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #3557 üzenetére
Budapesten a Pixelben úgy tudom ki lehet próbálni. Szövetpad soha nem lesz olyan gyors mint a műanyag/üveg. Ha gyors padot akarsz én az üveget ajánlom mert több év után sem kopik el ellenben egykét műanyag társától.
Ha mindenképp a műanyagnál maradsz: S&S/Solo - fUnc (1030/Archetype) - Thunder8/9 vonalon érdemes nézelődni utóbbi két padot már nem nagyon lehet beszerezni, fUnc 1030 még sok helyen kapható, de kicsi. -
superecneB
őstag
válasz Telomanikus #3512 üzenetére
Elég nekik egy levél de fel is hívhatod őket.
"Vásárlástól való elállás joga:
A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény értelmében a Vásárló 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándékától.
Ismertető a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendeletből:
A Vásárló a szerződéstől 8 (nyolc) munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. A szerződés nyelve magyar.
" -
superecneB
őstag
válasz Telomanikus #3506 üzenetére
Igen, de ne lepődj meg ha hamar szétkopik/kilyukad.
-
superecneB
őstag
Egyébként régen voltak olcsóbb egész jó alternatívák, pl Speed pad, Ratpadz stb. nem tudom ezek miért haltak ki annyira, bár én a fUnc szövet padját meglesném közelebbről és az XFX padját is, bár utóbbi mocskosul túl van árazva szóval ajánlani semmiképp nem ajánlanám
-
superecneB
őstag
válasz Synthwave #3425 üzenetére
Pontosan ugyan az, csak nagyobb felület. Pár hete találtam Ebayen 5k körül Alienware-hez adott változatot, igen csak best buy műanyag pad! Szerintem mindenképp bele kell venni a listába, ha már az 1030 ott van! Illetve ha már az X-ray Thunder akkor a 9 is benne lehet annak egy az egyben S&S felülete van.
-
superecneB
őstag
válasz poisonborz #3315 üzenetére
A 4D nagyon hamar elkopik. Az egyik legrosszabb műanyag pad amivel találkoztam, igaz amíg nem kopott, addig tök jó.
Az S&S sokkal tovább bírja, ha maradni akarsz a műanyagoknál az sem rossz vétel. Régen a Steelpad (Ma: Steelseries Solo) olcsóbb volt mivel ahhoz nem jár a zipzáros tasak, de sok boltban ugyan olyan áron adják már sajnos. Ha esetleg találsz olcsóbban, az ugyan az a pad. Esetleg régről Steelpad S&S SK-t is találsz egy kis időben ez is olcsóbb volt mint a sima S&S van rajta egy plusz SK felirat.Én nagyon szerettem az Icematet, de abban az időben nehézkes volt itthon vidékre beszerezni a skatezt ezért adtam el anno, egyébként semmi pénzért nem adtam volna, sokat bír még el is ejtettem egyszer olyan 70-80cm magasról a sarkára esett és még csak meg sem repedt.
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz the dealer #3216 üzenetére
IndiWEB.de-ről lehet rendelni viszont számolj azzal, hogy a postaköltség elég sok.
-
superecneB
őstag
válasz poisonborz #3302 üzenetére
Icemat 2nd, elnyűhetetlen, jelenleg STEELSERIES EXPERIENCE I-2 néven találkozhatsz vele. Felülete üveg, az egyik leggyorsabb pad, ha nem a leggyorsabb. Hátránya: Eszi a skatez-et/talpakat. Vastagabb fajta teflonos skatez jár hozzá, ebayen lehet találni elég olcsón szóval ez a skatez dolog nem nagy hátrány szerintem. Ha emlékezetem nem csal, itt PH!-aprón is lehet kapni ilyet.
Egy két ember hisztizni szokott a hangjára is, pedig nem hangosabb semmivel mint egy műanyag pad, csak más frekvenciájú hangot ad ki. Még kevesebb ember a pad hidegségére szokott hisztizni, ez is hülyeség több évig használtam ilyen padot és soha nem volt ilyen problémám vele. Rárakod a kezed fél perc alatt fel is melegítetted...
Nagyon könnyű takarítani.Konkrétan melyik Steelpad-ot használtad? A Steelpad S&S/Solo nem az a nagyon gyorsan kopó típus. fUnc surface 1030 megint csak nem egy gyorsan kopó típus, viszont egy pár év alatt, azért felette is eljár az idő.
Ezen kívül a tartós padok még a szövet padok amik az üveg után legkevésbé kopnak. Mivel eddig műanyagot használtál, gondolom a gyorsabb padokat részesíted előnyben, így elsősorban ezek közül a Qpad CT-t ajánlanám - megfelelő méretben és vastagságban.
Ezek a talpak szerintem sima műanyag talpak, ha elkoptak az egereden jó vétel lehet de ne számíts jobb siklásra mint a gyári műanyag talpak - a hozzászólások is ezt tükrözik.
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Na ez az XFX pad nem is tűnik szarnak! - Viszont elég drága!
-
superecneB
őstag
A fUnc industries leállt a gyártással - megint. USA-ban még van jó pár példány, meg itt ott webshopokban. Az X-ray teljesen megszűnt. Icemat több színben is volt régen, fekete, fehér, sárga, zöld, kék, piros, lila amik most így eszembe jutnak, nem tudom a steelseries megfelelő padja van -e a feketén kívül más színbe de szerintem túl van árazva alapjáraton.
A SS Steel Grip az nem skatez, hanem gumi darabok amiket az egérre tudsz ragasztani, hogy adott esetben jobb legyen a fogása, pl izzadós emberek szokták használni, tehát semmiképp nem javaslom, hogy ezt ragaszd alá. A Revoltech fight tapessel nincs tapasztalatom, olcsó skatez-t az USA-ból szoktam rendelni, de ezek nem bírják addig mint a hyperglide (szövet padom van tehát nem nagyon kopnak), pontos mása az SS teflon tapesnek ([link]) csak kicsit olcsóbb nála.
-
superecneB
őstag
Nehogy kiadj már 16k-t egy egérpadra! Ennyit a Ironcladról
Műanyagok közül én fUnc 1030, X-Ray Thunder 8, 9, SteelPad S&S-sel toltam ezek közül az S&S volt a leggyorsabb (Hyperglide-dal). Ezek mindegyike gyorsabb a Qpad CTnél, de ne írd le a teflonos szövetet, elég gyors az is.
Icemat-em is volt, de közvetlenül nem tudom összehasonlítani az S&Ssel, hyperglide-dal és a gyári Icemat skatezekkel is használtam, nagyon gyors volt, illetve ha már elindult az egér nagyjából forma forma S&S és Icemat így visszaemlékezve, viszont az icemat-en nem "ragadt be", szóval a tapadási súrlódása kisebb volt.[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz andrewzjee #3185 üzenetére
Több külföldi fórumon olvastam róla, hogy egész egyszerűen kilyukad. Kopik kopik kopik majd már nincs miből kopnia. Anno a Steelpad 4D volt aminek az érdes oldala 4-6 hónap alatt elkopott teljesen belassult utána. Elég idegesítő volt, mert anno még nagyon nehéz volt ilyeneket beszerezni itthon, és nem is volt olcsó.
A goliathus speed jobban csúszik mint a controll. Ha a lassabb padokat szereted akkor a controllt vedd, ha a könnyedebb siklást szereted, akkor a speedet. -
superecneB
őstag
A másik padom is egy kis kartondobozban jött fóliában, hermetikusan lezárva, semmi baja, szarok a razer logos hengerre
Meg úgy alapból a razer designját is utálom. Sőt az egereitől sem esek hátra... (DA V2 az egyetlen amit vennék - de amennyibe kerül annyiért még azt sem)Ha valaki jönne hogy Icematját cserélné a mantisomra, azonnal rábólintanék, kutyajó az a pad
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz energy_ #3150 üzenetére
Más a mintája, és kisebb, amikor én vettem akkor még nem lehetett ezt kapni. EZT vedd meg! Bár elég balfasz ez a zöld szín szoktam mondani, de még lehet én is veszek egy ilyet, sőt tuti!
Most látom ez a micpad szal nem a nagy, ez kb akkora lehet mint az enyém.
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz BandiHUN #3113 üzenetére
A magnézium-alu nem volt sikeres? - csak mert nekem a gépem borítása abból van és nem tűnik rossz felületnek, pláne h kb elnyűhetetlen, csak ez ugyebár nem érdes nekem meg az kéne. Nekem serpenyővel pozitív tapasztalatom van.
Ti mennyit tudtok beszélni nem ide tartozó témáról, hihetetlen, tisztára mint egy facebook üzenőfal...
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz Synthwave #3082 üzenetére
Azért annyira nem vészes nekem volt QcK+om kb fél évig (icemat után lassú volt azért adtam el) és az még nem rongyolódott, sőt az "új" tulajánál tegnap jártam és egyáltalán nem vészes az állapota pedig ő nálam jóval többet használja/használta kb 3-4 éves lehet a pad.
Szerintem ebben erősen benne van a user error is. -
superecneB
őstag
válasz Synthwave #3063 üzenetére
Semmilyen tény nem támasztja alá, ne menjünk bele megint az ízlés dolgába.
bozont: A qck mass vastagabb, kevésbé fogékony a rojtolódásra. A Roccat Taito-ról jókat írnak a tulajok nem lehet rossz pad. Csupán azért nem ajánlottam mert az általad leírt méretnél a Mass is nagyobb gondoltam helyszűkéd lehet.
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
SteelSeries QCK MASS: [link]
"jelenleg 1800dpi és magas érzékenység mellett játszom, bár mondogatják hogy jobb a 800dpi, majd tesztelem is, de a "high sense" az marad." - nincs olyan, hogy jó vagy rossz vagy jobb nem törvényszerű, hogy jobban fog menni, ami neked kényelmes úgy használd.
-
superecneB
őstag
válasz rolando83 #3048 üzenetére
Ebben az esetben Kassadin "bácsi" hozzászólását ajánlom figyelmedbe, illetve kicsit kiegészíteném csak azt:
a közepes méretű padok közül ajánlanám:
- QCK MASS-t [Mérete: 320 x 270 x 6 mm; [link]]
- Razer Goliathus Speed Standard [Mérete: 355 x 254 x 4 mm; [link]]A nagyobbacskák közül:
- Roccat Taito [Mérete: 400 x 320 x 3,45 mm; [link]]
- Razer Goliathus Oversized/Alfa [Mérete: 444 x 355 x 4,3 mm; [link]]A Goliathus családnak van még a Control tagja ami lassabb a speednél egyéb tulajdonságai pedig megegyeznek vele, azért nem ajánlom mert szerintem ha már lassabb pad mellet döntesz a QCK Mass-al jobban jársz. - /ez pusztán magán vélemény azon kívül, hogy nekem jobban bejön semmivel nem tudok mellette érvelni/
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz rolando83 #3045 üzenetére
Esetleg ha van már tapasztalatod, a gyorsabb vagy lassabb padokat szereted? Milyen méretre lenne szükséged?
(#3029) [oWn]f4te: ALLSOP-ot sosem lehetett a pixelben kapni, meg kicsiny hazánkban sem nagyon - az ami neked van indiweb.de-ről érkezett. Nem sok embernél láttam allsopot lanon, egyedül gore-éknál (osztrákok) Gody 2-n meg vagy 2 magyar játékosnál. - Egyébként még a Fat pad is jó volt meg a DKT ha jól tudom mind a kettő Everglide gyárból jött ki, DKT-t csak lanon próbáltam ki, de Fatpadom volt egy ideig, akkor még nem volt Qck+, ezek voltak a nagy padok.
-
superecneB
őstag
válasz Synthwave #3019 üzenetére
A kopás leginkább az anyagminőségtől függ. Ha stapabíróbb anyagból készítik mint a 4D-t, és mondjuk hozza egy általad említett s&s szintjét vagy egy fUnc-ét esetleg thunder 8-ét, akkor bátran ajánlhatóvá válik a műanyag padok körében.
Egyébként az SS szint azért az már csoda kateg lenne a 4Dhez képest
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz Synthwave #3012 üzenetére
Mind a kettő egyéni szoc probléma. Speciel engem egyik sem zavart sőt hidegnek nem is mondanám. A kedvenc padom volt. Most is azt használnék ha nem lenne ilyen drága (használtan sztem túl van lőve az ára, újonnan meg...) - Na meg ha nem lennék "nyugdíjas".
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz iamthesonar #3010 üzenetére
Sima steelhez hasonló teflon skatezzel durván 1,5 évig volt IME 3.0 alatt, a felületnek semmi baja. Azóta az egyik ismerősöm használja, és még mindig nagyon jó, bár ő ritkán használ egeret... tapasztalatom szerint, tartósság szemopjtából a fUnc-hoz hasonló, ami azért nem örök életű így az S&S-re sem mondom, de még kopottan is jobban siklanak mint a legtöbb szövet pad. Ha tartósságra vágysz, akkor Icemat.
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz Mekibácsi #3008 üzenetére
Hát ezt nehéz megmondani elég változó... Nekem van egy MS IME 3.0a-m ami 2002-es vagy 2003-as tehát minimum 9 éves és még minden gombja funkcionál. A görgő kicsit nehezen forog, de forog és benyomásra reagál, meg a jobb egérgombja bepuhult de tökéletesen funkcionál. De tudnék mondani olcsóbb példát is van itthon egy nagyon régi görgős logitech és annak sincs semmi baja... Viszont találkoztam már olyan egérrel is logitech oldalról és ms oldalról is valamint a4tech oldalról amiknek valamelyik klikkje megadta magát. Ismerősöm 3x járt pórul MX310 es logival (érdekes módon nekem nem volt vele bajom), egy másik ismerősöm 1.1a bal klikkje mondta, hogy köszöni szépen
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz Mekibácsi #3006 üzenetére
Üdv!
Szerintem a mikrokapcsoló ment meg benne, de nem teljesen a megfelelő topicban jársz. Hogy javítható -e nem hiszem, legutóbb mikor ilyet próbáltam csinálni több rétegű pcbvel találtam szemben magam amit a kis házi pákámmal esélytelen megcsinálni... Szóval ha nem tudsz e nélkül a funkció nélkül "élni" akkor kuka. Amennyiben viszont nem többrétegű nyák van benne könnyedén cserélheted már ha van hozzá alkatrészed. Bár a legegyszerűbb ha beszerzel egy új rágcsálót ezek nem drága eszközök.
-
superecneB
őstag
Akkor viszont az lenne a legjobb, mielőtt bármelyik pad mellet elköteleznéd magad, hogy bemész a pixelbe és kipróbálod melyik áll hozzád közelebb.
[oWn]f4te: volt S&S em és fUncom is több évig, egyik sem kopott. A legjobban az icemat ette a skatezt, de szerintem nem vészes. Bár nyilván van akit anyagilag megvisel ez, de én külföldről rendeltem nagy adag skatezt 500 forint körülre jött ki 2 csík ami szerintem nem nagy összeg...
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Ha esetleg budapesti vagy szét tudsz nézni a pixelben, ki tudod próbálni a padokat. Esetleg nem árt számításba venni amit xeon.Szabi kolléga ajánlott.
Hogy ezek közül melyik a legjobb nem tudnám egyértelműen megmondani. Én utálom a lassú padokat szóval ezek közül mindenképp a speedet vinném, bár nálam most a best buy abszolute a Razer Mantis Speed AVA edition [Ebayen kapni, 2800ft körül volt].
Ekkora egy A/4eshez viszonyítva:xeon.Szabi: Azért azt erősen kétlem, hogy az S&Snél jobban csúszik...
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Hello!
Nem javaslom ezt a padot ennyiért, mert nagyon vékony, bár hosszútávú tapasztalatom nincs vele biztos vagyok benne hogy az 1.2mm vastagság miatt elrongyolódik. Főleg ha abból indulok ki, hogy a Razer Sphex szinte kilyukad annyira ki tud kopni... (legalábbis több usertől hallottam ilyet - bár az ellenkezőjét is hallottam már, viszont a többség az előbbi volt...)
Ha szövetben gondolkozol had javasoljam inkább, valamelyik Goliathust - Razer vonalon. Vagy esetleg valamelyik QCK-t a SteelPadtól, esetleg Roccat termékeket (de ezzel nincs saját tapasztalatom, majd akinek van esetleg ad támpontot ezzel kapcsolatban). Mind a Goliathus család mind a QCK családot lehet kapni több fajta méretben, illetve a goliathus família kapható Speed és Controll kivitelben, a speed gyorsabb a controll valamivel lassabb pad.
-
superecneB
őstag
válasz iamthesonar #2974 üzenetére
Vagy esetleg még ez is alternatíva lehet, legalábbis akinek a gyorsabb szövet jobban fekszik. Ár/érték arányban is elég jó a maga 3500ft-os árával.
-
superecneB
őstag
Nem, teljesen tökéletes a mérete. Mondom ezt úgy hogy Allsop Raindrops XL padról váltottam. Általában úgy kényelmes nekem a játék, ha egy egész egérpadnyi húzásra 180nál egy picit többet fordulok ezzel arányos sensyvel játszom 40cm es és 30cm es padon is, nagyon szoknom sem kell.
-
superecneB
őstag
válasz JoceeHunt #2942 üzenetére
Szerintem is jobban jársz egy vatta új Mx518-al, de azt veszel amit akarsz. Annyit biztos nem adtak el mint Mx518at vagy Mx510-et. Ár/érték arányban szarrá veri a G9-et és remek érzékelője van, ráadásul nem lézeres. Az egyik legjobban kiforrot Logitech egér, a fogása is kényelmes, súlyra sem nehéz.
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Hogy írjak pár konkrétumot is a padról:
Pár óra tesztelés után csak pozitívabban csalódtam a Razerben (Eddig nem voltak túl szimpik a termékei a DeathAdder v2-n kívül ami kasznira valljuk be egy 3.0a koppincs). Szerintem simán jobb mint a Qpad, bár az most nincs itt a közelemben közvetlen összehasonlításra, de gyors szövetek között most azt mondanám, hogy ez a legjobb választás ebben a méretben. Az Allsop után kicsit szokatlanul vékony. A mérete nem zavar, 300x250mm ami emlékeim szerint pont akkora mint az Icemat 2.0. -
superecneB
őstag
válasz iamthesonar #2905 üzenetére
Nekem pont az volt a bajom a razer designjával hogy ez a zöld fekete kombó nekem nem jön be. Minden fekete az aszalomon, hülyén nézne ki egy zöldalma mintás valami.
Hát nekem Godyn is lógott le aszalról padom, de más lant is tudnék mondani (az tény ,hogy szerintem a legjobb lanok voltak)...
Ha .11 léptékben emeled/csökkented a sensyd pl CSDM vagy, hosszabb játék napokon, hihetetlen hamar átszoksz. Nyilván 2 esről 4 esre nekem sem menne egy hónap alatt sem, de így fokozatosan nagyon hamar át lehet szokni kb átvered magad, hogy ez még ugyan az, lövésközben úgyis ösztönszerűen rántod az egeret látni fogod mennyit kell húzni.[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz iamthesonar #2899 üzenetére
Valamiért sosem vennék Roccat padot, ne kérdezd miért de Mionixet sem. Amire kiváncsi vagyok milyen lehet viszont a fUnc szövet padja!
A méretet (ahogy a sensydet is) csak meg kell szokni (1 hétnél nem több idő), legalábbis nekem verseny előtt mikor be kellet ugranom, és más poszton kellet játszanom nem volt probléma egy hét alatt átszokni.
-
superecneB
őstag
válasz iamthesonar #2896 üzenetére
Pontosan, bár régebben sokkal jobban túl volt árazva és kb. egyedüli forgalmazója volt az ilyesfajta termékeknek. (Gody papa féle Users volt még kb. és itt kifújt - Debrecenben egyáltalán nem volt, és most sem nagyon van lehetőség)
Ma már a pixelben abszolúte a Razer és a SteelSeries hype megy. Kicsit ez sajnálni való bár nagyon úgy fest hogy a termékek is szűkültek. X-Ray, fUnc stb. legendás padokat már nem is kapni, pedig pl. a Thunder 8 az egy nagyobb fUnc 1030 volt, simán alternatíva volt egy S&S ellen...Erről hallottál már? [link]
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz szaszayanou #2890 üzenetére
A Steelseries S&S a legjobb műanyag egérpad, nem kopik nagyon jól csúszik ha gyorsabb stílusú játékos vagy nagyon jó vétel lehet! Régen lehetett kapni ilyet, hogy Steelpad Solo, az lényegében S&S volt hordtáska nélkül, kicsit olcsóbb volt lehet most is kapni valahol talán.
A QPAD CT az egyik leggyorsabb szövet pad, ha inkább az ilyen jellegű padokat szereted jó választás lehet. Előnye az S&Shez képes hogy kevésbé eszi a skatezt viszont nem is annyira gyors pad.
-
superecneB
őstag
válasz superecneB #2888 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy én ebayről rendeltem most Razer Mantis Speedet közepes méretben. Egy-két hét mire megérkezik, majd megírom milyen [link]
-
-
superecneB
őstag
válasz hoffman_ #2885 üzenetére
Budapesten van lehetőséged elvileg kipróbálni a Pixelben: 1145 Budapest, Laky Adolf u. 21.
nyitva tartás: hétfő - csütörtök 10h-18h, péntek 10h-17hHa ragaszkodsz a Razerhez, akkor a goliathus szériában nézz szét. Szerintem ez nem lehet rossz: [link] vagy van a controll változata, ami valamivel lassabb. Három méret van a padból, a linken a közepes szerepel.
Ha nagyon magas érzékenységen játszol elképzelhető hogy az S-es méret is elegendő lenne. Én a helyedben megnézném hogy egy átlagos egérmozdulatomhoz (játékban pl) mennyi hely szükséges.
A Razer többi padja szerintem nem túl jól pozicionált ár tekintetében. Az Sphex ami még olcsóbb, az egy kis gyors műanyag egérpad, elég vékony. Egyes vélemények szerint hamar kopik mások szerint nem. Én mindenesetre tartózkodnék egy ilyen vékony műanyag megoldástól nem tűnik túl hosszú életűnek (élőben még nem volt szerencsém hozzá).
A Kabuto egy kis méretű vékony szövet pad véleményem szerint a Goliathus családdal jobban jársz, ez elrongyolódhat az idő során.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest