Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.tibooo
junior tag
válasz
Elit3Zotya #299 üzenetére
Nem kell Xiaomi. Köszönöm. Vivo Ultrát meg majd behozatom Kînából, magyar nyelv nèlkül, hazai hálózatot rèszlegesen kezelve, ès nèzem a kijelzőjét. Ja. Persze a fotózás ...
-
joey04
titán
válasz
Elit3Zotya #297 üzenetére
Jobb uw de azon kívül nagy változás nem lesz az ultra, max ha igaz a 35mm, de az is egyéni preferencia, nem jobb vagy rosszabb.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
F.tibooo #296 üzenetére
Vivo természetesebb színekben és a hdr is jobb rajta(Minden márkánál jobb), de a xiaomi természetesebb rajzolattal rendelkezik authentic módban.
Én szeretem az authentic módot, összességében szerintem idén jobb a xiaomi..
Bár ennek is a vivo ultra lesz az ellenfele, nem a pro. -
F.tibooo
junior tag
Egy nagyon jó összehasonlító videó: [link]
-
Bsony
tag
Én mindent Ultra RAW-ban fotózok. (igaz x14 ultra) aztán lightroom. Minden esetben kurvajó képem lesz.
A képfeldolgozás mindig gyengéje ezeknek, raw-ban kell fotózni. -
PeteePeti
őstag
válasz
F.tibooo #291 üzenetére
Én még kitartok! X200 Pro és az Ultra közül még nem döntöttem! Szerintem az Ultra fog maradni! Egyszerűen a Vivo nem vált ki belőlem semmilyen érzelmet! Nagyon közömbös számomra maga a készülék! Félreértés ne essek, mert egy kúrva jó telefon brutális kamerákkal! Viszont nincs meg az a hűha érzés vele kapcsolatban, ami természetesen egy abszolút szubjektív dolog nálam!
-
Snoop27
őstag
Nemrég megérkezett az enyém is, jó kis telefon, amit még szoknom kell, hogy nagyon hamar melegszik.
-
Snoop27
őstag
válasz
Fehercsoki #284 üzenetére
Rendeld be s ha nem válik be visszakűldöd, én is mind vaciláltam de jobbnak láttam megrendelni, ma kellene megérkezzen, bár péntekre volt igérve.
-
joey04
titán
válasz
Fehercsoki #279 üzenetére
Ja meg igen a kamera van fókuszban ezeknél a készülékeknél, de azért okostelefonok, szóval a többi dolgot is nézni kell, és a funtouch jobban össze van rakva mint a hyper szvsz.
-
Bossi
őstag
válasz
A porszívó egy ideig van... és oké, hogy kisebb értékben, de a Vivo is ad ajándékot. Amennyiben az alapárat nézzük van 100K a Vivo javára. Szerintem főkamerában a 15U jobb kivéve a színek (nekem legalábbis) zoom szinte egál nappal, kevés fénynél Vivo jobb, makró vegyes hol ez hol az.
-
joey04
titán
válasz
Elvileg amúgy abban sem lesz nagyobb főkamera. Helyette az uw lesz extra nagy.
-
Fehercsoki
aktív tag
Nekem csak egy bajom van a Vivoval, mégpedig az, hogy a főkamera jelentős visszalépés (X100 Ultraval van összehasonlítás gsmarenan), a Xiaominál ott a nagyobb főkamera szenzor, viszont árban szinte nincs különbség, főleg ha a porszívót is beleszámoljuk, így olyan érzésem van, hogy kamerában kevesebbet nyújt a Vivo, de ugyanan yi pénzért, pedig eredetileg a Vivot akartam megvenni. Hiába lesz X200 Ultra nagyobb főkamerával, ha itt nem lesz elérhető.
-
TheProb
veterán
válasz
Fehercsoki #276 üzenetére
Főkameránál vettem észre, azt használom leginkább. Fenntartom a jogot, hogy én vagyok balfék, bár eddig ilyen fókusz gondokat egyik telefonomnál sem tapasztaltam. Nyilván update-el javítható, de fura.
Itt van pár kép, mindenhol van a fókusz, csak ahol kéne, ott nem. (értem, hogy rá tudok bökni, de ez lenne a lényeg, hogy magától megtalálja, amit kell):
A kijelzőről pl képtelen voltam éles képet csinálni, még kézzel lőve sem, Pro módban sem. Bár utólag azon gondolkoztam, hogy lehet a védőüveg miatt törhet a fény vagy vmi? Érdekesség, hogy az egyetlen élesnek mondható képet supermacro-ban sikerült lőni... (utolsó kép)u.i.: Supermacro egyébként meglepően jó, csak fura, hogy messzire kell tenni a telefont, nem közel.
Illetve ami még eszembe jutott, hogy a "metering preference" alapból "face"-en van, "average" ellenében. Ez lehet hogy okozhat ilyen gondot, nemtom. -
13 ultra után úgy érzem, még nem jött el az idő váltani 15 ultrára. A szuper makró nekem nagyon tetszik, éjszakaiban viszont kb ugyan olyan teljesítményt nyújt.
- 2 héten belül visszaküldöm fotós kittel, porszívóval* vagy
- ha kell valakinek a 15 ultra, akkor a telóhoz ajándék fotós kitet fogok adni, amikor megjön.*Elvileg időben tudtam regisztrálni, így jönni fog.
-
joey04
titán
Vegyes. Vivo x200 pro van mellette. Meg iPhone, de droidos topikban az flame téma, inkább azzal nem vetem össze. Tavaly a Funtouch nagyon nem jött be, rengeteg grafikai és egyéb bug volt benne. Nálam. A Hyper os a 14 ultrán egész jó volt. A One UI ütött mindent, csak a samunál a borzadály kamera, meg a defektes kijelző hazavágta az egészet. De a rendszer ott a legjobb. Idénre nagyon kikalapálták a vivo rendszerét, mondhatni bugmentes, és kevesebb a micro lag is mint hyperen. Valamint ami szubjektív, de valahogy a rendszer méretezését xiaominál nagyon nem találták el. Írtam, hogy az ikon grid 2 verziójából az egyik túl szellős, a másik túl sűrű, vivonál ott a klasszik 5x6, az tökéletes. A feliratok méretezésével is valami gubanc van, meg a UI elemekkel is, mert valahogy minden picit nagyobb mint vivon. És ha a beállításokban visszaveszem a méreteket, akkor meg túl pici lesz. Minden létező beállítást végigpróbáltam, kisegítő lehetőségeket is, redditet túrtam, de nem lett meg az optimális beállítás. erre lehet mondani, hogy szubjektív, de az általam használt androidos eszközök közül csak itt éreztem ezt a diszkomfortot, sem op, sem samu, sem vivo nem szenved ettől. Üzemidőben bár a gsmarena tesztjében jobban szerepel a xiaomi, de nálam a vivo jobban bírja, amire magyarázat lehet az egyéni felhasználói szokás, ami részben igazolható is a gsmarena tesztjével, mert ha lehúzom 0-ra a phone call-t meg a játékot (szinte soha nem telefonálok és játszok) akkor már ott is a vivo jön ki picit jobban. Plusz ugye sokat nyüstölöm a kamerát és az érezhetően jobban beleharap a telepbe a xiaominál. És jobban is melegszik kamerázás közben. Kijelzőnél hol ezt látom jobbnak hol azt, viszont itt is az van, hogy a vivo valahogy jobban be tudja lőni az autamata fényerőt. Nem gyorsabban, hanem jobban. Xiaominál többször utána kellett állítani kézzel mint a vivonál. A képfrissítés is érdekes, alapból mindegyik automatán volt (dinamikus, változó, franc tudja melyik hogy hívja), de Xiaominál több appnál észrevettem, hogy mintha nem is 60, hanem még kevesebb fps-re korlátozná. Ha fix 120-on hajtom, akkor nincs ilyen gond, minden folyékony. Vivonál auto beállításon is. Aztán az ujjlenyomat-olvasó: Xiaomin mintha erősebben kéne "nyomni" a kijelzőt, nem elég csak érinteni, míg a vivonál már kb elég az is. Pontosabb is. Pedig Xiaomin többször is felvettem a mintát, hiába. Hangszóró tekintetében viszont a xiaominál az előny, szebb, tisztább hangzása van. Otthon ha csinálok valamit, akkor benyomok egy podcastet, szóval fontos a tiszta hangzás, ezt is tudtam tesztelni eleget. Designban is nyer nálam a Xiaomi. Kamera: Ez is vegyes. Színvilágát tekintve nálam egyértelmű előnye van a Vivonak, viszont a Xiaomi majdnem minden esetben természetesebb rajzolatot (ez a jó szó? majd egy fotós segít. Szóval nem annyira digitális hatású) ad. Mindkét készülék esetében érdekes, hogy én nem tudtam ráhúzni egyiknél sem egyik módra sem, hogy ez a jobb, ezt kell használni. Vivonál vannak esetek, ahol az élénk beállítás a jobb (pl. beltérben kevés természetes fénynél) van ahol meg a természetes (pl. kültér kb. minden esetben). Xiaominál is van ahol a vibrant, van ahol az authentic tetszik jobban. De összességében az van amit írtam: nálam színkezelésben a vivo nyer, rajzolatban meg a xiaomi. Mindent összevetve jobb csomgnak tartom a vivot, de a xiaomi jobb designban, hangzásban, és az kérdés nélküli, hogy a kamera hw az jobb, hiszen a főkamera nagyobb, az uw szinte egál (jn1 vs jn5), a nagyobb zoom egál, de a xiaomin van plusz egy zoom. Még annyi a kamerához, hogy a Vivon nekem jobban tetszenek a macro képek, ott közelebbre is tud fókuszálni a hp9, xiaomin nem véletlen, hogy a super macro beállítás a 3x-et indítja el. Vivon nem csak a natív 3,7, hanem 7,4 meg 10x álláson is rohadt jó macrokat lehet lőni, meg ugye ben videói után a vintage filter über alles nálam, ha nem a természetes megjelenítés a cél. Szóval az én tudásommal és készségeimmel a vivo többet ad, ha kis kreatívkodásról van szó. Extrém zoomokat nem próbáltam, nem látom értelmét, nem érdekel. Talán 5 képet lőttem, szar mind.
iPhone után persze jobb, de ennek így még nem látom értelmét fényképezés céljából. Távcső funkciónak nem rossz, ha valamit meg akar nézni az ember, de értékelhető kép nem nagyon lesz.
Szerk. még: ez is szubjektív, de a notification meg control center kinézete is gusztább vivon, meg ott nincs különválasztva mint hyper os-en. Nekem ez a kalsszik jobban bejön.
-
hdavid1
tag
4K 60 fps videónál működik a 8,6x-os szenzorzoom rendesen? Vagy csak a 4,3-at nagyítja digitálisan? Vivonál működik, de kíváncsi lennék, hogy itt is jól van-e megcsinálva.
-
TheProb
veterán
Olvass vissza, írtunk többedmagammal már pár tapasztalatot.
Kamerához még annyit tennék hozzá, hogy amit DX-ék írtak, hogy a fókusz sokszor nincs a helyzet magaslatán, azt én is mint ha tapasztalnám. Igazából amiket leírnak, azom szerintem validak: -
Bossi
őstag
A promóciós ajándékokon túllépve... akinek megvan a készülék vélemény?
-
TheProb
veterán
Photo Kit mennyiért lesz nagyságrendileg megvehető sztetek? A 14-hez valót Alza 85-ért listázza, az reális vagy túl van árazva náluk?
Nagyon erősen gondolkozok, hogy én is felrakom HA-ra, vagy B opcióként refund.
Nincs különösebb gond a telefonnal, de valahogy van bennem egy hiányérzet (amit az is tetéz, hogy nemtom mire tudnám leváltani az appla watch-ot és az airtag-et). Illetve már eddig is elegem volt a tepsikből, lehet egy i16 Pro lenne most számomra az aranyközépút. -
Segal
veterán
Persze eladás lett volna, mert én tökéletesen elégedett vagyok a jelenlegi porszívómmal. Viszont még ha félárba ment volna el akkor is csökkentette volna a telefon váltás csereköltségét. Mindenesetre ez inkább olyan kezdeti impulzus dolog, mert szerintem 1-2 hét és már nem is fog foglalkoztatni a csere gondolata, mert tulajdonképpen a 11 Ultrával sincs bajom, csak ha jól jött volna ki a matek a váltásnál akkor miért ne.
-
TheProb
veterán
Szeretem az ilyen bullshiteléseket. Lenne is értelme, ha bármely más gyártónál ez nem működne rendeltetés szerűen...
Bedtime-ot beállítottam, kíváncsi leszek, hogy az el tudja-e kussoltatni az appokat. Ha nem akor még ott a focus mód.#263joey04: Én egy ~120-140e-es, küldő tartályosat teszteltem, nem éreztem, hogy kéne az állóporszívó mellé. Viszont kutya mellett szerintem megtartom azért.
-
Karavik
veterán
Mert ezek az alkalmazások nemzetközileg párbeszéd típusú szoftvereknek számítanak, ezért DND mód jelenleg nem tudja őket kiszűrni. Később optimalizálásra kerülnek.
Eredeti hivatalos válasz a fejlesztőtől:
Ez fura mert HyperOS előtt, MIUI14-en tökéletesen működött. Viszont jó hír, hogy később javítják legalábbis az ígéret szerint.
-
PeteePeti
őstag
Csak jelzem újra él az Ultra promóció, igaz már csak a vacum porszívóval! A fotó kit elfogyott!
-
F.tibooo
junior tag
Aki esetleg venne kedvezőbben... megfontolhatja. [link]
-
F.tibooo
junior tag
THE END
-
Bsony
tag
Akkor lényegében nem éri megvenni már, mert mire idejön az a 2 darab promóciós darab elfogy. Akkor marad a 14 ultrám.
-
Bsony
tag
Telekomnál már csak porszívóó van. úgy nem kell
Amúgy ha megrendelem akkor regisztrálni csak az ajándékért csak akkor tudok amikor megvan a telefon, hiszen kell az IMEI szám, nem?
-
F.tibooo
junior tag
válasz
Fehercsoki #235 üzenetére
A promoció vègèn, ha mèg marad porszívó, akkor valszeg átteszik az Ultrához. A kiszállîtások is tuti, hogy az utolsó promóciós nap után kezdődnek.
-
TheProb
veterán
válasz
Elit3Zotya #212 üzenetére
Nem nyektettem, szerintem vibrant
Fehercsoki: Ez érdekes kérdés, mert a hirdetményben leírtak szerint nem lehet ultra-val a sima 15 ajándékát kérni. Viszont ugye csak a porszívóból 500, a porszi+kit-ből meg 100db volt. Nem értem, hogy ha elfogyott a kit, akkor attól miért nem lehet ami porszívót még. Mert explicit leírják, hogy csak a kettő együtt jár
-
PeteePeti
őstag
válasz
Fehercsoki #235 üzenetére
Szerintem ez így csomagban van! Ultrához jár a porszívó és a photo kit! Ha elfogy a keret, akkor ez is és az is elfogy szerintem! Onnantól kezdve nem jár semmi hozzá! De ne legyen igazam!
-
Fehercsoki
aktív tag
Hamarosan elfogynak az ultrahoz járó ajándékok, tehát gondolom a photo kit, ebben az esetben porszívót azért még kap, aki a photo kitről lemaradt?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
PeteePeti #231 üzenetére
Aliexpressen choiceban kb 5-7 nap alatt megjön. (de az Aliexpress topikban segítenek kiválasztani, hogy melyik a leggyorsabb szállítás)
Ha mondjuk a hét elején megrendelted volna, kb pénteken vagy jövő hét hétfőn már hozta volna a dpd vagy az express one.
Amúgy én mindig előre rendeltem a tokot.
Egyébként nem meglepő, hogy nincs itthon ilyenekből készlet. Rendkívül keveset adnak el. Én nem is próbálkozom ilyennel. Minden utcasarkon utánad vágnak iPhone vagy Samsung tokot vagy fóliát, de a Xiaomi ultra szériát felejtsd el.
-
Jazz
veterán
válasz
Fuxosbömis #226 üzenetére
Nincs tökéletes, de SW frissítéssel minden orvosolható. Az s25ultra közelébe sincs szerintem ezeknek. Az iphone-nál messze részletszegényebbek a képek meg sok más téren elvérzik, a video minősége az jó az tény. Viszont maga az iphone rendszer egy katasztrófa puritán egyszerű nulla "állítási" lehetőségekkel. Aki androidhoz szokott az után az iphone egy kín-sírás.
Az x100ultra lenne még nagyon jó, de minden ami közel tökély, csak kínai release-t kap. Lásd mi 12s ultra, 10ultra...
Azt se értem hogy az x200pro miért lépett vissza ekkorát a szenzor méret terén x100 után, 1/0.98-ról 1/1.33-ra....érthetetlen.#228 Hujikolp: Ez is pipa, nagyon jó.
-
A 13 ultra fotós kit védő kupakja éppen szépen rámegy a 15 ultra kamera szigetére
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Fuxosbömis #226 üzenetére
" Az egyik telefon az egyik szituációt oldja meg jobban, a másik meg a másik szituációt."
Ez van évek óta.
-
Fuxosbömis
tag
Én továbbra is a szememnek hiszek és nem a hájpnak.
Mellesleg jó a 15 ultra, de nem kiemelkedő. Az egyik telefon az egyik szituációt oldja meg jobban, a másik meg a másik szituációt.
Ezen összehasonlítás alapján, nálam a sorrend a következő: S25 ultra, 15 ultra, pro max....minimális különbségekkel. -
PeteePeti
őstag
Hát tokokat illetően egyenlőre nagyon gyér a felhozatal! Gyakorlatilag nulla! Pedig kellene valami olyan tok nekem, ami védi ezt a méretes kamerabumszlit!
-
Bossi
őstag
15 Ultra Leica authentic vs X200 Pro Zeiss natural, most erre futotta.... itthon vagyok ezekre volt lehetőségem/kevés időm, de talán látni valamit abból mit tud a két készülék. A színek terén X200 pro a válósághoz közelebbi.
[link] -
Jazz
veterán
válasz
Fuxosbömis #217 üzenetére
Így ránézésre pont az i16pro enyhén túlszaturált, az s25ultra kritikán aluli, a 15ultra a legjobb. [link]
Bossi#219: Jöhet:)
-
Bossi
őstag
Még a mai napon megosztok pár képet 15 Ultre és X200 pro, ha van rá érdeklődés.
-
Jazz
veterán
válasz
Fuxosbömis #217 üzenetére
Azok a videók nem sokat érnek, valamelyik oldalról szponzoráltak.
A direkt usb-c-hdmi kapcsolatot valaki már próbálta?
-
-
Jazz
veterán
Azt meglehet csinálni ezzel a telefonnal hogy csak 80%-ig töltsön?
-
TheProb
veterán
-
Egy picit meglepett, hogy a tetején nincs ott a hangszóró, mikrofon, infra port.
Jól átpakolták... -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
F.tibooo #206 üzenetére
Ez szinte minden gyártónál így van , hogy később javítják.
A Samsungnál is volt egyik évben, hogy 1 hónappal a megjelenés után egy baromi nagy ráncfelvarrást kapott. Még a mobilarena is cikkezett róla.
"Amit én láttam, az nem tetszik, h a 2 Leica színprofil túl szélsősèges."
Ezért sem szeretem a gyári kamerát. Gcam-mal megvan a természetes profil.
Mai napig nem értem, hogy miért nem lehet gyárilag egy ilyet létrehozni.
-
F.tibooo
junior tag
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
F.tibooo #204 üzenetére
DxOmark évek óta lehúzza az összes xiaomit teljesítménytől függően..
Külföldi oldalakon rebesgették régen is , hogy azt pontozzák fel, aki többet tejel.
Egyébként 1-2 hónapon belül befutnak remélhetőleg a cfg-s gcam-ok, akkor majd nem lesz párja.
Na meg az első hónapban a gyári kamerára is nagy javítócsomagokat szoktak kiadni Xiaomi-ék.
-
F.tibooo
junior tag
Szerintük nem ez a legjobb kamerás mobil.... [link]
-
Bsony
tag
faszkivan, hogy a telekomnál elfogyot...
nem hiszem el. már 2 napja off
-
F.tibooo
junior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest