Hirdetés
- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- ASUS ROG Ally
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
Nos, végigolvastam a topikokat, és még mindig nem találtam rá választ. Hiába törlöm az összes sütit, hiába törlöm és veszem fel újra a jelszót, minden ugyanaz: be kell irnom a teljes login nevemet és átváltani a jelszó ablakra, csak akkor irja be a teljes jelszót. Ez szvsz jóval kényelmetlenebb, mint 1.5-ben - ott kapásból megjelent az egész és csak okézni kellett.
-
Ramius
őstag
válasz
Johnny Cage #197 üzenetére
Visszatérő probléma. Olvassátok át a topicot. És ezt is: [link]
-
vallas
őstag
Hali!
A régi firefoxban ha beléptem a ph-n a fórumba, akkor ott volt a felhasználónevem, és a jelszavam kitöltve a megfelelő helyen, és csak az ok-ra kellett kattintanom, és beléptem, most meg mindig üres a sor, és csak akkor hozza be, ha elkezdem beírni a nickemet, és rákattintok. van erre valami megoldás, hogy úgy működjön mint régen?
előre is köszi -
HXY
addikt
én meg pont azt szeretném, hogy jelenítse meg normálisan a pop-up reklámokat...
amikor az origon, vagy az indexen bejön egy felugró reklám, és arra rákattintok, akkor azt a kis ablakon belül nyitja meg 240* 240-ben, és nem egy külön lapon
mit lehetne ellen tenni? -
donw3ga
őstag
Hogy tudom FF-ben beállítani, hogy a flash bannereket ne jelenítse meg (pl a ph főoldalán)?
Adblock-t feltettem de nem igazán sikerül beállítani. -
fradi81
veterán
Hali
ilyen ablak jön elő egy oldalon, régebben jó volt.
Can not create Directshow player
Mit tegyek hogy megjavuljon? -
Sil
senior tag
Ha konkrét pluginra gyanakodsz, hogy az okozza (mint pl nálad az Acrobat, de okozhat ilyet pl a Shockwave is), akkor megpróbálhatod azt uninstallálni és újra feltelepíteni. Fontos, hogy ilyenkor nem elég a plugin programját eltávolítani, hanem meg kell győződni arról is, hogy a pluginok mappájában sem maradt bent. Ezt úgy kell, hogy átpöckölöd az about:config-ban a plugin.expose_full_path-ot true-ra (ettől fogja mutatni az elérési utat), aztán megnyitod az about:plugins-t, és ott látni fogod a plugin fájlnevét és teljes elérési útját. Megkeresed a fájlt és törlöd. Ha nem segít, akkor meg PDF fájlokhoz használd a PDF Download kiterjesztést: nem muszáj őket a böngészőben megnyitni.
-
HXY
addikt
-
Sil
senior tag
A 2.0 memóriahasználatát javították, és előtte sem volt általános, inkább gépfüggő (én speciel nem tapasztaltam sem a régi, PII/Win98/128MB RAM-os gépemen, sem a vadiújon 1GB memória mellett). Ha gondod van vele, próbáld meg az ismert workaroundokat (pl a memory cache méretét korlátozni), esetleg frissíteni a videokártyád driverét (mivel az is okozhat ilyen hibát).
-
Sil
senior tag
A browser.turbo.enabled speciel semmit nem csinál, mert az még a Mozilla kódjából maradt, és mivel a Firefox csak böngésző (nincs más komponense, mint a Mozillának), így ennek nincs hatása.
A network.http.pipelining viszont az egyik leghatásosabb gyorsító: ez kb olyan, mint amikor egy letöltésvezérlőben beállítod, hogy több szálon töltsön. (Engedélyezi, hogy még mielőtt az egyik lekérésre választ kapna a böngésző a szervertől, indítson egy újat.) Viszont nem minden szerver támogatja. (Ez a HTTP 1.1 specifikáció része. Mellesleg ha jól emlékszem, az IE6 ilyet nem tud, Operában meg alapból be van kapcsolva.)
A network.http.proxy.pipelinig ugyanez, arra az esetre, ha proxy-t használsz. Ha nem használsz, tök fölösleges állítgatni.
A network.http.pipelining.maxrequests (ill. ennek proxy-s változata) adja meg, hogy ha be van kapcsolva a pipelining, hány ilyen kérés folyhat egyszerre, párhuzamosan. Mivel az értéke 1 és 8 közé eshet, tök fölösleges 30-ra állítani.
Az nglayout.initialpaint.delay ezredmásodpercben adja meg, hogy meddig várjon a böngésző, mielőtt elkezdi kirajzolni a weboldalat. Az alapértéke 250. Ha 0-ra rakod, azonnal megjeleníti a weboldalat, még ha nem is kapott hozzá elég infót a szervertől, így ennek igazán gyors netnél van haszna, különben elég gyakran okozna hibás megjelenítést (illetve a szükséges újrarenderelések miatt akár tovább is tarthat az oldal teljes megjelenítése). Magasabb értéknél fordítva: kicsit vár, mielőtt megjeleníti, akkor viszont az egészet. Próbálgasd, neked melyik jön be. -
alitak
senior tag
Hell!
FF-nél általános probléma, hogy egy bizonyos idő után felmegy a memóriahasználata 130-150k-ra? Elég idegesítő, hogy ha tv-zek közben, akkor beszaggat. Nem lehet vele vmit kezdeni? -
HXY
addikt
Firefox Felturbózása
1. Indítsuk el a böngészöt.
2. Címsorba írd be: about:config
3. Keress egy olyat hogy: network.http.pipelining
4. Katt rá 2X
5. Az értéke át fog állni true-ra
6. Most keress egy ilyet: network.http.proxy.pipelining
7. állítsd át true-ra
8. Most ez kell: network.http.pipelining.maxrequests
9. 2X katt és értéknek add meg a 30-at
10. Válasz ki egy üres helyet és jobb klikk- új/new/ - egész/integer/
11. Nevének add meg ezt: nglayout.initialpaint.delay
12: Értéke legyen 0
13. Most megint jobb klikk és új/new/ - logikai/boolean/
14. A neve legyen: browser.turbo.enabled
15. Értéke true
16. Ennyi. Indits ujra a böngészőt és kész!
Meg tudnád mondani, hogy mit csinál pontosan? -
Geli
senior tag
Sziasztok!
Láma kérdés,de már rég használtam,és elfelejtettem
szal hogy lehet megoldani h ff ne csak 2fájlt töltsön egyszerre?
thx -
HXY
addikt
válasz
Tele von Zsinór #177 üzenetére
lol ez nagyon zsír
-
Tele von Zsinór
őstag
Kerülőút: ha egy mappára nyomsz középső gombbal, akkor az összes benne levő bookmarkot megnyitja fülekben.
Nekem pl van egy fórumok nevű, megnyit kb 15 lapot, és mindenhol az utolsó olvasott hsz-re ugrik -
KRi2
aktív tag
Megtudná valaki mondani, hogy hogyan tudok egy url címsorral ,egyszerre több fülben megnyitni oldalakat? úgymint startpage-ben ''|'' jellel lehet elválasztani az albakokat ,de ez simán ciimsorba beiirva nemmegy.
pl. azt szeretném hogy egy boomark-ra kattintva két új fülecske jöjjön elő a kiívánt oldalakkal. -
Ramius
őstag
Naakor kérdezek énis
A gmail notifier-ben be lehet állítani, hogy 2 fiókot nézzen? -
Chili7
őstag
Fönt van a tab mix plus. Csak éppen nem bírom beállítani a lapfülek optimális sorkitöltését. Egyszerűen szarul működik 4-5 fül fér ki, vagy le tudom kicsinyíteni 1-2 cm-esre, de akkor szinte csak a weblap logoja meg a bezáró 'X' látszik, miközben van egy csomó hely a sorban. De már leírtam, hogy mi a gondom.
-
HXY
addikt
Ma raktam újra a gépet, és a Firefoxot is.
Sajnos elvesztek a kiegészítőim...
Valaki meg tudná modani, hogy mi annak a kiegészítőnek a neve, ami az aktuális weboldalt kompletten képes elmenteni egy jpg-be? -
Chili7
őstag
Senki sem szereti a többlapos böngészést?
-
Grandi
aktív tag
Nekem nincs gondom a sebességgel, csak az, hogy pl. ezen az oldalon nem tölti ki automatikusan a felh. és pass-t. Ha elkezdem beírni akkor már kipotolja a nevet hozzá és a jelszót is, de régebben még ennyit sem kellett csinálnom.
-
bolcsodal
addikt
Nem segített. Bandwith testerrel nézve: IE7 kb1Mb-et húz le másodpercenként, ami megfelel a sávszélességnek. De a firefoxnál néha befigyel 500-600KB/s-is, amit nem tudok hová tenni. Szerintetek miért van ez? Valaki már említett valamit (''ez okozhat késést a névfeloldásban (bár ez inkább Linuxra jellemző).
'' - Sil), de mezei júzernek is érthetően?
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
(#126)-ra valami? [link]
-
macikos
addikt
Sziasztok!
Ki lehet valahogy kapcsolni azt a hangot, ami akkor van, amikor keresésnél nincs találat? -
Sil
senior tag
Minden személyes beállítást megtart, ott vannak a profilodban. XP alatt C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve, Vista alatt asszem valami olyasmi, hogy C:\Users\felhasználóneved\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles... Gondolom, azért az Application Data tartalmát csak importálta az a Vista automatikusan (különben anyáznának a felhasználók rendesen), szóval nézd meg, hátha. Ha meg nem találod, keress rá a bookmarks.html-re, mert a könyvjelzőket ott tartja a Firefox. És ne csinálj legközelebb ilyen meggondolatlanságot.
-
róland
veterán
tartja a Firefox a könyvjelzőket? Buta voltam, és a könyvjelzők mentése előtt telepítettem egy Windows Vista-t, de a régi telepítést bepakolta egy Windows.old könyvtárba, így talán még megmenthetők a könyvjelzők.
-
Sil
senior tag
Pl be lehet kapcsolni a pipelining-ot, meg ott vannak a ''network'' kezdetű kulcsok... Ha van Fasterfoxod vagy Tweak Network, az pl ugyanezeket piszkálja, szóval akkor külön nem muszáj az about:config-ban turkálni (bár vannak olyan preferenciák, amiknek az optimális értéke függ a gép és a netkapcsolat tulajdonságaitól is, a régi topicban leírtam őket korábban, meg a FireTune is kezeli ezeket a finomhangolásokat). Viszont ha jól emlékszem, az IPv6-ot nem szokták ezek kikapcsolni, szóval azt meg lehet próbálni (network.dns.disableIPv6). Alapból a Firefox ugyanis támogatja az IPv6-ot (ami most még nagyon ritka), és ez okozhat késést a névfeloldásban (bár ez inkább Linuxra jellemző).
[Szerkesztve] -
Grandi
aktív tag
töltsétek le, a Firefox FireTune progit [link] ha meg nem éreztek semmi változást, akkor töröljétek
-
bolcsodal
addikt
Lehet megköveztek érte, de nekem gyorsabbnak tűnik az IE7 a FF2,0-nál. Sajnos nálam még mindíg azt csinálja a FF2-hogy töltés közben (mermint weblap megjelenítés közben) megáll gondolkozni. A jobb felső sarokban található animált ''progress icon'' (az a köröző hernyószerűség), meg teljes mozdulatlanságba dermed. Lehetséges, hogy valamelyik Add-on veszett össze az engine-nel? Mindenesetre vér idegesítő, hogy a FF2 nek 2-3x annyi időbe telik megjeleníteni egy oldalt, mint az IE7-nek. Valaki beleszaladt már ilyesmibe a FF2,0-val kapcsolatban?
Az egyetlen idegesítő dolog az IE7-el kapcsolatban, hogy nincs benne flash-block, ami egyedülálló újítás volt az FF2-ben. A reklámoktól meg falramászok. -
bucilali
aktív tag
feltelepítettem, de nem nagy durranás...
maradok ff2-nél.. -
robekri
addikt
válasz
Winner_hun #109 üzenetére
Én meg mondanám, hogy melyik alkönyvtárat kell kimásolni OSZT ENNYI!!! Ha érdekel mondom az elérési útvonalat!
Üdv.: Robe -
törölt tag
ezt lattatok mar?
[link]
-
Chili7
őstag
Megoldhatatlan feladat elé állított engem ez a ff2.0.
A többlapos böngészést preferálom, de nem tudom beállítani a lapfülek tulajdonságait.
Próbáltam browser.tabs.tabMinWidth értéket 0-ra állítani, de változatlanul túl hosszúak, és mivel csak egy sávot akarok használni, az 5ödik már ''lelóg'' a képernyőről. Ha 6 van nyitva, akkor is csak 5öt látni. Ezeket a jobbra-balra nyilakat sem akarom használnni. Otimális kitöltés opció? Még nem jöttem rá, hogy mire/kinek optimális.
Nekem az kéne, hogy akár 5, akár 10 lap van nyitva, ossza el az egy fülsor hosszát egyenlő részekre és töltse ki. Szélsőséges esetben (1-2 lap vagy >15lap) természetesen már ezt nem várom el.
?? -
tomcsi23
veterán
Hali,
az egy oldalon való keresés csak részben működik, enter-rel ugrik a következőre, de az előre-hátra már egyáltalán nem működik. Másnál is ez a helyzet? Legfrissebb firefox. -
Tele von Zsinór
őstag
1507-ben ha a címsorba beírtam egy nem érvényes címet, akkor ráguglizott és vitt is az első találatra. 2.0-ban mutatja a találati listát, hogy lehet rábírni, hogy a régi módon viselkedjen?
-
szasza_1
senior tag
64bites FF 2.0-ból van magyar, vagy valahogy nem lehet magyarosítani?
-
sysrq
őstag
Az vajon mitöl lehet hogy az egész ablak remeg (fel le ugrál egy millimétert), 1.5.0.8 és a 2-es verzio is. Uj telepitése volt a win-nek, más még nincs fenn.
-
Nabu
aktív tag
Ha már Backup!
Öszeszedtem a pár lehetőséget adatmentésre:
-Mozbackup: Talán a legismertebb...
honlap: [link] [link] nyelvi fájl: [link]
-BackupFox: Talán a legjobb...
honlap: [link]
-Kézi mentés: Talán a legbiztosabb...
leírás: %appdata%\Thunderbird\Profiles - %appdata%\Mozilla\Firefox\Profiles
start menü futtatásba beírva könnyen kimásolhatjuk a profil mappánkat egy biztonságos helyre ahonnan bármikor visszamásolható...
-FEBE: Bővitményként alkalmazható...
-Bookmark Backup: Bővitményként alkalmazható...
Nem az egész profil mappát menti csak a beállított fájlokat.
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
Egy korábbi hsz-emben ezekre nem kaptam még választ.
1; Van ez a 'Dictionary Tooltip' kiterjesztés. Nálam nem megy. A ctrl+sh+d -re nekem könyvjelzőt akar menteni, nem a nyelvi találatokat mutatja. Műxik ez valakinél?
2; Honnan lehet témakat letölteni ff2.0-hoz? -
Nabu
aktív tag
Ha már metésekhez kerestek dolgokat akkor ezt is ajánlanám FEBE Firefox Extension Backup Extension [link] ezzel te állíthatod be hogy milyen időközönként csináljon mentést vagy akár mikor egy gombnyomásra is ment és azt is te választod ki, hogy miket mentsen ez lehet az egész komplett profilod is...
-
toM517
aktív tag
Sziasztok!
Eleg hulye kerdes lesz, de hogyan lehet elmenteni a beallitasait a Firefoxnak, hogy azt esetleges formazas utan ujra hasznalni tudjam es ne kelljen a kedvenceket ismet belonni? Tehat azt szeretnem, hogy telepites utan ugyanaz a felalallas varjon engem! -
sparx
tag
Hali,
van egy olyan bajom a ff-al, hogy amikor valami letöltenék, nem jelenik meg a ''letöltés párbeszédpanel'', pedig a beállításokban be van kapcsolva. Letöltöttem a download statusbar-t de azzal se írja ki. Most 2.0-m van, de az ez előttiekkel se ment. Újratelepítés se segít.
Ha Eszközök>Letöltésekkel megnyitom, akkor se ír az ablakba semmit.
Help ?
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
válasz
Winner_hun #106 üzenetére
1. A MozBackup az egész profilodat menti, tehát minden személyes beállításodat. De csak akkor, amikor lefuttatod.
2. A Bookmark Backup nemcsak a könyvjelzőket menti (azt egyébként a Firefox is megteszi már alapból), hanem amit kiválasztasz a beállításainál, pl a jelszavakat is (viszont nem az egész profilt). A lényege, hogy ezt automatikusan, a böngésző minden egyes bezárásakor megteszi, így ha véletlenül elszáll a profilod (vagy megsérül valamelyik fájl), akkor csak vissza kell másolnod egy korábbi állapotot a profilod mappájába.
Szóval mindkettő másra való, de mindkettőnek megvan a helye, érdemes őket használni.
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
válasz
Winner_hun #104 üzenetére
A MozBackup segítségével a profilodat tudod könnyen és gyorsan kimenteni és visszaállítani, ez pl rendszerújratelepítéskor jöhet jól.
Van egy hasonló kiterjesztés, Bookmark Backup néven, ami meg rendszeresen automatikus biztonsági mentést csinál a profilod fontosabb fájljairól egy általad megadott helyre, az meg a véletlen adatvesztések ellen jó.
[Szerkesztve] -
gyurman
tag
Na, valaki próbálta a FireTune-t?
Nem tudom, talán egy minimálisat javít a memóriakezelésben.
Ezer köszi azoknak, akik megpróbáltak segíteni nekem az ftp-zésben a #17 és fölötte párral.
Végül a szolgáltatóhoz fordultam. Ő azt mondta, elméletileg a mostani hálózat nem tudja mert intraneten (alhálózatról) netelek. Én gondoltam a pár átportforwaldolt portomon tudnék.
Szerintetek? Nem lehet, hogy ügyestelen a rendszergazdim, vagy én? -
slayer006
addikt
válasz
Winner_hun #98 üzenetére
én megrögzött stuffoló vagyok, mindig, mindenből a legújabbat, de nekem is marad az 1.5.0.8
ez a ''beléptető'' rendszer marha kényelmes tud lenni, pl. egy reinstall utánni MozBackup visszaállítás után
a 2.0 egyenlőre nem győzött meg -
Nabu
aktív tag
válasz
Winner_hun #96 üzenetére
Komolyan mondom nem értelek...
Neked fontosabb egy belépésnél +1 kattintás, mint egy stabilabb, biztonságosabb, gyorsabb stb.. böngésző?
Olvasnivaló: [link] -
Winner_hun
félisten
Semmi baj, hogy megint nem érted a problémát, a belépésre dehogy kattintok rá, úgy még tovább tart a belépés, ha bejövök a fórumba, akkor jobb oldalt ott van a név meg a jelszó mezője, nekem csak az ok-ra kelljen kattintani, vagyis automatikusan töltse be a FF az oldalhoz tartozó nevet meg jelszót. Ez nem műxik FF2-ben, nem is teszem fel.
Igen, voltak bajaim, de azóta kaptam egy csomó segítséget meg utánajártam dolgoknak és most már nagyon jól be van állítva (számomra) ami kell, az benne van minden, le nem cserélném más böngészőre -
Sil
senior tag
válasz
Winner_hun #89 üzenetére
TabMix Plus tudomásom szerint van hozzá kompatibilis, amiből meg nincs még, azt meg kompatibilissé lehet tenni a Mr Tech Local Install kiterjesztés segítségével (ugyanis többnyire csak a maxverzió-szám ellenőrzése miatt tiltódnak le az egyébként működőképes kiterjesztések is).
-
Noxy
veterán
válasz
Winner_hun #89 üzenetére
Má bocsi de neked mindig is sok bajod volt FF-l.
Ha a jelszavad el van mentve, akkor, ne jobb oldalt a belépésnél lépj be, hanem felül. (fekete háttéren fehér betük belépés. Nem kell azt mindenkinek látni hogy mi van ott.
Tabmixplus + má elég régóta van hozzá, csak +kéne keresned. [link] -
Winner_hun
félisten
válasz
Tele von Zsinór #90 üzenetére
ok elfelejtve, maradok az 1.5.x.x-nél
-
sekli
addikt
válasz
Winner_hun #89 üzenetére
nálam nem megy a bejelentkezéses dolog...
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Winner_hun #89 üzenetére
Tabmixplust nem tudom, de előbb-utóbb biztos lesz.
A bejelentkezős eseti probléma, nálam pl. nem jött elő. -
Csapi007
veterán
Hello
Meg lehet azt csinálni hogyha a címsorba beírok egy címet azt alapból új lapon nyissa meg? -
törölt tag
sziasztok,
egyik naprol a masikra egyszerre csak egy szalon fut a letoltes, pontosabban egyszerre csak egy file-t tudok tolteni
a beallitasoknal nem talaltam semmit, ami erre utalt volna, hogy lehet ezt megvaltoztatni?
[Szerkesztve] -
Nabu
aktív tag
Aki még nem tette meg hogy frissített a 2.0-ra (és egyenlőre nem akar)
és még mindig 1.5.0.7-et használ
az kattintson a frissítések keresése menüpontra mert már elérhető az 1.5.0.8!
Bár én mindenkinek ajánlanám a 2.0-át mérföldekkel jobb mint az 1.5.x.x... -
törölt tag
sziasztok,
egyik naprol a masikra egyszerre csak egy szalon fut a letoltes
a beallitasoknal nem talaltam semmit, ami erre utalt volna, hogy lehet ezt megvaltoztatni? -
Sil
senior tag
válasz
neongorack #77 üzenetére
Az elsőre: a szokásos hibamegoldó lépéseket próbáltad már? Azaz: Gyorsítótár tartalmának törlése, ha még mindig nem jó, akkor az oldalról származó sütik törlése...
-
Sil
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #79 üzenetére
Ehhez sem muszáj már kiterjesztés, a 2.0 alapból tudja. Eszközök / Beállítások / Főlap, rögtön a legelső pont. Crash esetére be is van kapcsolva alapból, és természetesen megjegyzi a beírt szövegeket is.
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
neongorack #77 üzenetére
A másodikra: SessionSaver extension vagy Tab Mix Plus, mindkettő tudja, utóbbi kicsivel többet is.
-
neongorack
senior tag
Csak 1 gyorskérdés: A freemailt nem hozza be a Firefox, másodpercenként frissíti és nem jön be semmi, ezt hogyan tudom kiküszöbölni?Meg, hogy olyat lehet e, hogy miután bezárom és újra megnyitom akkor bent legyenek azok a fülek amiket az oldalakat nézegettem és ne kelljen megnyitni megint az összeset!
Előre is thx! -
törölt tag
sziasztok,
egyik naprol a masikra egyszerre csak egy szalon fut a letoltes
a beallitasoknal nem talaltam semmit, ami erre utalt volna, hogy lehet ezt megvaltoztatni? -
Sil
senior tag
Ehhez nem feltétlenül kell kiterjesztés. De ha már itt tartunk, pár about:config beállítás 2.0-hoz:
browser.tabs.tabMinWidth
100 (alap): a fülek minimális szélessége (tetszőleges érték)
Mivel ez egy olyan beállítás, amit a változtatás után nyitott ablakokra alkalmaz először, érdemes újraindítani a böngészőt. Ha 0-ra állítod, gyakorlatilag kikapcsolható a tabok scrollozása.
browser.tabs.closeButtons
0: csak az aktív fülön van bezárógomb
1 (alap): bezárógomb minden fülön
2: nem jelenít meg sehol bezárógombot (se a füleken, se mellettük az eszköztáron), ez jó akkor, ha amúgy se használod (ha mondjuk középső egérgombbal szoktad bezárni a füleket)
3: a fülek mellett az eszköztáron legyen csak bezárógomb, mint az 1.5-en
browser.urlbar.hideGoButton
true vagy false: legyen-e Ugrás (GO) gomb a címsor mellett
És ha valakit zavar a lenyitható tablista is, azt is el lehet tüntetni a fülek sávjáról, a userChrome.css-be (lustábbaknak lásd ChromEdit kiterjesztés) kell beírni a következőt:
/* Disable ''List all Tabs'' Button */
.tabs-alltabs-button {
display: none !important;
}
/* Disable Container box for ''List all Tabs'' Button */
.tabs-alltabs-box {
display: none !important;
}
És még egy apróság (szintén userChrome.css). Ha hiányzik a régi jó kis keresősáv (a 2.0-ban alapból nem lehet a találatok közt lépegetni, csak billentyűkombinációval):
#FindToolbar > * {display:-moz-box}
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
Összejött 3 kérdésem:
1; Van ez a 'Dictionary Tooltip' kiterjesztés. Nálam nem megy. A ctrl+sh+d -re nekem könyvjelzőt akar menteni, nem a nyelvi találatokat mutatja. Műxik ez valakinél?
2; Honnan lehet témakat letölteni ff2.0-hoz?
3; Többlapos böngészésnél azt szeretném, hogy a fül szélességének csökkentésével lenne megoldva, hogy egy sorba lenne az össz nyitott lap füle. Tehát ne legyen új sor, és egyszerre akár 10 is elférjen egy sorba.
Köszi -
neer
csendes tag
Hali. A problémám, hogy nem tudom szabadon konfigolni a toolbarokat. A bővítményeket csak új sorba hajlandó betenni, amin nem sikerült változtatnom. A lényeg, hogy max. ablakméretet akarok. Ffox1507
-
tökfey
tag
válasz
phanfantom #64 üzenetére
Nekem ugyanannyit hoz ki. Mire kerestél? Szerintem ugyanannyit kell kihoznia, mert mindkettő a headereket olvassa.
-
phanfantom
senior tag
Az szerintetek miért lehet, hogy agoogle több találatot hoz ki az explorer alatt mint a firefox-szal?
-
róland
veterán
-
Bobby G.
senior tag
Kb. 1 hete használom az új verziót, és azóta arra lettem figyelmes, hogy egy idő után szétkapcsol az internetem, majd az egész gép belassul, végül magától újraindul a gép.... Most megpróbálom az összes kiegészítőt leszedni a legzükségesebbeken kívül, de ha így sem megy, akkor uninstall!. VAgy van valakinek ötlete? Naponta 3-4 alkalommal is újraindul a gép.
-
Sil
senior tag
válasz
Gergoo2101 #56 üzenetére
De ugye a ''vissza'' gombbal mész vissza? Egyébként türelem, ez fórum, nem chat.
-
Gergoo2101
tag
Senkisenemsegít???
-
Gergoo2101
tag
Az lenne a gondom,hogy nézek egy oldalt,(pl: itt a fórumot) bemegyek a topicba,visszamegyek....de nem az oldal közepére dob vissza( ahol elötte voltam) , hanem az elejére!
Hun köll azt beállítani?
Előre is köszi -
Gabcsika
tag
Ramius, Sil!
Köszönöm, meg fogom próbálni! -
Sil
senior tag
Reklám? Milyen reklám? Már több mint két éve nem találkozok reklámmal, csak ha valamiért direkt kikapcsolom a szűrést.
Miért nem használod az AdBlock (vagy AdBlock Plus) kiterjesztést?
Spaciálisan a háttérzenékkel kapcsolatos opciókra meg ott a BGM Conductor nevű kiterjesztés, bár az lehet, hogy régi és alapból nem megy a 2.0-val (ez esetben meg lehet próbálkozni a kompatibilissé tételével, lásd Mr Tech Local Install kiterjesztés).
[Szerkesztve] -
Agostino
addikt
Hello.
FF 2.0 van fent, és érdekelne, hogy létezik-e olyan plugin hozzá, avagy tud-e olyat magától a FF, hogy nem enged semmiféle weboldalba ágyazott hangot sem lejásztani soha, csak ha én indítom. Egyre kezd elszaparodni az olyan átkozott reklám, hogy elég elhúzni az egerem felette, és máris bömbölnek a kis szarházi smiliek meg kutyafülék a fülembe. Ezek, és az automata beépített hangok ellen kellene nekem valami okos kis plugin vagy vmi. -
Gabcsika
tag
Firefox-szal hogyan kell azt elérni, hogy CSAK adott honlapról törlődjön a felhasználónév, jelszó, vagy az űrlap?
-
Jarod1
veterán
valaki tesztelte már a 2.0 as FF-et? érdemes feltenni?
-
Integra
titán
hi, hogy lehet átállítani a helyesírás ellenőrzőt az ff2.0-ban?
hogy magyart nézze?
angol ff-et használok amúgy
és minden pöpec és faszán műxik nálam
sajnos pár addon nem műxik már
screengrab, tabmixplus -
Calibos
addikt
Elégé furcsa dolgokat produkál a Firefox, felzabálja a memóriát újabb oldalakat nem tudok megnyitni, de hogy ha gép előtt vagyok van hogy 5-6 ablakot is megnyitok és leteszem őket a tálcára mint hogy ha ettől kiakadna
, régebben nem csinálta ezt, kb egy hónapja.
Kilépek minden oldalról, de a firefoxot a „feladatkezelőben- folyamat leállítása” opcióban tudom csak lekapcsolni
Valakinek ötlete -
zerga
csendes tag
Sziasztok!
Van egy érdekes problémám a firefoxal.Az index forumán amikor ráakarok kattintani 1 képre hogy megnyissa 1 új ablakban,nem nyitja meg.Sok mindent probáltam a beállítások közt állítani de egy se okozott javulást.Egyébként ezt a 1.5.0.7 és a 2.0 is egyaránt csinálja.Már arra is gondoltam hogy NIV kavarhat be,de nem hinném.
Tapasztalt már valaki ilyet? -
Nabu
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór #24 üzenetére
Tudja, de Ő inkább erre gondolt!
Chili7: Mit tud ez a kiterjesztés? 'firefoxmenubuttons':
Különböző új gombokat lehet kitenni a eszköztárra... -
Chili7
őstag
Mit tud ez a kiterjesztés? 'firefoxmenubuttons'
Köszi -
bucilali
aktív tag
tedd fel a BulletProof FTP szerver progiját...
ingyenes, és egyszerűen, gyorsan konfigurálható, beleértve az összes jogosultságot, akár mappánként különbözően...
gugli a barátod, ...
én is ezt használom, igen kiváló progi..
hozzávaló leírást is kidob a gugli..
[Szerkesztve] -
gyurman
tag
Az a baj, hogy olyan kellen, ami direktben rólam tölti le.
Az ilyen késleltetett eljárásra jó a peer2mail + gmail vagy más nagy levelező.
De direkt elküldés érdekelne. Mint a p2p, csak privát használatra.
Az ftp-t nem tudom belőni. Van külső ip-m amin a router fut, és van 10 db átirányított port, ami össze van kötve a gépemen lévő ugyanezekkel a portokkal, de ötletem nincs, hogy csináljam. NAT rendszerű a netem.
Tudnátok segíteni, illetve milyen ingyenes szervert ajánlotok?
Azért volna jó az ftp, mert a srác csak firefoxot és más progit nem tesz a gépére, és van firefox ftp kiterjesztés. -
gyurman
tag
Szevasztok!
Próbáltátok? [link] FireTune
Állítólag memória és egyéb gondokat megold.
[Szerkesztve] -
gyurman
tag
Szervusztok!
Ismeritek az Allpeers nevű fájlmegosztó kiterjesztést?
[link]
Szépnek tűnik, de sajnos nem tudok már régóta regizni. Valaki tud?
Ti milyen megoldást használtok, ha havernak el akartok küldeni valami fájlt?
Mail és webre töltöm nem igazán játszik. Olyan kellene, ami online-be tölti le, és látom hogy halad. Viszont az MSN és a Skype lassú a netem kiépítése miatt.
FTP volna jó de azt sem támogatja a netem. -
Calogero
addikt
twollah
Felraktam egy CPU optimalizált verziót.
Az vhogy jobban tetszik mint az alap.
Melyiket tetted fel?
Gondolom csak angol nyelvű van az ilyen optimalizált verzióból. -
bucilali
aktív tag
Hali!
Kérdés: Ha freemailbe jelentkezek be, nem hozza az oldalt, hanem a firefox alaphelyzetbe áll..
mi a f@sz van vele, régebben nem csinálta.. -
róland
veterán
Amennyiben több (legalább kettő) fül van nyitva, akkor a fülek sávján duplán kattintva, újabb üres fül nyílik.
-
Jester01
veterán
Hogyan lehet rávenni a firefoxot, hogy enter vagy space (vagy bármi más) billentyûre egérkattintást érzékeljen? (linux alatt)
Biztos láma kérdés, de nem leltem rá megoldást
elsõ hsz az új topikban -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- Hálózatokról alaposan
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux kezdőknek
- Philips LCD és LED TV-k
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel I7 10610U
- Bomba ár! Lenovo V15-ADA - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I Cam I W11 I Gari
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3408
- HP 14 Elitebook 830 G5 FHD IPS i5-8350U 3.6Ghz 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro Dokkoló Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest