Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsher
őstag
válasz BÜDÖSLÁB #25198 üzenetére
Van nekem is ismerős (lány), aki nem fogalmazta meg a hangminőség igényét, csak hogy szóljon valami, de sokat emlegeti, milyen szépen szól a Clip Zip (E10-zel), úgyhogy nagyon boldog vele. Kár lett volna elvenni tőle ezt az élményt 4-5ezer forint miatt.
In the pipe - five by five!
-
BÜDÖSLÁB
tag
Értem én, hogy mit akartok ezzel mondani. De igazából, ki tudná használni a barátnője valamelyik Sansa-t?
Egyértelműen nem. Miért? Mert akkor nem így lett volna megfogalmazva a hozzászólás. Hanem valahogy kb így: ... imád zenét hallgatni...fontos hogy sokáig bírja az akksija...Itt pedig szó sincs erről. Abban a néhány órában, mikor sportol tegye a dolgát, "hozza az elvártakat" és mindenki boldog A linkelt lejátszó 2500 Ft.
Még ha el is hagyja, akkor sem lesz ajtócsapkodás[ Szerkesztve ]
A kevesebb több- Ludwig Mies Van Der Rohe
-
general
addikt
sziasztok!
sajnos nincs sok időm keresgélni és nem ismerem a felhozatalt, ezért gondoltam megkérdezem itt, hátha tudtok segíteni!párom keres sportoláshoz mp3 lejátszót, semmilyen komoly zenei igény nincs, csak hogy lehessen karra rögzíteni. kicsi, könnyű legyen. mik a lehetőségek szerintetek?
köszönömk, ha válaszoltok!
-
pulutodurumo
addikt
válasz GabeszHUN #25181 üzenetére
Én tavaly év végén vettem egy Clip pluszt. Telefonok 98%-ánál jobb a hangja, fejhallgatót is képes hajtani értékelhető minőségben. Ha biztos vagy benne hogy csak a lejátszód a ludas, ráadásul el akarsz indulni a leejtőn, akkor Fiio X1 (ami itt a topicban nem örvend népszerűségnek). Szerintem Sansa, ráérsz még drágább lejátszókat venni.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
GabeszHUN
tag
Sziasztok.
Előszó:Az a helyzet, hogy sokáig zenéltem, és zene mániás vagyok, viszont újabban azt vettem észre, hogy egyszerűen megunom a zenét egy bizonyos hallgatási idő után, és rájöttem miért.Egyszerűen olyan eszközről hallgatom, ami nem képes átadni nekem azt a minőséget, amit én szerenték.
Vétel előtt állok.Vagy Sansa clip +, vagy pedig Fiio X1 et fogok vásárolni, ez már tuti.A kettő nem egy kategória, viszont felmerült bennem a kérdés.Megéri-e többet kiadni egy DAP lejátszóért mint egy Clip + ért?16 éves vagyok, amíg iskolába megyek, iskolábol haza megyek, sportolok(napi szinten 1-2 órát), az egész életem végig kíséri a zene, és nem mind1 mire költeném a pénzem, abból is kifolyólag, hogy még diák vagyok.Ezért is fordulnék hozzátok.Tudom hogy ez egy szubjektív kérdés, és valoszinű az a válasz rá, hogyha van pénzem, persze hogy megéri, de mivel egyszerűen félek kiadni 30 ezer forintot, olyan dologra, ami nem biztos hogy annyi plusszt ad, amennyit én elvárok a felrért.
Szóval a kérdés: Megéri-e?
Előre is köszi.
GáborUi:Tudom hogy ha nincs megfelelő fülhallgatóm hozzá fölösleges is beszélni erről, de van.
For Sale AKG Q701
-
Bodz
nagyúr
Ó, IHIFI800.
-
törölt tag
Kipróbáltam ma egy HM802-t. Nem gyenge lejátszó, az biztos.
Méretre elég nagy, szóval utcára hordozhatónak kicsit necces, de mondjuk irodába, utazásra teljesen használható. A kezelőfelület nem valami jó sajnos, az előlapon található tekerő például néha oda-vissza ugrál a listában, mint amikor egy egér görgője koszos lesz, és nem érzékeli rendesen a görgetési irányt, a hangerő szabályzó tekerő szerintem analóg, mert képes volt kicsit recsegni ennél a (bolti, kicsit lehasznált) példánynál, illetve a szoftver kicsit lassú, elgondolkodik amíg megnyit egy fájlt, vagy amikor beleteker az ember a zenébe.
A hangja viszont nagyon rendben van, simán jobb az AK100-nál, bár ez részben az ersítőnek köszönhető, és hogy tettek alá egy használhatób akksit. Próbálgattam K551-gyel, SRH840-nel, K272HD-vel és valami Ultrasone fejessel (azt hiszem a 680 volt). Legjobban a 840 szólt vele (a K551 kicsit világos még így is nekem), ezt a kombót simán vinném is akár haza, bár a fejes nem tűnt túl kényelmesnek hosszabb távon. Fejeshez is egészen használható, ilyen szempontból a nyomába sem ér egyik AK sem többek közt. De a legtöbb az hangban sem szerintem. Csak a kezelése lenne egy kicsit jobb, mert ez így azért a használhatóság határát súrolja. Minden esetre elég meggyőző a teljesítménye a beszerzési árért.[ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
válasz taccotacco #25174 üzenetére
Töltsd le innen a Philips Songbird programot.
Telepítsd, majd csatlakoztasd a lejátszót.
Ha a program felismeri, nézd meg, van-e a lejátszóhoz firnware frissítés.
Ha nem, vagy nincs frissítés, az eszközökben válaszd ki a javítást.
A legördülő menüben jelöld ki a lejátszód pontos típusát,
majd kövesd a program utasításait.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
bucsher
őstag
válasz taccotacco #25175 üzenetére
Tedd töltőre egész napra, attól észhez szoktak térni.
In the pipe - five by five!
-
taccotacco
csendes tag
Most már azt elértem, hogy bekapcsol ha gépre van kötve de a beépített hangszóró sípol, zúg. Ha leválasztom a gépről akkor nem indul újra.
-
PHM
addikt
válasz taccotacco #25172 üzenetére
Konkrétan melyik típusról van szó?
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Bodz
nagyúr
-
Ciccuka
veterán
Ez milyen lehet, megéri az árát?
Sony NWZ-E383[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
taccotacco
csendes tag
Üdv!
Segítséget kérnék:A philips GoGear ariaz 4gb lejátszóm nem kapcsol be és nem is tölt. A hiba akkor jelentkezett amikor rádugtam egy 2.1-es aktív hangrendszerre. A reset gomba nem reagál, nem tölt nem villan fel a képernyő sem. Valami ötlet? -
Nagyapó45
csendes tag
válasz #16820480 #25150 üzenetére
Kedves Sheratan!
Köszönöm a gyors és segítőkész válaszodat. Azt hiszem élni fogok a szíves invitálással és amennyiben módom lesz rá, elmegyek a febr. 22-i találkozóra és gondolom ott személyesen sokkal több hasznos információra és tapasztalatokra fogok szert tenni.
Ugyanezeket üzenem kedves kemcso fórumtársnak is. -
Ati1979
veterán
válasz apitoka #25165 üzenetére
Örülök, hogy nem csak én hallottam. Igazából az én fülem (szerintem) az átlagnál érzékenyebb erre. A magashiányos shure se425-öt is húztam ki a fülemből rögtön amikor az x3-mal kötöttem össze.
Szóval számomra az x3 teljesen hallgathatatlan, és kb bármi jobb nála. Hangsúlyozom az én fülemnek.
Sajnos én bármivel is próbáltam az x3-mat ez lett a végeredmény. Érdekes módon az x1-nél nincs ilyen látványos defekt. Annak csak pc speaker hangja van.
Igen amúgy elég fontos a párosítás.
Igazából előny a tiszta aksis megoldás a feszültségingadozások miatt, de sajnos így sincs sehogy sem partiban egy hordozható egy hasonló árú asztalival. Tiszta aksis megoldás van asztaliban is. Pl human audio sileo fejes erősítő. Ja és a jobbfajta dac-ok igen fejlett tápokat csomagolnak, vagy építenek beléjük.
Ha van rajta line out (általában nincs) akkor a dac részét ha nincs akkor az egész lejátszón a végigmegy a jel.
Alapvetően ebből kell kiindulni. -
apitoka
csendes tag
válasz Ati1979 #25159 üzenetére
Szia!
Na most meghallottam én is azt a bizonyos reszelős,szúrós magasat.
Nem kellet sokáig keresgélnem, elég volt rá kötni egy AKG fejhallgatót.
A Beyerdynamic teljesen jó hangot produkált, ezért is nem értettem részedről a lehúzás okát. ezek szerint létezik a vakszerencse is.
Véletlenül sikerült olyan párost összecimborálnom amik szeretik egymást.(Fiio-Beyer)Az asztali cuccoknál sem ritka dolog ez.
Egyes B&W dobozokat 100-ból egy erősítő hajt meg jól.Jómagam az asztalit használom USB-s DAC-ként, vagy mikor hogy.
Előny lehet a hordozhatónál a teljes akkus üzemmód. És azért ez sem mindegy.
A laptopból is minig kihúzom a töltőt zenehallgatás közben.Mielőtt szét off-olnám a fórumot
Így lehetséges, hogy bizonyos lejátszókat más-más bemeneten, ill. kimeneten hallgatva nem egyformán ítéljük meg a hangjukat.
És hát igen. Akkor most a Dac részét, vagy a kimeneti erősítő részét halljuk? -
pulutodurumo
addikt
Bodz és kisspall köszönöm!
-
kisspall
aktív tag
válasz pulutodurumo #25161 üzenetére
Annyit vesz, amennyi kell, nem többet. Szoktam a tabletem töltőjével is táplálni. (2A-es)
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz pulutodurumo #25161 üzenetére
Toltheted vele nyugodtan, lenyegtelen hogy max 1ampert tudna a tolto.
[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
addikt
Van egy Sansa Clip pluszom. Töltenem kéne, de nincs gép a közelben. Viszont van egy mobil töltő, aminek a kimenő árama 1A. Az USB 2 ügye csak 500 mA. Vajon a Sansában van annyi védelem hogy ezt a dupla áramerősséget kibírja?
-
.DLL
veterán
válasz apitoka #25153 üzenetére
Igen így azért tényleg más a leányzó fekvése, és egész más hangot is produkálhat az eszköz mint közvetlenül rádugott fülhallgatóval.
Egy sok elemből álló lánc minden darabja formálja a hangot, Line-out esetén kimarad a beépített fejhallgató erősítő, de vannak utána kábelek, előfok, végfok, még kábelek, és egy - a fülhallgatókétól egészen más világot képviselő - hangfalpár. Ezek mind csökkenthették az X3-ra nehezedő terhet, amit általában mobil használat esetén egyedül kell viselnie, egy 16-32 Ohmos terheléssel is megpakolva.(P.H.)
-
Ati1979
veterán
válasz apitoka #25158 üzenetére
Én értem az 1-2% ot, csak valószínűleg nem értenék vele egyet ha hallanám a te láncodat x3-mal vagy anélkül.
Igen jól jöhet. Viszont otthonra akkor is érdemes külön dac-ot venni. A mobil dac-ok általában minőségben meg sem közelítik az asztali változatokat. Szóval ha asztali dac-om lenne, eszembe nem jutna a mobil változatot usb dac ként használni.
Nyilván lehet vele hangkártyát helyettesíteni, de akkor is otthonra ahol van hely nem a legfelelőbb eszköz egy ilyen hordozható lejátszó.
Ez olyan mint egy kis tv. Ha már hasonlattal akarok élni.
Lehet rajta filmet nézni, de a nagyon jobb. -
apitoka
csendes tag
válasz Ati1979 #25157 üzenetére
Szia!
Na ez az ár-érték dolog nagyon talált.
így talán érthetővé vált az 1-2% is.
A külső DAC dolog akkor jöhet jól, ha számítógépről szól a zene, és így könnyen lehet viszonylag jól meghajtani akár egy csövest is.
A harmadik felhasználási kör pedig az autóban is egyszerűen használható beviteli eszköz.
Ezeket a gyerkőc mind ki is használja.
Ezért kell mérlegelni, hogy hosszú távon szükség lehet-e a számgép hangkarinál azért sokkal jobb külső DAC-ra. -
Ati1979
veterán
válasz apitoka #25153 üzenetére
Én is köszönöm!
Igazából én értettem félre egy kicsit. Elnézést érte.
Ezeknek a DAP-oknak pont az lenne a lényege, hogy egy eszköz van és azt használod. Sokszor a digitális jelet is csak a a fejes erősítő részükön keresztül lehet kivezetni, tehát igazi line out nincs rajtuk.
Így abban abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy két eszközt egymással viszonylag könnyű összehasonlítani. Nem az a szituáció áll fenn mint amikor egy fejes lánc bizonyos tagjait cserélgeted és valamennyit változik a hang. Itt csak egy eszköz van.
Általában külső dac ként való használatuk másodlagos funkció mivel a jobbfata asztali dac-ok szintjét csak legjobb DAP-ok tudják csak megközelíteni. Tehát érdemes inkább asztalit venni otthonra.
Igazából nem annyira nehéz feladat. Nyilvánvalóan az olcsóbb eszközöktől kevesebbet lehet várni.
Mindent ár érték arányban kell megítélni.Neked is szép estét!
-
apitoka
csendes tag
válasz Ati1979 #25146 üzenetére
Szia!
Köszönöm a higgadt válaszod.Igazi úriember vagy.
Elfogadom mások véleményét, leginkább az építő jellegűeket.
Azt azért nézzétek ki belőlem, hogy tudom, mindkét eszköz (Emotiva-Fiio) egyben külső dac is.Én az eszközök DAC részét hasonlítottam össze, ti pedig a bennük lévő fejhallgató erősítőt.
Így elképzelhető, hogy teljesen más eredményt kaptam, mintha a füles kimenet szólt volna. Talán ebből adódott, hogy félreérthető lettem.
letesztelem mindkettőt füles kimeneten is.
Talán a legnehezebb feladat amikor nagyon jó felszereléssel a birtokodban kell segítő tanácsot adni olyanoknak, akinek vagy pénzük, vagy fülük nincs hozzá.Szép estét!
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz apitoka #25144 üzenetére
Nem voltam rest, és az egy éve a fiam tulajdonában lévő Fiio x3-at összehasonlítottam az én Emotiva Xda kettesemmel.
Hát nem lepődtem meg, amikor semmi különbséget nem hallottam közöttük.Én az 1-2%- különbséget amit hallottam közöttük, nem is tartom említésre méltónak.
Na akkor most volt difi, vagy nem volt?
-
Bobrooney
senior tag
válasz gabeunit #25149 üzenetére
Van egy Senheiser MX tökömtudja milyen fülesem, azzal pl nagyon nem gyere be az X1, arra marad a kis sony-m.
A K551 fejesre pedig bazira tettszik (valszeg mert nem hallottam jobbat, és amíg nem akarok rá komolyabb összeget áldozni, ez jobb is így).
Mindenképpen próbáld ki mert lehet még visszalépés lenne mint előre.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nagyapó45 #25141 üzenetére
Természetesen nincs ellenemre a tegeződés, itt a fórumon általában így szoktunk beszélgetni, kortól függetlenül.
A YT zenéi általában nem túl magas bitrátájú mp3 vagy aac fájlok, ha jól tudom, így nem a minőség csúcsát képviselik. Persze hallgathatóak. A zenék minőségénél én úgy gondoltam, amit írtam, hogy azoknál a zenéknél általában még rendben volt a keverés, mert akkor még nem indultak el abba a manapság sajnos nagyon divatos irányba, hogy minden értéket túlhúznak, hogy vadabb, hangosabb felvételt produkáljanak. Tehát ilyen tekintetben nincs probléma a studiómunkával, és szerintem nem ront rajta annyit egy mp3 tömörítés, hogy ne lehetne élvezni egy jobb eszköz nyújtotta pluszt, bár azért nem kell túlzásokba esni, mert ugye a lejátszó az nem tudja megkülönböztetni a zenét a tömörítési/hanghibától, és ha valaminek nagyon részletes hangja van, akkor a hibákat is jobban kihozza, előtérbe tolhatja. Kicsit olyan ez, mint egy hallókészülék, hogy nem csak a beszédhangot erősíti fel (hasznos tartalom), hanem a környezeti zajokat is, ezért elég kompromisszumos megoldás, mert az agy nincs hozzászokva ehhez, legalábbis én így hallottam.
Érdemes lehet megpróbálni akár valami olcsóbb, egyszerűbb lejátszóval kezdeni, ott vannak például a Sansa-k, azokba lehet memóriakártyát tenni, így a 30-40GB tárhely nem probléma. De én is azt tudnám leginkább javasolni, hogy ha nem sürgős, akkor szívesen látunk a szűk 3 hét múlva megrendezésre kerülő fórumos találkozón, ahol ki tudod próbálni ezeket a cuccokat, és személyes tapasztalat alapján tudsz dönteni.
apitoka: Azért megengeded, hogy nekünk, néhány embernek ne tetsszen, ugye? Szerintem aki itt leírta, hogy nem tetszik neki, az mind próbálta, hallotta, nem vaktában mond véleményt róla. Nekem például nem mondta senki, hogy az AK hogy fog szólni, semmit nem tudtam a márkáról, meghallgattam, meggyőzött. Ugyanez volt a DX50 esetében is, de olcsóbbak közül mondhatnám a Meizu M6-ot, ami már sajnos nem kapható, de a kategóriájában kellemes hangja van.
Örülünk, hogy neked tetszik az X3, vannak még így vele páran a fórumon, de a szélsőséges vélemények fényében legalább annyit be kell látni, hogy erősen megosztó termék, és így nem lehet csak úgy ajánlani bárkinek.gabeunit: Valószínűleg annál a telefonnál szinte minden jobban szólna Ki kellene próbálj pár ilyen lejátszót, ha teheted, mert látatlanba azért már neccesebb 20 ezret elkölteni.
-
gabeunit
tag
sziasztok látom sok rosszat írtatok a FiiO X1-ről, és a nagy fórumozók, azt mondják, hogy nem jó eszköz.
Nekem régen volt egy Ipodom a photo és a Video-ból. Azok nagyon bejöttek, még rossz fülessel is nagyon élveztem, szóval látjátok, hogy nem túl nagy az én igényem, mondhatni igen szerény!
Jelenleg a Lumia 720-as telefonomat használom zene hallgatásra, egy 5K-s Sony fülhallgatóval.
Az a kérdésem, hogy az X1-es jobban szól-e, mint az előbb említett "nagyszerű" "kombóm" ?
Én vonaton, buszon és (ha nem szóltok a rendőröknek, akkor bevallom biciklizés közben is szoktam hallgatni a zenét ) nekem erre kell, a komoly zene világa jelenleg nem képzi szerves részét a zenei repertoáromnak , szóval arra nem is kellene a készülék hogy Mozartot hallgassak. Én rockot, klasszikus és hardot szoktam hallgatni, leginkább 60-80ig néha beüt a mai zene is de az nem számottevő.
Nos most, hogy tisztáztam mindent, szerintetek vegyek egy X1-et? Az ára nagyon baráti, a kialakítása és a menü rendszere nagyon baba, imádom a céleszközöket,(ezért vettem Kindle Paperwhite 2-es könyvolvasót, mert az arra jó amire gyártották, másra nem, de arra nagyon! ) nekem nem kell rá kép nézegető, vagy Fb esetleg kamera, vérnyomás mérő és vércukorszint mérő sem.
Én csak zenét akarok hallgatni ebben az árban eltűrhető minőségen.
A válaszotokat előre is köszönöm, és bocsánat, hogy íj hosszasan magyaráztam a dolgaimat.
U.i.: és milyen fülhallgatót javasolnátok nekem?
(ha lenne is pénzem AK 100 vagy 240-re akkor sem adnék ki ilyen horribilis összeget egy zenelejátszóért jelenleg! ) -
Ati1979
veterán
válasz apitoka #25144 üzenetére
Természetesen mi is meghallgatás után alakítottuk ki a véleményünket az x3-ról. Nyilván hallottunk több lejátszót is és azokkal is összehasonlítottuk. Nem értem, hogy az honnan jött le neked, hogy mi nem ismerjük csak papírról az említett lejátszót. Sőt füles találkozón többen egymás jelenlétében is meghallgattuk. Az x1-et x3-at és az x5-öt is.
"És persze köszönet annak az eladónak is aki nem akarta rám tukmálni az A&K-t.''
Gondolom ez azt jelenti, hogy ak lejátszót nem hallottál. Az a gond, hogy nem tudjuk, hogy te milyen hordozható lejátszóhoz hasonlítottad az x3-at. Meg honnan tudod, hogy az nem jó vagy nem jobb az x3-nál ha nem hallottad?
Nekünk egyébként semmi problémánk nincs azzal, ha valakinek nem tetszik az x3. Sőt az itt fórumozók egy részének is tetszik. Nekem amúgy a legnagyobb bajom vele, hogy az én fülemnek zavaróan élesek a magasai.
Ha beleolvasol a topicjába a head fi-n fogsz találni ilyen véleményeket hidd el.Amúgy nem is értem, hogy egy hangfalas rendszert hogy lehet összehasonlítani egy hordozható lejátszóval. A hordozható lejátszóhoz ugyanis kell egy füles vagy egy fejes is hangot szolgáltasson.
Esetleg ugyanazzal a fejessel lehetne más lejátszóhoz hasonlítani.A meghallgatással kapcsolatos kijelentéseddel természetesen egyetértek. Sőt mi is ezt javasoljuk mindenkinek.
Neked is további jó zenehallgatást!
-
Bodz
nagyúr
válasz GabeszHUN #25142 üzenetére
Szia!
Van rajta billentyűzár. 2-3 másodpercig nyomva kell tartani a bekapcs gombot.
Egy Clip Zip pl. jó lenne neked. Gombos, nem túl nagy. Ha valamiért nem tetszene, akkor esetleg Gogear Vibe. Bár ez nagyobb, de korrekt hangja van, meg üzemidőben is csúnyán ráver a Sandiskre.[ Szerkesztve ]
-
apitoka
csendes tag
válasz Ati1979 #25079 üzenetére
Kedves Fórumtagok!
Bocs, hogy belevaúúú, de páran közületek kihoztátok belőlem az állatot.
Nem voltam rest, és az egy éve a fiam tulajdonában lévő Fiio x3-at összehasonlítottam az én Emotiva Xda kettesemmel.
Hát nem lepődtem meg, amikor semmi különbséget nem hallottam közöttük.
Nekem eddig is tetszett egy Beyerdynamic fülessel.De én nem szeretem a fülest.
Ezek alapján, (ti véleményetek) az én szeretett Emotivám is szar lehet.
Márpedig nem az!
Sok jó fülű barátom szerin nagyon is jó.
A rendszer amin teszteltünk:Vincent T.A.C 834 2 X80wattos csövi, Dali Ikon 2 mk2. Habia hangfalkábel.
Panasonic Dvd S75 lejátszó(nézzetek utána mielőtt nevetnétek), ez egyébként egy Pioneer Pds 904-est tett lapátra a hangjával.Természetesen brutál hangfalállvány(12mm-es kazánlemez alul-felül.Tüskék, gránitlap,hangfalgyurma, és homokolt 90x90mm-es zártszelvény), és igen jó, alacsony kapacitású ezüstözött koax interconnectek(Audioquest).
A helyiség 9x 5m, tehát kifuthatja magát a hang.
Én az 1-2%- különbséget amit hallottam közöttük, nem is tartom említésre méltónak.
Szerencsére sok fórumot elolvastam mielőtt megvettem a Fiio-t a gyerkőcnek (Eag 057-es csöveshez), és nem a ti lehúzó kritikáitoknak dőltem be,hanem a fülemnek.
Én is raktam félre Van Den Hul hangfalkábelt- és kötöttem be csupaszon 30éves tömör villanydrótot, mert sokszorosan jobban tetszett a hangja.Hogy jobb volt-e? Ki tudná ezt helyettem eldönteni?
És persze köszönet annak az eladónak is aki nem akarta rám tukmálni az A&K-t.
A zene hallgatás olyan mint a borivás.Ha valaki elmondja ,hogy mit kell hallanod, azt is hallod.
Miután mindenkinek más a hallása, szerintem nem szerencsés egyöntetűen kijelenteni valamelyik termékről,hogy szar.
Főleg ha jó pár külföldi fórumon is tetszést aratott.
A vásárláskor én is támaszkodni szoktam tapasztalt rókák véleményére.
A végső döntés mégis arra esik amelyik nekem tetszik.
Egyszerűen azért, mert én hallgatom.
Verdict: Vásárlás előtt, ha van lehetőséged hallgasd meg, ha tetszik akkor is vedd meg , ha másoknak nem jön be.Ez természetesen csak a szubjektív dolgokra érvényes, mint pl.hang.
Keveset tesztelj,sokat hallgass(zenét)!
További jó zenehallgatást!
T. István -
GabeszHUN
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném.Eddig egy Sansa Fuze+ -os lejátszóm volt, amitől sajnos meg kel hogy váljak, ugyanis edzés közben a billentyűzár hiányában illetve az érintő érzékelős rendszernek köszönhetően a zsebemben folyamatosan ujra indul a zene, bemegy a beállításokba, egyszerűen átüt a nadrágon a zsebből és a combomat érzékeli valiszínű.
Tudnátok írni körülbelül ugyanebben az árban (15-20 ezer) olyan lejátszót ami tud FLAC vagy WAV ot lejátszani, és nem érintős, hanem gombos, és lehetőleg elfogadhatóan szólaltatja meg a zenét?Ja, és lehetőleg minél kisebb legyen.
Előre is köszönöm a válaszokat
Üdv, és köszönet az eddigi segítségekért .: Gábor
Ui.:Egy Sennheiser CX 300ii-hez kéne ha ez segít.
[ Szerkesztve ]
For Sale AKG Q701
-
Nagyapó45
csendes tag
válasz #16820480 #25138 üzenetére
Kedves Sheratan! Először is egy személyes megjegyzés. A koromnál fogva is feltételezem nem talál ellenzésre, hogy felajánljam a tegeződést. Magam sokkal könnyebben kommunikálok így. Nagyon örülök, hogy az első reagálás az írásomra személyedtől érkezett. Olvasgatva a különböző oldalakon megjelenő hozzászólásokat, feltűnt, a mindig korrekt, személyeskedésektől mentes, józan érvekkel operáló, segítőkész megnyilvánulásod.
Ezzel hozzájárultál ahhoz, hogy legyőzzem időnként felmerülő fenntartásaimat az aktív fórumozási szándékomat illetően.
Ami a konkrét kérdésemet illeti. A YT-hoz a számítógépemen keresztül jelenleg is hozzáférek. Az X5-ön meglevő 20 G-nyi zene is jórészt így került fel rá. Egyrészt az a polémiám oka, hogy nem vagyok tisztában
a YT-on levő zenék hangminőségével (tömörítetlen, vagy tömörített, s ha igen milyen formátumban, konvertálható az adott formátum, vagy sem). Másrészt, ha elfogadom, hogy a műsorforrás színvonala adott, nem ellentmondásos-e ehhez egy lényegesen magasabb műszaki és minőségi színvonalat képviselő és persze drágább lejátszót (DAP)alkalmazni. Ugyanakkor nem elhanyagolható szempont az adatkapacitás bővíthetősége sem. Nem beszélve a véleményem szerint gyorsabb és egyenletesebb működést biztosító flash háttértől. Persze, ha mindezek figyelembe vételével lehetőségem nyílik magasabb minőségi szintet képviselő zenei anyag hozzáféréséhez és ezzel együtt minőségibb zenehallgatáshoz, megfontolandó pénzt áldoznom egy fejlettebb eszközre.
Biztos lényegesen könnyebb lenne a dolgom, ha itt is lenne a fej- és fülhallgató oldalakon meglevő összefoglaló. Köszönöm az eddigieket. -
kemcso
Ármester
válasz #16820480 #25138 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy érdemes lehet elkezdeni gyűjteni normális minőségben a zenéket. Az 50-60-70-es évekek zenéi is megjelentek cd-n, jazz főleg van. Vannak oldalak, ahol időnként ingyenesen és legálisan le lehet tölteni albumokat, lehet érdemes.
Jah és följebb van a fej és fülhallgatós találkozó meghívója, estleg oda is ha el tudsz jutni meg tudod hallgatni ezeket a DAP-okat.
Szerk: természetesen nem neked szólt, hanem Nagyapó45-nak
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nagyapó45 #25137 üzenetére
Tulajdonképp akkor a cél az lenne, hogy az eszközről lehessen elérni a YT tartalmát, vagy pedig az, hogy az onnan letöltött tartalmat lehessen róla hallgatni?
Forrásnak még érdemes lehet megnézni az ilyen Spotify, Grooveshark, Deezer és Google Music szolgáltatásokat, ezek is vannak szerintem olyan minőségűek, mint a YT. Egy részük ingyenes, egy részük fizetős, bár nem vészes havidíjért. Ilyeneket, illetve YT-ot is tulajdonképpen, lehet hallgatni jóformán bármilyen okostelefonról, vagy például egy iPod Touchról, vagy valamilyen androidos lejátzsóról is. Ha jól tudom, akkor lehet bennük tárolni offline hallgatásra zenéket, amikor pedig van internet, akkor mehet onnan élesben.
Ha mondjuk hangminőség lenne a cél, akkor jönnek számításba ugye a profibb lejátszók, de ezeknél nem az ilyen szolgáltatásokra koncentrálnak, hanem a hangra, és csak a hangra. Néha még a kezelőfelületre sem
Igazából én úgy tapasztalom magamon, hogy nem a bitráta csökkenése teszik előbb élvezhetetlenné a zenét, hanem egy rosszul felvett, rosszul kevert hanganyag. Ez utóbbi annyira nem probléma az említett 50-60-70-es évek zenéinél, mert akkor egy bizonyos szinten volt a technika, úgy vettek fel, úgy kevertek, és az olyan is marad, tehát nem annyira halott ötlet akár egy DX50 jellegű lejátszót alájuk tolni, de mindenképpen érdemes kipróbálni, hogy meddig van hallható javulás, mi éri még meg. -
Nagyapó45
csendes tag
Tisztelt Fórumtársak! Korom (70.) ellenére abszolút újonc vagyok, bár passzív résztvevőként - csak olvasó - ide s tova 6 éve jelen vagyok a fórumon. Kérem nézzétek el a gyakorlatlanságomat, esetleges lúzer mivoltomat.
Nagyon szeretem a jó zenéket, műfajtól, stílustól függetlenül. Értelemszerűen az 50-es, 60-as, 70-es évek könnyű? zenéje, jazz de a "szomorú" zene is minden mennyiségben. (Ez utóbbit valaha magam is műveltem)
Mindezek élvezetére, az asztali megjelenítőkön túl, immár hat éve egy COWON IAUDIO X5 szolgál. S innen kezdődik a kérésem, kérdésem. Műszaki (híradástechnikai) végzettségű lévén az igényes esztétikai minőség mellett sokat jelent a megszólaltatás műszaki minősége is. Az X5 utóbbi szempont alapján tulajdonképpen
kielégítené az igényeimet, azonban az eszköz, határokhoz kötött adat kapacitása, bővíthetősége, innováció
lehetőségei stb. arra késztetnek, hogy az esetleges továbblépésben is gondolkodjak.
A zenei anyag jelenleg - ne tessék szörnyűködni - elsősorban, szinte kizárólag - a YT-on érhető el számomra.
(Ha valakinek ennél jobb ötletei lennének, kérem ne tartsa magába!) Így azután bizonytalan vagyok, hogy érdemes -e ábrándoznom a lényegesen magasabb műszaki színvonalat képviselő, különböző tömörítetlen formátumokat kezelő DAP-ok beszerzésén. (ibasso, Fiio, AK, stb.)
Minden segítő szándékú tanácsot, javaslatot köszönettel fogadok. -
Kobe
veterán
Ugy dontottem, kicsit jegelem a temat. Az X1 et majd elmegyek meghallgatni, de most sokkal jobban izgatja a fantaziam az x3k vagy x3 II kent bejelentett cucc.
A felepitese es a UI az x1 es az x5 bol lesz osszegyurva, ami egesz jo parositas es a specifikaciok is eleg jonak tunnek....par honapot tudok varni ra...addig fontolora veszem hogy a vsd3 amat upgradelem egy vsd5 re -
kemcso
Ármester
köszönet contaxg-nek a képért[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tényleg, AK120-at hoz valaki, most, hogy már Ati és AGE-T is megvált tőle?
-
contaxg
veterán
válasz #16820480 #25123 üzenetére
Szerintem hívjuk meg a Fiio.hu csapatát, hogy pár új Fiio kütyüt ki tudjunk próbálni.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
flash-
veterán
válasz kemcso #23757 üzenetére
különben számomra kifejezetten megnyugató hogy a 3 konkurencia mind támogatja a headfit így akkor egál a helyzet...
(gondolok itt ibasso-hifiman és fiio lejátszókra...
azért így hogy mind3 nak ki van téve a logója így azért más a képlet,mintha csak egyik lenne kint a 3 közül... -
törölt tag
válasz kemcso #25124 üzenetére
Ó, dehogynem! Egy lejátszó önmagában mondja a legtöbbet. Csak sajnos rossz értelemben. Ha csak egy cuccot ismer az ember, akkor hajlamos arra tekinteni referenciapontként, és mivel nincs más rajta kívül, így tökéletessé válik az eszköz. Ezek után még egy fórumtopik kell, ahol fel lehet szólalni a "miért, mi bajod vele? hallottad egyáltalán? van ilyened?" örökzöld slágerekkel
-
sanyi32
tag
-
Bobrooney
senior tag
-
törölt tag
Nem szabad túlbecsülni a head-if szakmaiságát sem azért. Rengeteg topik van ott is, és mondjuk az olcsóbb cuccok topijába jellemzően nem "profik" (tapasztaltabbak) írogatnak, hanem olyanok, mint mi, vagy akár olyanok is, akik soha nem hallottak mást (csak esetleg állítják, hogy fórumkreditet szerezzenek). Azon a fórumon nem tudom, hogy ki kicsoda, ki tök tapasztalatlan amatőr, ki gyártói bérenc, és ki ír értékelhető hasznos véleményeket. Az itteni fórumról elég sok emberrel már személyesen ismerjük egyámást, tudom, hogy milyen cuccokat használtak/próbáltak, milyen az ízlésük és ennek fényében azt is, hogy hova tegyem a véleményüket.
Mondjuk nem ez a kategória, de mostanában elég sokat olvasgattam a Cowon P1 topikját azon a fórumon, és olyan véleményeket írnak oda emberek, hogy égnek áll a hajam. Persze, vélemény, így nem mondok semmit rá de kipróbálva az adott eszközöket nekem szöges ellentéte a tapasztalatom. Ezek után inkább azt tudom csak javasolni, hogy bármilyen véleményt csak szódával vegyél be, és inkább igyekezz saját tapasztalatra hagyatkozni.
-
sanyi32
tag
-
Kobe
veterán
válasz kemcso #25111 üzenetére
Hat en head fi on mindig inkabb a forumtopicokban es nem a reviewban leirt infonak hiszek.
Volt pl egy erdekes kezdemenyezes, egy x1 est korbejaratott az egyik user 15-20 user kozott, furimod ott is a tobbseg igen szepen nyilatkozott rola....ezert furcsak hogy mondjuk az egyik helyen vki mond ra 10 bol 1- max 2 pontot, a tobbi tomeg meg 9et mondjuk....ha az ertekitelek kozt lenne 20% szoras, azt mondom oke, van benne objektivitas is, de nekem ekkora szoras egesz egyszeruen gyanusan sok....
-
.DLL
veterán
válasz joelke HU #25109 üzenetére
Sandisk Sansa Clip+ vagy Zip.
(#25110) -=Libria=-: szerintem megfelelően részletes, a tere is jó és szép, de kissé éles, vérszegény hangja van, egyes fülesekkel bántó is lehet. Sansa Cilp Zip talán nem annyira erős, de fele, harmada nnyiba kerül, tisztán, élvezetesen szól. Meg kell hallgatni és kiderül, hogy személy szerint megéri-e a felárat az X1.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
kemcso
Ármester
Először nézd meg a headfi-n a szponzorokat: [link]
Másodszor akik itt lehurrogják, azok tényleg hallották és az alapján ítélik meg (előző fülhallgatós találkozón ott volt az X1). Ezek után döntsd el, hogy kinek hiszelÉn speciel örülnék, ha lenne mit ajánlani a Sansa és a DX50 között árban, de amit kapni is lehet olyan nem nagyon van... (Cowon D2+ talán, de az is már kifutó erősen... Meg pl az iHifi 770, de azt meg nem hallottam)
-
Kobe
veterán
Beszelgettunk itt par napja az olcsobb, 30-40 koruli lejatszokrol, es feltunt egy dolog, amit szeretnek kicsit jobban megerteni. Ez egesz konkretan az X1 es akoruli arban levo lejatszok megitelese.
Csak azert erdekel, mert itt mindenki lehurrogja, erosen, mig pl headfi on, ami szerintem egy kicsit specifikusabb informacioforras, mindenki az egekig magasztalja, hogy a legjobb ar-ertek aranyu cucc (itteni 2-3 velemeny vs 50-60 embere, pl). Csak az erdekelne, hogy tenyleg ennyire "veszes" a cucc, vagy ez, elnezest a kifejezesert, de nem mas mint az itteniek alaptalan lekicsinylese ?
Tobb esetben pl amikor itt erdeklodtem az otthoni hifi kialakitasa kapcsan, mondjuk 200 ezres hatarral, akkor volt kb olyan javaslat is hogy kapjam elo egy uj auto arat, es na abbol a par millabol mar lehet kapni egy becsuletes beleposzettet erdekelne, hogy itt is ez zavar bele az ertekiteletbe (a topic joertelemben megszallott userek lakhelye akik komolyabb cuccal rendelkeznek, es ok mar kinottek a beleposzintet, ezert latjak igy) vagy tenyleg ennyire veszett szar a cucc ?
-
joelke HU
senior tag
Hali. Már nagyon régen nem vettem mp3 lejátszót maganak. Legutoljára még ezt használtam. Kb. 7 évig. A hagyományos elem AA méret miatt leginkább. A hangminősége is tökéletes volt számomra. Aztán átszoktam a telefonon zenehallgatásra. De a mostani mobilom (thl T6 pro), nagyon vérszegény, szinte már fülsértő. Szóval lehet kell vennem egy mp3 lejátszót. Sok tizezret nem akarok rákölteni. Nincsenek túl nagy igényeim, csak tűrhető hangja legyen. Valaki tudna ajánlani valamit? Apple shuffle-on gondolkodom, de számomra egy ilyen eszközért már az sem olcsó. Annak a hangminősége mennyire elfogadhtó? Tapasztalat valakinek?
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
PHM
addikt
válasz zsuchan110 #25106 üzenetére
Nem tudok olyanról, amit hazánkban is forgalmaznak,
nem drága, és megközelíti a Cowon D2 hangerejét.
Itt a topicban egy kolléga is vett D2+-t, olvass vissza,
szerintem megéri berendelni.
Hazai alternatíva csak jóval drágábban lesz. Szerintem.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
.DLL
veterán
válasz zsuchan110 #25106 üzenetére
Csak a marketingre van igény, valós tartalmat nem cél olcsón kinyomni az itthoni piacra sajnos. Plusz az elmúlt 6 évben inkább az okostelefonok vették át a zenelejátszók szerepét az átlagemberek számára. A minőségi tudásalapú lejátszók, mint a DX50 meg már nem olcsók. Sansa Clip+ Zip csak azoknak jó, akik kifejezetten kis méret vagy sportolás miatt szeretnének egy könnyű lejátszót, jó hangminőséggel, de nem váltja meg a világot.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
zsuchan110
csendes tag
nem szoktam külföldről rendelni csak nagyon ritkán... szóval nemtom azé gondolom hat év alatt csak került ki olyan lejátszó amit forgalmaznak itt is és nem eget rengető az ára..gondolom én.
-
PHM
addikt
válasz zsuchan110 #25104 üzenetére
Cowon D2+ esetleg?
Külföldről rendelve talán belefér a keretbe.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
zsuchan110
csendes tag
Jó ég ..Nagy válságba vagyok és az utóbbi 10 oldal át nyálazása se segített nekem.
Volt egy cowon D2-em szerintem nagyon jó hangja volt ám sajnos sikerült le ejtenem... 6 év után először..nyista..
Lényeg hasonló minőségű lejátszót akarok..kaptam kölcsön egy SONY NWZ-E 444-t... Hát.. szép szép..de nem elég.. se mély hangzásba se hang erősségbe Cowonnál a 30-as hangerőn majdnem megsüketültem, Ennél meg ez a max és olyan kis halknak érzem főleg mondjuk utazás közben munkába menet..
Anyagiak: 30-35 ezer a max talán negyven de az itt nagyon dicsért DX50-számomra elérhetetlen..(jelenleg) Tudom h meg van az ára jó lejátszóknak.. anno a D2-em se volt olcsó de képtelen vagyok ezt a vacak sony-t hallgatni..
Nem kell h bővíthető legyen 4 ..de inkább 8 Gigával én már vígan el vagyok, az se érdekel ha nyomkodós vagy nem lehet videót nézni rajta meg hasonlók..a hang... főleg a mély hangok ami fontos számomra.
Bárki bármi tanács? -
BÜDÖSLÁB
tag
válasz Ereshkigal #25100 üzenetére
Gondolom azért kérdezed, mert akkor nincs az áfa terhe a terméken. Ha igen, akkor sokkal barátibb az ár a magyarhoz képest.
A kevesebb több- Ludwig Mies Van Der Rohe
-
Domonkos8
tag
Egy fejhallgató-erősítő mennyiben képes tényleg jobb hangzást elősegíteni? (Annyira hogy van éetelme vagy nem?)
És ha igen milyet érdemes venni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen autót vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest