- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
toyone
őstag
Ez van a lapod oldalán:
Memory speed support up to 1333MHz are provided on 2nd Gen Intel® Core™ i7 / Core™ i5 / Core™ i3 / Pentium® / Celeron® processors (codename Sandy Bridge, 32nm)
• Memory speed support up to 1600MHz are provided on 3rd Gen Intel® Core™ i7 / Core™ i5 / Core™ i3 / Pentium® / Celeron® processors (codename Ivy Bridge, 22nm)
Note: DDR3 1600 MHz memory support vary based on the Intel® Ivy Bridge processors use
• Memory speed support beyond 1600MHz are provided on some 3rd Generation Intel Core i7-3770K CPUs. This will vary based on quality of CPU. -
toyone
őstag
válasz
HoReSz1975 #1028 üzenetére
VGA-t valakinél kipróbálni, ha megy, táppal van a gond.
-
toyone
őstag
válasz
HoReSz1975 #1023 üzenetére
Ha kint a VGA át kell kapcsolnia külsőre. Nincs egy gyenge kis VGA-d?
Én kiszedném a lapot, megnézni nem e durrant el rajta valami. -
toyone
őstag
válasz
HoReSz1975 #1015 üzenetére
Az a dr mos cucc a MOS Fet gondot jelenthet, cpu környéke, szagolgasd meg hogy van e ott égett műanyag szerű illat.
-
toyone
őstag
válasz
HoReSz1975 #1012 üzenetére
Mi volt büdös a lap vagy a táp?
A + 4/8 tűs tápcsati rendesen be van dugva? Nézd meg nem e sült bele.
-
toyone
őstag
válasz
rayoliviero #795 üzenetére
Ez rendben van.
-
toyone
őstag
válasz
rayoliviero #792 üzenetére
Az az 1.5v a maga a memória feszültség lesz. Cpu i/o mennyin van?
Nem kedvelem az xmp-t mert túl lövi a feszt.
Viszonylag egyszerű a képlet. +0.5-nek kell lennie (nem betonszilárdságú törvény, de 24/7-hez ez az ajánlott) a különbségnek a Dram voltage és a VTT(I/O) (mindegy hogy hívjuk) között.
Szóval 1.5v a hivatalos ajánlott memória feszültsége 1155-s foglalatban. Ehhez 1.05v-s Vtt kell.
Ha 1.65v-s moduljaid vannak 1.15v-re kell rakni. -
toyone
őstag
Ezt találtam:
Kevésbé ismert technológia és sokan az intel CPU-k sajátosságaként emlegetik, ám ez egy nagy tévedés, ugyanis a modernebb AMD-s alaplapok és CPU-k (Phenom, Phenom II, Athlon64 X2) is támogatják ezt a technológiát, s alkalmazásával a terheletlen teljesítményfelvétel tovább redukálható. A C1E lényege, hogy az operációs rendszer a CPU számára HLT parancsot küld, amennyiben a CPU éppen tétlen (a Windows mindig küldi, ha nincs teljes terhelés alatt a rendszer), és ezáltal éri el a várt hatást. Érdekes módon a tesztek túlnyomó többségében ezt elfelejtik AMD-s rendszereknél bekapcsolni, s mindössze néhány fórumon lehet fellelni, hogy mégis mennyit számít ez a gyakorlatban.
(#775) radi8tor1
Szégyelld el magadat.
-
toyone
őstag
válasz
sunci_02 #689 üzenetére
1155-re már nem nagyon lesz új szériás lap. Z77 Gaming széria jön. De nem hoz nagy újítást.
Ha 1155-ben gondolkodsz akkor érdemes. -
toyone
őstag
válasz
férfiállat #637 üzenetére
A fan kontrollnál tudod szabályozni.
Egy zártabb házban és húszon egy két fokos szobában 35-40C reális. Szobahőmérséklet alá nem fogod tudni hűteni sem léggel sem vízzel. Annak fizikai korlátai vannak. -
toyone
őstag
válasz
férfiállat #635 üzenetére
Ha az alaplapi ledek villódzása zavar azt ki lehet kapcsolni EFI-> ECO-> Motheboard LED Control-> Disabled
Energiagazdálkodási funkció miatt a tápellátó fázisokat kapcsolgatja a lap (a fenti helyen szintén ki lehet ezt kapcsolni) és ennek a visszajelzője ez a kék led sor.
Ez így normálisan működik. -
toyone
őstag
-
toyone
őstag
DDR refeket nem kell piszkálnod, elég Auto-n. I/O , SA stb. ami alattuk van írva feszültséget szoktam(szürkével van)
Az I/O-nak van némi szerepe a magasabb BCLK és ramórajelhez. De 1.15v elég kell hogy legyen a 2800Mhz+ ramhoz is.
Mint ahogy írtam legtöbbször gyári értékeket állítok be, mellé a Cpu szorzó+Cpu vcore+Memóriabeállítások és kész is. Nem kell túlbonyolítani ezt a tuning kérdést. A további opciók "szélsőséges" dolgokhoz kellenek.
Például nagyon magas memória órajel, magas BCLK, határon járatott cpu órajel stb. -
toyone
őstag
Igen, pl az vagy az SA.
OC Genie II nem rossz, de egy sablont használ, ami alapján állítja be a rendszered. Nem tesztel, nem finomhangol. Ezért indokolatlanul több feszültséget ad a processzornak.
Ha magad csinálod kisebb fogyasztás és hőtermelés hozható ki és akár magasabb órajel is.
Ivy Bridge-nél (A 3570k-d) átlagos darabok 1.2v-1.25v tudja 4.5Ghz-t. Jobbak 1.1v-l is. Szóval érdemesebb magadnak csinálni. -
toyone
őstag
Nem túl bonyolult a dolog. Alapvetőn nem kell sok mindent állítani.
Nézzünk egy 4200Mhz-s beállítást.
EFI-> OC menü
Adjust CPU ratio: 42x
Turboo Boost: Disabled
Vdropp: 50% szoktam rakni
Cpu Core voltage: 1.25v
Ez egy olyan feszültség amit ki kell tapasztalni. Lehet hogy a 4200Mhz-t viszi 1.2v-el is de lehet csak 1.3v-el fogja. 1.35v fölé ne menj.
A többit én be szoktam állítani kézzel a default feszültségre. ( ezeket szürkével látod a biosban)
Ramok beállítása a legegyszerűbben az XMP profillal történhet.
A többi dolog maradhat úgy ahogy van.Stabilitás teszt:
Letölt Maximális memória használat, minimum 10 kör, majd valami erősebb igényű játék. Hőmérséklet figyelés közben, maximum 80C ig menj.
Gyári hűtéssel ne is próbálkozz!
Ha nem dob hibát akkor lehet csökkenteni a feszültséget, vagy növelheted az órajelt. -
-
toyone
őstag
Azzal még nem lett volna baj hogy ezt megtette, azzal viszont már igen hogy ezzel a felkészültséggel meglehet hogy Auto értékeken hagyott minden feszültséget. A lap célja pedig hogy elinduljon ilyen esetben, ha megküldte a cpu-t egy nagyobb feszültségértékkel könnyen károsodhatott.
Mindenesetre csináljátok meg amit fentebb írtam. -
toyone
őstag
-
toyone
őstag
válasz
S. Szabi #296 üzenetére
Mindegy hogy rakod, a lényeg hogy párosba vagy páratlanba kerüljön.
Alapvetően a távolabbiakba szokás ez a 2/4 -s foglalat(fekete). Tehetőek a páratlanokba is 1/3 (kék) de hogy a proci hűtőjének meleg levegője hatékonyabban távozhasson illetve a memóriát se fűtse fel 2/4-be szokták tenni. -
toyone
őstag
válasz
andor1111 #268 üzenetére
Ott a lényeg hogy elvileg vízzel hűtik a procit, így a VRM nem jut levegőhöz, mert nincs ventilátor ami egy normál léghűtéses rendszeren a hűtőbordák felé tolna némi levegőt.
Ezzel a nagyon nagyon stabil VRM-t akarják reklámozni. Ha ez valóban így történik akkor az bizony jó hír. Mind a lég/víz hűtéses és az LN2-s tuning során. Mert bizony utóbbinál a VRM stabilitása és tűréshatára nem elhanyagolható dolog. -
toyone
őstag
válasz
andor1111 #266 üzenetére
Többre számítottam(bár szerintem több lesz mint 50-55k) mivel ezt a GD80 fölé pozicionálják(tuning képességekben mindenképpen) az meg jelenleg 73k.
Itt vannak a képek, durva deszka lesz.
Szerk.
Ami a fázis számokat illeti ezen azért van néhány. De nem csak a darabszám számít, fontos a tervezés és a minőség, ha ez a három együtt van akkor a legjobb.
Van hogy a kevesebb több. -
toyone
őstag
válasz
Cybertrone #238 üzenetére
Nézd a proci halálozásos téma jelen volt néhány hónapja. Annyiból állt hogyha összecsinálta magát a VRM akkor elvitte a procit is a legtöbb esetben. 80%-ban ez nitró alatt történt. Hazai estek közül 3 estben fordult elő léghűtéssel. Dobozból kiszedve. Lehettek azok csak simán hibások. Ez előfordul.
Mostanában nem jön ilyen visszajelzés.Mire figyelj?!
Kb ugyan azok a dolgok mint más lapoknál megvannak itt is.
Memória beállításokra érdemes időt szánni, mert sok lehetőséget kínál a lap finomhangolásra. Azt már az elején úgy válasszunk hogy kompatibilis legyen vele és akkor nagyon fog benne hasítani.
Feszültségeket érdemes multiméterrel mérni mint szoftwaresen mert egy darabig kicsit kevesebbet ad majd egy bizonyos feszültség szint után meg már többet( Ezt CPU-nál láttam). -
toyone
őstag
válasz
Cybertrone #235 üzenetére
GD55 és GD65 is volt nálam, én egyből frissítettem az akkor elérhető legjobbra. Nem volt ilyen gond.
Fizikálisan nincs bekapcsolva az OC Genie? Gombbal az alaplapon? -
toyone
őstag
válasz
Cybertrone #233 üzenetére
Szerintem told rá a legfrissebbet, ez bugnak tűnik.
Ezeket amilyen gyorsan tudták úgy adták ki. Kezdeti BIOS örül hogy támogatja a procit. -
toyone
őstag
válasz
Cybertrone #231 üzenetére
Bios verzió?
-
toyone
őstag
válasz
#46372352 #224 üzenetére
Windows alól nem frissítünk BIOS-t! Mert könnyen hibás írás lehet a végeredménye.
Kettő lehetőséged van:
Első.
Magában az EFI-ben a beépített programmal ezt M-Flashnek hívják. Ezt írja is a manual hogyan kell.
1. Rámásolod a kitömörített a Bios-t egy pendrive-ra.
2. Belépsz az EFI-be és "load setup default" elmented újraindítod.
3. A "utilites"-nál rányomsz az "M-flashre"
4. Megerősíted hogy most frissíteni fogod
5. Nem nyúlsz hozzá , ha végzett újraindul és örülsz.Előny:
Egyszerű, grafikus.
Hátrány:
Ha beta bios van a lapodon hibás lehet a flash program és egész egyszerűen elrontja és lehet kiforrasztatni a chipet.Második.
Ezt ajánlják az MSI fórumán is. Angolul van de nem érthetetlen szerintem.
[link]Röviden leírom.
1. Letöltöd a programot majd feltelepíted.
2. Elindítás után kiválasztod az elsőt "point to Msi Bios ..."
3. Megkeresd a letöltött file-t
4. Az angol oldalon egy régebbi leírás van de ha jól emlékszem itt bejön egy dosos ablak. Ott beírod az usb meghajtód betűjelét rányomsz hogy "y" miszerint le lesz formázva.
5. Az ott végez újraindítod a gépet és Pendriveról booltolva a 2. opciót választod ki " update bios" lesz ha jól emlékszem rányomsz hogy tuti flasheled és nem kérsz azután memtesztet.
6. Vársz még az számol
7. Újraindul, örülsz.Előnye
Biztonságos, rontott bios-t is vissza lehet hozni vele.
Hátránya
Kevésbé felhasználóbarát.Bios-t csak akkor frissítsünk ha van haszna. Például: Memória kompatibilitási probléma, CPU-csere( rendesen kezelje ), tuning javulása végett stb. Ha nem szükséges nem kell frissíteni!
És természetesen mindenki saját felelősségre tegye. -
toyone
őstag
válasz
Devil Gelo #165 üzenetére
Fent van az MSI hangkártya programja?
-
toyone
őstag
válasz
Nagymelák #157 üzenetére
Az M-Flash nem egy kifejezetten jó része az MSI lapjainak. Ugye más lapnál ha Bios-t akarsz frissíteni tiszta sor. használod a Bios-ba integráltat.
Msi -nél sajnos van egy bökkenő. Az első kiadású biosokkal és a Beta-k al az M-flash kifagyhat az írás közben. És akkor lehet kiforrasztani a chipet majd égetni újra. Ha Dual Bios os akkor nincs akkora gáz. Ez persze sok esetben egyszer egyszer fordulhat elő. De ha velünk történik éppen akkor már nem olyan vigasztaló dolog ez. Megfordult már nálam vagy 10 fajta lap egyikkel sem volt probléma ilyen téren csak egyszer volt egy ilyen. Ezért van az hogy az MSI hivatalos fórumán is ezt a programot ajánlják.Nézd meg milyen bios van most rajta.
CPU-z -> Mainbord fül -
toyone
őstag
válasz
Nagymelák #149 üzenetére
Mint ahogy moho-jojo is írta lehet BIOS-t kéne frissíteni.
Azt így tedd! Ne az M-Flash-el!(#155) moho-jojo
Asszem be lehet fixálni hogy hogyan használja. Settingsnél. Legalább is Biostar TZ77XE4-ben lehet. -
toyone
őstag
válasz
rayoliviero #93 üzenetére
Modu87+ 800W (1050w körülig bírja)
Halk, a vinyómnak nagyobb hangja van. Nekem különösen tetszik hogy kikapcsolás után 20 másodpercig még hűti a belsejét.
Nekem ez az asztalon van ház nélkül, közvetlenül mellettem, hangjára tényleg nincs panaszom. -
toyone
őstag
válasz
rayoliviero #91 üzenetére
Amit használtunk az sample sajtó példány volt, ami még a hivatalos start előtt lejött a szalagról, azon azért volt olyan.
Ha tartósabb tesztnek vethetem majd alá akkor megnézem GEN2 meg GEN3 kártyával is különböző Biosokkal hogy jelentkezik-e a probléma. -
toyone
őstag
válasz
rayoliviero #89 üzenetére
És a mostanival rendben van?
Egy pre beta EFI volt fent a lapon amit használtunk. HD7770 és HD7970 Lighning is gond nélkül ment benne.
-
toyone
őstag
válasz
rayoliviero #87 üzenetére
Szerintem ez butaság. De ezt te is bebizonyítottad a másik lappal illetve hogy fix feszültségre tetted.
Szombaton a Veletech-n volt alkalmam kicsit pötyögni a Z77A-GD65 el.
Nem rossz lap. Mondjuk nagyon nem láttam különbséget Z68 hoz képest. I5 2500K szárazjéggel hűtve.BCLK-ban 105mhz+ körül állt meg. A hűtés is elegendő rajta, elrendezés terén is rendben van.
Ivy alatt lesz majd érdekes,hoz-e valami pluszt, de az még odébb van.
kép kép -
toyone
őstag
válasz
rayoliviero #83 üzenetére
És ez már tuti?
-
toyone
őstag
válasz
rayoliviero #78 üzenetére
Feszültség CPU-Z szerint most mennyi?
-
toyone
őstag
válasz
rayoliviero #75 üzenetére
Ha hozzányúlsz a bordához mennyire érzed melegnek?
Sajnos nem elég csak LINX-el tesztelni, kellenek a játékok is és a hétköznapi felhasználás is hogy stabillá váljon. -
toyone
őstag
válasz
rayoliviero #72 üzenetére
Én a power technology-t Disabledre raktam Z68-nál.
És a package c state limit et is Disabledre szoktam rakni illetve Long duration power limit 255-re kerül. -
toyone
őstag
válasz
rayoliviero #70 üzenetére
Auto cpu vcore-n mennyi feszültséget kap terhelve?
Linx- alatt nem ugrálhatna a szorzó. Szerintem a TDP limitet eléri é leszabályozza az órajelet. Szóval nem egészen megy 4500Mhz-n. Azt ki kell kapcsolni.
-
toyone
őstag
válasz
rayoliviero #66 üzenetére
Z77-ben nem tudom hogy meg lett-e oldva az offset.
1.3V mehet 24/7-re. A hőmérséklet is épp jó.
Betudod tenni a linx screen-t (ha csináltál)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest