Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
Vegyes. Vivo x200 pro van mellette. Meg iPhone, de droidos topikban az flame téma, inkább azzal nem vetem össze. Tavaly a Funtouch nagyon nem jött be, rengeteg grafikai és egyéb bug volt benne. Nálam. A Hyper os a 14 ultrán egész jó volt. A One UI ütött mindent, csak a samunál a borzadály kamera, meg a defektes kijelző hazavágta az egészet. De a rendszer ott a legjobb. Idénre nagyon kikalapálták a vivo rendszerét, mondhatni bugmentes, és kevesebb a micro lag is mint hyperen. Valamint ami szubjektív, de valahogy a rendszer méretezését xiaominál nagyon nem találták el. Írtam, hogy az ikon grid 2 verziójából az egyik túl szellős, a másik túl sűrű, vivonál ott a klasszik 5x6, az tökéletes. A feliratok méretezésével is valami gubanc van, meg a UI elemekkel is, mert valahogy minden picit nagyobb mint vivon. És ha a beállításokban visszaveszem a méreteket, akkor meg túl pici lesz. Minden létező beállítást végigpróbáltam, kisegítő lehetőségeket is, redditet túrtam, de nem lett meg az optimális beállítás. erre lehet mondani, hogy szubjektív, de az általam használt androidos eszközök közül csak itt éreztem ezt a diszkomfortot, sem op, sem samu, sem vivo nem szenved ettől. Üzemidőben bár a gsmarena tesztjében jobban szerepel a xiaomi, de nálam a vivo jobban bírja, amire magyarázat lehet az egyéni felhasználói szokás, ami részben igazolható is a gsmarena tesztjével, mert ha lehúzom 0-ra a phone call-t meg a játékot (szinte soha nem telefonálok és játszok) akkor már ott is a vivo jön ki picit jobban. Plusz ugye sokat nyüstölöm a kamerát és az érezhetően jobban beleharap a telepbe a xiaominál. És jobban is melegszik kamerázás közben. Kijelzőnél hol ezt látom jobbnak hol azt, viszont itt is az van, hogy a vivo valahogy jobban be tudja lőni az autamata fényerőt. Nem gyorsabban, hanem jobban. Xiaominál többször utána kellett állítani kézzel mint a vivonál. A képfrissítés is érdekes, alapból mindegyik automatán volt (dinamikus, változó, franc tudja melyik hogy hívja), de Xiaominál több appnál észrevettem, hogy mintha nem is 60, hanem még kevesebb fps-re korlátozná. Ha fix 120-on hajtom, akkor nincs ilyen gond, minden folyékony. Vivonál auto beállításon is. Aztán az ujjlenyomat-olvasó: Xiaomin mintha erősebben kéne "nyomni" a kijelzőt, nem elég csak érinteni, míg a vivonál már kb elég az is. Pontosabb is. Pedig Xiaomin többször is felvettem a mintát, hiába. Hangszóró tekintetében viszont a xiaominál az előny, szebb, tisztább hangzása van. Otthon ha csinálok valamit, akkor benyomok egy podcastet, szóval fontos a tiszta hangzás, ezt is tudtam tesztelni eleget. Designban is nyer nálam a Xiaomi. Kamera: Ez is vegyes. Színvilágát tekintve nálam egyértelmű előnye van a Vivonak, viszont a Xiaomi majdnem minden esetben természetesebb rajzolatot (ez a jó szó? majd egy fotós segít. Szóval nem annyira digitális hatású) ad. Mindkét készülék esetében érdekes, hogy én nem tudtam ráhúzni egyiknél sem egyik módra sem, hogy ez a jobb, ezt kell használni. Vivonál vannak esetek, ahol az élénk beállítás a jobb (pl. beltérben kevés természetes fénynél) van ahol meg a természetes (pl. kültér kb. minden esetben). Xiaominál is van ahol a vibrant, van ahol az authentic tetszik jobban. De összességében az van amit írtam: nálam színkezelésben a vivo nyer, rajzolatban meg a xiaomi. Mindent összevetve jobb csomgnak tartom a vivot, de a xiaomi jobb designban, hangzásban, és az kérdés nélküli, hogy a kamera hw az jobb, hiszen a főkamera nagyobb, az uw szinte egál (jn1 vs jn5), a nagyobb zoom egál, de a xiaomin van plusz egy zoom. Még annyi a kamerához, hogy a Vivon nekem jobban tetszenek a macro képek, ott közelebbre is tud fókuszálni a hp9, xiaomin nem véletlen, hogy a super macro beállítás a 3x-et indítja el. Vivon nem csak a natív 3,7, hanem 7,4 meg 10x álláson is rohadt jó macrokat lehet lőni, meg ugye ben videói után a vintage filter über alles nálam, ha nem a természetes megjelenítés a cél. Szóval az én tudásommal és készségeimmel a vivo többet ad, ha kis kreatívkodásról van szó. Extrém zoomokat nem próbáltam, nem látom értelmét, nem érdekel. Talán 5 képet lőttem, szar mind.
iPhone után persze jobb, de ennek így még nem látom értelmét fényképezés céljából. Távcső funkciónak nem rossz, ha valamit meg akar nézni az ember, de értékelhető kép nem nagyon lesz.
Szerk. még: ez is szubjektív, de a notification meg control center kinézete is gusztább vivon, meg ott nincs különválasztva mint hyper os-en. Nekem ez a kalsszik jobban bejön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest