Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jadro
veterán
válasz
istvan331 #199 üzenetére
Van hlyesége a Ts-nek rendesen. Többek közt egy olyan is hogy hülyén szólnak a hangok néha. Pl volt egy vezérlőkocsikm ahol csak oldalra nézve voltak jók a kabinhangok. Kaptam másik csomagot és az jó, de nem tudom miben más. Másik lehetőség hogy a hangoknál nincs maximumra téve a beállítás.
-
istvan331
tag
Köszönöm!A kabin csere már megy,azt hiszem azzal a cab file-vel lehetett valami,amit elősször be akartam rakni.Egy másikat ahogyan leírtad,sikerült berakni.A másik bosszantó dolog,amikor"néma"mozdonyban ül az ember.Megvan minden hang file a mappában,akkor miért nem működnek a hangok?Erre van valami megoldás?
"Every exit is an entry somewhere"
-
Jadro
veterán
válasz
istvan331 #197 üzenetére
Kínainak tűnik elsőre d nem az egy idő után. A lényeg hogy az eng fájlban van megadva a fülkenézetet összeállító vezérlőfile a cvf pontos neve. Nem úgy van hogy letöltesz egy másik kabint, beteszed és működik. A gép egy adott cvf fájlt fog keresni. Egyeznie kell a fájlnévnek. Ugyanez van a hangokkal is csak azokat az sms fájl vezérli. Tehát a következőket kell tenned hogy működjön a dolog. A V43-1018 könyvtárába bemásolod a fülkenézetet a cabview alkönyvtárba, a hangokat a soundba. A Cabview könyvtárban megnézed a cvf file pontos nevét, majd a gép eng fájljában átírod erre ami ott van. (Rákeresel a cvf szóra és ha megtaláltad átírod. A hangok a sound mappába mennek mint írtam. Megnézed a két sms fájl nevét (egyk a belső hang a másik a külső). Ezeket is kikeresed az eng fájlban és átírod! Innentől kezdve az újakat fogja használni. Remélem így világos lett.
-
istvan331
tag
A RAR-file átalakítás sikerült,köszönöm a tanácsot.Viszont mint a leírásodban is szerepel, tényleg egy kicsit "kínai" a dolog.(Nekem legalább is
!)A lényeg,a VMW oldalról letöltöttem a V43-1018 ast,kompletten.Ez önmagában működik is.Viszont a dies iare oldalon találtam egy szimpatikus kabint V43-ashoz.Kicseréltem a két kabint,persze hibaüzenet.A VMW leírása szerint,az eng file-ben a cvf sort(amit nemrég nem találtam
) átírtam az adott mozdony pályaszámára.Ekkor is hibaüzenet.Végül a cvf file-ben szereplő pályaszámokat átírtam a kívánt mozdony pályaszámára.Eredmény megjelent és működik a gép,mindössze annyi a gond,hogy nincs hozzá kabin nézet
.Itt elakadtam.
-
Jadro
veterán
válasz
istvan331 #194 üzenetére
Hang és fülkenézet képzés: [link]
Ha rarban vannak akkor csak ki kell csomagolni. Lehet hogy a pálya könyvtárával együtt, de lehet hogy csak az alkönyvtárak vannak a rarban. Amennyiben csak a fájlok akkor azokat ki kell tömöríteni a pálya megfelelő alkönyvtáraiba. Act fájlok az activities -be, pat fájlok a paths alkönyvtárba, srv a servicesbe, trf a trafficba és végül a con fájlok a trainset/consists mappába.
-
Aaron65
csendes tag
Akinek még nem sikerült telepíteni az olvassa vissza a forumos bejegyzésket az 51-100-ig és ott istvan331 barátunk tökéletesen levezeti.Nekem bejött.
Köszönöm.....
-
istvan331
tag
Van egy mozdonyom,amit most megint elővettem,de nem akar működni,hiányolja a kabint. Megnéztem és ott a kabinmappa a helyén,benne a filek-kel.Ilyenkor mi a teendő.Előtte tökéletesen működött.Azóta töltöttem le egy ugyan olyan típusút,más kabinnal.Lehet ez zavart be?
-
istvan331
tag
Az olyan activytiket és egyéb tartozékokat,amik RAR formátumban vannak,hogyan kell behelyezni a játékba?
-
Jadro
veterán
válasz
Davydenko #188 üzenetére
Nincs érzékelhető utasmozgás a TS-ben. Azok csak lerakott utasok mintegy dísznek vannak ott. Próbálnak egy kis hangulatot adni a dolognak. Ha megálltál akkor ENTER és a kisablakban (F10) látod hogy az előírthoz képeset mennyi csúszással érkeztél, valamint látod a visszaszámlálást is. Addig kell várnod amíg az nulla nem lesz, illetve amikorra ki van írva az indulás.
-
Davydenko
csendes tag
Kösz mindent müködik már minden. De az az egy kérdésem lenne, hogy amikor megállok egy megállónál akkor mit kell csinálni és medig kell várni mert az utasok nem akarnak felszállni xD csak ott állnak
-
Jadro
veterán
válasz
istvan331 #184 üzenetére
A hópehely nem leheta probléma, az csak egy módosított textúra.
Az ütközővel kapcsolatban lehet hogy félreértettük egymást. Bak típusú file? Tehát a kiterjesztése a bak? A képeden az ütköző téli textúráját hiányolja ami ace kiterjesztés. Tehát kell hogy legyen egy hunbuffer5.ace fájl a textures/snow könyvtárban. Ha nincs, másold be a nyári textúrát oda és máris nem fogja hiányolni! -
istvan331
tag
válasz
Davydenko #185 üzenetére
Automatikusan települ a mozdony,aztán a megadott oldalról szintén automatikus telepítővel töltsd le a kabint és a hangot.Azután consistot kell készíteni.Nyisd meg a train simulator editor & tolls oldalt./nekem a programok között van.
1.activity editor2. fájl(bal felső sarok)3.megnyit-europe1 4.activities-aftstorm5.vezetett vonat- új létrehozása6.szerelvényösszeállítás-új létrehozása7.a villanymozdonyok közül válaszd ki ezt a gépet,kétszer kattints rá,hogy az alsó ablakban megjelenjen,adj neki egy file nevet pl. v43-22.. ,meg egy szerelvénynevet pl. V43-22.. aztán ment és kilép ebből az ablakból8. vonat beállítások-mégse9.ablak bezárása-változtatások mentése-kilépés. Elvileg minden villamosított pályán választható a gép -
Davydenko
csendes tag
http://jadro.yofej.hu/downloads.php?cat_id=5 ezen az oldalon pl vegyük az első vonatot MÁV V43-2377-t itt hogy kell telepítenem? Elöszöris letöltöm aztán ott van ez: V43 vezetőállás / cabview és ez: V43 hangok / sounds és ha ezeket is letöltöttem akkor a már letöltött fájl mappájába kell berakni ezt a 2-t (V43 hangok / sounds V43 hangok / sounds) SEGÍTS!
-
istvan331
tag
válasz
Davydenko #182 üzenetére
Ha az Alföld pálya működik,akkor a vonatoknak is mennie kell,mivel az a pálya csak az acthu járműcsomagokkal indul el,legalább is úgy tudom.Feladatot is töltöttél le hozzá? Ja és a féket is ellenőrizd,hogy ki van e engedve.A Vonat és a mozdonyféket is.Bár azon a típuson lehet kombinált fék van.
-
Davydenko
csendes tag
Már müködik az Alföld 4.0 és a hang is
csak a vonatok nem
szóval hogy lehetne mer olvastam már mindent pdf mindent. Az volt hogy train/trainset/és a csomag mappája nekem is ez van de nem megy. Letöltöttem egy piros desiro vonatot na az "ment" úgyanis ben voltam a fülkébe és nem indult pedig menetirány előre és a sebesség 100%osvolt. Remélem tudtok segíteni.
-
Davydenko
csendes tag
Nem segítene vki lépésről lépésre hogyan és mit kel telepíteni sorrendben mer minden fent van de ugyanúgy az alap vonatok vannak fent ja igen a magyarosítás sikerült. A vonatok müködnek az alföld meg ilyenek nélkül?
-
Davydenko
csendes tag
Sziasztok!
Miután feltettem az MSTS-t azután ugye van a train és a toolupdate de utána van ez a 2 patch
MSTSPatch1.7.051922 és MSTSPatch1.8.052113en. Mind a két patchet fel kell telepíteni?Ez az egyik kérdésem és a másik, a következő lépés a vonatok ugyebár de ezeket hogy kell telepítenem?
Kérlek segítsetek! Köszönöm!
-
istvan331
tag
A Mura2 pályához akartam berakni a 702-es actot,de a services és a traffic mappát nem akarja bemásolni,mondván a cél nem tudja kezelni ezt a file típust.Ilyenkor mi a teendő? Ettől függetlenül elindul a feladat,legalább is az elején a piros meghaladási engedélyig eljutottam.
-
istvan331
tag
Több act.-ban is találkoztam azzal az utasítással,hogy "kérj engedélyt a tilos jelző melletti elhaladásra".Ezt hogyan kell csinálni?
-
istvan331
tag
Közben azért rájöttem,hogy mi volt a gond,most már megvan az a sor.
-
istvan331
tag
Természetesen elolvastam ezt a leírásodat is.De ha én World paddal megnyitom az eng.filet én nem találok benne ilyen szóösszetételt sem,hogy cab vagy cvf,pedig szavanként "kielemeztem".Én a mozdony mappa eng.file-re gondolok,amiben a fékek erők stb van leírva. Nem értem miért nem találom.Lecseréltem a monitort,a 19"-ról lebeszéltek ahol vettem, így egy 22" Samsung lett.Holnap viszem processzor meg memória és videókártya cserére a gépet,remélem megoldódik ez a lefagyásos dolog végre.
-
Jadro
veterán
válasz
istvan331 #168 üzenetére
Pedig ott van minden engben a cvf. Keress rá arra hogy cvf! Egy darab sor az egész annyi kb hogy cabview és megadja a fülkenézet fájlt. Pl v43.cvf. Ez akkor működik így ha az adott gép könyvtárában ott van a cabview folder és benne ez a cvf file meg az ace fájlok. Ha nem itt van akkor elérési úttal kell megadni egy bizonyos formátumban.
Tehát az engben megkeresi ezt a sort, majd megtalálja a cvf fájlt amiben meg fel van sorolva hogy milyen textúrákat kell betölteni az egyes irányokhoz, hol van a nézőpont pozíciója stb.
Hangoknál ugyanígy csak sms fájl van.
Írtam is erről régebben egy kis leírást: Ide kell klikkelni
-
istvan331
tag
Kezdem nem érteni a dolgot.Több leírást is átolvastam és mindegyik azt írja,hogy a " moz- dony eng.file-t nyissuk meg és a cvf.bejegyzést javítsuk át"az adott mozdony számára. Én itt akárhány eng.file-t megnyitottam,egyikben sem találtam még véletlenül sem ilyet, hogy cvf. Akkor most ez hogy van?
-
istvan331
tag
Feltöltöttem egy mozdonyt a játékra.Találtam egy szimpatikusabb vezetőállást, ezért a cab. file-ket kicseréltem,de sajna nem hajlandó működni az új vezetőállással.Mi lehet a gond vagy hogyan lehet működőképessé tenni.A más helyekről letöltött összetevők nem mindig kompatibilisek?
-
Jadro
veterán
válasz
istvan331 #164 üzenetére
Njos a memória szerintem kevés. Leglább 1giga már kell hogy ne dobáljon ki egy objektumgazdag pályán. A processzor... Szerintem az az 1,6 GHz sem túlzottan jó már, de a memóriahiányt látom a legnagyobb akadálynak. A videokártyát nem ismerem úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni.
Írtad hogy az alappályáknál is kifagyogat. AKkor nem cska a hardver a probléma. Próbálj meg más videokártya diverrel játszani. Nvidia kártyáknál Az AE futásába kavartak bele az újabb driverek. Nekem pl. most is valami ősrégi van fent.
-
istvan331
tag
-
istvan331
tag
Le akarom cserélni végre a képcsöves monitoromat.Szerintetek melyik típust érdemes venni, figyelembe véve,hogy az Msts-t szeretném használni.Mármint a hagyományos 4:3 felbontású TFT-t vagy a Wide típusúakat.Néhol azt olvastam,hogy a szélesképernyős változat nem minden esetben tolerálja a régi játékokat vagy valami egyéb program kell hozzá.Ez az Msts-re menyiben igaz?
-
istvan331
tag
válasz
RoyalFlush #159 üzenetére
Azt értem,hogy a tartozékokkal való feltöltés után nagyobb teljesítményre van szükség, de nekem már az alappályákkal is ugyan ezt csinálta.Kimerevedik a kép,egy ideig még megy a hang,aztán újraindulás resettel.Semilyen gombra a billentyűzetről nem reagál. A gépem adatai,már amit "felhasználói szintű" számítógép ismeretemmel megtaláltam: AMD Sempron(tm) Processor 2800+ , 1,61 GHZ, 512 MB RAM , kártya: RADEON 9550 , RADEON 9550 Secondary . Tudom,pár éves technika, de akkor ez már annyira gagyi lenne? Tervben van a rendszer megújítása.Akkor mit javasoltok, milyen átlag adatok kellenek ahhoz, hogy ez a játék is,probléma nélkül fusson tartozékokkal és mindennel együtt. Egyébként mi a célszerű,a nem használt pályákat vegyük le vagy mennyit célszerű a játékban tartani?Vagy ez csak memória függő?
-
RoyalFlush
őstag
válasz
istvan331 #158 üzenetére
Nekem lefagyni, még egyszer sem fagyott le. Olyan volt, hogy valami hiányosság miatt figyelmeztetést küldött, vagy feltelepítettem olyan kiegészítőt ami miatt töltés közben hibaüzenetet követően kilépett.
szerk: ha feltelepíted a pályákat, mozdonyokat, stb. oda már egy jóval izmosabb vas kell attól, mint ami a rendszerkövetelményeknél szerepel.
-
istvan331
tag
Arra lennék kíváncsi,hogy ez a játék közbeni lefagyás általános dolog-e?A processzorom is elméletileg bőven túl van a min.elváráson és a videokártya sem őskori típus.Az azért elég bosszantó,hogy akár rögtön a betöltés után képes lefagyni vagy menetközben bármikor. /Az is elég kellemetlen,amikor a cél előtt néhány kilóméterrel./És a lefagyás teljes újraindítással,esetenként teljes file átvizsgálással jár.Erre nincs valami megoldás?Kivételes alkalmakkor "ünnepnapokon" volt már,hogy végig engedett,de ezek az alkalmak tényleg ünnepnapnak számítanak. Max.3%-ban enged végig a többi 97-ben a játék közben lefagy.
-
Aaron65
csendes tag
Há sikerült
De ez miért van h 1 csomó pályánál "Trains exe. hibát észlelt....":S:S -
ALBERTI83
csendes tag
sziasztok segitsetek nem tudom v43 sokat berakni a játékba mert hibát irki és ha conbuilderel álitok ősze vonatot akkor nem teszibi csak egyet plusz nem jelenim meg a játékba a v43 csomag mi lehet a baj segitsetek előre is kőszőnőm
-
Aaron65
csendes tag
Hello mindenkinek!
Nagyon fasza a játék csak olyan gyökér vok h nem tom fölrakni mert mindig van vmi baj vagy hibaüzenet,pedig követtem a lírásokat mit h kell telepíteni.Már rendesen fölidegeltem magamat rajta h nem tok evvel a nagyszerű játékkal játszani.
Kérném a segítségeteket h valamelyikőtök akit frankót érti a játék minden szegletét az vegyen már föl légyszi msn-re és segísen nekem!(balazs.aron@vipmail.hu)
Előre is köszönöm... -
Skizz
addikt
na erre varjatok gombot. felraktam újra az alapjátékot (1,7GB ugyebár), majd a gyári patchet, utána bin, utána newroads és Xtracks, és már kieg.-ek nélkül is kidobál a francba. semmilyen új mozdony vagy pálya vagy objektum nincs benne, tök alap az egész, de betöltés után kidob a win-be.
-
-
Jadro
veterán
Namost. Ne egyszerre pakoljatok vissza mindent, mert akkor a hiba megmaradhat. Én úgy szoktam hogy felnyomom a TS-t, majd rá az frissítéseket. Gyári, majd Bin. Ezután Newroads, Xtracks. Ezzel meg is van az alap. Ezután csak áthelyezem a régi TS-ből a pályákat amik kellenek. Tetszés szerint újra is lehet ezeket telepíteni. Ugyanez van a járművekkel, bár én szinte csak Acthu csomagokat használok. A pályáknál még vigyázni kell arra hogy ha vannak benne actok akkor kellenek a megfelelő járművek és consistok.
Azt javaslom hogy egyesével rakjátok vissza a pályákat és ha megy minden, jöhet a következő!
-
Skizz
addikt
válasz
RoyalFlush #148 üzenetére
magyar kiegészítők vannak rajta, de pont ugyanolyan és ugyanannyi mint amennyivel múltkor játszottam, és akkor szó nélkül indult.
tiszta ideg lettem, megnéztem:
win7 alatt: betöltés után se kép se hang, majd fél perc után win
Vista alatt: ugyanez
XP alatt: ugyanez megspékelve egy hibaüzivelkieg.-ek nélkül nem érdekel különösebben. nem értem, hogy mi lehet a baja...
-
RoyalFlush
őstag
Nem telepítettél fel hozzá valamilyen kiegészítőt, ami miatt ezt produkálja?
Csak azért kérdezem, mert feltettem hozzá pár dolgot, remek. Kilépek, majd újabb és újabb kiegészítőket telepítek. Indítanám, tölt, egy darabig eljut a zöldes szaggatott csík majd hibaüzenet dob és ennyi.
szerk: pontasan azt amit te is írtál .. train.exe hibát észlelt ezért leáll
-
Skizz
addikt
hát ezért raktam fel ezt a kurva XP-t.
mostmár nem csak simán kidob betöltés után, hanem hibaüzit dob (train.exe hibát észlelt ezért leáll, etc...)
ötlet?
-
Jadro
veterán
Azok a "botok" az AI forgalom. Felfedező módban nincs enek, csak ha activity-t készítesz és azt játszod le. Ezt az activity editorral lehet megtenni, amit a start menüből elő tudsz szedni. Ebben kell megszerkeszeteni és időzíteni a szerelvények meneteit. Beleértve az általad vezetett vonatét is.
Az asztalra kidobás után nem is tudsz visszaváltani a játékra? Szerintem valamit nem talál és azért dob ki. Hibaüzenet nincs?
-
Skizz
addikt
csáo
videókban látom, hogy vannak "botok" a játékban, tehát nem csak én vezetem a mozdonyt hanem szembe jönnek, állomáson állnak, etc. ezt hogy lehet elérni? nemrég játszottam vele, de rajtam kívül senki sem volt a játékban. "magyar változattal" játszok/játszanék amúgy.
-
Jadro
veterán
válasz
RoyalFlush #140 üzenetére
Ezek az sms fájlok a váltókörzetek hangjait vezérlő scriptek. Legegyszerűbb ha felteszed a Jászkisér-Nagybereg 3.0-át Az majd jól feltelepíti neked a sounds mappába. Nem a pálya sounds mappájába, hanem a játékéba. Ezt elfelejtette mellékelni a pálya készítője aki használta a hangokat.
A másik meg egy 0,2 méteres síndarab ami szintén egy külön elem, az Xtracks nem tartalmazza. Erre is megoldás a Jknb pálya, mert abban ez is bennevan. A global/shapes mappába kerül majd.
-
RoyalFlush
őstag
No egy másik villamosos pályánál pedig ez az üzenet jelenik meg: [link]
Valamit még fel kellene telepítenem?
-
RoyalFlush
őstag
Ilyenről hallottál már?
Az egyik pálya betöltése közben kapom ezt a két üzenetet:
Mi ez az sms kiterjesztésű fájl?
Villamos: MVK Zrt. 217 psz.
szerk: kipróbálok egy másik pályát is, lehet ebből hiányzik valami.
-
zolidm
csendes tag
SZIASZTOK
VALAKI TUDNA TÁJÉKOZTATNI A TRAIN STORE-RÓL? HOL LEHET LETÖLTENI ÉS HOGY MÜKÖDIK?
KÖSZI
-
Jadro
veterán
válasz
istvan331 #136 üzenetére
[link] Hang és fülkenézet képzés.
Az adott gép eng fájljában van megadva az sms fájl elérési útja. Ez alapján állítja össze a hangjait. Az acthu csomagban bennevannak a hangok és a csomagban szereplő gépek ott is keresik azokat. Ugyanígy a csomagtól független gépek sem az acthu csomagban keresik így nem hiszem hogy keveredés lenne.
-
istvan331
tag
Már a csomagok alatt,az achtu csomagokat értettem.
-
istvan331
tag
Van egy mozdony,ami az achtu csomagok feltelepítése előtt,tökéletesen működött.Remek motorhang,kürt külső és belső nézetnél is.Ez a mozdony szerepel a csomagban,feltettem külön is,de ugyan úgy hiányos lett a hang,mint a csomagon belülinek.Ezek szerint ha szerepel egy gép a csomagban azt hiába teszem fel külön,akkor is a csomagbeli dolgokat használja?Vagy ha a csomagbeli gépnek a hangját kicserélem egy másikra az elvileg működik nem?Egy csomagon kívüli pályaszámú villanygépnél rendben mennek a hangok, a csomagtól eltérő hangcsomaggal is.Egy újabb gép feltelepítése után pedig kéri az eng.file-t, holott megnyitom a mappát és benne van a mozdony file-i között.Ilyenkor mi a teendő?
-
Jadro
veterán
válasz
istvan331 #134 üzenetére
A jelzőket előre megírt automatikus scriptek működtetik. Addig várakoztat amíg a másik szerelvény pathja lefoglalja. Az időket te tudod variálni az act szerkesztése közben. A jelzők fix működésűek, de kikapcsolhatók actban ( egyesével ). Ilyenkor sötétek lesznek és nem szólnak bele a feladatba.
-
istvan331
tag
A feladat szerkesztésen belül a jelzőkre nem lehet ráhatni valahogyan?Pl. beállok egy állomásra,elvileg a mellettem lévő vágányra a mellékágról beállna egy másik vonat,de ez a bejárati jelzőjénél elakad és nem hajlandó beállni.A jelzők függnek a megadott menetidőtől is?Van ahol több percet várakoztatt,sőt az egymás után köv.3-4 jelző mind vörös,mind megállít várakoztat,annak ellenére,hogy már eleve késésben indult.A másik,lehet naív kérdés. Azt mondjátok,az msts2 a flyght symulátorra épül.Ezt olyan bonyolult lenne átírni?Akik tartozékokat készítenek itthon ehhez a játékhoz,feltételezem értenek valamennyire a programozáshoz.Ők nem tudnák megcsinálni?Vagy csak egyszerűen nem érné meg?
-
istvan331
tag
Egyszerűen nem értem mi lehet a gond.Amit már előzőleg írtam,hogy a pálya egyik pontján elakad a szerelvény,elkezd előre-hátra járni majd megáll.Most próbáltam az előbb,expoler route üzemmódban is ezt csinálja.Ugyan ott elakad.Telepítsem újra ezt a pályát?
-
istvan331
tag
Hát akkor csak remélni lehet,hogy valamikor valakik befejezik.
-
istvan331
tag
Egyébként az új MSTS miben tudott volna még újat nyújtani?A grafikában?Mert maga az eredeti játék grafikája se túl nagy szám,de amit a magyar tartozék készítők alkotnak,az jelentősen javítja az egész színvonalát.Talán a járművek élethűbb mozgásán lehetne egy új kiadásban javítani,de ehhez gondolom bonyolultabb programok kellenek.Olvastam az Indóházban egy másik vonatszim.-ről.Amiről azt írják,hogy nagyon jó a kinematikája,de hát a környezet,meg a járművek grafikája úgy néz ki mintha egy óvodai program lenne.Ha már szimuláció,akkor a lehető legélethűbb legyen.Szerintem legalább is.
-
istvan331
tag
Megoldódott a menetrend számítás is.Ahogyan javasoltad a végpontot túl raktam az utolsó állomáson.A célpontot is előbbre helyeztem,így már kiszámolja.Köszönöm!
-
istvan331
tag
A végpont áthelyezéssel az utolsó állomás kérdése megoldódott.Viszont a vezetett vonat menetrendjét saját maga nem akarja kiszámolni.Azt sem írja ki,hogy kevés vagy sok a megadott menetidő.Pedig ebben a feladatban csak álló járművek vannak,tehát nem keresztezi semmi az útját.Az MSTS 2 valóban régóta húzódik,vagyis jó rég jelentették be, hogy elkezdték.Ha jól emlékszem azt olvastam,a fejlesztők elhagyták a Microsoftot vagy ilyesmi.Nagyon úgy tűnik nem nagyon lesz kész az mostanában,vagy egyáltalán.Vagy csak csökkent volna a kereslet?Bár világszinten biztosan megtérülne a fejlesztés.
-
Jadro
veterán
válasz
istvan331 #123 üzenetére
Ilyenkor ha megakad a menetidőszámlálás, helyezd át a path végét máshová! Illetve látni fogod melyik állomásnál akad meg, ott nem stimel valami. AI-nál kézzel csak a megfelelő fájlban turkálva tudod átírni az időt, menetrendszerkesztővel csak a sajátodat lehet.
Az utolsó állomás akkor lesz benne ha a path túlhalad az adott állomás platformján. Próbáld ki hogy továbbviszed, esetleg még a kijárati jelzőn is túlra!
-
istvan331
tag
Igen.a track monitor szerint a következő jelző vörös,de addig el sem jutok,csak előre hátra hintázik.Akkor mi a teendő,ha saját maga nem akar menetrendet számolni?Rákattintok az újraszámolja pontra,elkezd gondolkodni,de végeredményt nem ad ki.Az az akkor szakad meg a számolás,ha megállítom.De nem ír ki semmit.Ha manuálisan kiszámolom a menetrendszerkesztő programmal,akkor azt elfogadja?Elvileg el kellene.A másik,azt hogyan lehet megoldani,ha egy vonalon végig akarok útvonalat tervezni,akkor az utolsó állomást ne hagyja ki.Mindig az utolsó előttit jelöli megállóként.Ettől az utolsó állomás is benne van a menetben?
-
istvan331
tag
És azt miért csinálja,hogy egy állomásra bemenet közben vagy másik esetben az állomás elhagyása közben,saját magától lelassul,megáll majd elkezd előre hátra járni?
-
istvan331
tag
Nekem ilyen AE ablakom van,ebben nem találom a szerkesztés menüpontot.
-
-
istvan331
tag
Hátrébb helyeztem a második tehert az állomáson belül és így megint működik.Viszont az Ai vonatok eltünnek.Beérek az állomásra,ahol elvileg áll egy vonat,de ez csak az indulása pillanatában jelenik meg,sőt amint megáll ismét azonnal eltűnik.Ez gondolom abból a tools-os beállításból adódik,amiről szó volt.
-
Jadro
veterán
Nem muszáj tolatni, elég ha reverse-be kapcsolod az irányváltót. A track monitoron látszik hogy megfordul az irány. Ilyenkor hátrafelé kezdi el felépíteni az utat és így az előtted lévő jelzők felszabadulnak. Az Ai már be tudja állítani ezeket a jelzőket és ez oldja meg a helyzetet.
-
Surda
tag
Ilyen bejáraton állásnál nekem néha bejött, hogy visszatolattam egy kicsit, talán olyan 10-20 métert, aztán megint előre, és erre elindult a szembejövő. Persze lehet, hogy ezek nem pont az általad vázolt okból kialakult helyzetek voltak.
Az egyik amcsi pályán olyan activity is volt, amelyikben először ugyanígy tolatnom kellett, hogy az "ellenfél" meginduljon, aztán a váltó előtt megint megállt. Nekem kellett átállítanom a váltóját, hogy továbbmenjen
De megőszültem, amíg véletlenül rájöttem... Szóval vannak érdekes hibák.
Más: vajon kormánnyal irányítható a program? Az enyémet valamiért nem ismerte fel, pedig fasza lehetne azzal nyomulni
-
Jadro
veterán
válasz
istvan331 #110 üzenetére
Most melóhelyen vagyok, de majd este megnézem Neked pontosan.
A keresztek szerkesztése mókás dolog ahogy Te is észrevetted. Úgy működik a dolog, hogy amikor egy szerelvény bekerül a játékba, akkor elindul a path felépítése. 4 jelzőig lát előre (ebben benne van mindenféle jelző, a virtuális jelzők is) és beállítja azokat. Emiatt nem mindegy hogy a keresztező szerelvény ebben a pillanatban hány jelzőnyire van tőled és mikor került a játékba. Ha 4 jelzőtávolságon belül vagytok és ő került előbb ebbe a pozícióba akkor ő állítja a jelzőket és te kapsz vöröset. Ha te kerültél be előbb akkor tiéd a pálya. Sokszor olyan helyzet is kialakul hogy beérsz egy állomásra a kijáratod vörös és a bejáraton meg ott áll a kereszt. Patthelyzet. Játszani kell az időzítésekkel, időpontokkal. Nem könnyű feladat.
-
istvan331
tag
válasz
istvan331 #110 üzenetére
Lassan készül az első feladat,újabb kérdés merült fel.Első állomásnál szembejövő tehervonat beáll a mellettem lévő vágányra,majd elindulok.Most az innen második állomásra is tettem egy szembejövő tehervonatot,ami elvileg bevár és előbb indul tovább mint én.Ennek hatására viszont az első tehervonat megáll a fővonalon szembe velem a kitérő előtt és sehova tovább.Ha leveszem a második tehervonatot,az első normálisan működik.Az elején is volt ilyen gond,de akkor a vonatom startpontját hátrébb tettem,ezzel a probléma megszűnt.
-
istvan331
tag
Nem tudom az enyém milyen program,de itt olyan feliratot nem találok!Pedig boltban vett eredeti,elvileg.Fent ezek vannak ACeditorban
ájl(Újat létrehoz,megnyit mentés,mentés máshová,kalkuláció és mentés,tömörítés és közzététel)Látvány,Segéd-ablakok,Lejátszás, Help,de eszközöket ezeken belül nem találok.Pedig áttúrtam mindent!Vagy csak rossz helyen keresem?
-
istvan331
tag
Aztán sikerült egy olyat összeállítani,hogy be kell várni a szemből jövő vonatot,ami elsőre nekem jött,aztán sikerült korrigálni.Én nem vagyok egy túl számítógéphez értő ember,de így ,hogy próbálgatok dolgokat és a ti segítségetek révén egyre jobban átlátom az egészet. Tegnap sikerült visszahozni,ha minden igaz az AE-s vonatokat.De az utolsó két lépéssel nem boldogultam."lépj be a tools menübe és kattints a..."Hol találom a tools menüpontot? Nekem is van fenn magyarítás,ezért kissé nehéz azonosítanom az eredeti angol elnevezéseket.
-
Jadro
veterán
válasz
istvan331 #105 üzenetére
Igen van megoldás az eltűnő szerelvényekre. Az eventek babrálásánál tudnek eltűnni. [link]
Működik a dolog, kipróbáltam.Jó lenne tudni mit kifogásolt a vagnnal kapcsolatban. Kellene egy hibaüzenet. Egyébként egy vagont felhasználhatsz sokszor akár vegyesen, álló és mozgó szerelvényben is.
-
glutamin
őstag
csak kiváncsiságból utána néztem az MSTS 2-nek és látom, hogy megint nagyon bizonytalan a helyzete.
-
istvan331
tag
Igen,aztán találtam egy leírást,amiből néhány részletet hasznosítani tudtam,így a két mezőbe is írtam és kiszámoltattam a menetrendet.Akkor az indítás után pár perccel szabadot adott.Tettem fel egy álló tehervonatot,az is rendben volt.Aztán a többi állomásra is álló járműveket,de ezt már nem tolerálta.Valamit a szerelvényben lévő vagonnal kifogásolt. A közlekedő szerelvény kocsijait ezek szerint nem lehet újra pl álló szerelvényben szerepeltetni?Hanem lett egy másik probléma!Az activity editor térképén nem jelennek meg a szerelvényazonosítók.Tehát futtatásnál is látni,hogy a jelzők átváltanak,de magát a szerelvényeket nem.Ez nem csak a feltöltött,hanem az összes pályára vonatkozik,sajnos. Nem tudom mi lehet az oka,tegnap még működött,de fogalmam sincs mi állítódott el vagy mit kéne beállítani.Gyakorlatilag ha a pályára teszek egy járművet vagy az utána szerkesztés közben nem látható és ez elég kellemetlen.Remélem te tudsz rá valami megoldást.Köszönöm!
-
Jadro
veterán
válasz
istvan331 #103 üzenetére
Akkor sejtem mi lesz. Kell írni az acthoz ismertetőt és leírást. Van rá két gomb jobboldalt a felső részben. De ha nem írsz akkor is elindul minden csak van ez a figyelmeztetés.
Ha a jelző nem enged tovább akkor valószínűleg a forgalom miatt. Jön szembe valami. Vagy nem megy a path a jelzőn túlra. Kiszámoltattad a menetidőt?
Sajnos nem mindig viselkedik úgy a próbamenetben act editorban mint a játékban. Ezért is nehéz megszerkeszteni egy feladatot úgy ahogy elképzelted.
-
istvan331
tag
Amikor a szerkesztőablakot zárom be,akkor magyarul írja ki,hogy az adatok hiányosak és nem fog működni.Nem konkrét hivatkozást ír.Végül addig eljutottam,hogy megjelenik a szerelvény a játékban,de rögtön az első jelző nem enged tovább.A szerkesztőben a próbalejátszás ablakban végigmegy,bár ott nem tudom a szerelvényazonosítókat megjeleníteni,pedig eddig ez is működött.Most az lenne a kérdés,hogy mit kell állítani,hogy a jelzők működjenek.Az időbeni eseményekhez kell esetleg beírni valamit?Előre is köszönöm!
-
istvan331
tag
Közben szerencsére megtaláltam!Jó lenne,ha valaki egy egyszerű példán el tudná magyarázni,hogy miket kell beállítani az A.editorral való feladat készítéshez,mert mindig azt írja ki a végén,hogy valami hiányzik és nem fog működni.Jó néhány leírást átnéztem a neten,de egyik sem ad egyértelmű útmutatást.Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Windows 11
- Elemlámpa, zseblámpa
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Lexus, Toyota topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 - 128 GB Midnight Black - Független BESZÁMÍTÁS IS
- Oppo Reno 7 5G 8/256GB 65w töltővel
- ERŐMŰ! HP Z2 mini G5 / i9 10900 (10 mag!) / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / Nvidia Quadro T2000 4GB
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest