- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNited
őstag
-
Crus
őstag
95.0.2 + kiegészítőkkel, jó ideje atomstabil a FF-om, raklapnyi ablakkal. Nem tudok olyan oldalon járni, ahol gond lenne.
Passz, hogy pontosan hányas verziótól cseszték el, de azt tudom, hogy a 98-99-100 körül már voltak komoly gondjaim, utóbbi kettővel az egész FF relatív gyakran befagyott, csak taskból kilövés segített.Arról tudtok valamit, hogy mikor oldják már meg végre azt (vagy milyen kieg. van rá), hogy 4k YT videónál ne dobálja el a frame-eket?
4k-ba kell tenni a videót + nézd a "hal" mögött a hegyeket a háttérben: [link]
De mindenhol jelen van, főleg ahol a kamera panningol...
-
Bal0924
senior tag
Ez érdekes volt.
Megnyitottam Privátba és bejött rendesen az oldal.
Majd becsuktam és újra privát ablakot nyitottam és már nem volt hajlandó betölteni a tv műsorok listáját.Hol találom azt a funkciót hogy újraindítás kiegészítők nélkül? (Régen simán megtaláltam ezt a funkciót)
-
Voice24
őstag
Ugyanez zavar engem is, ha új lapot vagy keresést nyitok meg, sötét lesz a háttér, és valóban, az idokep.hu is fekete hátterű lett. Miért kellett így megkavarni a rendszert?
Más téma: az mitől van, hogy pl. facebook-on lógás során egy idő után (az idő hossza változó) elkezd "eltelítődni" a rendszer, nem tölti be a képeket, sőt már a menüből legördülő sáv is üres marad, és csak az segít, ha bezárom a Mozillát. Ezután újra megnyitva megint jó egy ideig. 12 GB Ram van a gépben, tehát biztosan nem az fogy el.
-
Hegyirabló
veterán
Ebben is igazad van, ez egy ingyenes szoftver. A látszat ellenére ezért sem izgat olyan nagyon a dolog. Elbeszélgetünk, elvitatkozunk itt róla, fosnak tartom, de használom így. Aztán lehet, hogy egyszer betelik a pohár. Ha fizettem volna érte sok pénzt, mint mondjuk egy játékért vagy OS-ért, akkor lehet, hogy már küldtem volna egy határozott levelet a fejlesztőnek. Ingyenes szoftver, igen, alapítvány fejleszti, de azért mártírt ne csináljunk belőlük, nyakam teszem rá, hogy ott még a takarítónak is jobb a bére, mint nekem, itt, több diplomával. Ilyen szempontból a Firefox sem működik másképpen, mint egy piaci termék. Donétből él, igen, de ha elpártolnak a donételők, akkor volt-nincs (mielőtt valaki megkérdezi, hogy én hányszor donételtem nekik, úgy emlékszem egyszer sem). De más szoftverfejlesztőknek szoktam, persze azt is tudom, hogy ez nem hatalmaz fel semmire. Azt is tudom, hogy az asztali gép az a végtelen hardverkiépítések tárháza. Nem olyan, mint egy noteszgép, vagy mint egy konzol. Csak hát bármikor bármivel gond van, mindig ezt hallja az ember, hogy "- Hát igen, sok a változó a hardverkörnyezetben.". Bugos a Windows? Hát hogyan várhatod el, hogy a millió hardver mindegyikével megfelelően működjön? De biztosan csak én vagyok túl maximalista...
Ja, amúgy újratelepítettem és felraktam a legújabb VGA meghajtót is, meglátjuk, hogy mi lesz.
-
Hegyirabló
veterán
Visszajött az a hiba is, amit bár nem írtam be ebbe a fórumba, de vagy egy évig szenvedtem vele, azt is gondoltam egy időben, hogy Windows hiba, de ezek szerint nem az. Hogy néha nem tudok átváltani a tálcán lévő ablakok között. Megcsinálták, egy ideig jó volt, ezzel a remek frissítéssel visszatért ez is.
#63801 Rimuru
Ezt én egy nagyon rossz mentalitásnak tartom. Nem én változtam hátrányomra, hanem jelen esetben a böngésző. Eszembe jut egy történet a közelmúltból. Bementem egy szupermarketbe, kongtak a polcok az ürességtől. Jön a megbízott áruházvezető-helyettes, futólag ismerem. Kérdem tőle, hogy lehet, hogy nincs áru. Erre azt feleli, hogy ha nem tetszik, el lehet menni másik üzletlánchoz vásárolni. Erre megkérdeztem, hogy nem az a céljuk-e, hogy minél több árut eladjanak, és az bevételt generáljon. Erre meg azt felelte, hogy ő akkor is megkapja a fizetését, ha egyetlen terméket sem ad el. Tényleg??? Ekkor erősödött meg bennem, amit előtte is tudtam, hogy akinek ilyen a mentalitása, az nem véletlenül tengődik csak az életben, nem véletlenül robotol napi nyolc órát, akár hétvégén is, fizikai munkakörben, és nem véletlenül nem jut előbbre az életében. Bízom benne, hogy érted a hasonlatomat!
-
Hegyirabló
veterán
De nem fogja ezt okozni a következő verzió. Mert ezt eljátszottuk már tavaly is, amikor szintén retek szar volt a Firefox. Aztán szeptember-október környékén helyretették, fél évig nem is volt gond. Megint egy szinte csodaszámba menő véletlen, váóóó! Írok Neked egy privit is, ha megengeded!
-
Hegyirabló
veterán
???
Windowsnál az elmúlt egy év másról sem szólt, csak hogy melyik frissítés mit baltázott el. Egy példa, az SSD kinyíró bug. MacOS-nél azt hiszem a nagy Big Sur előtt jött újra a már régről ismert accountsd bug, ami több száz százalékon járatta a CPU-t, a fél világ szenvedett tőle, hónapok voltak, mire megoldották, előtte csak mókányolással lehetett kiküszöbölni. IOS-t hagyjuk, nekem (meg másoknak is) most éppen azt csinálja, hogy néha nem reagál az oldalsó gombra, de ez is csak egy, húsz problémát tudnék még. VGA driverekről meg szót sem érdemes ejteni, ott sem véletlenül jönnek havonta a frissítések.
-
Hegyirabló
veterán
-
Hegyirabló
veterán
Értem, csak használjuk már az eszünket, próbáljunk meg észerűen gondolkodni. Adott egy böngésző, ami az utóbbi 4-6 hónapban hibátlanul működik. Érkezik hozzá egy frissítés, és érdekes módon éppen a frissítés után kezd megőrülni. Mi az észerű magyarázat erre:
1.) Felhasználónál van a hiba
2.) Mozilla elbaltázott valamit
3.) Gyurcsány+Soros
Na, a három közül melyik a legvalószínűbb forgatókönyv? Felelhetsz is rá, de maradhat költői kérdés is.
#63750 Fire/SOUL/CD Téged is értelek, és méltányolom is a segítséget
, de én kezdjek el mókányolni, mert a Firefox elrontott valamit, még akkor is, ha ingyenes a böngésző? Ehhez már túlságosan középkorú és rigolyás vagyok.
-
Gyurka6
őstag
Igen, nálam, ezért kérdezem. Az általam feltöltöttnél az ugrás vissza mellett nincs más gomb, és nem is jön elő.
Ezt írja ki: (ami az általam közölt képen is olvasható)
A probléma valószínűleg a weboldallal van, és semmit sem tehet a megoldása érdekében. Értesítheti a weboldal rendszergazdáját a problémáról. -
Krystal_s
addikt
Külön telepíti és egy külön folyamatként fut a háttérben. Egy normális tűzfal jelzi és a Win futó folyamatoknál és az ütemezett feladatoknàl is beirta magát Minek kell így külön? Korábban is figyelte indításkor (beépítve), hogy alapértelmezett-e...
Azért, mert sokan homokba dugott fejjel használnak valamit és nem látják merre halad világ, attól még az nem jó. :/
Átlag embert a Chrome Software Reporter Tool cpu-t agyonterhelő kémkedő sz@arja, vagy a Win10 számtalan felesleges háttérfolyamatai sem zavarják... -
looser
addikt
Nem sajnos. Az asztali fb-n ki van kapcsolva a videó és firefoxban is tiltva van, mégis indulnak, ahogy odagörget az ember. És ha lepauzálom és másik beszélgetésbe megyek, majd vissza, újraindul. A '90-es évek animgif láza után bíztam abban, hogy nem térnek vissza az ilyesmi zavaró elemek, vagy legalábbis lesz kontroll felettük; magam a statikus elemek (oldalak) híve vagyok :-)
-
Cs1csó
titán
nem megy: van chrome mappám van userContent.css kiterjesztésű fájl benne a kép is ott van az útvonal végén, true-ra van állítva legacyuserprofil. A srácnak sikerült valami az URL-el nem volt jó de megoldotta csak nem értem mit, segítenél értelmezni?
Is this the same process on windows? I tried but only ended up with a white background and not my image. This is what I have in the .
CSS file:
@-moz-document url-prefix(about:home), url-prefix(about:newtab) { .click-target-container *, .top-sites-list * { color: #fff !important ; text-shadow: 2px 2px 2px #000 !important ; } body { background: url(C:\Users\thoma\Pictures\white-wolf-sw.jpg) !important ; background-size: cover !important ; } }
Wrong URL. Not a valid url format.Erre a válasz:
Open the file in a Firefox tab to get the correct file:/// URI.
It worked! Thank you!
én nem értem, mit kell mire átírni?
-
-
Cs1csó
titán
Van sok igazság amit írsz és Intruder idézett hozzászólásában is sajnos ez a helyzet, de pont azért van az EU és egyéb elviekben az embereket védő szervezet, hogy ezeket a harcokat megvívják helyettünk, tehát ha alá is írunk vagy el is fogadunk dolgokat azt nem letolt gatyával tesszük mert igenis ezeknek a szolgáltatóknak is vannak kötelezettsége, és olyan normák amiket még nekik is be kell tartani.
-
Krystal_s
addikt
Igen, azokat látom. Az Instagram által (is) használt emojikat nem jeleníti meg rendesen.
Itt vannak azok az emojik, amikkel most gondom lett frissítés óta..
Írja, hogy: You need a browser capable of viewing unicode-emoji to make sense of the first column!
Olyan böngészőre van szükség, ami képes az unicode-emoji megjelenítésre.
FF 72.0.2 -
Krystal_s
addikt
-
Rimuru
veterán
Lehet egyenileg szabalyozni pl suti torlest is.
Nekem alapbol torlodik a suti tab bezarasakor (temporary containers), nehany kivetel van amik a egyeb kontenerbe vannak rakva (ezekre jellemzoen kulon beallitom azt is hogy browser bezaraskor ne torlodjon suti, minden mas mehet a kukaba). Volt ido (meg kontenerezes elott) hogy tiltva volt minden suti, csak azt engedtem ami nekem kellett.
Mindenki ugy hasznalja ahogy neki jo.
-
-
Cs1csó
titán
Legutóbb volt egy szitu itt a PH-n valaki kérdezte, hogy van egy oldala - valami speckó térkép - és mi lesz vele ha meghal a Flash végleg. Mondtam, hogy írjon egy levelet nekik és kérdezze meg, válasz: nem fogják átalakítani hanem végleg vége a Flash-nek akkor megszüntetik az oldalt.
Nemrég gondoltam kipróbálom egy kicsit a Honfoglalót, rákattintok és kéri a Flash-t mondtam magamban "na elmentek ti a jó..." ennyire szánalmasak? -
-
-
ToBeY
nagyúr
Bal oldalt nekem nincsen semmi.
A beállításokban viszont megtaláltam ezt az opciót (sütik és oldalak törlések a firefox bezárásakor) viszont ugyanott vagyok mint chrome estében.Vagy mindent töröl vagy semmit,viszont én könyvjelzők-nél szeretnék bejelentkezve maradni (FB,youtube,PH stb) -
Kékes525
félisten
"Ez meg a Mozilla "hülyesége", hogy ott nem működik."
Nem egészen, mert akkor a S3.translate miért működik? Másrészt mindegy, hogy kinek a hülyesége, de mégis működik, míg a többiek nem. megtalálta a kiskaput, ami lehetővé tette a működést. Ez plusz pont az S3.translate-nak.
(#59100) Apaxp
Nem egészen: [kép] Itt. így nem működik. Ha a kijelölt részt a zsebbe teszem és bemásolom az ikonsorban amikor ráklikkelek az ikonjára és megnyomom a translate gombot akkor igen. [kép] De az így sokkal körülményesebb.Bocs, nem vettem észre, hogy a jobb klikkes menüben legalul benne van. Tehát igazad van: [kép] Így figyelemre méltó.
-
Kékes525
félisten
A ragaszkodásom hozzá kizárólag csak gyakorlati. Tesztelgetem más transzlátorokat is, de eddig az s3.translate volt a legjobb. Oka:
1. Működik Mozilla site-okon is. A többiek közül egyik sem.
2. Néhány egyéb honlapon nem működnek, míg az S3 igen.
3. Jó felolvasó része van, de ez más addonnal kiváltható.
4. A Mate Translate – translator leállítja a Firefox hozzáférését a nethez. Nem tudom az okát, mélyebben nem vizsgáltam.
5. Eddig a simple traslator a legszimpatikusabb, de az sem működik a Mozillán és néhány más helyen.
Az 1-2 -es pont a legfontosabb oka az S3.tranlate használatának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest