- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
Hello!
Exchange 2010: ma egyik pillanatról a másikra nem jöttek be a levelek...
Leteszteltem a bejövő kapcsolatot, azt mondta hogy:
452 4.3.1 insufficient system resources
A Google kidobta, hogy másnak is volt már ilyen gondja, ellenőriztem, nálunk több mint 4 GB szabad hely van, de a levelek csak nem jöttek be, így hát megcsináltam a Disable Back Pressure részt és lőn világosságEsetleg az is lehet, hogy kevés neki a memória, és azért állt le a levelezés?
Így hogy letiltottam a Back Pressure-t nyugodtan lefekhetek este aludni, nem lesz belőle gáz?Köszönöm
-
bugizozi
őstag
válasz
gardener #747 üzenetére
A bejelentkezőfelet után nem tölti be az adatokat? pár hsz föntebb nekem is volt hasonló gondom a 2010-zel, hátha az segít
-
gardener
senior tag
válasz
kraftxld #745 üzenetére
exchange 2007.
weben keresztül nem tudom elérni. (ip cím/exchange) és https://mail.ceondemand.com/CookieAuth.dll?GetLogon?curl=Z2Fowa&reason=0&formdir=1 linken keresztül sem.
De mintha olvastam volna,hogy alapból tiltva van 2007-ben? -
-
gardener
senior tag
Minap arra lettem figyelmes,hogy kliensemben (outlook2010) duplán van a naptár,a névjegyalbum,a feladatok ,stb. mappák. Egy angol/egy magyar elnevezéssel: pl.
aptár/Calendar, Feladatok/Tasks,stb.
Na most nem tudom, mikor jöttek ezek létre. Létrehozásuk dátumát meg tudom valahol nézni? Ill. Létrehozhatta ez esetleg valami külső program(pl.: Google Calendar sync vagy a Google Apps sync?
Szerenék megszabadulni a duplikált mappáktól. A magyar elnevezésűeket szeretném megtartani. Viszont azt tapasztalom, hogy a Google Calendar sync a Calendar mappával szinkronizál, a Naptár mappával nem. Ha törölném a Calendar mappát vajon átugrana a Naptár mappa szinkronizálásra?Köszi előre is.
-
bugizozi
őstag
Az SBS 2011-ben lévő Exchange 2010-nek mennyi a database limitje?
Valaki azt mondta hogy 75 GB, viszont neten nem találtam ilyen korlátozást, csak az sbs2003 esetén, 2011-nél 1024GB-ot írtak
-
kraftxld
félisten
Az SBS-ben lévő POP3 connector egy hülyén megírt script miatt a legalacsonyabb értékeket veszi a receive connectorokból, tehát ha a többit módosítod de a faxot nem akkor pop3-on nem változik a max email nagyság. Elszarakodtam vele pár órát még SBS 2008-ban amire kimazsoláztam, hogy ez a gond. Remélem a fejlesztő felmenőági rokonsága azóta is csuklási rohamokkal küzd
-
kraftxld
félisten
-
bugizozi
őstag
Hello!
Gmailről próbálunk küldeni egy nagyobb méretű file-t (13 MB) Exchange 2010-re, és visszajön egy hibaüzi, hogy sikertelen, (552 552 5.3.4).
Próbáltam, hogy a melléklet méretét nagyobbra állítom
[PS] C:\Windows\system32>Get-SendConnector -Identity "Windows SBS Internet Send SBS2011" | select maxm*
MaxMessageSize
--------------
20 MB (20,971,520 bytes)
[PS] C:\Windows\system32>Get-ReceiveConnector -Identity "Default SBS2011" | select maxm*
MaxMessageSize
--------------
20 MB (20,971,520 bytes)
[PS] C:\Windows\system32>get-transportconfig | select max*
MaxDumpsterSizePerDatabase : 35 MB (36,700,160 bytes)
MaxDumpsterTime : 3.00:00:00
MaxReceiveSize : 20 MB (20,971,520 bytes)
MaxRecipientEnvelopeLimit : 5000
MaxSendSize : 20 MB (20,971,520 bytes)
ExternalDsnMaxMessageAttachSize : 20 MB (20,971,520 bytes)
InternalDsnMaxMessageAttachSize : 20 MB (20,971,520 bytes)de még mindig semmi
Valakinek valami ötlet?!
esetleg az Exchanget kellene újraindítani, hogy érvénybe lépjenek a változások?!
ps:annyira nem égető a probléma, csak engem csigáz, hogy szvsz mindent átállítottam és mégsem megy
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egy kis info hátha valakinek egyszer jól jön
Exchange 2010 esetében ha az OWA belépés után 500 internal server error-t dob akkor ez egy megoldás lehet [link]
"the issues is typically caused by the “Microsoft Exchange Forms-Based Authentication” service being in a stopped state. Starting the service immediately fixes the issue."
-
bugizozi
őstag
Hello!
Exchange 2010-zel lenne gondom
A bejövő emailek nem a legtökéletesebb helyre érkeznek, konkrétan a levélszemét mappába az Outlook 2003-on belül
Itt olvastam egy olyat, hogy"content filters turned to level 9 (essentially turning it off)."
Én kikapcsoltam ezt a content filters-t, (Organization Configuration/Hub Transport/Anti-Spam/Contetnt Filter) azóta jó helyre, a beérkezett üzenetekbe jönnek a mailek.
Az lenne a kérdésem hogy ez jo megoldás, vagy a jövőben lesz ennek valami hátulütője?
Vagy itt a kivételeknél kellene hozzáadnom pl *@gmail.com meg az összes mailt ahonnan kapunk üzit és akkor azok nem a szemétbe mennének?
Előre is köszi!
-
kraftxld
félisten
Megjelent az Exchange 2010 SP2:
[link] -
gardener
senior tag
Hali!
Végre a Google Calendar Sync 0.9.4.1 verziója szinkronizálta az MS office 2010 64-bit-es outlookomat. Viszont most meg valamiért szinkronizáláskor újraindul miatta az outlookom.
Várok,már vagy 3hete, hogy legyen újabb kiadás a Google Calendar Sync-ből, hátha javítva lesz a hiba, de sehol semmi.
Van valami ötletetek,hogy miért indul újra miatta az outlookom? -
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék veletek megvitatni egy kérdést.
Van egy Exchange 2003mas szerverünk. A helyzet az, hogy egyes gmailos címekről nem érkezik meg a levél. Mármint a exchange log fájlait böngészve ill. a Message Tracking Centert böngészve azt látom, hogy megérkezett a levél a szerverhez. Viszont a postaládákig némelyik gmail levél nem jut el. De van ami eljut.Gondoltam a IMF beállításokkal lehet a gond, de ott csak azt lehet állítani, hogy hanyas SCL rate felett dobja el a leveleket. Viszont ezt az értéket 6os-ra vettem, vagyis nem sok levél van amit jelenleg nem enged be. Tehát ezt kizártam.
Segítenétek mi lehet a gond?
Egyébként ha az exchange-ről küldök egy levelet gmailra és onnan válaszolok vissza, az viszont furcsa mód megérkezik. Evvel kapcsolatban arra gyanakodtam, hogy a válaszleveleket nem érzékeli szemétnek, az újonnan küldötteket pedig igen. De fura mód más gmailos címről megjött a levél..
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Kicsit kísérleteztem, aminek az lett a vége, hogy pár levelem eltűnt, mert leszinkronizáltam őket egy pst fájlba a gépen, ami egyúttal a szerverről való törlést is jelentette.
Gondoltam visszamásolom őket az ost-be, szinkronizáltatom, majd próbaképpen töröltem az ost és újra letöltettem az outlook-kal, sajnos nem voltak benne a visszamásolt levelek. Hogy tudnám visszatenni bele? Fontos lenne, hogy mind a szerveren tárolódjon, hogy bárhonnan hozzá tudjak férni, ne kelljen archive fájlokkal szórakozni.. -
kraftxld
félisten
Na, fasza, kinyírták Kenny-t:
[link]Akarom mondani lehúzták az Exchange 2010 SP1 hosting mode-ját. Eddig arról ment a propaganda, hogy ne hekkelt rendes Exchange-t használjunk, mert a /hosting a tuti megoldás, erre most meg visszaváltanak. Még jóhogy van folyamatban van 3 ilyen projectem ahol a kókányolt Exchange-ről mennénk át /hosting mode-ra.
-
moonman
titán
válasz
kraftxld #711 üzenetére
ácsi! arról nem volt szó, hogy neked is csinálja.
és ja, működni működik, csak nem szeretem, ha random hibák tűnnek fel az eseménynaplóban. tudom, hogy - pláne SBS-nél - egy rakat errort by design figyelmen kívül lehet hagyni, de ez akkor is szúrja a szemem.
egyébként most sikerült Windows Phone-ról is reprodukálni, létrehoztam egy dummy usert és a régi domain-neves címmel jelentkeztem be, egyből bevágta. utána viszont összevissza szinkronizáltam és semmi. és persze az új címmel meg egyáltalán semmi hiba.
-
moonman
titán
van itt egy SBS 2003 Premium, amin Exchange 2003 SP2 futik jól. nemrég felvettünk egy új domaint és új e-mail címeket adtunk a usereknek, melyeket beállítottunk default-nak is.
namost egy ideje a mobilos szinkronizálásnál a következő üzeneteket kapjuk az application log-ba:
Event ID: 3005 Unexpected Exchange mailbox HTTP status code: [409]
Unexpected Exchange mailbox Server error: Server: [server.domain.local] User: [pocsfej@domain.hu] HTTP status code: [500]. Verify that the Exchange mailbox Server is working correctly.
a http status code egyébként 409, 500 és 503 teljesen véletlenszerűen. ezeket többnyire iPhone-ok dobálják, Nokiával és Windows Phone 7.5-tel semmi probléma. látszatra az iPhone-ok is rendben szinkronizálnak, de valószínűsítem, hogy levél törléskor és újraszinkronizáláskor vágják be ezt, bár nem ebben nem vagyok biztos.
próbáltam már több dolgot, de az IIS-t és az Exchange konfigot nem akarom széttúrni, mert azok nyilvánvalóan jók (egész nap lógok a szerveren Outlook-ból Exchange proxy-n és telefonról ActiveSync-en is, nincs semmi hiba).
erős a gyanú, hogy vagy az iPhone kezel szarul valamit, vagy beragadhatott valami piszok ezekbe a fiókokba. van valakinek ötlete?
-
DopeBob
addikt
Autodiscover jónak tűnő leírás (bár én csak most ismerkedem az Exchange-el) Hátha másnak is hasznos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- MILC felhasználók szakmai topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest