Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atlantis
veterán
válasz
Milka 78 #299 üzenetére
Aha, kösz... Asszem sokat kell még olvasgatnom, mert az elmúlt 3,5 év kimaradt, így most hirtelen nem látom be, miért baj az,ha rajt marad a feszültség a procin? Meg miért veszi vissza az órajelet a lap, ha tuningolsz? Nem az a lényeg, hogy akkor mindig magasabb órajel legyen? Régebben még mintha ez lett volna a cél....
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Atlantis #298 üzenetére
Ha tuningolod a procit akkor nem veszi vissza annak feszültségét,csak az órajelet.Nem nagy kunszt,de van akit zavar.A dolog megoldható,hogy külön bios profilokat alkalmazol külön játék és netezésre(mint én).Netezésre alapon használom aprocit és ilyenkor szépen visszavesz mindent.Játékok alatt meg tuningolok,ahol amúgy sem kell szabályoznia,mert minek...
-
Atlantis
veterán
Hello!
Mi a különbség a Z68A-GD80 és a GD65 között? Elég jelentős az árbéli különbség...ugyanakkor MSI honlapja alapján nem tudom megítélni, mi indokolja ezt.
Elképzelhető, hogy belépek a klubba, eddig soha MSI lapom nem volt. -
sid.:Rc211v
őstag
Az usb3 engem annyira nem aggaszt. Nincsen usb3-as cuccom viszont esata-ás külső vincsim az van. Esata jelenleg jobban kellene. Az eladásnál lehet negatív, hogy nincs a lapon usb3. Eredetileg én is H67-es lapot vettem volna de 20 ezer körül gáz lapok vannak. Olyan hogy nincs hdmi se dvi rajta, akkor az milyen H-s lap
matx-es lapokat meg nem szeretem annyira.. olyan 28-30 tól van olyan H-s lap ami jó lenne. De annyiért meg már nem vennék lapot, vagy ha vennék akkor meg Z68-at is mar lehet venni annyiért
Ezért jutottam el az msi P67-hez.. -
jeni
félisten
válasz
sid.:Rc211v #290 üzenetére
miért nem PH67A lapot nézel ki magadnak?
ugyanis a sima i5-2400 proci lesz ami nem tuningos darab és a P67A lap meg tuningra van inkább.ezért inkább PH67-s lapokat keressél
hoppá még drágább is lenne a kisebb lap
akkor inkább P67A-C43 (B3) lap
-
jeni
félisten
válasz
sid.:Rc211v #290 üzenetére
inkább olyat ami tudja az USB 3.0 kezelni.egyszer csak ténylegesen beindulnak.
az általad választott lapod nem tud USB 3.0 fogadni. eleve az USB 3.0 sokkal gyorsabb mint a USB 2.0 csatlakozás
ellenben ez a MSI P67A -C43 B3-s lap tudja fogadni a gyors USB 3.0 eszközöket.lap -
sid.:Rc211v
őstag
Hi all. MSI P67S-C43 (B3) lap van valakinek ? jó lap? érdemes ilyet venni? 20 ezerért elég baráti ára van. i5-2400 lesz benne szóval tuning nem szempont.
-
jeni
félisten
üdv
az msi DG65 G3 lapom egy Asus 5870 karival van. friss telepítésnél feltettem az ati 11,11-t és 1920x1080-s felbontásban a 4 oldal széleit kifelé megnyújta. ennek nem volna szabad a látható képkereten kivülre kitolni a széleket (alul-felül-jobb oldalt-bal oldalt)
ez a lap hibája,ugyanis a monitor felbontásán nem tudok állítani. DVI csatlakozásra van téve a monitor. -
jeni
félisten
Valakinek volt gondja a feltett VIRTU-nál az AMD drive telepítésnél?
Ugyanis nekem kék halál VIRTU hibára jelzett mikor az AMD drivert telepítettem(gyári ATI oldalról a full csomagban leszedett) -
jeni
félisten
válasz
Giovanny #284 üzenetére
tegnap este sikerült a BIOS csere, találtam kisebb pendrivét,és arra csak a BIOS-t tettem rá zippelve,kibontva és azt fájlt külön kiszedve.
így már látta bioson belül az adott friss telepítendő fájlt és végig ment lassabban ment ezen mint a korábbi Asuson. A grafika MSI-n puritánabb. -
toyone
őstag
Érdekes hogy kifagy..
Van még két lehetőség.1. Windows alól a liveupdate segítségével. Windows alól is frissítettem már BIOS-okat nem volt gond. De sokan ódzkodnak tőle.
2. MSI Forum HQ USB Flashing Tool [link] Be kell regisztrálni hozzá az oldalra és akkor letölthető illetve a leírás is megtalálható.
-
jeni
félisten
szia
hogy lehet feltenni a legfrissebb BIOS-t?
az tuti ez nem Asusannál nem volt gondom,de ennél az MSI-nél lefagy ha BIOS-n belül USB-ről frissíteném.
kicsomagolva ezt akartam feltenni BIOS alól E7681IMS.N30 N30 fájl
de megnyitni sem enged a pendrivet arra katt és lefagy -
toyone
őstag
válasz
Giovanny #275 üzenetére
Elvileg gyorsabb a kép, hang , videó, 3D modellezés stb ennek az utasítás készletnek a használatával, lebegőpontos számításokat végez. Az Intel honlapjáról letölthető egy pár 100 oldalas dokumentum róla. Játékok alatt nekem nem tűnt fel az SP1 nélkül / SP1 el a gyorsulás.
(#276) arpeen2
Ennyi infót találtam a hibakódról:
Console input devices connectEzt passzolom, nem tetszik neki valami rádugott eszköz...
-
arpeen2
senior tag
Sziasztok !
P67A-C43 lapot vettem, annyi a bajom vele, hogy restartnál a boot logo után "98" üzenettel (jobb alsó sarokban) nem megy tovább. Ezt csak restartnál csinálja, ON/OFF esetében nem. Live update-tel a legújabb BIOS van rajta mostmár, de nem változott sajnos semmi.
Tud valaki segíteni ?
-
diegho
nagyúr
válasz
Giovanny #271 üzenetére
1,18V-on volt 3w idle fogyasztás különbség kb, mert ezek az MSI lapok alapból is elég keveset fogyasztanak. Szerintem ha csak ez a bajod vele, akkor ne cseréld le, mert ez egy nagyon jó lap. Az offset jó dolog én is most -0,1V-al használom alapon a procimat, de igazából alig látszik valami különbség hőmérsékletben és fogyasztásban. A lényeg szerintem az, hogy teljesen stabil a lap, a hang kifejezetten jó rajta. Csak az offset miatt nem éri meg lecserélni, mert ha most mindened stabil, nem biztos, hogy egy Asus-al is minden az lesz, lehet nem szeretné a ramodat pl. Én is lehet visszaveszek még az áfa emelés előtt egy olcsó P67A-C43 lapot (C45 volt régebben) és meg van oldva a házam hűtése. Néztem elég sok lapot a 25k körüli sávban (többet nem akarok rákölteni, mert felesleges szerintem) és ez az MSI tűnik a legjobbnak, no meg az Asrock P67 pro3, de az csak 2 év garos.
Ja és ne linx-el tesztelj stabilitást, hanem játékkal, nekem a linx már 1,16v-on stabil volt órákon át (avx-es), de a játékokhoz 1.18v kellett.
-
-
diegho
nagyúr
válasz
Giovanny #269 üzenetére
Amúgy kb 3w eltérés mérhető konnektorból a visszavett fesz és a nem visszavett fesz között. Legalábbis 4ghz-en ennyi volt az eltérés, szóval emiatt nem fontos cserélned én is már nézegetem a lapokat, mert erre a H61 csodára csak elforgatva megy fel a hűtőm és most perpill a vga-ra fúj, ami eléggé felforgatja a szellőzést a házamban és pont msi p67a-c43 lap az ami piszokul olcsó és pont azt tudja, ami nekem kell, lehet újra msi tulaj leszek, nekem az alapfesz alatti 4ghz bőven elég, hasonló árban csak gigabyte van, ami elég problémás, az asus p8p67 le még ami esetleg szóba jöhet ilyen 25k körüli áron, vagy az asrock-ok.
-
Giovanny
őstag
válasz
Milka 78 #266 üzenetére
Igen olvastam,de csak akkor mikor már megvettem a lapot
Mindig szoktam a vásárlás előtt utána nézni a dolgoknak,csak most már annyira akartam összerakni a gépet ( csak deszka hiányzott) hogy mondom veszek MSI-t úgy sem volt eddig,kipróbálok.De erre nem is gondoltam hogy ez hiányzik majd belőle...Ettől függetlenül semmi panasz a lapra,minden rendesen működik rajta,és minőség érzésem van a deszkával kapcsolatban.Csak annyira megszoktam hogy tuningnál ha nem hajtom szépen leviszi a feszültséget,egyszerűen nem értem a fejlesztőket miért hagytak ki ezt a szerintem fontos funkciót a biosból.Most meghirdettem a lapot,ha nem viszik el akkor megtanulok élni vele,bár nem szívesen
Most csak light-os tuning van 4Ghz 1.160V de ha lesz másik deszkám akkor megnézem mit tud a procim.
-
diegho
nagyúr
Júniusban amikor vettem egy P67-es MSI lapot, akkor kérdeztem az MSI supportot, hogy mi ezzel kapcsolatban az álláspontjuk és azt mondták, hogy ez így marad, ahogy látom tényleg így fog maradni. Én konkrétan emiatt nem tartottam meg a lapot és éltem a 8 napos elállás jogával. Majd veszek később olyan lapot, amiben minden megy egyszerre és tuti ivy supportos.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Giovanny #265 üzenetére
Sajnos ez az a valamit valamiért elv.Ha visszaolvasol engem is nagyon bántott ez a hiányosság,főleg úgy,hogy direkt olyan lapot kerestem ami úgy tud működni,mint az AMD-nél a cnq,tehát tuningnál is szépen szabályozzon.Azóta viszont annyira megbarátkoztam ezzel a jelenlegi felállással,hogy ha lenne sem használnám az offset funkciót.Alapon mindenre elég az i5(így is agyon alázza bármelyik tuningolt amd-s procit,kivétel talán az fx,de alapon azt is lemossa). Játékok alatt meg még jó hogy nem szabályoz,mert az eléggé idegesítő dolgokat tudott művelni nálam,legalább is AMD-s vonalon.Ami érdekes,hogy hiába nem szabályozza a feszt tuningnál,még is visszaesik a fogyasztás(lehet a fent említett MSI-s energiatakarékossági megoldásoknak köszönhetően),de szerzek egy fogyasztásmérőt és kimérem a konnektor felől...Ettől függetlenül.Ettől függetlenül reménykedjünk,hogy a gyártó lép valamit ez ügyben.
-
Milka 78
nagyúr
Nálam is így van.Engem különösebben nem zavar,mert alapon használom a gépet a játékok alatt meg úgy is külön profilokat használok,ahol minden energiagazdálkodás tiltva van.Na igen.Ez a lap egyszerűen képtelen droppolni még 1.5v körüli értékek közelében sem.15 évem alatt nem volt még ilyen lapom,pedig volt egy-két erősebb darab is nálam.Először azt hittem,hogy befagyott a cpu-z
-
toyone
őstag
Így van nálatok beállítva?
EIST = [Enabled]
Eup 2013 = [Disabled]
C1E Support = [Enabled]
Intel C-State = [Enabled] -
-
toyone
őstag
Akinek van kedve szálljon be az MSI játékába ahol X79 lapokat lehet nyerni. MSI 6-os sorozatú alaplappal, N580GTX videókártyával és egy Intel 2500K vagy erősebb processzorral kell rendelkezni. Amit pedig tesztelni kell: Heaven DX11 Single GPU, Heaven DX9 IGP és Low CPU clock.
Azok is nyugodtan küldjenek be eredményt akik nem folyékony nitrogénnel tesztelnek mert hetente bárki nyerhet alaplapot vagy épp memóriát.
A versenyt a hwbot.org bonyolítja le.Az OC verseny nyereményei:
Bajnok:
MSI X79A-GD65 (8D) Frío Advanced bundle
Második helyezett:
MSI X79A-GD65 (8D)
Harmadik helyezett:
THORTECH Thunderbolt 1000W Gold PSUA Tombola nyereményei:
Első hét:
MSI X79A-GD45
Második hét:
MSI X79MA-GD45
Harmadik hét:
GeiIL EVO CORSA 1866MHz CL9 16GB Quad kitMindenkinek sok sikert.
-
borat26
aktív tag
Szia!
Nos végigolvastam e szűk 300 hsz-t és azért voltak problémás dolgok.
Tegnap összeraktam a gépegységet, így már használható. Sok mindent még nem volt szerencsém kipróbálni, de szintetikus tesztben jóval erősebb, mint az i5-750-em volt. Tudom, nem teljesen mérvadó, de íme egy vantage performance eredmény.
Minden alapon
Bal oldali eredmény: i5-750 + GA-P55-UD3 + Apacer Aeolus 1600 4GB KIT
Jobb oldali: i5-2500k + P67A-C45 + Corsair XMS3 1600 4GB kIT
VGA: Sapphire Radeon HD6870 1GBSzal kicsit tartottam a laptól, még régebbi típusokkal volt több negatív élmény.
Ez majd kiderül, mennyire maradós. Szokom az új bios felületet, lassan azért kicsit meg is cibálom a bajszát, mit tud léghűtéssel. -
Giovanny
őstag
Üdv, a biosban van olyan beállítás hogy Offset ? Mert én nem találok...
-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Ma megyek az MSI P67A-C45-ömèrt. Ahogy olvasom, akad azért némi gond az MSI lapokkal. Hát bízom benne, hogy nem volt rossz választás.
Már most tudom, h sokat fogok kérdezni, mert jópár dolog nem teljesen vialgos. Pedig a lapom mém valahol, valamelyik futárnál van.
Szóval előre is bízom segítőkészségetekben. -
prokxy
veterán
válasz
Giovanny #244 üzenetére
Eleve AHCI-vel. De ha már fent van minden, akkor vmilyen registry dologgal lehet újra működésre bírni biosállítás után.
Azaz IDE módban elindítod, megkeresed a google-ban ezt a z ide ahci win7 dolgot, megcsinálod, újraindít, , biosban átváltod ahci-re és már nem lesz BSOD...SZERK:
Megkerestem Neked:
http://www.ithinkdiff.com/how-to-enable-ahci-in-windows-7-rc-after-installation/
azaz:Magyarul:
"Hogy megússzuk az újratelepítést, engedélyezzük az illesztőprogram használatát a beállításjegyzékben (registry), még mielőtt módosítanánk a SATA-üzemmódot.Lépjünk ki minden programból.
Start menü keresőjével futtassuk: regedit
Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra.
Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot."Aztán:
-
Giovanny
őstag
toyone Köszönöm.
Ok,ha haza értem megnézem a pontos típusát,de érdekes a dolog,mivel ha sata2 csatira teszek akkor semmi gond nincs,de ha sata3 akkor kattog pár másodpercig és a bios nem látja.A hdd sata2. Ha letöltöm akkor hogy kell frissíteni,mert még soha nem csináltam ilyet
-
prokxy
veterán
válasz
Giovanny #231 üzenetére
Nekem MSI Z68A-G45-ben Samsung HD502Hj és egy HD153WI van, hibátlanul működnek.
Viszont az előző alaplapomban /Asrock 890-es chipset/ a winyó firmware-jét kellett frissíteni, mert nem látta. Erre fel is hívták a kedves ph-sok a figyelmem!
Samsung.com-on a winyód keresd meg, majd töltsd le a firmware-t pendrive-ra és mehet.
Ha nem találod, akkor google,
De ha megírod a típust, szívesen segítek. -
toyone
őstag
Neked kell majd beállítanod de nem túl bonyolult.
Arra figyelj hogy a Ram feszültség és a VTT között ne legyen nagyobb a különbség miint 0.5v.
Tehát 1.65-v modulok 1.15V-s VTT igényelnek.jános
Samsung HDD-t is használtam MSI-ben. Semmi gond nem volt.(#235) Welsing
A gyári EFI-k hiányosak lehetnek, érdemes lehet frissíteni. -
Welsing
csendes tag
Üdv!
Egy MSi z68a-gd65(g3) büszke tulajdonosa lettem(i5 2500k). Azzal fogadott a windows,hogy az MSi ajánlja, hogy frissítsem a bios-t 3.0ra, mert jelenleg gyári 1.0 van.Ezt érdemes?Ha igen akkor a bioson belül a Live update-l kell?A választ előre is köszönöm
-
Giovanny
őstag
válasz
BioNiCMaN #229 üzenetére
Na,megnéztem a laptopon és sentinellel,100/100 a hdd.Nekem a lapon úgy van a sata: első kettő fehér (6 gb/s) következő négy fekete ( 3gb/s ) és utolsó kettő ( 6gb/s) Marvell 9128.Csináltam nemtom hányadig resetet, és most ha az első fehérben csatlakozom akkor kattog a hdd és a bios nem látja,de ha a következő 4 feketébe ( 3gb/s ) valamelyikben akkor kifogástalanul működig,na ezt nem értem...akkor a sata 3 nem mehet sata2 eszköz?
-
Giovanny
őstag
válasz
BioNiCMaN #229 üzenetére
Max.külső usb rackbe a laptopon,megnézem,de van ott valami ami nem nagyon tiszta nekem,ha 1 hdd van bent akkor betölt a win, de ha teszek még egy hdd-t akkor azt irja hogy nem találja a hdd-t
A biosban a Sata- AHCI módban is kipróbáltam,de semmi változás,Szerintem valami nincs jó beállítva a sata vezérlőbe vagy nemtom.... már közel 4 órája ezzel foglalkozok és nem értem..
-
Giovanny
őstag
Üdv,ma sikerült összedobni a rendszert,és rögtön egy jelenséggel fogadott a gép,egy F3 Samsung HDD nem akar felismerni a bios, volt már valakinek ilyen? A hdd teljesen rendben van,a bios-t frissítettem.
-
borat26
aktív tag
Hali!
Berendeltem magamnak egy P67A-C45-öt. Ahogy olvasgatom a topicot, elég vegyes vélemények-tapasztalatok vannak MSI laptulajok részéről. Két Giga lap után váltok most MSI-re,remélem nem bánom meg. Vettem bele egy 2500k-t. Kissé vegyes érzelmeket keltett eddig bennem az itt olvasott info halom, de ahogy a Giga topicot nézegetem, ott is elég vegyesek a tapasztalatok.
Amit talán kicsit elkapkodtam, az a ram választás volt. Corsair XMS3 2x2 Gb 1600-ast vettem 1,65V-s. Erre szintén itt dőbbentem rá. Elvileg csak nekem kell majd beállítanom a ram frekijét,hogy tényleg 1600-on járjanak? -
-
Milka 78
nagyúr
Uraim!Ha van aki perfekt Angláj és egy kis ideje van nem tudná megkérdezni ezt a egérrel/billentyűzettel való indítást az MSI-től,hogy egyáltalán tudja e ezt az opciót ?Az usb csatikon kikapcsolás után is van áram és a Wake Up Event-ben már a jövő hetet is engedélyeztem,de nem indul.
-
toyone
őstag
A feszültséget te magad állítottad be? Mert ha igen akkor meglehetne próbálni egy két energiagazdálkodási opciót visszakapcsolni.
Auto feszültséggel semeddig sem. Úgy ne próbáld. Kézzel állítsd be. Adj 1.25V-t a processzornak és állítsd 40-re a szorzót. Érdemes stabilitást tesztelni, Játékok-al vagy az általam korábban linkelt Intel Burn Testel.
Ha nem szeretnél ezzel bíbelődni. OC Genie 2 és beton stabilan 4.2Ghz-n fog menni. Azt EFI ből be tudod kapcsolni.
BioNiCMaN
Tapasztaltam már én is ilyesmit. Vicces. -
Giovanny
őstag
Egyébként van itt valaki akinek van MSI Z68A-GD65 (G3) deszkája?
-
toyone
őstag
Nem sima G45-van? MSi oldala szerint nincs GD45.
Nekem korábban a tápom adott ilyen ciripelő hangot. De előfordulhat a CPU-nál is sajnos.
Ha minden energiagazdálkodási feature-t ki akarsz kapcsolni ott ahol az EIST meg a c1 volt, találsz egy "power technology" tedd Disabledre.
Segíthet ha fixre állítod.OC menüben a cpu voltage kell Autoról átraknod. Nézd meg cpu-z vel terhelve hogy mennyi feszültséget kap a processzorod és azt állítsd be ott. -
prokxy
veterán
Sziaszok!
Vettem egy MSI Z68A-GD45-ös lapot i5-2500K-s procival, többi infó sztem lényegtelen.
A problémám a következő:
Proci terhelés alatt a lap ciripel, magas frekvencián sípol, van 4 ledszerűség rajta, amikor azok felvillannak.
Olvastam egy ilyet:
"Amúgy a lapod csinálja nem a cpu. Enyém is cicereg ha be van lőve az EIST meg a C1E és társai. Az egyik tekercs nincs tökéletesen szigetelve ezért áthúz az áram azt hallod.Nem káros csak zavaró"Letiltottam, halkabb lett, de nem szünt meg.
Az iponosok azt írják, ott garis ugye, hogy:
"A rossz minõségû VRM az oka amivel a gyártók spórolnak. Célszerû minden energia gazdálkodást kikapcsolni így a hang teljesen redukálható.
Mivel minden alaplapnak más és más bios-a van ezért a pontos menü pontokat nem tudom megmondani, de a cpu beállításnál a C1,C3 Thermal Throttling Eist...stb."Meg tudnátok mondani, h miket tiltsak le, nem nagyon értek ehhez, csak most lettem Inteles.
Valamint volt még egy olyan infó is a ciripelés megoldásra, hogy a VCore feszt állítsam fix-re!
Alap-on használom a procit, mekkora az a fesz, amit adjak neki, ha ez egyszerűbb és ugyanolyn hatékony, azaz megszünteti a sípolást?Bazira idegesítő ez a hang, tudnátok segíteni?
-
Milka 78
nagyúr
Neked működik ez az opció?Beállítottam az usb-s eszközökre vonatkozó sort,de nem megy(sőt a másik MSI lapomon sem).Van valami megkötés,hogy melyik usb-be kell dugni?Ha jól dereng volt egy msi 770-c45-ös lapom amin volt egy kis jumper is amit át kellett dugni azon felül,hogy a biosban beállítottam.
-
Giovanny
őstag
Köszönöm srácok,most csak össze kell dobni az egészet,csak mostanában nem vagyok idő milliomos sajna,de gondolom a hétvégén meglesz
-
Giovanny
őstag
Üdv,ma beléptem a klubba egy MSI Z68A-GD65 (G3) deszkával,lesz sok-sok kérdésem majd
-
Milka 78
nagyúr
Be lehet valahogy állítani a lapot,hogy egérre vagy billentyűzetre induljon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Msi Z170A GAMING PRO CARBON
- Dobozos Asus s1851 Alaplalp leárazás!!!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest