Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BullZeye

    veterán

    válasz lck #34837 üzenetére

    Divat? Ez no comment, tényleg, mennyire értesz hozzá? Visszaolvasva mezeibbnél mezeibb felhasználó vagy.

    Firefox TÉNYSZERŰEN visszafelé fejlődik (vagy legalábbis állóvízben van évek óta) szinte minden fronton, gyorsabb alig alig lett az elmúlt 2 évben (utoljára a 3.6->4.0-nál volt igazi gyorsulás), az UI amit pár hónapja bemutattak, és beraktak Nightly-ba meg egyenesen röhejes. Csak egy példát kiragadva ami az átállást részemről kizárja, "small icons" opció eltűnt a toolbaron, azaz kb 1,5x olyan magas lett, mint előtte volt. Erre persze megint csinálhatok majd egy Style-t, meg kaparhatom össze a régi iconokat, mert ők lusták hozzá.

    Hardveres gyorsítás hibájából fakadóan cleartype-al ti nem szoptatok annyit mint én anno fél évig, mert Ti már csak egyszerűen kikapcsoltátok about:configban amit ki kellett, de Mozilla finoman le se tojta hónapokig ezt a hibát, sőt még a mai napig sem javították ki ezt, így aki nem ért hozzá csak azt látja, hogy összefolynak a karakterek. Mutatja ezt jól, hogy mai napig látom belinkelve a 8 hónapos HSZemet, és vissza olvasva látom, hogy több mint 1 évvel ezelőtt jött létre ez a hiba Nightly-ban (9 verzió jött ki azóta), szó szerint egyik napról a másikra, még csak nem is verzió szám növekedéssel.

    Hétről hétre jönnek az "újítások" amik a kutyának se tetszenek, vagy legalábbis eléd dobják mint egy darab csontot, hogy ez van, ezt kell szeretni, semmi választási lehetőség, semmi beállítás about:configban, hogy ha esetleg neked nem tetszene, visszarakhasd a régit.

    De ha nekem felsorolsz pár olyan dolgot, amit a Mozilla érdemben tett hozzá Firefoxhoz az elmúlt időszakban, ami elnyerte mindenkinek a tetszését, és/vagy jobb lett tőle a böngésző, akkor légy szíves győzz meg.

    Nem hiszem, hogy divatból fikázzák az emberek, mikor 40 kiegből 20 azért van fent, hogy helyre rakja vagy olyanná varázsolja a Firefoxomat, amilyen volt alapból pár évvel ezelőtt, amiket megszoktam, és megszerettem, aztán fogták kivették, mert miért ne. Ez szted divatból fikázás?

    Sok dolga nincs egy böngészőnek, mert mostanra mindegyik majdnem ugyanolyan gyors, 99%ban az UI, illetve a beállítási lehetőségek döntik el, hogy ki mit használ. És ebben FF a fénykorához képest nem picit el van maradva, és kezd átmenni chrome-ba, ahol még ennyi beállítás sincs.

Új hozzászólás Aktív témák