Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Félbehajtva is hatalmas lesz az iPad Fold
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen processzort vegyek?
- Cáfolta az Intel és az AMD egyesülését az utóbbi cég vezetője
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
Közel 5 éves Sony mp3 lejátszóm (NW-E003F) beépített akkumulátora most kezdi éreztetni, hogy bizony lassan fél évtizedes lesz. Még tudja a 10+ órás lejátszási időt, de egy akkucserén gondolkodtam. Aztán kaptam hivatalos árajánlatot, ami 16300 forintos összegnél állt meg. Ez nagyon húzós.
Így egy újabb mp3 vagy mp4 lejátszóban gondolkodom. DE.
Tavaly előtt (2009. nov.) vettem egy NWZ-A828-as modellt,
de két okból eladtam. Vettem egy Sony Ericsson Vivaz-t, és a 828-as nekem kicsit nagy volt. Pláne a 003F után...Most viszont tervezek egy új mp3/mp4 lejátszót vásárolni, így akinek jó ajánlata van, szívesen veszem.
A 8 gigás tár nem szükséges, elég max a 4. FLAC lejátszási képesség sem kell, és csak Sony Walkman-ben gondolkozom...Ár max. 30E...
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
mrlujoak
veterán
...és mit jelent az elromlott, meg beadta a kulcsot? Pontosítanád?
Akku?
Kijelző?
Hangcsip?
Szoftver?
csatlakozó?Mi ment tönkre? (egyébként az A (mp4) és B (mp3) szériában óriási az ár, és minőségi különbség.
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
mrlujoak
veterán
Mindkettő olyan hiba, ami bizony előfordulhat.
A B szériásnál egy szoftcsere lett volna ildomos, az A-nál meg csati csere. Szerintem mindkettő a javítható kategória lett volna, pláne az árukhoz viszonyítva. (gondolom a javítási árajánlat nem tetszett - mert már nem volt garis egyik sem)Mivel sajnos a felhasználási módját és előéletét nem határozhatjuk meg, így sem a user, sem a gép hiba javára nem lehet dönteni.
DE. Mivel te nem ajánlod ezen hibák fényében, így ellent kell állítsak az én tapasztalati tényezőmmel.
Huzamosabb ideig volt A828-am, nem volt olcsó, és sem csati, sem szoftverprobléma nem lépett fel!
Lassan 5 éves lesz az USB-s E szériásom, és annak sincs semmilyen szoftveres hibája. Ráadásul még a legelső sw verzió fut rajta. Az akkuja a természetes elhasználódásának következtében cserére szorulna, de annak javíttatása drága, így nem tervezem...Ezek fényében én meg csak ajánlani tudom a Sony mp3/mp4 Walkman-jeit is!
(csak halkan jegyzem meg, hogy számos MC Walkman-t ettem már meg, egyik sem úgy romlott el, hogy nem én tehettem róla, mert ugye a hegyről leejtés, és autóból valló kiejtés nem rendeltetésszerű használat... Ráadásul most is van a birtokomban két MC Walkman, két CD Walkman (az egyik ebből egy CD-mp3 Walkman), a sima mp3 Walkman mellett. A PlayStation-ről és a fülesekről nem is beszélve.[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
válasz mrlujoak #13867 üzenetére
No, rossz hírem van a Sony kereskedőknek!
Nem veszek új Walkmant. Semmilyent...Előzmény: "Közel 5 éves Sony mp3 lejátszóm (NW-E003F) beépített akkumulátora most kezdi éreztetni, hogy bizony lassan fél évtizedes lesz. Még tudja a 10+ órás lejátszási időt, de egy akkucserén gondolkodtam. Aztán kaptam hivatalos árajánlatot, ami 16300 forintos összegnél állt meg. Ez nagyon húzós."
Tesztre vittem a dolgot.
Akku feltölt, EQ természetesen ON, hangerő a standard 18-ra (30 a max) és go! (alapesetben 14 és 18-as hangerőfokozaton hallgatom a zenét)Tegnap délután 13 órakor indult a móka, ment egész éjjel, folyamatosan, megszakítás nélkül. Ma reggel 7:31-kor merült le, így 18 és fél órát teljesített a telep.
Még a teszt közben fellapoztam a kézikönyvét, mennyit pusztult az akku.
A hivatalos, mp3 lejátszási idő 27 óra!
De, ez 128kb/s-os zeneszámok esetében, kikapcsolt EQ-val(!) mért adat.A tesztem alatt szinte csak 160 és 320 kb/s-os számok szóltak bekapcsolt EQ-val (egy-két régebbi 128-as is van még a gigabájtos táron)
Így bátran kijelenthetem, szeretett mp3 lejátszóm nem cserélem le...
-
mrlujoak
veterán
válasz unyadavid #13878 üzenetére
Ó, köszi a tippeket, ezeket a Sony boltban végigtapiztam. Egyik sem lenne rossz vétel, pláne az A828-amból kiindulva. (az A84x már túlontúl komoly kinézetre)
Az E-series modelleket is megcsodáltam, és anyaghasználatra, bizony ezek jöttek be a legjobban[E453]
-
mrlujoak
veterán
Szia!
Gonosz vagy!
Egyébként a kis cuccban egy 20mm x 30mm méretű kb 2mm lapos kis 3,7V 170mAh apróság biztosítja a szuflát...
Ehhez mérten nem apróság a teljesítménye...
themebuilder:
nem is célom a FLAC támogatás kisajtolása. Ha tömörítetlen számot szeretnék hallgatni, csak leveszem a polcról a Sony CD Walkman-em, és mehet a mókaSony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
mrlujoak
veterán
válasz vili13 #13925 üzenetére
32 éve 1979 - Sony Walkman (MC Walkman természetesen) az első hordozható zenelejátszó...
Az a "baj" az ilyen vizsgálatokkal, hogy nem veszik figyelembe azt a tényt, miszerint a helyesen hordott, és az egyén fülébe illő fülhallgató hangerejét a felhasználó nem emeli indokolatlanul, mert a fülbe passzoló fülhallgató kevesebb zajt enged be, amit aztán nem kell elnyomni...
A képen is látszik, hogy az iPod füles bizony harmatos illeszkedést biztosít a felhasználónak - a hangminőségéről nem is beszélve - így eleve hangosabban kell hallgatnia a zenét, hogy elnyomja a zajt - és élvezhesse a zenét.
IEM fülesekkel és pontosan a hallójáratba illő (akár szivacspárnával megtámogatott) fülesekkel kellene érvelni a prognosztizált halláskárosodás ellen!!!
Ráadásul a zenelejátszók gyári/kötött hangerő limitálása is egy nagy baromság, mert nem azon fog múlni, ki milyen hangerőn hallgatja a zenét...
Legyen rajta persze kapcsolható limiter - mint a Sony évek óta használt AVLS funkciója - mert a felelőtlen és gyermek felhasználókat védeni kell a saját hülyeségük ellen...
Minőségi fülest a vásárlónak, és tuti nem kell a hangerőt az egekig húznia a zene élvezetéért...
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
válasz bigmasterg #13927 üzenetére
Pontosan!
Ezt én sem írhattam volna szebben - szó szerint kiszedted a számból a szót...
Az összes fülesemmel (átlag 16Ohm-osak) 12-16 hangerőegységen hallgatom a 30-ig skálázott Walkman-em.
Ha ráteszem a 33/35 Ohmos (zajszűrő OFF/ON) fejesem, akkor máris 20-22-re kúszik fel a hangerőskála azonos hangerejű zenehallgatásnál...Amikor visszateszem a fülesem a fejes után, és balga mód elfeljtem visszaállítani, akkor jön a jááj, ez hangos felvisítás...
Éppezért ágálok én is a területi szabályozások ellen, mert bizony nem ez a megoldás.
-
mrlujoak
veterán
válasz vili13 #13930 üzenetére
tipikus félsüket generáció
Egyébként otthon, a bakelit zenelejátszók, a nagyszalagos magnók és a rádiók segítségével is rongálhatták a fülüket a már akkor is lelkes fejhallgatósok
A nagy hordozható zenehallgatási forradalmat mégis a Walkman indította, mert széles rétegeknek tették elérhetővé az utazás, és mobil tevékenységek közben végezhető személyes zenehallgatást...[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
válasz themebuilder #13932 üzenetére
Hó, ezek is tudtak ám bömbölni... No nem a mély tartományban, de az a szivacs is olyannyira sok zajt engedett be, hogy csak na... Szabad utat engedve a hangerő emelési ingernek
Anno az MC Walkman korszakomban az első volt, hogy "dobtam el" gyári szivacsos fülest (ami szobában, a füledre nyomva nagyon jól szólt), és mentem is a bogyós fülesemért
-
mrlujoak
veterán
Látom, már dobtad az iPod ötleted, de azért ezt a videót ajánlom neked is iPod a Walkman ellen... (és még egy Philips is játszik)
-
mrlujoak
veterán
válasz themebuilder #13992 üzenetére
Nincs más microUSB-s töltőd (más mobiltelefon töltő)
A fali töltő milyen típusú, hány mA-es?
Van 3 lehetőség.
1. Vagy a Fuze-od spéci pin-kiosztású, és csak a hozzá adott adat/töltőkábellel használható.
2. a vett töltőd nem szabványos pin osztású, ezért nem tölti
3. mindkettő szaványos pin-el bír, de a Fuze-od intelligens, érzékeli a nem eredeti tartozék töltőt (töltési mérések) és tiltja a töltést.Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
mrlujoak
veterán
válasz themebuilder #14005 üzenetére
Ezért volt áttörés a 2011-es nagy mobiltelefongyártók szabványba tömörülése.
Pont az ilyen töltési jellemzők különbözőségei miatt volt szükség az egységesítésre, hogy az egyes töltésvezérlők amellett, hogy érzékelik a másik töltőt, beengedjen egy neki megfelelő töltőáramot...Ehhez még az egyéb kütyük nem igazodnak, így bizony a Fuze-od letiltja a nagy töltőt, vagy csak alapból érzékeli, hogy nem gyári tartozékot dugsz bele.
-
mrlujoak
veterán
válasz gorlin #14103 üzenetére
Ne! Kérlek ne tedd!
Tudom, hogy tényleg csak pár ezer az a lejátszó (a páromnak van egy ilyenje) de inkább áldozz rá négyszer-ötször többet, és vegyél mást!Erőtlen, borzasztó hangot produkál, még minőségi fülessel is ramaty a hangja...
Akkuidő elfogadható - de mi is fogyasztana? Standard, nem állítható EQ, nincs kijelző, led, és satu...Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
mrlujoak
veterán
válasz gorlin #14110 üzenetére
...én meg épp most kaptam a nyakamba azt a lejátszót (myaudio)...
Egyszerűen nem hajlandó lejátszani a zenéket a memkariról, csak néha gondol egyet, és bead egy számot, majd 10-20 léptetésig semmi...Próbálom szoftolni - mert nem a memkari a ludas, kipróbáltam másikkal is - de valszeg kuka lesz. Gari nincs rá, extrahiper akciósan volt novemberben 1990 forint de a blokk és a garipapír már az enyészeté...
Mivel az extraolcsó kategóriából indultál, elég nehéz olyat találni, ami jól szól de azért 10E forint alatt legyen.
Az általad linkelt Philips-szel nincs tapasztalatom, a Clip+ mélyei meg fasorban sincsenek a jó öreg Sony Ericsson K750i/D750i/W800i (és még a W810i) hangjához képest... (MegaBass rulez )Amúgy a 10 ropi alatti sávban - és elfogadható hangminőségben - a Sony mp3 Walkman-ok közül a B sorozatot tudom csak ajánlani a figyelmedbe.
Ezek hangzásban jócskán kenterbe verik a myAudio-t (tudom, próbáltam, nem a levegőbe beszélek) és még mélyeket is kaptam...
Sony B152F Walkman-t már tudsz venni 10E alatt. Itt találod a listátSansa Clip+ lejátszót is kapsz ennyi körül, [link] de megmondom őszintén én keveselltem a mélyet belőle. Mindenképp menj utána a lejátszóknak, és próbálgasd ki őket!
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
válasz tariattila #14137 üzenetére
Nem meglepő, a Li-Ion és Li-Polymer akksikat lényegében párhuzamosan használják.
Manapság is van, hogy a két lítiumos akksitípust felváltva alkalmazzák.Nekem is van 2000-es évek elejéről való telefonom, ami már akkor Li-Pol akksis volt, és most is van egy olyan új(2010-es), érintős mobilom, amiben "csak" Li-Ion akksi csücsül...
-
mrlujoak
veterán
Sony Unveils New Walkman Mini Clip NWZ-B160 MP3 Player
Bemutatkozott a Sony alsós mp3 Walkman-jének frissítése, a Walkman Mini Clip...
Természetesen B széria, és nagy USB csatlakozás, mint az elődök...forrás a linkben.
-
mrlujoak
veterán
válasz themebuilder #14257 üzenetére
nem támogatja.
Ezek kifejezetten mp3 lejátszók...Médiaeszköz, meg a multifunkciós zenegépek igen, ezek kifejezetten mp3 lejátszók...
csyo:
"Sony:
(azt mondják a sony termékek elég halkan szolnak - igaz ez?)"- kik mondják?!
Egyébként nem. Saját fülesekkel meg pláne nem.
Standard Sony fülesekkel sem.
Persze, ha rátolsz erősítő nélkül egy bitang fejest 100x akárhány ohmos impedanciájút, azt persze, hogy nem hajtja meg.[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
Egy rakat Sony Walkman megfordult már nálam, jelenleg is van 2 MC Walkman-em (kazettás walkman), 2 CD Walkman-em (az első szériások voltak a Discman-ek), egy mp3 Walkman-em (E003F) ráadásul van 2 Sony Ericsson Walkman-em...
Egyik esetében sem - sem a meglévők, sem a nálam valaha is jártak - nem voltak halkak.
Azok, akik panaszkodnak, többnyire bekapcsolták az AVLS funkciót, ami a Sony védelmi rendszere, a füled védelméért...themebuilder:
Igen, tudom, mi, mit és mennyiért játszik le.
Kezd ez a FLAC amolyan boszorkányüldözési alap lenni a Sony-nál, csakmert az mp3-mp4 lejátszói nem támogatják...
Az, aki csak azért nem veszi meg az egyébként szuper hangzást biztosító Sony Walkman-eket, mert nem tudja a FLAC-et, azt tudom sajnálni.Annak eleve nem is mp3 lejátszóban kell gondolkodnia! Az egy teljesen más, horodozható médialejátszót keres.
Akinek útra, utcára a 320-as mp3 nem elég, az eleve nem az mp3 lejátszók között - pláne nem a Sony B szériájában - fog keresni lejátszót.Emlékszem még, hogy anno a nagy DVD (asztali DVD) őrület korában lesajnálta pár delikvens - többek között a volt párom is - a Sony lejátszóit, mert 30-ért nem tudta mondjuk az AVI-s Divixet... Vett 15-ért egy Oriont... Mondanom sem kell, az enyém még mindig megy, és minőségi a hangkimenet rajta...
-
mrlujoak
veterán
...persze, van kb ugyanennyiért 1000+1 formátumot lejátszó zenelejátszó is, csak épp fasorban sincs a hangminőség terén.
Nem egy olyan felhasználó arcát láttam már, akik iPod és egyéb nyalánkságot használva meghallgatták az én egyébként nem felsőkatos Sony-mat.
Durva, például, hogy a mobiltelefonok - nem okostelefonok - körében csak a Sony Ericssonnak van FLAC támogatású modellje - a Zylo.
Na, itt semmit nem ért ez a húzó név, a MA tesztjébe be sem került, csak miután jeleztem, hogy illene beleírni...Persze, aki kifejezetten csak FLAC-ben gondolkodik, az nem szeretné, vagy nem akarja megismerni a Sony-k gyönyörű, meleg mély hangzásvilágát... Az MC Walkman-ek óta rabul ejtett, és eleddig egy típus sem tudta még ezt nekem megadni.
...Ezt "aki a kicsit is ad magára szlogent" nem erőltetném, pláne, hogy mp3-as lejátszók a topik neve...
Persze, minden jogod megvan, hogy csak FLAC-ben gondolkodj, de ezért másokat lenézni nem kell!
-
mrlujoak
veterán
A Samsung mélyei hidegek, kemények.
A Sansáknak meg nincs.Ezt sajna egyik lossless sem tudja elfedni. Sőt, mindinkább kiemeli...
Egyáltalán nem írtam, hogy kell Sony-t használni, egyáltalán nem tunkolom senkire a Sony-t.
Éppezért, ha oltanak ilyenért, azért nagyon haragszom!Inkább hallgatok egy 320-as mp3-at egy szép, lágyan melegen dübörgő Sony-n, mint egy FLAC-et bármi máson.
Én senkit nem szóltam le, hogy nem Sony-t használ, de Te sajnos lesajnáltad azt, aki nem FLAC-et hallgat. Ez szomorú, és egyben bicskanyitogató!!!
...és igen, aki csak azért nem veszi meg a Sony-t, mert az nem játssza a FLAC-et, tudom sajnálni, mert bizony kihagy egy kellemes csalódást az életéből.
-
mrlujoak
veterán
válasz LBandi #14282 üzenetére
Szia!
Bocsi, hogy belekeveredtél, de sajnos rendre visszatérő dolog ez, hogy a Sony mp3 lejátszói "csak" mp3-at játszanak le nagyon jó minőségben...
Az általad linkelt Sony modell tesóját(NWZ-B142F) volt alkalmam személyesen is használni pár hétig - kölcsönbe kaptam - és semmi gondja nem volt a rádiónak. Belvárosban is hamar talált csatornákat, amiket nem dobált el.
Gyári fülessel is kellemes volt a vétel.
Egyedül a hangfelvételei minőségével - mert az a példány azt is tudta - nem voltam megelégedve, bár csak kipróbáltam, soha nem is használtam.A kis Sony-t csak ajánlani tudom!
A kiszemelt Philips modellel kapcsolatban nem tudok állást foglalni, nem ismerem, és azt még nem is hallgattam.
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
válasz ulmikukac #14299 üzenetére
A SONY NWZ-E453 típus mellett voksolok.
50/10 óra (audió/videó), szebb, teltebb, meleg, dübörgő mélyek.
Aktív zajszűrést biztosít (NC - Noise Canceling), Clear Bass technológia segíti a gyönyörű hangzást!
Minőségi gyári fülesselMDR-E804YLP)Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
-
mrlujoak
veterán
válasz bigmasterg #14302 üzenetére
Há' ez az...
Én oda semmilyen, értsd: sem sem smile-t nem akartam tenni, csak figyelmetlenül a : és ( közé nem tettem szóközt...
A figyelmetlenségem pedig már jócskán a szerk. időn túl vettem észre...A konvertálatlan gombot nem használom, mert egyébkén igénylem a smile-k meglétét...
Ha az előző eset mégis előfordul, akkor tolok egy szóközt. Most sajna ezt kihagytam[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
válasz wolfman #14305 üzenetére
Ránézésre semmi ordító jelét nem látom, hogy mi okozhatja a hibát.
Persze szabad szemmel megvizsgálva, multiméterrel kombinálva meglenne a bűnös - valszeg elengedett forrasztási pont.
Egyedül az akku kapacitása volt számomra hasznos infó THX a képekért![ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
válasz themebuilder #14311 üzenetére
"garanciába" ?!
Ne már! Ha leejtem, megtöröm, legyek oly "gerinces", hogy a garanciát azonnal elvetem...
Bár tény, a szerviz felkeresése free lett volna...
-
mrlujoak
veterán
válasz LBandi #14319 üzenetére
A hangerő változása a jel vételi minőségének függvénye.
Ha kevésbé jó vételi helyen vagy, célszerű mono-ra állítanod - úgy kevésbé érzékelhető a hangerő változás.Az akkukapacitás 4-6-8 feltöltési ciklus után optimalizálódik (Li-ion, Li-polymer akksik tulajdonsága)
Figyelj! A rádió fokozott energiafelhasználó funkció! A használatijában benne van, hogy a rádióhallgatás általában 8 óra körül mozog egy ilyen csöppségnél!
Az USB-s tollal rendelkező eszközök mellé nagyritkán adnak csak hálózati adaptert is.
Az újabb notebookok már rendelkeznek olyan USB aljzattal, amik kikapcsolt állapotban is alkalmasak eszköz töltésére!Az akku töltési piktogram helyes töltési visszajelzése szintén az akku optimalizálása után lesz adott.
-
mrlujoak
veterán
válasz themebuilder #14365 üzenetére
Ez ám az informatív ellenérv... Csak gáz, hogy folyamatosan ezt halljuk tőled...
Stephan89:
Tudod, mit? Mondd le!
Nehogy meg vedd a Sony-t, mert sz@r, hallgathatatlan vacak, hiszen themebuilder megmondta a tuti-t...(#14359) Citroghost
Clear Bass on...
Egyébként ha olyannyira nincs mélyed, akkor valami gond lesz azzal. Nekem is volt A828-asom, semmi gond nem volt a gyönyörű mélyeket nyomó hanggal.[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
válasz Stephan89 #14369 üzenetére
...persze, amolyan ironikus - bár inkább szarkasztikus - volt...
A Clear Bass és Stereo technika a felsőbb kategóriás Sony Walkman-ek kiváltsága, a MegaBass és Groove továbbfejlesztett verziója. Nem csak szoftveresen, hanem hardveresen fejlesztett technológia...
A B széria ezt nem kapja meg, ezért láthatod ott a "nem" szót.
Az alsós Sony-kban a Bass Boost mélykiemelés van."Az EU-s korlátozás" a Sony által már évtizedek óta alkalmazott AVLS (amit alapesetben kikapcsolva kell találnod), egyéb plusz hangerő-korlátozó dologról nem tudok Sony-k esetében.
-
mrlujoak
veterán
válasz TESCO-Zsömle #14372 üzenetére
-
mrlujoak
veterán
válasz TESCO-Zsömle #14374 üzenetére
...behatoló, beszivárgó szennyeződéssel szembeni ellenállóságról nem nagyon van információm.
Több, mint valószínű, hogy nem igazán tolerálják a lejátszók, pláne, ha a fedetlen adatcsatlakozókat, és memkari bővítési helyeket vesszük alapul...Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
mrlujoak
veterán
válasz themebuilder #14378 üzenetére
...úgy ragaszkodsz ehhez az én megmondtam szöveghez...
A srácnak ketten is segítettünk - tapasztalatok megosztása ugyebár - és bizony azon kívül, hogy a normális vételi sajátosságok meg az akkuidő beállási tényezők voltak az általa felhozott furcsa dolgok, semmi egyéb kivetnivalója nem volt...
...másnak meg az agyon istenesített gagyi hanggal rendelkező Sansákkal vannak gondjaik... Most menjek én is oda mindegyik után, hogy hehe én ... Nem, inkább segítek.
-
mrlujoak
veterán
válasz schawo #14707 üzenetére
Telt, meleg, lágyan dübörgő mélyek, természetesen állítható középpel és magassal...
...és bizony a legalsó B szériás Walkman-ek is az átlagnál kellemesebb hangot nyújtanak.Tapasztalat, mert jó sokat próbáltam már.
Persze egy B-stől nem szabad elváni egy S vagy X hangzást, helyén kell kezelni mindet...Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
-
mrlujoak
veterán
válasz Slownz #14713 üzenetére
Ha arra gondolt, ha nem, EQ-val vagy EQ nélkül, ha már az alap, nyers Sony hangzás színezettnek hat, akkor eleve nem értem miért kell ajánlgatni, vagy épp vétózni úgy, hogy mindenkinek más a zenei ízlése.
A Sony-knak jellegzetesen szép, meleg lágy mélyen döbörgő mélye van - ez zeneszámtól és használt fülestől is nagyban függ.
Ezzel szemben a Fuze nekem olyan szinten karoló, nyers volt, hogy azonnal elvetettem még a lehetőségét is mint alternatíva.
De ez nem hiba, csak más a zenei ízlés.Egy Sony bizony alap beállításokon is másképp, melegebben, lágyabban szól, mint egy Fuze.
Az mellékes, hogy a MegaBass, a Groove mélykiemelés olyan mélyáradatot ad, hogy mozognak a töméseid. Nem nem üvöltő, és a külvilág számára is könnyen hallható hangerőről beszélek - eleve a MegaBass és a többi Sony mélykiemelés alacsony-közepes hangerőnél adja ki azt, amire alkották - hanem egy fülbe, vagy fülre passzoló fülesből áradó hangélményről...
Jelenleg is 14-es hangerőfokozaton szól (30 a max) a Walkmanem, egy "alap" Sony Groove fülessel, és Kato - Discolized albuma úgy szól és dübörög a fülembe, hogy semmi külvilági hangot nem hallok... Most is megy a TV (5.1-es erősítőről), nyitva az ablakom, és mennek az autók...
Első Sony Walkman-em 1990-ben kaptam, még Ausztriából - a nagy osztrák roham során, és azon "csak" mezei mélykiemelés volt...
Egyetlen egy zenelejátszó tudta megközelíteni a hangélményt, az pedig egy Grundig kazettás sétálómagnó volt, olyan 96 környékén használtam egy nyáron keresztül...
Azóta is mindig végigpróbálgatom haverok, ismerősök és kipróbálható darabok hangminőségét, és bizony eleddig egy sem tudott lenyűgözni...
Persze, egy alap B Walkman-től nem is várok el egy A8xx modell hangminőséget...
-
mrlujoak
veterán
válasz schawo #14716 üzenetére
Mobil lejátszó?!
Az X1050 egy mp4 Walkman, nem mobiltelefon... Nem Xperia...
[link]Egyébként poén, mert az új Sony Ericsson Xperia modellek (Xperia mini, mini pro, ray) de a "sima" Sony Ericsson txt pro és Mix Walkman is az X szériás Sony Walkman-ek dizájnját viszi tovább...
Xperia ray:
Xperia mini:
[link]vagy Sony Ericsson txt pro, és Mix Walkman:
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
válasz schawo #14718 üzenetére
Aham...
Ergo DAC-ok kontra mobil lejátszók - ahol a mobil lejátszók, lényegében a topik címét is alkotó zenelejátszók - akkor rossz helyen vagy...Itt eleve akkor minden lejátszó "mobil lejátszó" szóval nem értem az eszmefuttatásod, amit az X1050-nel kapcsolatban hoztál fel.
Ő "mobil lejátszó"-"mobil lejátszó" kontextusban adott egy információt...
Totál felesleges - pláne Fuze és Clip című topikba - idekeverni a milliós DAC-okat...
-
mrlujoak
veterán
válasz pufajkasmir #14726 üzenetére
Az NWZ-A84x szériát maximálisan tudom javasolni, nagyon szép hangja van.
Buszra meg bónusz lehet a beépített NC technológia (zajszűrés), ami persze kikapcsolható, ha nem igényled - pláne miután leszálltál a buszról.A 2,8"-es kijelző ha olvasásra nem is, de egérmozira elmegy.
-
mrlujoak
veterán
válasz bigmasterg #14745 üzenetére
Dottore:
A pufajkasmir által kinézett NWZ-A844 modellben van."8 GB, S-Master digitális erősítő, digitális zajszűrés, EX fejhallgatók, 7,1 cm / 2,8" kijelző"
"S-Master teljes digitális erősítő a kristálytiszta hangzás érdekében - mintha a stúdió vagy a hangversenyterem közepén állna"[ Módosította: #65675776 ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Tőzsde és gazdaság
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Eredeti játékok OFF topik
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest